Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Ţara de Origine: Italia Eliminare
  • San Polo - Brunello di Montalcino rosso, 2008 - 0.75L, Alc: 14% San Polo - Brunello di Montalcino rosso, 2008 - 0.75L, Alc: 14%
    -25%

    San Polo - Brunello di Montalcino rosso, 2008 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2008

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. San Polo este unul dintre brand-urile ce fac parte din grupul Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Domeniile viticole, brand-urile şi gamele de vinuri deşinute în prezent de familia Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Domeniul San Polo, se află în Pordenovi, în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile sunt inconjurate de peisajul dominat de Muntele Amiata. Tot aici, solul fertil, apa şi clima favorabilă aduc cele mai bune culturi, vinificate şi maturate în pivniţele echipate cu tehnologie de ultimă generaţie, cu respectarea tradiţiei de sute de ani a viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu, opac.

     

    MIROS: Parfumul dezvăluie note de vârf din spectrul floral (violete) și fructat (fructe mici de pădure), o consistență de dulceață de fructe, apoi lemn de stejar, scorțișoară, vanilie și cafea.

     

    GUST: Un vin consistent. Aproape că lasă pe limbă pulpa strugurelui maturat 24 de luni în butoaie din stejar. Se fac remacați și taninii molatici urmați de alcoolul bine integrat. Textura cremoasă, catifelată, dezvoltă un post gust foarte lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă preparatele din carne de vânat de talie medie și mare, file de carne roșie cu trufe negre sau albe, acoperite în sosuri vânătorești. La finalul mesei, poate fi servit lângă brânzeturi tradiționale franceze și italiene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 276,20 RON

    Special Price 208,25 RON

    (-67,95 RON)
  • Stefano Farina - Barbaresco docg, rosso 2016 - 0,75L, Alc: 14% Stefano Farina - Barbaresco docg, rosso 2016 - 0,75L, Alc: 14%

    Stefano Farina - Barbaresco docg, rosso 2016 - 0,75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat câțiva ani în butoaie de origine Slavonă.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Buchetul aduce în simțuri arome de violete și trandafiri cu note de fructe roșii și negre de pădure.

     

    GUST: La gust se simt din nou aromele de flori, cireșe, vișine și coacăze negre. Finalul aduce în plus tanini molatici și puțin sediment de nisip.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor rustic, pentru preparatele din carne de pasăre sălbatică (sau căprioară), carne de miel, alte tipuri de friptură la cuptor și paste cu sos ragù.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    170,17 RON
  • Tenuta Valleselle - Pastel Soave bianco 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tenuta Valleselle - Pastel Soave bianco 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Tenuta Valleselle - Pastel Soave bianco 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Pastel Soave Bianco este un vin obţinut din soiurile Garganega şi Trebbiano, care au început să câştige popularitate printre viticultorii italieni în anii 1980 şi 1990. Proprietăţile organoleptice ale acestui cupaj sunt bazate pe soiul Garganega, adăugat în procent de aproximati 80% pentru a lăsa în vin aromele puternice, complimentate de delicateţea soiul Trebbiano.

     

     

    ASPECT: Galben-pai., strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul alb Soave este omologul celor mai tradiţionale cupaje roşii. În aceeaşi măsură, cele două soiuri formează un amestec cu parfum de flori albe (iasomie), fenicul, citrice și anason.

     

    GUST: Pe Papile este blând, suculent şi fructat de piersici, pepene, citrice verzi şi arome din vegetale de câmp fân, iarbă şi agrişă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit în postura unui aperitiv, sau alături gustări şi snak-uri, peşte prăjit, fructe de mare şi salate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 65,45 RON

    Special Price 55,63 RON

    (-9,82 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex, fructat, cu tonuri de violete, mure şi flori de iris aflate la maturitate, cu un fundal distict de vanilie, dăruit de maturarea în butoi de stejar.

     

    GUST: Pe papilele gustative Chianti Classico este sec şi robust. Pe măsură ce este lăsat la învechit în sticlă, vinul îşi păstrează profilul echilibrat cu aceleaşi arome fructate, de o intensitate şi complexitate admirabilă .

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mese cu preparate consistente: carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor. Perfect pentru meniuri tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    84,49 RON
  • Banfi - Chianti classico rosso 2017 - 0.75L Banfi - Chianti classico rosso 2017 - 0.75L

    Banfi - Chianti classico rosso 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO NERO, CABERNET SAUVIGNON.

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Banfi a luat naștere în 1978 la inițiativa fraților italieni americani John și Harry Mariani. La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte.

     

    Domeniul Banfi este situat la confluența râurilor Orcia și Ombrone, în partea de sud a orașului Montalcino, pe 2873 de hectare, unde soiurile Sangiovese și Moscadello împart terenul cu plantațiile de măslini, grâu, pruni, trufe și zonă împădurită.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin cu buchet intens, de fructe roșii, fructe de livadă, ceva condimente și doar o urmă de piele.

     

    GUST: După ce licoarea se întinde uniform pe papile, apar aromele de jem din prune și mure, îmbogățite gentil de vanilie, lemn dulce și piele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ajunge departe alături de meniuri italiene din regiunea Toscana, cum ar fi un tortelli cu porc mistreț, sau paste pici cu sos aglione.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75 L, Alc: 14% Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75 L, Alc: 14%

    Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  CABERNET

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Frescobaldi este un brand italian, iar istoria familiei Frescobadi începe în urmă cu 1000 de ani. Istoria familiei italiane este strâns legată de istoria regiunii Toscana. Bancheri cu mare influenţă, trezorieri ai Angliei, sau patroni ai artei florentine, în timpul Renaşterii, cei din familia Frescobaldi, asemenea altor nume celebre, au avut în proprietate culturi întinse de vii, care au permis formare unei tradiţii în producţia de vin şi perfecţionarea în arta oenologiei.

     

    Familia Frescobaldi a perseverat prin creativitate şi promovarea excelenţei. Cu aceste două calităţi, în prezent deţine şapte domenii, fiecare cu propria etichetă, unde sunt produse vinuri care definesc cultura italiană. Unul dintre domeniile Frescobaldi este Tenuta Ammiraglia din comuna Magliano, Toscana, aflată pe coastă, aproape de Marea Tireniană.

     

    Terremore este un vin dominat de soiul Cabernet Sauvignon, la care au fost adăugate cantităţi mici de Cabernet Franc, Merlot şi Syrah. Pieliţa boabelor a fost lăsată la macerat timp de 13 zile, iar după fermentaţia iniţială, cea malolactică a fost realizată în butoaie din stejar timp de 12 luni. Terremore este un vin roşu modern şi totuşi este o expresie care redă cu fidelitate tradiţia îndelungată a regiunii viticole în care este produs.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii fermecătoare. 

     

    MIROS: Parfumui îi este elegant, chiar lasciv prin armele afine, coacăze, mure, cea abia deschid apetitul, pentru a face mai apoi cunoştiinţă cu mirodeniile exotice, lemnul dulce şi vanilia, împrumutată gentil la maturare.

     

    GUST: Papilele gustative sunt învăluite de o licoare frumoasă, cu multe arome elegante ce aşteaptă să fie descoperite. Fructele de din buchet reapar şi, pe lângă acestea şi altele, apo întâlnim tanini care îi ridică aromele la un alt nivel şi vestesc un  final brusc. După un moment, este evident şi un post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu carne friptă la grătar, paste cu carne şi sos de tomate, sau pizza quattro formaggi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    83,60 RON
  • Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L
    -15%

    Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniu Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii. Printre caracteristicile solului din podgoria Le Sondraie este conținutul ridicat de magneziu, benefic pentru soiul Merlot.

     

    Cupajul anului 2012 este obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc, maturat 18 luni în două barique-uri din stejar francez (primul nou, al doilea aflat la a doua umplere).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens, asemenea unui cupaj clasic de Bordeaux.

     

    MIROS: Arome intense de fructe de pădure, acompaniate de notele de salvie, rozmarin și vanilie condimentată.

     

    GUST: Elegant și armonios, Sondraia dezvoltă un echilibru misterios între fructele fine, inseparabile de strugurii pigmentați și aciditatea moderată, prezentă la fiecare degustare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu din Sondraia este potrivit alături de meniuri consistente: carne de vită la cuptor, vițel la grătar, kebab (miel sau berbec) și porc. Un vin nativ Italiei este potrivit și alături de preparate mediteraneene cu brânză ricotta, parmezan și brânză de oaie semimaturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 168,00 RON

    Special Price 142,80 RON

    (-25,20 RON)
  • Allegrini - Soave doc, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 13% Allegrini - Soave doc, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Allegrini - Soave doc, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Alegrini Soave este unul dintre vinurile produse de Familia Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea, când au început să producă primele vinuri tradiţionale italiene.

     

    Gamele de vinuri produse în prezent de Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii ce au în total 100 de hectare. Pe domeniile Allegrini sunt cultivate soiuri roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri roşii monosoi şi cupaj. Doar două sortimente de vin alb sunt produse de Allegrini, cu soiuri de origine franceză cum este Chardonnay, iar dintre acestea vă oferim sortimentul Soave al anului 2015.

     

    Soave este obţinut din struguri Garganega şi Chardonnay cultivaţi pe dealurile din comuna Mezzane di Sotto (regiunea Veneto), vinificaţi exclusiv în tancuri din oţel inoxidabil. Cele două soiuri sunt cupajate într-un vin graţios, cu arome florale şi fructate, proaspete şi persistente, echilibrate de o mineralitate naturală.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Parfumul vinului este suav, cu note distincte de flori albe, din care se remarcă iasomia, urmată de un şir plăcut de note citrice.

     

    GUST: Soave este un vin creat pentru a fi savurat fără aşteptare. De la primele picături ajunse pe papile, vinul îşi arată corpul mediu şi sprinten, care oferă prospeţimea clară a unui cupaj alb, maturat maxim 6 luni în cuve de oţel şi în sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Soave este curajos cu tot ce are pregătit gazda sau bucătarul favorit: icre negre (caviar), picioare de broască, peşte afumat şi orice alt fel de aperitiv. Îl recomandăm şi alături de un rissoto cu şofron, peşte crud, fructe de mare, crustacee, tempura, sushi, sashimi şi alte preparate asiatice, bine condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 54,98 RON

    Special Price 46,73 RON

    (-8,25 RON)
  • Poggio al Tesoro - Mediterra igt rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14% Poggio al Tesoro - Mediterra igt rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Poggio al Tesoro - Mediterra igt rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Aromele vinului Mediterra reflectă pe deplin caracteristicile zonei Bolgheri, prin armonia remarcabilă între parfumul natural și aromele calde. Fațeta condimentată, oferită de soiul dominant Syrah, răsplătește pasionații ca un suvenir adus din inima Italiei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tentă purpurie.

     

    MIROS: Un vin cu parfum intens de fructe, marcat de coacăze negre, prune și cireșe. Fructele sunt susținute cu naturalețe de notele unui amestec de piper alb și vegetale.

     

    GUST: Papilele sunt distrate cu esențe fructate, ușor picante, cu tanini moi și post gust intens, memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru multe feluri de preparate pe bază de carne, mezeluri, pește (chefal) în sos de tomate, pește fiert și cod cu sare gătit în stilul Livorno, fructe de mare, brânzeturi semitari, inclusiv specialitatea italiană Pecorico.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    Preț normal: 91,63 RON

    Special Price 77,89 RON

    (-13,74 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roșu-grena cu delicate accente de cărămiziu.

     

    MIROS: Arome intense de fructe negre: cireșe negre, mure, afine și coacăze, susținute de aroma elegantă a lemnului folosit la maturare.

     

    GUST: Echilibrat și elegant, de o corpolență medie spre mare, cu tanini moi și aciditate bine integrată. Paleta gustativă este complexă, mulțumită aromelor de vegetale (ciuperci, arome de hambar, pământ reavăn), lemn de stejar și fum. Gustul final este lung și discret, fructat și dulceag.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă tocănițe din carne roșie, din vită / vițel, porc. miel / oaie și berbecuț. Aceleași cărnuri pot fi gătite pe grill, servite cu sosuri și pe grătar, garnisite cu legume. La finalul mesei, este perfect lângă brânzeturi moi și semimoi cu biscuiți și fructe uscate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    112,57 RON
  • Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12% Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12%

    Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Cassiopea este un cupaj rose plin de caracter și expresiv pentru gusturile atrase de complexitate aromatică și satisfacția lucrurilor simple. Aromele diferite se împletesc lin cu savoarea clară și oferă plăcerea unui cupaj rose, care se bea cu ușurință sec sau alături de preparatele favorite.

     

     

    ASPECT: Rose-intens, limpede.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Un cupaj de Cabernet Franc și Merlot cu gust vioi de fructe roșii, căpșuni și grepfrut roz, accentuat cu notă ușoară de scorțișoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cassiopea este un rose ideal pentru mesele cu aperitive (bruschete, mezeluri, legume tempura și mini pizza). Perfect alături de supe, carne albă la grătar și preparate clasice mediteraneene. Recomandăm acest vin și alături de brânză cremoasă, brânză italiană robiola, ricotta și mozzarella.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    50,62 RON
  • San Polo - Brunello di Montalcino riserva docg rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5% San Polo - Brunello di Montalcino riserva docg rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -25%

    San Polo - Brunello di Montalcino riserva docg rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. San Polo este unul dintre brand-urile ce fac parte din grupul Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Domeniile viticole, brand-urile şi gamele de vinuri deşinute în prezent de familia Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Domeniul San Polo, se află în Pordenovi, în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile sunt inconjurate de peisajul dominat de Muntele Amiata. Tot aici, solul fertil, apa şi clima favorabilă aduc cele mai bune culturi, vinificate şi maturate în pivniţele echipate cu tehnologie de ultimă generaţie, cu respectarea tradiţiei de sute de ani a viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens, opac, cu accente grena.

     

    MIROS: Foarte complex, cu arome de fructe roșii mici și de violete, completate cu accente elegante lemnoase și ușoare. Note suplimentare de vanilie și cafea, se dezvăluie la temperatura camerei, după ce vinul a fost aerat.

     

    GUST: Brunello este un vin dens, bogat în fructe, catifelat și, în mare parte, echilibrat. Post gust lung ce lasă în urmă o savoare de vanilie dulce și dulceață din fructe de pădure

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu preparate din carne de mistreț, miel sau purcel de lapte, pregătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi tradiționale italiene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 628,78 RON

    Special Price 474,10 RON

    (-154,68 RON)
  • Corte Giara - Chardonnay delle Venezie bianco 2014 - 0,75L, Alc: 13% Corte Giara - Chardonnay delle Venezie bianco 2014 - 0,75L, Alc: 13%
    -15%

    Corte Giara - Chardonnay delle Venezie bianco 2014 - 0,75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Corte Giara Chardonnay delle Venezie este unul dintre vinurile produse de Familia Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Gamele de vinuri produse în prezent de Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii ce au în total 100 de hectare. Pe domeniile Allegrini sunt cultivate soiuri roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri roşii monosoi şi cupaj. Doar două sortimente de vin alb sunt produse de Allegrini, cu soiuri de origine franceză cum este Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Parfumul este proaspăt, poate uşor evervescent, cu note de fructe de livadă şi limonadă.

     

    GUST: Gust de fructe, persistent în mere şi pere, care mai târziu capătă un accent de citrice. Suplu şi întotdeauna proaspăt, cu aciditate bine echilibrată, face parte din categoria vinurilor maleabile şi uşor de băut la orice masă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospeţimea şi alcoolul bine integrat, oferă acestui Chardonnay un loc de cinste pe mesele cu preparate din carne albă, peşte, fructe de mare, meniuri chinezeşti, bine condimentate şi brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 45,82 RON

    Special Price 38,95 RON

    (-6,87 RON)
  • Villa Raiano - Fiano di Avellino docg, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13% Villa Raiano - Fiano di Avellino docg, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Villa Raiano - Fiano di Avellino docg, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CAMPANIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FIANO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vila Raiano produce vinuri de calitate superioară în Irpinia de peste 30 de ani. Irpinia, este un teritoriu situat în peisajul rural din sudul Italiei, care oferă cele mai bune condiţii podgoriilor cu soiuri tradiţionale, întinse pe 27 de hectare.

     

    Primele vinuri de la Villa Raiano au fost produse în anii 1990, iar din anul 2009, alături de alte vinuri și distilate din portofoliu, producția a fost mutată în noua cramă și distilerie din regiunea Campania. Vinurile sunt produse cu respectarea stilulului şi tradiţiei din viticultura italienă, cu ajutorul experienței și tehnologiei moderne.

     

    Fiano de Avellino Bianco începe cu strugurii albi din soiul Fiano, culeși din 4 podgorii: Candida, Lapio, San Michele di Serino si Montefredane, situate la altitudini cuprinse între 450m - 600m, pe soluri calcaroase, argiloase și nisipoase. Vinificarea începe cu recolta manuală în lădițe mici apoi presarea fină pentru a se obține mustul ravac. Fermentarea alcoolică are loc în prezența unor drojdii selecționate la temperatura de 16°C. urmată de maturare în cisterne din oțel. Vinu este îmbuteliat după aproximativ 3 luni de maturare.

     

     

    MIROS: Parfum delicat de ierburi și fructe de livadă. Se simte mentă și salvie, urmată de piersici și note de mijloc din ciocolată albă cu portocală.

     

    GUST: Pe papile are o corpolență medie, aproape suplă. Cremos și elegant cu aciditate echilibrată, mineral și fructat. Post gustul extrage din strugurii regiunii Campania o reminiscență salină, aproape insesizabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios în compania preparatelor simple din bucataria mediteraneană, file de pește sau fructe de mare, cu legume sau lângă platouri din mezeluri fine (șuncă și parizer) și brânzeturi proaspete, nematurate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 74,61 RON

    Special Price 63,42 RON

    (-11,19 RON)
  • Allegrini - Pallazo della Torre igt, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - Pallazo della Torre igt, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Allegrini - Pallazo della Torre igt, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Un vin roşu catifelat, bine echilibrat, cu note de fructe mature, cu pulpă. Acest vin are o culoarea roşu rubiniu profund şi uşor de asociat, cu diferite feluri de mâncare italiană, mai presus de toate, risottos,în special cele aromate cu şofran, ciuperci porcini şi de carne de porc. Vinul excelează atunci când se asociază cu Şuncă de Parma şi brânzeturile maturate-mediu, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. Aroma încântătoare de struguri stafidiţi este îmbunătăţiţă, dacă vinul este servit la 18 ° C, într-un pahar cu deschidere largă.

    Preț normal: 151,84 RON

    Special Price 129,06 RON

    (-22,78 RON)
  • Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Acest Grand Cru de Chardonnay este produs din strugur cultivați în Tenuta Rapitala, podgoria ce aparține Contelui Hugues Bernard de la Gatinais. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Deși vinăria și clădirile au fost afectate grav de un cutremur, Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice. Fiecare parcelă este îngrijită, culeasă și vinificată separat. Priceperea și tradiția vinificatorilor italieni permite crearea unor vinuri ce exprimă perfect terroir-ul, de aceea strugurii sunt culeși din august până în noiembrie pentru a se asigura că fiecare soi și fiecare parcelă este culeasă la momentul potrivit.

     

    Pentru acest Chardonnay sunt alese parcele situate la altitudine de 450m deasupra mării. Apoi strugurii sunt aleși și presați apoi mustul este lăsat la maturat pe drojdii timp de 10 luni în butoaie de stejar franțuzești.

     

     

    ASPECT: Auriu expresiv, strălucitor.

     

    MIROS: Intens și fructat, completat de note lemnoase elegante.

     

    GUST: Onctuos, bogat in arome rafinate, fructate si lemnoase (mere golden, ananas, banane, cedru, stejar, pin). Post gust lung și seducător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă preparate din fructe de mare sau pește gras, pregătit în abur și garnisit cu legume trase la tigaie în unt. Un bun prieten al pastelor servite cu sos alb, al peștelui afumat sau al prepratelor din carne de pui gătită la tigaie cu cartofi și rozmarin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată aerarea minim 20 de minute).

     

    Preț normal: 183,26 RON

    Special Price 155,77 RON

    (-27,49 RON)
  • Allegrini - Soave doc, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 12.5% Allegrini - Soave doc, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Allegrini - Soave doc, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Alegrini Soave este unul dintre vinurile produse de Familia Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea, când au început să producă primele vinuri tradiţionale italiene.

     

    Gamele de vinuri produse în prezent de Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii ce au în total 100 de hectare. Pe domeniile Allegrini sunt cultivate soiuri roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri roşii monosoi şi cupaj. Doar două sortimente de vin alb sunt produse de Allegrini, cu soiuri de origine franceză cum este Chardonnay, iar dintre acestea vă oferim sortimentul Soave al anului 2015.

     

    Soave este obţinut din struguri Garganega şi Chardonnay cultivaţi pe dealurile din comuna Mezzane di Sotto (regiunea Veneto), vinificaţi exclusiv în tancuri din oţel inoxidabil. Cele două soiuri sunt cupajate într-un vin graţios, cu arome florale şi fructate, proaspete şi persistente, echilibrate de o mineralitate naturală.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Parfumul vinului este suav, cu note distincte de flori albe şi mere proaspete, urmate de un şir plăcut de note citrice.

     

    GUST: Soave este un vin creat pentru a fi savurat fără aşteptare. De la primele picături ajunse pe papile, vinul îşi arată corpul mediu şi sprinten, care oferă prospeţimea clară a unui cupaj alb, cu arome de mere verzi, şi miere. În post gust se menţine prospeţimea aromelor florale, păstrate în timpul maturării scurte în cuve de oţel şi în sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Soave este curajos cu tot ce are pregătit gazda sau bucătarul favorit: icre negre (caviar), picioare de broască, peşte afumat şi orice alt fel de aperitiv. Îl recomandăm şi alături de un rissoto cu şofron, peşte crud, fructe de mare, crustacee, tempura, sushi, sashimi şi alte preparate asiatice, bine condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 54,98 RON

    Special Price 46,73 RON

    (-8,25 RON)
  • Villa Raiano - Taurasi DDOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Villa Raiano - Taurasi DDOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Villa Raiano - Taurasi DDOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CAMPANIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vila Raiano produce vinuri de calitate superioară în Irpinia de peste 30 de ani. Irpinia, este un teritoriu situat în peisajul rural din sudul Italiei, care oferă cele mai bune condiţii podgoriilor cu soiuri tradiţionale, întinse pe 27 de hectare.

     

    Primele vinuri de la Villa Raiano au fost produse în anii 1990, iar din anul 2009, alături de alte vinuri și distilate din portofoliu, producția a fost mutată în noua cramă și distilerie din regiunea Campania. Vinurile sunt produse cu respectarea stilulului şi tradiţiei din viticultura italienă, cu ajutorul experienței și tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu note de grena.

     

    MIROS: Seducător, lemnos și intens fructat (coacăze, mure și afine), elegant și delicat condimentat.

     

    GUST: Foarte corpolent și fructat de vișine putrede, coacăze și afine. Această uvertură gustativă este urmată de note elegante de lemn și de o savoare subtilă de vegetale și condimente. Gustul final este persistent și cărnos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ:  Excelent lângă carne roșie de vită, porc sau miel, pregatită pe grill sau la gratar, simplu fara multe mirodenii, cu cartofi țărănești. Din mâncarurile mai elaborate, se asociaza bine cu tocanița cu cartofi sau fasole uscată și carne de porc. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    Preț normal: 170,17 RON

    Special Price 144,64 RON

    (-25,53 RON)
  • Banfi - Chianti Classico riserva rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Banfi - Chianti Classico riserva rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Banfi - Chianti Classico riserva rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CANAIOLO NERO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Giovanni F. Mariani Senior este cel care a fondat în 1919, în New York, compania Banfi Vintners, și a devenit unul dintre cei mari importatori din S.U.A. interbelică. Pasiunea pentru vinuri italiene a fost continuată de familia Mariani, iar în 1978, frații John și Harry au fondat Castelo Banfi și au început producția de vin în Italia, regiunea viticolă Toscana.

     

    La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Producătorul italian deține plantații ce i-au permis în ultimii ani să extindă numărul soiurilor cultivate. Colaborări cu pepiniere și producători versați ai industriei au adus în portofoliul Banfi, vinuri din soiuri noi, cum ar fi Riesling și Pinot Noir

     

    În cazul acestui vin, istoria îndelungată a producătorului Castelor Banfi și tradiția regiunii viticole Toscana în producția de vinuri Chianti, se completează perfect pentru a oferi unul dintre produsele etalon ale Italiei vechi și noi.

     

    Strugurii selectați, în majoritate din soiul Sangiovese, sunt presați și fermentați la o temperatură de 25-30°C. După fermentație vinul este tras în butoaie din stejar aduse din Slovenia, cu o capacitate de 60-120 de hecto litri, și este lăsat la maturare timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Buchet echilibrat și elegant, compus după o partitură dominată de prune zaharisite, fructe de pădure cu note de lemn dulce, vanilie și pielărie.

     

    GUST: Pe papile, vinul are o adâncime neexplorată, în care se găsesc, cu puțină răbdare, note de cireșe și, din nou, piele, nuanțe de lemn și tanini moi. Aciditatea este medie, plăcută, iar finalul este lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Chianti Classico este un vin cu arome potrivite pentru multe preparate cu carne, meniuri din bucătăria italiană, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 6 până la 8 ani).

     

    99,48 RON
  • Banfi - Principessa Gavia de Gavi bianco 2016 - 0.75L, Alc: 12% Banfi - Principessa Gavia de Gavi bianco 2016 - 0.75L, Alc: 12%

    Banfi - Principessa Gavia de Gavi bianco 2016 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORTESE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Giovanni F. Mariani Senior este cel care a fondat în 1919, în New York, compania Banfi Vintners, și a devenit unul dintre cei mari importatori din S.U.A. interbelică. Pasiunea pentru vinuri italiene a fost continuată de familia Mariani, iar în 1978, frații John și Harry au fondat Castelo Banfi și au început producția de vin în Italia, regiunea viticolă Toscana.

     

    La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Producătorul italian deține plantații ce i-au permis în ultimii ani să extindă numărul soiurilor cultivate. Colaborări cu pepiniere și producători versați ai industriei au adus în portofoliul Banfi, vinuri din soiuri noi, cum ar fi Riesling și Pinot Noir.

     

    Strugurii din soiul Cortese sunt cultivați în Novi Ligure, în regiunea Gavi, unde se află podgoria cu același nume. Acest vin este apreciat de toți iubitorii de vinuri din Piemonul Inferior, pentru buchetul proaspăt și intens. 

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Buchet intens, cu arome fructate și florale, prospete și revigorante.

     

    GUST: Un vin excelent definit de arome fructate de ananas și măr. Un vin alb monosoi, bine echilibrat, ușor acidulat, cu final delicat, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin ca aperitiv, sau alături de meniuri pe bază de pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    66,24 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă