Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,74 RON

    (-7,53 RON)
  • Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7% Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ.

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Alături de vinurile cu eticheta Folklore, același producător pune la dispoziție și gama de vinuri Royal Blood. Și acest vin invocă simboluri, povești și legende din folclorul românesc legate de această dată de faimosul personaj Vlad Țepeș.

     

    Podgoria Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toaie soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Royal Blood, aflat la ceva distanță de Transilvania, dar la fel de regal și autentic. Producția începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor de Cabernet Sauvignon, Syrah și Fetească Neagră. Strugurii sunt fermentați alcoolic în cisterne din inox timp de 14-21 de zile cu pompare la fiecare trei ore pentru a se păstra culoarea și taninii din coji. După fermentarea intermediară, vinul a fost maturat în butoaie din stejar românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet evident din fructe de pădure, roșii și negre, urmate de ciocolată și tușe de piper.

     

    GUST: Complex, structurat și foarte bine maturat, Royal Blood aduce pe papile aceleași fructe roșii, note de marmeladă, vanilie și condimente. Taninos, dar echilibrat, cu post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Royal Blood este potrivit la orice masă cu preparate din carne de oaie/miel, vită și vânat, mai cu seamă căprioară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    117,81 RON
  • Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demidulce) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demidulce) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demidulce) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Tămâioasă Românească aduce pe etichetă o reprezentare celui cunoscut obicei al României în toată lumea: Călușarii. Originile acestui dans sunt păgâne iar cronologia îl plasează în timpurile antice ale Daciei. Călușarii erau călugări într-un cult ce venera soarele, iar în dansul lor era un război cu forțele răului despre care se spune că le amenința așezările.

     

    În prezent oamenii încă mai cred în dansul călușarilor, norocul adus de aceștia pentru tot anul, bucurie și protecție împotriva bolilor. Tradiția mai spune că fiecare grup de călușari dă viață dansului ritualic și ia suferința altora.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Parfumat de miere delicată și flori albe.

     

    GUST: Proaspăt, dulce, aromat de fructe și flori ca un tonic de sorginte veche. Ușor acidulat, cu alcool bine integrat și post gust scurt, cu o notă de maturare.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de pateuri fine, preparate asiatice, condimentate, paste și deserturi puțin dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    41,65 RON
  • Folklore - Şarba 2019 - 0.75L, Alc: 12% Folklore - Şarba 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Folklore - Şarba 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ŞARBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Șarbă aduce pe etichetă o mască ce reprezintă Moșii de Iarnă, o tradiție populară ce îi amintește pe cei trecuți în eternitate. Prin procesiunile de Pomenire ținute de Biserica, într-o zi de sâmbătă, sufletele celor amintiți sunt ajutate să se bucure de fericire eternă.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Un parfum îmbietor din flori de tei, busuioc aromat și miere. Răcit bine, aduce simplitatea aromatică a unei grădini bogate de primăvară, surprinsă de o brumă subțire și rece.

     

    GUST: Florile și mierea cuceresc total papilele și lasă doar un post gust plin de prospețime, puțin acidulat și scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de salate aperitiv, preparate consistente din curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    41,65 RON
  • Folklore - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Folklore - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Folklore - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul alb de Fetească Regală are pe etichetă un cal desenat în culori vii ce prezintă motive tradiționale. Calul face referire la un dans al tinerilor ce țin un cap de cal stilizat și sunt acoperiți de o pânză albă împodobită de broderie și ciucuri.

     

    În dansul numit ”Căiuții”, tinerii se mișcă energic, sar și imită galopul, cu sunete ascuțite și pocnituri de cizme. În trecut despre caii albi se credea că sunt mesageri ai vieții și ai norocului, iar acest dans simbolizează legătura dintre oamenii și animalele care muncesc pământul.

     

     

    ASPECT: Galben, strălucitor.

     

    MIROS: Un parfum îmbietor din flori și mere coapte. Răcit bine, aduce aromele simple din livada de vară, revigorată de apă rece.

     

    GUST: Persistă buchetul cu note de mere dulci și flori umede, proaspete. Post gust lung, puțin efervescent și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor alături de meniuri ușoare cu carne de pește, dar și carne albă consistentă pui (găină), cocoş, curcan, gâscă, raţă și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    41,65 RON
  • Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 - 1.5L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 - 1.5L, Alc: 13%

    Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15 - 18 °C, timp aproape 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure, ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate, într-o călătorie de explorare.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată,  ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparate cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Sinceritate, alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Minima Moralia - Sinceritate, alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Minima Moralia - Sinceritate, alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.:12.5%

     


    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Acest cupaj de Viognier şi Tămâioasă este dominat de citrice, pulpă zemoasă de piersici crude, prune albe şi nuanţe de flori albe cu polen.

     

    GUST: Alături de aromele fructate, se întâlnesc şi note de vanilie şi lemn de stejar, ce fac vinul mai dens şi mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Numai bun alături de carne de iepure cu sos alb, friptură de porc în cidru, somon cu sos de grapefruit, risotto cu creveţi, salată de fructe tropicale,

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violacee.

     

    MIROS: Parfum de vin maturat la baric cu arome de piper negru, prune uscate și note de fructe roșii coapte și stafide.

     

    GUST: Fructele negre, murele, afinele și prunele coapte stau persistent pe papile, alături de tanini fini, dar puternici ce dau un final lung și astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate consistente din miel la cuptor, gulaș austriac cu carne de vită și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Terra Romana - Millenium Roșu este o expresie a tuturor aromelor ce însoțesc sentimentele frumoase din ultimele zile calde ale toamnei și primele zile ale sezonului rece. Fructele de pădure, fructele de livadă și condimentele, pregătesc pentru o atmosferă mai rece, ce poate fi încălzită de iubirea de viață, începută cu un vin roșu, pasional.   

     

    GUST: Complex și robust Milenium Roșu este un vin ce îmbină aroma fructelor negre coapte, cicolata neagră, scorțișoara și vanilie din primele băuturi calde ale sezonului, cafeaua din fiecare dimineață, stafidele și mustul ce anunță toamna, în toate drepturile ei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, aciditatea potrivită, tanini puternici și alcoolul bine integrat sunt ingredientele potrivite pentru preparate cu carne roșie de vită, miel sau vânat, brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată neagră. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

  • Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

     

    Rose-ul oferit de crama Prințului Stirbey este obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, selecționați pentru a fi vinificați în alb.

     

    Procesul de vinificare implică o scurtă macerare a pielițelor în suc, apoi separea cu o presă a pielițelor taninoase de suc. Rezultă un vin interesant, elegant prin simplitatea aromelor de fructe roșii, proaspete și energice.

     

     

    ASPECT: Roz deschis cu reflexii de foaie de ceapă.

     

    MIROS: Un vin ce îți dezvăluie cu timiditate primele arome de fructe roșii, urmate de citrice și flori.

     

    GUST: Degustarea acestui rose are mereu ceva nou de apreciat. Fructele roșii sunt reprezentate de căpșuni, coacăze și fragi, iar aroma de citrice vine din portocale roșii. Condimente sunt o alianță puternică de piper, șofran, cicoare și ceva vegetal, mai domol, ce aduce a plante uscate (cimbru sau rozmarin).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos, cu friptura la grătar și un subiect interesant pentru o discuție despre cele mai bune vinuri Prince Stirbey.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Roza de Sâmburești este un vin fermecător și revigorant obținut din soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în rose, din strugurii hrăniți de solul brun, aluvial și clima temperat continentală din podgoria Sâmburești.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, deschis.

     

    MIROS: Tinerețea și energia acestui rose este adusă de arome dulci din căpșuni și cireșe, dulci, apoi puțin amărui din codițe și frunze verzi.  

     

    GUST: Papilele sunt trezite de fructe tropicale și aceleași note de vegetale relaxate de alcoolul bine integrat și puțină aciditate. Post gust cu note vesele de fructe, ușor peristente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele calde cu mese bogate în preparate din pește la grătar și creveți la tigaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii roz.

     

    MIROS: Miros de dulceață de căpșuni, zmeură și trandafiri.

     

    GUST: Persistă aromele dulci, completate de arome de migdale și nuci verzi macerate cu zăhar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cabernet Sauvignon vinificat în alb este excelent alături de somon la cuptor gătit cu plante aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9% D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose încântător, creat pentru a delecta în zilele calde cu notele sale de flori și condimente alese.

     

    GUST: Notele florale și cele de condimente sunt acompanniate pe fundal de cele fructate, foarte fine și în perfectă armonie. În post gust oferă o aciditate echilibrată și o prospețime ce îl va pune și mai mult în valoare, bine răcit și savurat într-o seară de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru a fi savurat alături de fructe de mare cu sos ușor condimentat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    41,65 RON
  • Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Un soi tradiţional a cãrui înclinaţie cãtre fineţe a fost redescoperitã recent, în România ultimilor câţiva ani. Chiar dacã este foarte sec, acest vin este dominat de senzaţia de uşurime, de lipsã de greutate. Notele de salcâm şi de flori albe sunt completate de senzaţii citrice, mai ales de limetã, într-un ansamblu în care aciditatea echilibreazã bine textura vinului, conferindu-i un aer sprinten şi crocant.
  • Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un vin obţinut exclusiv din soiul Pinot Noir, uimeşte cu aromele sale fine de cireşe negre şi alte fructe roşii, dulci amărui.  

     

    GUST: Prospeţimea şi rafinamentul soiului rămâne neschimbată. Echilibrul este evident şi între aromele fructate şi taninurile moi ce păstrează uşor în post gust şi reamintesc de caracterul inconfudabil al unui vin roşu pur.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vine pentru mese tihnite cu preprate pe bază carne albă, carne roşie şi gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    Realizat exclusiv din struguri culeşi manual, vinul a fost maturat parte în butoaie de stejar noi, parte în butoaie folosite a doua oarã, pentru a obţine o combinaţie seducãtoare de taninuri. Rezultatul este un complex de arome lemnoase perfect integrate, care completeazã excelent ansamblul de arome dominat de caramel, gemuri şi dulceţuri de fructe negre de pãdute. Chiar dacã este un vin mai degrabã solid, gustul este plãcut, lipsit de duritate, începând de la prima senzaţie şi pânã la postgustul lung şi complex.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă