Bere

Berea este o bautura obtinuta din fermentarea grauntelor de cereale, din malt de orz (ce poate fi inlocuit cu grau, porumb sau orez. In timpul procesului de fermentare stimulat de drojdie, zaharul produce alcool si dioxid de carbon, ce ramane in bere.


Berea moderna este produsa prin fermentarea cu hamei, care adauga gustul amar, functioneaza ca un conservant si stabilizator pentru produsul finit. Pentru diferite tipuri si stiluri de bere, hameiul este inlocuit cu tot felul de arome, ierburi, radacini si fructe. 


Berea are origini vechi de mii de ani si a fost produsa de cele mai puternice civilizatii. In ultimii 30 de ani, berea a crescut in popularitate, a devenit a treia cea mai consumata bautura din lume, dupa apa si cafea.


Popularitatea berii a dus la dezvoltarea unor sortimente variate, si pentru a se face o distinctie, au fost diferentiate in functie de metode de productie si ingrediente in tipuri si stiluri. Tipurile de bere principale sunt: Ale, Lager, Malt si Stout. Stilurile de bere principale sunt Blonde, Dark, Pale, Red, India Pale Ale (IPA), Pilsner si Golden.


In ultimii ani a devenit populara si berea artizanala, produsa dupa o reteta traditionala sau inovatoare, in cantitati mici, in micro-berarii, cu ingrediente naturale, fara conservanti sau alte tipuri de substante care sa Îi mareasca termenul de valabilitate.


Pe Pe Beicevrei.ro, în categoria Bere & RTD ai la dispozitie bere produsa in Europa, America de Nord si Asia: Budweiser Budvar, Clausthaler, Carlsberg, Tuborg, Crabbies, Porte Romane-Maddam, One Beer Later, Zaganu, Corona si Kyoto.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip Bere: Stout Eliminare
  • One beer later - Bere artizanala  American Stout 12 buc x 0.33L, Alc: 5% One beer later - Bere artizanala  American Stout 12 buc x 0.33L, Alc: 5%
    -5%

    One beer later - Bere artizanala American Stout 12 buc x 0.33L, Alc: 5%

    François-Xavier și Ionuț sunt doi antreprenori care s-au întâlnit la o bere după un eveniment sportiv din Buzău. După mulți ani și multe întâlniri, din tot ce au în comun a apărut ideea de a crea în România berea artizanală One Beer Later.

     

    Cu multă dedicare și efort, cei doi au început producția de bere în toamna anului 2017. Berăria se află în Buzău, într-o zonă liniștită de munte, potrivită pentru a crea o bere artizanală naturală din 4 ingrediente esențiale: apă de fântână, hamei, drojdie și malț.

     

    One Beer Later este o bere obținută cu ajutorul tehnologiei moderne și a metodei tradiționale bain-marie. Fermentarea este realizată într-un rezervor conic pentru o perioadă de câteva săptămâni, fără filtrare sau pasteurizare.

     

     

    AROMĂ: O bere artizanală, de tip American Stout, cu procent scăzut de alcool, cu aromă puternică de hamei și post gust amărui, caracteristic.

     

    Preț normal: 90,00 RON

    Special Price 85,50 RON

    (-4,50 RON)
  • Zaganu Imperial Russian Stout 12 buc. x 0.33L buc, Alc: 10% Zaganu Imperial Russian Stout 12 buc. x 0.33L buc, Alc: 10%
    -5%

    Zaganu Imperial Russian Stout 12 buc. x 0.33L buc, Alc: 10%

    Zăganu este o berărie 100% românească, independentă, fondată în 2013 de Alexandru și Laurențiu, doi atreprenori români. Numele fabricii și brand-ului de bere, Zaganu, este împrumutat de la o specie de vultur bărbos, dispărut în urmă cu 100 de ani.

     

    Micro-berăria celor doi tineri afaceriști se află în județul Prahova, aproape de stațiunea Cheia, în peisajul frumos de la poalele vârfului Zăganu din munții Carpați. În mijlocul naturii, echipa Zăganu folosește cele mai naturale și pure ingrediente: apă, malț, hamei și drojdie, fermentate în diferite sortimente de bere oferite publicului fără pasteurizare.

     

    Imperial Russian Stout este una dintre cele mai vechi stiluri de bere - a fost creată de englezi mai devreme de secolul al XIX-lea pentru export. Berea englezilor a avut succes și în Rusia, unde era preferată de Țari, de aceea se aspune că pe parcursul anilor a ajuns să fie denumită russian stout.

     

    Rețeta acestei beri se bazează pe 6 tipuri de malț și 2 tipuri de hamei. După fermentare, berea este lăsată la maturare ce puțin 45 de zile pentru a oferi acele arome intense și complexe cu 10% alcool.

     

     

    AROMĂ: Un dintre cele mai puternice beri de la Zăganu, Russian Stout, aduce gustul intens de hamei și arome fine de ciocolată neagră, cacao, nuci și caramel.

     

    Preț normal: 194,21 RON

    Special Price 184,40 RON

    (-9,81 RON)
Grilă Listă