Idei de cadouri - Cognac & Brandy
-
Metaxa
Metaxa - Brandy 5 stele GB - 0.7L, Alc: 38%
Încă din 1888, Casa Metaxa urmărește obținerea unei băuturi unice, de culoarea ambrei.
Savurează gustul unic al vinurilor Muscat din insula Samos, al distilatelor de vin învechite și al extractelor de plante mediteraneene într-o băutură cu un gust foarte fin.
Descoperă gustul floral și versatil, specific METAXA 5 Stele simplu, cu gheață sau în long drink-uri.
ASPECT: Chihlimbariu deschis.
AROME: Floare de portocal, cais și petale de trandafir.
GUST: Fin cu arome florale și note de vanilie și stafide albe.
GUST FINAL: Echilibrat cu final floral.
80,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bardar
Bardar - Vinars Divin XO (10 ani) - 0.5L, Alc: 40%
Bardar este o companie fondată în 1929 de un antreprenor german pe nume Muller, care și-a început activitatea cu o mică distilerie construită în Republica Moldova, raionul Ialoveni, în comuna Bardar. În anii 1940, distileria din Bardar, aflată aproape de Chișinău, și-a mărit capacitatea de producție și a devenit una dintre primele trei afaceri de acest fel din țară.
La distileria Bardar, specialiștii cu experiență de peste 25 de ani selectează cele mai bune distilate, le cupajează apoi le țin la maturat în butoaie de stejar. Distilatele sunt diferențiate în funcție de vârstă, tip ambalaj și denumire serie.
Gama Divin cuprinde distilate maturate 3 ani, 5 ani, 7 ani, 10 ani, 15 ani și 20 ani.
ASPECT: Chihlimbar, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Bardar Gold de 10 ani impresionează prin aromele de frunze de tutun, cafea cu gheață și prune uscate, completate de un parfum discret de lemn și piele.
GUST: Mixul de tutun, cafea și fructe este intensificat de tăria alcoolului. Corpul este plin și bine echilibrat.
FINISH: Ușor fructat și lemnos.
90,75 RON Începând cu: 81,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bardar
Bardar - Vinars Divin 3 ani - 0.5L, Alc: 40%
Bardar este o companie fondată în 1929 de un antreprenor german pe nume Muller, care și-a început activitatea cu o mică distilerie construită în Republica Moldova, raionul Ialoveni, în comuna Bardar. În anii 1940, distileria din Bardar, aflată aproape de Chișinău, și-a mărit capacitatea de producție și a devenit una dintre primele trei afaceri de acest fel din țară.
La distileria Bardar, specialiștii cu experiență de peste 25 de ani selectează cele mai bune distilate, le cupajează apoi le țin la maturat în butoaie de stejar. Distilatele sunt diferențiate în funcție de vârstă, tip ambalaj și denumire serie.
Gama Divin cuprinde distilate maturate 3 ani, 5 ani, 7 ani, 10 ani, 15 ani și 20 ani.
ASPECT: Chihlimbar, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Bardar Silver de 3 ani impresionează prin caracterul fructat, cu note lemnoase intense.
GUST: Aromele suplimentare de flori și esențele din lemn de stejar oferă un gust plin și bine echilibrat.
FINISH: Fructat, cu alcool bine integrat.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zarea
Zarea - Vinars 1912 XO GB - 0.7L, Alc: 40%
Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.
Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.
În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodcă.
ASPECT: Galben-auriu, intens, cu reflexii caramel.
MIROS: X.O (Extra Old) dăruiește simțurilor o colecție elegantă de arome fructate, condimente și stejar.
GUST: Complex, cu arome deosebite de fructe roșii, note de vegetale, condimente uscate, anunțate de nucșoară și piper alb.
FINISH: Lung, cald, cu note de cedru și stejar.
217,80 RON Începând cu: 196,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bardar
Bardar - Vinars Divin XO (15 ani) Gift Box - 0.5L, Alc: 40%
Bardar este o companie fondată în 1929 de un antreprenor german pe nume Muller, care și-a început activitatea cu o mică distilerie construită în Republica Moldova, raionul Ialoveni, în comuna Bardar. În anii 1940, distileria din Bardar, aflată aproape de Chișinău, și-a mărit capacitatea de producție și a devenit una dintre primele trei afaceri de acest fel din țară.
La distileria Bardar, specialiștii cu experiență de peste 25 de ani selectează cele mai bune distilate, le cupajează apoi le țin la maturat în butoaie de stejar. Distilatele sunt diferențiate în funcție de vârstă, tip ambalaj și denumire serie.
Gama Divin cuprinde distilate maturate 3 ani, 5 ani, 7 ani, 10 ani, 15 ani și 20 ani. Bardar XO (Extra Extra Old) a fost maturat timp de 15 de ani în butoaie din stejar.
ASPECT: Chihlimbar, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Distilat maturat cel puțin 15 de ani în butoaie din stejar cu notele fine de flori uscate, migdale, viță de vie înflorită și stejar umed.
GUST: Se dezvăluie papilelor în tihnă prin textura sa catifelată, cu note grațioase de ciocolată.
FINISH: Lung, complex, cu note de vegetale și lemn.
264,99 RON Începând cu: 238,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hine
Hine - Cognac VSOP Rare + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%
Povestea Hine a început 1763, anul în care tânărul ofițer Thomas Hine, originar din Dorset, a hotărât să se stabilească în sud-vestul Franței, în localitatea Jarnac, unde și-a construit prima distilerie de coniac. Acest brand franțuzesc cu suflet britanic promovează ideea că un coniac excelent este, înainte de toate, un vin alb foarte bun, iar identitatea vinului este oferită de terroir și de evoluția de mii de ani a viței de vie.
Blend-ul creat pentru fiecare coniac este obținut prin distilarea vinurilor din struguri cultivați în zonele Grande Champagne și Petite Champagne. În localitatea Bonneuil sunt 115 hectare de viță de vie din soiul Ugni Blanc, hrănită de sol și acoperită la rădăcini cu pietre de calcar pentru a proteja și asigura recoltele viitoare.
Hine Cognac VSOP Rare este produs din 25 de distilate diferite, obținute din struguri Ugni Blanc, recoltați în proporție de 60 % din zona Grande Champagne și 40 % din zona Petite Champagne. Coniacurile selecționate pentru acest blend sunt maturate în butoaie din stejar franțuzesc Limousin timp de 6 până la 12 ani.
ASPECT: Chihlimbar închis.
MIROS: Arome de nectarine rumenite, caise coapte și pepene suculent, completate de portocală confiată, stejar și vanilie ce anunță maturarea îndelungată și o experiență delicioasă pentru papile.
GUST: Aromele de fructe caracteristice vinurilor albe din Charente seduc simțurile, și se lasă înconjurate armonios de ghimbir, ciocolată, portocală uscată la soare și stejar.
FINISH: Lung, savuros, cu note de lemn și fructe uscate.
338,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hennessy
Hennessy - Cognac XO Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Casa Hennessy a fost înființată în 1765 în mica localitate franceză Cognac de către irlandezul Richard Hennessy, un fost ofițer din armata Regelui Ludovic al XV-lea. După 30 de ani de la fondare, Hennessy exporta coniac în tinerele State Unite ale Americii. Inițiativele fondatorului și a celor apropiați au dezvoltat operațiunile și exportul în restul Europei, cât și pe celelalte continente.
X.O (Extra Old) a fost creat în 1870 de Maurice Hennessy pentru prietenii săi și astfel a introdus un nou stil de coniac, creat și în prezent cu un profil ce inspiră sentimentele unei odisei povestită în șapte arome captivante.
Pentru X.O și celelalte loturi de coniac Hennessy, totul începe în Cognac unde sunt cultivate 75.000 de hectare cu șase podgorii selecte. Strugurii din soiul Ugni Blanc, urmat în procente mici de alte soiuri locale, sunt storși și lăsați la fermentat pentru vinuri care sunt mai apoi distilate de două ori în alambicuri din cupru, apoi maturate în butoaie din stejar între 12 și 30 de ani.
ASPECT: Chihlimbarul cu reflexii aurii sugerează razele puternice ale soarelui și inspiră o călătorie într-un sistem solar îndepărtat.
MIROS: X O te duce pe o altă lume, creată din șapte elemente ale ingineriei primordiale. Călătoria începe și parfumul prevestește aromele fascinante ce așteaptă să fie explorate fără limite.
GUST: Aromele dulci, seducătoare, de fructe zaharisite (1), liniștesc simțurile înainte ca apa vie să aducă căldura naturală (2), însoțită de condimentele fine (3).
FINISH: Căldura se menține (4), aduce o aromă calmă de ciocolată fină (5), și lemn de stejar (6), ce lasă în urmă un ecou fără sfârșit din caramel delicat (7).
891,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hine
Hine - Cognac H by Hine VSOP GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
Povestea Hine a început 1763, anul în care tânărul ofițer Thomas Hine, originar din Dorset, a hotărât să se stabilească în sud-vestul Franței, în localitatea Jarnac, unde și-a construit prima distilerie de coniac. Acest brand franțuzesc cu suflet britanic promovează ideea că un coniac excelent este, înainte de toate, un vin alb foarte bun, iar identitatea vinului este oferită de terroir și de evoluția de mii de ani a viței de vie.
Blend-ul creat pentru fiecare coniac este obținut prin distilarea vinurilor din struguri cultivați în zonele Grande Champagne și Petite Champagne. În localitatea Bonneuil sunt 115 hectare de viță de vie din soiul Ugni Blanc, hrănită de sol și acoperită la rădăcini cu pietre de calcar pentru a proteja și asigura recoltele viitoare.
Fiecare eaux-de-vie este transformat și rotunjit într-un coniac delicat prin maturarea în butoaie din stejar local, cu granulație fină, arse ușor la interior așa cum cere tradiția locului și standardele industriei. Dacă acest coniac V.S.O.P (Very Superior Old Pale) ar avea o personificare atunci ar fi unul dintre acele personaje elegante de pe Riviera Franceză a anilor ’30, imaginate de faimosul scriitor F. Scott Fitzgerald. Aromele sale construiesc o structură complexă, fermecătoare, ce așteaptă să fie descoperită în cocktail-uri, ori sec, acompaniată doar de un strop de tonic rece.
ASPECT: Chihlimbar strălucitor.
MIROS: Expresiv și discret în aceleși timp, cu note de iris, piersici proaspete, acacia și piper alb.
GUST: Fructat, cu note de citrice, gutuie și vanilie ce se propagă rapid pe papile. Notele florale se remarcă din nou și aduc o tușă de miere și verdeață.
FINISH: Floral, mediu spre lung.
Pachetul conține sticla de coniac H By Hine VSOP de 0.7L + 2 pahare de sticlă de tip tumbler high ball cu însemnele brand-ului Hine.
260,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Courvoisier
Courvoisier - Cognac VS - 0.7L, Alc: 40%
În 1809 negustorul Emmanuel Courvoisier şi Louis Gallois au construit o distilerie în apropiere de Paris, în localitatea Bercy. Povestea coniacului Courvoisier este legată, parte în legendă, parte în adevăr, de dinastia Napoleon. Legenda spune că în anul 1811, Împăratul Napoleon Bonaparte a venit în vizită la pivnițele celor doi antreprenori, după ce savurase mai înainte coniacul acestora. După înfrângerea de la Waterloo și detronare, lui Napoleon i s-ar fi permis indulgența de a lua câteva butoaie de coniac Courvoisier pentru voiajul pe Atlantic, spre insula Sfânta Elena, unde a fost exilat. Atunci soldații de pe vas au băut Courvoisier și l-au numit ”coniacul lui Napoleon”.
Mai târziu, în 1828, activitatea Courvoisier s-a mutat în localitatea Jarnac din regiunea Cognac, iar în 1869, legenda face loc adevărului: Napoleon al III-lea acordă companiei Courvoisier titlul de Furnizor Oficial al Casei Imperiale. La începutul secolului XX, Napoleon a fost cea mai cunoscută etichetă Courvoisier, iar în anii următori casa franceză şi-a continuat expansiunea prin exporturi în pieţele europene, investiții în tehnologii moderne și în cercetări legate de producția distilatului pentru coniac.
Secretul oricărui blend începe cu originea strugurilor. Pentru V.S (Very Special) maestrul Patrice Pinet a ales să echilibreze distilate din struguri crescuți în subregiunile Fins Bois și Petite Champagne, renumite pentru podgoriile cu certificare AOC (Denumire de Origine Controlată).
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Fuziunea dintre coniacurile tinere și cele maturate oferă o bogăție aromatică ușor de apreciat. Podiumul aromelor este ocupat de fructe coapte și flori de primăvară.
GUST: Soiurile calcaroase aduc o notă de fructe coapte și dulci, întrepătrunse de o aromă florală, caracteristică strugurilor din orășelul Fins Bois. Stejarul vine cu propriul său buchet, obținut prin limitarea contactului dintre lemn și coniacul tânăr.
FINISH: Mediu spre lung, energic și vegetal-lemnos.
142,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Angels Treasure Single Cask Strength GB - 0.7L, Alc: 42.5%
Metaxa Angels' Treasure este o nouă creație a Casei Metaxa. Inspirat dintr-un fenomen aparte ce se petrecere in pivnițele din Attica, Maestrul Metaxa Constantinos Raptis a realizat un amestec de o complexitate neîntrecută. Pentru că băuturile fine sunt maturate în butoaie de stejar, evaporarea este un fenomen natural, cunoscut ca „Angels' share“ (partea îngerilor).
În pivnițele întunecate ale Casei Metaxa din regiunea Attica, Grecia, condițiile climatice sunt diferite de cele obișnuite în cazul altor băuturi alcoolice. Umiditatea este scăzută, iar temperaturile sunt moderate pe tot parcursul anului. Aceste condiții au un efect specific asupra procesului de evaporare al băuturii.
În Grecia îngerii iau o cantitate mai mare de apă decât de alcool, lăsând în urma lor o adevărată comoară: un amestec mai concentrat și cu o paletă de arome mai intense.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: O comoară de arome adunate într-un singur buchet, provocator și exotic prin aromele de prune și smochine uscate, nucșoară, scorțișoară uscată și stejar uscat.
GUST: Condimentele sar pe papile alături de anason stelat și sunt îmblânzite de dulceața stafidelor aurii și a siropului de struguri.
FINISH: Condimente dulci și o tușă caldă de ardei.
1.115,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Brandy 12 stele + 1 pereche sosete - 0.7L, Alc: 40%
Creația lui Constantinos Raptis din 2011, METAXA 12 Stele este expresia fină a unei călătorii prin intermediul simțurilor. Acestă băutură de culoarea ambrei are un gust foarte complex, unic, cu note subtile de lemn de stejar, coajă de portocală și mirodenii. Este rezultatul în arta amestecului distilatelor de vin și a vinurilor Muscat, exclusiv obținute din insula Samos, din marea Egee.
Constantinos Raptis declară: „În mod obișnuit, folosim butoaie din lemn de stejar Limousin, ușor rumenite. Dar aici folosesc butoaie rumenite mai intens. De asemenea, selectez vinuri de Muscat de la altitudini mai înalte, pentru arome și mai concentrate.”
Recomandare de servire: simplu sau cu un cub de gheață. Barmanii și mixologii servesc METAXA 12 Stele în Signature Cocktails.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
AROME: Coajă de portocală, cafea, ciocolată și stejar rumenit.
GUST: Elegant și bogat, cu arome de fruct uscate, coajă de portocală și mirodenii.
GUST FINAL: Prelung si aromat, cu note de portocală și mirodenii.
199,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bardar
Bardar - Vinars Divin XXO (20 ani) Gift Box - 0.5L, Alc: 42%
Bardar este o companie fondată în 1929 de un antreprenor german pe nume Muller, care și-a început activitatea cu o mică distilerie construită în Republica Moldova, raionul Ialoveni, în comuna Bardar. În anii 1940, distileria din Bardar, aflată aproape de Chișinău, și-a mărit capacitatea de producție și a devenit una dintre primele trei afaceri de acest fel din țară.
La distileria Bardar, specialiștii cu experiență de peste 25 de ani selectează cele mai bune distilate, le cupajează apoi le țin la maturat în butoaie de stejar. Distilatele sunt diferențiate în funcție de vârstă, tip ambalaj și denumire serie.
Gama Divin cuprinde distilate învechite 3 ani, 5 ani, 7 ani, 10 ani, 15 ani și 20 ani. Bardar XXO (Extra Extra Old) a fost maturat timp de 20 de ani în butoaie din stejar.
ASPECT: Chihlimbar, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Bogat în arome fine de cafea și rășină naturală.
GUST: Se dezvăluie papilelor cu textura sa catifelată și note delicate de ciocolată.
FINISH: Lung, complex și dulce.
393,25 RON Începând cu: 353,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bardar
Bardar - Vinars Divin XXO (25 ani) Gift Box - 0.5L, Alc: 42%
.Bardar este o companie fondată în 1929 de un antreprenor german pe nume Muller, care și-a început activitatea cu o mică distilerie construită în Republica Moldova, raionul Ialoveni, în comuna Bardar. În anii 1940, distileria din Bardar, aflată aproape de Chișinău, și-a mărit capacitatea de producție și a devenit una dintre primele trei afaceri de acest fel din țară.
La distileria Bardar, specialiștii cu experiență de peste 25 de ani selectează cele mai bune distilate, le cupajează apoi le țin la maturat în butoaie de stejar. Distilatele sunt diferențiate în funcție de vârstă, tip ambalaj și denumire serie. Gama Divin cuprinde distilate învechite 3 ani, 5 ani, 7 ani, 10 ani, 15 ani și 20 ani.
”Doar struguri, stejar și răbdare”. Acesta este meșteșugul băuturii, măiestria simplității, spusă clar pe această sticlă ce aduce lumii o licoare maturată 25 de ani în butoaie din stejar.
ASPECT: Chihlimbar, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Buchet complex cu note de fructe uscate, în special prune și pere, completate cu tușe de portocală, cafea prăjită și tutun.
GUST: Pe papile este cald, catifelat și armonios, cu note de ciocolată neagră, fructe zaharisite și stafide proaspete.
FINISH: Lung, cu notă de lemn dulce.
1.015,19 RON Începând cu: 913,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1973 Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de armagnac.
Este delicios lângă amuse bouche / antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d’Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru armagnac-urile vechi. Se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase).
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
768,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1971 Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASPECT: Arămiu.
MIROS: Parfum proaspăt de portocală, amestecat cu note exotice.
GUST: Pe papile este ușor, simplu, fructat și capabil să revigoreze simțurile după o masă bogată.
FINISH: Un digestiv de calitate cu note finale condimentate, aproape minerale.
1.530,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1970 Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pt. cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
1.794,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1968 - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un cigar (robust pt. cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac, sau lângă carne servită cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac, sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pt. Armagnac-uri vechi, sau Ethiopia pt. cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
1.681,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1966 Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție, înclusiv pivnița pentru armagnac, a fost construită la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
Podgoriile din care se obține armagnacul Nismes Delclou se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar apoi amestecul loturilor, realizat de maestrul casei.
ASPECT: Arămiu deschis.
MIROS: Se deschide cu un parfum intens, Lemnul și timpul îi oferă parfum de violete, scorțișoară, caramel și fructe confiate.
GUST: Acest sortiment de armagnac este echivalentul unui X.O, de aceea petrece cel puțin 10 ani într-un butoi de maturare din stejar. Aromele florale și fructate aduc acel rafinament tipic pentru distilatele tradiționale din Franța.
FINISH: Final lung și puternic cu o notă de caramel și alcool generos.
2.295,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Remy Martin
Remy Martin - Cognac 1738 Accord Royal Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii, iar în secolul următor a câștigat popularitate în Franța și a fost exportat în Statele Unite, Asia și insulele Pacificului.
Această expresie Remy Martin celebrează un moment important în istoria de aproape 300 de ani a casei franceze: anul 1738. În 1738 Rémy Martin a primit o autorizație numită ‘Accord Royal’, semnată de Regele Franței, prin care i-a fost aprobată extiderea podgoriei cu noi culturi de viță de vie. Acest document era o adevarată excepție în acea perioadă, când viticultura era reglementată strict de autorități.
Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne există soluri bogate în straturi de calcar, care hrănesc vița de vie, iar la suprafață piatra reflectă soarele și asigură o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoaie de stejar.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Note generoase de prună, marmeladă de smochine, înconjurată de note intense de stejar, cafea și pâine prăjită.
GUST: Caramelul cu zahăr brun și unt, aduce un gust moale și dulce, completat de condimente rumenite și notă de ciocolată neagră.
FINISH: Excepțional de echilibrat, cu gust final cremos și o concentrație plăcută de alune, oferite de un amestec atent de eaux-de-vie, maturate în butoaie din stejar franțuzesc, ușor arse.
314,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Brandy 12 stele - 0.7L, Alc: 40%
Creația lui Constantinos Raptis din 2011, METAXA 12 Stele este expresia fină a unei călătorii prin intermediul simțurilor. Acestă băutură de culoarea ambrei are un gust foarte complex, unic, cu note subtile de lemn de stejar, coajă de portocală și mirodenii. Este rezultatul în arta amestecului distilatelor de vin și a vinurilor Muscat, exclusiv obținute din insula Samos, din marea Egee.
Constantinos Raptis declară: „În mod obișnuit, folosim butoaie din lemn de stejar Limousin, ușor rumenite. Dar aici folosesc butoaie rumenite mai intens. De asemenea, selectez vinuri de Muscat de la altitudini mai înalte, pentru arome și mai concentrate.”
Recomandare de servire: simplu sau cu un cub de gheață. Barmanii și mixologii servesc METAXA 12 Stele în Signature Cocktails.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
AROME: Coajă de portocală, cafea, ciocolată și stejar rumenit.
GUST: Elegant și bogat, cu arome de fruct uscate, coajă de portocală și mirodenii.
GUST FINAL: Prelung si aromat, cu note de portocală și mirodenii.
149,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR