Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L	Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L
    -15%

    Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Lynch Bages se află pe lotul de pământ numit Batges, la intrare în comuna Pauillac din regiunea Bordeaux. Deşi sunt documente care atestă proprietatea, în secolul XVI, în această zonă viticultura a apărut 100 de ani mai târziu şi au aparţinut lui Thomas Lynch, un negustor cu origini irlandeze.

     

    Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris. În anii 1930, o parte din domeniul Lynch Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes. În prezent familia Cazes oferă unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Bordeaux. Fie că sunt cupaje roşii sau albe, vinurile sunt produse tradiţional, cu tehnologie modernă şi maturate în butoaie din stejar, aflate în pivniţa vechiului domeniu din Pauillac.

     

    Vinurile Lync Bages cu denumire de origine controlată sunt în majoritate roşii (cupaje tradiţionale din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petiti Verdot), urmate de cupajele albe din cele mai bune soiuri franceze.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intes cu reflexii violet.

     

    MIROS: Parfumul este precis, un pic serios la început şi foarte timid. După cîteva minute se deschide cu un mix de fructe roşii şi negre, lemn de cedru şi tutun.

     

    GUST: Pe papile are un corp mediu, cu tanini fini, arome liniare de fructe concentrate pe armonie şi intensitate. Acum, vinul are toată maturitatea pentru a atrage cu aromele sale şi mai adânci, şi mai robuste, cu final astringent, dar savuros şi post gust lung.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar.Vită, porc, miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20 °C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.047,20 RON

    Special Price 890,12 RON

    (-157,08 RON)
  • Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13% Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     


    REGIUNE / TARA: BORDEAUX / FRANŢA

     


    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     


    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor Chateau Mouton Rothschild, produse pe proprietatea sa, Baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 sa fie îmbuteliat cu numele Mouton Cadet. Dincolo de etichetă, vinul a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale companiei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.



    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, vibrant, luminos, cu tuse violacee.

     

    MIROS: Un miros bogat si complex de fructe coapte, rosii si negre, in special de cirese si foarte pregnant de mure negre, imbogatite cu arome delicate de condimente.

     

    GUST: De o mare intensitate, cu un buchet pe cat de proaspat pe atat de bogat, complex, savuros si expresiv, cu tanini fermi si de o eleganta onctuozitate, cu un potential bun de invechire la sticla.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Asociere clasica langa carnea de miel la cuptor, carnea de vita, mai ales antricot gatit dupa retetele traditionale din Bordeaux. De asemenea se potriveste elegant cu branzeturi moi sau semimoi (Camembert / Brie / Tome de Bordeaux / Tome des Recollets - Franta) si chiar cu desert din smochine proaspete asezonat cu o crema de nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20ºC (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 53,41 RON

    (-9,42 RON)
  • Valahorum - Paolo Mennini - Negru de Dragasani, rosu sec, alc.13.5° 0.75 L Valahorum - Paolo Mennini - Negru de Dragasani, rosu sec, alc.13.5° 0.75 L

    Valahorum - Paolo Mennini - Negru de Dragasani, rosu sec, alc.13.5° 0.75 L

    Este un vin ce poarta numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionanta. Un strain indragostit de Romania, Paolo a gasit in zona viticola a Dragasaniului a doua lui casa.“Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Dragasani de exceptie, selectat de Razvan Macici din zona Dragasani.

    Strugurii au fost selectionati de pe unica parcela 1,7 ha cu Negru de Dragasani plantata in 2009, recoltati manual in ladite si sortati cu rigoare. Dupa macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selectionate si o omogenizare periodica a mustului in fermentatie cu pielita strugurilor. Vinul tanar a fost tras la maturare in baricuri de anul doi din stejar frantuzesc, unde a stat timp de 18 luni. Apoi s-a facut o selectie la baric, dupa care a urmat asamblarea vinului. Astfel am obtinut aproximativ 5.000 de litri, iar vinul a fost imbuteliat dupa o filtrare usoara.


    ASPECT: Rosu dens si stralucitor.
    MIROS: Fruct negru de padure, mure si cirese negre amare.
    GUST: Lemn foarte bine integrat, taninuri dense si catifelate, cu note de ciocolata, un postgust lung si persistent. Un vin cu potential mare de invechire, pana la 10-15 ani.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 15-17 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Partener ideal pentru preparate din carne rosie, vanat, trufe, ciuperci, piept de rata, branzeturi maturate.
  • Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima sa medalie de Aur a fost acordată în 1878 la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a lui Negru de Purcari, care a depășit chiar vinurile Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structură complexă, care impresionează.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Fin, de micșunea și saftian.

     

    GUST: Catifelat, cu o astringență plăcută și cu nuanțe de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un post gust de durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul se potrivește foarte bine cu preparate pe bază de carne, cum ar fi piept de rață afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Milenium rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14% Serve - Terra Romana - Milenium rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Serve - Terra Romana - Milenium rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Millenium roșu provoacă imaginația la o călătorie în lumea vinurilor obținute din soiuri originare din Franța și România. Merlot, Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagră sunt unite de tradiția cultivării și vinificării, păstrată, în parte, de la coloniștii veniți din Imperiul Roman, care s-au stabilit în Dealu Mare în urmă cu 2000 de ani și au cultivat viță de vie.    

     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Trei dintre cele mai înzestrate soiuri de struguri roșii cultivați în Europa, se află într-o simbioză aproape perfectă, ce își face simțită prezența printr-un amestec intrigant de fructe negre, stafide, boabe de cafea, prune și condimente.

     

    GUST: De la primele picături, ce ating papilele gustative, se simte acea uniune de arome, ca o formațiune testudo, compusă din fructe (vișine, mure), ciocolată neagră și condimente (piper, scorțișoară și vanilie). Vinul are aciditate echilibrată, tanini puternici, moi și fini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Face poftă de mâncare și alunecă bine cu o friptură de vită cu sos de brânză cu mucegai, carne de vită la cuptor cu ciuperci portobello. Bun și la deserturi cu ciocolată neagră și vișine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Potențial de învechire de minimum 10 ani).

     

  • Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a Romaniei de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Filosofia brandului a oferit privilegiul de a avea pe sticla însemnele regale ale panglicii cu crini, alături de care se poate admira vinul roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: În gama Elite, Merlot este unul dintre cele mai darnice soiuri, care oferă prin natura sa, un parfum select, extras din flori, fructe roșii și condimente.   

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschide buchetul de fructe roșii. Se simt aromele de fructe roșii cu aciditate plăcută și mai puține taninuri, ce oferă un post-gust mediu. Vinul este maturat parțial, timp de 6 până la 8 luni, în butoaie din stejar, aflate la a doua și a treia trecere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon şi cartofi la cuptor cu rozmarin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L
    -15%

    Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniu Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii. Printre caracteristicile solului din podgoria Le Sondraie este conținutul ridicat de magneziu, benefic pentru soiul Merlot. Cupajul din 2012 este obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc, maturat 18 luni în două barique-uri din stejar francez (primul nou, al doilea aflat la a doua trecere).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens, asemenea unui cupaj clasic de Bordeaux.

     

    MIROS: Arome intense de fructe de pădure, acompaniate de notele de salvie, rozmarin și vanilie condimentată.

     

    GUST: Elegant și armonios, Sondraia dezvoltă un echilibru misterios între fructele fine, inseparabile de strugurii pigmentați și aciditatea moderată, prezentă la fiecare degustare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu din Sondraia este potrivit alături de meniuri consistente: carne de vită la cuptor, vițel la grătar, kebab (miel sau berbec) și porc. Un vin nativ Italiei este potrivit și alături de preparate mediteraneene cu brânză ricotta, parmezan și brânză de oaie semimaturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 168,00 RON

    Special Price 142,80 RON

    (-25,20 RON)
  • Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (CS+ME+FN) 2013 - 0.75L Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (CS+ME+FN) 2013 - 0.75L

    Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (CS+ME+FN) 2013 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.

     

    Cuvee Charlotte din cultura anului 2013 este poate cel mai sofisticat vin din portofoliul S.E.R.V.E. Cupajul dintre Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră formează un vin atemporal, cu o structură ce pune la încercare până și cele mai ascuțite simțuri.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, fermecător și impunător. 

     

    MIROS: Cupajul format din trei soiuri roșii (două cu origini franceze și unul autentic românesc), este inseparabil de aromele fructelor de pădure (coacăze și afine), prune uscate, trufe și scorțișoară.   

     

    GUST: Un vin fructat de o miriadă de arome dăruite de fructe roșii, coapte (vișine și prune), ce se strecoară pe papile cu putere, și lasă în urmă tanini de intensitate medie. Ansamblul aromelor și senzațiilor oferite dă impresia unui vin echilibrat, dulce, cu post-gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru carne roșie de vită argentiniană, vânat la cuptor, sau miel. Potrivit și la deserturile cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 17°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute / Potențial de învechire de minimum 12 ani).

  • Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu puternic, rubiniu.

     

    MIROS: Fructe negre de pădure (coacăze, frăguțe), și aromă de tămâie, unite într-un parfum extravagant și elegant.

     

    GUST: Fructat, catifelat, complex și echilibrat de tanini moi. Aciditate peste medie și plăcută  ce oferă un post gust prelung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de carne roșie la grătar, cârnăciori și mezeluri picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Freedom Blend  rosu 2018 - 0.75L Purcari - Freedom Blend  rosu 2018 - 0.75L

    Purcari - Freedom Blend rosu 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: BASTARDO, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Freedom Blend este un cupaj de trei soiuri cu origini în state din Lumea Veche, alăturate pentru a obține o expresie a libertății și a spiritului liber. Începând 2018, vinul este obținut prin vinificare modernă a trei soiuri: Bastardo (60%), un soi un soi originar din Portugalia, adus în Crimeea Ucraineană, Saperavi (35%) originar din Georgia și Rară Neagră (5%), un soi cu tradiție din terroir-ul Republicii Moldova.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Freedom Blend este un vin cu buchet curajos, format din aromele culese din vișine, mure și coacăze, însoțit cu sensibilitate de prune uscate, piper roșu, lemn umed și piele.

     

    GUST: Gustul este sofisticat, caracteristic unui cupaj din soiuri roșii, consistente de la primele picături. Aromele de fructe roșii se păstrează elegante și pe măsură ce se domolesc, oferă acea senzație catifelată în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex, nelipsit la mesele cu aperitive, preparate pe bază de carne roșie, brânzeturi fermentate și deserturi cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Purcari - Negru de Purcari rosu 2016 - 0.75L Purcari - Negru de Purcari rosu 2016 - 0.75L

    Purcari - Negru de Purcari rosu 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu, intens.

     

    MIROS: Purcari respectă tradiția cupajului Negru de Purcari și după 140 de ani, ne oferă în continuare regele vinurilor roșii din Republica Moldova. Vinul anului 2016 este maturat 18 luni în barrique-uri din stejar franțuzesc pentru șlefui aromele de fructe dulci, prune coapte și smochine, acompaniate în final de un amestec de mirodenii (dominate de șofran).

     

    GUST: La gust, vinul păstrează aceleași arome, mai profunde, mai catifelate, cu tanini delicați și post gust senzual, de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Negru de Purcari este potrivit la cele mai rafinate și consistente preparate: vânat (ruladă de cerb la cuptor, umplută cu smochine, fazan cu piure de castane), miel la cuptor cu ierburi aromate, carne de pasăre de curte cu diverse garnituri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Mosia Tohani - Cuvee Nicolae rosu 2017 - 0.75L Mosia Tohani - Cuvee Nicolae rosu 2017 - 0.75L

    Mosia Tohani - Cuvee Nicolae rosu 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cuvée Nicolae este un vin complex, cu caracter rafinat, creat pe moșia Tohani pentru a sărbători o iubire de demult: cea între Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette.

     

    Pentru acestă poveste unică, Moșia Tohani a creat un cupaj roșu special, un cuvée. Sortimentul roșu este rezultatul vinificarii într-un singur recipient, sau cuvă, de aici și termenul de “cuvée”, care arată și o atenție deosebită pentru vinul care poartă numele unei personalități din Familia Regală a României.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și dens.

     

    MIROS: Un vin roșu consistent, dominat de parfumul fructelor roșii, mure și cireșe negre, domolite de condimente clasice, frunze de tutun și note vegetale.

     

    GUST: Pe papile, Cuvee Nicolae prezintă arome de fructe roșii (afine și cireșe zemoase), ce se tranformă ușor în gem și urme de stejar. Se simte aciditate medie și alcoolul bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la aperitive generoase, paste cu sosuri consistente și deserturi cu ciocolată amăruie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2017 -  0.75L D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2017 -  0.75L

    D. Vladoi - Anca-Maria - Cuvee Primeur 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Cuvee Primeur, primul vin roşu al anului, este un cupaj de culoare roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cele trei soiuri oferă un vin cu parfum fin, o uniune complexă de coacăze, mure şi zmeură, completate armonios de cafea, caramel şi mirodenii.

     

    GUST: La gst, vinul cucereşte cu arome intense de vişine şi cireşe negre. Tanini uşori, astringenţa plăcută şi post gustul mediu, fructat, oferă concluzia unui vin proaspăt, sau cel mult tânăr, uşor de savurat cu orice ocazie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele îmbelşugate, cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor, sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Crama Girboiu - Epicentrum - Merlot + Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L Crama Girboiu - Epicentrum - Merlot + Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L

    Crama Girboiu - Epicentrum - Merlot + Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri, oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.     

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Merlot şi Cabernet Sauvignon este un cupaj clasic, inspirat de stilul Bordeaux, definit în mare parte, de buchetul hipnotizant, format din arome de fructe roşii şi fructe de livadă. Pe măsură ce vinul este lăsat să respire, buchetul se dezvoltă ca un parfum rafinat, încropit de natură. 

     

    GUST: Buchetul promite o experienţă rafinată, iar gustul oferă exact ce promite: fructele roşii se dezvăluie a fi mure, fructele de livadă sunt de fapt prune, coapte, zemoase. Alcoolul este bine integrat, iar tanini, consistenţi. Post gust lung, liniştit, cu aromă de fructe roşii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru un pahar servit în fiecare seară, la mesele cu preparate din carne de porc, fripturi sau amestecuri tocate (cu vită), puţin condimentate, paste cu sosuri la alegere, legume, sau brânzeturi afumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella 2016- 0.75L Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella 2016- 0.75L
    -15%

    Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella 2016- 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ:  VENETO  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA, MOLINARA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Aureum Ancium este un cupaj din patru soiuri italiene: Corvina, Corvinone, Rondinella şi Molinara. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi tradiţional: boabele sunt separate, presate, iar mustul este lăsat să fermenteze în condiţii controlate până la 20 de zile. Cupajul urmează maturare în butoaie de stejar unde finalizează fermentaţia malolactică timp de maxim 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens

     

    MIROS: Buchet elegant, cu nuanțe de fructe roșii coapte, în special cireșe și ciocolată morello. Cupajul surprinde cu referințe picante și un finisaj delicios de ciocolată dulce-amară.

     

    GUST: Un cupaj tradiţional italian cu structură şi elegaţă remarcabilă, oferită de savoarea echilibrată, tanini moi şi alcool natural, bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin robust pentru mese gurmande cu carne rosie la grătar, cu sosuri uşor condimentate, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 314,16 RON

    Special Price 267,04 RON

    (-47,12 RON)
  • Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rosu 2018 - 0.75 L Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rosu 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rosu 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, NOVAC, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Vinurile din Crama Vinarte sunt obținute prin vinificarea separată a fiecărui soi. Strugurii sunt recoltați manual, desciorchinați, iar mustul este tras în cisterne de inox și ținut la temperatură controlată. În cisterne, mustul este fermentat în prezența unei drojdii, apoi fermentația malolactică este finalizată în baricuri franceze din stejar, unde își dezvoltă aromele prin maturare pe o perioadă de 2-6 luni. După maturarea în lemn, vinul este îmbuteliat și păstrat în pivniță unde urmează o altă etapă de învechire.   

     

     

    ASPECT: Sticla are o formă elegantă, iar vinul se prezintă cu un ton de roșu-rubiniu închis, violaceu.

     

    MIROS: Buchetul cupajului roșu de la Vinarte este intens și dominat de fructe roșii (cireșe negre, prune uscate, fructe de pădure), ușor condimentate de cuișoare și alte mirodenii.

     

    GUST: Aromele din fructe oferă vinului o corpolență caracteristică, o textură cremoasă, puternică, dar echilibrată, cu tanini moi și final persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de file de porc cu anghinare coapte, în sos, vițel la cuptor cu sos de vin roșu, cotlet de berbecuț și mistreț cu sos și cartofi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2018 - 0.75 L Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Acest vin provine din struguri hrăniți de sol argiluvian cu sedimente din pietrișuri, nisipuri și marne. Clima din Oltenia este temperat continentală cu influențe mediteraneene propice pentru coacerea optimă a strugurilor și păstrarea aromelor caracteristici fiecărui soi.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Vinarte ne oferă un cupaj nou, pur românesc, din două soiuri obținute din încrucișări cu un soi viță de vie sălbatic și foarte vechi. Cele două soiuri descendente au primit moștenire parfumul proaspăt de viță verde (vegetal-amărui).

     

    GUST: Nedeea rose are un profil aromatic definit de aromele de cireșe roșii și albe, fragi și prune uscate din Fetească, urmate de violete, bujori și alte flori uscate din Băbească. Toate aceste arome, maturate în barrique-uri din stejar francez timp de 2-6 luni, oferă în final un amestec proaspăt, revigorant și tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de carne de pasăre, pește, fructe de mare și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 9°C.

     

  • Vinarte - Domeniile Vinarte, Rosu 2017 - 0.75L Vinarte - Domeniile Vinarte, Rosu 2017 - 0.75L

    Vinarte - Domeniile Vinarte, Rosu 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Un vin roșu produs de vinificatorii din Crama Bolovanu, care au acordat atenție în selecția celor mai bune exemplare, desciorchinate, stoarse și fermetate controlat. Aromele celor două soiuri franceze ‘cu greutate’, sunt șlefuite timp de 6 luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un vin cu arome complexe, din care se fac remarcate cele de fructe pădure, ușor maturate în alcool.

     

    GUST: Pe papile, cupajul roșu de la Vinarte se așează cu arome de fructe roșii de pădure, prune uscate și zahăr ars, cules de pe o budincă de casă, delicioasă și consistentă. Un vin cu tanini rotunzi, post gust lung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru meniuri consistente din care de vită, vițel și oaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).

     

  • Vinarte - Castel Bolovanu CS & C. Franc, rosu, 2017 - 0.75L Vinarte - Castel Bolovanu CS & C. Franc, rosu, 2017 - 0.75L

    Vinarte - Castel Bolovanu CS & C. Franc, rosu, 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Strugurii din podgoria Sâmburești sunt recoltați și sortați manual în cramă. După desciorchinare și zdrobire, mustul este pompat în cisterne din inox în care este menținut la un interval constat de temperatură. În timpul fermentației alcoolice este adăugată și drojdia pentru a desăvârși profilul aromatic. După toate aceste operațiuni, vinul este tras în barrique-uri franceze unde are loc fermentația malolactică și inobilarea, pe parcursul a 6-9 luni.

     

     

    ASPECT: Un vin limpede, roșu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Castel Bolovanu este un vin intens, cu arome de fructe de pădure, coacăze și afine, ușor piperat.

     

    GUST: Soiurile Cabernet Suvignon și Cabernet Franc, vinificate în proporție 60, respectiv 40%, oferă un corp intens, plin și proaspăt, cu tanini maturi. Un vin astringent cu post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul celor două soiuri franceze este potrivit la mesele consistente cu carne de vită, miel, porc, rață, gâscă, sau brânzeturi afumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 4 până la 6 ani).

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă