New Whisky
-
Macallan
Macallan - The Harmony Collection Vibrant Oak Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 44.2%
.944,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Yamazakura
Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.
Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.
Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă. Fine Blend este obținut din amestecul whisky-urilor de tip malt whisky (produs din orz) și grain whisky (produs dintr-un amestec de cereale ce include porum, grau și orz). Proporțiile exacte după care este realizat mestecul rămâne un secret bine păstrat de maestrul distileriei.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Baza de malt tare aduce un contrast cu aroma de stejar dulce, afumat cu turbă, și o notă de vanilie.
GUST: Suplu, cu note de stejar, zahăr ars, fructe rumenite la cuptor și mirodenii.
FINISH: Finalul aduce fum de turbă, o notă dulce și o tușă de flori.
286,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hatozaki
Hatozaki - Small Batch Pure Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo.
Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki Pure Malt este un whisky single malt (din orz), produs în Japonia și maturat în butoaie de bourbon (din stejar american), butoaie de sherry (din stejar spaniol) și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome fructe uscate, malț dulce, miere, tămâie și lemn de santal.
GUST: Parfumul exotic inspirat de florile și ierburile unei grădini japoneze este completat pe papile de maltul bogat și complex.
Câteva momente de atenție și se vor perinda pe limbă o varietate de condimente intense, fructe uscate, note de cereale rumenite și o urmă foarte sensibilă de vanilie.
FINISH: Fum subțire, miere și note persistente de lemn tare și tutun.
266,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual în distileria din regiunea Speyside.
The Macallan Sherry Oak de 12 ani este parte din gama single malt-urilor maturate exclusiv în butoaie de vin fortifiat sherry. Timp de 12 ani acest whisky a stat în contact cu stejarul tare pătruns de vinul tradițional al regiunii Jerez din Spania.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Complex, cu note de vanilie, malț și fructe roșii de pădure.
GUST: Eticheta de 12 ani aduce un echilibru aromatic specific gamei Sherry Oak, prin notele de frute uscate, stejar și condimente.
FINISH: Lung, cu note de fructe uscate și stejar condimentat sau lemn dulce.
500,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
The Macallan - Horizon - 0.7L, Alc: 46.6%
The Macallan, brandul de whisky scoțian single malt, marchează aniversarea a 200 de ani printr-o colaborare cu Bentley, inspirată din viziunea pe care cele două brand-uri o împărtășesc: excelența fără compromis și produse aduse la rang de artă.
The Macallan Horizon este prima ediție realizată prin colaborarea cu Bentley Motors, o îmbinare rafinată între expertiza whisky-ului single malt excepțional și designul auto remarcabil.
Îmbinând măiestria tradițională cu tehnologia de înaltă precizie, The Macallan Horizon depășește limitele posibilului, acolo unde dedicarea se întâlnește cu inovația, arta și frumusețea.
Sticla este prezentată într-un recipient orizontal vizionar cu un detaliu unic răsucit la 180 de grade care demonstrează o abordare de neegalat a inovației și designului produselor și reflectă traiectoria orizontală a lumii automobilelor. Un cadru din cupru a fost proiectat cu precizie, iar lemnul de stejar care provine dintr-unul dintre cele șase butoaie folosite la maturarea acestui whisky este inspirat de cadranul rotativ Bentley Drive Dynamic Control. Sticla este învelită într-o sculptură căptușită cu cea mai fină piele și finisată cu furnir Bentley’s Crown Cut Walnut. O panglică de aluminiu proiectata cu precizie la standardele exigente ale Bentley învăluie sticla și este un omagiu adus acestui material cheie folosit în fundația sculpturală și în caroseria autoturismelor Bentley.
Creat cu meticulozitate de către Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker The Macallan, în doar șase butoaie de stejar asezonate cu vin de sherry, whisky-ul capturează perfect esența unui Bentley. Notele de fructe uscate și condimente sunt excelent echilibrate cu note de stejar și piele, arome care se regăsesc în lumea Bentley. Caracterul atemporal al whisky-ului reflectă calitatea și designul mașinii, dezvăluind, prin gust și textură, o adevărată experiență pentru simțuri.
ABV: 46,6%.
Culoare: Mahon închis.
Aroma: Stejar resinos, prune și cireșe negre, alături de note de ierburi si piele naturală, urmate de o abundență de fructe uscate - curmale și stafide care duc la scorțișoară dulce, nucșoară și un strop de cuișoare.
Gust: Minunat de bogat cu note de melasă cu scorțișoară, caramel, ghimbir și ananas copt.
Acest gust se dezvoltă in păstăi de vanilie dulce și caramel, urmate de nuci braziliene acoperite cu ciocolată neagră si condimente lemnoase.
Finish: Stejar intens, persistent, complex.Creat manual fără compromis. Vă rugăm să savurați The Macallan în mod responsabil.
251.000,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Peated, maturat în butoaie din lemn de stejar alb, folosite anterior la producția de bourbon.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Expresia Peated oferă o mulțime de arome de cereale germinate și rumenite, sprijinite de turba ce aduce un ton pământiu, apoi fum curat de vegetație, vanilie și stejar.
GUST: Se deschide cu aroma de lemn tare rumenit mediu, zahăr brun, vanilie cremoasă și o notă de fruct de livadă.
FINISH: Fumul din turbă arsă este mai evident, apoi aromele fructate se restrâng în măr dulce, persistent.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Mizunara Cask, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Aromă proaspătă de flori, vanilie dulce și condimente de patiserie. Crema din nucă de cocos deschide simțurile pentru o degustare complexă.
GUST: Textură mătăsoasă cu arome intense de stejar, scorțișoară, ghimbir și o tușă de ardei chili, echilibrată de caramel dulce.
FINISH: Persistă aromele de caramel dulce și delicat, alături de stejar înflorit, tutun și păstăi de vanilie.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Talisker
Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%
Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.
La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit, ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu cel mai înalt standard de calitate.
Port Ruighe (Portree), este numele galic al unui port prosper din trecutul insulei Skye. Acest single malt este creat pentru a reaminti de negustorii scoțieni care au înfruntat cu mare curaj apele învolburate ale oceanului în efortul de păstra comerțul cu vin fortifiat Port. De aceea Port Ruighe este finisat în butoaie din stejar asezonate cu vin Port, ce oferă aromele deosebite din categoria expresiilor Afumate / Maritime.
ASPECT: Chihlimbar-auriu, închis.
MIROS: Aromele ajung repede simțuri și dezvăluie un profil bine echilibrat și dulce, dar energic, cu note de fum din lemn tare, fructe și prune coapte.
GUST: Sublim, afumat și savuros, cu note de piper ce se transformă în turbă cu tușe pământii, apoi alte note de fum, mirodenii și coacăze negre.
FINISH: Lung, intens, cu atingeri fade de cacao rumenit.
276,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Yamazakura
Yamazakura - Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.
Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.
Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Aromă din flori de portocal și note de stejar pământiu.
GUST: Pe papile aduce arome de fructe proaspete, biscuiți cu caramel sărat și prune verzi.
FINISH: Mediu spre lung, cu note de vanilie.
286,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%
Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.
Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.
Această expresie este produsă la distileria White Oak, din prefectura Hyogo. Single Malt-ul fost maturat timp de 5 ani în butoaie de sherry. Aromele rezultate sunt printre cele mai delicate dintre cele prezente în numeroasele whisky-uri ale producătorului japonez.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Fructe roșii, moi, (stafide, cireșe și puțină zmeură neastâmpărată), urmate de o notă foarte slabă de condimente afumate.
GUST: O aromă de melasă diluată, ceai negru, aromat, stejar și coacăze negre cu ton lemnos/pământiu.
FINISH: Concluzia acestui single malt aduce note de condimente pentru patiserie, ciocolată și marmeladă.
836,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Bonded Tennessee Whiskey - 0.7L, Alc: 50%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Toate sortimentele de Jack Daniel’s sunt produse din ingrediente naturale și atent selecționate: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. Fermentarea are loc cu drojdie proaspătă, produsă în laboratoarele proprii. Fiecare etapă a distilării este atent supravegheată, apoi băutura proaspătă este filtrată cu răbdare printr-un strat de cărbune de arțar (produs propriu) apoi maturat.
Asemenea expresiei Triple Mash, Jack Daniel's Bonded respectă standard-ul botled-in-bond. În Statele Unite ale Americii botled-in-bond este o lege din 1897 ce garantează calitatea băuturii. Mai exact, prin această lege instituțiile americane specializate în certificarea diferitelor tipuri de băuturi alcoolice au stabilit că standardul de calitate va fi oferit doar acelor whiskey-uri care sunt produse de o singură distilerie, într-un singur sezon, după o maturare de cel puțin 4 ani în depozite luate în evidență de guvern și îmbuteliate la 100 proof (50% volum alcool).
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfum din coajă de portocală, vanilie intensă, stejar rumenit și foarte mult caramel.
GUST: Pe papile aduce zahărul brun, măr copt la cuptor cu glazură de vanilie și caramel, urmat de ghimbir îndulcit ce se apropie de tonul exotic al vaniliei.
FINISH: Fum din lemn de esență tare, marmeladă și scorțișoară.
219,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey Triple Mash - 0.7L, Alc: 50%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Toate sortimentele de Jack Daniel’s sunt produse din ingrediente naturale și atent selecționate: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz.
Eticheta Triple Mash aduce un whiskey obținut din amestecul a trei loturi de distilate diferite, produse conform legislației americane Botled-in-Bond. Compoziția exactă a acestei expresii este: 60% Straight Rye Whiskey, 20% Tennessee Whiskey și 20% American Malt Whiskey.
Standard-ul botled-in-bond este un legământ legislativ al Guvernului SUA ce garantează calitatea băuturii. Prin legea botled-in-bond din 1897, instituțiile americane specializate în certificarea diferitelor tipuri de băuturi au stabilit că standardul de calitate va fi oferit doar acelor whiskey-uri care sunt produse de o singură distilerie, într-un singur sezon, după o maturare de cel puțin 4 ani în depozite luate în evidență de guvern și îmbuteliate la 100 proof (50% volum alcool).
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Arome clare de fructe uscate, stejar verde și lemn rumenit.
GUST: Pe papile se aduce aroma de miere, o notă de cereale condimentate ce se lasă discret acoperită de stejar amar, pătruns de aromele unor loturi diferite de whiskey.
FINISH: Echilibrat, cu note de pâine neagră prăjită.
204,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chivas Regal
Chivas Regal - Extra Scotch Blended Whisky 13 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
La începutul anilor 1800, frații James și John Chivas au ajuns în Aberdeen unde au început o mică afacere cu whisky. Cererea din ce în ce mai crescută pentru un whisky de calitate i-a determinat să amestece whisky-urile scoțiene pe care le aveau la vânzare.
Popularitatea blend-urilor oferite de frații Chivas a crescut și, odată cu aceasta, afacerea lor. În 1843 whisky-urile Chivas au primit sigiliul regal de la Regina Victoria de Balmoral, iar în 1909, Chivas a cucerit Lumea Nouă: urmașii celor doi frați au creat în New York un blend de 25 de ani, un whisky de lux care a ridicat ștafeta pentru toți producătorii acelor vremuri.
Multe alte realizări și reforme ale companiei scoțiene din ultimii 80 de ani au păstrat Chivas, printre whisky-urile cu tradiție, dedicate gusturilor rafinate și premiate la evenimente internationale. O parte din acest blend a fost maturată în butoaie de sherry Oloroso pentru a oferi un profil aromatic mai generos în arome fructate și textură complexă.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Fructe macerate, suculente, arome de fructe roșii din vin sherry, stejar rindeluit și nuci glazurate în caramel.
GUST: Generozitatea aromelor dulci din fructe și confituri este păstrată prin textura cremoasă și dulce din sirop de arțar, pară coaptă la cuptor, biscuiți cu fructe de pădure, condimente, cremă frangipane și caramel.
FINISH: Un gust final lung, savuros, cu note de tutun, fructe dulci și condimente.
128,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Isle of Jura
Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 44%
Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky. În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.
Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în cele mai înalte instalații din regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.
Acest whisky single malt este maturat timp de 18 ani în butoaie din stejar alb american, folosite anterior pentru producția de bourbon. În final, această expresie este maturată în butoaie asezonate de vin roșu de calitate superioară (Premier Grand Cru Classé), produs doar în regiunea viticolă Brodeaux, din sudul Franței.
ASPECT: Auriu, cu tonuri de chihlimbar.
MIROS: Maturarea în butoaie asezonate cu bourbon și vin aduce acestei expresii arome deosebite de fructe roșii, caramel toffee, cremă de vanilie și scorțișoară.
GUST: Condimentele încălzesc papilele și le pregătesc pentru notele suplimentare de fructe roșii de pădure, zmeură, căpșuni și ciocolată.
FINISH: Sec și cald, asemenea unor bomboane de ciocolată cu lichior de vișine.
435,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Apple Tennessee Whiskey - 1L, Alc: 35%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Toate sortimentele de Jack Daniel’s sunt produse din ingrediente naturale și atent selecționate: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție whiskey-ul este supus unui proces esențial pe care se bazează denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul de 70 de grade tărie este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este lăsat la maturare în butoaie din stejar, fabricate conform instrucțiunilor precise ale specialiștilor din distilerie.
Foarte versatil, delicios de fin și revigorant în orice sezon, Jack Apple combină lichiorul de mere verzi proaspete cu inconfundabilul caracter unic al lui Jack Daniel’s. Este un whiskey cu aromă de mere pe care doar Jack Daniel’s îl poate livra - savurat cu ușurință acasă într-un cocktail răcoritor, apreciat ca shot rece alături de prieteni sau sorbit încet, cu gheață.
ASPECT: Chihlimbar deschis, strălucitor.
MIROS: Aromă concentrată de mere verzi, coapte la cuptor și glazurate cu caramel. Este nelipsit stejarul și notele scurte de scorțișoară uscată.
GUST: Pe papile dulceața echilibrează procentul de 35% volum alcool și face loc aromelor recurente de măr ras călit, caramel și lemn tare ars la foc mic.
FINISH: Măr verde, caramel și stejar ars.
181,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey McLaren Limited Edition - 0.7L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
187,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky Grand Cru 23 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Expresia Grand Cru a fost creată cu scopul de a surprinde esența unei arte și priceperea artizanilor din marea echipă a dististileriei Glenfiddich. Un single malt a fost ales pentru o maturare de 23 de ani în butoaie din stejar aduse din SUA și Europa, apoi finisat într-un butoi asezonat cu vin select din faimoasele regiuni viticole ale Franței.
ASPECT: Auriu intens.
MIROS: Flori de măr, păine proaspătă și lămâie zaharisită.
GUST: Pe papile se desfac multe straturi de vanilie și stejar, brioșă, lemn de santal, șerbet de pară și struguri albi, ce reamintesc de maturarea finală în butoaie de vin.
FINISH: Lung, corpolent și dulce.
1.743,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
Expresia de 18 ani face parte din gama Sherry Oak, unde fiecare whisky este maturat exclusiv în butoaie asezonate cu sherry, alese cu atenție de cei care se ocupă de maturarea whisky-urilor The Macallan. Acest single malt a fost ținut 18 ani în butoaie de sherry în stilul Oloroso, aduse din zona Jerez, Spania.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Arome de fructe uscate și ghimbir, completate de condimente dulci în frunte cu note de vanilie și scorțișoară.
GUST: Moale și luxuriant, cu note de condimente, cuișoare, portocală și stejar matur (ușor ars).
FINISH: Persistent, cu note de fructe uscate, ghimbir și coajă de portocală.
2.046,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Togouchi
Togouchi - Beer Cask Finish Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Togouchi este un whisky produs de compania japoneză Sakurao Brewery & Distillery (denumită anterior Chugoku Jozo), fondată în 1918 pentru producția principală de sake. După de zeci de ani în care a produs tradiționalul sake, distileria din provincia Hiroshima, orașul Sakurao, și-a dezvoltat gama de produse cu alte băuturi alcoolice: vinuri spumante, lichior, gin și whisky.
Seriozitatea și rigoarea japoneză se aplică fără compromis și în cazul whisky-urilor aduse din Europa. Maeștrii japonezi șlefuiesc aromele puternice ale regiunilor scoțiene pentru iubitorii de whisky din Japonia sau din alte state ale lumii. Maturarea whisky-urilor Togouchi are loc într-un loc special, ales de compania japoneză: un tunel feroviar din orășelul Togouchi, săpat în anii ’70, ce oferă 361 de metri convertiți pentru pentru păstrarea butoaielor de whisky.
Togouchi Beer Cask Finish materializează fără dubiu experiența și flerul pentru inovație al maestrului din distileria Sakurao. Acest blend este obținut din amestecul unor whisky-uri din malț de orz (malt whisky) și whisky-uri obținute din amestec de cereale (grain whisky), maturat în butoaie de bourbon și butoaie noi din stejar american. Cea de-a treia maturare, care definește profilul blendului, are loc timp de 6 luni în butoaie de bere IPA (Indian Pale Ale).
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: La nas aduce o adiere de prospețime, arome de fructe albe, citrice și cereale încolțite.
GUST: Butoiul asezonat de bere își aduce magia prin notele plăcute de hamei, condimente verzi și fulgi de porumb ce oferă corpolență și echilibrează textura.
FINISH: Moale, delicat, cu note de miere și condimente calde.
235,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR