Alte soiuri
-
Tinazzi
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DELLE VENEZIE DOP - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.
ASPECT: Galben-pai, cu ton verzui, strălucitor.
MIROS: Arome delicate de fructe albe - pere și piersici - însoțite de note citrice și o notă subtilă de flori de câmp, ce evocă o senzație de prospețime și echilibru.
GUST: Corpolent și suculent, cu o aciditate bine integrată, oferind o senzație de prospețime și echilibru pe papilele gustative.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
62,92 RON Începând cu: 55,06 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trinite Estate
Trinite Estate - Acaibo Sonoma County, California 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: SONOMA COUNTY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul viticol Trinite se află în Statele Unite ale Americii, în statul California, comitatul Sonoma, și a fost fondat în 2012 de cuplul de vinificatori Gonzague și Claire Villars‑Lurton din Bordeaux.
Cele aproximativ 10 hectare ale producătorului Trinite Estate sunt localizate între Valea Rusească, care aduce terroir-ului aer rece, Valea Alexander cu briză caldă, și Valea Cavalerilor aflată la o altitudine de 228 de metri. Soiurile de struguri sunt hrănite de un sol compus în mare parte din cenușă vulcanică și lut argilos.
Din această parte a Californiei provin soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc ale etichetei Acaibo. Strugurii sunt lăsați la macerare timp de patru zile, apoi fermentați în loturi mici în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. După fermentarea malolactică în butoaie, vinul este maturat timp de 16 luni în butoaie din stejar franțuzesc din Bordeaux. Un procent de 65% din vin este definit și rotunjit de maturarea în butoaie noi din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Acaibo aduce împreună experiența și tradiția vinurilor din Bordeaux și aromele oferite de strugurii copți de soarele Californiei. Buchetul se remarcă la început prin aromele clasice de fructe roșii, cu accente de vișine coapte și fructe roșii de pădure. Aromele fructate duc către note de lemn dulce și cacao amestecat cu salvie, cuișoare și nucșoară.
GUST: Puternic și îndrăzneț, pe papile atacă cu taninuri mătăsoase, note complexe de fructe și stejar, foarte bine integrat în structura aromatică. Postgust lung și cald, cu notă de fruct tropical.
ASOCIERE CULINARĂ: Acaibo este o experiență deosebită, un vin ales, potrivit la o friptură de vită sau de oaie la grătar sau la cuptor, vânat (căprioară sau alt vânat mare), burger cu cheddar maturat, cât și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
407,53 RON Începând cu: 356,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Chateau Lynch-Bages
Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château Lynch-Bages se află pe lotul de pământ numit inițial ”Batges”, la intrarea în localitatea Pauillac, din regiunea Bordeaux. Podgoria a aparținut încă din secolul al XVIII-lea, lui Thomas Lynch, un negustor irlandez din Bordeaux, care a produs și vinuri proprii denumite Cru de Lynch.
Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (Fifth Growth), la Expoziţia Universală de la Paris. Mai târziu, în anii 1930, o parte din domeniul Lynch-Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes, fiul unui fermier care a cumpărat şi proprietatea Chateau Ormes de Pez din Saint-Estephe.
Anul 2022 este marcat de condiții meteorologice extreme, de la o iarnă rece la o vară caldă și secetoasă. Cu toate acestea, vița de vie a reușit să se adapteze remarcabil și să producă o recoltă excepțională. Ciclul vegetativ a fost precoce pe tot parcursul anului, iar strugurii au atins un nivel superior de maturitate, din care a fost produs un cupaj de o calitate remarcabilă.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchetul este expresiv și complex, dominat de arome de fructe negre (coacăze negre, mure, afine) și fructe roșii, îmbinate cu note mentolate proaspete, minerale și calcar pisat. Aromele fructate sunt completate delicat cu note de tutun afumat, lemn de cedru, cuișoare și lemn dulce, cu o tuță rustică, pământie.
GUST: Vinul este robust, concentrat, cu o textură catifelată. Nucleul organoleptic este construit din arome de fructe negre luxuriante, susținut de taninuri ferme, coapte și cărnoase. Remanență lungă, persistentă cu minerale sărate, tușe de cafea și ciocolată neagră. Un adevărat ”vin de garde”, creat cu pricepere și răbdare pentru a fi păstrat peste decenii.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate complexe din carne roșie, friptură de vită, miel, vânat (mistreț, căprioară) sau rață. De asemenea, este o alegere ideală alături de brânzeturi tari și maturate sau preparate cu ciuperci, ori trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).
2.289,32 RON Începând cu: 2.003,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Minuty
Chateau Minuty - Prestige Cotes de Provence AOP, Rose 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, CINSAULT, ROLLE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Chateau Minuty a fost cumpărat în 1936 de Gabrie Farnet care deținea deja domeniul Châteauneuf in Vidauban. Domeniul Minuty a fost construit inițial de Napoleon al III-lea, așa cum a fost și micul locaș de cult ce denumea un cuvee, cu emblematica sticlă ce a rămas cunoscută multă vreme. În anii ce au urmat familiei Farante a replantat soiurile tradiționale din Provence, în special Tibouren, Rolle și Grenache, cu limitarea cantității în favoare dezvoltării calității vinurilor produse de Chateau Minuty.
Parcelele cultivate de Chateau Minuty se află pe dealurile din localitățile Gassin și Ramatuelle, ce oferă o panoramă completă asupra golfului din Saint Tropez. Terroir-ul are un climat temperat, maritim, iar cele 200 de hectare de viță de vie sunt hrănite de soluri compuse din șist de clacar, soluri formate din clei și calcar dar și soluri nisipoase.
Aceste cupaj rose a fost creat pentru prima dată acum 25 de ani de frații Jean-Etienne și François Matton, cei care dețin domeniul Minuty, din dorința de crea un rose de Provence mai popular, mai ușor de băut de către cei care preferă rose-urile în general. Cupajul este realizat din patru soiuri clasice ale regiunii Provence, recoltate manual și fermentate alcoolic la temperatură scăzută. Vinul este îmbuteliat fără fermentare malolactică, asemenea tuturor etichetelor Minuty.
ASPECT: Roz-pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Un buchet cu arome clare de fructe roșii de pădure și note de caise, la care se adaugă tușe din alte drupe proaspete.
GUST: Pe papile se simte gustul de minerale sărate, urme de tanini și o astringență amorțită. Post gust scurt spre mediu, sec și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Gustul final marcat de minerale este ideal la mesele cu fructe de mare, preparate din pește (inclusiv la grătar), sushi, precum alte preparate din carne de vită, legume umplute, ori spaghete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
93,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Prestige Tamaioasa roza DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Vinurile din gama Prestige sunt pentru pasionații de vinuri rafinate, produse prin metodele moderne, consacrate. Culegerea manuală a strugurilor, sortarea, stoarcerea, fermentarea de lungă durată și maturarea cu drojdie în butoaie din stejar sunt procese de vinificație practicate de case cu tradiție din Europa de Vest, America de Sud și America de Nord.
ASPECT: Roz intens, cu tentă violet.
MIROS: Parfum de piersică răscoaptă, zarzăre și fructe roșii de pădure, bine închegate și delicate în primele minute în care vinul bine răcit a fost turnat în pahar.
GUST: Fructele se păstrează proaspete și pe papile, iar în post gust apar note foarte scurte de trandafir și dulceață din petale de trandafir.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose perfect în serile călduroase de vară pentru cei care preferă un profil mai bogat în zahăr. Un vin recomandat alături de preparate dulci: torturi, pandișpan, creme dulci, cozonac și deserturi cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
81,07 RON Începând cu: 72,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Cotnari
Cotnari - Naiv Grasa de Cotnari Alb DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: GRASĂ DE COTNARI
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
Prin gama NAIV, Casa de Vinuri Cotnari oferă soiului Grasă de Cotnari, pentru prima dată, ocazia de a fi savurat la cea mai înaltă treaptă de calitate: Denumire de Origine Controlată - Cules Târziu și baricat 3 luni. Podgoria de pe care se recoltează acest soi tradițional românesc se află la o altitudine de 200-300 de metri, are expoziție sudică și soluri cernoziomice și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultură îndelungată.
ASPECT: Galben pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Nasul dezvăluie arome delicate de mere verzi, pere coapte și flori albe, completate de nuanțe subtile de miere și citrice, care oferă un buchet echilibrat și armonios.
GUST: Elegant, cu o aciditate moderată care susține structura și prospețimea. Aromele de fructe albe și citrice se împletesc armonios, iar finalul este persistent și plăcut, cu impresii ușor dulci, tipice soiului Grasă de Cotnari.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive ușoare, pește alb, fructe de mare, salate sau deserturi cu fructe albe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
56,41 RON Începând cu: 50,77 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Mazzei
Mazzei - Fonterutoli Chianti Classico DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MALVASIA NERA, COLORINO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.
Chianti Classico este cupajul cel mai de preț al fiecărui viticultor din regiune. Și pentru casa Mazzei, acest vin cu istorie și faimă nemărginită este produs la cel mai înalt standard de calitate: DOCG. Vinul anului 2022 îmbină 90% Sangiovese cu 5% Malvasia Nera și 5% Colorino. După recolta manuală a strugurilor are loc vinificarea în cuve de oțel inoxidabil, unde fermentația se desfășoară la o temperatură de 26-28°C. Ulterior, vinul este maturat timp de 12 luni în butoaie mici de stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, strălucitor.
MIROS: Arome de cireșe negre și fructe de pădure, urmate de note florale de iris și accente condimentate de nucșoară și cuișoare.
GUST: Plin și elegant, cu taninuri fine și o aciditate echilibrată. Se remarcă aromele intense de fructe roșii și condimente dulci, cu un gust final persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne la grătar, vânat, brânzeturi maturate și paste cu sos de carne.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 7 ani).
100,67 RON Începând cu: 88,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Mazzei
Mazzei - Castello Fonterutoli Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.
Acest vin este produs 100% din struguri Sangiovese, asamblat din 8 clone recoltate din cele mai bune parcele ale cramei. Vița de vie are o vârstă medie de 25-35 de ani și se află la o altitudine de aproximativ 470 de metri, pe soluri bogate în calcar și piatră de Alberese. După recoltarea manuală strugurii sunt fermentați alcoolic la temperatuira de 26-28°C. în cisterne conice din oțel inoxidabil. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar franțuzesc (de 500 de litri), dintre care 50% sunt noi. Acestui proces de maturare îi urmează o perioadă de rafinare de 4 luni în cisterne de ciment, înainte de a fi îmbuteliat.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Buchet complex și elegant, dominat de arome de fructe negre foarte coapte, cireșe și mure. Acestea sunt completate de note de ierburi aromate, tutun și o mineralitate fină.
GUST: Structură cu aciditate vibrantă și taninuri catifelate, bine integrate. Se regăsesc arome de fructe de pădure, pământ umed și condimente dulci, cu un final lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparatele sofisticate din carne roșie, în special friptură de vită maturată, piept de rață la cuptor sau preparate vânătorești. Potrivit și la degustările sau mesele frugale cu brânzeturi tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).
259,42 RON Începând cu: 227,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tenuta di Biserno
Tenuta di Biserno - Bibbona Super Tuscan Wine Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.
Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.
Bibbona este un blend creat în stilul Bordeaux, și este cel mai apreciat vin dintre toate cele produse pe domeniul Biserno. După recoltă, strugurii sunt selecționați pe bandă, apoi desciorchinați, și ținuți separat în funcție de tarlaua de pe care au fost aduși. Fermentarea strugurilor are loc timp de 3-4 săptămâni în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 28°C. Fermentare malolactică spontană are loc în butoaie din stejar, cât și în cisterne din oțel. Pentru maturare vinurile sunt ținute timp de 15 luni în butoaie din stejar franțuzesc, dintre care 70% sunt noi. După alegerea atentă a blend-ului, vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens și vibrant ca o nestemată.
MIROS: Luxuriant și sofisticat, cu arome de fructe negre coapte -mure, prune și coacăze negre - completate de note subtile de cacao, vanilie, condimente dulci și lemn fin, rezultate din maturarea în baric. În fundal se simt nuanțe delicate de tutun și ierburi mediteraneene, care sporesc complexitatea și profunzimea buchetului.
GUST: Gustul este plin, rotund și structurat, cu tanini suple și bine integrați. Fructele negre coapte se împletesc armonios cu aromele de lemn și condimente, iar aciditatea fină echilibrează corpul vinului. Gustul final este lung, elegant și complex, cu reminiscențe de fructe negre și tonuri ușor condimentate.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru un moment de relaxare, dar și o alegere potrivită la mesele cu fripturi de vită sau miel, vânat, paste în sosuri bogate, brânzeturi maturate (mai ales cele tradiționale italiene).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
965,10 RON Începând cu: 844,46 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Avincis
Avincis - Negru de Dragasani DOC 2018 - 1.5L Cutie Lemn, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
ASPECT: Violet închis.
MIROS: Arome de afine și cireșe neagre se împletesc cu o notă florală de violetă. Din adâncimea paharului se ridică o tușă de condimente și piper proaspăt.
GUST: Catifelat, cu tonuri de fructe negre ce se așază cu grație pe papile. O nuanță delicată de condimente aduce profunzime, iar gustul final este lung, cu taninii șlefuiți de timp și bine integrați în structura aromatică a vinului.
ASOCIERE CULINARĂ: Se împacă minunat cu friptură de vită sau miel, în preparate înnobilate de sosuri dense sau vin roșu. Poate însoți și brânzeturi maturate, cărora le oferă contrast și eleganță.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
245,00 RON Începând cu: 220,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Avincis
Avincis - Cuvee Grandiflora rosu (CS+M+ND) DOC 2017 Cutie Lemn - 1.5L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței pentru a realiza un cupaj între soiurile roșii cu origini în țara sa, cultivate și adaptate cu succes în regiunea viticolă Drăgășani. Cupajul roșu Grandiflora este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (30%) și Negru de Drăgăşani (20%). După cupajare, 50% din vin este maturat timp de 16 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Cele trei soiuri roșii aduc un buchet consistent din arome de fructe roșii de pădure, o tușă de ierburi și o notă de cacao brut.
GUST: Pe papile aduce un corp robust, unde nota de cacao este înlocuită de cafea proaspăt prăjită, intensă. Alături de cafea sunt taninii maturi, catifelați, ce anunță potențialul de învechire la sticlă.
ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu Grandiflora este recomandat la mesele cu friptură de vită, tochitură din vițel, alte preparate din carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).
345,00 RON Începând cu: 310,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat