Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

   


  Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

   

  GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

   

  75,27 RON
 • Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12% Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Vinurile din gama Tezaur satisfac dorința publicului pentru vinuri inovatoare și, în același timp, oferă cupaje cu tradiție, considerate o moștenire, o parte esențială a identității Jidvei în România. Mai mult de atât, gama Tezaur cuprinde vinuri seci din soiuri alese, practic reinterpetări ale primelor cupaje realizate în țara noastră. Cupajele de Fetească Regala cu Sauvignon Blanc și Fetească Regală cu Muscat Ottonel sunt doar două exemple ale pionieratului Jidvei, ce răsplătesc iubitorii cu vinuri fine și exotice, valoroase ca piesele unui tezaur.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Cele două soiuri albe au fost alese cu grijă datorită asemănărilor între arome. Soiurile Sauvignon Blanc și Fetească Regală aduc arome delicate de flori și verdeață proaspătă.

   

  GUST: Savurat cu răbdare la temperatura potrivită, vinul arată din nou generozitatea aromelor de flori de soc și salcâm, întrepătrunse cu arome fructate de litchi, grepfrut și pere.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele călduroase, când aveți poftă de aperitive ușoare, preparate cu carne de pui, saramură de pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete din lapte de capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

   

 • Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile Mehedințiului.

   

  Un monosoi unic din gama Oprișor, acest Cabernet aduce prin aromele sale mostre aromatice din toate anotimpurile, cu elemente, temperaturi și peisaje renăscute, frumoase ori dezolante. Acesta este un vin de înțelepciune, consistent și elegant, ce poartă spre papilele fiecăruia identitatea terroir-ului și pecetea bunului gust.

   

   

  ASPECT: Rubiniu intens.

   

  MIROS: Zâmbește ușor simțurilor prin aromele de coacăze roșii, vișine și ciocolată.

   

  GUST: Continuă să fie fermecător prin aromele de fructe roșii, persistente, tanini pământii și persistenți.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu friptură de porc sau (coaste) de miel.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosoi, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă.

   

  Numele Selena a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare.

   

   

  ASPECT: Roșu vișiniu cu reflexii violacee.

   

  MIROS: Parfum de fructe roșii macerate, cu note de vanilie și mirodenii.

   

  GUST: Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) și vegetale, care se simt după scurtă aerare. Se simte și amestecul cu esență de lemn, vanilie și scorțișoară. Finalul aduce note de pielărie, piper verde, aciditate bună și tanini vioi, catifelați. Post gustul este lung, cu urme de vegetale și ceva fructe roșii.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mâncăruri tradiționale românești, pastramă, vânat de talie medie și mare (porc mistreț la grătar), vițel, sau viută. După masă îl puteți servi alături de brînzeturi cu mucegai și deserturi cu cireșe, mure, coacăze și ciocolată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RHEIN RIESLING

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

  Caloian din Riesling de Rin este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprișor și se leagă de tema acestei game prin expresia aromatică a climei și solului Olteniei, șlefuită de ritualul vinificării din Mehedinți. În comparație cu Riesling-ul obținut în Germania, locul de origine al soiului, Riesling-ul românesc se remarcă prin arome adiționale de fructe exotice și condimente - mai generos și mai echilibrat chiar și pentru cei pretențioși.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui, ușor strălucitor.

   

  MIROS: Cireșe albe și flori de primăvară.

   

  GUST: Pe lângă mineralitatea tipică, îi putem admira aromele fine, ușor exotice, de grepfrut și coajă de limetă. Aciditatea bună îi accentuează prospețimea și vioiciunea. Fructele exotice apar din nou prin notele de ghimbir și mango. Nivelul optim al alcoolului îl face ușor de băut și foarte prietenos prin echilibrarea corpului delicat cu postgustul plăcut de fructe în pârg.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat bine răcit în zilele calde. La prânz sau la cină îl puteți savura cu salata Caesar și pește alb.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13% Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

   

  În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

   

  Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

   

  MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

   

  GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Valahorum - Rose Busuioaca rose 2020 - 0.75L, Alc: 12% Valahorum - Rose Busuioaca rose 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  Valahorum - Rose Busuioaca rose 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

   

  Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

   

  Valahorum rose de Busuioacă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.

   

   

  ASPECT: Rose-arămiu și strălucitor.

   

  MIROS: Busuioaca din Dealu Mare ne bucură cu arome din flori de piersic și petale de trandafir, urmate de tonuri de gutuie coaptă și floare de vanilie.

   

  GUST: La scurt timp după ce se aventurează pe limbă, vinul rotund și bine structurat ne mai aduce căteva surprize: aciditate cu note proaspete de cireșe, zmeură, litchi și ceva vegetal (busuioc).  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și la desert cu cireșe și pandișpan.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

   

   

  ASPECT: Rose pal, cristalin.

   

  MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

   

  GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, PINOT NOIR, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

   

  VOL. ALC.: 12.5% 

   

  VIN ROSE SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şase soiuri, lansat ca un trend nou pe piața vinurilor din România. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

   

   

  ASPECT: Rose-somon, cu ușoare reflexii aurii.

   

  MIROS: Acest vin este definit de prospețimea și ritmul alert al aromelor de fructe froșii, dominate de zmeură și cireșe. Aproape de parfumul fructelor simțim un amestec de flori de măceș și petale de trandafir.

   

  GUST: Aromele de poame exotice și flori de vară îi păstrează prospețimea pe papile și evoluează echilibrat de la sticlă la pahar. Răcit bine, este răcoritor și însuflețit ca un tonic.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele frugale, gustări între mese și la preparatele cu carne albă sau fructe de mare, salate cu sosuri albe și prăjituri cu fructe roșii.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING ITALIAN, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  Cuvée Nicolae este un vin elegant, creat pe moșia Tohani pentru a sărbători o iubire de demult: cea între Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette. Pentru această poveste unică, Moșia Tohani a creat un cupaj special. Vinul este produs prin fermentarea mustului într-un singur recipient, sau cuvă, de aici și termenul de “cuvée”, care este produs astfel și pentru a deosebi această ediție ce poartă numele unei personalități din Familia Regală a României.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Cele patru soiuri se completează admirabil cu note de flori și viță de vie. Parfumul aduce și prospețimea soiurilor dominante (Tămâioasă Românească și Sauvignon Blanc).    

   

  GUST: La gust ies în evidență aromele tonice din Riesling și efervescența boabelor de Fetească Albă. Finalul vine brusc, cu tonalitatea unui vin sec, dar suficient de consistent cât să ofere un post gust lung. 

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat lângă aperitive cu prosciutto și brânză, preparate din pește și salate de vară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

   

 • Lacerta - Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 14% Lacerta - Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Lacerta - Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

  Muscat Ottonel face parte dintr-o familie impresionantă cu zeci de varietăți și este unul dintre primele identificate și cultivate pentru consum. În crama Lacerta, monosoiul de Muscat este realizat cu rigoare și tehnică modernă pentru a păstra buchetul și aromele sale de verdeață ce îl fac sprinten și rustic.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Buchet compus din arome intense de floare de soc și fructe de livadă.

   

  GUST: Arome de soc și alte vegetale ușor amărui, tipice pentru soiul Muscat Ottonel și fructe proaspete. Final mediu, ușor acidulat și răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat ca aperitiv sau alături de preparate din carne albă și pește.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2017 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben intens, cu ușoare reflexii aurii, ce denotă un vin maturat cu filtrare redusă.

   

  MIROS: Macerarea strugurilor Chardonnay și maturarea în butoaie din stejar românesc oferă vinului arome puternice de fructe coapte (piersici și ananas).  

   

  GUST: Maturarea de nouă luni aduce pe papile o fructuozitate aparte cu note onctuoase, fine, și vanilie dulce. Post gustul rămâne untos, cu note de lemn.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de pulpă de rață confiată cu pasat / varză călită, sau rulouri din vinete umplute cu nuci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14% Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRĂ, SHIRAZ, CABERNET FRANC

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

   

  Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

   

  Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Buchet complex de fructe roșii, in special cireșe, prune uscate și alte fructe de pădure (zmeură, coacăze roșii, agrișe).

   

  GUST: Fructe roșii de pădure, dulci-acrișoare și taninuri cu astringență medie, echilibrate de note moi din condimente.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru mesele cu preparate din carne de vită, porc, rață sau vânat.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Byzantium Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13% Byzantium Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Byzantium Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

   

  Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

   

  Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

   

   

  ASPECT: Roz-somon.

   

  MIROS: Arome vioi și delicate dăruite de fructe roșii (zmeură, căpșune și vișine), completate fin de grepfrut roșu.

   

  GUST: Pe papile, fructele sunt înlocuite de note florale și ardei roșu cu post gust persistent.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de aperitive, salate, creveți și preparate din carne de pasăre și pește la grătar.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Lechburg - Chardonnay alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Chardonnay alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Lechburg - Chardonnay alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Chardonnay este un soi alb, internațional, cultivat în toate arealele viticole ale lumii. În zilele noastre se produc mari cantități de vin din acest soi și în cele mai îndepartate locuri ale lumii.

   

  Aromele variate ale soiului Chardonnay, numit și "Regele vinurilor albe", rezultată din vechimea soiului, din terroir-ul (solul și clima) în care este cultivat, dar și din stilul și de vinificare al cramei.

   

  Crama Lechburg a ales pentru acest vin struguri din regiunea viticolă a transilvaniei, ce oferă un vin elegant, cu arome ce aduc o parte din caracrterul varietăților cultivate în Lumea Veche, cu precădere în Franța. 

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexe vezui.

   

  MIROS: Aromă intensă de fructe coapte. Se remarcă consistența aromelor de ananas și banană.

   

  GUST: Vin structurat de mare eleganță. Catifelat, mineral, cu post gust mediu, fructat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alaturi de branză maturată, paste umplute (ravioli), cărnuri albe și friptură.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2020 - 0.75L, Alc: 13% Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Feteasca Albă este vioaie, plină de viață, mulțumită parfumului de mere verzi și litchi.

   

  GUST: Pe papile, se fac simțite cu intensitate, dar și cu finețe, aromele de lime și caise pârguite. După arome se simte acidul, echilibrat, din care anticipăm un final mediu și ierbos.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aperitiv sau o alegere agreată la preparatele din pește sau carne albă (pui, gaină grasă de curte, curcan), paste cu sos alb și brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Galicea Mare - Martha Rouge (CS + Merlot) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Galicea Mare - Martha Rouge (CS + Merlot) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Galicea Mare - Martha Rouge (CS + Merlot) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu tentă violet.

   

  MIROS: Cupajul clasic de Cabernet Sauvignon și Merlot dăruiește simțurilor puritatea esențelor din fructe roșii,

   

  GUST: Dintre aromele de fructe roșii se remarcă murele și coacăzele negre, unite armonios cu lemn tare și tutun. Final ușor acidulat și persistent mulțumită taninilor bine integrați.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj recomandat la mesele cu carne de vită la grătar, tagliata de vită cu rucola și parmezan. La sfârșitul mesei puteți savura acest vin alături de brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12% Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ROSE SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

   

   

  ASPECT: Roz-trandafiriu.

   

  MIROS: Arome de fructe roșii și fructe de livadă, proaspete.

   

  GUST: Un soi românesc și unul cu origini franceze se unesc armonios într-un cupaj delicat, cu arome de fructe proaspete, căpșuni, zarzăre și caise albe.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent atunci când este bine răcit și savurat alături de preparate din carne albă, pește, fructe de mare și midii. Post gust mediu spre lung, ușor astringent.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Arome de flori și fructe de primăvară.

   

  GUST: Un soi românesc și unul cu origini franceze se unesc armonios într-un cupaj delicat și proaspăt, cu arome de flori albe, flori de salcâm și caise.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent atunci când este bine răcit și savurat alături de preparate din carne albă / pește, paste cu sos cremos și brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8% Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8%

  Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU - MARE / MUNTENIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.8%

   

  VIN ROȘU SEC. Davino Flamboyant este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare.

  Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

   

  Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Cele trei soiuri (două cu origini franceze și unul autohton), concurează pentru a oferi cupajului un buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde și tutun.

   

  GUST: Eleganța aromatică se păstrează și în licoarea ce alunecă cumpătat pe papile. Gustul este amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine. Un vin creat cu tehnologie modernă, prin metodă tradițională, cupajat și maturat pentru a fi păstrat ani de zile într-o colecție extrem de selectă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu miel la grătar sau cuptor, carne roșie de vită, carne de vânat, brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă