New whisky

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Grilă Listă
Filtru
 • The BenRiach - Batch 1 Cask Strength Scotch single malt whisky 0.7L The BenRiach - Batch 1 Cask Strength Scotch single malt whisky 0.7L
  -10%

  The BenRiach - Batch 1 Cask Strength Scotch single malt whisky 0.7L

  The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.

   

  Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison, a fost închisă până în 1965, când a avut loc un al doilea boom în industria whisky-ului, la nivel mondial.

   

  După mai mult de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri tradiționale scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este Peated Cask Strength Batch 1, cu aromă intensă de turbă, fructe și condimente, obținut după metode stabilite încă din 1972, când distileria a revenit la metoda veche de producție cu turbă.

   

   

  ASPECT: Auriu deschis.

   

  MIROS: Caramel presărat peste mere coapte la foc de tabară, combinat cu boabe de piper alb, curat și crocant. Se simt și arome de stejar acoperit de pământ uscat și o notă de turbă ce stă timidă în fundal.

   

  GUST: Un exemplu excelent de arome clasice oferite de distileria BenRiach. Gustul debutează cu arome de mere caramelizate și nectarine coapte. Urmează aroma de fum din ierburi arse, bomboane scoțiene cu lapte și unt și orz înăbușit.

   

  FINISH: Lung. Cald, puțin îndulcit de caramel și puțin amar datorită malțului de ovăz.

   

  Preț normal: 267,75 RON

  Special Price 240,97 RON

  (-26,78 RON)
 • Jim Beam - Double Oak American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43% Jim Beam - Double Oak American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%

  Jim Beam - Double Oak American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%

  La sfârșitul secolului al XVIII -lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam, stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, produce primul whiskey american.

   

  De șapte generații familia Beam produce whisky în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasic a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoare lui Jim B. Beam, omul responsabil de reluare producției după perioada grea traversată de industria producătorilor de băuturi alcoolice.

   

  Jim Beam - Double Oak este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur. Toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și dublă maturate. Whiskey-ul Jim Beam este tras în butoaie din stejar american supuse la o ardere uşoară. A doua maturare în alte butoaie din stejar american, ars, dezvoltă profilul aromatic şi îl aduce mai aproape de sortimentul cu etichetă neagră (Black Label), ieşit recent din producţie.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar

   

  MIROS: Double Oak este generos în arome de vanilie, lemn de stejar bătrân, ciocolată cu lapte şi un ton sprinţar de cardamom indian.

   

  GUST: Arome subtile de piper şi stejar, urmate de vanilie, îngheţată de vanilie şi note finale de malţ fructat.

   

  FINISH: Degustarea se încheie cu arome tihnite şi sobre de lemn ars.  

   

  114,94 RON
 • Glenlivet - Scotch single malt whisky 12 yo - GB, 0.7L, Alc: 40% Glenlivet - Scotch single malt whisky 12 yo - GB, 0.7L, Alc: 40%

  Glenlivet - Scotch single malt whisky 12 yo - GB, 0.7L, Alc: 40%

  În 1822 George Smith distila cereale ilegal în Valea Livet. În anul 1824 fondatorul a obținut licență pentru producția de distilate, fiind primul din Glenlivet care avea această formalitate. Înconjurat de foștii colegi care produceau whisky ilegal și contrabandiști care amenințau să îl ardă cu tot cu distilerie, Smith și-a continuat activitățile de zi cu zi înarmat cu o pereche de pistoale cu cremene.

   

  Astfel s-a ridicat distileria Glenlivet, iar producția a sporit considerabil în următorii 50 de ani. Descendenții lui Smith au dus afacerea mai departe prin dezvoltarea unei game și parteneriate de succes în Scoția. În anii 1950 Glenlivet a fost cel mai popular whisky din Statele Unite ale Americii, iar 70 de ani mai târziu, în noul secol, sub tutela Maestrului Alan Winchester, Glenlivet merge mai departe cu respectarea dorinței fondatorului de a produce un whisky cu spirit de inovație și modernism.

   

  Dublu maturat în butoaie din stejar european și american, Glenlivet de 12 ani este un single malt clasic, o plăcere nevinovată, cu arome de vanilie ce oferă o impresie unică. Apa bogată în minerale, extrasă din apropiere, ajută la dezvoltarea aromelor din amestecului de cereale și din timpul fermentării. Un alt aspect ce contribuie la calitatea destul de tradițională a whisky-ului Glenlivet sunt dimensiunile alambicurilor de cupru ce oferă distilatului un caracter delicat și complex.

   

   

  ASPECT: Galben deschis, vibrant, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum de fructe și flori de vară.

   

  GUST: Bine echilibrat și fructat, cu note puternice de ananas.

   

  FINISH: Lung, cremos, fin.

   

  166,60 RON
 • Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky 18 yo - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky 18 yo - 0.7L, Alc: 43%
  -11%

  Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky 18 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whiskey din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  The Macallan Double Cask de 18 ani este un single malt echilibrat, creat prin maturarea armonioasă în două butoaie de stejar de cea mai bună calitate. Stejarul american asezonat cu sherry Oloroso aduce aroma de vanilie delicată, iar stejarul European oferă condimente fine ce completează caracterul dulce și cald al unuia dintre cele mai bune whisky-uri din lume. 

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Fructe uscate, ghimbir și caramel. Multe soiuri de portocale cu note de cuișoare și nucșoară.

   

  GUST: Boabe de struguri macerate și stafide dulci completate subtil de caramel, vanilie și ghimbir echilibrate de mirodenii lemnoase și citrice zemoase.

   

  FINISH: În final, stejarul cald cu ghimbir se transformă în pulpă dulce, zemoasă, de portocală.

   

  Preț normal: 1.561,23 RON

  Special Price 1.389,29 RON

  (-171,94 RON)
 • Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43%
  -11%

  Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whiskey din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  The Macallan Double Cask de 15 ani este un single malt echilibrat, creat prin maturarea armonioasă în două butoaie de stejar de cea mai bună calitate. Stejarul american asezonat cu sherry Oloroso aduce aroma de vanilie delicată, iar stejarul European oferă condimente fine ce completează caracterul dulce și cald al unuia dintre cele mai bune whisky-uri din lume.  

   

   

  ASPECT: Auriu-caramel.

   

  MIROS: Fructe uscate, caramel și vanilie cu stejar fin și mere coapte la cuptor. Parfumul este echilibrat de notele de miere și ciocolată.

   

  GUST: Stafide clasice și stafide Sultana cu note de vanilie, condimente din butoiul de stejar și citrice.

   

  FINISH: Cald, cu note de ghimbir, urmat de caramel și citrice. Textura finală este cremoasă și persistentă.

   

  Preț normal: 630,70 RON

  Special Price 561,23 RON

  (-69,47 RON)
 • Loch Lomond - Original Scotch single malt 0.7L, Alc: 40% Loch Lomond - Original Scotch single malt 0.7L, Alc: 40%

  Loch Lomond - Original Scotch single malt 0.7L, Alc: 40%

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow.

   

  Asemenea altor afaceri cu whisky, Loch Lomond a trecut printr-o perioadă de stagnare în ani 1980. În distilerie a fost reluată activitatea după schimbarea proprietarului și extinderea instalațiilor pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: Prima impresie aduce arome sobre și calde de piele ce se deschid în tonuri mai prietenoase de ierburi / vegetație de pe coasta scoțiană.

   

  GUST: Se simte mai bine malțul cu note apetisante de cereale dulci. Dulceața se acumulează și oferă o textură aproape cremoasă. Notele de mijloc sunt cele de alune, mai excat alune braziliene. Înainte de finish, se mai fac remarcate notele astringente din citrice.

   

  FINISH: Citricele sunt domolite de note dulci, convenționale. Dulceața provine din melasa concentrată, care este din nou cucerită de note fine din coji de citrice.

   

  89,25 RON
 • Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch single malt whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43% Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch single malt whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%

  Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch single malt whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%

  Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.

   

  De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea cerealelor naturale și maturare.

   

  Instalațiile de distilare din cupru au 8 metri și sunt cele mai înalte din Scoția. Distilarea este urmată de selecția celor mai bune loturi și maturarea în cele mai bune butoaie din lemn de stejar aduse din Franța, Spania, Portugalia și S.U.A., asezonate cu băuturi tradiționale din aceste state cum ar fi Sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), Porto sau Bourbon clasic.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Maturarea în butoaie de bourbon și sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), oferă arome de condimente, stafide glazurate cu ciocolată fină, dulceață din fagure de miere și caramele de casă cu lapte.

   

  GUST: Delicios, dulce, cu arome de stafide sultana macerate în sherry, straturi de portocală, nucă și caramel. Aromele fructate și condimentele oferă simțurilor căldura și complexitatea aromatică rotunjită de maturarea finală in butoaie de stejar asezonate de vin fortifiat sherry.

   

  FINISH: Lung și satisfăcător, cu note de portocală condimentată și alune de pădure glazurate cu ciocolată.

   

  309,40 RON
 • Loch Lomond - Reserve Scotch blended whisky - 0.7L, Alc: 40% Loch Lomond - Reserve Scotch blended whisky - 0.7L, Alc: 40%

  Loch Lomond - Reserve Scotch blended whisky - 0.7L, Alc: 40%

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow.

   

  Asemenea altor afaceri cu whisky, Loch Lomond a trecut printr-o perioadă de stagnare în ani 1980. În distilerie a fost reluată activitatea după schimbarea proprietarului și extinderea instalațiilor pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

  Reserve este un blend premium de whisky obținut din orz și whisky din alte cereale (grain whisky), prin distilare și maturare la distileria aflată în inima Scoției. Fiecare whisky folosit în acest blend este ales pentru caracterul unic și maturarea îndelungată apoi este amestecat cu pricepere de Maestrul distileriei prentru a crea o expresie bine echilibrată, cu arome complexe și finish perfect.  

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Blend-ul Reserve oferă o paletă largă de arome din cereale mălțuite. Această primă impresie aromatică este completată de note fructate și dulceață slabă de fructe.

   

  GUST: Pe papile aromele sunt inversate: primele sunt aromele de fructe, marmeladă dulce de portocale spaniole și pâine caldă. Arome de fructe devin mai proaspete și mai dulci pe măsură ce sunt degustate. În notele de mijloc marmelada este urmată de notele unui distilat cu ghimbir.

   

  FINISH: Lung, cu arome intense de fructe gătite, condimente și o dulceață amorțită cu note florale.

   

  52,36 RON
 • The BenRiach - Batch 2 Cask Strength Scotch single malt whisky 0.7L The BenRiach - Batch 2 Cask Strength Scotch single malt whisky 0.7L

  The BenRiach - Batch 2 Cask Strength Scotch single malt whisky 0.7L

  The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.

   

  Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison, a fost închisă până în 1965, când a avut loc un al doilea boom în industria whisky-ului, la nivel mondial.

   

  După mai mult de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri tradiționale scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este Peated Cask Strength Batch 1, cu aromă intensă de turbă, fructe și condimente, obținut după metode stabilite încă din 1972, când distileria a revenit la metoda veche de producție cu turbă.

   

   

  ASPECT: Auriu deschis.

   

  MIROS: The Benriach ne oferă în un whisky cu aromă intensă de turbă, citrice, vanilie și condimente.

   

  GUST: Aromele whisky-ului din lotul 2, sunt previzibile și alese după un tipar clasic al distileriei scoțiene: turbă, fum de turbă, malț tare și robust, note de stejar dulce.

   

  FINISH: Finalul este lung și dulce.

   

  273,70 RON
 • Smokehead - Scotch single malt whisky - 0,7L Smokehead - Scotch single malt whisky - 0,7L

  Smokehead - Scotch single malt whisky - 0,7L

  Compania care deține brand-ul Smokehead a fost inființată de Leonard Russell Senior în 1936, în Scoția. După aproape 80 de ani, grupul Ian Macleod a păstrat afacerea de familie și a dezvoltat un grup de brand-uri cu operațiuni atât în Scoția cât și în Irlanda.

   

  În ceea ce privește filosofia de brand, Smokehead este un produs modern, neconvențional și direct. Deși este un brand dezlegat de tiparele clasice, Smokehead își produce whisky-ul în regiunea Islay, cunoscută pentru whisky-uri tradiționale scoțiene produse de sute de ani și cerute de pasionați din lumea întreagă.

   

  Smokehead Single Malt, cu 43% volum de alcool, este un whisky intens, bogat și dulce. Aromele care definesc acest non-clasic și îl scot din tiparele vechi sunt turba, sarea de mare și condimentele. Smokehead nu face promisiuni mari, dar așteaptă să încerce simțurile celor cu poftă de aventură. 

   

   

  ASPECT: Chihlimbar închis.

   

  MIROS: Mirosul dezvăluie o licoare cu aromă puternică și imprevizibilă: fum gros din lemn ars, turbă pământie, intensă și alte arome extreme din condimente și dulceață. Sunt prezente și note de lămâie, ghimbir înmuiat și gem de prune.

   

  GUST: Smokehead este impunător prin căldura simțită la înghițirea alcoolului afumat cu turbă piperată, care aproape taie respirația. După căldură, totul este calmat de o dulceață din miere, înainte să vină al doilea atac al fumului intens de turbă.

   

  FINISH: Lung, interminabil. Condimente exotice și citrice (mandarine), într-o doză consistentă, relaxează simțurile, apoi vine a treia lovitură a gustului nestăvilit de turbă.

   

  182,07 RON
 • Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L
  -15%

  Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L

  Brand-ul de whisky Tamdhu a fost creat în 1897 de un grup de afaceriști care au strâns echivalentul a 20 de milioane de lire sterline și au investit în visul de a crea cel mai bun whisky din lume.

   

  Încă de la început, oamenii care se aflau la conducere au ales tot ce era mai bun în acele vremuri: arhitecți, contructori, cea mai bună zonă de pe râul Spey (Speyside), ce-a mai performantă tehnologie de distilare și cele mai bune butoaie de sherry, aduse din Spania.

   

  După mai bine de 50 de ani distileria a fost modernizată, apoi a fost crescută capacitatea de producție în timpul boom-ului de la sfârșitul anilor 1960. În 2010 distileria a fost închisă. Doi mai târziu, Distileriile Ian Macleod au adus din nou lumii whisky-urile Tamdhu Single Malt, maturate în cele mai bune butoaie de sherry.  

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Lotul de 12 ani este bogat și ispititor prin aromele de scorțișoară, dulciuri cu esență de portocală, stejar proaspăt, dulceag, stafide și mentă diluată.

   

  GUST: Un whisky cu textură mătăsoasă. Alunecă ușor și umple cerul gurii cu arome de banană, gem de fructe roșii, turtă de malț și aroma adâncă de strugure, specifică butoiului din stejar în care a fost ținut vin fortifiat sherry.

   

  FINISH: Lung, plăcut și echilibrat de aroma unui amestec de condimente macinate, fructe uscate și bomboane scoțiene. Printre ultimele arome se dezvăluie și o notă timidă de fum de turbă.

   

  Preț normal: 214,00 RON

  Special Price 181,21 RON

  (-32,79 RON)
 • Rock Island - Scotch blended malt whisky gb - 0.7L, Alc: 46.8% Rock Island - Scotch blended malt whisky gb - 0.7L, Alc: 46.8%

  Rock Island - Scotch blended malt whisky gb - 0.7L, Alc: 46.8%

  În 1948, Douglas Laing, un ofiţer în rezervă al Forţelor Aeriene Britanice, fondează compania ce îi poartă numele, alături de un partener american, cu intenţia de a exporta brand-ul său, King of Scots, în Europa şi SUA.

   

  Pe parcursul următorilor ani, membrii familiei Laing au fost legaţi de afacerile unor distilerii de renume unde au acumulat experienţa şi cunoştiinţele ce au dus la dezvoltarea companiei fondată de aviator. În prezent, scoţienii de la Douglas Laing oferă o gamă impresionantă de whisky-uri single malt şi blended printre care se află şi etichetele Rock Island, Timorous Beastie, Scallywag şi Big Peat.

   

  Rock Island Blended Malt este un amestec de whisky-uri aduse de la distilerii din insulele Arran, Jura, Orkney şi Islay. Acest blend este obţinut din whisky-uri scoţiene autentice şi este oferit publicului fără colorant şi fără filtrare la rece, cu toţi compuşii şi toate aromele naturale, rezultate din distilare şi maturare. 

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Rock Island aduce stilul whisky-ului afumat / maritim prin aroma de piatră umezită de apă şi prospeţimea din sarea oceanică.  

   

  GUST: Turbă dulce unită cu fum, miere, lemn şi note de piper.

   

  FINISH: Lung, cu fragmente aromatice din toate ingredientele distilate, condimente din butoaiele de stejar şi sare oceanică.

   

  212,21 RON
 • Pig's Nose - Scotch blended whisky 0.7L Pig's Nose - Scotch blended whisky 0.7L

  Pig's Nose - Scotch blended whisky 0.7L

  Compania care deține brand-ul Pig’s Nose a fost inființată de Leonard Russell Senior în 1936, în Scoția. După aproape 80 de ani, grupul Ian Macleod a păstrat afacerea de familie și a dezvoltat un grup de brand-uri cu operațiuni atât în Scoția cât și în Irlanda.

   

  Unul dintre brand-urile de whisky ale grupului Ian Macleod este Pig’s Nose, un nume care face referire la calitatea whisky-ului fin ca nasul unui porc. Acest whisky este produs prin amestecul a trei malțuri din regiunile Speyside, Islay și Lowlands, cu whisky obținut din cereale de calitate premium, apoi este maturat în butoaie de stejar folosite pentru prima dată.

   

   

  ASPECT: Arămiu, cu reflexii aurii, strălucitoare.

   

  MIROS: Pig’s Nose este potent și proaspăt. Primele arome sunt cele de fructe, acoperite rapid de malț de orz, și terci de ovăz. Un whisky tânăr, dar foarte dulce.

   

  GUST: Cu toate că a fost maturat pentru o perioadă scurtă, acest whisky este cremos și cu adevărat dulce. Aromele ce stau la bază devin cremoase și dulci, moi, apoi uleioase. Notele de sare de golf îi oferă puțin din profilul unui whisky maritim.

   

  FINISH: Mediu. Săramură, unt sărat și caramel.

   

  71,40 RON
 • Scallywag - Scotch blended malt whisky 10 yo - 0.7L, Alc: 46% Scallywag - Scotch blended malt whisky 10 yo - 0.7L, Alc: 46%

  Scallywag - Scotch blended malt whisky 10 yo - 0.7L, Alc: 46%

  În 1948, Douglas Laing, un ofiţer în rezervă al Forţelor Aeriene Britanice, fondează compania ce îi poartă numele, alături de un partener american, cu intenţia de a exporta brand-ul său, King of Scots, în Europa şi SUA.

   

  Pe parcursul următorilor ani, membrii familiei Laing au fost legaţi de afacerile unor distilerii de renume unde au acumulat experienţa şi cunoştiinţele ce au dus la dezvoltarea companiei fondată de aviator. În prezent, scoţienii de la Douglas Laing oferă o gamă impresionantă de whisky-uri single malt şi blended printre care se află şi etichetele Rock Island, Timorous Beastie, Scallywag şi Big Peat.

   

  Scallywag de 10 ani este o ediţie lansată cu ocazia aniversării a 70 de ani de activitate pentru Douglas Laing în industria whisky-ului. Acest lot este un blend din whisky-uri single malt produse în Speyside şi maturate 100% în butoaie din stejar în care a fost ţinute anterior vinuri sherry Oloroso şi Pedro Ximénez.

   

  Acest blend este obţinut din whisky-uri scoţiene autentice şi este oferit publicului fără colorant şi fără filtrare la rece, cu toţi compuşii şi toate aromele naturale, rezultate din distilare şi maturare. 

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum dulce din fructe roşii, cafea mocha şi fagure de miere.

   

  GUST: Condimentele duc papilele către aromele mai exotice de cacao, amestecate apoi cu lapte şi stejar ars.

   

  FINISH: Lung, cu note de scorţişoară, prune şi zahăr brun.

   

  239,99 RON
 • Cutty Sark - Scotch blended whisky 0.7L Cutty Sark - Scotch blended whisky 0.7L
  -20%

  Cutty Sark - Scotch blended whisky 0.7L

  Whisky-ul Cutty Sark a fost numit după celebra goletă Cutty Sark, o corabie comercială de mare viteză, construită în Marea Britanie și lansată la apă în 1869. În 1923, la un an după ce goleta Cutty Sark a fost retrasă din serviciu, și folosită ca vas școală, partenerii din compania scoțiană Berry Bros.& Rudd s-au întâlnit la un prânz unde au avut ideea de a crea un blend de whisky, cu un profil aromatic mai prietenos, pentru piața din S.U.A.

   

  Anii 1920 a fost o perioadă riscantă pentru a lansa o băutură alcoolică în S.U.A., pentru că în state era interzis alcoolul prin actul Volstead. Cu toate acestea Cutty a fost adus prin contrabandă în S.U.A și a fost plăcut de americani. După sfârșitul prohibiției, în 1933, Cutty Sark a crescut în popularitate și a devenit la sfârșit anilor 1960 unul dintre cele mai vândute whisky-uri scoțiene de pe continentul Nord American.

   

  Cutty Sark, acum parte din grupul Glen Turner, contină să fie un whisky cu tradiție, dorit și apreciat în Europa și peste Atlantic. 

   

   

  ASPECT: Auriu, cu reflexii strălucitoare.

   

  MIROS: Cutty Sark are un parfum ușor, gentil, de ierburi proaspăt tăiate, flori, cremă de ou și fân.

   

  GUST: Cu toate că este un blend, acest whisky reusește să se prezinte cu arome echilibrate de coji de fructe, amestecate, și malț proaspăt de orz.

   

  FINISH: Lung, cald, marcat de aroma malțului.

   

  Preț normal: 57,12 RON

  Special Price 45,70 RON

  (-11,42 RON)
 • Syndicate 58/6 - Scotch blended whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Syndicate 58/6 - Scotch blended whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Syndicate 58/6 - Scotch blended whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

  În 1958, în portul Leith din Edinburg, într-un depozit deținut de William Muir Bond 9 Ltd., o companie cu origini la începutul secolului al XIX-lea, au fost descoperite mai multe butoaie cu whisky produs în 1954. Cele 10 butoaie conțineau whisky de două tipuri: un amestec foarte rar de scotch malt (clasicul whisky single malt din orz), și grain whisky (whisky obținut din alte cereale în afară de orz).

   

  O cantitate mică din whisky-ul ce avea în 1966 o vechime de 12 ani au fost îmbuteliată special pentru directorii companiei William Muir Bond 9 și prietenii lor. Toți cei care savurau whisky-urile descoperite în 1958 s-au unit într-un grupul numit Syndicate și astfel a fost creată o nouă etichetă.

   

  Blend-ul Syndicate este compus din 18 whisky-uri single malt și 4 whisky-uri single grain. Calitatea și consistența amestecului a fost păstrată de-a lungul anilor prin sistemul Solera, unde whisky-ul de 12 ani este amestecat cu o parte din lotul vechi descoperit în 1958. Pentru maturare, whisky-urile Syndicate sunt ținute 2 până la 4 ani în butoaie vechi de sherry Oloroso, importate din regiunea spaniolă Andaluzia.   

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Cald și primitor. Maturarea liniștită în butoaie de stejar a oferit acestui whisky nuanțe de portocale spaniole, bergamotă, pere, miere și mango. Rapsodia acestui whisky senzual continuă cu note de ghimbir, iasomie, migdale și lemn dulce.

   

  GUST: O armonie hedonistă a pasiunii pentru whisky tradițional este prezentă în acest lot prin aromele intense de marmeladă englezească, măr glazurat, caramel cremos și marzipan ce se strecoară ușor pe limbă.

   

  FINISH: Gustul final de smochine, fructe de pădure, melasă și caise completează uvertura acestui whisky prețios.

   

  158,66 RON
 • Talisker - Scotch single malt whisky 18 yo - 0.7L, Alc: 45.8% Talisker - Scotch single malt whisky 18 yo - 0.7L, Alc: 45.8%

  Talisker - Scotch single malt whisky 18 yo - 0.7L, Alc: 45.8%

  Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și exportul de whisky.

   

  La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker este afectată de război și alte evenimente care au încetinit ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu standard înalt de calitate. 

   

  Aromele fascinante ce transformă fiecare lot de whisky într-un aur lichid sunt obținute prin maturarea în butoaiele de stejar poziționate aproape de malul insulei din arhipelagul Hebridelor Interioare. Whisky-ul Talisker, produs și maturat ‘la mare’ oferă acele arome de sare marină și turbă ce îl includ în categoria celor afumate / maritime, preferate în toate colțurile lumii.

   

   

  ASPECT: Auriu închis.

   

  MIROS: Curat şi proaspăt. Se simt repede note dulci din fructe şi puţine condimente. Urmeayă Turba şi fumul încinjurate de un parfum de lemn tare (stejar).  

   

  GUST: Textură groasă, complexă. Note de stejar amestecate cu piper negru, boabe de cafea şi fum din lemn de esenţă tare. Apar şi note firave de ienibahar care se strâng alături de alte condimente lemnoase pentru un final consistent.

   

  FINISH: Lung. Ultima expresie aromatică este lăsată de condimentele lemnoase.

   

  759,61 RON
 • Cutty Sark - Prohibition - Scotch blended whisky 0.7L Cutty Sark - Prohibition - Scotch blended whisky 0.7L

  Cutty Sark - Prohibition - Scotch blended whisky 0.7L

  Whisky-ul Cutty Sark a fost numit după celebra goletă Cutty Sark, o corabie comercială de mare viteză, construită în Marea Britanie și lansată la apă în 1869. În 1923, la un an după ce goleta Cutty Sark a fost retrasă din serviciu, partenerii din compania scoțiană Berry Bros.& Rudd au avut ideea de a crea un blend de whisky, mai prietenos, pentru piața din S.U.A.

   

  Anii 1920 a fost o perioadă riscantă pentru a lansa o băutură alcoolică în S.U.A., pentru că în acea parte a lumii era interzis alcoolul prin actul Volstead. Cu toate acestea, căpitanul Bill McCoy a adus ilegal Cutty Sark pe continentul american. 

   

  La 80 de ani după sfârșitul prohibiției, Cutty Sark dedică acest blend în ediție limitată, curajosului căpitan McCoy, care a reușit să ofere conaționalilor un whisky scoțian autentic, desemnat la sfârșitul anilor 1960 cel mai bine vândut brand de whisky din statele americane.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Prohibition aduce aromă de cremă de ou, cunoscută la varianta cu etichetă galbenă, completată de arome din citrice, pere și caramele clasice, de la un butic de pe litoral.

   

  GUST: Revine caramelul, de această dată amestecat cu arome de ciocolată neagră. Urmează o notă de malț, vegetal și alune pisate.

   

  FINISH: Lung. Din nou caramel și malț din cereale aurii.

   

  89,25 RON
 • Glen Scotia - Victoriana Scotch single malt whisky 0.7 L Glen Scotia - Victoriana Scotch single malt whisky 0.7 L

  Glen Scotia - Victoriana Scotch single malt whisky 0.7 L

  Odată cu influența oamenilor, a timpului și a evenimentelor istorice, în 1832 a fost ridicată distileria Glen Scotia în orașul portuar Campbeltown. Meritul pentru construcția distileriei aparține lui James Stewart și Provost John Galbraith.

   

  La aproape 100 ani de la fondare, Glen Scotia a ajuns în anii 1930 într-un mare impas, rezultat din prohibiția americană și Marea Criză Economică, care a afectat toată Europa. În anii 1980, Glen Scotia a întrerupt din nou activitatea, însă numele și produsele sale nu aveau să fie lăsate în uitare. În anii 2000, distileria Glen Scotia a reluat producția de whisky după ce a devenit parte din grupul Loch Lomond.

   

  Victoriana este inspirat de vremurile Imperiului Britanic condus de Regina Victoria, perioada în care a apărut distileria Glen Scotia și a prosperat alături de toate celelalte distilerii care își ofereau productele în regat.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Era Victoriană a fost definită de arome tari, naturale și rafinate de metodele de producție. Această impresie este oferită de whisky-ul cu aromă de stejar și cremă de zahăr ars ce evoluează în fructe caramelizate și stejar șlefuit.

   

  GUST: Victoriana este puțin dulce, la prima atingere, apoi devine mai sobru, cu note de coacăze negre, puțin astringent, nu doar sec. Aromele de mijloc sunt mai intense și pentru a le destinde este necesar amestecul cu puțină apă, ‘după gust’.

   

   

  FINISH: Lung, curat și puțin dulce cu tonuri de păstăi de fasole verde și cacao.

   

  268,94 RON
 • Templeton - American Rye whiskey 4 yo - 0.7L, Alc: 40% Templeton - American Rye whiskey 4 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Templeton - American Rye whiskey 4 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Templeton îți are originile la începutul anilor 1920, când un grup de localnici din Statul Iowa (orășelul Templeton), au produs whiskey încălcând prevederile legislative ale Prohibiției americane.

   

  Înainte de a deveni un brand, whiskey-ul Templeton a fost numit, “marfă bună” într-o perioadă când mulți distilau cereale, fructe și legume pentru consumul propriu și pentru vanzarea ilegală. Până la sfârșitul interdicției Templeton a fost produs și savurat de americani, iar după Prohibiție, a devenit unul dintre brand-urile americane cu renume. În 2006, descendenții primilor distilatori au contribuit la îmbutelierea și comercializarea legală a whiskey-ului Templeton, pentru prima dată, în istoria brand-ului.

   

  După ce whiskey-ul Templeton Rye a intrat din nou în producție, Keith Kerkhoff a reconstituit rețeta cu un amestec cu 95% secară americană. Malțul, apa din sursă locală și câteva sugesti de la experții americani au fost de ajuns pentru un gust apropiat de cel al whiskey-ului produs de bunicul său în urmă cu 100 de ani.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Sec, cu parfum intens de vegetale și condimente proaspete.

   

  GUST: Ușor cremos, consistent și bogat în arome de caramel, bomboane de zahăr ars cu unt și ienibahar.

   

  FINISH: Ultimele aromele sunt molatice, bine echilibrate și mătăsoase.

   

  137,84 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Grilă Listă