Malt si miere
-
Dewar's
Dewar's - Founder Reserve Scotch Blended Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Primele whisky-uri legate de numele Dewar au fost comercializate din anul 1846 de John Dewar și Fii în mica prăvălie din Scoția, orașul Perth.
Încă de la început John Dewar s-a ocupat de băuturile sale cu mare pricepere și atenție, pentru a oferi tuturor cea mai bună marfă disponibilă în acele vremuri.
În 1898, în satul Aberfeldy, Dewar și-a ridicat propria distilerie la 5 km de locul în care s-a născut, iar în prezent, este complet operațională și oferă în continuare unele dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Rezerva fondatorului este un whisky maturat în butoaie din stejar ce oferă un buchet de lemn de santal, fructe, lămâie și flori.
GUST: Dewar’s oferă arome simple, dar echilibrate, de fructe de pădure și orz rumenit la foc din lemn curat, folosit în producția de whisky tradițional, în distileria din Aberfeldy.
FINISH: Lung, condimentat, cu o notă lemnoasă de stejar.
508,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Aberfeldy
Aberfeldy - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Aberfeldy este unul dintre whisky-urile cu istorie de peste 100 ani, creat de scoțianul John Dewar. Primele whisky-uri legate de numele Dewar au fost comercializate din anul 1846 de John în mica prăvălie din Scoția, orașul Perth.
În 1898, Tommy și John, fii fondatorului, au extins afacerea cu whisky odată cu prima distilerie proprie, construită în mica localitate Aberfeldy din Perthshire. Distileria este și acum în funcțiune și produce whisky-uri prin metode ce respectă tradiția și moștenirea generațiilor Dewar.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfum de fructe zaharisite și o urmă de fum evoluează în arome mai clare de prune, cremă de vanilie și boabe de cafea.
GUST: Dulceață, malț tare și ceva vegetale uscate, pământii, aduc aminte de turba locală. Din nou vanilie, urmată de piersici și note de stejar.
FINISH: Lung, încălzit de ghimbir, malț, nougat cu alune și doar puțină coajă de grepfrut.
217,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Proapăt, curat și foarte aromat. Sufletul viking aduce mirosul pământului pe care s-au stabilit omenii din nord în urmă cu multe generații: iarbă, miere și fructe cu dulceață bine echilibrată.
GUST: Bogat în arome adânci, plăcute. Undeva în straturile de mijloc se face simțită o notă de portocală rumenită pe grill. Urmează pâinea din cereale măcinate brut, cu coajă groasă și coca prăjită, ceai din plante verzi și iasomie.
FINISH: Foarte lung, cu arome de piper și așchii de lemn.
164,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
Turba din mlaștina Hobbister, arsă încet, malțul întors manual, butoaiele de sherry și maturarea în climatul temperat sunt părți esențiale din meșteșugul practicat de scoțienii în distileria Highland Park. Tradiția, disciplina și aromele desăvârșite au fost răsplătite de publicația Spirit Journal, care a oferit acestui whisky, în două ocazii separate, titlul de ‘Cea mai bună băutură alcoolică din lume’.
ASPECT: Auriu, cu ușoare valențe de chihlimbar.
MIROS: Arome bogate și intense de lemn de stejar, completate de note plăcute de fum.
GUST: Bogat și puternic, cu arome distincte de miere, fum și note lemnoase.
FINISH: La final, lasă o senzație plăcută, catifelată și de lungă durată.
740,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.5L, Alc: 40%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste arome sunt rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată de stejar tânăr.
GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile notele de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.
FINISH: O notă moale, dar persistentă, de malț și lemn umed.
240,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 1L, Alc: 40%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste arome sunt rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată de stejar tânăr.
GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile notele de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.
FINISH: O notă moale, dar persistentă, de malț și lemn umed.
227,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The GlenDronach
The Glendronach - The Hielan Scotch Single Malt Whisky 8 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.
The GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.
Acest single malt a fost maturat 8 ani și îmbuteliat cu toate aromele și compușii naturali (non-chill filtered). Cele mai multe whisky-uri sunt filtrate la o temperatură scăzută (aproximativ 0°C), pentru a îndepărta diferite substanțe, cum ar fi esteri, proteine și acizi. Acest whisky este nefiltrat și păstrează toate acele substanțe ce îi oferă culoarea naturală și aromele autentice, câștigate din distilare, apoi maturare îndelungată în butoaie de stejar asezonate cu vin spaniol sherry.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Parfum rotund din flori de portocal, limonadă proaspătă, stafide sultanas, stafide clasice și prune galbene, acoperite de un praf de vanilie.
GUST: Crocant, vibrant, cu note de stejar condimentat, stafide sultanas calde, gem de caise și turtă dulce. Toate aceste arome sunt înconjurate de caramel, cacao și migdale rumenite.
FINISH: Ecouri aromatice de sherry în contrast cu gustul sec al distilatului puternic îți arată complexitatea și rafinamentul în acest whisky tradițional din regiunea Highland.
164,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ballantine's
Ballantine's - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
În lumea whisky-urilor, numele Ballantine’s este sinonim cu virtuți ca ‘tradiție’, ‘rafinament’ și ‘dedicare’. Omul din spatele acestui fenomen este George Ballantine, care în 1827, în Scoția, orașul Edinburgh, avea o mică băcănie unde vindea și whisky.
George Ballantine a reușit să atragă recenzii pozitive în presa britanică la sfârșit de secol XIX, iar din 1910 a creat celebrul (Ballantine’s) Finest. În anii ce au urmat, familia Ballantine și maeștrii din distileria scoțiană au reusit să păstreze faima whisky-ului, să îl aducă pe piața din SUA și după prohibiția americană, să ofere primul scotch de 17 ani - poate cel mai premiat până în prezent, apoi o expresie rară, maturată 30 de ani.
Ballantine’s Finest este apreciat în lumea întreagă din 1910, iar mărturiile despre calitatea acestui blend continuă să curgă, atât din partea clienților fideli cât și din partea celor care formează opinii în lumea whisky-ului. Finest este un blend fără vârstă, care a primit un punctaj uimitor de 9.6, în cartea "Jim Murray’s Whiskey Bible", un ghid despre cele mai bune whisky-uri, publicat anual de jurnalistul britanic Jim Murray.
ASPECT: Ambră.
MIROS: Extravagant, crocant și dulceag de la malțul de orz. Își fac simțită prezența și notele de fum curat (din lemn de esență tare) și puțin caramel sărat.
GUST: Cele 50 de malt-uri din Ballantine’s Finest își spun cuvântul, sub o formă sau alta. După calitățile olfactive se prezintă pe papile consistent și dulce. Rămân evidente aromele de orz și caramel, urmate de o notă gentilă de turbă.
FINISH: Fin și dulce, aduce în ultimele picături aroma bomboanelor cu zahăr, unt și lapte - o variație a caramelului.
61,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oban
Oban - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 43%
Ajunși la frontiera isulelor Hebride în 1793, frații John și Hugh Stevenson au găsit o insulă ce nu avea mai mult decât un port și pământ măturat de vânt. În același an, cei doi au adus un miez de civilizație prin fabrica de bere Oban (citiți OH-bin), un nume venit din galeză tradus în ‘micul golf’. În 1794, frații Stevenson au construit și distileria de whisky. Toate acestea s-au întâmplat înainte de fondarea oficială orașului scoțian Oban, care s-a ridicat în jurul distileriei înconjurându-i zidurile cu fiecare deceniu.
Distileria Oban a rămas la fel de peste 200 de ani: cădirea nu a fost extinsă, și este una dintre cele mai mici din Scoția, instalațiile sunt cele originale și în perfectă stare de funcționare, iar rețeta și metodele au rămas așa cum au fost lăsate de familia Stevenson. Pe parcursul anilor distileria și brand-ul au trecut în proprietatea multor companii. Astăzi face parte din Grupul Diageo și oferă lumii unele dintre cele mai rafinate whisky-uri din regiunea Highland.
Pentru fiecare expresie, echipa Oban folosește apă pură dintr-un lac natural aflat la doar 4 Km depărtare, orz adus din regiunea Speyside și turbă din multe zone al Scoției. Producția are loc fără grabă, fără compromis și cu multă atenție. După amestecul cerealelor, fermentarea și distilare în alambicurile vechi din cupru, whisky-ul este maturat în funcție de expresia dorită. Pentru eticheta de 14 ani, una dintre cele mai cunoscute ale producătorului scoțian, whisky-ul este maturat în butoaie din stejar alb american.
ASPECT: Auriu-strălucitor.
MIROS: Parfum de portocale proaspete, lămâi și pere cu note sare marină și puține vegetale uscate și pământii.
GUST: Aromă de smochine răscoapte, chiar uscate, mirodenii și malț ușor afumat cu turbă.
FINISH: Lung, fin, lemnos și puțin sărat.
308,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Rittenhouse
Rittenhouse - American Rye Whiskey - 0.7L, Alc: 50%
Rittenhouse este un rye whiskey (whisky de secară), produs din 1935 Kentucky. În prezent este produs la distileria Heaven Hill orașul Bardstown. Istoria whiskey-ului este legată de Piața Rittenhouse din Philadelphia denumită astfel în 1825, după una dintre marile personalitățil ale orașului.
Cei care preferă bourbonul vor aprecia cu siguranţă intensitatea aromatică etalată de acest sortiment american cu tradiţie, distilat din cea mai bună secară.
Rittenhouse Rye 100 Proof este un sortiment îndrăzneţ, cu o profunzime deosebită, care “arde” de nerăbdare să impresioneze cu spiritul său pur american toţi iubitorii de bourbon.
ASPECT: Mahon.
MIROS: Parfum de fructe uscate, caramel și note vegetale de ardei gras.
GUST: Clar, bogat, cu arome de cacao, citrice, scorțișoară, nucșoară și vanilie.
FINISH: Persistent și delicios, cu note din sirop de arțar și condimente.
139,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey Tin - 0.7L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
140,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Amrut
Amrut - Indian Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Povestea Amrut a început în 1948, anul în care Shri J.N. Radhakrishna a înființat laboratorul Amrut. După producția de rom în anii 1960, în 1970 a fost produs primul distilat din struguri.
În 1980 Amrut a produs pentru prima dată distilat din malț pentru a oferi populației indiene whisky de calitate.
Primul whisky-ul indian cu renume lansat de Amrut a fost clasicul Single Malt, prezentat publicului scoțian în 2004, în Glasgow, și până în anul 2009 a fost remarcat de cunoscători și pasionați.
ASPECT: Galben-auriu.
MIROS: Fructat și mieros cu accente de condimente și lemn.
GUST: Bogat în arome provenite din maturarea în lemn de stejar (lemn dulce, vanilie, caramel).
FINISH: Senzația finală după înghițire este persistentă, mătăsoasă și ușor dulceagă.
188,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Grants
Grant's - Triple Wood Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
William Grant este cel care în anul 1887 a pus bazele a ceea ce este astăzi unul dintre cele mai cunoscute scotch whisky-uri din lume. Grant's este un amestec de scotch whisky single malt şi whisky din cereale de cea mai bună calitate, maturat în butoaie de stejar speciale ce oferă arome complexe, rafinate şi perfect echilibrate.
Celebra sticlă triunghiulară de Grant's a fost introdusă în anul 1957. Cele trei laturi reprezintă pentru unii cerealele, apa şi aerul curat scoţian, iar pentru alţii tradiţia, moştenirea şi calitatea deosebită a amestecului.
Grant’s Triple Wood este unul dintre fostele whisky-uri din rezerva familiei Grant, iar astăzi este unul dintre cele mai populare expresii ale distileriei scoțiene. Triple Wood este denumit după tradiția distileriei de a matura acest whisky în trei tipuri de butoaie: din stejar virgin, ce oferă un corp robust condimentat, din stejar american ce îi dăruiește vanilie fină și butoi de bourbon ce îi aduce un finisaj cu aromă dulce din zahăr brun, rafinament și multe alte arome consistente.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Complex, curat, cu note de pere coapte și alte fructe de vară.
GUST: Un echilibru delicios între vanilie dulce, malț și arome ușoare de flori.
FINISH: Lung și dulce cu note fine de fum.
55,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's Honey - Tennessee Whiskey - 0.5L, Alc: 35%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Toate sortimentele de Jack Daniel’s sunt produse din ingrediente naturale și atent selecționate: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție whiskey-ul este supus unui proces esențial pe care se bazează denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul de 70 de grade tărie este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este lăsat la maturare în butoaie din stejar, fabricate conform instrucțiunilor precise ale specialiștilor din distilerie.
După maturare, clasicul Old No. 7, este amestecat cu miere naturală preparată în distileria din Lynchburg. Rezultă Jack Daniel’s Tennessee Honey, unul dintre cele trei mixuri dulci, ușor de savurat, sec sau în cocktail-uri și băuturi de tip long drink.
ASPECT: Miere
MIROS: Orice experință legată de whiskey-urile Jack Daniel’s începe cu buchetul subtil de caramel și stejar afumat, câteva note de flori de portocal, miere și vanilie.
GUST: Gustul este consistent și cremos, deloc monoton, mulțumită notelor de vanilie, stejar afumat, miere și puțină esență de caise.
FINISH: Sfârșitul degustării se lasă așteptat. Dulceața și tăria oferă un finish robust, simetric și bogat.
103,33 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Pig's Nose
Pig's Nose - Scotch Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Compania care deține brand-ul Pig’s Nose a fost inființată de Leonard Russell Senior în 1936, în Scoția. După aproape 80 de ani, grupul Ian Macleod a păstrat afacerea de familie și a dezvoltat un grup de brand-uri cu operațiuni atât în Scoția cât și în Irlanda.
Unul dintre brand-urile de whisky ale grupului Ian Macleod este Pig’s Nose, un nume care face referire la calitatea whisky-ului fin ca nasul unui porc. Acest whisky este produs prin amestecul a trei malțuri din regiunile Speyside, Islay și Lowlands, cu whisky obținut din cereale de calitate premium, apoi este maturat în butoaie noi, confecționate din stejar
ASPECT: Arămiu, cu reflexii aurii, strălucitoare.
MIROS: Pig’s Nose este potent și proaspăt. Primele arome sunt cele de fructe, acoperite rapid de malț de orz, și terci de ovăz. Un whisky tânăr, dar foarte dulce.
GUST: Cu toate că a fost maturat pentru o perioadă scurtă, acest whisky este cremos și cu adevărat dulce. Aromele ce stau la bază devin cremoase și dulci, moi, apoi uleioase. Notele de sare de golf îi oferă puțin din profilul unui whisky maritim.
FINISH: Mediu. Săramură, unt sărat și caramel.
76,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste arome sunt rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată de stejar tânăr.
GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile notele de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.
FINISH: O notă moale, dar persistentă, de malț și lemn umed.
154,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cutty Sark
Cutty Sark - Prohibition - Scotch Blended Whisky 0.7L, Alc: 50%
Whisky-ul Cutty Sark a fost numit după celebra goletă Cutty Sark, o corabie comercială de mare viteză, construită în Marea Britanie și lansată la apă în 1869. În 1923, la un an după ce goleta Cutty Sark a fost retrasă din serviciu și folosită ca vas școală, partenerii din compania scoțiană Berry Bros.& Rudd au avut ideea de a crea un blend de whisky, cu un profil aromatic mai prietenos, pentru piața din S.U.A.
Anii 1920 în S.U.A. era interzisă producția și comercializarea alcoolului de consum prin actul Volstead. Cu toate acestea, Cutty a fost adus prin contrabandă în America și a fost plăcut imediat de populație.
La 80 de ani după sfârșitul prohibiției, Cutty Sark dedică acest blend în ediție limitată, curajosului căpitan McCoy, care a reușit să ofere conaționalilor un scotch autentic, desemnat la sfârșitul anilor 1960 cel mai bine vândut brand de whisky din statele americane.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Prohibition aduce aromă de cremă de ou, cunoscută la varianta cu etichetă galbenă, completată de arome din citrice, pere și caramele clasice.
GUST: Revine caramelul, de această dată amestecat cu arome de ciocolată neagră. Urmează o notă de malț, vegetale și alune pisate.
FINISH: Lung. Din nou caramel și malț din cereale aurii.
95,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jim Beam
Jim Beam - White Label American Bourbon Whiskey - 1L, Alc: 40%
La sfârșitul secolului al XVIII-lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam, stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, a produs pentru prima dată whiskey american.
De șapte generații familia Beam produce whiskey în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasic a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoarea lui Jim B. Beam, omul care a depus toate eforturile necesare pentru reluarea producției după perioada grea traversată de companie.
Kentucky Straight Bourbon Whiskey, cu etichetă albă, este produs din cereale de calitate pentru un gust elegant, fin și pur. Toate aceste trăsături sunt obținute prin respectarea rețetei tradiționale de producție și 4 ani de maturare în butoaie noi din stejar, arse la foc controlat.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Dulce, cu note gentile de vanilie, fân proaspăt cosit, un ton de porumb proaspăt și puțină dulceață din cereale crescute pe câmpiile din Kentucky.
GUST: Corp consistent cu note de stejar afumat, vanilie și cremă de ou, o maia dulce, amestecată cu ceva condimente (piper negru).
FINISH: Din nou stejar afumat. Acum mai intens, aproape de aroma lemnului ars, acoperit de zahăr din cereale sau poate cremă de zahăr ars.
86,83 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Expresia de 15 ani este produsă prin tehnici inventate de maestrul distileriei pentru a obține arome calde și condimentate. Whisky-ul este maturat în butoate de stejar european asezonate cu sherry și în butoaie noi din stejar, apoi este tras în butoiul solera, de mare capacitate. Acest butoi de inspirație spaniolă și portugheză este folosit constant din 1998, este secretul pioneratului în industria de whisky și creatorul aromelor interesante care au adus această etichetă printre cele mai bine vândute single malt-uri din portofoliul Glenfiddich.
ASPECT: Chihlimbar-auriu. Strălucitor.
MIROS: Pentru început se remarcă notele elegante de drupe, măr copt și condimente oferite natural de butoiul asezonat cu vin spaniol. Toate acestea completate natural de note lemnoase, atribuite și butoiului solera.
GUST: Un amestec intens de fructe uscate, cacao, păstăi de scorțișoară uscată și lemn dulce.
FINISH: Lung, aromat, complex.
240,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey - 0.7L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
89,97 RON+ 0,50 RON garanție SGR