Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Nebbiolo Eliminare
  • Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2013 - 0,75L, Alc: 14.5% Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2013 - 0,75L, Alc: 14.5%

    Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2013 - 0,75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barolo are rădăcini vechi și tradiția celui mai bun vin, creat cu mândrie pentru a dărui arome elegante și sofisticate de fructe. Vinul este ținut 1 an în cisterne din oțel inoxidabil, 2 ani în butoaie din stejar de Slavonia (în budane și în baricuri). Ultima fază presupune învechirea la sticlă timp de minim 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Stilul italian este însuflețit de un buchet de fructe roșii, în care stau fruntașe aromele de cireșe, căpșune și merișor, completate de note florale.

     

    GUST: Vinul este maturat în lemn de stejar, de aceea, printre aromele de fructele și flori se strecoară notele. Sunt prezente și notele de piele uleioasă și vegetație uscată, pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere reușită pentru mesele cu bucate înăbușite, brânzeturi amestecate (Colby), preprate pe bază de carne roșie și vânat.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 3-4 ore).

     

    210,75 RON
  • Stefano Farina - Barbaresco docg, rosso 2016 - 0,75L, Alc: 14% Stefano Farina - Barbaresco docg, rosso 2016 - 0,75L, Alc: 14%

    Stefano Farina - Barbaresco docg, rosso 2016 - 0,75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat câțiva ani în butoaie de origine Slavonă.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Buchetul aduce în simțuri arome de violete și trandafiri cu note de fructe roșii și negre de pădure.

     

    GUST: La gust se simt din nou aromele de flori, cireșe, vișine și coacăze negre. Finalul aduce în plus tanini molatici și puțin sediment de nisip.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor rustic, pentru preparatele din carne de pasăre sălbatică (sau căprioară), carne de miel, alte tipuri de friptură la cuptor și paste cu sos ragù.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    170,17 RON
  • Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 14.5% Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barolo are rădăcini vechi și tradiția celui mai bun vin, creat cu mândrie pentru a dărui arome elegante și sofisticate de fructe. Vinul este obținut din struguri Nebbiolo proveniţi din Provincia Cuneo, La Morra d’Alba din Piemonte, și maturat în butoaie de stejar provenite din Slovenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Are o paletă aromatică foarte intensă de cireşe coapte şi violete, conturate elegant cu o aromă de piele, hambar şi foarte subtil de fum şi humidor.

     

    GUST: Se confirmă fructozitatea, dar percepţia este mai pregnantă de fructe uscate şi pământ susţinute de o aciditate fermă şi tanini prăfuiţi. La final, gustul se păstrează mult timp pe palatin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un adevărat “prieten” al iubitorilor de carne de vânat de talie mare şi mijlociu. Recomandat cu orice tip de carne roşie pregătită cu sosuri pe bază de trufe şi funghi porcini sau orice tip de ciuperci sălbatice. Se asociază foarte bine şi cu brânzeturi moi intens aromate (Boschetto al Tartufo - Italia).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de cel puțin 60 de minute).

    Preț normal: 210,75 RON

    Special Price 179,14 RON

    (-31,61 RON)
Grilă Listă