Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  • Mosia Tohani - Siel rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Siel rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Mosia Tohani - Siel rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de cinci soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis ca o cerneală naturală.

     

    MIROS: Buchet fermecător de fructe negre bine coapte și variație din aceleași fructe fierte cu zahăr pentru un magiun de casă. Se ridică gentil și arome de condimente ce prevestesc un vin rotund și sofisticat.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură formată din tot felul de fructe roșii coapte și deshidratate. În post gust se păstrează echilibrat și fructat, cu doar o urmă de taninuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesle bogate în preparate din carne de oaie, carne de vânat și brânzeturi maturate (cheddar, emmental, brânzeturile cu mucegai sau cu condimente).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,75 RON

    (-7,52 RON)
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSU SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est: Rară Neagră, este un soi vechi cu origini în Moldova şi Saperavi din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Miel la cuptor, paste cu sos roșu, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

  • Antinori - Tignanello, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Antinori - Tignanello, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Antinori - Tignanello, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Antinori este dedicată artei vinificației de peste cinci secole, din 1385. În această perioadă îndepărtată, Giovanni di Piero Antinori, a intrat în breasla vinificatorilor din Firenze. Primele culturile deținute de familia italiană au fost în Firenze, însă zeci de generații au contribuit la extinderea domeniilor. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din struguri cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție, Umbria, Puglia și Piemonte.

     

    Domeniul Tenuta Tignanello, se află în Toscana, inima zonei Chianti și cuprinde 130 de hectare de viță de vie, pe dealurile aflate între răurile Greve și Pesa. Solurile au la origine sedimente marine din era Pliocen, bogate în calcar și schist. Alături de solul bogat, vița are parte de temperaturi ridicate ziua și scăzute la apusul soarelui, în mare parte din sezon. Soiurile crescute în Chianti sunt, în majoritate, nativul Sangiovese și varietăți tradiționale de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, urmate de Malvasia și Trebbiano pentru vinsanto.

     

    Tignanello este un punct de reper al casei Antinori, unul dintre cele mai influente vinuri din istoria viticulturii italiene și un cupaj reușit din soiurile Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.  Vinul este produs în două faze: prima fază presupune recoltarea și vinificarea separată a fiecărui soi apoi cupajarea. Urmează maturatea cupajului timp de 14 - 16 luni în baricuri din stejar noi și parțial la a doua umplere, provenite din Franța și Ungaria. În ce de-a doua fază vinul este învechit la sticlă pentru încă 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Tignanello oferă un buchet generos, cu note de fructe roșii coapte, cum ar fi cireșe ținute în alcool rafinat, vișine, zmeură și prune, completate discret de cuișoare, lemn dulce și note dulci de mentă și ciocolată.

     

    GUST: Pe papile este luxuriant, acoperă bolta palatină cu tanini mătăsoși și fini. Finalul este o lecție de răbdare, cu note de fructe roșii și condimente șimțite în buchet.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de miel la cuptor cu rozmarin și usturoi, vițel la cuptor / sote, cu ciuperci, fasole cu cârnați după rețeta din Toscana, carne de vânat, în special fazan și porc mistreț, friptură de vită sau coaste pe grătar și hamburger.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    452,20 RON
  • Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14% Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, SYRAH, CABERNET FRANC

    VOL. ALC.: 14%

     

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, scursă de pe piscurile înalte, ce oferă nutrienţi necesari pentru soiurile cultivate, printre care se află Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah şi Cabernet Franc, din cupajul Escudo Rojo, al anului 2017.

     

     

     

    ASPECT: Roşu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Aromele de fructele roşii şi negre, urmate de note de cafea prăjită şi condimente oferă acel buchet autentic al vinului roşu francez, reinterpretat de intensitatea şi prospeţimea producătorilor din teritoriile Lumii Noi.

     

    GUST: Pe papile, vinul îşi păstrează caracterul complex, sugerat de buchet. Tanini deschid armonios calea către aromele de fructe roşii şi negre. Condimentele şi cafeaua aduc mai multă strălucire şi surprind simţurile până la final.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru mesele cu preparate din carne de gâscă, raţă, miel, porc, vită, alte preparate bogate în condimente, sau brânzeturi proaspete ori maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

    81,16 RON
  • Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vardo înseamnă caravană, acea înşiruire de vehicule trase de animale, mânate de oameni pe drumuri cunoscute și necunoscute, în orice parte a lumii. Gama Vardo exprimă prin cele patru vinuri, aceleaşi sentimente pe care le au cei care fac parte dintr-o caravană: libertate, bucurie, iubire şi fericire, dăruită de lucrurile simple.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cabernet Franc și Marselan sunt două soiuri franceze cupajate cu inspirație pentru un spectru aromatic inedit de fructe negre, cu note de condimente dulci și piper.

     

    GUST: Cupajul lasă memoriei note de gemuri de prune, coacăze negre, lemn și piper, după o maturare de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc și american, aflate la prima și a doua trecere. Final lung, ușor astringent și cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu personalitate pe care îl recomandăm alături de preparatele din carne roșie (vită / vițel, porc, miel / oaie, rață, gâscă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12% Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12%

    Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, GRENACHE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor La Poule Blanche sunt meritul lui Sacha Lichine, fiul lui Alexis Lichine, afaceristul şi scriitorul rus din domeniul oenologiei, care a cumpărat proprietatea Chateau Prieuré în 1951, apoi a lasat-o fiului său care a continuat activitatea până în 1999. Experienţa acumulată în viitorul proiect din lumea vinurilor Chateau d’Esclans, i-a oferit şansa de crea şi alte vinuri selecte, cum este acest excelent cupaj roşu.

     

    Struguri din soiurile Syrah şi Grenache, cultivaţi în regiunea Hérault, între localităţile Pezenas şi Béziers sunt vinificaţi după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice. Vinificarea ghidată de cunoștiințele despre vinificare, tradițională, dobândite de Sacha Lichine, oferă un vin select pentru cei care vor să guste un vin roşu cu spirit francez.

     

    "Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." Sacha Lichine - vinificator.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu cu reflexii grena.

     

    MIROS: Un vin tânăr, uşor, prietenos şi scos evidenţă de un amestec simplu de fructe roşii.

     

    GUST: Acest cupaj bucură simţurile cu note de fructe roşii (căpşuni şi cireşe) şi uşor lemnos. Este rotund, crocant, cu un finish lung şi condimentat. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care se face remarcat alături de tartar de vită, şniţel de porc umplut cu şuncă şi caşcaval, coaste la cuptor, sarmale cu ciolan, sau platouri cu jumări, şorici, cârnaţi prăjiţi, mici, sângerete.&nbsp.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    39,27 RON
  • Purcari - Rosu de Purcari 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Rosu de Purcari 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Rosu de Purcari 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 18 luni în baricuri franțuzești din stejar. Roșu de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu.

     

    MIROS: Arome complexe de fructe de pădure, afine și prune uscate cu note delicate de vanilie dulce.

     

    GUST:  Un vin profund, catifelat, obținut din soiuri roșii, din Lumea Veche, cupajate cu cele opulente din Lumea Nouă. Un vin echilibrat, cu astringență îmblânzită (tanini moi), dar persistentă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ospățul cu preparate consistente pe bază de carne de vânat și miel. Roșu de purcari este pus în valoare și de brânzeturi picante Parmezan și Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Purcari - Negru de Purcari Vintage 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Negru de Purcari Vintage 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Negru de Purcari Vintage 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 18 luni în baricuri franțuzești din stejar. Roșu de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu.

     

    MIROS: Un buchet pasional și intens, compus din arome de prune coapte și smochine. Acest amestec inedit de arome este rezultatul unei evoluții spectaculoase, dublate de un final compus din arome fine de mirodenii și șofran. 

     

    GUST: Gustul este profund și necesită răbdarea unui pasionat pentru a se dezvălui pe deplin. La primele picături se arată catifelat cu aceleași arome prezente în miros. Complexitatea este oferită și de notele taninilor, puțin moi. Post gust fructat și fermecător, de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pregătește papipele și aduce mai multă poftă de mâncăruri delicioase: ruladă de cerb la cuptor, umplută cu smochine, ruladă de fazan cu piure de castane și brânzeturi maturate cu mucegai nobil.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Constantin 2016, este un vin roșu în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 30% si Fetească Neagră 30%, selecționate din cele mai bune loturi, maturate în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și captivant.

     

    MIROS: Constantin se lasă lin în pahar și aproape imediat împarte buchetul elegant de fructe roșii și negre (zmeură, prune, coacăze negre și cireșe). Complexitatea organoleptică este rezultatul maturării în baricuri noi, din stejar franțuzesc, care își aduc aportul prin notele de vanilie, scorțișoară, tutun și pielărie.

     

    GUST: Vinul acoperă cu răbdare papilele și se arată echilibrat, cu aciditate potrivită și taninuri catifelate, dar persistente. Corpul vinului este peste media frașilor mai tineri, iar post gustul se lasă dominat de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu ideal pentru mesele cu mușchi de vită în sos de piper verde, piept de rață caramelizat, brânzeturi maturate cu este specialitatea franceză Comté și la desert, alături de sufleu de ciocolată neagră sau un lava cake.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    206,32 RON
  • Averesti - Herb - Feteasca Neagra + Busuioaca de Bohotin 2016 - 0.75L, Alc: 14.7% Averesti - Herb - Feteasca Neagra + Busuioaca de Bohotin 2016 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Averesti - Herb - Feteasca Neagra + Busuioaca de Bohotin 2016 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un duo autentic românesc cu buchet elegant de fructe de pădure, frișcă și nuanțe timide de pământ și ciuperci negre (trufe).

     

    GUST: Pe papile, vinul aduce din nou acele arome de pădure, ce îi dau un profil rustic, păstrat și cu ajutorul aromelor dulci din gem de casă. Finalul este fructat și plăcut acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu din gama Herb este o alegere excepțională pentru bucatele de porc și vită, gătite la grătar sau la cuptor, cu garnituri variate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Davino - Domaine Ceptura Rouge 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Davino - Domaine Ceptura Rouge 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Davino - Domaine Ceptura Rouge 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ 

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Davino Domaine Ceptura Rouge este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Strugurii sunt culeşi din cele mai vechi parcele cu vârstă medie de 40 de ani. Strugurii selectaţi pe bandă sunt vinificaţi separat pe fiecare soi, în roşu, clasic pe boştină, în cuve mici din inox, la temperatură controlată. Fieare soi urmează o perioadă diferită de fermentare alcoolică: Cabernet Sauvignon fermentează timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagră – 19 zile.

     

    Maturare are loc imediat după fermentarea alcoolică în baricuri din stejar românesc (70% din vin în butoaie noi şi 30% în butoaie la a doua utilizare), pe o perioadă de 12 luni. Proprietăţile organoleptice ale vinului sunt dezvoltate de al doilea ciclu de maturare la sticlă, desfăşurată timp de 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Acest cupaj aduce miasma fructelor de la sfărşit de vară – vişine negre coapte, prune uscate, gemuri de fructe cu nuanţă uşor amăruie de lemn verde şi cafea.

     

    GUST: Pe papilele gustative cupajul roşu captează atenţia cu aromele fructate, textura catifelată care se subţiază şi face loc în post gust condimentelor ce pun în evidenţă taninurile rafinate şi complexe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pe care îl recomandăm la mesele speciale cu bucate de miel la tavă, ori la cuptor, friptură de raţă, doar puţin condimentată. şi gustări cu brânzeturi maturate sau fermentate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     


    VIN ROȘU SEC. Chateau Ferran este rezultatul efortului de a crea un vin autentic de pe pământul iubit de toţi cei care îi culeg roadele. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de regiunea viticolă Entre-Deux-Mers. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat in proporţie de 40% pe cele 35 de hectare, lucrate anual.

     

    ASPECT: O culoare intensă de roşu rubin, cu opacitate mare în sticla proprie sau într-un pahar pentru vin roşu.

     

    MIROS: Uşor dulce, urmat de arome de fructe roşii, condimente şi piele.

     

    GUST: Deşi este un cupaj de soiuri roşii consistente, producătorii de la Chateau Ferran au obţinut un vin proaspăt cu aciditate moderată şi tanini de nivel potrivit pentru cei care preferă un post-gust din condimente şi piele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este potrivit la carnea roşie. Acest cupaj nu face excepţie, de aceea se poate savura oricând la mese cu meniuri bazate pe carne de vită, carne de viţel, vânat şi păsări de ţară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.





    Preț normal: 77,23 RON

    Special Price 65,65 RON

    (-11,58 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex, fructat, cu tonuri de violete, mure şi flori de iris aflate la maturitate, cu un fundal distict de vanilie, dăruit de maturarea în butoi de stejar.

     

    GUST: Pe papilele gustative Chianti Classico este sec şi robust. Pe măsură ce este lăsat la învechit în sticlă, vinul îşi păstrează profilul echilibrat cu aceleaşi arome fructate, de o intensitate şi complexitate admirabilă .

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mese cu preparate consistente: carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor. Perfect pentru meniuri tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Licorna - Bon Viveur rosu 2015 -  0.75L, Alc: 14.3% Licorna - Bon Viveur rosu 2015 -  0.75L, Alc: 14.3%

    Licorna - Bon Viveur rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROŞU SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În prezent, pivnița conacului Licorna, păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Bon Viveur este obţinut dintr-un cupaj realizat din trei tipuri de clone ale Soiului Cabernet Sauvignon, în proporţie de 70%, şi două tipuri de Merlot, pentru celelalte 30 de procente. Fermentaţia malolactică este desăvârşită în baricuri din stejar. Din toate aceste operaţiuni, realizate cu grijă şi atenţie, rezultă un vin clasic, construit după reţetele vinurilor roşii franceze, alături de care poate sta, cu aromele sale rafinate, ce i-au adus în ultimii ani medalii de aur şi argint la competiţii cu renume (Decanter World Wine, Berliner Wein Trophy, Premiile Vinul.ro).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Rezultatul unei munci nobile, Bon Viveur roşu imparte un parfum bogat în note vegetale din cele două soiuri, ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, un mix puternic de condiente, tunun şi fum din lemn de esenţă tare.

     

    GUST: La gust este complex, rotund, mulţumită aromelor fructate, cu tanini uşori. Aromele aduc o structură ce oferă stilul clasic şi tradiţional, cu un finish uşor exotic, neconvenţional. Post gustul este aromat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dedicat mâncărurilor cu carne roşie, carne de porc la grătar, miel cu garnituri neutre / uşor condimentate, sau brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Se recomandă aerarea timp de minimum 45 de minute).

     

  • Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Terra Romana - Millenium Roșu este o expresie a tuturor aromelor ce însoțesc sentimentele frumoase din ultimele zile calde ale toamnei și primele zile ale sezonului rece. Fructele de pădure, fructele de livadă și condimentele, pregătesc pentru o atmosferă mai rece, ce poate fi încălzită de iubirea de viață, începută cu un vin roșu, pasional.   

     

    GUST: Complex și robust Milenium Roșu este un vin ce îmbină aroma fructelor negre coapte, cicolata neagră, scorțișoara și vanilie din primele băuturi calde ale sezonului, cafeaua din fiecare dimineață, stafidele și mustul ce anunță toamna, în toate drepturile ei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, aciditatea potrivită, tanini puternici și alcoolul bine integrat sunt ingredientele potrivite pentru preparate cu carne roșie de vită, miel sau vânat, brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată neagră. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

  • Davino - Flamboyant 2016 - 0.75L Davino - Flamboyant 2016 - 0.75L

    Davino - Flamboyant 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU - MARE / MUNTENIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Davino Flamboyant este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare.

    Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni, apoi poate fi învechit la sticlă minim 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu – rubiniu cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Cele trei soiuri (două cu origini franceze și unul autohton), concurează pentru a oferi cupajului obținut în 2016 un buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde și tutun.

     

    GUST: Eleganța aromatică se păstrează și în licoarea ce alunecă cumpătat pe papile. Gustul este amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine. Un vin creat cu tehnologie modernă, prin metodă tradițională, cupajat și maturat pentru a fi păstrat ani de zile într-o colecție extrem de selectă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu miel la grătar sau cuptor, carne roșie de vită, carne de vânat, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de minim 24 de luni).

     

  • Lily Red - 2018 - 0.75L Lily Red - 2018 - 0.75L

    Lily Red - 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole din lume (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un cupaj elegant ce se lasă pe simțuri cu arome de fructe roșii în frunte cu cireșe dulci și tutun.

     

    GUST: Corp mediu, fructat, cu tanini plăcuți, dozați ca într-un tonic ușor alcoolizat. Fructele rămân până la final, iar în post gust se mai simte aroma unui suc de fructe de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de meniuri cu carne roșie: friptură de vită cu sos de vin la cuptor și piure, tocăniță de vită, friptură de vită la grătar, ușor condimentată, shish kebab de vițel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Banfi - Chianti classico rosso 2017 - 0.75L Banfi - Chianti classico rosso 2017 - 0.75L

    Banfi - Chianti classico rosso 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO NERO, CABERNET SAUVIGNON.

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Banfi a luat naștere în 1978 la inițiativa fraților italieni americani John și Harry Mariani. La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte.

     

    Domeniul Banfi este situat la confluența râurilor Orcia și Ombrone, în partea de sud a orașului Montalcino, pe 2873 de hectare, unde soiurile Sangiovese și Moscadello împart terenul cu plantațiile de măslini, grâu, pruni, trufe și zonă împădurită.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin cu buchet intens, de fructe roșii, fructe de livadă, ceva condimente și doar o urmă de piele.

     

    GUST: După ce licoarea se întinde uniform pe papile, apar aromele de jem din prune și mure, îmbogățite gentil de vanilie, lemn dulce și piele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ajunge departe alături de meniuri italiene din regiunea Toscana, cum ar fi un tortelli cu porc mistreț, sau paste pici cu sos aglione.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • LacertA - Cuvee IX 2016 - 0.75L, Alc: 14.8% LacertA - Cuvee IX 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%
    -15%

    LacertA - Cuvee IX 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

    Cuvee IX 2016 este unul dintre cele 6 varietăți de vinuri roșii ce reprezintă Lumea Nouă prin cupajul a trei soiuri cu origini franceze (Cabernet, Merlot), cultivate în toată lumea și Feteasca Neagră, un soi pur, românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Consistent, dar îmbietor, Cuvee IX este cel mai parfumat dintre vinurile românești mulțumită buchetului complex și robust cu arome de fructe roșii (fragi, dude, mure), cireșe, coacăze și zmeură.

     

    GUST: Maturarea în butoaie de stejar aduce note de vanilie, cafea, ciocolată și condimente. Vinul jonglează ca un maestru pe de o parte alcoolul și aromele, pe de alta aciditatea și tanini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de Lume Nouă cu arome pentru tot ce se poate încropi la masă. Carne roșie / vânat, carne oaie, pe grătar, la cuptor, cu un praf de condimente și gustări cu brânzeturi maturate, tradiționale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

     

    Preț normal: 109,99 RON

    Special Price 93,07 RON

    (-16,92 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă