Japanese - Single Malt Whisky
Japonezii sunt extrem de apreciati in ultima perioada pentru gama de whisky-uri Single Malt pe care o produc. Respectand standardele industriei producatoare de Scotch Whisky pe care au incercat sa o copieze, whisky-urile Japoneze catalogate Single Malt provin de la o singura distilerie si sunt produse doar din malt (cereale germinate si macinate). Unul dintre cele mai cunoscute branduri este Nikka, pe care il vei regasi si in catalogul de bauturi alcoolice Beicevrei. Alaturi de acesta, specialistii nostri au selectionat sortimente si de la alte sonore nume, precum Hakushu, Yamazaki, Ysawa sau Tagouchi.
Te asiguram de originalitatea bauturilor pe care le vei regasi in gama noastra de produse, acestea fiind importate direct. Comanda de pe site si beneficiaza de transport gratuit in Bucuresti si Ilfov, indiferent de valoarea cosului. Iar daca comanzi din alte orase din Romania, transportul este gratuit la valori peste 200 de Lei.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
The Matsui
The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Peated, maturat în butoaie din lemn de stejar alb, folosite anterior la producția de bourbon.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Expresia Peated oferă o mulțime de arome de cereale germinate și rumenite, sprijinite de turba ce aduce un ton pământiu, apoi fum curat de vegetație, vanilie și stejar.
GUST: Se deschide cu aroma de lemn tare rumenit mediu, zahăr brun, vanilie cremoasă și o notă de fruct de livadă.
FINISH: Fumul din turbă arsă este mai evident, apoi aromele fructate se restrâng în măr dulce, persistent.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Mizunara Cask, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Aromă proaspătă de flori, vanilie dulce și condimente de patiserie. Crema din nucă de cocos deschide simțurile pentru o degustare complexă.
GUST: Textură mătăsoasă cu arome intense de stejar, scorțișoară, ghimbir și o tușă de ardei chili, echilibrată de caramel dulce.
FINISH: Persistă aromele de caramel dulce și delicat, alături de stejar înflorit, tutun și păstăi de vanilie.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%
Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.
Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.
Această expresie este produsă la distileria White Oak, din prefectura Hyogo. Single Malt-ul fost maturat timp de 5 ani în butoaie de sherry. Aromele rezultate sunt printre cele mai delicate dintre cele prezente în numeroasele whisky-uri ale producătorului japonez.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Fructe roșii, moi, (stafide, cireșe și puțină zmeură neastâmpărată), urmate de o notă foarte slabă de condimente afumate.
GUST: O aromă de melasă diluată, ceai negru, aromat, stejar și coacăze negre cu ton lemnos/pământiu.
FINISH: Concluzia acestui single malt aduce note de condimente pentru patiserie, ciocolată și marmeladă.
836,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hakushu
Hakushu - Japanese Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Hakushu este produs în distileria cu același nume, parte din grupul Suntory, fondat de Shinjiro Torii în anii 1920.
În misiunea de a produse un whisky complet diferit de cel deja faimos produs în distileria Yamakazi, noua echipă (Hakushu), a cautat cele mai bune surse de apă pentru amestecul de fermentare: cereale, apă și drojdie. După ce au căutat în toate regiunile au ajuns în Hakushu, o zonă cunoscută pentru sursele bogate de apă.
În 1973, la 50 de ani de la construcția primei distilerii Suntory, a fost stabilită și distileria Hakushu. Apa rămâne unul dintre cele trei ingrediente importante ale whisky-ului single malt Suntory Hakushu. Din Alpii de Sud, apa urmează un curs natural pe o distanță lungă, este extrasă din subteran, rece, pură, bogată în minerale ce ajută la dezvoltarea unor arome interesante pentru un single malt.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii de șampanie.
MIROS: Whisky-urile japoneze sunt adesea bogate în alăturări surprinzătoare de arome naturale. Pentru Hakushu de 12 ani busuiocul, acele verzi de pin și mărul verde aduc un parfum pentru gusturi rare, specifice culturii japoneze.
GUST: Aromele de pere dulci, mentă și kiwi înfățișează o grădină japoneză. Malțul de orz dublu distilat reamintește papilelor de tăria unui alcool rafinat cu tradiție și maturat cu disciplină în acele butoaie speciale care se găsesc în distileria de la poalele Alpilor Japonezi.
FINISH: Ceai verde și note de fum.
1.236,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi - White Wine Cask Japanese Single Malt Whisky 4 yo, GB - 0.5L, Alc: 50%
Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.
Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.
Un whisky deosebit de la Eigashima, maturat 30 de luni în butoaie de coniac, apoi finisat încă 10 luni în butoaie de vin alb japonez, adus de la podgoria aflată în Yamanashi, cea mai cunoscută regiune viticolă a Japoniei.
ASPECT: Auriu, intens.
MIROS: White Wine Cask aduce arome de lemn și fum, completate cu note de struguri albi și citrice.
GUST: Zahăr brun și o notă mai intensă de strugure amărui, chiar astringent, echilibrată de vanilie și stejar.
FINISH: Lung, cu note de lămâie și ciocolată.
779,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mars
Mars - Tsunuki 2022 Edition Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%
Din anul 2016 distilileria Tsunuki, ce aparține grupului Hombo Shuzo, cunoscut și pentru etichetele Mars Casei și Mars Cosmo, oferă publicului unele dintre cele mai bune expresii japoneze. Producția are loc în distileria aflată pe isula Kyushu, în orășelul Kagoshima, locul de origine al familiei fondatoare.
Whisky-urile Tsunuki sunt produse de maestrul în blend-uri Tatsuro Kusano cu cereale locale și apă pură de izvor colectată din lanțul muntos Kuraokuyama.
Ediția 2022 este maturată în butoaie de bourbon și îmbuteliată la un volum de alcool de 50%. Ingredientele naturale și evoluția aromatică sub climatul alpin al Japoniei oferă arome proaspete, tinere, ce așteaptă să fie descoperite de pasionați.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome proapete de fructe dulci și note de zahăr caramelizat.
GUST: Pe papile este ușor acidulat, cu note din fructul pasiunii și ciocolată neagră.
FINISH: În post gust se păstrează o notă persistentă de stejar, rezultată din maturarea în baricuri de bourbon.
744,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Yamazaki
Yamazaki - Japanese Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Yamakazi este produs de distileria Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.
Inspirat de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.
În deceniile care au urmat, cei aflați la conducere au extins operațiunile cu alte două distilerii, au perfecționat creația lui Torii, au creat o filosofie și o întreagă cultură a whisky-ului japonez.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Unul dintre cele mai rafinate whisky-uri single malt de la distileria Yamakazi, creat cu acea spiritualitate japoneză, transmisă prin parfumul de piersică, ananas, grepfrut, nucșoară, portocală confiată, vanilie și lemn de stejar japonez (Mizunara).
GUST: Suculent, cu arome moi de fructe exotice, dintre care se remarcă cea de nucă de cocos, urmată de merișoare și unt.
FINISH: Finalul este lung, cu arome timide de ghimbir dulce și măr copt la cuptor, presărat cu scorțișoară.
1.134,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Sakura Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Sakura Cask, maturat în butoaie de cireș japonez.
ASPECT: Auriu, deschis.
MIROS: Migdale, note de portocale proaspete, pepene și lemn umed, condimentat.
GUST: Condimente de patiserie se întrepătrund cu aceleași note de portocală. O tușă de floare proaspătă de cireș japonez completează identitatea acestui whisky single malt.
FINISH: Punctul final prin care acest whisky își argumentează prezența pe simțuri este oferit de textura caldă generată de piper alb și îndulcită de chec cu vanilie.
689,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat