Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Tip strugure: Mustoasa de Maderat Eliminare
 • Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2018 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

   

  În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

   

  Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

   

  Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14 °C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea vinurilor, iar rezultatul este măsurat în cantități imense de vin, proaspăt, tânăr, maturat în sticlă sau în stejar, pentru toți cei care doresc un vin transilvănean.

   

   

  ASPECT: Galben pai, curat și liniștit.

   

  MIROS: Mustoasa de Maderat dezvăluie o personalitate tânără, prin parfumul de viță de vie și flori albe, umezite de rouă curată și ghimbir rece, proaspăt cules din pământul nostru roditor.  

   

  GUST: Un vin limpede la vedere și la gust. Echilibrat de arome de flori și fructe cu pulpa albă și citrice atentuate în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, perfect vara la mase bogate în pește și carne albă (pui, găină, curcan etc.)

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

Grilă Listă