Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 18
  2. 19
  3. 20
  4. 21
  5. 22
Grilă Listă
Filtru
  • Ego Bodegas - El Goru Jumilla DOP 2022 - 0.75L, Alc: 14% Ego Bodegas - El Goru Jumilla DOP 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Ego Bodegas

    Ego Bodegas - El Goru Jumilla DOP 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: JUMILLA DOP - MURCIA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MONASTRELL, SYRAH, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Ego Bodegas a fost fondat în 2011 de spaniolul Santos Ortiz și românca Ioana Păunescu din lucrurile simple pe care le aveau la îndemână. Talentul și dedicarea pentru această afacere s-au transformat într-o vinărie construită de la zero în care sunt produse vinuri de calitate, bine promovate și la prețuri accesibile. Până în 2013 vinurile Ego Bodegas au ajuns în peste 30 de state.

     

    Vinăria Ego se află în nordul regiunii viticole Murcia, la câțiva kilometri de orașul Jumilla, care acoperă 19000 de hectare până în provincia alăturată, Albacete. În orașul istoric, ce deține certificare DOP (Denumire de Origine Protejată), domeniul brand-ului spaniol ocupă 35 de hectare de viță de vie unde sunt cultivate soiuri locale, cum este Monastrell, hrănit de clima continentală, influențată de Mediterană în est și de platoul La Mancha în vest. Monatrel cultivat pe 80% din podgorii cât și alte soiuri locale își extrag nutrienții din solul negru, bogat în calcar și cruste dure cu minerale.

     

    El Goru este un cupaj din soiul local Monastrell, completat de Syrah și Petit Verdot. Strugurii sunt culeși manual în perioada când ajung la maturitate și coacerea este optimă. Soiurile sunt fermentate alcoolic separat și macerate cu pielițe timp de 15 până la 20 de zile, la o temperatură controlată de maxim 28°C.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii scurte de violet.

     

    MIROS: Buchetul vinului este complex și aduce arome principale din fructe roșii, coapte și răscoapte, oferite de cele 3 soiuri.  

     

    GUST: Ușor corpolent, cu tanini fructați, proaspeți, completați cu note de vanilie și condimente uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rosșu de Murcia potrivit la orice masă cu preparate din carne de porc, vițel, mușchi de vită, tocănițe, brânzeturi maturate și semi-maturate și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 15°C.

     

    42,35 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Millesimato Brut - 0.75L, Alc: 11% Bottega - Spumant Millesimato Brut - 0.75L, Alc: 11%

    Bottega

    Bottega - Spumant Millesimato Brut - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  GLERA, CHARDONNAY, PINOT

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Originile brand-ului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă terenuri pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria. În anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Soiurile Glera, Chardonnay şi Pinot sunt crescute în zone cu climat temperat, expunere favorabilă şi sol calcaros. Cele trei soiuri sunt vinificate modern prin fermentarea cu drojdii selecţionate. A doua fermentare are loc după metoda Martinotti, într-o cisternă închisă, la o temperatură controlată de 14°C, pentru a se păstra aromele principale ale strugurilor. În timpul fermentării zahărul este transformat în alcool și este eliberat dioxidul de carbon, care oferă perlajul caracteristic.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin. 

     

    MIROS: Fructat de aromele proaspete de măr şi piersică, completate de note florale, elegante, din petale de accacia.

     

    GUST: Gustul este sec, revigorant şi proaspăt cu o savoare fructată, plăcută. Post cu aciditate echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant potrivit în postura de aperitiv sau alături de gustări, feluri principale cu peşte, pui sau curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    40,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Minuty - 281 Cotes de Provence AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Minuty - 281 Cotes de Provence AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Minuty

    Chateau Minuty - 281 Cotes de Provence AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chateau Minuty a fost cumpărat în 1936 de Gabrie Farnet care deținea deja domeniul Châteauneuf in Vidauban. Domeniul Minuty a fost construit inițial de Napoleon al III-lea, așa cum a fost și micul locaș de cult ce denumea un cuvee, cu emblematica sticlă ce a rămas cunoscută multă vreme. În anii ce au urmat familiei Farante a replantat soiurile tradiționale din Provence, în special Tibouren, Rolle și Grenache, cu limitarea cantității în favoare dezvoltării calității vinurilor produse de Chateau Minuty.

     

    Parcelele cultivate de Chateau Minuty se află pe dealurile din localitățile Gassin și Ramatuelle, ce oferă o panoramă completă asupra golfului din Saint Tropez. Terroir-ul are un climat temperat, maritim, iar cele 200 de hectare de viță de vie sunt hrănite de soluri compuse din șist de clacar, soluri formate din clei și calcar dar și soluri nisipoase. 

     

    Chateau Minuty 281 este un cupaj rose este inspirat de Etienne Matton, care a dezvoltat în anii ‘70 o selecție de clone unice ale soiului Grenache, în podgoria Chateau Minuty. Aceleași clone sunt folosite astăzi de fii săi Jean-Etienne și François pentru cupajarea cu alte două soiuri clasice ale domeniului din Provence. Strugurii provin din parcelele aflate în cele trei tipuri de sol. Este folosită o singură clonă de Grenache, ce reprezintă 90% din cupaj, la care se adaugă Syrah și Rolle cu ceilalți 10% împărțiți egal. Strugurii sunt recoltați manual și fermentați alcoolic la temperatură scăzută. Vinul este îmbuteliat fără fermentare malolactică, asemenea tuturor etichetelor Minuty. 

     

     

    ASPECT: Roz-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet caracterizat de fructe tropicale ce se transformă în note de fructe cu pulpă albă.

     

    GUST: Proaspăt și delicat pe papile, cu persistență uimitoare și structură bine definită de drupe proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose savuros pentru mesele cu fructe de mare, homar rumenit, preparate din carne condimentate - Rață Peking - curry din carne de vită, salate de vară cu homar, bucăți de avocado și grepfrut. La desert este ușor de asociat cu prăjiturile din fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    258,46 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    După ce strugurii sunt recoltați manual, sortați și desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri sunt răcite la o temperatură de 10° C. apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. Ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă este urmată de limpezirea mustului prin decantarea gravitațională timp de 24 de ore. În ultima fază mustul este fermentat alcoolic timp de 18 zile în cisterne din oțel inoxidabil de 2000 de litri la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Limpede.

     

    MIROS: Aromele clasice de busuioc, flori și ierburi de câmp, ce îi dau prospețimea și energia primăverii.

     

    GUST: Papapilele sunt atinse de o aciditate slabă și arome de fructe albe (piersici, pere), și trandafir parfumat. Postgust mediu pentru stilul sec, cu note de mirodenii. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose sec, răcoritor la mesele cu preparate din carne de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5% Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5%

    Martini

    Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     


    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Proaspăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Crocant și fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Aciditatea contribuie la corpolența acestui spumant și oferă un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe uscate, dulci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    42,78 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Aligote, acest vin aduce un ton pământiu, caracteristic, balansat cu note vioaie de ierburi proaspăt culese.

     

    GUST: Papilele sunt trezite de aciditatea ridicată, aromele de pere verzi și citrice, care evoluează în note amărui de pelin macerat, andivă și alte plante aromatice. Post gust scurt spre mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și tonic fie că este savurat ca aperitiv sau alături de aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate din pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5% Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    Bottega

    Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT

     

    VOL. ALC.: 6.5%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Petalo Il Vino dell 'Amore, "vinul iubirii", este un sortiment seducător, obţinut din struguri Moscato, cultivaţi în nord-estul Italiei, în regiunea Colli Euganei. Aici trandafirii sălbatici şi-au făcut un obicei din a creşte printre vii, împrumutând strugurilor arome florale delicate. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet parfumat, unde notele florale se amestecă frumos cu tonurile de fructe. Aromele de flori sălbatice sunt amestecate cu cele vegetale de glicină, apoi fructele sunt reprezentate de aromele dulci din piersică, caise şi citrice.

     

    GUST: Arome bogate, predominant dulci, cu influenţe delicate de trandafir. Un vin cu aciditate bună, ce păstrează prospeţimea şi asigură un echilibru cu zahărul prezent după fermentare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru majoritatea deserturilor cu specific italian şi internaţional.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 6°C.

     

    56,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Terrazas de Los Andes - Malbec Mendoza 2021 - 0.75L, Alc: 14% Terrazas de Los Andes - Malbec Mendoza 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Terrazas de Los Andes

    Terrazas de Los Andes - Malbec Mendoza 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Terrazas de los Andes este un vinificator din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Poveste celor care au fondat această antrepriză a început în umră cu mai bine de 30 de ani, cand au realizat potențialul terroir-ului din Mendoza și maiestuosul lanț al Anzilor ce definește natura și productele fructelor sale.

     

    Pe terasele Anzilor, acolo unde cerul se întâlnește cu pământul în armonie și se află aerul rece, câțiva oameni au creat Terrazas de los Andes. Acolo, pe mozaicul cu peste 200 de terase individuale, cu 12 terroir-uri unice, fiecare dintre ele aflate la 1000 de metri deasupra nivelului mării.

     

    Vița de vie este hrănită de solul cu lut nisipos, pietriș și argilă, cât și de irigațiile proprii ce aduc apa glaciară din Anzi. Între toate acestea, trei soiuri aduc faimă domeniului argentinian: Malbec, Cabernet Sauvignon și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome intense de fructe roșii în frunte cu prune coapte, coacăze negre, căpșuni și note finale de flori sălbatice și violete.

     

    GUST: Vibrant, multifațetat, cu arome de fructe roșii confiate, tanini ce aduc stejarul la apogeul organoleptic, apoi o tușă amăruie, condimentată și exotică, specifică soiului din Lumea Nouă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne roșie, alte cărnuri gătite la grătar, tocane, ciuperci și brânzeturi. Un vin cu potențial de învechire.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    93,45 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Cuvee Guillaume rosu (PN+FN) 2022 - 0.75L, Alc: 13.8% Serve - Cuvee Guillaume rosu (PN+FN) 2022 - 0.75L, Alc: 13.8%

    SERVE

    Serve - Cuvee Guillaume rosu (PN+FN) 2022 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvée Guillaume este un cupaj de Pinot Noir și Fetească Neagră creat pentru cei care doresc să găsească echilibrul interior. Gusturile și aromele de fructe aduc sentimente uitate din copilărie, amintiri despre prima dragoste, prima călătorie, primele momente cu adevărat importante.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cuvee Guillaume este un cupaj deosebit de elegant și savuros mulțumită aromelor sale de cireșe, vișine, condimente verzi și note lemnoase asociate cu sâmburii de migdale.

     

    GUST: Pe papile atacă echilibrat, cu aromele unui punch de cireșe răscoapte și mure proaspete. Corpolența taninilor asigură un post gust fructat, lung și, inevitabil, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aerat acum sau peste un deceniu, cupajul de Pinot Noir și Fetească Neagră este savuros la mesele cu friptură de rață în sos de merișoare și vânat la cuptor. La sfârșitul mesei îi puteți savura aromele alături de brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 90 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minim 8 - 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Fructe roșii de pădure se întrec cu fructele negre de pădure și o notă de condimente uscate, ce sugerează scurta maturare a vinului.

     

    GUST: Un corp plăcut, elegant, ușor de savurat, cu arome mai clare de fructe, unde se remarcă mure, vișine și alte fructe, amorțite treptat de taninurile dominante ale gustului final, lung și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ajuns la începutul perioadei de stabilizare și învechire completă, acest Shiraz este o alegere foarte bună pentru mesele cu mezeluri fine și brânzeturi la aperitiv, urmat de feluri principale din carne de miel și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  •  Vinarte - Tamaioasa Roza, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%  Vinarte - Tamaioasa Roza, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Tamaioasa Roza, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Anul 2023 a oferit o recoltă moderată, dar calitativă, ce înclude soiul românesc Tămâioasă, cules manual și transportat în lădițe de 15 Kg la crama. Strugurii sunt sortați și lăsați la macerare peliculară timp de 24 de ore, în cisterne cu temperatura controlată de 8-10°C. Strugurii sunt lăsați la macerale peliculară, apoi sunt presați pentru colectarea mustului. Fermentarea alcoolică a mustului are loc timp de 21 zile în cisterne din oțel ce păstrează valorile de temperatură între 15 și 18°C.

     

     

    ASPECT: Roz pal.

     

    MIROS: Buchetul aduce prospețimea piersicilor suculente, a caiselor albe și a fructelor roșii de pădure.

     

    GUST: Pe papile ajung aceleași arome fructate, iar finalul este mediu spre lung, cu note de trandafir și caramel sărat, ce anunță mineralele extrase din solul argiloiluvial cu pietrișuri, nisipuri si marne.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi savurat simplu sau alături de brânzeturi, prăjituri cu mac, tarte cu fructe, pate de pasăre sau alte preparate, ușor condimentate, din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5% Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate. Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.  

     

    Vinca Theresia este produs din struguri recoltați la maturitate deplină. Strugurii sunt împărțiți în cantități două egale și din acestea, una are strugurii presați cu ciorchine întreg, iar la cealaltă parte se păstrează doar boabele. Strugurii sunt fermentați în cisterne din inox, iar vinul este maturat în același recipient timp de 7 luni.   

     

     

    ASPECT: Galben-lămâie, strălucitor.

     

    MIROS: Un Riesling-ul de Rin vinificat în sec cu perlaj delicat, arome proaspete de citrice, în special lime, în armonie cu note de turmeric și iasomie.

     

    GUST: Acidulat, cu arome de pere verzi, suculente, piersici albe și miere. În post gust, aromele inițiale sunt completate cu note de citrice și ierburi de câmp. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la mesele cu preparate din carne de rață, pește, porc. Theresia este unul dintre vinuri care fac față și preparatelor bine condimentate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tenuta Rapitala

    Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Strugurii sunt culeși din august până în noiembrie pentru a se asigura că fiecare vin, monosoi și cupaj, exprimă perfect terroir-ul, priceperea și tradiția vinificatorilor italieni.

    Acest vin este produs din soiul Nero d‘Avola, cel mai reprezentativ pentru Sicilia. Struguii crescuți în via aflată la 300-400m deasupra nivelului mării sunt culeși la mijlocul lunii septembrie și vinificați în cisterne de inox cu temperatură controlată.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii, mai mult acrișoare decât dulci, fructe macerate în alcool fin, ciocolată amară și ierburi pământii.  

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu note de dulceață de fructe roșii echilibrată de alcool bine întegrat. Gustul final este lung, taninos și sec.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu corpolent pentru aperitive cu brânzeturi maturate și mezeluri fine din regiunile italiene, friptură de porc sau vită la grătar, rotisor sau grill.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Prosecco DOC, Gold - 0.75L, Alc: 11% Bottega - Prosecco DOC, Gold - 0.75L, Alc: 11%

    Bottega

    Bottega - Prosecco DOC, Gold - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Bottega Gold este un sortiment brut, proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Strugurii sunt culeși manual, pentru a asigura calitatea produsului, apoi boabele sunt presate uşor pentru acel must pur, fermentat în cisterne din oţel inoxidabil la rece.

     

    Fermentarea a durat aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, în prezenţa unei drojdii selecţionate. După fermentare, vinul este lăsat în contact cu resturile de drojdie pentru a dezvolta o structură cu arome echilibrate. Pentru a dezvolta spuma caracteristică, vinul este fermentat a doua oară prin metoda Charmat (numită și Martinotti) în cisterne de inox presurizate și cu temperatură controlată.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu perlaj delicat de persistență medie.

     

    MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de flori din salcâm şi lăcrămioare.

     

    GUST: Proaspăt şi armonios, combină cu eleganţă aromele delicate de flori şi fructe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

    101,67 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Producția acestui vin începe cu recolta manuală a soiului Negru de Drăgășani, urmată de sortare și triere pentru alegerea celor mai bune exemplare. Vinificare are loc după metoda clasică, pe boștină, timp de 17-19 zile în cisterne din oțel cu temperatură controlată. După fermentarea malocatică vinul este tras în butoaie de stejar franțuzesc pentru o maturare de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Soiul roșu din Drăgășani oferă parfumul fructelor de padure, dominate de zmeură și coacăze negre, acompaniate discret de condimente dulci pentru patiserie.

     

    GUST: Taninos, corpolent, cu arome de cafea și lemn dulce, alcool bine integrat ce aduce note călduroase de fructe roșii, ciocolată neagră și condimente uscate. Notele de maturare contribuie la un postgust lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru la mesele cu preparate din carne roșie, piept de rață cu piper, ori plăcinte cu carne după rețete tradiționale  (Hachis Parmentier).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Capra Rose Busuioaca de Bohotin DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Folklore - Capra Rose Busuioaca de Bohotin DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Folklore

    Folklore - Capra Rose Busuioaca de Bohotin DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul demisec din soiul Busuioacă de Bohotin aduce pe etichetă o reprezentare a caprei folosită de colindători în preajma sărbătorilor de iarnă. Dansul caprei are la origine o sărbătoare păgână a Crăciunului, apropiată de ritualuri shamanice în care băieții și bărbații, cu tobe și alte intrumente, cântă, în timp ce unul dintre ei, îmbrăcat în capră, dansează energic printre cei prezenți.

     

    În acest ritual se dorește ca dansul să prindă spiritul caprei, iar obiceiul are loc în ziua Solstițiului de Iarnă pentru a aduce noroc și belșug în anul ce urmează.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Un parfum proaspăt de flori, definit după un moment de aroma curată a petalelor de trandafir.

     

    GUST: Un vin rotund și bine structurat, cu note proaspete de fructe roșii, ierburi aromate și flori, ce aduc acel ton amar de vegetale. Puțin acidulat, plăcut, cu post gust mediu, răcoritor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin binevenit la mesele cu pește, fructe de mare, pui fript, bânză de capră, foie gras și orice fel de preparat dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5% Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%

    Domaine de Terrebrune

    Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GROLLEAU

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Domaine de Terrebrune se află în Anjou, în regiunea viticolă Valea Loarei. Podgoria a fost creată în 1986 de Alain Bouleau și Patrice Laurendeau, cărora i s-a alăturat în 2013 Nicolas Bouleau. 

     

    Domeniul Terrebrune este împărțit între patru localități, cu soluri bogate în straturi de clei, pietriș și șist. În Notre Dame d'Allençon, Vauchrétien, Thouarcé și Bonnezeaux se află peste 55 de hectare cu soiuri albe și roșii: Chardonnay, Grolleau, Chenin, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.

     

    Vinăria Terrebrune deține tehnologie de ultimă generație și tehnici noi pentru a oferi vinuri de calitate superioară, proaspete, în cazul celor rose și roșii, dar și vinuri albe maturate în butoaie din stejar franțuzesc

     

     

    ASPECT: Roz pal, somon. 

     

    MIROS: Grolleau este tradițional un soi roșu potrivit pentru cupajare în stilul vinurilor din Valea Loarei, iar vinificarea tip monosepaj în rose îi pune în evidență aromele proaspete de zmeură și căpșuni, amestecate cu note de flori și ierburi sălbatice.

     

    GUST: Revigorant, cu aciditatea unui frizzante, dar mai scurtă, fructat, cu alcool discret.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat simplu, poate într-un mix răcoritor de vară, la o masă cu preparate din somon și ton, pui sau alte carnuri de pasăre și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    44,77 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ego Bodegas - El Goru Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13% Ego Bodegas - El Goru Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Ego Bodegas

    Ego Bodegas - El Goru Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: JUMILLA  D.O - MURCIA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARNACHA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brand-ul Ego Bodegas a fost fondat în 2011 de spaniolul Santos Ortiz și românca Ioana Păunescu din lucrurile simple pe care le aveau la îndemână. Talentul și dedicarea pentru această afacere s-au transformat într-o vinărie construită de la zero în care sunt produse vinuri de calitate, bine promovate și la prețuri accesibile. Până în 2013 vinurile Ego Bodegas au ajuns în peste 30 de state.

     

    Vinăria Ego se află în nordul regiunii viticole Murcia, la câțiva kilometri de orașul Jumilla, care acoperă 19000 de hectare până în provincia alăturată, Albacete. În orașul istoric, ce deține certificare DOP (Denumire de Origine Protejată), domeniul brand-ului spaniol ocupă 35 de hectare de viță de vie unde sunt cultivate soiuri locale, cum este Monastrell, hrănit de clima continentală, influențată de Mediterană în est și de platoul La Mancha în vest. Monatrel cultivat pe 80% din podgorii cât și alte soiuri locale își extrag nutrienții din solul negru, bogat în calcar și cruste dure cu minerale.

     

    El Goru rose este un vin varietal din soiul roșu Garnacha, care este cules la maturitate deplină în cutii mici pentru a se păstra calitatea strugurelui înainte de vinificare. Culoare și aromele acestui rose sunt rezultatul  metodei Signee: pielița boabelor este macerată în must până se obține culoare dorită, apoi mustul este tras în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, pentru fermentarea alcoolică.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Soiul Garnacha, vinificat în rose, oferă arome naturale de fructe de pădure, concentrate pe coacăze roșii, mure și coacăze negre.

     

    GUST: Elegant și neted, acidulat și fructat, acest rose surprinde prin remanența medie spre lungă, oferită de taninii păstrați după vinificare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la gustări cu brânzeturi, cârnați, preparate cu pește, fructe de mare și carne moale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    41,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Franc 6 - Vin de France Cabernet Franc 2020 - 0.75L, Alc: 14% Franc 6 - Vin de France Cabernet Franc 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Franc 6

    Franc 6 - Vin de France Cabernet Franc 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: FRONSAC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Franc 6 este un vin franțuzesc creat în regiunea Bordeaux, pe un domeniul din Fronsac, numit Château de Gazin. Pe acest domeniul, familia Robert produce vin de peste 80 de ani, iar această etichetă este un monosepaj din Cabernet Franc creat de Alegria și fratele ei Georges-Antoine.

     

    Pe o suprafață de doar 6 hectare cu versanți calcaroși, vița de vie este cultivată fără pesticide sau alte substanțe chimice. Strugurii roșii din soiul Cabernet Franc sunt sortați și fermentați alcoolic în cisterne din oțel, fără sulfiți adăugați. Vinul este maturat în cisterne și în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet luxuriant, cu arome de mure, căpșune, fructe negre de pădure și lemn dulce, însoțite la vârf de note florale.

     

    GUST: Atacă papilele cu o astringență ușor rustică, cizelată în final de notele de stejar. Post gust lung, sec, și alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu delicatese preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    72,60 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9% DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    O Tămâioasă clasică, recoltată manual prin tăiere cu foarfeca, desciorchinată, zdrobită și lăsată la limpezit în cisterne de inox, timp de 48 de ore, la temperatura de 5°C. Strugurii sunt presați la 1.8 bari, iar mustuiala este trasă în cisterne din oțel inoxidabil unde fermentează alcoolic timp de 16 zile la temperaturi cuprinse între 16-18°C.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin dulce, cu arome delicate de grepfrut, note florale asociate cu soc și mentă verde.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură aromatică exotică, cu gust de ananas copt, lime și anason, completate de miere și tușe minerale. În gustul final se păstrează note din miere polifloră și note verzi, ușor amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la desert, cu prăjituri și torturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 18
  2. 19
  3. 20
  4. 21
  5. 22
Grilă Listă