Alte tari

Grilă Listă
Filtru
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Acest Chianti este obținut din 100% Sangiovese și este riguros selecționat pentru eticheta Riserva, ce presupune maturarea în jur de 3 ani. După fermentare vinul este ținut 6 luni în cuve din ciment, 16 luni în butoaie din lemn (o parte în butoaie Slavone, o parte în baricuri aflate la a doua și a treia trecere), și 6 luni la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Amestec de cireșe și fructe mici de pădure (coacăze negre, coacăze roșii, mure), completate frumos de condimente și piele nouă.

     

    GUST: Papilele sunt cuprinse de tanini blânzi și finețea dată de maturare. Finalul este lung, astringent și mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru preparatele tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto. De asemenea, este o alegere potrivită alături de carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute).

     

    117,81 RON
  • Opus One - Nappa Valley California red 2007 - 0.75L, Alc: 14.7% Opus One - Nappa Valley California red 2007 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Opus One - Nappa Valley California red 2007 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    4.751,67 RON
  • Opus One - Nappa Valley California red 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Nappa Valley California red 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Opus One - Nappa Valley California red 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    4.751,67 RON
  • Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -13%

    Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    Preț normal: 3.465,01 RON

    Special Price 3.014,56 RON

    (-450,45 RON)
  • Antinori - Cervaro della Sala 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Antinori - Cervaro della Sala 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Antinori - Cervaro della Sala 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, GRECHETTO   

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Antinori este dedicată artei vinificației de peste cinci secole. În această perioadă îndepărtată, Giovanni di Piero Antinori, a intrat în breasla vinificatorilor din Firenze. Primele culturile deținute de familia italiană au fost în Firenze, însă zeci de generații au contribuit la extinderea domeniilor. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din struguri cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție, Umbria, Puglia și Piemonte.

     

    Cervaro della Sala este un vin denumit după familia nobilă care a deținut cetatea de pe domeniu, în secolul a XVI-lea. Regele soiurilor albe, Chardonnay, este cules și vinificat în zori, când boabele sunt în stare optimă, oferită de aerul rece. Mustul este lăsat la macerat cu pielițe timp de câteva ore la temperatură controlată de 10°C, apoi este tras în cisterne de oțel unde este lasat la fermentat și îți pierde impuritățile.

     

    După fermentarea alcoolică, vinul este tras în baricuri mici din stejar, iar după 5 luni de maturare, vinul de Chardonnay este tras din nou în cisternele din oțel unde este cupajat cu un procent mic din soiul Grechetto (fermentat separat), pentru a dezvolta eleganța buchetului și aromele caracteristice.

     

     

    ASPECT:  Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul aduce note de stejar rumenit, acompaniate de arome de citrice, fructe exotice și note de unt.

     

    GUST: Cervaro della Sala aduce multă savoare pe papile. Este proaspăt și bogat în arome de mușețel, fructe cu pulpă albă și minerale (din Silex), cu post gust lung și adânc. Vinul este tânăr, pregătit pentru a fi degustat oricând, sau lăsat la învechit pentru câțiva ani, timp în care va evolua frumos, într-un cupaj de colecție.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, clasic, pentru mesele cu preparate vegetariene, aperitive și gustări (mezeluri crud-uscate), paste, carne conservată, pește cu legume la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    556,33 RON
  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15%

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului Franco-Chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după Contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug cu un pH redus și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT:  Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul complex și subtil dezvăluie aromele delicate și pure din fructe de pădure: zmeură și mure unite armonios cu note de cafea și caramel.

     

    GUST: Cupajul roșu Almaviva satisface pofta de vin roșu robust, neted (mulțumită taninilor), echilibrat și persistent, cu note finale de vanilie și piper. Vinul anului 2016 a fost maturat 16 luni în butoaie noi din stejar francez și păstrează cu eleganță și dedicare linile generale ale stilului creat în urmă cu 20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    1.178,10 RON
  • Antinori - Tignanello, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Antinori - Tignanello, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Antinori - Tignanello, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Antinori este dedicată artei vinificației de peste cinci secole, din 1385. În această perioadă îndepărtată, Giovanni di Piero Antinori, a intrat în breasla vinificatorilor din Firenze. Primele culturile deținute de familia italiană au fost în Firenze, însă zeci de generații au contribuit la extinderea domeniilor. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din struguri cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție, Umbria, Puglia și Piemonte.

     

    Domeniul Tenuta Tignanello, se află în Toscana, inima zonei Chianti și cuprinde 130 de hectare de viță de vie, pe dealurile aflate între răurile Greve și Pesa. Solurile au la origine sedimente marine din era Pliocen, bogate în calcar și schist. Alături de solul bogat, vița are parte de temperaturi ridicate ziua și scăzute la apusul soarelui, în mare parte din sezon. Soiurile crescute în Chianti sunt, în majoritate, nativul Sangiovese și varietăți tradiționale de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, urmate de Malvasia și Trebbiano pentru vinsanto.

     

    Tignanello este un punct de reper al casei Antinori, unul dintre cele mai influente vinuri din istoria viticulturii italiene și un cupaj reușit din soiurile Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.  Vinul este produs în două faze: prima fază presupune recoltarea și vinificarea separată a fiecărui soi apoi cupajarea. Urmează maturatea cupajului timp de 14 - 16 luni în baricuri din stejar noi și parțial la a doua umplere, provenite din Franța și Ungaria. În ce de-a doua fază vinul este învechit la sticlă pentru încă 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Tignanello oferă un buchet generos, cu note de fructe roșii coapte, cum ar fi cireșe ținute în alcool rafinat, vișine, zmeură și prune, completate discret de cuișoare, lemn dulce și note dulci de mentă și ciocolată.

     

    GUST: Pe papile este luxuriant, acoperă bolta palatină cu tanini mătăsoși și fini. Finalul este o lecție de răbdare, cu note de fructe roșii și condimente șimțite în buchet.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de miel la cuptor cu rozmarin și usturoi, vițel la cuptor / sote, cu ciuperci, fasole cu cârnați după rețeta din Toscana, carne de vânat, în special fazan și porc mistreț, friptură de vită sau coaste pe grătar și hamburger.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    452,20 RON
  • Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chardonnay clasic de Burgundia, cu buchet proaspăt, floral și dulce.

     

    GUST: Soiul Chardonnay îți păstrează caracteristicile oferite de solul bogat în piatră de silex, depusă din Kimmeridgian. Mineralele din silex și calcar sunt completate armonios de pepene, citrice, piersică și caise.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor sau un vin perfect pentru mesele cu preparate din carne de pasăre, pește la grătar, crustacee și alte delicatese.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    59,92 RON
  • Lamblin Fils - Chablis  Fut de Chene  blanc Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chablis  Fut de Chene  blanc Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis Fut de Chene blanc Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin & Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 305,00 RON

    Special Price 259,25 RON

    (-45,75 RON)
  • Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin & Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 119,12 RON

    Special Price 101,25 RON

    (-17,87 RON)
  • Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -13%

    Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    Preț normal: 3.683,53 RON

    Special Price 3.204,67 RON

    (-478,86 RON)
  • Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13% Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13%
    -33%

    Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: JUDAEAN HILLS / ISRAEL

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Domaine du Castel este brand-ul creat de Eli Ben Zaken. În 1988 Eli şi familia sa au plantat primele rânduri de viţă de vie, lucrate şi vinificate aproape de casă în butoaie din stejar aduse din Franţa. Primele 600 de sticle de vin au fost obţinute în 1995, iar după ce a primit recenzii bune din Londra, acesta şi-a extins plantaţia şi a construit o vinărie pe care a numit-o Castel, după fortăreaţa cruciaţilor, aflată în apropiere.

     

    Eli şi familia sa a continuat extinderea plantaţiei şi obţinerea celor mai bune vinuri din pământul Israelului. În prezent afacerea de familie se desfăşoară într-o nouă vinărie, iar culturile de viţă de vie se află la poalele Munţilor Iudeei, aproape de zona istorică a Ierusalimului şi celorlalte oraşe biblice.

     

    Terroir-ul din Dealurile (Munţii) Iudeei se află la altitudine de 800 de metri, aproape de Mediterană, climatul este cald, cu precipitaţii abundente şi ierni calde ce oferă condiţii propice pentru culturi sănătoase. Pe 40 de hectare sunt plantate soiurile franceze Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec şi Chardonnay, pentru  monosoiuri şi cupaje albe, roşii şi rose.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui cu reflexii aurii.

     

    MIROS: C’ Blanc du Castel este un vin cu buchet elegant,  bogat, îmbietor de fructe exotice răscoapte (ananas, mango, pere şi mere golden), completate de arome elegante de mineralitate şi drojdii fine.

     

    GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placută, onctuos si cremos, cu o caracteristică recurentă de fructe exotice răscoapte citrice şi alune prăjite. In final, vinul are o mineralitate discretă şi lemnozitate elegantă, oferită de maturarea timp de un an în butoaie din stejar după stilul Burgundia.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonany cu puternice influenţe franceze, excelent alături de preparate carne de pui la grătar, homar, fructe de mare şi chiar de curcan, salate antreu, uşoare, pe bază de verdeţuri şi legume. Recomandat şi alături de brânzeturi semitari şi tari, servite cu struguri albi şi nucă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 305,84 RON

    Special Price 203,89 RON

    (-101,95 RON)
  • Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5% Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%
    -33%

    Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2006

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ACHAIA / GRECIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Antonopoulos este numele vinăriei infiinţate de Konstantinos Antonopoulos, în Grecia, în peninsula Peloponez, mai exact în regiunea muntoasă Achaia. Pasiunea lui Konstantinos pentru vinul grecesc şi extinderea culturilor pe parcursul anilor a transformat Achaia într-o zonă viticolă recunoscută la nivel naţional şi internaţional. 

     

    În 1994, domeniul a fost cumpărat de Yiannis şi Nikos Chalkias, care au construit o vinărie nouă în Vassilikos, Prefectura Achaia. Pe 350 de hectare (aflate în proprietatea privată dar şi în cooperativă), la altitudini de 150-900 de metri sunt plantate numeroase soiuri de struguri greceşti, cele mai multe albe (Rhoditis, Malagousia, Negru de Kalavryta, Agiorgitiko, Mantinia, Malagouzia).

     

    Pe pământul roditor al Greciei sunt cultivate şi varităţi de origine franceză, albe şi roşii (Sauvignon Blanc, Merlot şi Cabernet Sauvignon), excelente vinuri monosoi şi cupaj cu soiuri greceşti de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Seducator, de un rosu-rubiniu cu note de grena.

    MIROS: Placut şi intens, de lemnozitate suavă, bine integrată, susţinute de nuanţe de ceai negru şi fructe roşii şi negre.

     

    GUST: Pregnant de fructe roşii, cireşe şi vişine, cu o caracteristică delicată şi vegetală. Un vin de o corpolenţă medie, cu tanini moi, catifelat şi mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merlot-ul Antonopoulos este potrivit alături de carne grasă de pastramă de raţă / raţă la rotisor, cu carne roşie de porc, sau oaie pregătită în tocaniţe sau la cuptor. Merge foarte bine si lângă măruntaie, preparate la tigaie în ulei, unt şi ceapă calită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea cel puţin 30 minute).

     

    Preț normal: 85,68 RON

    Special Price 57,12 RON

    (-28,56 RON)
  • Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15% Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15%
    -33%

    Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15%

    PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES / KAIKEN
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: MENDOZA / ARGENTINA
    SOIUL / SOIURILE: 100% MALBEC
    VOL. ALC.: 15%

    VIN ROSU SEC de mare valoare, cu un potential de invechire de peste 15 ani. Este creat din struguri din vita veche de peste 80 de ani din podgoria Vistalba cu productie totala de doar 2000 de lazi (6 x 750 ml). Strugurii sunt culesi manual in containere de 15 kg, sortati pe criterii de calitate, inca odata inainte de inceperea procesului de vinificatie. Vinul este imbatranit in 100% butoaie noi frantuzesti, timp de 18 luni. A “suferit” doar o filtrare delicata inainte de imbuteliere.

    ASPECT: Culoare intensa, opaca, purpurie.

    MIROS: Note distincte de mineralitate combinate cu arome complexe de fructe rosii, cele de coacaze negre fiind extrem de puternice. Imbatranirea la butoaie de stejar frantuzesc timp de 18 luni, aduce o nota de cedru, fum si de cacao, eleganta si bine integrata.

    GUST: Vinul este foarte intens si puternic, extrem de bine structurat. Alcoolul este elegant integrat si in armonie cu aciditatea, astfel incat perceptia pe paletin este foarte catifelata. Gustul remanent, receptionat de papilele gustative de pe limba, este prelung si foarte complex.

    ASOCIERE CULINARA: Fiind un vin extrem de intens, se recomanda langa orice tip de carne de vanat mare, sau tocane din carne rosie cu sosuri grele de branzeturi maturate, din vin rosu, pe baza de trufe sau sosuri vanatoresti, preparate la cuptor bogat condimentate dar nu iuti. Este un “mariaj” perfect langa branzeturi foarte intense si complex aromatem, maturate, moi si semimoi.

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22º C (Recomandat a fi decantat cu cel putin 30 de minute inainte de servire; potential de imbatranire la sticla de peste 15 ani)

    Preț normal: 221,29 RON

    Special Price 147,52 RON

    (-73,77 RON)
  • Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11% Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

    Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BAGA, RUFETE, TINTA BARROCA, TOURIGA FRANCA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Vinăria Soagrape a fost înființată de un grup de prieteni în 1942, în vremea tulbure a unui Război Mondial. Deși Portugalia se afla departe de toate efectele războiului, tinerii afaceriști și-au pus baza în viziunea Fernando van Zeller Guedes. Astfel a apărut Sogrape rose, un produs comercializat în peste 120 de state.

     

    Vinăria Soagrape deține în prezent 10 podgorii și tot atâtea vinării în șapte regiuni viticole ale Portugaliei. Mateus Rosé este realizat dintr-o selecţie de struguri roşii de origine portugheză: Baga, Rufete, Tinta Barroca şi Touriga Franca, printre altele.

     

    Vinificarea respectă metodele tradiţionale pentru vinurile albe, fermentaţia este realizată lent, strugurii fiind curăţaţi de coajă și lăsați să fiarbă în cuve din oţel inoxidabil la o temperatură controlată de 16°C. Rafinarea este urmată de o stabilizare la rece, după care vinul este filtrat şi îmbuteliat. Întregul proces este realizat cu mare atenţie, pentru a se asigura consistenţa, culoarea şi prospeţimea stilului Mateus.

     

     

    ASPECT: Rose trandafir.

     

    MIROS: Mateus rose aduce același miros clasic al roseu-urilor din lumea întreagă, însă cu o notă exotică ce îi oferă o notă diferită, o notă pretențioasă din soiuri adaptate în Lumea Nouă. Mai exact, cireșe zemoase, prune și tonuri de verdeață.

     

    GUST: Aromele fructelor de pădure și tonurile florale sunt completate de o aciditate fină. Cupajul portughez este la fel de astringent ca un vin roșu tânăr, însă mai ușor în corpolență.

     

    ASOCIERE CULINARĂ:  Ideal pentru a sărbători evenimente deosebite, dar şi ca aperitiv pentru o cină în familie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    32,73 RON
  • Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Achaval Ferrer - Malbec Mendoza rojo 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ:  MENDOZA  / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Achaval Ferre este un producător de vinuri din Argentina, regiunea Mendoza. Brand-ul a fost creat de oenologul argentinian Santiago Achával, în 1998. Vinurile Achaval Ferrer sunt produse pe patru podgorii din regiunea Mendoza (Mirador, Bella Vista, Altamira şi Diamante).

     

    Producţia vinurilor în Mendoza este realizată din struguri cultivaţi în vii crescute bilogic, fără mari intervenţii din partea omului. Unele dintre cele mai pretenţioase culturi sunt cele vechi, chiar antice, cu performanţă scăzută, însă protejate ca adevărate monumente ale naturii. Viile bătrâne cât şi cele tinere sunt expuse excelent la lumina soarelui pe colinele aflate aproape de râurile Mendoza şi Tupungato, la 1000 de metri deasupra nivelului mării. Solul bogat cu compoziţie, ce diferă de la o podgorie la alta, asigură nutrienţi, apă şi multe alte elemente naturale, esenţiale pentru vinificarea strugurilor în licori soptuoase şi opulente caracteristice Lumii Noi.

     

    Încă de înfiinţarea cramei şi pivniţei, filosofia şi stilul de producţie a vinurilor Achaval Ferrer au fost puternic influenţate de oenologul italian Robert Cipresso. Vinurile Achaval Ferrer sunt produse din vinificarea soiuri locale (Malbec) şi soiuri franceze (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot), exclusiv în roşu, monosoi şi cupaj.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, deschis, fermecător şi limpede, cu un efect elegant de constrast cu eticheta albă a producătorului argentinian.

     

    MIROS: Din podgoria Pendriel din Mendoza, argentinienii au făurit timp de 9 luni în butoi din stejar un vin cu un buchet diferite de cele populare pe plaiurile noastre, fie ele şi din Europa de Vest. Mure, zmeură şi violete proaspete deschid pofta de aduce vinul mai aproape şi a gusta cu nesaţ.

     

    GUST: Fructele şi florile sunt încadrate cu răbdare de un fundal cu notă minerală. Apoi vinul reaminteşte de Lumea Veche prin tanin uşor onctuos, ca un ulei de măsline virgin, care aduce totul către un final lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de Malbec este potrivit la mese cu carne de porc, vită, pui la grătar cu ierburi aromate, cârnaţi condimentaţi, piet de raţă, sau pizza cu multă brânză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16  - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de 2 până la 10 ani).

     

    99,96 RON
  • Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

    Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Malborough, este elegant, cu profil aromatic fructat, bine definit, proaspăt și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un vin de Sauvignon Blanc care trasează prin arome peisajul din Malborough, traversat de râul Awatere. Sar din pahar aromele de fructe și vegetale, coacăze proaspete, lămâiță și asparagus.

     

    GUST: Aromele de citrice coapte, coacăze și fructul pasiunii, oferite de soiul Sauvignon Blanc, copt de soarele generos din Valea Wairau.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru aperitive, meniuri cu pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13% Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     


    REGIUNE / TARA: BORDEAUX / FRANŢA

     


    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     


    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor Chateau Mouton Rothschild, produse pe proprietatea sa, Baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 sa fie îmbuteliat cu numele Mouton Cadet. Dincolo de etichetă, vinul a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale companiei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.



    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, vibrant, luminos, cu tuse violacee.

     

    MIROS: Un miros bogat si complex de fructe coapte, rosii si negre, in special de cirese si foarte pregnant de mure negre, imbogatite cu arome delicate de condimente.

     

    GUST: De o mare intensitate, cu un buchet pe cat de proaspat pe atat de bogat, complex, savuros si expresiv, cu tanini fermi si de o eleganta onctuozitate, cu un potential bun de invechire la sticla.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Asociere clasica langa carnea de miel la cuptor, carnea de vita, mai ales antricot gatit dupa retetele traditionale din Bordeaux. De asemenea se potriveste elegant cu branzeturi moi sau semimoi (Camembert / Brie / Tome de Bordeaux / Tome des Recollets - Franta) si chiar cu desert din smochine proaspete asezonat cu o crema de nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20ºC (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 53,41 RON

    (-9,42 RON)
Grilă Listă