Vin roze

Cui nu-i place sa se rasfete din cand in cand cu un pahar de vin roze? Beicevrei.ro este magazinul online care ti-l va oferi intotdeauna la cel mai bun pret! Alege Beicevrei si ai garantia ca te vei bucura de aroma autentica a unui vin roze de calitate!


Preferat in special de femei, vinul roze poate fi avea o multime de arome. Printre cele mai intalnite sunt aromele de capsuni, petale de trandafiri, pepene galben, rubarba si coaja de lamaie, insa acestea pot fi diferite in functie de soiul de strugure care este la baza lui.


Acest tip de vin este racoritor, fiind ideal pentru zilele toride ale sezonului estival. In ceea ce priveste temperatura optima de servire, trebuie sa stii ca un vin roze dulce se serveste mai rece, la 7-9 grade Celsius, iar vinurile seci si demiseci se servesc la o temperatura de 9-12 grade Celsius. Asadar, un vin roze este perfect pentru a fi savurat in zilele de vara, alaturi de prietenii tai!


In comparatie cu vinurile rosii care sunt obtinute dupa ce pielita strugurilor fermenteaza multe saptamani la rand, un vin roze este produs atunci cand cojile strugurilor sunt lasate la fermentat pentru o perioada foarte scurta de timp, alaturi de pulpa. Asa se obtine culoarea roz a vinului care ne duce pe toti cu gandul la vara!



Daca te numeri printre iubitorii vinului roze, atunci ar trebui sa stii ca acest sortiment poate fi produs prin trei metode:


1. Metoda Macerarii. Aceasta este cea mai simpla tehnica de a obtine un vin roze. Strugurii sunt lasati la macerat in suc propriu pentru o anumita perioda de timp, iar apoi amestecul este transformat in vin roze. Metoda Macerarii este utilizata mai ales in Franta, in zonele in care acest sortiment de vin are o importanta majora.


2. Metoda Saignee (sangerarii). Aceasta se realizeaza in primele ore din procesul de productie a unui vin rosu. O parte din must este varsat separat intr-o cuva speciala, iar astfel se obtine un vin roze exceptional. Metoda Saignee este utilizata, in special, in podgoriile din California, Napa si Sonoma Valley. Vinurile roze obtinute prin aceasta metoda au o savoare deosebita, dar se intalnesc destul de rar.


3. Metoda cupajului. Aceasta este o alta tehnica simpla de a obtine un vin roze si consta in adaugarea unei cantitati mici de vin rosu intr-o cuva de vin alb. Metoda cupajului presupune folosirea a doar 5% de vin rosu si este folosita mai ales pentru producerea vinului spumant.


Bineinteles, daca iti place vinul roze, trebuie sa stii si cu ce preparate sa il asociezi. Ei bine, acest sortiment de vin face “echipa buna” cu preparatele din carne alba, peste sau fructe de mare. In plus, poti savura un vin roze alaturi de o pizza delicioasa sau o portie gustoasa de paste.


Pe Beicevrei.ro gasesti vinuri roze care apartin celor mai cunoscute branduri atat romanesti, cat si frantuzesti. Avem o gama bogata de vinuri care pot multumi chiar si cele mai pretentioase gusturi. Iti oferim numai bauturi 100% originale la preturi fara egal!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Serve - Le Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din struguri de Fetească Neagră și Merlot, recoltați manual, cu o grijă deosebită. Fiecare soi este vinificat separat. După presare, musturile sunt limpezite și fermentate la 17-18 grade, timp de aproximativ 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele două soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    Preț normal: 52,25 RON

    Special Price 47,02 RON

    (-5,23 RON)
  • Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    70,75 RON
  • Lily - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Lily - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Lily - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINŢA - TRANSILVANIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră. Pe domeniul liliac sunt produse vinuri şi din soiuri internaționale cum ar fi:  Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rose somon, limpede.

     

    MIROS: Cele două soiuri cupajate în Lechința reușesc să se unească armonios pentru a oferi arome de fructe de padure si ierburi proaspete.

     

    GUST: Degustat cu atenție și poftă de experiențe noi, Lily rose este proaspăt, intens fructat cu note de merisoare și acidulat. Un vin sec de vară, plăcut și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    16,51 RON
  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Gama Viile Metamorfosis oferă o selecție generoasă de soiuri autohtone și internaționale, un exemplu superb de struguri ce prosperă în viile din Dealu Mare, puși în valoare fie ca soi pur, fie în asamblaje. Stilul vinurilor pune accentul pe caracterul specific al fiecărui soi în parte și pe adaptarea sa la terroir. Strugurii provin din podgoriile cramei din zonele Valea Urloii și Năieni, din plantații de Merlot și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Buchet cu arome delicate de fructe roșii, cireșe și căpșune.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu o textură fină, dar vioaie, cu arome intense și robuste de fructe roșii. Post gust fructat, cu o urmă de tanini proaspeți.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, perfect lângă preparate din carne albă, pește sau legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5% Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    Dom. Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ,

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Acest rose este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, la care se adaugă un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, folosită la producția unor băuturi intens aromate (absint, bitter, vermut).  

     

     

    ASPECT: Rose-somon cu perlaj fin, rar.

     

    MIROS: Note de trandafir, busuioc și flori sălbatice ce țin ritmul pelinului îndrăzneț.

     

    GUST: Coaja de portocală și marmeladă, ușor amărui (pelinu se simte mai bine) și dulce mulțumită zăhărului din struguri, care asigură un echilibru neașteptat. Post gust lung, amar. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin vernal, prietenos cu preparatele din carne de miel / ied, sau cu pește la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 2 - 4°C.

     

    43,03 RON
  • Lechburg - Pinot Grigio Rockrose BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Pinot Grigio Rockrose BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Pinot Grigio Rockrose BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    41,79 RON
  • Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Roza de Sâmburești este un vin fermecător și revigorant obținut din soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în rose, din strugurii hrăniți de solul brun, aluvial și clima temperat continentală din podgoria Sâmburești.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, deschis.

     

    MIROS: Tinerețea și energia acestui rose este adusă de arome dulci din căpșuni și cireșe, dulci, apoi puțin amărui din codițe și frunze verzi.  

     

    GUST: Papilele sunt trezite de fructe tropicale și aceleași note de vegetale relaxate de alcoolul bine integrat și puțină aciditate. Post gust cu note vesele de fructe, ușor peristente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele calde cu mese bogate în preparate din pește la grătar și creveți la tigaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    39,60 RON
  • Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rose 2017 - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.50%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile Colina Piatra Albă au pe etichetă o scoică și bucăți de piatră ce simbolizează fosile marine prezente în sol. Bogăția solului și clima asemănătoare cu cea din sudul Franței formează un terroir potrivit pentru cele mai bune culturi de viță de vie în zona Dealu Mare.

     

    Originea soiurilor și metoda de vinificare oferă din nou calități apropiate de varitățile franceze. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot, urmate de soiuri românești cu tradiție.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Arome de fructe de pădure roșii și note vegetale sensibile ce aduc aminte de florile mici de cireș. 

     

    GUST: Rămân în centru atenției aromele de fructe roșii (cireșe, zmeură), împroaspătate de mineralitatea scăzută. Post gust scurt și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Degustați acest vin la mesele cu salate proaspete, creveți, pește la grătar sau brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

    Preț normal: 46,28 RON

    Special Price 39,33 RON

    (-6,95 RON)
  • Chateau D`Esclans - Garrus rose 2017 - 0.75L, Alc: 14% Chateau D`Esclans - Garrus rose 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau D`Esclans - Garrus rose 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare și sunt cultivate în majoritate cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah şi Tibouren.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din jurul regiunii Provence, strugurii Grenache și Vermentino sunt culeşi din zori până la amiază, sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat parţial să fermenteze la temperatură controlată în butoaie mari din stejar cu capacitate de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia, realizat de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz delicat şi pal, cu nuanţe de somon şi inflexiuni aurii.

     

    MIROS: Elegant și ispititor, parfumul acestui cupaj este un amestec provensal de fructe de livadă, fructe exotice și flori.

     

    GUST: Aromă de mango, compot de piersici și ananas copt, asortat cu multe condimente, trandafir și brioșă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent sau un vin pentru mesele cu carne albă, peşte şi fructe de mare, carne roşie, uşor condimentată. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari şi semitari și la desert cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

    906,78 RON
  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Frizzante Spago  Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Frizzante Spago  Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Frizzante Spago Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Noua gamă de vinuri Spago, aduce o parte din tradiția vinurilor frizzante produse în regiunile italiene. Inspirat de obiceiul bunicului său de a închide sticlele de vin cu dop de plută și legătură de siguranță făcută din sfoară, vinificatorul italian Cristiano Guaranto a ales să facă același lucru pentru gama Spago. Numele gamei, Spago, se traduce în șir sau șnur, ce se găsește pe fiecare dintre cele două sticle, prins cu un sigiliu negru sau roșu. Șnurul simbolizează și legătura vinurilor cu tradiția și oamenii din regiunea italiană ce îi este dragă lui Cristiano Guaranto.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru șlefuit. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Spago Frizzante rose are la baza un cupaj de Pinot Noir si Pinot Gris, ce oferă o explozie de arome de fructe rosii, note de ananas și mango.

     

    GUST: Fructat și ușor acidulat, cu post gust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Ravak rose 2019 - 0.75L, Alc: 14% D. Vladoi - Ravak rose 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    D. Vladoi - Ravak rose 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz - foiță de ceapă.

     

    MIROS: Rose-ul de Pinot Gris este un vârf de lance pentru Domeniul Vlădoi, sau mai mult de atât, săgeata care nimerește preferințele românilor. Rozul strălucitor atrage la parfumul cu note fine de trandafir și bomboane dulci.

     

    GUST: Mai departe, parfumul din Ravak rose duce la gustul revigorant cu nuanță de dulceață de trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu poftă de viață, potrivit la mesele cu piept de pui cu spanac și rucola, pește, sau fructe de mare stropite cu sos de vin și unt.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8% LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

    LacertA - Cameleon Pink 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole.

    În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    Terroir-ul este și el favorabil - cu primăvară uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bun pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Roz, foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose proaspăt, cu arome de căpșuni și nuanțe din fructe exotice.

     

    GUST: Gust este revigorant mulțumită aromelor din fructe, moi, delicate și ușor îndulcite de zahărului rămas în urma fermentării. Un vin sec, rotund, mulțumită zahărului rămas după fermentare și perioada scurtă de învechire la sticlă.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin indicat în locul unui aperitiv, sau la mesele cu carne roșie (vită, viţel, porc, miel, oaie, raţă, gâscă), mâncăruri din bucătăria asiatică sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    40,70 RON
  • Catleya - Freamat Rose (Sy + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Catleya - Freamat Rose (Sy + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Catleya - Freamat Rose (Sy + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe vechile pământuri ale lui Bibescu.

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Arome proaspete, fructate, cea predominantă fiind de fragi.

     

    GUST: Gustul este proaspăt, rotund, cu o aciditate plăcută care ne face să resimțim note de grapefruit și piersici.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pizza, paste, brânzeturi fine.

     

     TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Davino - Domaine Ceptura Rose 2019 -  0.75L, Alc: 13.5% Davino - Domaine Ceptura Rose 2019 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Davino - Domaine Ceptura Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Domaine Ceptura rose este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Acest rose este produs în anii cu cele mai bune recolte din parcelele cu soiuri Merlot și Cabernet Sauvignon. Strugurii culși la momentul optim sunt deschiorchinați și zdrobiți ușor. Vinificarea în rose este realizată prin metoda macerației peliculare la temperaturi de 14-15°C, cu perioade de păstrare a pieliței în funcție de soi (3 ore pentru Merlot și 5 ore pentru Cabernet Sauvignon).

     

    După aceste faze vinul este decantat și fermentat în cuve din oțel inoxidabil la temperatura controlată de 10-12°C timp de 14 până la 17 zile. Dezvoltarea proprietăților organoleptice este continuată de maturare în prezența drojdiei fine.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii de pădure reprezentate armonios de fragi, coacăze și coacăze negre.

     

    GUST: Aroma fructată și taninii moi oferă o structură amplă și echilibrată. Post gust mediu spre lung cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv sau vin răcoritor potrivit alături de pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    78,00 RON
  • Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busuioaca aduce mereu un buchet de flori de busuioc, de această dată, scos din tipar cu note verzi dintr-un muscat, soi vechi, considerat unul dintre părinții soiurilor actuale.

     

    GUST: La gust este proaspăt, vibrant, cu note de cireșe și mere dulci. Finalul aduce note elegante de trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu pui, pește, fructe de mare, risotto, sushi. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    22,02 RON
  • Tarla 101 - cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13 %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Anul acesta am creat pentru tine un cupaj din Cabernet Sauvignon și Merlot, un rose deschis la culoare amintind de vinurile de Provence, cu arome proaspete de căpșune sălbatice și fragi.

     

    GUST: Rotund, cu aciditate echilibrată și bine integrată, având note de cireșe proaspete și piersici.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu mâncărurile pescărești de cherhana, ceafă de porc la cuptor cu prune afumate, tocăniță de pui cu ardei kapia, tartar de ton sau vițel, file de somon la grătar, salate, brânzeturi tinere asezonate cu merișoare uscate și caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    38,62 RON
  • Tarla 101 - rose (cs+me) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc: Tarla 101 - rose (cs+me) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    Tarla 101 - rose (cs+me) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT

     

    VOL. ALC.: %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    111,27 RON
  • Recas - Muse Day rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Day rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Day rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Note bogate de fructe roșii proaspete, zemoase, susținute subtil de tonuri florale și influențe vegetale.

     

    GUST: Un amestec expresiv și delicat, unde se disting arome de căpșuni, coacăze roșii, zmeură și cireșe. Vinul este sec, răcoritor, având un corp ușor, alcool bine integrat și postgust lung.

     

    ASOCIERE CULINARA: Poate fi savurat alături de preparate cu specific asiatic, pește și la desert, alături de  prăjituri și produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

    70,75 RON
  • Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru acest rose, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După toate acestea, mustul ravac a fost fermentat în vase din inox la temperatură controlată. A rezultat un vin tânăr, fin cu arome fructate, răcoritor și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Rose-foiță de ceapă, cu reflexii roz-pal.

     

    MIROS: Parfum lejer cu note de fructe roșii de pădure, fructe de livadă (măr roșu) și miere.

     

    GUST: Un rose de Pinot Noir ce lasă pe papile note caracteristici de fragi și căpșune proaspete, completate de citrice, mai cu seamă grepfrut roz, ce îi oferă o efervescență ușoară, plăcută. Post gustul este revigorant, astringent și lejer, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose recomandat mai ales în sezonul cald, bine răcit, alături de preparate din carne de pui, pește (somon cu cimbru sau ierburi mediteraneene) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    40,58 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă