Alte soiuri

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  • Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14% Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%
    -35%

    Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: D.O.C. / PIEMONTE / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: BARBERA

    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Are o culoare mata, usor terna, de o nuanta de un rosu rubiniu cu note de grena.

    MIROS: De o intensitate relativ ridicata, foarte bogat fructata (prune, afine, dude negre, coacaze si mure), delicat lemnoasa si vegetala, completate cu arome subtile mineral.

    GUST: De o corpolenta medie, cu o aciditate usor ridicata, proaspata si fructata; confirma paleta aromatica fructata identificata prin miros, intreg spectru de fructe amintite si cel al aromelor vegetale si minerale. Gustul final este relativ lung, usor astringent, savuros si delicat dulceag. Un vin lejer si echilibrat.

    ASOCIERE CULINARA: Langa carne de porc, vita sau miel, pe grill sau pe gratar insotite de sosuri vanatoresti, sosuri brune sau pe baza de trufe acolo unde este cazul (mici, cotlete de berbecut, pastrama de oaie, ceafa de porc, ficatei si legume frigarui, carnati cruzi, neafumati, pregatiti pe gratar), carne de pasare la rotisor, sau mezeluri din carne de porc, curcan, oaie si capra: carnati de Plescoi, babic, salam de vara, salam de Sibiu, carnati uscati, crenvusti de Brad din carne de oaie si capra.

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu se recomanda decantarea)

    Preț normal: 75,20 RON

    Special Price 49,13 RON

    (-26,07 RON)
  • Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L	Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L
    -15%

    Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Lynch Bages se află pe lotul de pământ numit Batges, la intrare în comuna Pauillac din regiunea Bordeaux. Deşi sunt documente care atestă proprietatea, în secolul XVI, în această zonă viticultura a apărut 100 de ani mai târziu şi au aparţinut lui Thomas Lynch, un negustor cu origini irlandeze.

     

    Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris. În anii 1930, o parte din domeniul Lynch Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes. În prezent familia Cazes oferă unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Bordeaux. Fie că sunt cupaje roşii sau albe, vinurile sunt produse tradiţional, cu tehnologie modernă şi maturate în butoaie din stejar, aflate în pivniţa vechiului domeniu din Pauillac.

     

    Vinurile Lync Bages cu denumire de origine controlată sunt în majoritate roşii (cupaje tradiţionale din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petiti Verdot), urmate de cupajele albe din cele mai bune soiuri franceze.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intes cu reflexii violet.

     

    MIROS: Parfumul este precis, un pic serios la început şi foarte timid. După cîteva minute se deschide cu un mix de fructe roşii şi negre, lemn de cedru şi tutun.

     

    GUST: Pe papile are un corp mediu, cu tanini fini, arome liniare de fructe concentrate pe armonie şi intensitate. Acum, vinul are toată maturitatea pentru a atrage cu aromele sale şi mai adânci, şi mai robuste, cu final astringent, dar savuros şi post gust lung.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar.Vită, porc, miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20 °C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.047,20 RON

    Special Price 890,12 RON

    (-157,08 RON)
  • Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 15% Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Scorțișoară, trandafir, cuișoare, coajă de portocală.

     

    GUST: Este un vin corpolent, amplu cu un gust plăcut și persistent de mirodenii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește, crustacee, bucătărie asiatică, brânzeturi de capră, pui cu curry, ștrudel cu mere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Cadarca este cel mai cultivat soi de pe podgoria Balla Geza. Strugurii din această varietate sunt procesați pentru vinuri spumante, rose, vinuri roșii proaspete și maturate, cât și pentru vinuri dulci, servite la desert. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un vin complex, corpolent, cu arome bine definite de fructe proaspete, acoperite ușor de cireșe, coapte și dulci

     

    GUST: Pe palat se arată la fel de sofisticat, mulțumită aromelor din fructe de livadă, sec și cu aciditate bine echilibrată. După notele de mijloc se arată și caracterul vegetal, definit de aroma unui ardei gras de grădină, ușor dulce și suculent.

     

    Degustarea se încheie cu mirodeniile lăsate de Cadarca, măturată timp de 6 luni în butoaie din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin gourmet pentru cei care doresc să fie și gurmanzi. Cadarca este potrivită alături de preparate din porc, vită, pui sau curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Cădarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea vinurilor, iar rezultatul este măsurat în cantități mari de vin, proaspăt, tânăr, maturat în sticlă sau în stejar, pentru toți cei care doresc un vin transilvănean.

     

     

    ASPECT: Rubiniu strălucitor.

     

    MIROS: Balla Geza ne oferă un vin monosoi din Cădarcă, bogat în arome proaspete de fructe negre și condimente.  

     

    GUST: Fructe roșii coapte, cireșe negre, lemn dulce, cuișoare și vanilie cu taninuri fine. Finish lung și complex cu arome recurente de condimente și fructe, caracteristice soiului Cădarca. Vin maturat timp de doi ani în butoaie din steja, vechi și noi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne de porc condimentate, carne vită și curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C

     

  • Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Balla Geza a avut inspirația de a crea un vin cu ADN românesc și francez, o înfrățire a soiurilor Fetească Neagră și Cabernet Franc, favorizată și pâmânt, de timp și de oameni. Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă adusă de fructe și condimente. 

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat și elegant cu note complexe de vanilie și condimente.

     

    GUST: Cald pe bolta palatină. Elegant mulțumită prunelor aduse de Feteasca Regală, tineresc și doar puțin efervescent datorită soiului Cabernet Franc. Un vin complex cu finish lung, aromat, ce își merită aprecierile din plin. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită sau miel la grătar, gulaş de porc mistreţ cu ardei copţi şi mămăligă, rață la cuptor cu glazură, prepeliţe la cuptor. Delicios la un desert din lavacake de ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Potențial de maturare de 10 până la 15 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13.6% Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13.6%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ALB SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, fondatorul cramei din Urlați, a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat.

     

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fetească Albă aduce acel miros de verdeață și viță de vie, vanilie și alune.

     

    GUST: Gust persistent de struguri albi, fructat, floral, ușor vegetal. cu tonuri de migdale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Trezește simțurile și pregătește papilele pentru preparate din carne albă, fructe de mare, peşte şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8% Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, fondatorul cramei din Urlați, a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat.

     

     

    ASPECT: Roz închis

     

    MIROS: În Fetească Neagră regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari, îngrijite de mâini harnice. Vinul oferă arome fructate, florale și vegetale - esență din petale de trandafir și ardei gras, scăldat de roua dimineții.

     

    GUST: Vinificarea acestui soi roz este realizată cu tehnologia folosită în cazul soiurilor albe. Cu toate acestea, se păstrează taninurile specifice vinurilor roșii, cu fructozitatea si prospețimea vinurilor albe. Sunt prezente și arome atenuate de condimente, rămase din maturarea în bariq-uri din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne albă: ruladă de curcan cu omletă și verdeață, piccata din piept de pui, frigarui din piept de pui, porc în crustă de condimente, brânzeturi proaspete, brânzeturi cu mucegai și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 -12°C

     

  • D. Bogdan - Organic Muscat Ottonel 2017 - 0.75 L, Alc: 13% D. Bogdan - Organic Muscat Ottonel 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    D. Bogdan - Organic Muscat Ottonel 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. Pe Domeniul Bogdan, struguri de ce-a mai bună calitate sunt cultivați după principiile agriculturii biodinamice și astfel a apărut prima fermă viticolă biodinamică din România.

     

    În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natura într-un pahar de vin alb, rose sau roșu, din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în Franța și Italia.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu tente verzui.

     

    MIROS: Din struguri ai soiului Muscat Ottonel, crescuți organic, Domeniul Bogdan ne oferă un vin curat, cu arome pure de flori delicate, citrice și condimente.

     

    GUST: Odată ce ajunge să acopere papilele gustative cu textura sa, licoarea își dezvăluie complexitatea gustului aflat în echilibru și în armonie cu aromele florale și cele fructate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate din carne albă, fructe de mare și brânzeturi fine (brie, camembert).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Basilescu - Ingeri din Micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Basilescu - Ingeri din Micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Basilescu - Ingeri din Micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ALB SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu, pasionat de vinuri şi cu spirit antreprenorial, creează unul dintre puţinele brand-uri româneşti, cunoscute în capitală. 

     

    Afacerile familiei Basilescu sunt întrerupte în 1949, de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, limpede, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin proaspăt şi foarte pământean, mulţumită aromelor sale, uşor păcătoase, care atrag la o degustare lungă ce îi aduc multe laude. Vinul debutează cu un buchet dominat de arome florale şi vegetale, ca de iarbă verde, prospăt cosită.

     

    GUST: La gust, aromele florale stau pe papile alături de accente lemnoase, perfect integrate în profilul de ansamblu. Este prezentă şi prospeşimea aromatică a strugurelui cu pieliţa verde, uşor amăruie, îmblânzită de maturarea în butoi de stejar.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospeţimea şi alcoolul bine integrat, oferă acestui Chardonnay un loc de cinste pe mesele cu preparate din carne albă, peşte, fructe de mare, meniuri chinezeşti, bine condimentate şi brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 10°C.

     

  • Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L

    Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

     

    GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L

    D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ALB SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, lângă Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Aromele ușor sălbatice alte anticului soi muscat și miere de tei, definesc parfumul vinului obținut din 100% Tămâioasă Românească în crama Domeniului Vlădoi din Murfatlar.

     

    GUST: Pe papile, Tămâioasa aduce arome de portocale, coji de portocale și ananas. Aromele de citrice îl fac ușor amărui, dar revigorant ca un tonic gândit să ocupe simțurile și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul este fructat și mineral, de aceea îl recomandăm la aperitive, preparate din bucătăria asiatică, condimentate generos, brânzeturi cu mucegai și brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

  • Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L

    Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURI: SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14% 

     


    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    Pentru vinurile Gitana și mai ales pentru acest Saperavi, strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, doar acțiunea drojdiilor indigene. Aceste procese permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată.

     

     

    ASPECT: Roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii. 

     

    MIROS: Aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată. 

     

    GUST: Gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat, prelung, cu note de piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Potențial de maturare de până la 7 ani).


     

    215,52 RON
  • Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei. În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare.

     

    Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare. Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou, vinuri de pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare de pământ cultivat cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui.

     

    MIROS: Aromă intensă de pere proaspete și zemoase.

     

    GUST: La gust revin aromele de fructe la care s-a adăugat doar un praf de condimente. Un vin echilibrat, cu note din coajă de lămâie, drupe și lămâi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu prospețime aparte, potrivit la meniuri cu pește prăjit cu legume, fructe de mare cu sos ușor, sau sushi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L

    Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou, vinuri de pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare de pământ cultivat cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Martha este un vin sleșfuit ca o siluetă feminină dedicată bărbaților. Formele sale se traduc în arome de fructe și flori de salcâm, puțin dulci și ademenitoare.

     

    GUST: GUST: Deși boabele sale coapte sunt ușor închise, Pinot Gris surprinde prin aromele sale de lămâie, lime și mere verzi. Apoi vine rândul Tămâioasei, un soi cultivat pentru prima dată de strămoșii greci, care aduce în acest vin arome proaspete de miere și trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese cu pește (somon, ton), fructe de mare și brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L

    Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Asconi este o afacere de familie, originară din Republica Moldova, care si-a ridicat primele instalații de producție în 1994. În 10 ani de la fondare, Asconi a plantat peste 500 de hectare de vie în apropierea satului Geamăna, din raionul Anenii Noi, la o distanță de 10 kilometri de vinărie.

     

    Pe terenurile din Republica Moldova, Asconi cultivă soiuri populare din Europa Centrală: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc, Muscat, Riesling, Malbec, Pinot Noir, și soiuri cultivate în Europa de Est, cum ar fi Fetească Albă si Fetească Neagră.

     

    În vinăria Asconi este folosită tehnologie modernă și metode de vinificare tradițională, pentru vinuri albe, roșii și rozeuri seci, vinuri de desert si vinuri tari. Maturarea vinurilor roșii are loc în butoaie din stejar american, unguresc și francez, iar majoritatea vinurilor albe sunt proaspete, cu excepția a două soiuri (Chardonnay și Riesling), care sunt fermentate sau maturate în stejar.

     

     

    ASPECT: Rubiniu granat, limpede.

     

    MIROS: Malbec este un soi de origine franceză, consistent și sofisticat în orice parte a lumii. Varianta de Malmbec de la Asconi, bucură simțurile cu un parfum natural de mure, prune, cireșe negre și condimente.

     

    GUST: În vinăria Asconi, majoritatea vinurilor sunt maturate, iar Malbec este încă un exemplu de vin monosoi roșu, îmbogățit de cele 12 luni petrecute în barique-uri din stejar. Perioada de maturare păstrează perfect aromele proaspete, vioaie, de fructe roșii, textura cu tanini moi și aciditate potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Malbec se face remarcat la mesele cu preparate din vânat, ciuperci, fasole și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L

    Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ȘARBĂ, PLĂVAIE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.     

     

     

    ASPECT: Galben pai, deschis.

     

    MIROS: Șarba și Plăvaie, două soiuri românești cupajete într-un vin cu parfum bine definit, de citrice înconjurate de o horă compusă din flori albe, pure și rare.

     

    GUST: Pe papile, vinul este însuflețit de note de citrice și piersici, la care se dezvăluie, spre final, note discrete de măr verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la o rețetă de pui cu legume condimentate, gătite la tigaie în stil mexican, piept de pui cu legume în frigăruie, paste cu fructe de mare (midii, melci, calamari, sepii, caracatițe, scoici), clătite cu brânză și cheesecake.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018 Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Are o culoare de un galben-auriu, deschis, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspăt, plăcut fructat (mere verzi și citrice), cu ușoare accente de fum.

     

    GUST: Seducător, proaspăt și plăcut, este ușor fructat și intens floral. Gust remanent persistent și citric. Un vin lejer și răcoritor.

    ASOCIERE CULINARĂ: Este perfect a fi consumat doar per se ca aperitiv, în amestec cu un lichior de coacăze negre după rețeta clasicului Kir, sau lângă aperitive și antreuri din fructe de mare și pește, și asezonate cu mamaliguță, sparanghel sau spanac sote. La finalul mesei, poate fi servit cu brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.

     


    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

     

    60,21 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă