Vin rose
Cui nu-i place sa se rasfete din cand in cand cu un pahar de vin roze? Beicevrei.ro este magazinul online care ti-l va oferi intotdeauna la cel mai bun pret! Alege Beicevrei si ai garantia ca te vei bucura de aroma autentica a unui vin roze de calitate!
Preferat in special de femei, vinul roze poate fi avea o multime de arome. Printre cele mai intalnite sunt aromele de capsuni, petale de trandafiri, pepene galben, rubarba si coaja de lamaie, insa acestea pot fi diferite in functie de soiul de strugure care este la baza lui.
Acest tip de vin este racoritor, fiind ideal pentru zilele toride ale sezonului estival. In ceea ce priveste temperatura optima de servire, trebuie sa stii ca un vin roze dulce se serveste mai rece, la 7-9 grade Celsius, iar vinurile seci si demiseci se servesc la o temperatura de 9-12 grade Celsius. Asadar, un vin roze este perfect pentru a fi savurat in zilele de vara, alaturi de prietenii tai!
In comparatie cu vinurile rosii care sunt obtinute dupa ce pielita strugurilor fermenteaza multe saptamani la rand, un vin roze este produs atunci cand cojile strugurilor sunt lasate la fermentat pentru o perioada foarte scurta de timp, alaturi de pulpa. Asa se obtine culoarea roz a vinului care ne duce pe toti cu gandul la vara!
Daca te numeri printre iubitorii vinului roze, atunci ar trebui sa stii ca acest sortiment poate fi produs prin trei metode:
1. Metoda Macerarii. Aceasta este cea mai simpla tehnica de a obtine un vin roze. Strugurii sunt lasati la macerat in suc propriu pentru o anumita perioda de timp, iar apoi amestecul este transformat in vin roze. Metoda Macerarii este utilizata mai ales in Franta, in zonele in care acest sortiment de vin are o importanta majora.
2. Metoda Saignee (sangerarii). Aceasta se realizeaza in primele ore din procesul de productie a unui vin rosu. O parte din must este varsat separat intr-o cuva speciala, iar astfel se obtine un vin roze exceptional. Metoda Saignee este utilizata, in special, in podgoriile din California, Napa si Sonoma Valley. Vinurile roze obtinute prin aceasta metoda au o savoare deosebita, dar se intalnesc destul de rar.
3. Metoda cupajului. Aceasta este o alta tehnica simpla de a obtine un vin roze si consta in adaugarea unei cantitati mici de vin rosu intr-o cuva de vin alb. Metoda cupajului presupune folosirea a doar 5% de vin rosu si este folosita mai ales pentru producerea vinului spumant.
Bineinteles, daca iti place vinul roze, trebuie sa stii si cu ce preparate sa il asociezi. Ei bine, acest sortiment de vin face “echipa buna” cu preparatele din carne alba, peste sau fructe de mare. In plus, poti savura un vin roze alaturi de o pizza delicioasa sau o portie gustoasa de paste.
Pe Beicevrei.ro gasesti vinuri roze care apartin celor mai cunoscute branduri atat romanesti, cat si frantuzesti. Avem o gama bogata de vinuri care pot multumi chiar si cele mai pretentioase gusturi. Iti oferim numai bauturi 100% originale la preturi fara egal!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj Rose (FN + PN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, a climei şi a tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime.
Tarla 101 rose este ideal pentru cei care caută un vin ușor și rafinat, perfect pentru zilele calde de vară sau a acompania mâncărurile delicate. Acest vin se remarcă prin nuanțele sale delicate și strălucitoare de roz deschis perfect echilibrate pentru a oferi o experiență de degustare rafinată și plăcută.
ASPECT: Roz deschis, limpede și strălucitor.
MIROS: Un rose din terroir-ul fermecător al pogoriei Huși, ce dăruiește simțurilor parfumul delicat al fructelor roșii de pădure, în frunte cu arome de căpșune sălbatice.
GUST: Echilibrat, energic, cu arome de mure și nectarine coapte. Postgust mediu, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la aperitive, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 38,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Sapiens Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție. Așa cum se procedează pentru toate vinurile Purcari, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Cupajul este realizat din două soiuri roșii: Cabernet Sauvignon 90% și Saperavi 10%.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Asemenea ființei după care este denumit, Sapiens rose este complex, surprins de contradicții apoi echilibrat, cu arome dominante de căpșuni, zmeură și alte poame roșii sălbatice.
GUST: O parte a profilului alunecă spre note proaspete, reci, cealaltă parte aduce arome de fructe dulci, pentru un post gust mediu spre lung, din nou echilibrat și din nou surprinzător.
ASOCIERE CULINARĂ: Plăcerea unei mese de amiază sau de seară, cu preparate mediteraneene, ori pizza.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Rozzy, Frizzante rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, BLAUFRANKISCH
VOL. ALC.: 13%
VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii roșiatice.
MIROS: O expresie a prospețimii naturale ale stilului roze, cu arome revigorante de căpșune, cireșe și zmeură, completate de citrice, în special grepfrut roz.
GUST: Textura acidulată păstrează arome de fructe roșii de pădure și citrice, cu o remanență scurtă, fructată.
ASOCIERE CULINARĂ: Frizzante rose este vinul meselor ușoare de prânz și de seară, unde va fi apreciat alături de salate proaspete, preparate din carne de pasăre, preparate din ouă și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier.
ASPECT: Roz somon, strălucitor.
MIROS: Buchet discret, cu note de flori roșii și fructe de pădure.
GUST: Ușor acidulat, cu note de fructe roșii dulci-acrișoare, alcool bine integrat și remanență scurtă spre medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește papilele și oferă savoare la aperitive, salate proaspete și preparate cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Acest Pinot Noir rose este produsul viței de vie hrănită de solul cernoziom și clima din terroir-ul Dobrogei, de unde se culeg 6 tone la hectar începând cu a doua jumătate a lunii septembrie. În vinăria domeniului Bogdan strugurii sunt desciorchinați și boabele trecute prin zdrobitorul cu acșiune centrifugă. Mustuiala este lăsată sa macereze la rece (4-5°C.), după care este trecută prin presa pneumatică. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel, cu temperatură controlată de 13-14°C. După stabilizare vinul este îmbuteliat în scurt timp și comercializat.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor.
MIROS: Arome delicate de portoclae roșii, vișine necoapte, bujor roz și o tușă de trandafir.
GUST: Proaspăt, ușor acidulat, cu arome de pomelo, din spectrul citric, măr răscopt și o notă de fructe exotice. Post gust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele fructate din Primordial Rose sunt potrivite la mesele cu tartar de somon, paella cu fructe de mare și brânzeturi cremoase
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Rose (FN + CS) 2024 - 0.75L, Alc: 12.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.6%
VIN ROSE SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzi.
MIROS: Arome complexe de fructe galbene coapte (piersici, caise), flori albe și o ușoară notă de vanilie, provenită din maturarea în butoaie mari de stejar.
GUST: Corpul este mediu, cu aciditate bine integrată, care susține echilibrul între fructuozitate și finețea lemnului. Postgust persistent, cu accente minerale subtile.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
66,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Rose (Sy+FN+CS) 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roz intens, cu reflexii deschise.
MIROS: Arome de grapefruit, cireșe de mai, căpșuni și flori de magnolie, completate de o adiere subtilă de lavandă.
GUST: Proaspăt și revigorant, cu o aciditate plăcută susținută de fructele regăsite în miros.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, preparate din pește, paste și salate ușoare de vară.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Faurar Rose de Ceptura DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Făurar Rose este un cupaj realizat prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru vinificarea în rose este folosită metoda saignée. Mustul rose este separat prin metoda gravitațională şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl timp de 14 până la 16 zile. Pentru un profil aromatic delicat și proaspăt, maturarea are loc doar în cisternele din inox timp de 3 luni.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Proaspăt, cu arome clare de zmeură și căpșune.
GUST: Atacă papilele cu ușurința unui vin alb și aduce intensitatea de fructe roșii specifică unui rose. Remanența vinului face față așteptărilor prin tușa de taninuri, dorită în cazul etichetei Făurar rose.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați aroma de fructe roșii și jocul acestora pe simțuri alături de aperitive, preparate cu pește şi fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
36,18 RON Începând cu: 32,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir DOC 2023 - 1.5L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile străvechi.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din cele mai bune soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Rose-somon, limpede.
MIROS: Fructe de pădure ce se definesc prin aromele de mure, urmate de smochine dulci, zemoase, măghiran și piper.
GUST: Aromele fructate și condimentele se mențin pe papile cu mici variații de fructe roșii și astringența naturală ce oferă un post gust scurt, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ușor de savurat și în sezonul cald, fie că este alături de un aperitiv rece, , salate, coacktail de creveți, preparate cu fructe de mare sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
121,00 RON Începând cu: 108,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Floral, delicat, cu arome de fructe roșii, note de vanilie și pere galbene din livezile provensale.
GUST: Alintă papilele cu note mai vioi de fructe roșii, rafinate în căpșune și completate de grepfut roz ce aduce un gust final lung, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O cină în doi sau o petrecere în grădină este momentul de strălucire pentru acest vin, fie că îl savurați simplu sau cu preparate din carne de porc, carne de pasăre, crustacee, dar și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
97,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Spumant Bendis Rose 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.
ASPECT: Roz-pal, cu un perlaj fin și persistent.
MIROS: Arome de brioșă umplută cu fructe roșii (căpșune, zmeură), note de drojdie și citrice (grepfrut roz).
GUST: Efervescență plăcută, arome de fructe roșii și pâine prăjită, cu o notă minerală. Gustul final este scurt spre mediu și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru mese cu aperitive din mezeluri ușoare ori aperitive reci cu somon afumat și preparate din fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
44,77 RON Începând cu: 40,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj Rose (PN + FN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, a climei şi a tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime.
Tarla 101 rose este ideal pentru cei care caută un vin ușor și rafinat, perfect pentru zilele calde de vară sau a acompania mâncărurile delicate. Acest vin se remarcă prin nuanțele sale delicate și strălucitoare de roz deschis perfect echilibrate pentru a oferi o experiență de degustare rafinată și plăcută.
ASPECT: Un vin din terroir-ul podgoriei Huși, cu o nuanță de roz deschisă și vioaie.
MIROS: O arome delicate de fructe roșii de pădure, în special căpșuni sălbatice și zmeură.
GUST: Un vin echilibrat și energic, cu arome de mure și nectarine coapte cu un ton de sâmbure lemnos. Postgust scurt spre mediu fructat și plin de energie.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de aperitive, preparate din pește și fructe de mare. De asemenea, poate fi asociat cu salate ușoare, brânzeturi fine, preparate din carne de pui sau curcan și deserturi cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
48,99 RON Începând cu: 44,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Solo Quinta Roze, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, ALICANTE, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, SYRAH, NOVAC
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de cea mai bună recoltă din fiecare sezon.
Pentru Solo Quinta Rose 2022, vinificatorii de la Cramele Recaș au schimbar cupajul însă au păstrat numărul de 5 soiuri: 2 cu origini franțuzești și 3 cu origini românești. Merlot și Syrah au cele mai proprții și decid structura aromatică în timp ce Fetească Neagră, Novac și Negru de Drăgășani îi definesc aromele și aduc intensitate. Culoare rose intensă este realizată prin macerația scurtă a strugurilor roșii.
Culoarea intensă a acestui rose este obținută prin macerația strugurilor, o metodă ce păstrează puritatea și prospețimea strugurilor înainte de fermentarea alcoolică în cisterne oțel inoxidabil cu temperatură controlată. Se pune accent pe minim de intervenție tehnologică, pentru a păstra puritatea fructului și naturalețea aromelor.
ASPECT: Roz-intens, cu nuanțe violet.
MIROS: Buchet generos de vară, cu note de căpșuni bine coapte, zmeură, flori de violetă și bujor. Se simt tușe discrete de mușcate și prospețime florală ce aduc ritmul unei melodii organoleptice.
GUST: Gustul este suculent și echilibrat, cu fructe roșii proaspete ce se împletesc armonios. Aciditatea fină păstrează prospețimea, iar finalul este persistent și elegant, cu un ton tropical subtil ce adaugă caracter.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu salate cu pește, somon la grătar, fructe de mare, sushi, tartar de ton sau somon, brânzeturi semitari și deserturi cu piersici sau caise.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
96,80 RON Începând cu: 87,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Siel rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, PINOT NOIR, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şase soiuri, lansat ca un trend nou pe piața vinurilor din România. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.
ASPECT: Roz somon, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Buchet delicat și expresiv, dominat de fructe roșii fragede – căpșuni, frăguțe și zmeură –, peste care se aștern accente florale de trandafir și flori de câmp. În plan secund se strecoară note fine de citrice și un discret ecou mineral, ce adaugă profunzime și subtilitate.
GUST: Pe papile se dezvăluie o prospețime limpede și echilibrată, cu textură catifelată și aromele de fructe roșii coapte susținute de o aciditate precisă. Finalul este curat și persistent, cu o amprentă fructată elegantă, care rămâne ca o reverberație luminoasă și rafinată.
ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește companionii ideali în preparate estivale pe bază de pește, fructe de mare sau sushi, dar și lângă salate sofisticate, ori brânzeturi proaspete. De asemenea, poate acompania cu grație deserturi lejere pe bază de fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
34,49 RON Începând cu: 31,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Summer Wine rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 12.9%
VIN ROSE DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur, cu extracție limitată de culoare și arome naturale, este fermentat la temperatură scăzută în cisterne din inox.
Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest proces cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Nasul se deschide cu arome fine de fructe roșii proaspete (căpșuni, zmeură și coacăze roșii), acompaniate de nuanțe florale subtile de trandafir și flori de câmp. În fundal se dezvoltă note de citrice și de piersici albe.
GUST: Fructat, suculent și catifelat, cu o aciditate elegantă care îi oferă dinamism și echilibru. Notele de căpșuni, zmeură și pepene galben se împletesc cu o tușă fină de minerale. Finalul este persistent, rotund și armonios, cu impresii florale și fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Se poate savura alături de aperitive ușoare, salate cu fructe, brânzeturi fine, preparate din pește sau fructe de mare. Este de asemenea ideal ca vin de terasă, în momentele de relaxare ale serii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Spumant Rose Brut Briant DOC - 0.75L, Alc: 12.9%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12.9%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Vinurile din gama Briant sunt create pentru momente speciale, când doriți un cupaj ori un soi strălucitor ce pune în evidență aromele sale naturale și satisface preferințele selecte ale celor care îi vor afla povestea.
ASPECT: Roz somon, cu reflexii calde și luminoase. Perlaj delicat și energic.
MIROS: Un parfum de o eleganță rafinată, în care aromele de fructe roșii – frăguțe, zmeură și căpșuni coapte – se împletesc cu accente florale diafane de trandafir și bujor. În fundal se resimte o tentă discret minerală și o undă citrică luminoasă.
GUST: Atacul este proaspăt și vibrant, cu o textură cremoasă ce mângâie palatul, eliberând treptat tonuri de fructe roșii coapte, grapefruit roz și subtile note de coajă de citrice. Echilibrul dintre aciditatea energică și finețea aromatică generează o senzație de prospețime, încheiată printr-un postgust persistent, curat și plin de noblețe.
ASOCIERE CULINARĂ: Își dezvăluie întregul potențial gastronomic atunci când este alăturat preparatelor gourmet, precum tartarul de ton roșu, carpaccio de somon sau brânzeturi cu textură catifelată. De asemenea, acompaniază cu grație deserturi lejere pe bază de fructe roșii, amplificând savoarea și eleganța momentului.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.3%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 13.3%
VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.
Valahorum rose de Busuioacă este produs din struguri culeși în zori, sortați pe îndelete și păstrați la temperatura de 8°C. timp de 48 de ore în cisterne din oțel inoxidabil pentru a menține prospețimea și intensitatea aromelor caracteristice. Fermentarea mustului are loc la temperatura de 14°C. timp de 40 de zile, iar după o scurtă maturare în prezența drojdiei vinul este îmbuteliat la finalul lunii noiembrie.
ASPECT: Roz-somon, deschis, strălucitor.
MIROS: Arome de piersici și petale de trandafir, pe un fond de vanilie și gutuie coaptă ce echilibrează armonios buchetul.
GUST: Pe papile este la fel de armonios, rotund, acidulat, cu note de cireșe, zmeură și litchi. Post gust scurt spre mediu, fructat, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru orice masă cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și alături de prăjiturile cu cireșe și pandișpan.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Rose de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, este maturat cu drojdie timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.
ASPECT: Roz-somon, pal.
MIROS: Foarte parfumat de flori wisteria, boabe de păducel, piersici albe și litchi, ce aduce dulceața fructului tropical exotic și ieșit din tipare.
GUST: Proaspăt, cu minerale ce vin în valuri scurte pe papile, urmate de citrice în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ușor de savurat ca aperitiv în serile calde, dar și la mesele cu antreuri, preparate din pui și pește, în special somon gătit la cuptor după rețete mediteraneene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
44,77 RON Începând cu: 40,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Catleya Freamăt Rose este obținut din patru soiuri roșii. După presarea lentă, fără oxidare, pielița este lăsată în must pentru o macerație de câteva ore. Aceste procese inițiale ajută la extracția aromelor și culorii dorite. După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil vinurile proaspete sunt amestecate periodic cu drojdia rămasă timp de 2 luni pentru a dezvolta aromele naturale, specifice fiecărui soi.
ASPECT: Roz-pal.
MIROS: Aromă proaspătă, explozivă, dominată de fructe roșii - căpșuni, zmeură și cireșe. Se disting note fine florale de trandafir și flori de câmp, completate de ușoare accente condimentate, asociate adesea cu soiurile Syrah și Cabernet Franc.
GUST: Sec, cu aciditate vioaie și structură echilibrată. Fructele roșii proaspete se simt intens pe palatin, însoțite de o mineralitate discretă. Finalul este crocant, persistent și foarte revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose delicat pentru mesele cu salate mediteraneene, pește la grătar, fructe de mare sau sushi. Poate fi servit și ca aperitiv într-o seară caldă de vară.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,15 RON Începând cu: 33,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Cadarca rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, soiul Cadarca este inclus în trei game mulțumită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare.
ASPECT: Roz pal, cu reflexii delicate.
MIROS: Arome vibrante de fructe roșii de pădure, precum căpșuni și zmeură, însoțite de o ușoară notă vegetală și o subtilă condimentare specifică soiului.
GUST: Proaspăt și crocant, cu o aciditate bine integrată. Notele de fructe roșii se regăsesc și pe palat, iar postgustul este ușor condimentat și persistent, evidențiind caracterul fin și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne albă, pește, fructe de mare sau salate proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR