Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,74 RON

    (-7,53 RON)
  • Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7% Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Royal Blood - Cabernet S. & Syrah & Feteasca N. 2013 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ.

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Alături de vinurile cu eticheta Folklore, același producător pune la dispoziție și gama de vinuri Royal Blood. Și acest vin invocă simboluri, povești și legende din folclorul românesc legate de această dată de faimosul personaj Vlad Țepeș.

     

    Podgoria Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toaie soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Royal Blood, aflat la ceva distanță de Transilvania, dar la fel de regal și autentic. Producția începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor de Cabernet Sauvignon, Syrah și Fetească Neagră. Strugurii sunt fermentați alcoolic în cisterne din inox timp de 14-21 de zile cu pompare la fiecare trei ore pentru a se păstra culoarea și taninii din coji. După fermentarea intermediară, vinul a fost maturat în butoaie din stejar românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet evident din fructe de pădure, roșii și negre, urmate de ciocolată și tușe de piper.

     

    GUST: Complex, structurat și foarte bine maturat, Royal Blood aduce pe papile aceleași fructe roșii, note de marmeladă, vanilie și condimente. Taninos, dar echilibrat, cu post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Royal Blood este potrivit la orice masă cu preparate din carne de oaie/miel, vită și vânat, mai cu seamă căprioară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    117,81 RON
  • Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Millenium cupaj rosu (M+CS+FN) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Terra Romana - Millenium Roșu este o expresie a tuturor aromelor ce însoțesc sentimentele frumoase din ultimele zile calde ale toamnei și primele zile ale sezonului rece. Fructele de pădure, fructele de livadă și condimentele, pregătesc pentru o atmosferă mai rece, ce poate fi încălzită de iubirea de viață, începută cu un vin roșu, pasional.   

     

    GUST: Complex și robust Milenium Roșu este un vin ce îmbină aroma fructelor negre coapte, cicolata neagră, scorțișoara și vanilie din primele băuturi calde ale sezonului, cafeaua din fiecare dimineață, stafidele și mustul ce anunță toamna, în toate drepturile ei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, aciditatea potrivită, tanini puternici și alcoolul bine integrat sunt ingredientele potrivite pentru preparate cu carne roșie de vită, miel sau vânat, brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată neagră. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

  • Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA VERONESE, RONDINELLA, SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii, ce au în total 100 de hectare. Cele mai cultivate soiuri sunt cele roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri monosoi şi cupaj, urmate de soiurile albe, cu origini franceze.

     

    Acest vin roşu este un clasic al zonei Valpolicella din Veneto, denumit după Villa della Tore, o capodoperă a arhitecturii renascentiste. Cupajul de Corvina şi Rondinella, cu un mic procent de Sangiovese, este realizat după tehnica ripasso, ce presupune culegerea obişnuită şi vinificare, în timp ce o mică parte din boabe sunt culese şi lăsate deoparte pentru a se stafidi.

     

    În luna ianuarie, vinul din strugurii culeşi şi fermentaţi la timp este amestecat cu mustul din boabele stafidite, apoi amestecul este lăsat să fermenteze a doua oară. După a doua fermentare, amestecul este tras în butoaie din stejar la a doua umplere şi lăsat la maturare câteva luni. După maturare vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă până la 7 luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex şi rafinat de cireşe negre, mure, şi un ton de lemn amestecat cu tutun.

     

    GUST: Intens, fructat şi uşor condimentat. Abundent în tanini copţi, ce îi oferă o astringenţă plăcută, cu note de lemn şi fum. Post gust lung, uşor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj istoric al regiunii Veneto merită savurat alături de preparate italiane - risotto cu şofran, sau ciuperci porcini şi carne de porc. Vinul excelează şi alături de brânzeturile semi-maturate, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de cel puţin 10 ani).

     

    Preț normal: 165,65 RON

    Special Price 140,80 RON

    (-24,85 RON)
  • Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA VERONESE, RONDINELLA, SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii, ce au în total 100 de hectare. Cele mai cultivate soiuri sunt cele roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri monosoi şi cupaj, urmate de soiurile albe, cu origini franceze.

     

    Acest vin roşu este un clasic al zonei Valpolicella din Veneto, denumit după Villa della Tore, o capodoperă a arhitecturii renascentiste. Cupajul de Corvina şi Rondinella, cu un mic procent de Sangiovese, este realizat după tehnica ripasso, ce presupune culegerea obişnuită şi vinificare, în timp ce o mică parte din boabe sunt culese şi lăsate deoparte pentru a se stafidi.

     

    În luna ianuarie, vinul din strugurii culeşi şi fermentaţi la timp este amestecat cu mustul din boabele stafidite, apoi amestecul este lăsat să fermenteze a doua oară. După a doua fermentare, amestecul este tras în butoaie din stejar la a doua umplere şi lăsat la maturare câteva luni. După maturare vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă până la 7 luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex şi rafinat de cireşe negre, mure, şi un ton de lemn amestecat cu tutun.

     

    GUST: Intens, fructat şi uşor condimentat. Abundent în tanini copţi, ce îi oferă o astringenţă plăcută, cu note de lemn şi fum. Post gust lung, uşor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj istoric al regiunii Veneto merită savurat alături de preparate italiane - risotto cu şofran, sau ciuperci porcini şi carne de porc. Vinul excelează şi alături de brânzeturile semi-maturate, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de cel puţin 10 ani).

     

    Preț normal: 165,65 RON

    Special Price 140,80 RON

    (-24,85 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2004 - 1.5L, Alc: 13% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2004 - 1.5L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2004 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi aromă de vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.085,28 RON

    Special Price 922,49 RON

    (-162,79 RON)
  • Mouton Cadet -  Reserve Medoc rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet -  Reserve Medoc rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Mouton Cadet - Reserve Medoc rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru cupajul mai tânăr, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, Mouton Cadet oferă în continuare vinuri roșii și albe, cupaje și monosoiuri, apreciate și premiate în competiții internaționale cu renume.

     

     

    ASPECT: Rubiniu

     

    MIROS: Parfumul complex se deschide cu note de fructe proaspete și condimente rafinate ce se transformă în note de alune prăjite și coacăze negre.

     

    GUST: Buchetul expresiv și remarcabil al acestui cupaj de Medoc aduce împreună aromele concentrate ale fructelor roșii cu cele florale din violete fine și elegante. Taninurile moi, chiar mătăsoase, reamintesc de fructele roșii, pământii și tușe de stejar ale butoiului în care a fost maturat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Antricot de vită pe grătar, miel, vânat (căprioară), iepure uns cu sos de ciuperci și multe alte preparate cu carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 19°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 68,54 RON

    Special Price 58,26 RON

    (-10,28 RON)
  • Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     


    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roşu cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Chiar înainte de a fi turnat în pahar, acest cupaj dăruieşte un amestec complex de arome mature de rom şi nucă de cocos. Urmează notele ce aduc personalitate vinului: fructe roşii de pădure, miez de nucă verde, alune rumenite şi condimente.

     

    GUST: La gust aduce aceleaşi arome, rearanjate, pentru a lăsa fructele roşii să deschidă apetitul pentru aromele de caco, condimente, fructe uscate apoi zaharisite ca pentru o dulceaţă tradiţională de căpşuni şi zmeură. Post gust lung, dominat de intensitatea profilului fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roşu deosebit, excelent pentru majoritatea preparatelor din carnea de vită, miel și vânat, dar și brânzeturi. La desert, aduce complimente produselor de patiserie cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru cupajul roșu Abstract, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, totul începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Pentru Merlot maturarea a avut loc doar în cisterne, iar celelalte două soiuri au fost maturat separat în baricuri din stejar timp de 18 luni, apoi cupajate cu pricepere într-un un vin rafinat și elegant.   

     

     

    ASPECT: Roșu intens

     

    MIROS: Fiecare dintre cele trei soiuri contribuie la personalitatea complexă a cupajului: Cabernetul aduce vigoare, Merlot aduce note dulci, iar Feteasca aduce feminitatea complexă ce desăvârșește vinul. Notele de fructe negre prezintă un buchet clasic, dezvoltat de contimente ce duc spre partea mai sobră, lemnoasă, dăruită de stejar.  

     

    GUST: Pe papile este corpolent, fructat de vișine amărui, mure și coacăze negre. O notă de vanilie se interpune scurt înainte de a reveni condimentele ce dau senzația unui tonic. Taninurile proaspete din post gust păstrează notele de fructe și notele lemnoase de baric.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat alături de preparate din carne roșie (miel, porc, vită, vânat), paste cu sosuri roșii și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ, PINOT NOIR, DORNFELDER

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Smerenie este un cupaj roșu din Shiraz, Pinot Noir și Dormfelder. Shiraz și Pinot Noir sunt populare de mai bine de 10 ani printre producătorii români, iar soiul Dornfelder este un soi roșu creat în anii 1950 în Germania, ce reprezintă o semnătură a stilului dovedit de Crama Oprișor. Cupajul Smerenie este și un tribut adus credinței prezente în toate colțurile Olteniei, unde se regăsesc valori, tradiții și lăcașe de cult vechi de secole.  Prin experiența oenologului Liviu Grigorică, completată de munca și dedicarea colegei sale Veronica Gheorghiu, care s-a ocupat de puritate soiurilor, a fost creat acest vin rafinat și complex cu potențial de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, aproape opac.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii, unde se remarcă vișine supracoapte, echilibrate simplu de o notă de vegetale verzi (ace de conifere).

     

    GUST: Notele de fructe roșii aduc vinul cu finețe pe papile, unde devine consistent prin astringența taninurilor dense și mai complex prin notele de stejar ce par a fi aduse de natura strugurilor cât și de scurta perioadă de maturare. Post gust lung, cremos ca o ciocolată caldă și puțin condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momente de tihnă și reflexie sau o cină liniștită cu preparate din carne roșie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2018 -  0.75L, Alc: 14% D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2018 -  0.75L, Alc: 14%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Cuvee Primeur, primul vin roşu al anului, este un cupaj de culoare roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cele trei soiuri oferă un vin cu parfum fin, o uniune complexă de coacăze, mure şi zmeură, completate armonios de cafea, caramel şi mirodenii.

     

    GUST: La gst, vinul cucereşte cu arome intense de vişine şi cireşe negre. Tanini uşori, astringenţa plăcută şi post gustul mediu, fructat, oferă concluzia unui vin proaspăt, sau cel mult tânăr, uşor de savurat cu orice ocazie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele îmbelşugate, cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor, sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Purcari - Maluri de Prut (FN + Rara Neagra), rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Maluri de Prut (FN + Rara Neagra), rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Maluri de Prut (FN + Rara Neagra), rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Rosu intens cu nuante rubinii.

     

    MIROS: Parfum predominant fructat, unde se evidențiază note de stafide și fructe de pădure, învăluite în accente calde de vanilie.

     

    GUST: Bogat, plin de vigoare, îmbină armonios notele de vișină și prune uscate, amorțite în post gustul prelung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj românesc perfect alături de preparatele pe bază de carne roșie: vită sau porc și carne de miel la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Purcari - Negru de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Negru de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Negru de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu, intens.

     

    MIROS: Purcari respectă tradiția cupajului Negru de Purcari și după 140 de ani, ne oferă în continuare regele vinurilor roșii din Republica Moldova. Vinul a fost maturat 18 luni în baricuri din stejar franțuzesc pentru a șlefui aromele de fructe dulci, prune coapte și smochine, acompaniate în final de un amestec de mirodenii (dominate de șofran).

     

    GUST: La gust, vinul păstrează aceleași arome, mai profunde, mai catifelate, cu tanini delicați și post gust senzual, de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Negru de Purcari este potrivit la cele mai rafinate și consistente preparate: vânat (ruladă de cerb la cuptor, umplută cu smochine, fazan cu piure de castane), miel la cuptor cu ierburi aromate, carne de pasăre de curte cu diverse garnituri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14% Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14%

    Crepuscul - Red 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.

     

    GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M.2018 - 0.75L, Alc: 14.4% Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M.2018 - 0.75L, Alc: 14.4%

    Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M.2018 - 0.75L, Alc: 14.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

      

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Roşu-vişiniu.

     

    MIROS: Fructe roşii, în special cireşe negre şi prune uscate, vanilie.

     

    GUST: Un vin cu arome intense de cirese negre şi prune uscate, urmate de vanilie.Un vin cu tanini consistenţi şi post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de preparate din  carne de porc şi carne roşie: vită / vânat, cât și cu preparate cu sosuri roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

  • BPHR -  Baron Philippe de Rothschild, Baronesa P. 2018 rouge - 0.75L, Alc: 14% BPHR -  Baron Philippe de Rothschild, Baronesa P. 2018 rouge - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    BPHR - Baron Philippe de Rothschild, Baronesa P. 2018 rouge - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Faima și standardul de excelență al vinurilor produse de casa Baronului Philippe de Rothschild este continuată cu o ediție exclusivistă denumită Baronesa P. după fiica Baronului de Rothschild, Baronesa Philippine. Casa BPHR în colaborare cu partenerii din Chile au creat un cupaj excelent din strugurii cultivați în cele mai selecte porțiuni din regiunea Maipo, unde toate condițiile terroir-ului au fost atent cercetate și studiate pentru o viticultură specializată, organică și pură.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul este clar, concentrat, cu straturi de arome fructate (mure, coacăze negre, cassis) și arome florale, în special violete, asociate cu note fine de tutun, lemn de cedru și boabe de cafea.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu textura luxuriantă, aciditatea vioaie, echilibrul și amplitudinea aromelor. Taninii bine definiți și mătăsoși contribuie la gustul final lung și aromat al acestui vin excepțional.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 316,40 RON

    Special Price 268,94 RON

    (-47,46 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 585,48 RON

    Special Price 497,66 RON

    (-87,82 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Parfumul foarte rafinat este oferit de cireșe și lichior din coacăze negre, însoțite de note fine din lemn dulce și condimente exotice. 

     

    GUST: Așezat bine pe papile, vinul anului 2014 aduce echilibrul aromatic, taninii bine definiți și aromele fructate din dulceață de casă. Post gustul menține o parte din aromele fructate ce îi oferă o persistență îndelungată, demnă de un cupaj roșu de Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    Preț normal: 719,95 RON

    Special Price 611,96 RON

    (-107,99 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu tentă de roșu aprins (spre purpuriu).

     

    MIROS: Arome expresive de fructe roșii amestecate cu note de cafea prăjită și marzipan.

     

    GUST: Corpul rotund și amplu denotă structura taninilor ce insistă să radieze cu volum și bogăție fără a se lipsi de compania notelor de cireșe, vanilie și lemn dulce, caracteristice stilului Chateau D`Armailhac.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie cu legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    Preț normal: 434,00 RON

    Special Price 368,90 RON

    (-65,10 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă