Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 201 - Chardonnay Barrique DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Tarla 201 Chardonnay Barrique 2023 aduce regele soiurilor albe la cele mai înalte standarde de calitate și oferă tuturor aromele intense și savuroase ale strugurilor albi cultivați și vinificați în crama din Dealu Mare. Vinificarea cu tehnologie modernă, în condiții controlate, a fost urmată de fermentarea malolactică și maturare timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: O bucurie pentru spirit și o delectare pentru simțuri prin aromele de fructe galbene coapte - mere, pere și caise, presărate cu vanilie și completate cu o notă de nucă proaspătă.
GUST: Textura cu note de unt și minerale cucersc papilele, și fac lor aromlor de fructe coapte și minerale, aflate într-un echilibru perfect. Post gust scurt mnediu spre lung, sec, delicios.
ASOCIERE CULINARĂ: Regele soiurilor albe este cea mai bună alegere la mesele cu aperitive reci, mai ales brânzeturi proaspete, și feluri principale cu pui la grătar, macrou la cuptor cu legume sau fructe de mare
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
102,85 RON Începând cu: 92,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 201 - Rosu (CS+M+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Produs în anul 2022, Tarla 201 Gourmet duce mai departe tradiția viticulturii din Dealu Mare, măiestria și pasiunea vinificatorilor noștri prin excelentul cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul dăruiește arome elegante și consistente de cafea proaspăt măcinată, tutun uscat, păstăi de vanilie și prune răscoapte.
GUST: Catifelat și echilibrat, cu note de ciocolată amară, mirodenii și vanilie cu o remanență impresionantă, pe un fond întreținut de alcoolul bine integrat și tanini rotunjiți.
ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele îmbelșugate cu prepparate din carne de pasăre, în special friptură de curcan sau gâscă, cât și alte preparate clasice și tradiționale din carne de porc și vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
102,85 RON Începând cu: 92,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj Rose (FN + PN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, a climei şi a tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime.
Tarla 101 rose este ideal pentru cei care caută un vin ușor și rafinat, perfect pentru zilele calde de vară sau a acompania mâncărurile delicate. Acest vin se remarcă prin nuanțele sale delicate și strălucitoare de roz deschis perfect echilibrate pentru a oferi o experiență de degustare rafinată și plăcută.
ASPECT: Roz deschis, limpede și strălucitor.
MIROS: Un rose din terroir-ul fermecător al pogoriei Huși, ce dăruiește simțurilor parfumul delicat al fructelor roșii de pădure, în frunte cu arome de căpșune sălbatice.
GUST: Echilibrat, energic, cu arome de mure și nectarine coapte. Postgust mediu, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la aperitive, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 38,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj rosu (ME+CS+FN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.
ASPECT: Roșu-purpuriu, opac.
MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.
GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.
ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) DOC Magnum 2023 - 1.5L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Produs într-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA a adunat de la producători reprezentativi cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe, sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și a tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.
Acest vin elegant și rafinat este un cupaj perfect de Sauvignon Blanc și Chardonnay din renumita regiune Lechința, situată în inima Transilvaniei.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Vinul dezvăluie o paletă aromatică complexă și vibrantă, cu arome proaspete de citrice , flori de soc și o subtilă nuanță de vanilie.
GUST: Plin și rotund, cu aciditate echilibrată și un final persistent, plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi fine. Este alegerea ideală pe a acompania mesele festive sau momentele speciale petrecute alături de cei dragi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
133,10 RON Începând cu: 119,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate. Din același registru al energiei umane, al dansului și comuniunii cu natura vine acest Sauvignon Blanc, vioi, efervescent și neastâmpărat ca un copil ce aleargă neobosit împrejurimile, de la răsărit până la apus. Răciți bine acest vin și savurați aromele sale tinere și simple ca o recompensă binemeritată, un moment de relaxare și tihnă.
ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.
MIROS: Oltenia Profundă aduce și energia pământului, transmisă prin fructele pământului, struguri sănătoși ce oferă vinului arome de lămâie și citrice, flori de câmp și o notă de vanilie, lăsată de maturarea în baricuri din stejar.
GUST: Efervescent, cu minerale tipice solului, completate armonios de aceleași citrice și aciditate naturală. Post gust mediu, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb pentru toate mesele cu aperitive, preparate din carne albă de pasăre, pește, fructe de mare, dar si preparate pentru vegetarieni.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Caloian Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
ASPECT: Galben-deschis, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Un vin proaspăt, cu arome de flori proaspete, citrice, mere verzi și dulceață de de fructe exotice (kiwi).
GUST: Un vin suplu, acidulat, ușor de savurat, cu arome verzi și fructate. Textura aduce și un procent de alcool bine integrat înainte de gustul final scurt și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Pinot Grigio este potrivit la mesele cu pește slab, fructe de mare, legume la grătar, salate și preprate din carne albă ușor condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
90,75 RON Începând cu: 81,68 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
57,62 RON Începând cu: 51,86 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativus - Aligote de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Vinul din Aligote al anului 2021 aduce arome de ierburi și aciditate ce denotă prospețimea vinului.
GUST: Vioi, acidulat, cu arome de mere verzi și nectarine. Vinificarea în sec a strecurat și o notă din fagure de miere. Post gust scurt, sec, acidulat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate din carne de pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Rozzy, Frizzante rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, BLAUFRANKISCH
VOL. ALC.: 13%
VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii roșiatice.
MIROS: O expresie a prospețimii naturale ale stilului roze, cu arome revigorante de căpșune, cireșe și zmeură, completate de citrice, în special grepfrut roz.
GUST: Textura acidulată păstrează arome de fructe roșii de pădure și citrice, cu o remanență scurtă, fructată.
ASOCIERE CULINARĂ: Frizzante rose este vinul meselor ușoare de prânz și de seară, unde va fi apreciat alături de salate proaspete, preparate din carne de pasăre, preparate din ouă și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
75,78 RON Începând cu: 68,20 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
VAST roșu este obținut din trei soiuri vinificate separat prin metoda clasică de fermentare pe boștină la temperaturi cuprinse între 24-26°C. păstrate de instalațiile cisternelor din inox, moderne, aflate în crama din Dealu Mare. Vinificarea durează 21 de zile pentru soiul Merlot, 26 de zile pentru Cabernet Sauvignon și 10 zile pentru Fetească Neagră. Fermentația alcoolică este urmată de cea malolactică, apoi maturare de 12 luni pe depozit de drojdie fină în următoarele proporții: 30% în cisterne din inox și 70% în baricuri din stejar românesc aflate la a doua umplere.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii de violet închis.
MIROS: Arome intense de piper verde, fructe confiate și cafea, adunate de la cele mai consistente dintre soiurile roșii cultivate în podgoriile Davino.
GUST: Complex și foarte bine proporționat, cu note de fructe roșii acrișoare, condimentate și cireșe de cafea cu tușe pământii.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce primește multe complimente la mesele cu preparate din carne de porc, vită, miel, pizza preferată și gustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Acest Pinot Noir rose este produsul viței de vie hrănită de solul cernoziom și clima din terroir-ul Dobrogei, de unde se culeg 6 tone la hectar începând cu a doua jumătate a lunii septembrie. În vinăria domeniului Bogdan strugurii sunt desciorchinați și boabele trecute prin zdrobitorul cu acșiune centrifugă. Mustuiala este lăsată sa macereze la rece (4-5°C.), după care este trecută prin presa pneumatică. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel, cu temperatură controlată de 13-14°C. După stabilizare vinul este îmbuteliat în scurt timp și comercializat.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor.
MIROS: Arome delicate de portoclae roșii, vișine necoapte, bujor roz și o tușă de trandafir.
GUST: Proaspăt, ușor acidulat, cu arome de pomelo, din spectrul citric, măr răscopt și o notă de fructe exotice. Post gust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele fructate din Primordial Rose sunt potrivite la mesele cu tartar de somon, paella cu fructe de mare și brânzeturi cremoase
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem alb 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Galben pal, limpede, cu efervescență scurtă.
MIROS: Socul aduce parfumul floral, amestecat cu note de ierburi verzi, de câmp și citrice.
GUST: Onctuos, energic ca un tonic mediteraneean, proaspăt ca o limonadă cu mentă și perfect pentru o masă îmbelșugată cu preparate românești.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați aromele răcoritoare la mesele cu preparate din carne de vițel (ceafă de vițel la cuptor cu cartofi), friptură de rață cu legume înăbușite, păstrăv sau doradă la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Rose (Sy+FN+CS) 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roz intens, cu reflexii deschise.
MIROS: Arome de grapefruit, cireșe de mai, căpșuni și flori de magnolie, completate de o adiere subtilă de lavandă.
GUST: Proaspăt și revigorant, cu o aciditate plăcută susținută de fructele regăsite în miros.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, preparate din pește, paste și salate ușoare de vară.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Alb Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzui.
MIROS: Arome complexe de fructe galbene coapte, precum piersici și caise, flori albe și o ușoară notă de vanilie, provenită din maturarea de patru luni în butoaie mari de stejar.
GUST: Corp mediu, cu aciditate bine integrată, care susține echilibrul între fructuozitate și finețea lemnului. Postgust lung, cu accente minerale subtile.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
66,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben pai, limpede.
MIROS: Arome intense de flori albe și galbene, cum ar fi soc și narcise, urmate de note exotice de fructe galbene precum mango și papaya.
GUST: Savuros, echilibrat și armonios, cu aciditate bine integrată care susține corpul amplu. Postgustul este lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate mediteraneene, fructe de mare, pește și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii de granat..
MIROS: Arome de fructe negre coapte, precum coacăze, cireșe negre și prune uscate, însoțite de note subtile de piper negru, tutun și piele, cu o adiere de pământ proaspăt. Aceste arome sunt oferită de fermentarea cu drojdii sălbatice și maturarea de aproximativ 18 luni în butoaie din stejar.
GUST: Vin plin și catifelat, cu taninuri bine integrate și aciditate medie spre ridicată. Aromele de fructe negre se regăsesc și în gust, completate de note de ciocolată neagră și cafea prăjită. Postgust lung, cu alcool bine integrat, și note de cireșe coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
106,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate. Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.
Vinca Theresia este produs din struguri recoltați la maturitate deplină. Strugurii sunt împărțiți în cantități două egale și din acestea, una are strugurii presați cu ciorchine întreg, iar la cealaltă parte se păstrează doar boabele. Strugurii sunt fermentați în cisterne din inox, iar vinul este maturat în același recipient timp de 7 luni.
ASPECT: Galben-lămâie, strălucitor.
MIROS: Note delicate de lime și ghimbir, însoțite de parfumul florilor de caprifoi, evocând un buchet floral proaspăt și elegant.
GUST: Arome de pere albe crocante, piersici albe și miere, completate cu accente de lime și ierburi proaspete. Aciditatea bine integrată oferă vinului o structură echilibrată și o prospețime remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din pește alb, carne de rață, porc sau preparate din bucătăria asiatică, datorită echilibrului între zahăr și aciditate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR