Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  • Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS + Me + FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS + Me + FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS + Me + FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru cupajul roșu Abstract, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, totul începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Pentru Merlot maturarea a avut loc doar în cisterne, iar celelalte două soiuri au fost maturat separat în baricuri din stejar timp de 18 luni, apoi cupajate cu pricepere într-un un vin rafinat și elegant.   

     

     

    ASPECT: Roșu intens

     

    MIROS: Fiecare dintre cele trei soiuri contribuie la personalitatea complexă a cupajului: Cabernetul aduce vigoare, Merlot aduce note dulci, iar Feteasca aduce feminitatea complexă ce desăvârșește vinul. Notele de fructe negre prezintă un buchet clasic, dezvoltat de contimente ce duc spre partea mai sobră, lemnoasă, dăruită de stejar.  

     

    GUST: Pe papile este corpolent, fructat de vișine amărui, mure și coacăze negre. O notă de vanilie se interpune scurt înainte de a reveni condimentele ce dau senzația unui tonic. Taninurile proaspete din post gust păstrează notele de fructe și notele lemnoase de baric.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat alături de preparate din carne roșie (miel, porc, vită, vânat), paste cu sosuri roșii și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    68,07 RON
  • Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -20%

    Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     


    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roşu cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Chiar înainte de a fi turnat în pahar, acest cupaj dăruieşte un amestec complex de arome mature de rom şi nucă de cocos. Urmează notele ce aduc personalitate vinului: fructe roşii de pădure, miez de nucă verde, alune rumenite şi condimente.

     

    GUST: La gust aduce aceleaşi arome, rearanjate, pentru a lăsa fructele roşii să deschidă apetitul pentru aromele de caco, condimente, fructe uscate apoi zaharisite ca pentru o dulceaţă tradiţională de căpşuni şi zmeură. Post gust lung, dominat de intensitatea profilului fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roşu deosebit, excelent pentru majoritatea preparatelor din carnea de vită, miel și vânat, dar și brânzeturi. La desert, aduce complimente produselor de patiserie cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 90,32 RON

    Special Price 72,26 RON

    (-18,06 RON)
  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,75 RON

    (-7,52 RON)
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSU SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est: Rară Neagră, este un soi vechi cu origini în Moldova şi Saperavi din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Miel la cuptor, paste cu sos roșu, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

    34,30 RON
  • Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ, PINOT NOIR, DORNFELDER

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Smerenie este un cupaj roșu din Shiraz, Pinot Noir și Dormfelder. Shiraz și Pinot Noir sunt populare de mai bine de 10 ani printre producătorii români, iar soiul Dornfelder este un soi roșu creat în anii 1950 în Germania, ce reprezintă o semnătură a stilului dovedit de Crama Oprișor. Cupajul Smerenie este și un tribut adus credinței prezente în toate colțurile Olteniei, unde se regăsesc valori, tradiții și lăcașe de cult vechi de secole.  Prin experiența oenologului Liviu Grigorică, completată de munca și dedicarea colegei sale Veronica Gheorghiu, care s-a ocupat de puritate soiurilor, a fost creat acest vin rafinat și complex cu potențial de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, aproape opac.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii, unde se remarcă vișine supracoapte, echilibrate simplu de o notă de vegetale verzi (ace de conifere).

     

    GUST: Notele de fructe roșii aduc vinul cu finețe pe papile, unde devine consistent prin astringența taninurilor dense și mai complex prin notele de stejar ce par a fi aduse de natura strugurilor cât și de scurta perioadă de maturare. Post gust lung, cremos ca o ciocolată caldă și puțin condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momente de tihnă și reflexie sau o cină liniștită cu preparate din carne roșie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    135,48 RON
  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2018 -  0.75L, Alc: 14% D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2018 -  0.75L, Alc: 14%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Cuvee Primeur, primul vin roşu al anului, este un cupaj de culoare roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cele trei soiuri oferă un vin cu parfum fin, o uniune complexă de coacăze, mure şi zmeură, completate armonios de cafea, caramel şi mirodenii.

     

    GUST: La gst, vinul cucereşte cu arome intense de vişine şi cireşe negre. Tanini uşori, astringenţa plăcută şi post gustul mediu, fructat, oferă concluzia unui vin proaspăt, sau cel mult tânăr, uşor de savurat cu orice ocazie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele îmbelşugate, cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor, sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    42,54 RON
  • Purcari - Maluri de Prut (FN + Rara Neagra), rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Maluri de Prut (FN + Rara Neagra), rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Maluri de Prut (FN + Rara Neagra), rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Rosu intens cu nuante rubinii.

     

    MIROS: Parfum predominant fructat, unde se evidențiază note de stafide și fructe de pădure, învăluite în accente calde de vanilie.

     

    GUST: Bogat, plin de vigoare, îmbină armonios notele de vișină și prune uscate, amorțite în post gustul prelung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj românesc perfect alături de preparatele pe bază de carne roșie: vită sau porc și carne de miel la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    48,43 RON
  • Purcari - Negru de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Negru de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Negru de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu, intens.

     

    MIROS: Purcari respectă tradiția cupajului Negru de Purcari și după 140 de ani, ne oferă în continuare regele vinurilor roșii din Republica Moldova. Vinul anului 2016 este maturat 18 luni în barrique-uri din stejar franțuzesc pentru șlefui aromele de fructe dulci, prune coapte și smochine, acompaniate în final de un amestec de mirodenii (dominate de șofran).

     

    GUST: La gust, vinul păstrează aceleași arome, mai profunde, mai catifelate, cu tanini delicați și post gust senzual, de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Negru de Purcari este potrivit la cele mai rafinate și consistente preparate: vânat (ruladă de cerb la cuptor, umplută cu smochine, fazan cu piure de castane), miel la cuptor cu ierburi aromate, carne de pasăre de curte cu diverse garnituri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    92,82 RON
  • Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14% Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14%

    Crepuscul - Red 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.

     

    GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    26,18 RON
  • Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

     ANUL DE RECOLTA: 2018

     

    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, opac.

     

    MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.

     

    GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    45,16 RON
  • Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M.2018 - 0.75L, Alc: 14.4% Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M.2018 - 0.75L, Alc: 14.4%

    Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M.2018 - 0.75L, Alc: 14.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

      

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Roşu-vişiniu.

     

    MIROS: Fructe roşii, în special cireşe negre şi prune uscate, vanilie.

     

    GUST: Un vin cu arome intense de cirese negre şi prune uscate, urmate de vanilie.Un vin cu tanini consistenţi şi post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de preparate din  carne de porc şi carne roşie: vită / vânat, cât și cu preparate cu sosuri roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

    46,47 RON
  • BPHR -  Baron Philippe de Rothschild, Baronesa P. 2018 rouge - 0.75L, Alc: 14% BPHR -  Baron Philippe de Rothschild, Baronesa P. 2018 rouge - 0.75L, Alc: 14%

    BPHR - Baron Philippe de Rothschild, Baronesa P. 2018 rouge - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Faima și standardul de excelență al vinurilor produse de casa Baronului Philippe de Rothschild este continuată cu o ediție exclusivistă denumită Barones P. după fiica Baronului de Rothschild, Baronesa Philippine. Casa BPHR în colaborare cu partenerii din Chile au creat un cupaj excelent din strugurii cultivați în cele mai selecte porțiuni din regiunea Maipo, unde toate condițiile terroir-ului au fost atent cercetate și studiate pentru o viticultură specializată, organică și pură.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul este clar, concentrat, cu straturi de arome fructate (mure, coacăze negre, cassis) și arome florale, în special violete, asociate cu note fine de tutun, lemn de cedru și boabe de cafea.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu textura luxuriantă, aciditatea vioaie, echilibrul și amplitudinea aromelor. Taninii bine definiți și mătăsoși contribuie la gustul final lung și aromat al acestui vin excepțional.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    268,94 RON
  • Petro Vaselo - Ovas, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 15% Petro Vaselo - Ovas, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    Petro Vaselo - Ovas, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Ovas roșu este un omolog respectabil al cupajului de Bordeaux prin aromele sale luxuriante de fructe roșii și condimente ce devin parte inconfundabilă a buchetului.

     

    GUST: Se păstrează buchetul fructat, din care iese cu grație arome clare de coacăze negre, afine, cireșe și condimente, pe o structură consistentă formată din tanini echilibrați.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de foarte bun gust pentru mesele cu preparate din carne roșie și carne fragedă de vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    74,14 RON
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -25%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 536,69 RON

    Special Price 404,66 RON

    (-132,03 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Parfumul foarte rafinat este oferit de cireșe și lichior din coacăze negre, însoțite de note fine din lemn dulce și condimente exotice. 

     

    GUST: Așezat bine pe papile, vinul anului 2014 aduce echilibrul aromatic, taninii bine definiți și aromele fructate din dulceață de casă. Post gustul menține o parte din aromele fructate ce îi oferă o persistență îndelungată, demnă de un cupaj roșu de Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    654,50 RON
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu tentă de roșu aprins (spre purpuriu).

     

    MIROS: Aromed expresive de fructe roșii amestecate cu note de cafea prăjită și marzipan.

     

    GUST: Corpul rotund și amplu denotă structura taninilor mătăsoși ce insistă să radieze cu volum și bogăție fără a se lipsi de compania notelor de cireșe, vanilie și lemn dulce, caracteristice stilului Chateau D`Armailhac.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    397,84 RON
  • La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge  2017 - 0.75L, Alc: 15% La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge  2017 - 0.75L, Alc: 15%
    -25%

    La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge 2017 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, MOURVEDRE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

     

    Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de gem de fructe roșii, rachiu de fructe și mure. După aerare scoate în evidență note complexe de dafin, piper, cardamom și rășină naturală.

     

    GUST: Atacă papilele cu opulența, corpul robust și tanini eleganți. Post gust aduce proaspețimea notelor de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Terină de fazan cu prune uscate și ienibahar, pulpă rumenită de miel cu ienupăr și mușchi de caprioară cu pere umplute.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 12 ani).

     

    Preț normal: 224,91 RON

    Special Price 169,58 RON

    (-55,33 RON)
  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15%
    -25%

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley, vin rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului Franco-Chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după Contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug cu un pH redus și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT:  Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul complex și subtil dezvăluie aromele delicate și pure din fructe de pădure: zmeură și mure unite armonios cu note de cafea și caramel.

     

    GUST: Cupajul roșu Almaviva satisface pofta de vin roșu robust, neted (mulțumită taninilor), echilibrat și persistent, cu note finale de vanilie și piper. Vinul anului 2016 a fost maturat 16 luni în butoaie noi din stejar francez și păstrează cu eleganță și dedicare linile generale ale stilului creat în urmă cu 20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.178,10 RON

    Special Price 888,29 RON

    (-289,81 RON)
  • Torres - Gran sangre de toro 2007 -  0.75L, Alc: 14% Torres - Gran sangre de toro 2007 -  0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Torres - Gran sangre de toro 2007 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CATALUNYA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, MAZUELO, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Jaime Torres Vendrell și fratele său Miguel au construit vinăria Torres în 1870 chiar în fața gării Vilafranca del Penedès din regiunea spaniolă Catalonia. Până în 1928 afacerea de familie s-a extins cu operațiuni de distilare avinului și maturare pentru brandy.

     

    Zeci de ani de prosperitate și experiență în producția de băuturi alcoolice au permis companiei spaniole să dețină în prezent 6 podgorii (cu 6 vinării) ce însumează 1300 de hectare, într-un climat excepțional. Vinurile Torres sunt produse din soiuri tradiționale spaniole (Verdejo, Tempranillo), dar și soiuri cultivate în toată lumea (Sauvignon Blanc și Syrah).

     

    Acest cupaj a fost obținut pentru prima dată în anul 1960, atunci când Miguel Torres a decis să creeze un cupaj roșu inspirat de sangele taurului. În spaniolă numele Torres este legat de cuvântul spanio toro, ce se traduce în taur, iar acesta este și un simbol național datorită tradiționalelor coride din marile orașe spaniole.

     

     

    ASPECT: Roșu închis.

     

    MIROS: Cele trei soiuri aduc aromele frumoase de fructe roșii, în special mure sălbatice, urmate succint de fum din lemn tare.

     

    GUST: Textura este catifelată, groasă, asemenea sângelui de taur. Se păstrează aromele de fructe roșii și negre însoțite de aceleași note firave de fum.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spaniol tradițional ce merită degustat la un festin cu preparate din carne roșie / vânat condimentat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 45,22 RON

    Special Price 38,44 RON

    (-6,78 RON)
  • Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12% Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12%
    -25%

    Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2018 - 0.75L , Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, GRENACHE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor La Poule Blanche sunt meritul lui Sacha Lichine, fiul lui Alexis Lichine, afaceristul şi scriitorul rus din domeniul oenologiei, care a cumpărat proprietatea Chateau Prieuré în 1951, apoi a lasat-o fiului său care a continuat activitatea până în 1999. Experienţa acumulată în viitorul proiect din lumea vinurilor Chateau d’Esclans, i-a oferit şansa de crea şi alte vinuri selecte, cum este acest excelent cupaj roşu.

     

    Struguri din soiurile Syrah şi Grenache, cultivaţi în regiunea Hérault, între localităţile Pezenas şi Béziers sunt vinificaţi după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice. Vinificarea ghidată de cunoștiințele despre vinificare, tradițională, dobândite de Sacha Lichine, oferă un vin select pentru cei care vor să guste un vin roşu cu spirit francez.

     

    "Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." Sacha Lichine - vinificator.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu cu reflexii grena.

     

    MIROS: Un vin tânăr, uşor, prietenos şi scos evidenţă de un amestec simplu de fructe roşii.

     

    GUST: Acest cupaj bucură simţurile cu note de fructe roşii (căpşuni şi cireşe) şi uşor lemnos. Este rotund, crocant, cu un finish lung şi condimentat. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care se face remarcat alături de tartar de vită, şniţel de porc umplut cu şuncă şi caşcaval, coaste la cuptor, sarmale cu ciolan, sau platouri cu jumări, şorici, cârnaţi prăjiţi, mici, sângerete.&nbsp.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 39,27 RON

    Special Price 29,61 RON

    (-9,66 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă