Idei de cadouri - Cognac & Brandy

Grilă Listă
  • Metaxa - Brandy 7 stele gb Love Greece - 0.7L , Alc: 40% Metaxa - Brandy 7 stele gb Love Greece - 0.7L , Alc: 40%

    Metaxa - Brandy 7 stele gb Love Greece - 0.7L , Alc: 40%

    Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere cu produse rafinate. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.

     

    În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.

     

    Design-ul acestei variante de 7 stele este inspirat de binecunoscutul „ochi magic grecesc”, în reinterpretarea LoveGreece, un brand specializat în suveniruri sub formă de îmbrăcăminte și accesorii. Paleta de culori în alb și albastru ne amintește de Grecia, de peisajele din Ciclade și de arhitectura specifică într-un mod contemporan și minimalist. Arămiul intens, culoarea caracteristică pentru METAXA 7 STELE, evocă apusul de soare în lumina magică a verii, reflectată de Marea Mediterană. 

     

     

    ASPECT: Ambră, cu reflexii arămii în sticla inspirată de vasele antice greceşti, numite "amfore", care erau folosite pentru a transporta vinuri şi băuturi fine!

     

    MIROS: Piersici coapte, prune și flori uscate.

     

    GUST: Metaxa de 7 stele are un corp de arome bine echilibrate. Acoperă papilele cu dulceață din fructe pârguite și caramel.

     

    FINISH: Lung, generos și fructat.

     

    78,21 RON
  • Metaxa - Brandy Angels` Treasure Gift Box - 0.7L, Alc 42.2% Metaxa - Brandy Angels` Treasure Gift Box - 0.7L, Alc 42.2%

    Metaxa - Brandy Angels` Treasure Gift Box - 0.7L, Alc 42.2%

    Metaxa Angels' Treasure este o nouă creație a Casei Metaxa. Inspirat dintr-un fenomen aparte ce se petrecere in pivnițele din Attica, Maestrul Metaxa Constantinos Raptis a realizat un amestec de o complexitate neîntrecută. Pentru că băuturile fine sunt maturate în butoaie de stejar, evaporarea este un fenomen natural, cunoscut ca „Angels' share“  (partea îngerilor).

     

    În pivnițele întunecate ale Casei Metaxa din regiunea Attica, Grecia, condițiile climatice sunt diferite de cele obișnuite în cazul altor băuturi alcoolice. Umiditatea este scăzută, iar temperaturile sunt moderate pe tot parcursul anului. Aceste condiții au un efect specific asupra procesului de evaporare al băuturii. În Grecia îngerii iau o cantitate mai mare de apă decât de alcool, lăsând în urma lor o adevărată comoară: un amestec mai concentrat și cu paletă mai intensă de arome.

     

    Metaxa Angels' Treasure are un decantor pe măsura băuturii complexe pe care o găzduiește, realizat cu atenție la detalii, cu linii ce amintesc de arcuirile aripilor de îngeri, încoronat cu un dop ce simbolizează o picătură din licoarea prețioasă.

     

     

    ASPECT: Culoare de chihlimbar intens, cu reflexii arămii.

     

    MIROS: Intensitate aromatică excelentă, cu un parfum pronunțat, dulceag. Arome de coajă amară de portocală, fructe uscate, prune și caise. Note de mirodenii dulci, scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ciocolată, stejar, praline, vanilie de Bourbon, gem de prune și imortelă.

     

    GUST: Catifelat, mătăsos, plăcut și complex. Note de citrice, în special portocale amare, amestec de diferite soiuri de ardei, ciocolată amară, tutun și lemn de stejar.

     

    FINISH: Intens, complex și prelung, cu o prezență aproape palpabilă de portocale amărui și condimente dulci.

     

    642,60 RON
  • Brancoveanu - Vinars XO carte - 0.7L Brancoveanu - Vinars XO carte - 0.7L

    Brancoveanu - Vinars XO carte - 0.7L

    Vinul ars este o băutură produsă din vremuri străvechi, iar rețeta este transmisă de la o generație la alta în toate regiunile României. Vinul ars variază ușor în funcție de soiurile de struguri, procesul de distilare și maturare, dar poate fi considerat de departe, un bun ambasador al distilatelor de vin în orice parte a lumii.

     

    Grupul Alexandrion ne oferă Brâncoveanu XO, un vin ars creat pentrua onora cei 25 de ani de pace, păstrați de Constantin Brâncoveanu, Domnitorul Țării Românești. Vinul ars este obținut din struguri crescuți în arealul Dealu Mare din județul Prahova, situat pe Paralela 45. Zona beneficiază de un climat optim recoltelor de calitate, asemănătoare cu cele din regiunile Cognac și Armagnac din Franța.

     

    Vinul ars Brâncoveanu este obținut după o reţetă tradiţională a vinurilor româneşti Zghihara, Crâmpoşie şi Iordana. Învechirea se face în butoaie de stejar româneşti de Master Blender-ul Alexandrion, care a reușit să șlefuiască fațetele unei băuturi pure ce reprezintă tradiția și cultura poporului român.

     

     

    ASPECT: Ambră.

     

    MIROS: Brâncoveanu XO este un vin ars caracterizat de note lemnoase, cu esență de vanilie, parfum fin de coajă de portocale și cocos.

     

    GUST: Maturarea în butoi a lăsat în licoare nuanțe bogate de lemn de stejar, note dulci din migdale și caramel.

     

    FINISH: Rotund și echilibrat.

     

    183,25 RON
  • Remy Martin - Cognac XO Chinese New Year - 0.7L Remy Martin - Cognac XO Chinese New Year - 0.7L

    Remy Martin - Cognac XO Chinese New Year - 0.7L

    În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii, și după numai 14 ani, Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit permisiunea de a planta viță nouă. În secolul următor, coniacul Rémy Martin a câștigat popularitate și a fost exportat în Statele Unite, Asia și insulele Pacificului

     

    De la începutul secolului XX, casa Remy Martin a intrat într-un parteneriat care a dezvoltat potențialul de producție și export. Pe parcursul deceniilor, maeștrii și oameni înfluenți au dezvoltat o gamă de produse, au adus tehnici moderne în producție și maturare și au ținut în avantgardă unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de coniac.

     

    Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne sunt soluri bogate în straturi de calcar ce reflectă soarele și oferă strugurilor o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt, în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoi de stejar.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: XO aduce un parfum generos din fructe coapte în vară târzie, amestecate cu note florale de iasomie.

     

    GUST: Maestrul distileriei Rémy Martin a reușit să amestece 400 de tipuri de distilate de struguri pentru a obține un coniac select, desăvârșit de arome complexe de prune suculente și portocale zaharisite, cu o note de alune de pădure și scorțișoară.

     

    FINISH: Mătăsos și bogat, rămâne mult timp în simțuri și în amintiri.

     

    959,29 RON
  • Courvoisier - Cognac XO  - 0.7L, Alc: 40% Courvoisier - Cognac XO  - 0.7L, Alc: 40%

    Courvoisier - Cognac XO - 0.7L, Alc: 40%

    În 1809, la puţin timp după Revoluţia Franceză, în timpul Împăratului Napoleon Bonaparte, negustorul Emmanuel Courvoisier şi Louis Gallois, decid să construiască o distilerie în apropiere de Paris, în localitatea Bercy. În scurt timp, Napoleon Bonaparte a felicitat băutura lui Courvoisier, a oferit-o trupelor sale şi, legenda spune că după înfrîngerea de la Waterloo, a ales Courvoisier pentru voiajul pe Atlantic, spre insula Sf. Elena, unde a fost exilat.

     

    În 1828, urmaşii fondatorilor au decis să construiască o altă distilerie în localitatea Jarnac din centrul regiunii Cognac, unde se află în prezent. Din anul 1866 coniacul Courvoisier este exportat în Marea Britanie. La începutul secolului XX, Napoleon este cel mai cunoscut coniac produs de Courvoisier, iar imaginea de brand autentic şi-a continuat expansiunea cu exporturi în pieţele europene, modernizare şi cercetare pentru obţinerea celor mai bune loturi.

     

    XO, asemenea tuturor celorlalte sortimente, aduce celor care doresc să îl savureze, o parte din prestigiul, rafinamentul şi tradiţia de peste 200 de ani a brand-ului Courvoisier. XO este obţinut din distilate de strugure (eaux de vie), unite cu precizie de Maestrul Patrice Pinet. Fiecare distilat din acest blend a fost maturat independent timp de 11 până la 25 de ani, pentru a oferi un buchet extravagant, cu arome interesante şi graţioase.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii. Un coniac limpede într-o sticlă cu siluetă elegantă, ce prezintă un contrast de efect cu eticheta de culoare mov regal. 

     

     

    MIROS: Parfum fin de distilat din struguri, dulceag şi uşor floral.

     

    GUST: XO oferă un buchet intens de crème brûlée - cremă de zahăr ars (vanilie şi caramel), obţinută din arderea controlată a butoaielor de stejar. Butoaiele oferă şi aroma înconfundabilă de portocale zaharisite şi flori de iris, dulci şi puternice. 

     

    FINISH: Mediu spre lung. Cald şi foarte aromat.

     

    783,02 RON
  • Metaxa - Brandy 12 stele - gift box - 0.7L, Alc: 40% Metaxa - Brandy 12 stele - gift box - 0.7L, Alc: 40%
    -8%

    Metaxa - Brandy 12 stele - gift box - 0.7L, Alc: 40%

    Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere cu produse rafinate. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.

     

    În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.

     

    Metaxa este băutura grecească unică, de culoarea ambrei, populară pe toate continentele. Cele 12 stele reprezintă anii petrecuți la maturare pentru a câştiga acel profil aromatic matur, îndrăzneț și distict, dar jovial și pasional, asemenea spiritului elen.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar strălucitor.

     

    MIROS: Coajă de portocală, cafea, ciocolată și stejar rumenit.

     

    GUST: Cei 12 ani de maturare aduc fără șovăială o licoare elegantă și desăvârșită: aromele de fructe uscate, coajă de portocală și mirodenii vor insufla această concluzie din primul moment.

     

    FINISH: Lung și aromat, cu aceleași note de portocală și mirodenii.

     

    Preț normal: 151,64 RON

    Special Price 138,99 RON

    (-12,65 RON)
  • Metaxa - Brandy Private Reserve single batch - 0.7L, Alc: 40% Metaxa - Brandy Private Reserve single batch - 0.7L, Alc: 40%
    -6%

    Metaxa - Brandy Private Reserve single batch - 0.7L, Alc: 40%

    Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere cu produse rafinate. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.

     

    În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.

     

    Una dintre băuturile rare, înspirate de prestigiul casei Metaxa este Privare Reserve Single Batch, creată de Maestrul Constantinos Raptis. Pentru această variantă Maestrul Metaxa selectează cele mai bune vinuri de Muscat și distilate fine, maturate în butoaie de stejar.

     

     

    ASPECT: Ambră, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome de flori uscate și stejar, amestecate cu note dulci de miere, coajă de portocală, ciocolată, cafea, mirodenii și compot de pere.

     

    GUST: Complex, cald și generos, cu note ușoare de stejar, smochine, stafide, tabac și coajă de portocală.

     

    FINISH: Prelung, cu arome de fructe uscate (smochine, prune) și fum.

     

    Preț normal: 338,85 RON

    Special Price 319,99 RON

    (-18,86 RON)
  • Remy Martin - Cognac VSOP Tin Box - 0.7L, Alc: 40% Remy Martin - Cognac VSOP Tin Box - 0.7L, Alc: 40%
    -12%

    Remy Martin - Cognac VSOP Tin Box - 0.7L, Alc: 40%

    În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii, și după numai 14 ani, Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit permisiunea de a planta viță nouă. În secolul următor, coniacul Rémy Martin a câștigat popularitate și a fost exportat în Statele Unite, Asia și insulele Pacificului

     

    Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne sunt soluri bogate în straturi de calcar ce reflectă soarele și oferă strugurilor o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt, în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoi de stejar.  

     

    VSOP a fost creat în 1927 de André Renaud, maestrul în blenduri al distileriei Rémy Martin. Acest coniac a redefinit standard-ul celor mai sofisticate amestecuri și a creat o denumire de origine controlată, recunoscută oficial 11 ani mai târziu. Sticla opacă este un pas către renașterea acestei variante cu păstrarea tradiției neatinse în vremurile moderne. Eleganța etichetei cu toate elementele originale de brand rămâne loială stilului rafinat, creat de Emile Rémy Martin, continuat de André Renaud și păstrat cu dedicare de Baptiste Loiseau, actualul maestrul al casei Rémy Martin.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii. Sticlă cu simbolul centaurului pe medalion argintiu, numele fondatorului și denumirea de origine controlată Fine Champagne Cognac.

     

    MIROS: VSOP este dominat de note vanilate, oferite de maturarea în butoaie din stejar francez Limousin. Simțurile sunt delectate cu mirosul delicat de caise coapte, măr copt la cuptor și flori.

     

    GUST: Savurat în tihnă, într-un pahar clasic, licoarea uimește prin caracterul ferm al aromelor de fructe coapte cu note de lemn dulce.

     

    FINISH: Notele fructate și cele de lemn maturat se transformă într-o experiență memorabilă.

     

    Preț normal: 235,98 RON

    Special Price 208,83 RON

    (-27,15 RON)
  • Remy Martin - Cognac VSOP + 2 pahare gift box - 0.7L, Alc: 40% Remy Martin - Cognac VSOP + 2 pahare gift box - 0.7L, Alc: 40%

    Remy Martin - Cognac VSOP + 2 pahare gift box - 0.7L, Alc: 40%

    În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii, și după numai 14 ani, Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit permisiunea de a planta viță nouă. În secolul următor, coniacul Rémy Martin a câștigat popularitate și a fost exportat în Statele Unite, Asia și insulele Pacificului

     

    Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne sunt soluri bogate în straturi de calcar ce reflectă soarele și oferă strugurilor o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt, în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoi de stejar.

     

    VSOP a fost creat în 1927 de André Renaud, maestrul în blenduri al distileriei Rémy Martin. Acest coniac a redefinit standard-ul celor mai sofisticate amestecuri și a creat o denumire de origine controlată, recunoscută oficial 11 ani mai târziu. Sticla opacă este un pas către renașterea acestei variante cu păstrarea tradiției neatinse în vremurile moderne. Eleganța etichetei cu toate elementele originale de brand rămâne loială stilului rafinat, creat de Emile Rémy Martin, continuat de André Renaud și păstrat cu dedicare de Baptiste Loiseau, actualul maestrul al casei Rémy Martin.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii. Sticlă cu simbolul centaurului pe medalion argintiu, numele fondatorului și denumirea de origine controlată Fine Champagne Cognac.

     

    MIROS: VSOP este dominat de note vanilate, oferite de maturarea în butoaie din stejar francez Limousin. Simțurile sunt delectate cu mirosul delicat de caise coapte, măr copt la cuptor și flori.

     

    GUST: Savurat în tihnă, într-un pahar clasic, licoarea uimește prin caracterul ferm al aromelor de fructe coapte cu note de lemn dulce.

     

    FINISH: Notele fructate și cele de lemn maturat se transformă într-o experiență memorabilă.

     

    Pachetul include sticla de coniac Rémy Martin VSOP de 0.7 L + 2 pahare din sticlă cu simbolul centaurului Rémy Martin.

     

    237,17 RON
  • Remy Martin - Cognac 1738 Accord Royal - 0.7L, Alc: 40% Remy Martin - Cognac 1738 Accord Royal - 0.7L, Alc: 40%

    Remy Martin - Cognac 1738 Accord Royal - 0.7L, Alc: 40%

    În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii, și după numai 14 ani, Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit permisiunea de a planta viță nouă.

     

    Ediția Remy Martin 1738 Accord Royal celebrează acest moment important în istoria de aproape 300 de ani a casei franceze. În 1738, Rémy Martin a primit de la Regele Franței o autorizație regală numita ‘Accord Royal’, o adevarată excepție în acea perioadă când viticultura era reglementată strict de autorități.

     

    Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne sunt soluri bogate în straturi de calcar ce reflectă soarele și oferă strugurilor o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt, în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoi de stejar.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Note generoase de prună, marmeladă de smochine, înconjurată de note intense de stejar, cafea și pâine prăjită.

     

    GUST: Caramelul cu zahăr brun și unt, aduce un gust moale și dulce, completat de condimente rumenite și note de ciocolată neagră.

     

    FINISH: Excepțional de echilibrat, cu gust final cremos și o concentrație plăcută de alune, oferite de un amestec atent de eaux-de-vie, maturate în butoaie franceze din stejar, ușor arse.

     

    279,65 RON
  • Remy martin xo 0.7 L gold I - limited edition Remy martin xo 0.7 L gold I - limited edition
    -12%

    Remy Martin - Cognac XO Gold limited edition - 0.7L, Alc: 40%

    În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii, și după numai 14 ani, Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit permisiunea de a planta viță nouă. În secolul următor, coniacul Rémy Martin a câștigat popularitate și a fost exportat în Statele Unite, Asia și insulele Pacificului

     

    De la începutul secolului XX, casa Rémy Martin a intrat într-un parteneriat care a dezvoltat potențialul de producție și export. Pe parcursul deceniilor, maeștrii și oameni înfluenți au dezvoltat o gamă de produse, au adus tehnici moderne în producție și maturare și au ținut în avantgardă unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de coniac.

     

    Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne sunt soluri bogate în straturi de calcar ce reflectă soarele și oferă strugurilor o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt, în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoi de stejar.

       

      

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: XO aduce un parfum generos din fructe coapte în vară târzie, amestecate cu note florale de iasomie.

     

    GUST: Maestrul distileriei Rémy Martin a reușit să amestece 400 de tipuri de distilate de struguri pentru a obține un coniac select, desăvârșit de arome complexe de prune suculente și portocale zaharisite, cu o note de alune de pădure și scorțișoară.

     

    FINISH: Mătăsos și bogat, rămâne mult timp în simțuri și în amintiri.

     

    Preț normal: 1.357,16 RON

    Special Price 1.195,00 RON

    (-162,16 RON)
  • Remy Martin - Cognac Centaure de Diamant - 0.7L, Alc: 40% Remy Martin - Cognac Centaure de Diamant - 0.7L, Alc: 40%

    Remy Martin - Cognac Centaure de Diamant - 0.7L, Alc: 40%

    În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii, și după numai 14 ani, Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit permisiunea de a planta viță nouă. În secolul următor, coniacul Rémy Martin a câștigat popularitate și a fost exportat în Statele Unite, Asia și insulele Pacificului

     

    De la începutul secolului XX, casa Rémy Martin a intrat într-un parteneriat care a dezvoltat potențialul de producție și export. Pe parcursul deceniilor, maeștrii și oameni înfluenți au dezvoltat o gamă de produse, au adus tehnici moderne în producție și maturare și au ținut în avantgardă unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de coniac.

     

    Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne sunt soluri bogate în straturi de calcar ce reflectă soarele și oferă strugurilor o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt, în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoi de stejar.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Parfum generos din fructe coapte în vară târzie, amestecate cu note florale de iasomie.

     

    GUST: Maestrul distileriei Rémy Martin a reușit să amestece 400 de tipuri de distilate de struguri pentru a obține un coniac select, desăvârșit de arome complexe de prune suculente și portocale zaharisite, cu o note de alune de pădure și scorțișoară.

     

    FINISH: Mătăsos și bogat, rămâne mult timp în simțuri și în amintiri.

     

    4.760,00 RON
  • Nismes Delclou - Armagnac 1973 - 0.7L , Alc: 40% Nismes Delclou - Armagnac 1973 - 0.7L , Alc: 40%
    -5%

    Nismes Delclou - Armagnac 1973 - 0.7L , Alc: 40%

    Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai mușchetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele de d’Artagnan, apoi familia Delclou.

     

    Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.

     

    În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de cognac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.

     

     

    ASOCIERI: În mod clasic, armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un cigar (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru armagnac-urile vechi).

     

    Se poate servi lângă preparate flambate cu armagnac, sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de armagnac.

     

    Este delicios lângă amuse bouche / antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d’Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse cu cacao sau ciocolată neagră.

     

    TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche armagnac, sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru armagnac-urile vechi. Se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.

     

    REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru armagnac-uri vechi, sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase).

     

    Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.

     

    Preț normal: 456,96 RON

    Special Price 434,11 RON

    (-22,85 RON)
  • Brancoveanu - Vinars XO cu cutie - 0,7L, Alc: 40% Brancoveanu - Vinars XO cu cutie - 0,7L, Alc: 40%

    Brancoveanu - Vinars XO cu cutie - 0,7L, Alc: 40%

    Vinul ars este o băutură produsă din vremuri străvechi, iar rețeta este transmisă de la o generație la alta în toate regiunile României. Vinul ars variază ușor în funcție de soiurile de struguri, procesul de distilare și maturare, dar poate fi considerat de departe, un bun ambasador al distilatelor de vin în orice parte a lumii.

     

    Grupul Alexandrion ne oferă Brâncoveanu XO, un vin ars creat pentrua onora cei 25 de ani de pace, păstrați de Constantin Brâncoveanu, Domnitorul Țării Românești. Vinul ars este obținut din struguri crescuți în arealul Dealu Mare din județul Prahova, situat pe Paralela 45. Zona beneficiază de un climat optim recoltelor de calitate, asemănătoare cu cele din regiunile Cognac și Armagnac din Franța.

     

    Vinul ars Brâncoveanu este obținut după o reţetă tradiţională a vinurilor româneşti Zghihara, Crâmpoşie şi Iordana. Învechirea se face în butoaie de stejar româneşti de Master Blender-ul Alexandrion, care a reușit să șlefuiască fațetele unei băuturi pure ce reprezintă tradiția și cultura poporului român.

     

     

    ASPECT: Ambră.

     

    MIROS: Brâncoveanu XO este un vin ars caracterizat de note lemnoase, cu esență de vanilie, parfum fin de coajă de portocale și cocos.

     

    GUST: Maturarea în butoi a lăsat în licoare nuanțe bogate de lemn de stejar, note dulci din migdale și caramel.

     

    FINISH: Rotund și echilibrat.

     

    154,68 RON
  • Courvoisier - Cognac VS gift box - 0.7L, Alc: 40%

    Coniacul preferat al lui Napoleon Bonaparte care a luat câteva butoaie din pretioasa licoare cu el ca să-i ţină de urat pe insula Elena, în exil. Astăzi, Courvoisier distilează cognac din vin ales de la peste 1000 de producători din Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies şi Fins Bois. Pentru a asigura o calitate excepţională, coniacul este distilat în şarje mici, atent controlate şi învechirea are loc numai în butoaie făcute din stejari controlaţi şi aprobaţi de către experţii casei.
    148,74 RON
  • Martell - Cognac VSOP - 0.7L, Alc: 40% Martell - Cognac VSOP - 0.7L, Alc: 40%

    Martell - Cognac VSOP - 0.7L, Alc: 40%

    În 1715 Jean Martell, aflat în Cognac, s-a asociat cu un negustor din Bordeaux și a început să comercializeze coniac în insulele Anglo-Normande și în Europa. În ciuda greutăților întâmpinate, Martell și-a refăcut afacerea și a reușit să exporte coniac în fostele colonii britanice devenite Statele Unite ale Americii. Ducele de Orléans, George Washington și Benjamin Franklin au fost primele personalități ale secolului XVIII-lea, care au fost clienți fideli ai casei franceze.

     

    După relocarea în departamentul Charente, operațiunile Casei Martell au fost extinse. În 1851 coniacul Martell a fost exportat în Asia, iar în deceniile următoare descendenții fondatorului și cei aflați la cârma companiei au contribuit la evoluția și faima acestei băuturi.

     

    După 300 de ani, coniacul Martell este produs în aceeași zonă Cognac, din departamentul Charente. Cognac este împărțit în șase zone cu podgorii extinse, unde este cultivat, în majoritate, soiul Ugni Blanc, iar Borderies este o podgorie mică, specială, dorită de Jean Martell încă din 1715. În Borderies, viile sunt hrănite de un sol bogat în siliciu/clei, iar strugurii oferă după fermentare și distilare un profil excepțional, marcat de cele mai frumoase arome florale.

     

     

    ASPECT: De culoare ambră aurie.

     

    MIROS: Martell VSOP este un cognac clasic, dens şi bogat în arome florale. 

     

    GUST: O combinaţie de arome de strugure, urme de lemn cu o atingere de vanilie, are un gust mătăsos, dar complex, de fructe uscate cu accente de dulceaţă. 

     

    FINISH: Gust final lung, fructat.

     

    218,10 RON
  • Hennessy - Cognac XO - 0.7L, Alc: 40% Hennessy - Cognac XO - 0.7L, Alc: 40%
    -35%

    Hennessy - Cognac XO - 0.7L, Alc: 40%

    Casa Hennessy a fost înființată în 1765 în mica localitate franceză Cognac de către irlandezul Richard Hennessy, un fost ofițer din armata Regelui Ludovic al XV-lea. După 30 de ani de la fondare, Hennessy exporta coniac în tinerele State Unite ale Americii. Inițiativele fondatorului și a celor apropiați au dezvoltat operațiunile și de la 1818 Hennessy a fost exportat în multe regiuni ale Europei, cât și pe celelalte continente.

     

    Pe parcursul timpului Hennessy a participat la nașterea unei culturi pentru coniac și la creația legilor care au reglementat producția de coniac în Franța. X.O a fost creat în 1870 de Maurice Hennessy pentru prietenii săi și astfel a introdus un nou stil de coniac, creat și în prezent cu un profil ce inspiră sentimentele unei odisei povestită în șapte arome captivante.

     

    Pentru X.O și celelalte loturi de coniac Hennessy, totul începe în Cognac unde sunt cultivate 75.000 de hectare cu șase podgorii selecte. Strugurii din soiul Ugni Blanc, urmat în procente mici de alte soiuri locale, sunt storși și lăsați la fermentat pentru vinuri care sunt mai apoi distilate de două ori în alambicuri din cupru, apoi maturate în butoaie din stejar între 12 și 30 de ani.

     

     

    ASPECT: Chihlimbarul cu reflexii aurii, sugerează razele puternice ale soarelui, ce-ți inspiră o călătorie într-un sistem solar îndepărtat.

     

    MIROS: X.O te aduce pe o altă lume, creată din șapte elemente ale ingineriei primordiale. Călătoria începe și parfumul prevestește aromele fascinante ce așteaptă să fie explorate fără limite.

     

    GUST: Aromele dulci, seducătoare, de fructe confiate (1), liniștesc simțurile înainte ca apa vieții să aducă căldura naturală (2), însoțită de condimentele fine (3).

     

    FINISH: Căldura se menține (4), aduce o aromă calmă de ciocolată fină (5), și lemn de stejar (6), ce lasă în urmă un ecou fără sfârșit (7).

     

    Preț normal: 1.079,77 RON

    Special Price 699,92 RON

    (-379,85 RON)
Grilă Listă