Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Corcova Reserve - Cuvee Boheme - 0.75L, Alc: 13.8% Corcova Reserve - Cuvee Boheme - 0.75L, Alc: 13.8%

    Corcova Reserve - Cuvee Boheme - 0.75L, Alc: 13.8%

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Acest cuvee boem aduce aromele frumoase ale vinurilor autentice din Lumea Veche: arome de fructe de fructe negre, condimente și lemn.

     

    GUST: Mătăsos și corpolent, relaxează papilele cu aromele de fructe de pădure, vanilie și cacao sub auspiciile tonului lemnos, lăsat de butoiul din lemn de stejar francez în care vinul a stat aproximativ 12 luni.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu carne de porc, vânat sau carne de vită (Beef Wellington), tortellini, lasagna și brânzeturi cu mucegai nobil, fine și maturate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L,  Alc: 14.5% Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L,  Alc: 14.5%

    Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la est și hrăniți de sol cernoziom, cochilifer, carbonatat și bogat în argilă. După fermentarea cu drojdii selecționate vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Roșu închis, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Buchetul este complex, dulce, mulțumită notelor de visine, fructe roșii de pădure ce aduc devreme note fine de lemn bine păstruns de vin, vioi și puternic.

     

    GUST: Fructele roșii reprezentate fin de mure și cireșe coapte se amestecă cu note de ciocolată neagră. Gust amar, firesc, din ciocolată neagră este amplificat de astringența moale a taninurilor șlefuiți de stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat gusturilor simple care se mulțumesc doar cu ce-i mai bun din gastronomia lumii. Un vin suav pentru aperitive cu mezeluri fine, preparate din carne de vită și vânat, la grătar, legume corpolente și desert cu ciocolată negră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Strugurii atent selecționați prin recoltarea manuală au fost vinificati după o tehnologie modernă, la temperatura de 28-30°C cu o macerare de trei săptămâni, obținând astfel o culoare intensă și arome desăvârșite. Măturarea s-a făcut timp de 12 luni în barrique-uri de 225 litri din stejar european, perioada în care s-a desăvârșit și fermentația malolactică a vinului.

     

     

    ASPECT: Roșu-violet.

     

    MIROS: Unul dintre vinurile reprezentative ale cramei Metamorfosis, monosoiul de Merlot al anului 2016 oferă un parfum lejer, simplu, cu note de fructe roșii și doar o urmă de condimente.

     

    GUST: După câteva minute în care a fost lăsat să respire în pahar, sau într-un decantor clasic, vinul își dezvăluie repede corpul mediu, cu arome de vișine, prune și condimentate. Post gustul este reprezentat de aciditatea echilibrată și tanini molatici.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot parțial baricat este excelent alături de preparate din carne albă cu sos cremos, preparate tradiționale din Italia, mțncăruri condimentate și brânzeturi moi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu o ușoară transparență, specifică soiului.

     

    MIROS: Aromele jucăușe de cireșe și prune aduc o dispoziție veselă, susținută și de note delicate de lemn dăruite de stejarul transilvănean, după opt luni de maturare.

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschid arome de fructe roșii și mirodenii. Un Pinot Noir meșteșugit cu pricepere să fie generos în arome și numai bun pentru a fi păstrat în colecția proprie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Friptură cu legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2018 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Vița de Merlot se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică de 15-18 luni. După îmbuteliere vinul este învechit la sticlă în pivnița cramei pentru încă 6 luni sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii brun-roșcate.

     

    MIROS: Prince Mircea Merlot este un vin select, cu arome fine de fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră și condimente dulci. 

     

    GUST: Vinul păstrează aromele fructate, proaspete și gentile. Textura este densă și echilibrată, cu tanini șlefuiți în lemn cu răbdare și atenție. Post gust sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin strălucitor, chiar extravagant, pe care îl puteți pune pe masă lângă preparatele cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

     

    ASPECT: Vișiniu intens.

     

    MIROS: Buchet complex de merișoare și cacao, evidențiat de puțină vanilie din butoiul de stejar în care a fost maturat timp de câteva luni.

     

    GUST: Textura catifelată, moale, aduce pe papile arome de fructe roșii, fructe uscate și ciocolată neagră. Taninurile sunt moi, cuminți, dar persistenți în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească produsă cu grijă și pricepere pentru o masă îmbelșugată cu preparate din carne roșie, în special vită cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 2 până la 3 ani).

     

  • Serve - Cuvee Guillaume cupaj rosu (PN + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14% Serve - Cuvee Guillaume cupaj rosu (PN + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Serve - Cuvee Guillaume cupaj rosu (PN + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvée Guillaume 2015 este un cupaj de Pinot Noir și Fetească Neagră creat pentru cei care doresc să găsească echilibrul interior. Gusturile și aromele de fructe aduc sentimente uitate din copilărie, amintiri despre prima dragoste, prima călătorie, primele momente cu adevărat importante.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Guillame este fără îndoială un vin cu parfum de fructe roșii – un amestec de cireșe și vișine, condimente și migdale ce aduc puțin din tonul lemnos al baricului de maturare.

     

    GUST: La gust fructele roșii sunt mai coapte, apoi completate de mure albastre, pentrua forma un vin corpolent, cu tanini fini. Final lung de fructe cu zahăr coapte la foc mic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent la mesele cu friptură de rață cu sos de merișoare, vânat la cuptor. La sfârșitul mesei îi puteți savura aromele și alături de brânzeturi proaspete.   

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 15°C. (Potențial de învechire la sticlă de minim 8 - 10 ani).

     

  • Davino - Iacob rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Davino - Iacob rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Davino - Iacob rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Davino Iacob roșu este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc pentru 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21, până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. Urmează cupajarea și maturarea la barrique din stejar românesc timp de 9 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu- rubiniu intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Iacob roșu este un cupaj produs rar în crama Davino: este intens, persistent, puțin robust, dar seducător. Buchetul este reprezentat de fructe confiate, lemn de stejar și doar o urmă de cafea.  

     

    GUST: Complexitatea aromatică este evidentă, iar aromele de fructe uscate și lemn rămân bine echilibrate, puternice până la final și mai departe, în post gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj recomandat la meniuri cu carne de vită împănată, miel, mezeluri, brânzeturi ușoare într-o pizza diavola, sau țărănească și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin roșu intens, clar și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară.

     

    GUST: Vinul Cervus Magnus din soiul Feteasca Neagră este baricat minim șase luni, de aceea este fructat catifelat și corpolent, sec, cu taninuri moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Așa cum lasă de înțeles denumirea și eticheta, acesta este vinul meselor bogate în carne de vânat, sau vită, oaie, porc la grătar, precum și brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5% Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brâncoveanu este un cupaj roșu produs de vinăria Alexandrion din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, cultivate în zona cu Denumire de Origine Controlată (DOC) Dealu Mare.

     

    Vinul este rezultatul anului de recoltă 2012 și este numai bun pentru cei care doresc un cupaj roșu, baricat, cu arome intense.

     

    Alexandrion a decis să ofere acestui vin numele marelui Domnitor ca o trimitere la ruinele pivniței sale ce datează din secolul al XVII-lea, ascunsă multă vreme în peisajul comunei Merei (județul Buzău).

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Buchetul aduce la suprafață semnătura fructelor de pădure lăsate de Cabernet Sauvignon și note de ciocolată întreținute cu finețe de prințul moștenitor Merlot, în alianță cu Feteasca Neagră.

     

    GUST: Acest trio este bine echilibrat și păstrează aromele de coacăze negre și mure cu post gust ușor amărui, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu mezeluri, carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vitel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Cabernet Sauvignon de Purcari este un vin roșu care impresionează cu aromele sale tipice unui vin robust, dublate în acest caz de arome viguroase și energice.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Parfumul este dominat de cireșe negre, acompaniate în timp de notele fine ale condimentelor exotice, împărtășite de butoiul confecționat din lemn de stejar.

     

    GUST: Complexitatea vinului de desfășoară anticipat, cu note de fructe coapte, ciocolată, vanilie și stafide. Taninii sunt nelipsiți și aduc finețea catifelei, simțită și în post gust, alături de nuanța lemnoasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu aperitive din mezeluri proaspete, fel principal cu bucate de vită, în special muşchi de vită în sos Gorgonzola și platouri generoase cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis, intens.

     

    MIROS: Minima Moralia este un cupaj cu arome curajoase, ce se dezvăluie aproape imediat ca un parfum rar oferit de natură și îngrijit de cei care au în grijă acest vin. Așa apar tonurile de smochine uscate, lemn și pământ. Urmează nuanțele de gemuri și fructe proaspete, tutun, piele fină, piper și alte condimente, ascunse în întunecimea de cerneală.

     

    GUST: La gust, aromele par să construiască profilul unui vin aflat la o vârstă de tranziție: acel moment în care vinul trece de la tinerețe la maturitate, cu fructe roșii și taninuri integrate perfect și echilibrate de o aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rar, consistent, potrivit alături de mâncăruri tradiționale românești din carne de porc, vită sau oaie, puțin condimentate. Potrivit și alături de deserturi cu brânză, nuci sau fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

     

    ASPECT: Roșu închis, apropiat de culoarea coacăzelor neagre.

     

    MIROS: În cazul celui mai pretențios și însuflețit soi roșu cultivat în Mehedinți, parfumul nu poate fi altul decât cel al fructelor negre, completate de cafea (boabe).

     

    GUST: Corp catifelat, cu nuanțe pământii, cucerite rapid de coacăze și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de porc și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • LacertA - Blaufraenkisch 2012 - 0.75L, Alc: 14.2% LacertA - Blaufraenkisch 2012 - 0.75L, Alc: 14.2%

    LacertA - Blaufraenkisch 2012 - 0.75L, Alc: 14.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BLAUFRAENKISCH

     

    VOL. ALC.: 14.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole franceze.

     

    În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Frankish-ul albastru este un soi bogat în arome naturale de fructe roșii, definite în acest lot de vișine dulci, ce au întrpătruns lemnul de esență tare al butoiului de maturare.

     

    GUST: Parfumul de vișine și stejar evoluează pe papile în note de cafea, condimente verzi, ceva vegetale și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate pe bază de porc, vită, miel, oaie, rață, gâscă. Blaufraenkisch este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate și produse de patiserie.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Cramele Halewood - Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14% Cramele Halewood - Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    Cramele Halewood - Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul românesc Fetească Neagră, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Un vin cu profil aromatic complex, pur și rafinat pentru simțurile obișnuite cu varietățile Franței și Italiei. Primele arome care încântă simțurile sunt cele de fructe roșii și negre, urmate de vanilie și condimente.

     

    GUST: Un vin corpolent, dar fin, ce lasă astrringența taninilor maturi și gustul dulce-amărui am fructelor de pădure. Post gust mediu spre lung cu aromă de fruct macerat, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu carne de vită, vânat sau miel la grătar, paste cu sos de tomate și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Iconic Estate - Colina, Piatra Alba rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile Colina Piatra Albă au pe etichetă o scoică ce simbolizează fosile marine prezente în sol. Bogăția solului și clima asemănătoare cu cea din sudul Franței formează un terroir potrivit pentru cele mai bune culturi de viță de vie în zona Dealu Mare.

     

    Originea soiurilor și metoda de vinificare oferă din nou calități apropiate de varitățile franceze. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot, urmate de soiuri românești cu tradiție.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu nuanțe violet.

     

    MIROS: Un cupaj consistent cu arome de fructe negre răscoapte, piper roșu și note de ierburi aromate ce amintesc de menta sălbatică.

     

    GUST: Maturarea parțială aduce un buchet suprinzător de stejar, urmat de vanilie, ciocolată și alcool bine integrat ce se plimbă încet pe papile. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită și miel la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13% Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Monosoiul Kronos a fost denumit astfel după zeul grec asociat cu agricultura și roadele pământului. Pentru acest monosoi vinificatorii Halewood ajung în podgoriile din Dealu Mare la primele ore ale dimineții și culeg manual fiecare ciorchine de Pinot Noir.

     

    După zdrobire, mustul şi pieliţa strugurilor roşii sunt lăsate să macereze împreună timp de trei zile, la temperatura controlată de 4°C. Această fază este urmată de maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 14 luni pentru lăsa vinul să împrumute arome complexe de lemn și condimente.

     

    În final, Kronos este un vin roșu de Pinot Noir produs în ediție limitată, cu arome și buchet sofisticat, ce merită savurat cu orice ocazie.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Strugurii de Pinot Noir oferă aromele de prune și cireșe aflată într-o livadă bogată unde se simt și notele de ierburile uscate. Condimente nedeslușite se fac simțite pentru scurt timp mulțumită maturări în baricuri franțuzești.   

     

    GUST: Aromele fructate se simt și îngust ca o parte inegalată a buchetului. Alături de fructe ajung pe papile note de vanilie și scorțișoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu perfect alături de pește la grătar, miel, curcan sau preparate din carne de rață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Torres - Gran Sangre de Toro 2007 -  0.75L, Alc: 14% Torres - Gran Sangre de Toro 2007 -  0.75L, Alc: 14%

    Torres - Gran Sangre de Toro 2007 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CATALUNYA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, MAZUELO, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Jaime Torres Vendrell și fratele său Miguel au construit vinăria Torres în 1870 chiar în fața gării Vilafranca del Penedès din regiunea spaniolă Catalonia. Până în 1928 afacerea de familie s-a extins cu operațiuni de distilare avinului și maturare pentru brandy.

     

    Zeci de ani de prosperitate și experiență în producția de băuturi alcoolice au permis companiei spaniole să dețină în prezent 6 podgorii (cu 6 vinării) ce însumează 1300 de hectare, într-un climat excepțional. Vinurile Torres sunt produse din soiuri tradiționale spaniole (Verdejo, Tempranillo), dar și soiuri cultivate în toată lumea (Sauvignon Blanc și Syrah).

     

    Acest cupaj a fost obținut pentru prima dată în anul 1960, atunci când Miguel Torres a decis să creeze un cupaj roșu inspirat de sangele taurului. În spaniolă numele Torres este legat de cuvântul spanio toro, ce se traduce în taur, iar acesta este și un simbol național datorită tradiționalelor coride din marile orașe spaniole.

     

     

    ASPECT: Roșu închis.

     

    MIROS: Cele trei soiuri aduc aromele frumoase de fructe roșii, în special mure sălbatice, urmate succint de fum din lemn tare.

     

    GUST: Textura este catifelată, groasă, asemenea sângelui de taur. Se păstrează aromele de fructe roșii și negre însoțite de aceleași note firave de fum.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spaniol tradițional ce merită degustat la un festin cu preparate din carne roșie / vânat condimentat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    45,22 RON
  • Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Trapiche este cea mai veche și cea mai apreciată casă de vinuri din Argentina. Încă din 1883, Bodega Trapiche, aflată în Provincia Mendoza, orașul Maipú, produce vinuri de excepție în stilul celor din Lumea Nouă și aduce inovații prin cercetare și aprofundare a cunoștiințelor necesare producției de vin.

     

    Echipa Trapiche în frunte cu vinificatori experimentați și tehnicieni continuă pionieratul vinurilor de calitate superioară prin cultivarea soiurilor de origine franceză. Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Chardonnay sunt soiurile cultivate în micro-terroir, procesate cu echipamente moderne în vinuri de calitate, maturate în butoaie din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Fructat și condimentat.

     

    GUST: Arome de fructe negre și condimente, fin și echilibrat, cu un sfârșit lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, legume înăbușite și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    40,45 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă