Scotch - Single Grain

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
 • Cameronbridge XOP - Single Grain Scotch Whisky 35 yo GB - 0.7L, Alc: 51.5% Cameronbridge XOP - Single Grain Scotch Whisky 35 yo GB - 0.7L, Alc: 51.5%

  Cameronbridge XOP - Single Grain Scotch Whisky 35 yo GB - 0.7L, Alc: 51.5%

  Distileria Cameronbridge a fost construită în 1824 în Scoția, regiunea Fife, de John Haig. La scurt timp după fondare, distileria lui Haig a fost una dintre primele în care a fost produs grain whisky (whisky produs din alte cereale în afară de orz). În 1877 compania care deținea Cameronbridge a devenit parte dintr-un grup cu alte cinci companii scoțiene producătoare de whisky, inclusiv John Haig & Co.  

   

  Distileria Cameronbridge a devenit cunoscută pentru introducerea tehnologiilor noi din secolul al XIX-lea, cum ar fi producția prin distilare continuă sau Coffey stills pentru a obține două tipuri de whisky (single malt din orz) și grain whisky, pe care l-a produs exclusiv în secolul următor.

   

  Lotul XOP a fost distilat în 1984 și pus deoparte la maturare în butoaie de aproximativ 300 de L. După 35 de ani, acest whisky special a fost îmbuteliat de compania Douglas Laig, fără coloranți și fără filtrare la rece pentru a oferi publicului toate aromele sale naturale.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Fructe tropicale, ienibahar și caramel.

   

  GUST: Încă de la primii vapori ce se ridică din pahar, acest single grain bucură cu arome de fructe tropicale și condimente interesante. Apar și arome de portocală decorată cu muguri de cuișoare și păstăi de scorțișoară.

   

  FINISH: Stejar și note de citrice, melasă și caramel, caracteristice acestui tip de whisky.

   

  1.257,44 RON
 • Girvan XOP - Single Grain Scotch Whisky 30 yo GB - 0.7L, Alc: 58.1% Girvan XOP - Single Grain Scotch Whisky 30 yo GB - 0.7L, Alc: 58.1%

  Girvan XOP - Single Grain Scotch Whisky 30 yo GB - 0.7L, Alc: 58.1%

  Girvan XOP de 30 de ani este un whisky single grain produs în 1988, în Scoția, de distileria Girvan, deținută în prezent de William Grant unul dintre cele mai mari companii scoțiene din industria băuturilor alcoolice.

   

  După 30 de ani de maturare în butoaie de stejar, lotul Girvan XOP a fost îmbuteliat de Douglas Laig în 230 de sticle, fără adaos de colorant și fără filtrare la rece, pentru a oferi publicului toate aromele sale naturale.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Arome clare de vanilie, cereale cu lapte și puțină rubarbă.

   

  GUST: Cremos și moale cu note de caramel și ananas proaspăt tăiat și sirop cu scorțișoară.

   

  FINISH: Lung și cald, cu note de stejar rindeluit și banane fripte.

   

  1.184,05 RON
Grilă Listă