• Fructe proaspete si vanilie

Fructe proaspete si vanilie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
 • Jim Beam - Black Label American Bourbon Whiskey + 1 pahar - 0.7L, Alc: 43% Jim Beam - Black Label American Bourbon Whiskey + 1 pahar - 0.7L, Alc: 43%

  Jim Beam - Black Label American Bourbon Whiskey + 1 pahar - 0.7L, Alc: 43%

  La sfârșitul secolului al XVIII-lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam, stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, a produs pentru prima dată whiskey american.

   

  De șapte generații familia Beam produce whiskey în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasic a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoarea lui Jim B. Beam, omul care a depus toate eforturile necesare pentru reluarea producției după perioada grea traversată de companie.

   

  Black Label este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur. Toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și maturarea în butoaie noi din stejar.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Un amestec plăcut de arome dulci din creamă de ou, măr zaharisit și stejar proaspăt.

   

  GUST: Stejarul este aroma care dirijează notele de vanilie și caramel onctuos.

   

  FINISH: Din nou aromă de stejar uscat, apoi ars, urmată de o tușă de vanilie și un praf de piper, care lasă impresia unui finish mediu.  

   

  Pachetul conține sticla de whiskey Jim Beam Black Label, de 0.7L, + 1 pahar de sticlă, de tip tumbler.

   

  150,54 RON
 • Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
  -16%

  Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

  La începutul anilor 1800, frații James și John Chivas au ajuns în Aberdeen unde au început o mică afacere cu whisky. Cererea din ce în ce mai crescută pentru un whisky de calitate i-a determinat să amestece whisky-urile scoțiene pe care le aveau de vânzare. 

   

  Popularitatea whisky-ului oferit de frații Chivas a crescut și, odată cu aceasta, afacerea lor. În 1843 whisky-urile Chivas au primit sigiliul regal de la Regina Victoria de Balmoral, iar în 1909, Chivas a cucerit Lumea Nouă: urmașii celor doi frați au creat în New York un blend de 25 de ani, un whisky de lux care a ridicat ștafeta pentru toți producătorii.

   

  Au urmat vremuri bune apoi prohibiție in S.U.A, iar în 1938 Chivas a revenit cu mixul de 12 ani pe care îl știm astăzi. Multe alte realizări și reforme ale companiei scoțiene din ultimii 80 de ani au păstrat Chivas, printre whisky-urile cu tradiție, revoluționare, dedicate gusturilor rafinate și premiate la evenimente internationale cu prestigiu. 

   

   

  ASPECT: Chihlimbar luminos și strălucitor.

   

  MIROS: Chivas de 12 ani împarte un parfum dăruit de ierburi sălbatice miere și fructe de livadă.

   

  GUST: Unul dintre cele mai populare blend-uri, creat cu simetrie, cremos, cu gust intens și bogat în arome de miere și pere coapte. Se simt și aromele de vanilie, alune prăjite și caramel.

   

  FINISH: Finalul este bogat și lung, desprins parcă dintr-un ritm de viață tihnit, ce îndeamnă omul la reflecție și descoperire de sine.

   

  Preț normal: 127,97 RON

  Special Price 107,58 RON

  (-20,39 RON)
 • Jack Daniel's Gentleman Jack - Tennessee Whiskey GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Jack Daniel's Gentleman Jack - Tennessee Whiskey GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
  -10%

  Jack Daniel's Gentleman Jack - Tennessee Whiskey GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

  Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a numit băutura Tennessee Whiskey, un sortiment ce se detașa subtil de categoria bauturilor de tip bourbon. Această diferență făcută de Jack se baza pe faptul că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.

   

  Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și pentru Gentleman Jack distilatul este trecut de două ori printr-un filtru din cărbune de arțar. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma gentilă a unui whiskey cu tradiție.

   

  Gentleman Jack este alegerea potrivită și confortabilă pentru cei care doresc să experimenteze pentru prima dată un whiskey american. Este recomandat sec sau într-un cocktail elegant numit Manhattan, creat și inspirat de gentilomul rafinat, care alege totdeauna o băutură pe măsura caracterului său. 

   

   

  ASPECT: Ambră.

   

  MIROS: În paharul cu Gentleman Jack simțim un buchet format din note de vanilie, zahăr brun, fructe și arțar.

   

  GUST: Pentru început se simte aroma potentă a malțului dublu filtrat, urmat de notele de mijloc, extrase dintr-un mix de vanilie dulce și fructe, în special mere verzi.

   

  FINISH: Notele finale sunt scurte și ne reamintesc de profilul aromatic al acestui whiskey: mix de malț rafinat, fructe, arțar și puțină miere polifloră. 

   

  Pachetul conține o cutie din carton cu însemnele Jack Daniel’s în care se află sticla de whiskey Jack Daniel’s Gentleman Jack de 0.7L + 2 pahare de sticlă de tip Tumbler, cu însemnele brand-ului Jack Daniel’s.

   

  Preț normal: 163,03 RON

  Special Price 146,73 RON

  (-16,30 RON)
 • Tamdhu - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Tamdhu - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Tamdhu - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Brand-ul de whisky Tamdhu a fost creat în 1897 de un grup de afaceriști care au investit în visul de a crea cel mai bun whisky din lume.

   

  Încă de la început, oamenii care se aflau la conducere au ales tot ce era mai bun în acele vremuri: arhitecți, contructori, cea mai bună zonă de pe râul Spey (Speyside), ce-a mai performantă tehnologie de distilare și cele mai bune butoaie de sherry, importate din Spania.

   

  După mai bine de 50 de ani distileria a fost modernizată, apoi a fost crescută capacitatea de producție în timpul boom-ului de la sfârșitul anilor 1960. În 2010 distileria a fost închisă. Doi mai târziu, Compania Ian Macleod au adus din nou lumii whisky-urile Tamdhu Single Malt, maturate în cele mai bune butoaie de sherry.  

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Buchetul prezintă note blânde de vanilie, lemn de stejar, migdale, zahăr brun, coajă de portocală şi scorţişoară.

   

  GUST: Arome bogate de fructe de pădure, caramel şi condimente, completate cu nuanţe fine de ciocolată.

   

  FINISH: Dulceag, cu accente de fructe şi vanilie. Este uşor afumat.

   

  192,78 RON
 • Elijah Craig - Small Batch American Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 47% Elijah Craig - Small Batch American Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 47%
  -25%

  Elijah Craig - Small Batch American Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 47%

  Numele, Elijah Craig, este dat în onoarea unui preot din statul american Virginia, care avea un depozit cu butoaie de stejar pentru învechirea bourbonului.

   

  Acest depozit a fost cuprins de un incendiu, în urmă căruia toate butoaiele au fost carbonizate. Cu toate astea, preotul a continuat să folosească butoaiele arse care lăsau în whiskey arome și note mult mai intense, deosebite.

   

  Elijah Craig Small Batch este un bourbon excepțional prin definiție, echilibrat, armonios și rotund, doar nu degeaba sunt selecționate manual butoaiele care compun “unul dintre cele mai bune sortimente de bourbon din lume”, după cum bine spun producătorii.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Note fine de măr copt, miere, caramele cu unt, vanilie și un strop de tutun.

   

  GUST: Arome intense de fructe scăldate în caramel și presărate apoi vanilie fină și condimente.

   

  FINISH: Aromat și plăcut.

   

  Preț normal: 175,03 RON

  Special Price 131,04 RON

  (-43,99 RON)
 • Langs Supreme - Scotch Blended Whisky 5 yo - 0.7L, Alc: 40% Langs Supreme - Scotch Blended Whisky 5 yo - 0.7L, Alc: 40%
  -7%

  Langs Supreme - Scotch Blended Whisky 5 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Brand-ul Lang are la origine afacerea cu whisky a fraților Gavin și Alexander Lang din Glasgow, care au hotărât să ducă mai departe afacerea tatălui, care vindea whisky în barul său din oraș. În 1861 cei doi frați au vândut propriile blend-uri, iar afacerea lor s-a dezvoltat atât de mult încât au avut nevoie de o distilerie proprie. Cei doi au cumpărat distileria Burnfoot, cunocută în prezent sub numele Glengoyne, din regiunea Highland.  

   

  Dorința de perfecționare și dezvoltare a afacerii cât și noua distilerie a oferit șansa celor doi frați să creeze o gamă de whisky-uri ce se regăseau în secolul al XIX -lea în toate stabilimentele din Scoția. După mai bine de 140 de ani Langs a devenit parte din grupul companiei Ian Macleod, însă cei responsabili de producție respectă moștenirea și tradiția fondatorilor care au dorit mereu să ofere cele mai bogate și rafinate blend-uri în fiecare sticlă.

   

  Langs Supreme este o alegere inspirată pentru cei care nu au făcut până acum cunoştiinţă cu aroma şi consistenţa unui blend, dar sunt în căutarea unui sortiment uşor de băut, cu buchet plăcut și frumos echilibrat. Aromele acestui whisky maturat 5 ani pot fi savurate simplu, cu gheaţă sau într-un cocktail.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Note dulci de măr, vanilie, condimente și alune, completate cu influenţe florale.

   

  GUST: Arome bogate de cereale, vanilie, ghimbir şi prăjitură cu fructe.

   

  FINISH: Mediu. Dulceag, fructat și condimentat.

   

  Preț normal: 60,01 RON

  Special Price 55,59 RON

  (-4,42 RON)
 • Label 5 - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40% Label 5 - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
  -5%

  Label 5 - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%

  Label 5 este un brand de whisky scoțian obținut din amestecul unor malturi de orz si malt-uri din alte cereale, provenite, în parte, de la cunoscuta distilerie Glen Moray din regiunea Speyside. O altă parte din whisky-urile Label 5 sunt produse la distileria Starlaw, unde este folosită tehnologie de vârf pentru cele mai bune distilate de whisky.

   

  Toate blend-urile Label 5 sunt produse din cereale de calitate și apă pură, două ingrediente trecute prin 5 procese clasice de producție: mălțuire, măcinare (și amestec cu apă), fermentare, distilare, maturare (și blend).

   

  Whisky-urile din orz și din alte cereale (single malt și single grain), sunt maturate cel puțin 3 ani pentru a dezvolta culoarea și aromele. După această perioadă minimă de maturare, expresiile Label 5 sunt definite de Maestrul Graham Coull, care le amestecă în proporții știute doar de breasla lui pentru a crea un echilibru aromatic subtil și diferit pentru fiecare etichetă.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Buchetul etalează note discrete de turtă dulce, cafea mocha și fructe, completate cu accente de fum.

   

  GUST: Arome fructate învăluite în note dulci de vanilie, biscuit și ciocolată, cu nuanțe timide de fum pe final.

   

  FINISH: Lung, catifelat, ușor afumat.

   

  Preț normal: 49,30 RON

  Special Price 46,84 RON

  (-2,46 RON)
 • Chapter 7 - Scotch Single Malt Whisky Miltonduff GB - 0.7L, Alc: 65.1% Chapter 7 - Scotch Single Malt Whisky Miltonduff GB - 0.7L, Alc: 65.1%
  -6%

  Chapter 7 - Scotch Single Malt Whisky Miltonduff GB - 0.7L, Alc: 65.1%

  Chapter 7 este un brand de îmbuteliere a băuturilor de tip whisky, creat în 2014, în Elveția. Ideea din spatele acestui proiect unic este aceea de a îmbutelia whisky de la diferite distilerii din Scoția, cunoscute și mai puțin cunoscute, sau de la alte brand-uri care au în proprietate single malt-uri sau blend-uri rare.

   

  Acest whisky a fost produs în distileria Miltonduff din regiunea Speyside, una dintre cele mai vechi, cu origini la începutul secolului al XIX -lea și intrată în legalitate în 1824.

   

  Distileria Miltonduff este o altă parte din istoria locului și marilor producători și brand-uri cum ar fi Hieram Walker, cu proiectul său legat de Balllantine’s, și grupul Pernod Ricard, actualul proprietar al distileriei, care include single malt-urile de la Miltonduff în blend-ul Chivas.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens.

   

  MIROS: Notele bogate dăruite de butoiul de sherry se simt delicat încă de la început. Vinul spaniol aduce și note de fructe uscate, stafide și curmale. Note de mijloc sunt cele de vanilie, caramel și nuci proaspete.

   

  GUST: Se mențin aromele de fructe uscate, stafidele și nuci. Malțul echilibrează și câteva tușe dulci din ciocolată neagră și măr verde, acrișor.

   

  FINISH: Lung. Pune în evidență aromele de condimente și ceai negru.

   

  Preț normal: 289,71 RON

  Special Price 273,11 RON

  (-16,60 RON)
 • Glenglassaugh - Evolution Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50% Glenglassaugh - Evolution Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

  Glenglassaugh - Evolution Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

  Distileria Glenglassaugh a fost construită în 1875 în Scoția, în partea de sud a golfului Sandend, la inițiativa Colonelul James Moir. Începând cu 1892 distileria a fost achiziționată de diferite companii cunoscute în lumea whisky-ului scoțian și operată până în 1986 când a fost închisă. După mai bine de 20 de ani, un grup de investitori au reînceput producția de whisky, iar în 2013 compania care deține distileria BenRiach a preluat-o cu scopul de a aduce din nou faimă vechiului brand de whisky scoțian.

   

  Whisky-ul Glenglassaugh este produs din orz scoțian de ce-a mai bună calitate, iar metoda de distilare urmează tradiția regiunii Highland. Glenglassaugh se numără printre cele câteva distilerii vechi unde instalațiile sunt controlate doar de oameni, ce lucrează în echipă pentru a oferi un caracter unic fiecărui lot prin maturarea în butoaie de stejar de cea mai bună calitate.

   

  Pentru a oferi cele mai interesante arome lotului Evolution, echipa Glenglassaugh alege să matureze whisky-ul scoțian în butoaie de whiskey american din Tennessee, aflate la prima umplere. Această expresie se concentrează direct pe echilibrul între aromele malțului, aromele de stejar și aromele lăsate de atmosfera coastei Scoțiene.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Un amestec luxuriant și siropos de orz dulce, ananas delicat și valuri nestăvilite de vanilie cu unt. Aromele adânci de stejar condimentat și pară caramelizată se dezvoltă frumos și încălzesc sinusurile.

   

  GUST: Robust, aromat de stejar condimentat de piper alb, mere verzi, acrișoare și uruială proaspătă de orz. Se simte și aroma fină de caramel sărat, banană coaptă și sirop din salată de fructe.

   

  FINISH: Un mix vibrant de condimente și fructe fine, înconjurate de notele unor păstăi de vanilie.

   

  179,68 RON
 • The Glendronach - Original Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% The Glendronach - Original Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
  -23%

  The Glendronach - Original Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.

   

  The GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autotități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.

   

  Acest single malt a fost maturat 12 ani și îmbuteliat cu toate aromele și compușii naturali (non-chill filtered). Cele mai multe whisky-uri sunt filtrate la o temperatură scăzută (aproximativ 0°C), pentru a îndepărta diferite substanțe, cum ar fi esteri, proteine și acizi. Acest whisky este nefiltrat și păstrează toate acele substanțe ce îi oferă culoarea naturală și arome autentice, câștigate din distilare, apoi maturare îndelungată în butoaie de stejar asezonate cu vin spaniol sherry Pedro Ximenez și Oloroso.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens, cu tentă cărămizie.

   

  MIROS: Dulce, cremos, vanilat, cu note de ghimbir. Expresia de 12 ani aduce și aromele băuturilor de iarnă (vin fiert cu scorțișoară și alte mirodenii) și pară coaptă.

   

  GUST: Bogat și cremos. Cald, cu arome dulci de sherry și stejar. Papilele sunt acoperite de o textură mătăsoasă cu note de stafide și fructe moi. Ceva mirodenii îi dau un gust lung și sec.

   

  FINISH: Lung, echilibrat, cu note de alune prăjite.

   

  Preț normal: 197,11 RON

  Special Price 151,98 RON

  (-45,13 RON)
 • Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

  Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

  Glenfiddich este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich poveste începe în 1886, cu William Grant care a început să construiască împreună cu familia sa prima propria distilerie. Cei zece membrii ai familiei Grant au pus piatră pe piatră timp de un an, apoi au denumit distileria Glenfiddich, din galeză Valea Cerbului (Valley of the Deer).

   

  De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru creația lui William Grant.

   

  Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și, cel mai important, spiritul și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste arome sunt rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată de stejar tânăr.  

   

  GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile notele de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.

   

  FINISH: O notă moale, dar persistentă, de malț și lemn umed.

   

  Pachetul include sticla de whisky Glenfiddich 12 ani - 0.7L + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Glenfiddich.

   

  237,39 RON
 • Kavalan - Podium - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46% Kavalan - Podium - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
  -6%

  Kavalan - Podium - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  Kavalan este un producător de whisky din Taiwan, care și-a început activitatea în 2005, în comitatul Ylan. Antreprenorul Tien-Tsai Lee a dorit o nouă regiune cu faimă mondială în producția de whisky și o distilerie “pentru un secol” și multe generații, inspirată de cele aflate în Scoția și Japonia.

   

  În 2006 distileria Kavalan și-a început activitatea, iar în 2008, compania Taiwaneză a lansat primul whisky: Kavalan Classic Single Malt.

   

  Pe parcursul anilor, în distileria Kavalan au fost create și alte etichete single malt, care au câștigat popularitate și nume bun în rândul criticilor și iubitorilor de whisky din întreaga lume. Pentru producția de whisky, echipa Kavalan împrumută tot ce este mai bun de la natură: gheața din munți, topită în apă pură, bogată în minerale, butoaiele tradiționale din stejar, umiditatea și briza regiunii, valorificate pentru maturare.

   

   

  ASPECT: Auriu închis cu tentă de chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum pur, subtil și elegant cu note plăcute de flori și alte arome dulci amestecate cu vanilie și nucă de cocos.

   

  GUST: Fructuozitatea subtropicală din fructe ușor dulci ca mango și măr verde, umple fundalul aromatic alături de notele de miere, cireșe, piper alb și struguri.  

   

  FINISH: Maturarea în butoaie noi din stejar american și butoaie asezonate aduce acel gust final de lemn, arome îmblânzite și finisate de timp și meșteșugul omului.

   

  Preț normal: 298,69 RON

  Special Price 280,00 RON

  (-18,69 RON)
 • Kavalan - Ex Bourbon Oak - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46% Kavalan - Ex Bourbon Oak - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  Kavalan - Ex Bourbon Oak - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  Kavalan este un producător de whisky din Taiwan, care și-a început activitatea în 2005, în comitatul Ylan. Antreprenorul Tien-Tsai Lee a dorit o nouă regiune cu faimă mondială în producția de whisky și o distilerie “pentru un secol” și multe generații, inspirată de cele aflate în Scoția și Japonia.

   

  În 2006 distileria Kavalan și-a început activitatea, iar în 2008, compania Taiwaneză a lansat primul whisky: Kavalan Classic Single Malt.

   

  Pe parcursul anilor, în distileria Kavalan au fost create și alte etichete single malt, care au câștigat popularitate și nume bun în rândul criticilor și iubitorilor de whisky din întreaga lume. Pentru producția de whisky, echipa Kavalan împrumută tot ce este mai bun de la natură: gheața din munți, topită în apă pură, bogată în minerale, butoaiele tradiționale din stejar, umiditatea și briza regiunii, valorificate pentru maturare.

   

   

  ASPECT: Auriu închis.

   

  MIROS: Un frate al etichetei Solist, de la care împrumută aceeași notă de vanilie, completată de nucșoară și banană.  

   

  GUST: Partea maturată în butoaie de bourbon este din nou identică cu cea regăsită în eticheta Solist, aici mai pură, mai bine pusă în evidență prin notele proaspete și dulci de orz, cocos și stejar fin.

   

  FINISH: Gustul final aduce cea mai loială aromă a butoiului de bourbon: condimente exotice.

   

  301,55 RON
 • Chapter 7 - Benrinnes, Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 52.1% Chapter 7 - Benrinnes, Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 52.1%
  -29%

  Chapter 7 - Benrinnes, Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 52.1%

  Chapter 7 este un brand de îmbuteliere a băuturilor de tip whisky, creat în 2014, în Elveția. Ideea din spatele acestui proiect unic este aceea de a îmbutelia whisky de la diferite distilerii din Scoția, cunoscute și mai puțin cunoscute, sau de la brand-uri care au avut în proprietate whiskey-urile sau amestecurile de whisky cumpărate și îmbuteliate în sticlele Chapter 7.

   

  Whiskey-urile single malt Chapter 7 au primit un punctaj de 91.6 în cartea "Jim Murray’s Whisky Bible", un ghid despre cele mai bune whisky-uri, publicat în 2014 de scriitorul Jim Murray. În același ghid, Chapter 7 a primit pentru ediția Tormore 1995 o „medalie de aur lichid”, iar în ediția din 2017, Chapter 7 Peatside 2009 a primit două medalii. Aceste recenzii au adus popularitate și apreciere pentru whisky-urile Chapter 7, prezente în marile magazine fizice și online, din Europa și America de Nord.

   

  Chapter 7 Benrinnes este produs în regiunea Speyside la distileria Benrinnes, cunoscută pentru băuturile de tip scotch, produse sub diferite denumiri încă din 1826. Numit de cunoscători un whisky cu tendințe indie, Chapter 7 Benrinnes este un scotch maturat într-un singur butoi de bourbon, timp de 18 ani și îmbuteliat în doar 267 de sticle.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Malț, unt, și note de mere amestecate cu miere.

   

  GUST: Note fructate, urmate de nectar de mere și bucați de piersică coaptă la cuptor.

   

  FINISH: Finish slab, cu notă de ciocolată dulce.

   

  Preț normal: 618,05 RON

  Special Price 439,83 RON

  (-178,22 RON)
 • Chapter 7 - Glen Moray Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 57% Chapter 7 - Glen Moray Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 57%

  Chapter 7 - Glen Moray Scotch Single Malt Whisky 25 yo GB - 0.7L, Alc: 57%

  Chapter 7 este un brand de îmbuteliere a băuturilor de tip whisky, creat în 2014, în Elveția. Ideea din spatele acestui proiect unic este aceea de a îmbutelia whisky de la diferite distilerii din Scoția, cunoscute și mai puțin cunoscute, sau de la brand-uri care au avut în proprietate whisky-uri single malt sau blend-uri de whisky. 

   

  Whiskey-urile single malt Chapter 7 au primit un punctaj de 91.6 în cartea "Jim Murray’s Whiskey Bible" din 2014, un ghid anual despre cele mai bune whisky-uri, publicat de scriitorul Jim Murray. În același ghid, Chapter 7 a primit pentru ediția Tormore 1995 o „medalie de aur lichid”, iar în ediția din 2017, Chapter 7 Peatside 2009 a primit două medalii. Aceste recenzii au adus popularitate și apreciere pentru whisky-urile Chapter 7, prezente în marile magazine fizice și online, din Europa și America de Nord.

   

  Chapter 7 Glen Moray, este un scotch dintr-un singur tip de malț, ținut la maturat timp de 25 de ani într-un singur butoi, folosit anterior la păstrarea bourbon-ului. Elvețienii de la Chapter 7 au îmbuteliat acest whisky în doar 218 sticle, ce oferă un produs autentic, exclusivist, bogat în arome de vanilie.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Note fructate slabe dintr-un amestec de pere, ce deschid drumul aromei de migdale prăjite cu tente de ciocolată și miere.

   

  GUST: Note florale din apă parfumată cu petale de trandafiri, caprifoi, biscuiți tradiționali scoțieni și cuișoare.

   

  FINISH: Superior. Lung și echilibrat.

   

  836,94 RON
 • Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 1L, Alc: 40% Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 1L, Alc: 40%
  -20%

  Chivas Regal - Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 1L, Alc: 40%

  La începutul anilor 1800, frații James și John Chivas au ajuns în Aberdeen unde au început o mică afacere cu whisky. Cererea din ce în ce mai crescută pentru un whisky de calitate i-a determinat să amestece whisky-urile scoțiene pe care le aveau la vânzare. 

   

  Popularitatea blend-urilor oferite de frații Chivas a crescut și, odată cu aceasta, afacerea lor. În 1843 whisky-urile Chivas au primit sigiliul regal de la Regina Victoria de Balmoral, iar în 1909, Chivas a cucerit Lumea Nouă: urmașii celor doi frați au creat în New York un blend de 25 de ani, un whisky de lux care a ridicat ștafeta pentru toți producătorii acelor vremuri.

   

  Au urmat timpuri bune apoi prohibiție in S.U.A, iar în 1938 Chivas a revenit în America de Nord și în Europa cu blend-ul de 12 ani, produs și în prezent. Multe alte realizări și reforme ale companiei scoțiene din ultimii 80 de ani au păstrat Chivas, printre whisky-urile cu tradiție, revoluționare, dedicate gusturilor rafinate și premiate la evenimente internationale cu prestigiu. 

   

   

  ASPECT: Auriu luminos și strălucitor.

   

  MIROS: Chivas de 12 ani împarte un parfum dăruit de ierburi sălbatice miere și fructe de livadă.

   

  GUST: Unul dintre cele mai populare blend-uri, creat cu simetrie, cremos, cu gust intens și bogat în arome de miere și pere coapte. Se simt și aromele de vanilie, alune prăjite și caramel.

   

  FINISH: Finalul este bogat și lung, desprins parcă dintr-un ritm de viață tihnit, ce îndeamnă omul la reflecție și descoperire de sine.

   

  Preț normal: 175,93 RON

  Special Price 141,15 RON

  (-34,78 RON)
 • Bushmills - Single Malt Irish Whiskey 10 yo GB - 0.7L Bushmills - Single Malt Irish Whiskey 10 yo GB - 0.7L
  -5%

  Bushmills - Single Malt Irish Whiskey 10 yo GB - 0.7L

  Bushmills este un whiskey Irlandez, creat pentru prima dată în 1608, de aceea este considerat brand-ul cu cea mai veche distilerie de whiskey din lume. Pe 20 aprilie 1608, Rege Angliei și Irlandei, James I, i-a acordat lui Sir Thomas Phillips, moșier și guvernator, o licență pentru distilate.

   

  Mai departe, distileria Bushmills are parte de o istorie bogată, plină de perioade de prosperitate, recesiune, războaie mondiale, schimbări în conducere, dezvoltare, boom și popularitate. Compania Bushmills își păstrează rețeta originală, folosește metode tradiționale și produce un whiskey irlandez de clasă, în micul sat de pe malul răului Bush, unde se află a doua distilerie, construită în secolul XIX, ce-a mai veche din Irlanda.

   

  Lotul maturat 10 ani, a fost desemnat cel mai bun whiskey irlandez Single Malt al anului 2007, în competiția World Whiskies Award, care premiază cele mai bune whiskey-uri din lume, iar în anul 2013, în cartea Jim Murray’s Whiskey Bible (Biblia mondială a whiskey-ului), a primit un punctaj ridicat de 92.5.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Bushmills îți face debutul cu aromă simplă de coajă de banană, și promite o revelație pentru papile.

   

  GUST: După 10 ani petrecuți în contact cu stejarul folosit la păstrarea bourbon-ului, Bushmills reușește să se arate bogat în arome de miere polifloră, vanilie și lapte cu ciocolată.

   

  FINISH: Lung. Floral, cu tanini ce dau gust sec.  

   

  Preț normal: 121,18 RON

  Special Price 115,58 RON

  (-5,60 RON)
 • Loch Lomond - Single Grain Scotch Whisky GB - 0.7L Loch Lomond - Single Grain Scotch Whisky GB - 0.7L
  -19%

  Loch Lomond - Single Grain Scotch Whisky GB - 0.7L

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow. În anii următori distileriile au fost extinse pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

  Loch Lomond Single Grain este produs dintr-un singur timp de cereale, în acest caz, din orz. Unul dintre sortimentele selecte ale distileriei din Loch Lomond oferă experiența autentică a unui whisky complex, cu arome de fructe și vanilie.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Loch Lomond Single Grain aduce in fiecare sticlă o parte din aromele naturale ale Scoției. Parfumul se deschide cu aroma de orz proaspăt, delimitat de note de malț, biscuiți scoțieni, mere coapte la cuptor și coajă de lămâie.

   

  GUST: Crocant și delicat. Loch Lomond își deschide mai departe aromele fructate cu suc de ananas, lămâie și un praf de condimente dominate de vanilie dulce.

   

  FINISH: Degustarea se încheie lin, cu aromă de fructe dulci.

   

  Preț normal: 95,60 RON

  Special Price 77,89 RON

  (-17,71 RON)
 • Glen Scotia - Double Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L Glen Scotia - Double Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L
  -28%

  Glen Scotia - Double Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

  Odată cu influența oamenilor, a timpului și a evenimentelor istorice, în 1832 a fost ridicată distileria Glen Scotia în orașul portuar Campbeltown. Meritul pentru construcția distileriei aparține lui James Stewart și Provost John Galbraith.

   

  La aproape 100 ani de la fondare, Glen Scotia a ajuns în anii 1930 într-un mare impas, rezultat din prohibiția americană și Marea Criză Economică, care a afectat toată Europa. În anii 1980, Glen Scotia a întrerupt din nou activitatea, însă numele și produsele sale nu aveau să fie lăsate în uitare. În anii 2000, distileria Glen Scotia a reluat producția de whisky după ce a devenit parte din grupul Loch Lomond.

   

  După cum îi spune și numele, lotul Double Cask este maturat în două tipuri de butoaie: prima dată, whisky-ul este tras în butoaie de stejar folosite după prima umplere cu bourbon, apoi este tras în butoaie de sherry Pedro Ximenez și lăsat la maturare până la 12 luni. Maturarea în două tipuri de butoaie oferă băuturii echilibrul perfect între arome bogate de fructe condimentate, suprapuse cu finish-ul intens, caracteristic whisky-urilor Glen Scotia.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Double Cask își face o intrare delicată, cu arome dulci din caramel, zahăr din fructe, pulpă de lemn și fructe proaspete de livadă (mere și piersici).

   

  GUST: La gust, whisky-ul debutează cu o aromă dulce, onctuoasă și alcool cu corp robust, ușor înțepător. Cu puțină apă, își fac apariția și alte note interesante, dintre care se remarcă cel de mentă uscată.

   

  FINISH: Lung. Cald, cu aromă sobră de malț.

   

  Preț normal: 185,08 RON

  Special Price 132,98 RON

  (-52,10 RON)
 • Loch Lomond - Scotch Single Malt 12 yo GB - 0.7L Loch Lomond - Scotch Single Malt 12 yo GB - 0.7L
  -27%

  Loch Lomond - Scotch Single Malt 12 yo GB - 0.7L

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow. În anii următori distileriile au fost extinse pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

  Loch Lomond de 12 ani, este un whisky rafinat până la perfecțiune și păstrat în butoaie confecționate din lemn de stejar, aflate la prima sau la a doua umplere, după ce au ținut băuturi cu profil aromatic asemănător, cum ar fi bourbon-ul. După 12 ani de maturare rezultă un lot excelent, un Single Malt clasic, cu arome de fructe și turbă, păstrat cu grijă și oferit publicului de Michael Henry, tânărul Maestru al Grupului Loch Lomond.

   

   

  ASPECT: Arămiu, cu ușoare reflexii aurii.

   

  MIROS: După 12 ani, whisky-ul ridică un parfum plăcut de mere verzi, pere coapte și suc de citrice răcoritor, cu note de fundal din cereale aurii.

   

  GUST: Odată ce ajunge pe papilele gustative, Loch Lomond se deschide cu arome de fructe proaspete și blat cald de plăcintă cu lămâie. Din aceste două direcții pornesc notele de pere, suc de citrice, vanilie și biscuiți populari.

   

  FINISH: Mediu, cu arome gentile de lemn ars și turbă.

   

  Preț normal: 169,52 RON

  Special Price 124,18 RON

  (-45,34 RON)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă