Indian - Single Malt Whisky

AMRUT DISTILERIES are o istorie in productia de bauturi spirtoase inceputa inca din 1948, dar si-au facut intrarea in lumea whisky-ului abia in 2004 cand au introdus in Marea Britanie un Indian Single Malt Whisky, productie proprie. Pioneri ai industriei intr-o tara ce abia isi castigase independenta, Amrut Distileries Private Limited au reusit printr-o continua dezvoltare sa-si ridice standardele la nivel international, rupand astfel stereotipurile si perceptia pietei asupra whisky-urilor produse in India. Acestia folosesc in special butoaie din stejar provenite din industria producatoare de Bourbon, depozitate pentru maturare la aproape 1.000 m de la nivelul marii intr-un climat tropical. Whisky-urile produse de Amrut se disting prin caracteristica aromatica si gustativa de fructe supracoapte, zemoase si notele condimentat lemnoase, persistente in senzatia remanenta dupa inghitire.


Spre deosebire de bauturile scotiene, single malt-urile indiene ajung la maturitate mult mai rapid, motiv pentru care nici nu exista declaratii de varsta. Majoritatea whisky-urilor lor au doar cativa ani vechime. Dar acest aspect nu reprezinta un dezavantaj. Climatul mult mai calduros din India conduce catre evaporarea unei cantitati mult mai mari de apa in timpul maturarii, ceea ce inseamna ca volumul de alcool este mult mai ridicat. In momentul de fata, 8 din 10 whisky-uri bestseller din intreaga lume sunt de origine indiana. 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru
 • Amrut - Indian Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46% Amrut - Indian Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
  -15%

  Amrut - Indian Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  Povestea Amrut a început în 1948, anul în care Shri J.N. Radhakrishna a înființat laboratorul Amrut. După producția de rom în anii 1960, în 1970 a fost produs primul distilat din struguri.

   

  În 1980 Amrut a produs pentru prima dată distilat din malț pentru a oferi populației indiene whisky de calitate.

   

  Primul whisky-ul indian cu renume lansat de Amrut a fost clasicul Single Malt, prezentat publicului scoțian în 2004, în Glasgow, și până în anul 2009 a fost remarcat de cunoscători și pasionați.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Fructat și mieros cu accente de condimente și lemn.

   

  GUST: Bogat în arome provenite din maturarea în lemn de stejar (lemn dulce, vanilie, caramel).

   

  FINISH: Senzația finală după înghițire este persistentă, mătăsoasă și ușor dulceagă.

   

  Preț normal: 184,45 RON

  Special Price 157,08 RON

  (-27,37 RON)
 • Amrut Fusion - Indian Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50% Amrut Fusion - Indian Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%
  -34%

  Amrut Fusion - Indian Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

  Povestea Amrut a început în 1948, anul în care Shri J.N. Radhakrishna a înființat laboratorul Amrut. După producția de rom în anii 1960, în 1970 a fost produs primul distilat din struguri. În 1980 Amrut a produs pentru prima dată distilat din malț pentru a oferi populației indiene whisky de calitate.

   

  Primul whisky-ul indian cu renume lansat de Amrut a fost clasicul Single Malt, prezentat publicului scoțian în 2004, în Glasgow, și până în anul 2009 a fost remarcat de cunoscători și pasionați.

   

  Alături de clasicul Single Malt, în 2010 a fost lansat Fusion, care a fost numit  al treilea cel mai bun whisky din lume în “Jim Murray’s Whiskey Bible”, un ghid despre cele mai bune whisky-uri, publicat anual de jurnalistul britanic Jim Murray.

   

   

  ASPECT: Auriu intens.

   

  MIROS: Încă de la început se prezintă cu un prafum intens, lemnos și complex: apar note de orz amestecat cu zahăr, apoi fum subțire. Un whisky consistent și seducător de fin.

   

  GUST: Pe papile vine cu puterea unui distilat tradițional, produs după rețetă și metode vechi de sute de ani, apoi uimește cu fumul ce se transformă în turbă puternică. Urmează o relaxare cu note de sherry, vanilie lemnoasă ce bate spre stejar și acoperă turba. Ultimele note sunt cele de caramel cu ciocolată, care lasă un ecou răsunător pe bolta palatină.

   

  FINISH: La final se iau la întrecere mai multe note de turbă uscată, stejar și dulceață din melasă, adusă parcă dintr-un butoi de rom. Mirodeniile indiene, aflate mai mult pe fundal, se simt acum mai puternic cu intenția de a lăsa o impresie memorabilă.

   

  Preț normal: 296,51 RON

  Special Price 195,91 RON

  (-100,60 RON)
Grilă Listă