Vin roze

Cui nu-i place sa se rasfete din cand in cand cu un pahar de vin roze? Beicevrei.ro este magazinul online care ti-l va oferi intotdeauna la cel mai bun pret! Alege Beicevrei si ai garantia ca te vei bucura de aroma autentica a unui vin roze de calitate!


Preferat in special de femei, vinul roze poate fi avea o multime de arome. Printre cele mai intalnite sunt aromele de capsuni, petale de trandafiri, pepene galben, rubarba si coaja de lamaie, insa acestea pot fi diferite in functie de soiul de strugure care este la baza lui.


Acest tip de vin este racoritor, fiind ideal pentru zilele toride ale sezonului estival. In ceea ce priveste temperatura optima de servire, trebuie sa stii ca un vin roze dulce se serveste mai rece, la 7-9 grade Celsius, iar vinurile seci si demiseci se servesc la o temperatura de 9-12 grade Celsius. Asadar, un vin roze este perfect pentru a fi savurat in zilele de vara, alaturi de prietenii tai!


In comparatie cu vinurile rosii care sunt obtinute dupa ce pielita strugurilor fermenteaza multe saptamani la rand, un vin roze este produs atunci cand cojile strugurilor sunt lasate la fermentat pentru o perioada foarte scurta de timp, alaturi de pulpa. Asa se obtine culoarea roz a vinului care ne duce pe toti cu gandul la vara!



Daca te numeri printre iubitorii vinului roze, atunci ar trebui sa stii ca acest sortiment poate fi produs prin trei metode:


1. Metoda Macerarii. Aceasta este cea mai simpla tehnica de a obtine un vin roze. Strugurii sunt lasati la macerat in suc propriu pentru o anumita perioda de timp, iar apoi amestecul este transformat in vin roze. Metoda Macerarii este utilizata mai ales in Franta, in zonele in care acest sortiment de vin are o importanta majora.


2. Metoda Saignee (sangerarii). Aceasta se realizeaza in primele ore din procesul de productie a unui vin rosu. O parte din must este varsat separat intr-o cuva speciala, iar astfel se obtine un vin roze exceptional. Metoda Saignee este utilizata, in special, in podgoriile din California, Napa si Sonoma Valley. Vinurile roze obtinute prin aceasta metoda au o savoare deosebita, dar se intalnesc destul de rar.


3. Metoda cupajului. Aceasta este o alta tehnica simpla de a obtine un vin roze si consta in adaugarea unei cantitati mici de vin rosu intr-o cuva de vin alb. Metoda cupajului presupune folosirea a doar 5% de vin rosu si este folosita mai ales pentru producerea vinului spumant.


Bineinteles, daca iti place vinul roze, trebuie sa stii si cu ce preparate sa il asociezi. Ei bine, acest sortiment de vin face “echipa buna” cu preparatele din carne alba, peste sau fructe de mare. In plus, poti savura un vin roze alaturi de o pizza delicioasa sau o portie gustoasa de paste.


Pe Beicevrei.ro gasesti vinuri roze care apartin celor mai cunoscute branduri atat romanesti, cat si frantuzesti. Avem o gama bogata de vinuri care pot multumi chiar si cele mai pretentioase gusturi. Iti oferim numai bauturi 100% originale la preturi fara egal!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -10%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Serve - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Serve - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

  • Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roze-somon, limpede.

     

    MIROS: Un rose  blând, cu buchet generos de fructe roșii (zmeură, căpșuni), flori și citrice (grepfrut).  

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral. Post gust mediu spre lung, sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin foarte apropiat de preparatele din pește, fructe de mare, piept de pui și salată cu pește, legume și ouă (Niçoise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14% Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
    ANUL DE RECOLTA: 2012
    REGIUNE / TARA: I.G.T. CAMPANIA ROSATO / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSE SEC.

    ASPECT: Vibrant si luminos de un roz cu note de violaceu.

    MIROS: Placut, foarte floral, si delicat de fructe proaspete.

    GUST: Proaspat si pregnant de apa de randafiri, foarte floral, fructos de capsuni si cirese de mai, delicat de coaja de portocale, are o aciditate relativ mica, si un gust la final, remanent pe paletin, intens si lung.

    ASOCIERE CULINARA: Ca orice rose, este un vin versatil ce se poate servi langa peste gras inabusit in foaie de gatit la cuptor cu legume; crustacee de balta fierte, cu mujdei de usturoi chinezesc nu foarte intens aromat, lungit cu apa; rapane in sos rosu sau la tigaie cu legume sotate; carne de vita pregatita rasol, sau crud (tartar sau carpaccio). La finalul mesei, cu platouri de branzeturi si fructe uscate.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)

    Preț normal: 48,43 RON

    Special Price 41,17 RON

    (-7,26 RON)
  • Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MONTEPULCIANO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Tradiția și spiritul latin moștenit de la strămoșii romani sunt onorate în gama Vinohora prin această înfrățire între soiul Fetească Neagră, cultivat în Republica Moldova și soiul Montepulciano, cultivat în regiunea italiană Puglia.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Buchet proaspăt și armonios, unde se remarcă note unice de piersici, cireșe și zmeură dulce.

     

    GUST: Plin și fructuos, cu note de vanilie. Impresionează prin persistență, aciditate plăcută și post gust îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește foarte bine alături de gustări fine, aperitive, preparate pe bază de pește sau brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Valahorum - Rose Busuioaca, rose sec, 2019 - 0.75 L Valahorum - Rose Busuioaca, rose sec, 2019 - 0.75 L

    Valahorum - Rose Busuioaca, rose sec, 2019 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 14.2%

     

    VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Valahorum rose de Busuioacă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.

     

     

    ASPECT: Rose-arămiu și strălucitor.

     

    MIROS: Busuioaca din Dealu Mare ne bucură cu arome din flori de piersic și petale de trandafir, urmate de tonuri de gutuie coaptă și floare de vanilie.

     

    GUST: La scurt timp după ce se aventurează pe limbă, vinul rotund și bine structurat ne mai aduce căteva surprize: aciditate cu note proaspete de cireșe, zmeură, litchi și ceva vegetal (busuioc).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și la desert cu cireșe și pandișpan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, NOVAC, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de strugurii cu cea mai bună performanță din fiecare sezon.

     

    Cele cinci soiuri din Solo Quinta își aduc laolaltă toate aromele intense. Deși pot lăsa impresia că nu se înțeleg, soiurile sunt vinificate aproape separat, de aceea lasă în final un buchet închegat și apropiat de tiparele clasice.  

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Puțină tihnă și multă concentrare dezvăluie treptat arome de fructe roșii (fragi și grepfrut), și arome curate din flori (orhidee și trandafir).

     

    GUST: Cele cinci soiuri își aduc rând pe rând aromele într-un gust complex, intens, specific unui vin matur. La gust, fragii lasă loc și aromelor de grepfrut, portocale roșii și rodie. Aromele de fructe, alcoolul și aciditatea sunt în echilibru aproape perfect. Post gustul este lung, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparate din carne de curcan la cuptor, ruladă de pui, salate cu pește, preparate din bucătăria asiatică și brânzeturi semitari. Bun și alături de prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Corcova - Rose  2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Corcova - Rose  2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Corcova - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PINOT NOIR, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roz deschis cu nuanță somon.

     

    MIROS: Trei soiuri franceze consistente și unul românesc sunt cupajate cu măiestrie de Corcova, într-un rose fascinant, care păstrează un echilibru între aromele de fructe roșii, cu o notă de portocală.

     

    GUST: Pe papile aduce prospețimea fructelor roșii, din care răzbat fragi dulci-amărui. Cu toate cele patru varietăți de struguri, vinul are o aciditate potrivită, ce îl face să fie vioi și universal.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese cu preparate din carne condimentată, fructe de mare, brânzeturi și gustări ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 - 0,75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Purcari - Rose de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Rose de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Rose de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Rose - foiță de ceapă.

     

    MIROS: Rose-ul de Purcari este un cupaj curajos din trei soiuri, recoltate manual și vinificate tradițional, ce oferă arome de fructe roșii și fructe exotice.

     

    GUST: Purcari oferă un vin suav, cu note de caise, piersici și coacăze ce se strecoară cu finețe în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la gustări mediteraneene, brânzeturi aromate și cheesecake la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • LacertA - Cameleon Pink 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% LacertA - Cameleon Pink 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    LacertA - Cameleon Pink 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Roz, foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose proaspăt, cu arome de căpșuni și nuanțe din fructe exotice.

     

    GUST: Gust este revigorant mulțumită aromelor din fructe, moi, delicate și ușor îndulcite de zahărului rămas în urma fermentării. Un vin sec, rotund, mulțumită zahărului rămas după fermentare și perioada scurtă de învechire la sticlă.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin indicat în locul unui aperitiv, sau la mesele cu carne roșie (vită, viţel, porc, miel, oaie, raţă, gâscă), mâncăruri din bucătăria asiatică sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Serafim - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Serafim - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Serafim - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul construit între 1907-190, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani.  În pivnița conacului Licorna păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

    Serafim este unul dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roz, foiță de ceapă.

     

    MIROS: Serafim rose aduce aromele clasice de cireșe și căpșune, completate de o aromă specială din boabe de Physalis, sau Lampadarul Chinezesc, un fruct din Peru, care oferă o notă personală acestui cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon.

     

    GUST: Gustul aduce aromele de fructe roșii, încă necoapte și aroma de vegetale, mai exact - roșii dulci de vară, inspirate de aceeași Physalis. Post gust ușor amărui, dar plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mese ușoare cu pasare și garrnitură de legume la cuptor, somon afumat, ton la grătar sau crud.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Gitana - Classico - Surori Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Classico - Surori Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Gitana - Classico - Surori Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Surori este un vin obținut din Saperavi și Rară Neagră, două soiuri potrivite unui cupaj menit să fie savurat proaspăt. Vinul menajează simțurile cu arome ușoare de fructe roșii, din care se remarcă cele de căpșuni, fragi, cireșe și grepfrut.

     

    GUST: Aromele bogate de fructe roșii și citrice zemoase se păstrează fără complexitate sau adâncime până în post gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese bogate, cu pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    54,47 RON
  • Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - rose Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.     

     

     

    ASPECT: Rose somon, limpede.

     

    MIROS: Epicentrum rose este un cupaj între două soiuri cu origini diferite, ce îşi găsesc punctul comun în pământul românesc şi se completează armonios. Cabernet-ul oferă aromele consistente de fructe roşii şi citrice, iar Feteasca aduce prospeţimea şi efervescenţa sa discretă.

     

    GUST: Gustul devoalează parfumul proaspăt şi spune pe îndelete povestea acestui rose de la Crama Gîrboiu. Primele arome sunt cele de fructe roşii – zmeură şi căpşuni, ce păstreză intense până la sfârşit. Fructele sunt completate de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoare acestui vin este perfectă pentru mesele cu pui, peşte (somon, păstrăv), homar la grătar, mezeluri uşoare, pizza, paste şi alte făinoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Young Light - Rose (PN + ME) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Light - Rose (PN + ME) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Light - Rose (PN + ME) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, foaie de ceapă.

     

    MIROS: Un rose jucăuș, suficient de intens pentru a dezvălui note fructate de coacăze negre, banană, rodie, măceșe, mere roșii căpșune și citrice.

     

    GUST: Rotund, primitor, și foarte ușor de băut mulțumită paletei aromatice de fructe de pădure, fructe verzi și fructe exotice cu pulpă albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm ca aperitiv sau alături de mâncăruri ușoare cu pui, pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă