Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  • Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    75,27 RON
  • Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Aprecierea pentru distincțiile oferite de Franța, fie acum 140 ani, fie în prezent este încununată prin acest cupaj, văzut ca o horă de înfrățire între soiul Rara Neagră din estul Europei şi Malbec, originar din America de Sud (Argentina).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens şi impunător.

     

    MIROS: Cupajul alb Vinohora oferă un amestec prospăt de fructe de livadă, condimente şi alcool bine integrat în structura aromatică.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu arome de fructe uscate, vanilie, vişină neagră, prună şi ciocolată. Cele două soiuri oferă şi taninuri echilibrate ce lasă o astringenţă plăcută, persistentă în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicat pentru mesele cu preparate din carne de vită şi brânzeturi picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14% Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRĂ, SHIRAZ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet complex de fructe roșii, in special cireșe, prune uscate și alte fructe de pădure (zmeură, coacăze roșii, agrișe).

     

    GUST: Fructe roșii de pădure, dulci-acrișoare și taninuri cu astringență medie, echilibrate de note moi din condimente.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru mesele cu preparate din carne de vită, porc, rață sau vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Tinazzi - Merlot Malvasia Nera Salento 2019 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Merlot Malvasia Nera Salento 2019 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tinazzi - Merlot Malvasia Nera Salento 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.

     

    Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Buchetul este generos cu simțurile și misterios prin adâncimea aromelor de fructe roșii, completate cu eleganță de condimente.

     

    GUST: Bolta palatină, este cucerită cu textura mătăsoasă a cupajului, cu echilibrul și persistența taninilor. Finalul aduce note de fructe roșii, dulci-amărui, apoi astringente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu cu prestigiu italian, excelent alături de aperitive, preparate pe bază de carne albă și roșie, la cuptor, sau la grătar. La sfârșitul mesei, Malvasia Nera face față cu brio platourilor generoase cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

    Preț normal: 52,84 RON

    Special Price 44,91 RON

    (-7,93 RON)
  • La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge 2019 - 0.75L, Alc: 15% La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge 2019 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge 2019 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, MOURVEDRE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

     

    Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de gem de fructe roșii, rachiu de fructe și mure. După aerare scoate în evidență note complexe de dafin, piper, cardamom și rășină naturală.

     

    GUST: Atacă papilele cu opulența, corpul robust și tanini eleganți. Gustul final aduce proaspețimea notelor de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Terină de fazan cu prune uscate și ienibahar, pulpă de miel rumenită (garnisită cu ienupăr) și mușchi de caprioară cu pere umplute.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 12 ani).

     

    Preț normal: 282,64 RON

    Special Price 240,24 RON

    (-42,40 RON)
  • Galicea Mare - Martha Rouge (CS + Merlot) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Galicea Mare - Martha Rouge (CS + Merlot) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Galicea Mare - Martha Rouge (CS + Merlot) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu tentă violet.

     

    MIROS: Cupajul clasic de Cabernet Sauvignon și Merlot dăruiește simțurilor puritatea esențelor din fructe roșii,

     

    GUST: Dintre aromele de fructe roșii se remarcă murele și coacăzele negre, unite armonios cu lemn tare și tutun. Final ușor acidulat și persistent mulțumită taninilor bine integrați.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj recomandat la mesele cu carne de vită la grătar, tagliata de vită cu rucola și parmezan. La sfârșitul mesei puteți savura acest vin alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Purcari - Negru de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Negru de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Negru de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu, intens.

     

    MIROS: Purcari respectă tradiția cupajului Negru de Purcari și după 140 de ani, ne oferă în continuare regele vinurilor roșii din Republica Moldova. Vinul a fost maturat 18 luni în baricuri din stejar franțuzesc pentru a șlefui aromele de fructe dulci, prune coapte și smochine, acompaniate în final de un amestec de mirodenii (dominate de șofran).

     

    GUST: La gust, vinul păstrează aceleași arome, mai profunde, mai catifelate, cu tanini delicați și post gust senzual, de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Negru de Purcari este potrivit la cele mai rafinate și consistente preparate: vânat (ruladă de cerb la cuptor, umplută cu smochine, fazan cu piure de castane), miel la cuptor cu ierburi aromate, carne de pasăre de curte cu diverse garnituri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8% Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Davino - Flamboyant 2017 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU - MARE / MUNTENIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Davino Flamboyant este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare.

    Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Cele trei soiuri (două cu origini franceze și unul autohton), concurează pentru a oferi cupajului un buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde și tutun.

     

    GUST: Eleganța aromatică se păstrează și în licoarea ce alunecă cumpătat pe papile. Gustul este amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine. Un vin creat cu tehnologie modernă, prin metodă tradițională, cupajat și maturat pentru a fi păstrat ani de zile într-o colecție extrem de selectă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu miel la grătar sau cuptor, carne roșie de vită, carne de vânat, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

     

    Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

    Pe acest vin select au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri a fost macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile au fost asamblate. Cupajul final a fost maturat în butoaie din stejar timp de câteva 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu granat, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet împrospătat de fructe negre (afine, mure, cireșe amare) și lemn dulce oferit de scurta maturare în butoi din stejar.

     

    GUST: Pe papile se dezmorțesc aceleași note de fructe uscate, echilibrate treptat de note minerale, lemn de cedru și nucșoară. Textura este catifelată, cu taninuri moi ce aduc un post gust armonios, puțin piperat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere elegantă pentru mesele cu carne de miel, în special cele cu cotlet în crustă de fistic și sos de afine, antricot de vită și cocoșel la cuptor. Pentru o masă bogată, completată de brânzeturi ce îi vor pune în evidență aromele, recomandăm specialitățile cu mucegai albastru (Roquefort, Stillton, Gorgonzolla). La desert îl puteți servi alături de ciocolată amară și fructe negre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de cel puțin 10 ani).

     

  • Mosia Tohani - Siel rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Siel rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mosia Tohani - Siel rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de cinci soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis ca o cerneală naturală.

     

    MIROS: Buchet fermecător de fructe negre bine coapte și variație din aceleași fructe fierte cu zahăr pentru un magiun de casă. Se ridică gentil și arome de condimente ce prevestesc un vin rotund și sofisticat.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură formată din tot felul de fructe roșii coapte și deshidratate. În post gust se păstrează echilibrat și fructat, cu doar o urmă de taninuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesle bogate în preparate din carne de oaie, carne de vânat și brânzeturi maturate (cheddar, emmental, brânzeturile cu mucegai sau cu condimente).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Marchese Antinori Chianti Riserva rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Marchese Antinori Chianti Riserva rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Marchese Antinori Chianti Riserva rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. O familie bogată și puternică, cu rădăcini vechi în Italia, numele Antinori este pronunțat alături de cel al Medicilor și al altor personalități marcante din istoria regatelor italiene. Producția de vin și faima vinurilor Antinori au început în 1385 cu Giovanni di Piero, care s-a alăturat breslei vinificatorilor din Florența.

     

    În prezent, Marchizul Piero Antinori produce vin în podgoriile istorice ale regiunilor viticole din Italia (Toscana, Umbria), dar și în afara țării, în regiuni din SUA, Chile și Ungaria. În România, Marchizul a ales Dealu Mare (pentru terroir-ul asemănător cu cel din Toscana), unde produce vinurile Metamorfosis.

     

    Chianti este vinul faimos al Italiei, iar cupajul familiei Antinori este produs din 2011, exclusiv din soiuri roșii, cultivate pe domeniul cu Tignanelo, ce deține certificare DOCG (Denumire de Origine Controlată și Garantată). Soiul majoritar din care a fost obținut acest vin este Sangiovese, urmat de mici procente de Cabernet Franc sau alte soiuri roșii. Un vin excelent, creat pentru a reflecta calitatea soiului și priceperea oenologilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Parfum cu note de fructe sălbatice, cireșe și mure, unite cu tutun și tușe dulci de ciocolată cu lapte. Buchetul este completat de ierburi aromatice și flori uscate cu o notă pământie.

     

    GUST: Pe papile este complex, corpolent, cu tanini vioi. Apar și note codașe de condimente ce rămân în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat alături de preparate din regiunea Toscana, cum ar fi un tortelli cu bucate din porc mistreț, sau paste pici cu sos aglione.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Oprisor - Vestitor de Oprisor Magnum 2015 - 1.5L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Vestitor de Oprisor Magnum 2015 - 1.5L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - Vestitor de Oprisor Magnum 2015 - 1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Vestitor de Oprișor este fratele mai mare al vinurilor din gama Cupola Sanctis, un vin creat pentru a aduce sentimentle frumoase pentru viitor, țesute din experiențele trecutului și situația prezentului. Vestitor este un cupaj clasic, elegant și capabil să dea naștere unor reflecții despre starea umană și spiritualitate.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Cupajul oferă un mestec îndrăzneț de condimente, prune uscate și ciocolată urmate de fructe roșii, vanilie și unt.

     

    GUST: Pe papile este dens, catifelat, cu tanini moi ce contribuie la structura sa lejeră. Notele de condimente și lemn anunță o scurtă maturare și un potențial bun de învechire la sticlă.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu discuții interesante și preparate din carne de porc (friptură cu sos de caramel, cu paste), dar și preparate tradiționale din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Draculea - Cabernet Sauvignon & Syrah 2017- 0.75L, Alc: 14.5% Draculea - Cabernet Sauvignon & Syrah 2017- 0.75L, Alc: 14.5%

    Draculea - Cabernet Sauvignon & Syrah 2017- 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Draculea, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor.

     

    Fermentarea alcoolică are loc în cisterne închise unde mustul este lăsat în contact cu pielița timp de 21 de zile pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea malolactică, vinul este maturarat 18 luni în baricuri din România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Bogat în arome de fructe roșii.

     

    GUST: Corpolent, cu arome de cireșe, coacăze, intense si elegante. Apar note de vanilie, lungi elegante și bine întegrate.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent în compania unor coaste de porc la grătar, mâncăruri cu miel marocan, gnocchi cu ragu de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7% Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ.

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Royal Blood, produs de Legendary Dracula. Producția începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor de Cabernet Sauvignon, Syrah și Fetească Neagră. Strugurii sunt fermentați alcoolic în cisterne din inox timp de 14-21 de zile cu pompare la fiecare trei ore pentru a se păstra culoarea și taninii din coji. După fermentarea intermediară, vinul a fost maturat în butoaie din stejar românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet evident din fructe de pădure, roșii și negre, urmate de ciocolată și tușe de piper.

     

    GUST: Complex, structurat și foarte bine maturat, Royal Blood aduce pe papile aceleași fructe roșii, note de marmeladă, vanilie și condimente. Taninos, dar echilibrat, cu post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Royal Blood este potrivit la orice masă cu preparate din carne de oaie/miel, vită și vânat, mai cu seamă căprioară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Serve - Rezerva Contelui cupaj rosu (FN+CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Serve - Rezerva Contelui cupaj rosu (FN+CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Serve - Rezerva Contelui cupaj rosu (FN+CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Strugurii din care se obține cupajul de Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, din gama Rezerva Contelui sunt culeși în zori din podgoria Dealu Mare, apoi vinificați în aceeași zi. Mustul este obținut prin presare pneumatică, este lăsat să fermenteze la temperatură controlată, apoi stabilizat și îmbuteliat. Cupajul roșu este un vin de colecție ce întrupează experiența S.E.R.V.E în arta de a oferi cele mai frumoase arome ale strugurilor sănătoși, oferiți de natură și îngrijiți de om, într-un ciclu armonios fără sfârșit.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii ce joacă frumos în pahar și ridică după câteva minute de aerare note gentile de mure, vișine coapte, strugure răscopt și vanilie.  

     

    GUST: În textura mătăsoasă rămân aromele de fructe roșii, urmate de taninii moi echilibrați și aciditate medie. În post este persistent și taninos cu notă de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merge de minune cu preparate din carne de porc, de vită și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).

     

  • Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Terra Romana - Millenium Roșu este o expresie a tuturor aromelor ce însoțesc sentimentele frumoase din ultimele zile calde ale toamnei și primele zile ale sezonului rece. Fructele de pădure, fructele de livadă și condimentele, pregătesc pentru o atmosferă mai rece, ce poate fi încălzită de iubirea de viață, începută cu un vin roșu, pasional.   

     

    GUST: Complex și robust Milenium Roșu este un vin ce îmbină aroma fructelor negre coapte, cicolata neagră, scorțișoara și vanilie din primele băuturi calde ale sezonului, cafeaua din fiecare dimineață, stafidele și mustul ce anunță toamna, în toate drepturile ei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, aciditatea potrivită, tanini puternici și alcoolul bine integrat sunt ingredientele potrivite pentru preparate cu carne roșie de vită, miel sau vânat, brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată neagră. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

  • Calvet - Reserve Margaux rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Calvet - Reserve Margaux rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Calvet - Reserve Margaux rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Casa franceză Calvet a început cu pasiunea lui lui Jean Marie Calvet, care a început primele afaceri cu vin în 1823, chiar în inima regiunii Bordeaux, în cartierul Chartrons. A fost urmat de fiul și nepotul său care a extins afacerea și a construit prima vinărie în regiunea Burgundia.

     

    Urmând tradiția de aproape 200 de ani, Casa Calvet rămâne o afacere de familie și oferă lumii vinuri de calitate obținute de oenologi profesioniști în podgoriile viticultorilor colaboratori din cele 5 mari regiuni ale Franței: Bordeaux, Rhône și sudul țării, Burgundia, Alsacia și Valea Loarei.

     

    Pentru Calvet Reserve sunt folosiți struguri de pe cele mai bune loturi, după care sunt desciorchinați și macerați la temperatura de 26-28°C pentru a se păstra complexitatea aromatică. Apoi sunt executate diferite operațiune specifice pentru extragerea taninurilor necesari maturării.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un cupaj cu arome fine de fructe roșii și ceva note de maturare.

     

    GUST: Un vin mătăsos, de corpolență medie, atacă cu arome de mure, cireșe și vanilie. Aciditate mică și astringență medie.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu clasic, recomandat la mesele cu carne de vită/vițel, vânat și pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    141,61 RON
  • Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA VERONESE, RONDINELLA, SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii, ce au în total 100 de hectare. Cele mai cultivate soiuri sunt cele roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri monosoi şi cupaj, urmate de soiurile albe, cu origini franceze.

     

    Acest vin roşu este un clasic al zonei Valpolicella din Veneto, denumit după Villa della Tore, o capodoperă a arhitecturii renascentiste. Cupajul de Corvina şi Rondinella, cu un mic procent de Sangiovese, este realizat după tehnica ripasso, ce presupune culegerea obişnuită şi vinificare, în timp ce o mică parte din boabe sunt culese şi lăsate deoparte pentru a se stafidi.

     

    În luna ianuarie, vinul din strugurii culeşi şi fermentaţi la timp este amestecat cu mustul din boabele stafidite, apoi amestecul este lăsat să fermenteze a doua oară. După a doua fermentare, amestecul este tras în butoaie din stejar la a doua umplere şi lăsat la maturare câteva luni. După maturare vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă până la 7 luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex şi rafinat de cireşe negre, mure, şi un ton de lemn amestecat cu tutun.

     

    GUST: Intens, fructat şi uşor condimentat. Abundent în tanini copţi, ce îi oferă o astringenţă plăcută, cu note de lemn şi fum. Post gust lung, uşor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj istoric al regiunii Veneto merită savurat alături de preparate italiane - risotto cu şofran, sau ciuperci porcini şi carne de porc. Vinul excelează şi alături de brânzeturile semi-maturate, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de cel puţin 10 ani).

     

    Preț normal: 165,65 RON

    Special Price 140,80 RON

    (-24,85 RON)
  • Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA VERONESE, RONDINELLA, SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii, ce au în total 100 de hectare. Cele mai cultivate soiuri sunt cele roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri monosoi şi cupaj, urmate de soiurile albe, cu origini franceze.

     

    Acest vin roşu este un clasic al zonei Valpolicella din Veneto, denumit după Villa della Tore, o capodoperă a arhitecturii renascentiste. Cupajul de Corvina şi Rondinella, cu un mic procent de Sangiovese, este realizat după tehnica ripasso, ce presupune culegerea obişnuită şi vinificare, în timp ce o mică parte din boabe sunt culese şi lăsate deoparte pentru a se stafidi.

     

    În luna ianuarie, vinul din strugurii culeşi şi fermentaţi la timp este amestecat cu mustul din boabele stafidite, apoi amestecul este lăsat să fermenteze a doua oară. După a doua fermentare, amestecul este tras în butoaie din stejar la a doua umplere şi lăsat la maturare câteva luni. După maturare vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă până la 7 luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex şi rafinat de cireşe negre, mure, şi un ton de lemn amestecat cu tutun.

     

    GUST: Intens, fructat şi uşor condimentat. Abundent în tanini copţi, ce îi oferă o astringenţă plăcută, cu note de lemn şi fum. Post gust lung, uşor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj istoric al regiunii Veneto merită savurat alături de preparate italiane - risotto cu şofran, sau ciuperci porcini şi carne de porc. Vinul excelează şi alături de brânzeturile semi-maturate, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de cel puţin 10 ani).

     

    Preț normal: 165,65 RON

    Special Price 140,80 RON

    (-24,85 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2004 - 1.5L, Alc: 13% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2004 - 1.5L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2004 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi aromă de vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.085,28 RON

    Special Price 922,49 RON

    (-162,79 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă