Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Tip strugure: Tamaioasa Romaneasca Eliminare
 • Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

  Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 10%

   

  VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii strălucitoare.

   

  MIROS: Proaspăt și delicat, vinul de Tămâioasă aduce mult din aromele fructelor cu pulpă albă, coapte și zemoase: piersici și caise, struguri pestriți și ananas, migdale și vanilie.

   

  GUST: Vinul aduce dulceața generoasă a strugurilor, urmată de dulceața din portocale, caise, fructe exotice uscate, din nou ananas, apoi litchi. Zaharurile sunt echilibrate de aciditate, care se simte bine în final.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O plăcere de savurat sec, ca un desert, sau alături de produse de patiserie cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L

  D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 14.4%

   

  VIN ALB SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, lângă Constanța.

   

  Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

   

  După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Aromele ușor sălbatice alte anticului soi muscat și miere de tei, definesc parfumul vinului obținut din 100% Tămâioasă Românească în crama Domeniului Vlădoi din Murfatlar.

   

  GUST: Pe papile, Tămâioasa aduce arome de portocale, coji de portocale și ananas. Aromele de citrice îl fac ușor amărui, dar revigorant ca un tonic gândit să ocupe simțurile și în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Vinul este fructat și mineral, de aceea îl recomandăm la aperitive, preparate din bucătăria asiatică, condimentate generos, brânzeturi cu mucegai și brânzeturi fermentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

   

 • Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

  Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

   

  VOL. ALC.: 13.4%

   

  VIN ALB DEMIDULCE. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

   

  Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

   

  Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu nuanțe plăcute de vanilie și tonuri zburdalnice de mosc.

   

  GUST: Se simte pentru prima dată aroma de citrice și vanilie, ce oferă impresia că fost aleasă cu măsură, pentru a onora cu stil și finețe, un soi românesc neprețuit.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu spirit ludic, voios, capabil să tempereze subiectele picante și preparatele condimentate. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C

   

 • Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 - 0.75 L

  Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 - 0.75 L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DEMIDULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa Centrală, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Castel Stârmina din Tămâioasă Românească este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Un parfum intens de flori și plante aromatice, ce se relaxează în pahar, libere și sălbatice ca acel colț de natură din care se trag.

   

  GUST: Arome intense de flori de salcâm, flori albe și trandafiri uscați. Toate aceste flori sunt înconjurate de aroma unei grădinițe cu mentă sălbatică și busuioc, ce își găsesc locul în post gustul lung și curat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Tămioasa Românească este un soi demidulce, de aceea îl recomandăm la mese cu aperitive, preparate mediteraneene, preparate asiatice condimentate și deserturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

 • Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

  Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 13.4%

   

  VIN ALB DEMIDULCE. Nicolae Basilescu a fost o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea şi un pasionat viticultor din Dealu Mare. În perioada interbelică, casa Basilescu a produs vinuri în Muntenia, apoi şampanie, la fabrica de bere din Bucureștii Noi, alături de alte colaborări cu producătorul francez Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

   

  Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

   

  Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu note de fructe, flori de tei și salcâm.

   

  GUST: Parada aromelor este deschisă de citrice, iar dulceața strugurilor se amestecă cu notele de vanilie pentru a forma note de patiserie: o prăjitură cu lămâie, sau poate o tartă cu fructe și blat aromat de vanilie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C

   

 • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2014 - 0.75L, Alc: 12.3%

  Tradiţia româneascã cere aproape imperativ ca Tãmâioasa sã fie vinificatã dulce, sau mãcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivã de relativ puţinã vreme, aşa cã am încercat sã experimentãm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivã, oferind o expresie incredibilã a pãmântului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpã de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fãrã a lãsa o zonã, mai suavã sau mai carnalã, neacoperitã. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi rãcoritor, cu o aciditate care dã vivacitate care pune în mişcare ansamblul complex şi plin de structurã pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadã cã vinificarea în sec a fost o decizie bunã, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, desfãşurat în aceastã primãvarã la Paris.
 • Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5% Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5%

  Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TăMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN DULCE SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

   

  În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

   

  Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un vin cu buchet şlefuit de natura peisajului din Oltenia, în care se regăsesc arome gentile de fructe din livezi şi din curţi cu pomi fructiferi (piersici, caişi), mango şi miere răspândită împrejur de albine care se văd pe la fiecare floare.

   

  GUST: Ajuns pe papile şi simţit ca atare, Cuvée Amélie este în continuare fructat, cu aciditate ridicată, ce menţine prospeţimea şi aduce un post gust scurt, dar răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Ca un monosoi alb, românesc, Cuvée Amélie este un vin obţinut cu savoir faire, de aceea poate fi un bun aperitiv, un vin potrivit produselor de patiserie, dar şi un digestiv, potrivit de savurat alături de cei dragi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.6% D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.6%

  D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.6%

  Tamaioasa Romaneasca cultivata în zona Murfatlar poate impresiona placut, asta datorita numărului prelungit de zile insorite care rasfata strugurii si-i innobileaza cu aromele atat de apreciate ale acestui soi parfumat.
  Tamaioasa Romaneasca crescuta în zona Murfatlarului are o culoare galben pai deschis, ce dezvolta arome fine, delicate, oferind o senzatie de dulce datorata notelor elegante de muscat si miere de tei.
  Gustul sau este usor mineral, cu arome de portocale, coji de portocale si ananas. Este un vin echilibrat, cu un post-gust lung, insotit de note tonice pe final. Este un vin convivial, pe care-l vedem alaturi de branzeturi cu mucegai, branzeturi fermentate și aperitive.
  Temperatura de servire: 7-9ᵒC
 • Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3%

  Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.

  Culoare: Galben-auriu.
  Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
  Gust: Revigorant, echilibrat.
  Postgust: postgust de intensitate ridicată.
  Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
  Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.
 • Crama Oprisor -La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor -La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor -La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.

  Soi/Cupaj: Tamaioasa Romaneasca 100%
  DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
  Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

  Organoleptic: Vin demisec elegant, cu arome florale intense de salcâm și miere de tei. Fin, plăcut cu arome bine armonizate. Cele 8,5 g/l de zahăr rezidual au fost lăsate pentru a intensifica aromele florale, dar și pentru a face vinul foarte plăcut. Direct, prietenos, cu arome complexe de ananas, mango, flori de salcâm și citrice. Un vin amical, bun pentru orice ocazie.

  Servire: Portivit langa deserturi cu ciocolată albă.
 • Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.75L, Alc: 14% Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999.

   

  În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice, cu origini franceze.

   

  Tămâioasa Românească este un soi plantat de peste două miii de ani la Drăgășani. Vinurile din acest soi aduc aromele vechiului Muscat din Orientul mijlociu, naturalizat pe pământ românesc în timpul Imperiului Roman. Din soluri cu temperaturi scăzute, compuse din lut și argilă, strugurii aromați de Tămâioasa sunt culeși și vinificați într-o licoare cu buchet proaspăt și revigorant.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu tentă verzuie.

   

  MIROS:  Un vin cu arome intense de vegetale verzi (iarbă, cârcei și frunze din viță de vie).

   

  GUST: Aromele elegante de mere de flori galbene, perea albe și migdale. Predomină și aroma părintească a soiului Muscat, cu note de flori amare în final. Post gust mediu, răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit ca aperitiv, alături de salate și specialități din bucătăriile Asiei.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Segarcea - Elite - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.3% Segarcea - Elite - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.3%

  Segarcea - Elite - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.3%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOSĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12.3%

   

  VIN ALB SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

   

   

  ASPECT: Galben cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Tămâioasa Românească de la Segarcea oferă tot ce este mai pur din terroir-ul Segarcea: parfum de trandafir, fructe dulci, apoi revin florile albe și vegetalele ușor înțepătoare ale soiului Muscat.

   

  GUST: Răcoritor și acidulat, revigorant și bine structurat să repete aromele de flori, vegetale și fructe. Post gust scurt spre mediu, cu un final sec și puternic.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de preparatele pe bază de pui, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Mosia Tohani - ARom 2017 - 0.375L, Alc: 10%

  REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
  SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
  VOL. ALC.: 10,5%

  Strugurii au fost culesi manual si ulterior sortati cu grija. Macerarea a avut loc la temperatura controlatA pentru a pastra aromele primare. Fermentarea a avut loc in vase de inox la temperaturi joase și a condus catre o concentratie de alcool de cel mult 10%, de unde rezulta 160 grame de
  zaharuri reziduale.

  ASPECT: Se prezinta cu o culoare aurie, stralucitor si dens.
  MIROS: Este plin de arome, ce definesc soiul de Tamaioasa Romaneasca. Floare de portocal si struguri copti, smochine uscate, polen si duioase senzatii de miere de salcam, unde se alatura notele de Botrytis, specifice recoltărilor foarte tarzii.
  GUST: In gust este dulce si structurat, cu aliuri citrice de grepfruit. Senzatiile matasoase si calde, se aliniaza elegant pe papilele gustative, acaparand toata atentia in directia de dulceata de gutuie si struguri stafiditi. Este dulce, insa aciditatea echilibreaza senzatiile fara a lasa vinul sa devina lesios.
  TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 12 °C care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.
 • Segarcea - Marama, Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Marama, Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Segarcea - Marama, Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

   

  După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță și crama cu arhitectura originală. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Soiul Tămâioasă Românească este considerat cel mai potrivit pentru vinuri demidulci și dulci, însă oenologii Segarcea au reușit obțină din acest soi un vin sec cu potețial mare de învechire. Această variantă este obținută prin macerarea peculiară pentru extragerea aromelor, fermentare la temperatură controlată și maturare pe drojdii fine, cu batonnage periodic. Vinul obținut are un profil aromatic caracterizat de note clasice din soi muscat și nuanțe fine de caramel.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, limpede, strălucitor.

   

  MIROS: Un vin cu buchet de tradafiri, fructe proaspete și, din nou, flori albe cu accente vegetale.

   

  GUST: Papilele sunt încântate de aceleași arome, de fructe și flori, la fel de proaspete, dar mai intense, vivace și revigorante ca un amestec tonic.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de masă pentru toate preparatele pe bază de pui, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

   

 • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu și alb, monosoi, obținute după tehnicile marilor producători europeni. Culegerea manuală a strugurilor, selecția, stoarcerea, fermentarea de lungă durată și maturarea cu drojdie în butoaie din stejar sunt procese de vinificație practicate de vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord.

   

  Strugurii de Tămâioasă Românească sunt desciorchinați, ținuți la macerare peliculară, la o temperatură controlată de 8 -10°C, timp de 24 de ore. Mustul este fermentat pentru o perioadă de 30 de zile, în cisterne din oțel inoxidabil, la o temperatură cuprinsă între 15-18°C. Procesul continuă cu maturarea în prezența drojdiilor fine și agitarea periodică a vinului cu drojdie (bâtonnage), timp de 3-5 luni.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Tradițional, Tămâioasa Românească este vinificată în dulce sau demidulce. Cum acest soi este cultivat în cantități mici, cei din crama Segarcea au hotărât să caute o nouă expresie. Varianta în sec aduce aromele pământului oltenesc: trandafiri, pulpă de fructe dulci, flori albe și arome clasice de strugure Muscat.

   

  GUST: Pe papilele gustative, Tămâioasa oferă un amestec de arome florale și fructate intense, care se lungesc și așteaptă să răcorească într-o seară de vară. Vinul este acidulat, dar echilibrat, cât să permită o degustare plină de savoare.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat alături de preparate din carne de porc, pește, fructe de mare, paste, brânzeturi și legume proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

   

Grilă Listă