Scotch - Blended Malt Whisky

Cunoscute in trecut si sub denumirea de Vatted Malt sau Pure Malt, Whisky-urile Blended Malt sunt un amestec de​ doua sau mai multe whisky-uri produse din malt, adica Single Malt-uri provenite de la distilerii diferite. Evident, adaosul de alcool pur din cereale (neutral grain spirit) este interzis, avand in vedere ca materia prima pentru productia acestuia nu este maltificata. Nu exista interdictii referitoare la numarul Single Malt-urilor acceptate intr-un Blended Malt Whisky, motiv pentru care pe piata sunt extrem de multe sortimente. De exemplu, Monkey Shoulder, unul dintre brandurile prezente in catalogul de bauturi alcoolice Beicevrei, combina trei, in timp ce altele nu folosesc mai putin de saisprezece. Notele de baza ale acestui tip de whisky sunt caramel, fructe uscate si vanilie.


Descopera gama noastra de produse si ai garantia gustului original. 

Grilă Listă
Filtru
 • Monkey Shoulder - Scotch blended malt whisky - 0.7L, Alc: 40% Monkey Shoulder - Scotch blended malt whisky - 0.7L, Alc: 40%
  -29%

  Monkey Shoulder - Scotch blended malt whisky - 0.7L, Alc: 40%

  Monkey Shoulder este un amestec superb de whisky produs de distileria William Grant. Pentru această etichetă sunt folosite whisky-uri single malt de la trei distilerii reputate din Scoția, zona Speyside.

   

  Înainte de a fi dezvoltată tehnologia și ușurată considerabil munca oamenilor din distilerii, aceștia trebuia să întoarcă orzul pentru malț, în schimburi, pentru perioade lungi de timp. Această muncă fizică le cauza brațul să atârne, ca la maimuță, de aici și termenul de ‘umăr de maimuță’.

   

  În apreciere pentru toți cei care au suferit de condiția ‘umăr de maimuță’, grupul scoțian William Grant oferă un whisky rafinat, cremos, suplu și cu aromă, intensă de malț. Monkey Shoulder este ideal într-ul pahar clasic de whisky, răcit de două cuburi de gheață, sau în cocktail-uri, unde se face remarcat de fiecare dată.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Apropiați cu răbdare paharul de nas și se va simți imediat o marmeladă din citrice, zahăr caramelizat (cremă catalană), cacao și malț. Abundă și malțul amestecat cu mirodenii, urmate de o notă de ierburi aromatice - anason.

   

  GUST: Pe papile, malț-ul este pe primul loc. Urmează aromele de fructe de pădure, orz rumenit, cuișoare și caramel. Revine dulceața prin aroma de miere de manuka, pâine prăjită, unsă cu unt, și o urmă de caise uscate ce așteaptă să își spună povestea la următoarea degustare.

   

  FINISH: Finalul are o durată medie, cu toate acestea, își arată superioritatea prin aromele de stejar condimentat și un ton de mentă.

   

  Preț normal: 153,87 RON

  Special Price 109,99 RON

  (-43,88 RON)
 • Johnnie Walker - Green Label scotch blended malt whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Johnnie Walker - Green Label scotch blended malt whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Johnnie Walker - Green Label scotch blended malt whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Johnnie Walker este unul dintre cele mai populare whisky-uri scoțiene din lume. Povestea acestui brand a început în 1819 cu John Walker, din Scoția, Kilmarnock, care a și-a vândut ferma pentru a începe o mică afacere, o prăvălie mixtă, unde vindea și amestecuri de whisky. 

   

  Începând cu 1867, Alexander, urmașul lui John a moștenit o afacere prosperă, a continuat să vândă blend-uri de whisky şi în scurt timp a început exportul prin vasele din lemn și vapoarele cu abur care duceau mărfuri în toate colțurile lumii. La început de secol XX, Alexander a început să foloseacă logo-ul bărbatului în costum, care pășește hotărât. Tot atunci au apărut sortimentele cu etichetă roșie și neagră. 

   

  Eticheta verde oferă o dovadă a măiestriei în arta amestecului de whisky single malt din Scoţia. Whisky-uri din regiunile Speyside, Highland, Lowland, dar şi din partea insulară, nici unul la fel ca celălalt, maturate cel puţin 15 ani în butoaie din stejar american şi european, sunt amestecate cu atenţie, în stilul inconfudabil al brandului Johnnie Walker.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Eticheta aduce acel parfum curat de iarbă proaspăt cosită, fructe proaspete, amestecate cu piper, vanilie intensă şi lemn de santal.

   

  GUST: La gust, aroma vegetală de plantă evoluează spre lemn de stejar şi cedru. Mirosul lemnului, alături de aromele de fructe clasice, exotice şi flori, recreează acea atmosferă a grădinii de vară.  

   

  FINISH: În final, expresia fructată şi vegetală se transformă în fum, cu note de turbă şi sare de mare.

   

  216,70 RON
 • The Famous Grouse - Scotch blended malt whisky 18yo - 0.7L, Alc: 43% The Famous Grouse - Scotch blended malt whisky 18yo - 0.7L, Alc: 43%

  The Famous Grouse - Scotch blended malt whisky 18yo - 0.7L, Alc: 43%

  The Famous Grouse este un brand apărut din inițiativa lui Matthew Gloag, urmașul unei familii de negustori de vin și băuturi distilate din Scoția, care îți vindeau marfa în orașul Perth.

   

  Experiența de zeci de ani în blend-uri de whisky și oportunitățile economice al vremurilor i-au permis lui Matthew să creeze în 1896 un blend numit The Famous Grouse, care a devenit cunoscut în toată lumea.

   

  În prezent, The Famous Grouse păstrează viziunea fondatorului: aceea de a crea cel mai bun blend de whisky. Pentru a îndeplini această viziune, echipa trece whisky-ul prin patru pași esențiali. Primul pas implică maturarea în butoaie din stejar, al doilea pas este amestecul a diferite loturi, ce poate dura săptămâni - nu este nici o grabă. Al treilea pas este procesul de selecție și îmbuteliere, iar cel de-al patrulea pas are legătură cu inovarea și experimentarea continuă, pentru a dobândi experiență și diversitate.   

   

   

  ASPECT: Auriu, clar și strălucitor.

   

  MIROS: Lotul de 18 ani aduce un parfum de prîjitură de casă, sau negresă, fructe uscate (macerate), și o aromă intensă de unt gras.

   

  GUST: Gustul explorează fructe uscate, parfumate și dulci: stafide, curmale și smochine, într-un amestec cremos.

   

  FINISH: Degustarea se încheie cu un final de ciocolată neagră, excelentă, cu o notă firavă de nucșoară.

   

  330,34 RON
 • Lost Distillery - Archivist Deluxe Gerston Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 46% Lost Distillery - Archivist Deluxe Gerston Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 46%
  -15%

  Lost Distillery - Archivist Deluxe Gerston Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 46%

  THE GERSTON DISTILLERIES: 1796 – 1882 & 1886 – 1914
  Amplasare istorica: Halkirk, Caithness

  Au existat doua distilerii cu acest nume, mai exact Gerston One si Gerstone Two.
  Gerston One a fost infintata de Francis Swanson in regiunea de vest a orasului Halkirk in Caithness, si pe perioada existentei ei de peste 80 de ani, a ramas o distilerie mica in posesia familiei Swanson. Single malt-ul produs aici a avut un succes imens in inalta societate din Londra, si cu ajutorul Marinei Britanice si-a raspindit reputatia castigand clientii chiar si in India si Brazilia.
  Succesul s-a datorat nu numai talentului de distilatori a lui Francis si a fiilor lui, dar si a sursei de apa folosita (un parau fara nume de pe proprietatea distileriei) si a materiei prime, orzul crescut in intregime pe teritoriul fermei familiei.
  Gerston Two a fost construita in 1886 la aproximativ 6 mile de Gerston One, foarte aproape de noua linie ferata deschisa in Halkirk, si productia sub acest nume a durat doar 11 ani. Facilitatile au fost apoi vandute catre Northern Distilleries Limited, care i-au schimbat numele in Ben Morven.
  Gerston Two folosea ca materie prima orz achizitionat din Lowlands si cateodata chiar importat din Europa de Est, apa era captata din paraul Calder din apropiere distileriei, iar capacitatile de productie imense, nu au reusit sa confirme calitatea single malt-ului produs de Gerston One.
  Daca Gerston One a fost inchisa din cauza ca paraul folosit de distilerie a secat, Gerston Two, desi cea mai moderna distilerie din Scotia la deschidere ei, nu a reusit sa ofere acelasi produs de calitate ca si predecesorul ei.

  ASPECT: Culoare intensa de galben auriu.
  AROMA: Placuta de paine coapta, de stafide si condimente, sustinute de accente de fum si caramel.
  GUST: Catifelat, dulceag si afumat, placut fructat (dominant de prune, fructe rosii si mere), notele de caramel, fum si mineralitate conferind complexitate in senzatia de final.
  CONCLUZII: Profilul gustativ, este exact ce un consumator poate astepta de la o distilerie din scolul XIX.

  Preț normal: 320,71 RON

  Special Price 273,00 RON

  (-47,71 RON)
 • Lost Distillery - Archivist Deluxe Stratheden Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 46% Lost Distillery - Archivist Deluxe Stratheden Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 46%
  -15%

  Lost Distillery - Archivist Deluxe Stratheden Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 46%

  STRADHEDEN DISTILLERY (1829 – 1926)
  Amplasare istorica: Auchtermuchty, Fife

  Situata in centrul localitatii in Auchtermuchty, nume pe care avea sa-l poarte la sfarsitul existentei sale, distileria Stradheden a fost infintata de Alexander Bonthrone la varsta de 31 de ani. Prioritatea lui a fost sursa de apa, el construind un canal care si in ziua de astazi imparte localitatea in doua. În zilele noastre, inca există părți ale clădirii originale ce spun povestea trecutului glorios al distileriei.
  Turba preferata in procesul de productie, era adusa din insulele Orkney (desi se gasea si in imediata vecinatate, in dealurile Lomond, zona renumita pentru distileriile ilegale si contrabandisti), ceea ce conferea produsului final o caracteristica sarata si oarecum medicinala, deoarece brichetele de turba contineau si alge marine descompuse.
  Creșterea impozitelor și în cele din urmă adoptarea legii prohibitiei din Statele Unite ale Americii, sunt principalele cauze care au condus la inchiderea distileriei.

  ASPECT: Culoare de un galben inchis, usor mat, cu reflexii aurii.
  AROMA: Complexa de piele veche, cereale si drojdii fine, fructe si tort de fructe, distinct de cirese negre.
  GUST: Puternic fructat (in special de cirese negre si visine), de o caracteristica de produse de patiserie, cu valente de caramel si tutun, delicat dulceag si vanilat.
  CONCLUZII: Gustul final, este persistent si are o valenta distincta de piele, tutun si cedru.

  Preț normal: 320,71 RON

  Special Price 273,00 RON

  (-47,71 RON)
 • Lost Distillery - Archivist Deluxe Auchnagie Scotch blended - 0.7L, Alc: 46% Lost Distillery - Archivist Deluxe Auchnagie Scotch blended - 0.7L, Alc: 46%
  -10%

  Lost Distillery - Archivist Deluxe Auchnagie Scotch blended - 0.7L, Alc: 46%

  AUCHNAGIE DISTILLERY (1812 – 1911)
  Amplasare istorica: Tulliemet, Perthshire

  Distileria Auchnagie este o adevărată legendă, si a existat pentru aproape 100 de ani, martora a unei schimbari continue in industria de whisky a acelor vremuri. Inceputa ca si distileria unei ferme, Auchnagie fost situata în apropierea catunului Tulliemet în Perthshire și uneori a fost cunoscuta sub numele de Tullymet Distilery. Numarul mare de proprietari pe care l-a avut, ilustreaza cat de precara era viata unei distilerii in acele timpuri; cativa au fost declarati falimentari, si alti pur si simplu au renuntat la arenda din lipsa de bani, orz sau apa.
  Succesul international pe care Tommy Dewar (ultimul proprietar al Auchnagie Distillery) l-a avut cu whisky-ul ce-i poarta numele, a creat o cerere care nu putea fi satisfacuta de o distilerie relativ mica, veche si oarecum inefiecienta dupa standardele vremii, astfel incat aceasta a fost abanadonata in favoarea noilor capacitati de productie de Dewar’s whisky, din Aberfeldy.


  ASPECT: De o culoare mata, aurie, cu delicate tente de lamaie, si usor opaca (sugerand lipsa filtrarii la rece).
  AROMA: Senzatia initiala este de malt dulce si de note fructate (pere coapte zdrobite, grapefruit si coaja de portocale), imbogatita de accente de drojdii fine si biscuiti.
  GUST: Foarte dulceag si intens condimentat, cu o senzatie finala de o persistenta medie.
  CONCLUZII: Un whisky de o foarte buna structura, viguros, cu o dominanta aromatica de „funie de canepa” ce parca sugereaza un parfum de moda veche.

  Preț normal: 320,71 RON

  Special Price 288,64 RON

  (-32,07 RON)
 • Lost Distillery - Classic Jericho Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43% Lost Distillery - Classic Jericho Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%
  -14%

  Lost Distillery - Classic Jericho Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%

  Fiecare sortiment din gama The Lost Distillery este o reproducere în cele mai bune condiții după câteva dintre cele 100 de whisky-uri, care au încetat să mai fie produse în ultimul secol. Distileria Jericho a produs whisky între anii 1822-1913.

   

  Distileria Jericho a fost ridicată în 1822, în Nether Jericho, Aberdeenshire, de Ierihon William Smith, într-o zona perfectă pentru productia de whisky la scară mică, orzul provenea din productia locală și turba din dealurile din vecinătate. La sfârșitul secolului, distileria Jericho este vândută, își schimbă numele în Benachie și dublează cantitatea de whisky produsă anual.

   

  După ce piața whisky-ului a fost grav afectată de afacerile ilegale ale companiei Pattison, în 1898, multe dintre distileriile mici au dat faliment. Jericho s-a afla printre aceste distilerii. 

  Aromele acestui whisky duc, pentru un moment, într-o direcție previzibilă, apoi schimbă profilul către arome diferite, la care nu ne-am fi gândit că se pot afla pe papilele gustative într-o fracțiune de secundă.

   

   

  ASPECT: Ambră închisă.

   

  MIROS: Jericho este bogat în arome de vin, suc de lămâie și puține cereale.

   

  GUST: Cum ajunge pe limbă, descoperim o băutură cu textură uleioasă, ce creează un strat subțire, ca o izolație lichidă. Aroma evoluează și devine mai ușoară, dar nu în nici un caz mai subțire. Ajungem la dulceața din nucă de cocos, desfășurată uniform și mărginită brusc de o tentă de piper, nuci sau ciuperci.

   

  FINISH: Degustarea ajunge la un finish puțin așteptat de cacao, urmat de ultima zvâcnire a mixului de malțuri.

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 185,00 RON

  (-29,80 RON)
 • Lost Distillery - Classic Gerston Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43% Lost Distillery - Classic Gerston Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%
  -10%

  Lost Distillery - Classic Gerston Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%

  THE GERSTON DISTILLERIES: 1796 – 1882 & 1886 – 1914
  Amplasare istorica: Halkirk, Caithness

  Au existat doua distilerii cu acest nume, mai exact Gerston One si Gerstone Two.
  Gerston One a fost infintata de Francis Swanson in regiunea de vest a orasului Halkirk in Caithness, si pe perioada existentei ei de peste 80 de ani, a ramas o distilerie mica in posesia familiei Swanson. Single malt-ul produs aici a avut un succes imens in inalta societate din Londra, si cu ajutorul Marinei Britanice si-a raspindit reputatia castigand clientii chiar si in India si Brazilia.
  Succesul s-a datorat nu numai talentului de distilatori a lui Francis si a fiilor lui, dar si a sursei de apa folosita (un parau fara nume de pe proprietatea distileriei) si a materiei prime, orzul crescut in intregime pe teritoriul fermei familiei.
  Gerston Two a fost construita in 1886 la aproximativ 6 mile de Gerston One, foarte aproape de noua linie ferata deschisa in Halkirk, si productia sub acest nume a durat doar 11 ani. Facilitatile au fost apoi vandute catre Northern Distilleries Limited, care i-au schimbat numele in Ben Morven.
  Gerston Two folosea ca materie prima orz achizitionat din Lowlands si cateodata chiar importat din Europa de Est, apa era captata din paraul Calder din apropiere distileriei, iar capacitatile de productie imense, nu au reusit sa confirme calitatea single malt-ului produs de Gerston One.
  Daca Gerston One a fost inchisa din cauza ca paraul folosit de distilerie a secat, Gerston Two, desi cea mai moderna distilerie din Scotia la deschidere ei, nu a reusit sa ofere acelasi produs de calitate ca si predecesorul ei.

  ASPECT: Culoare de un galben intens.
  AROMA: Fructate foarte distincte de fructe roșii coapte și caramel.
  GUST: Dominant de fructe (prune, ringlote, fructe rosii de padure), de caramel, tofee, delicat de fum si lemnozitate.
  CONCLUZII: Un gust interesant, cumva de moda veche, in special daca este consumat fara adaus de apa.

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 193,32 RON

  (-21,48 RON)
 • Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43% Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%
  -10%

  Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%

  STRADHEDEN DISTILLERY (1829 – 1926)
  Amplasare istorica: Auchtermuchty, Fife

  Situata in centrul localitatii in Auchtermuchty, nume pe care avea sa-l poarte la sfarsitul existentei sale, distileria Stradheden a fost infintata de Alexander Bonthrone la varsta de 31 de ani. Prioritatea lui a fost sursa de apa, el construind un canal care si in ziua de astazi imparte localitatea in doua. În zilele noastre, inca există părți ale clădirii originale ce spun povestea trecutului glorios al distileriei.
  Turba preferata in procesul de productie, era adusa din insulele Orkney (desi se gasea si in imediata vecinatate, in dealurile Lomond, zona renumita pentru distileriile ilegale si contrabandisti), ceea ce conferea produsului final o caracteristica sarata si oarecum medicinala, deoarece brichetele de turba contineau si alge marine descompuse.
  Creșterea impozitelor și în cele din urmă adoptarea legii prohibitiei din Statele Unite ale Americii, sunt principalele cauze care au condus la inchiderea distileriei.

  ASPECT: De o culoare de un galben auriu inchis.
  AROMA: Seducatoare, intens fructata, de coaja de portocale si fructe proaspete, rascoapte, si de fructe uscate, sustinute de arome de piele.
  GUST: Suav de fructe exotice (banane, mango, portocale), imbogatit cu savoarea notelor mieroase si de subtile note de ciocolata si turba.
  CONLUZII: Caracteristica usor uleioasa si delicat medicinala, este nota de distinctie a acestui whisky.

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 193,32 RON

  (-21,48 RON)
 • Lost Distillery - Classic Auchnagie Scotch blended whisky 0.7L Lost Distillery - Classic Auchnagie Scotch blended whisky 0.7L
  -12%

  Lost Distillery - Classic Auchnagie Scotch blended whisky 0.7L

  AUCHNAGIE DISTILLERY (1812 – 1911)
  Amplasare istorica: Tulliemet, Perthshire

  Distileria Auchnagie este o adevărată legendă, si a existat pentru aproape 100 de ani, martora a unei schimbari continue in industria de whisky a acelor vremuri. Inceputa ca si distileria unei ferme, Auchnagie fost situata în apropierea catunului Tulliemet în Perthshire și uneori a fost cunoscuta sub numele de Tullymet Distilery. Numarul mare de proprietari pe care l-a avut, ilustreaza cat de precara era viata unei distilerii in acele timpuri; cativa au fost declarati falimentari, si alti pur si simplu au renuntat la arenda din lipsa de bani, orz sau apa.
  Succesul international pe care Tommy Dewar (ultimul proprietar al Auchnagie Distillery) l-a avut cu whisky-ul ce-i poarta numele, a creat o cerere care nu putea fi satisfacuta de o distilerie relativ mica, veche si oarecum inefiecienta dupa standardele vremii, astfel incat aceasta a fost abanadonata in favoarea noilor capacitati de productie de Dewar’s whisky, din Aberfeldy.


  ASPECT: De o cuoare intensa de un galben cu reflexii argintii.
  MIROS: Arome puternice, florale, intens de fructe uscate si subtile de piper.
  GUST: Accentuat de fructe si miere, sustinut de o savoare
  de alune si nuci caju prajite, cu delicate note de lemn de stejar.
  CONCLUZII: Senzatia de final dupa inghitire, are o durata medie, este placuta, distincta de arome de lemn si de miez de nuca zdrobit.

  Preț normal: 219,09 RON

  Special Price 193,31 RON

  (-25,78 RON)
 • Lost Distillery - Classic Towiemore Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43% Lost Distillery - Classic Towiemore Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%
  -16%

  Lost Distillery - Classic Towiemore Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%

  TOWIEMORE DISTILLERY (1898 - 1931)
  Amplasare istorica: Botriphnie, Dufftown, Speyside

  Towiemore si-a inceput activitatea in cea mai benefica perioada a industriei whisky-ului, si a produs in cea mai grea perioada a acesteia. Numele provine din galeza, din asocierea „Tulach” (deal) sau „Toll” (gol/gaura) cu „Mor” (mare, masiv) in completare, cu referire directa la cariera prin care trecea sursa de apa a distileriei, paraul Towie.
  Proprietarul Peter Dawson, un abil om de afaceri si un maestru al publicitatii, a reusit sa castige titlul de furnizor al casei regale a Spaniei in timpul regelui Alfonso XIII, si sa sponsorizeze expeditia Terra Nova a Capitanului Scott catre Polul Nord.
  Declararea insolventei in 1930, a facilitat achizitionarea ulterioara a intregului echipament de productie de catre Dalwhinnie Distillery, care fusese complet distrusa intr-un incendiu in 1934.

  ASPECT: De o culoare limpede de un galben auriu, cu reflexii maronii.
  AROMA: Seducatoare de fructe (distinct de caise), invaluite in accente de vanilie si usoare note de migdale.
  GUST: Intens de piersici si caise, de o textura cremoasa si un gust distinct de nuca si migdale.
  CONCLUZII: Un whisky echilibrat, cu o senzatie la final dupa inghitire, de o persistenta medie spre lunga, cu adevarat savuroasa.

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 180,00 RON

  (-34,80 RON)
 • Lost Distillery - Classic Lossit Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43% Lost Distillery - Classic Lossit Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%
  -16%

  Lost Distillery - Classic Lossit Scotch blended whisky - 0.7L , Alc: 43%

  LOSSIT DISTILLERY (1817 – 1867)
  Amplasare istorica: Ballygrant, Islay

  Relatia dintre insula Islay si malt whisky, este de foarte lunga durata. Se presupune ca este una dintre primele beneficiare ale procesului de distilare, adus aici din timpuri stravechi de catre calugarii veniti din Irlanda.
  Situata in parohia Killarow & Kilmeny, in estul insulei langa mica localitate Ballygrant, se spune despre Lossit ca ar fi fost prima Single Estate Distillery (o abordare de business foarte populara printre micii producatori in industrie in ziua de astazi), distileria folosind doar resurse locale.


  ASPECT: Are o culoare placuta, de un galben usor inchis.
  AROMA: Distincta de turba, migdale si lemnozitate, completata de o fructozitate de pere si note de piper.
  GUST: Complex, greoi si distinct, puternic lemnos si afumat, de turba, lemn, nuca, migdale si condimente.
  CONCLUZII: Are un gust remanent intens si prelung, un whisky robust ce se adreseaza connaisseur-ilor, un perfect Islay whisky cu aroma distincta a brichetelor de turba si caracteristica inconfundabila de salinitate.

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 180,00 RON

  (-34,80 RON)
 • Naked Grouse - Scotch Blended Malt Whisky 0.7L, Alc: 40% Naked Grouse - Scotch Blended Malt Whisky 0.7L, Alc: 40%

  Naked Grouse - Scotch Blended Malt Whisky 0.7L, Alc: 40%

  The Famous Grouse este un brand apărut din inițiativa lui Matthew Gloag, urmașul unei familii de negustori de vin și băuturi distilate din Scoția, care îți vindeau marfa în orașul Perth. Experiența de zeci de ani în blend-uri de whisky și oportunitățile economice al vremurilor i-au permis lui Matthew să creeze în 1896 un blend numit The Famous Grouse.

   

  În prezent, The Famous Grouse păstrează viziunea fondatorului: aceea de a crea cel mai bun blend de whisky. Pentru a îndeplini această viziune, echipa trece whisky-ul prin patru pași esențiali. Primul pas implică maturarea în butoaie din stejar, al doilea pas este amestecul a diferite loturi, ce poate dura săptămâni - nu este nici o grabă.

   

  Al treilea pas este procesul de selecție și îmbuteliere, iar cel de-al patrulea pas are legătură cu inovarea și experimentarea continuă, pentru a dobândi experiență și diversitate.   

   

  Naked Grouse este un whisky produs din malt de la distileriile Highland Park și Macallan, maturat în butoaie de Sherry aflate la prima umplere. Un whisky cu siguranâă special și un membru valoros ce și-a câștigat locul printre celelalte etichete ale producătorului scoțian.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens.

   

  MIROS: Fin și parfumat ca un ulei esențial, cu note de compot de cireșe, pâine prăjită cu unt, malt, cremă cu lapte și ou, piersică.   

   

  GUST: Sherry și note groase de stafide Sultana, budincă cu caramel, dulceață de zmeură, blat dulce (prăjitură Victoria), și alte creme dulci.

   

  FINISH: Mediu, cu note de cacao, stejar și doar puțin fum.

   

  136,49 RON
Grilă Listă