American - Rye Whiskey

Daca vrei sa te rasfeti cu un whiskey complicat, uscat si condimentat, inseamna ca trebuie sa iti cumperi un American – Rye Whiskey. Este una dintre marcile populare ale Americii, fiind cea mai consumata bautura in secolul XVIII. Cu toate ca industria a avut de suferit in timpul prohibitiei si nu si-a revenit atat de repede precum vodka, American Rye Whiskey a avut o revenire spectaculoasa dupa secolul XX. In momentul de fata, bauturi precum Hudson (pe care il regasesti si in catalogul Beicevrei) sunt mai populare decat au fost oricand si foarte multe distilerii incearca reteta originala de Whiskey. Cocktail-uri celebre precum Manhattan sau Sazerac au la baza whiskey-ul american.


Ca o nota generala, vorbim despre un whiskey cu o aroma si un gust distinctiv, produs dintr-un terci de cereale ce contine minimum 51% secara. Este obligatoriu ca acesta sa fie imbatranit/pastrat in butoaie (noi, realizate din lemn de stejar ars/carbonizat in interior) pentru minim doi ani, distilat la maxim 80% vol. alc., tarie ce este redusa la imbuteliere doar cu apa.


Magazinul Beicevrei.ro este importatorul oficial al celor mai cunoscute bauturi din intreaga lume. Comanda de pe site-ul nostru si experimenteaza gustul original al whiskey-ului tau preferat. In plus, iti oferim livrare gratuita in Bucuresti si Judetul Ilfo, indiferent de valoare comenzii. Pentru alte orase din Romania, asiguram transport gratuit la comenzi de minim 200 de Lei.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru
 • Hudson - Manhattan - American Rye Whiskey - 0.35L, Alc: 46% Hudson - Manhattan - American Rye Whiskey - 0.35L, Alc: 46%

  Hudson - Manhattan - American Rye Whiskey - 0.35L, Alc: 46%

  Prin whiskey-urile Hudson, distileria Tuthilltown pune din nou New York-ul pe harta orașelor producătoare de bourbon clasic. Distileria Tuthilltown se află în zona limitrofă, la poalele munților Shawangunk, în centru Văii Hudson și are o istorie de peste 230 de ani. La început a fost o moară de cereale și o dovadă de ingeniozitate a vechilor industriași din New York. Acum este distileria în care au fost create whiskey-urile Hudson, printre primele după perioada prohibiției, sub conducerea lui Ralph Erenzo și Brian Lee. 

   

  Hogs Manhattan american rye este un bourbon american care nu îți cere scuze pentru aromele îndrăznețe, reprezentative pentru o parte a americanilor și nu în ultimul rând pentru cocktail-ul Manhattan. Faimosul cocktail a fost creat în 1870 de Iain Marshal la clubul Manhattan din New York, pentru un banchet organizat de Lady Randolph Churchill (mama prim-ministrului britanic Winston Churchill). Din succesul banchetului și eleganța vremurilor a rămas acest cocktail sofisticat, obținut dintr-un amestec de whiskey, vermout dulce și bitter.

   

  Pentru un Manhattan perfect și elegant este esențial un whiskey de secară. Bourbon-ul de la Hogs este alegerea ideală pentru că este produs chiar în New York și, mai mult de atât, aduce rafinament și un plus de cunoaștere celor pasionați de istoria și stilul de viață al metropolei americane.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Cereale amestecate cu miere și căpșuni cu scorțișoară fierte la foc foc mic pentru dulceață de casă.

   

  GUST: Aromă de lemn tare, stejar sau cedru, păstaie de vanilie uscată, pământie și caise coapte.

   

  FINISH: Piper pe un fond de stejar proaspăt tăiat și măr verde.

   

  207,27 RON
 • Rittenhouse - American Rye Whiskey - 0.7L, Alc: 50% Rittenhouse - American Rye Whiskey - 0.7L, Alc: 50%
  -26%

  Rittenhouse - American Rye Whiskey - 0.7L, Alc: 50%

  Rittenhouse este un rye whiskey (whisky de secară), produs din 1935 Kentucky. În prezent este produs la distileria Heaven Hill orașul Bardstown. Istoria whiskey-ului este legată de Piața Rittenhouse din Philadelphia denumită astfel în 1825, după una dintre marile personalitățil ale orașului.

   

  Cei care preferă bourbonul vor aprecia cu siguranţă intensitatea aromatică etalată de acest sortiment american cu tradiţie, distilat din cea mai bună secară.

   

  Rittenhouse Rye 100 Proof este un sortiment îndrăzneţ, cu o profunzime deosebită, care “arde” de nerăbdare să impresioneze cu spiritul său pur american toţi iubitorii de bourbon.

   

   

  ASPECT: Mahon.

   

  MIROS: Parfum de fructe uscate, caramel și note vegetale de ardei gras.

   

  GUST: Clar, bogat, cu arome de cacao, citrice, scorțișoară, nucșoară și vanilie.

   

  FINISH: Persistent și delicios, cu note din sirop de arțar și condimente.

   

  Preț normal: 157,08 RON

  Special Price 116,39 RON

  (-40,69 RON)
 • Templeton - American Rye Whiskey 4 yo - 0.7L, Alc: 40% Templeton - American Rye Whiskey 4 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Templeton - American Rye Whiskey 4 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Templeton îți are originile la începutul anilor 1920, când un grup de localnici din Statul Iowa (orășelul Templeton), au produs whiskey încălcând prevederile legislative ale Prohibiției americane.

   

  Înainte de a deveni un brand, whiskey-ul Templeton a fost numit, “marfă bună” într-o perioadă când mulți distilau cereale, fructe și legume pentru consumul propriu și pentru vanzarea ilegală. Până la sfârșitul interdicției Templeton a fost produs și savurat de americani, iar după Prohibiție, a devenit unul dintre brand-urile americane cu renume. În 2006, descendenții primilor distilatori au contribuit la îmbutelierea și comercializarea legală a whiskey-ului Templeton, pentru prima dată, în istoria brand-ului.

   

  După ce whiskey-ul Templeton Rye a intrat din nou în producție, Keith Kerkhoff a reconstituit rețeta cu un amestec cu 95% secară americană. Malțul, apa din sursă locală și câteva sugesti de la experții americani au fost de ajuns pentru un gust foarte apropiat de cel al whiskey-ului produs de bunicul său în urmă cu 100 de ani.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Sec, cu parfum intens de vegetale și condimente proaspete.

   

  GUST: Ușor cremos, consistent și bogat în arome de caramel, bomboane de zahăr ars cu unt și ienibahar.

   

  FINISH: Ultimele aromele sunt molatice, bine echilibrate și mătăsoase.

   

  137,84 RON
 • Templeton - American Rye Whiskey 6 yo - 0.7L, Alc: 45.75% Templeton - American Rye Whiskey 6 yo - 0.7L, Alc: 45.75%

  Templeton - American Rye Whiskey 6 yo - 0.7L, Alc: 45.75%

  Templeton îți are originile la începutul anilor 1920, când un grup de localnici din Statul Iowa (orășelul Templeton), au produs whiskey încălcând prevederile legislative ale Prohibiției americane.

   

  Înainte de a deveni un brand, whiskey-ul Templeton a fost numit, “marfă bună” într-o perioadă când mulți distilau cereale, fructe și legume pentru consumul propriu și pentru vanzarea ilegală. Până la sfârșitul interdicției Templeton a fost produs și savurat de americani, iar după Prohibiție, a devenit unul dintre brand-urile americane cu renume. În 2006, descendenții primilor distilatori au contribuit la îmbutelierea și comercializarea legală a whiskey-ului Templeton, pentru prima dată, în istoria brand-ului.

   

  Whiskey-ul este mai bun odată cu trecerea anilor, de aceea, în 2010 echipa Templeton a pus deoparte câteva butoaie cu ‘marfă bună’ pentru o maturare îndelungată în butoaie noi din stejar american. De la lansarea în anul 2016 acest whisky a fost premiat la competiții mondial și internaționale din San Francisco și New York. Acest whisky complex și condimentat este perfect pentru a fi savurat cu puțină apă sau în cocktail-uri răcoritoare

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum dulce din bomboane de zahăr ars cu unt, vanilie, cireșe și mere verzi.

   

  GUST: Corp cu tentă lemnoasă, amestecată cu dulceață de zahăr ars. Arome de fructe înăbușite, moi, apoi vibrante, trezite ușor în ultimele secunde.

   

  FINISH: Lung, cald, puțin condimentat.

   

  150,74 RON
 • Yellow Rose - American Rye Whiskey - 0.7L, Alc: 45% Yellow Rose - American Rye Whiskey - 0.7L, Alc: 45%

  Yellow Rose - American Rye Whiskey - 0.7L, Alc: 45%

  În 2010 un grup de antreprenori din statul american Texas au decis să construiască distileria Yellow Rose în centrul orașului Houston. Fondatorii și-au numit compania Yellow Rose (trandafirul galben), după personajul popular al zonei, o femeie care l-a ajutat pe Jack Houston în lupta pentru independența Texasului față de Mexic.

   

  Whiskey-urile Yellow Rose sunt produse din cereale locale, iar producția urmează regulile vechi ale producătorilor de whiskey american. După amestecul grânelor și fermentarea acestora, are loc o dublă distilare în instalații din cupru pentru a obține un alcool pur și intens. Ultima fază presupune tragerea băuturii în butoaie de stejar unde este lăsată la maturare până când maestrul distileriei va da undă verde îmbutelierii.

   

  American Rye este produs după vechea rețetă folosită înainte de Prohibiție. Mai multe whisky-uri obținute dintr-un amestec de cereale cu 95% secară sunt selectate și amestecate pentru această etichetă. American Rye este un whiskey clasic, perfect și pentru cocktail-uri elegante, cum ar fi sofisticatul Waldorf, Old Fashioned, Manhattan și Sazerac.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar strălucitor.

   

  MIROS: Parfum slab de vanilie, pin și o notă dulce din zahăr brun.

   

  GUST: Puțin dulce, condimentat de piper șiaromat de note vegetale / lemnoase de arțar.

   

  FINISH: Mediu și mai puțin condimentat decât alte whiskey-uri obținute din secară.

   

  164,16 RON
Grilă Listă