Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.


Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.


 Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.


 Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde,  busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.


 Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Babich

    Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.  

     

    Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual, zdrobiți, presați și fermentați în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi ce variază între 12 - 21°C. pentru a păstra aromele tipice regiunii. O cantitate mică din vin este fermentat cu drojdii sălbatice, iar după degustări îndelungate vinul este asamblat și îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc din Lumea Nouă, ce oferă arome de citrice dulci, coacăze roșii și fructe tropicale ce suprapun notele de ierburi proaspete și elemente minerale.

     

    GUST: La început aduce note amestecate dintr-o salată de fructe tropicale și fructe de livadă. Aromele de mijloc sunt cele de citrice coapte și coacăze cu condimente și lime, prezente și în gustul final, de persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu fructe de mare, în special pentru stridii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    100,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12% DFR - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    După recolta manuală și transportul în lădițe de 15 kilograme, strugurii sunt desciorchinați și zdrobiți. Mustuiala este lăsată să se limpezească în cisterne din oțel inoxidabil timp de 48 de ore la temperatura de 5°C. Fermentarea alcoolică se desfășoară pe o perioadă de 16 zile la temperaturi cuprinse între 16-18°C. în cisterne de oțel, pentru a se păstra aroma și prospețimea înainte de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome proaspete de soc și un amestec de citrice amărui, tonice.

     

    GUST: Onctuos, acidulat, cu alcool perfect integrat și arome de citrice, mai intense, agrișe și lime cu tușe finale de minerale. Postgust mediu spre lung, cu notă de ardei verde picant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele cu peşte, paste cu sos alb și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Metaph Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12% Casa Olteanu - Gramma Metaph Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Metaph Alb DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc demisec este mereu o expresie plăcută, delicată, cu arome relaxante de citrice, mere verzi și flori.

     

    GUST:  Pe papile este efervescent cu aromă de flori completate natural de ierburi proaspete și caise. Postgust mediu spre lung, revigorant.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este un vin potrivit pentru conversații, momente de relaxare și mese cu preparate ușoare din pește, fructe de mare, salate proaspete și brânzeturi fine. Potrivit și alături de preparate consistente din carne albă, cu sosuri delicate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8% 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Clasic și stilat, Sauvignon Blanc oferă, chiar și în recolta anului 2024, aromele fructelor de livadă. Aici se evidențiază note de mere, pere și caise coapte și răcoritoare, completate de citrice și flori sălbatice.

     

    GUST: Pe papile se păstrează notele echilibrate de fructe proaspete, iar notele vegetale se rezumă la iarbă proaspăt culeasă, cu o remanență scurtă spre medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat a se servi rece, la mesele cu preparate din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Primordial Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniul Bogdan - Primordial Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Primordial Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Vița de vie din soiul Sauvignon Blanc, plantată în solul cernoziom al domeniului Bogdan, oferă o producție de 7 tone la hectar, recoltată manual în lădițe de zece kilograme în a doua jumătate a lunii august. Strugurii sunt desciorchinați, sortați cu atenție și trecuți prin zdrobitorul cu acțiune centrifugă. Urmează presarea ușoară a boabelor și limpezirea gravitațională a mustului. Fermentarea mustului are loc în baricuri din stejar franțuzesc, la prima umplere, la o temperatură de 12-13°C. cu amestecare a drojdiei (batonnage), de 3-4 ori pe săptămână. Un procent de 85% din vin este maturat în butoaie din stejar timp de patru luni, iar restul de 15% este ținut în cisternele din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note verzi de ardei gras și citrice, echilibrate armonios de ierburi sălbatice și un ton de vanilie, oferit de maturarea în butoi de stejar.  

     

    GUST: Răcorește cu prospețimea și vigoarea aromelor de lămâie și mere galbene, pe un fond cu alcool bine integrat. Mota de taninuri lemnoase lasă o remanență medie spre lungă, savuroasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la orice masă cu preparate din pește, cum ar fi șalău la grătar, cât și sparanghel cu bacon la cuptor, brânză proaspătă de capră sau plăcintă cu praz.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai strălucitor, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un buchet aromatic vibrant și complex. Se deschid note de fructe exotice precum fructul pasiunii, ananas și o nuanță de coacăze negre. De asemenea, se simt arome vegetale de soc și ardei gras verde, completate de o notă minerală din calcar.

     

    GUST: Atacul este proaspăt și direct, cu o aciditate vivace. Aromele din nas se regăsesc în gust, cu o explozie de citrice (grapefruit roz, lămâie verde), urmată de un gust de fructe tropicale coapte. Finalul este lung, mineral și revigorant, lăsând o senzație persistentă de prospețime.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fructe de mare (stridii, midii), pește la grătar cu lămâie și ierburi, salată de chèvre (brânză de capră) cu dressing de lămâie, alte preparate cu sparanghel aburit.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Vigneron Sauvignon Blanc DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.7% DFR - Vigneron Sauvignon Blanc DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Vigneron Sauvignon Blanc DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de flori echilibrate de note citrice, specifice soiului alb adaptat la terroir-ul din Muntenia.

     

    GUST: Flori de câmp, lămâie și minerale ce se așează armonios pe papile. Post gust mediu spre lung ce indică un vin echilibrat, cu potențial de maturare.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu peşte și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 11°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.

     

    După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Ușor onctuos, cu note de legume verzi și legume coapte de vară, între care se strecoară o notă de mirodenii.

     

    GUST: Pe papile aduce o notă dulce de flori, o notă corcantă de lămâie și efervescență fructată, pentru un postgust scurt spre mediu. Un vin cu potențial, ce poate fi servit acum sau în perioada următoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pentru cei care nu vor să aștepte, vinul de acum este răcoritor, mai ales în sezonul cald, alături de salate, carne de pasăre la cuptor și pește la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Paul Mas - Arrogant Frog Ribet White Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12% Paul Mas - Arrogant Frog Ribet White Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Jean Claude Mas

    Paul Mas - Arrogant Frog Ribet White Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA  

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Arrogant Frog este un brand al vinificatorului francez Jean-Claude Mas. Acesta a fost pasionat de produția vinului în regiunea natală Languedoc încă din copilărie. La începutul anilor '90 acesta a lucrat la producția unor etichete bine stablite pe piața vinurilor, cum ar fi Château Pape Clément sau Château Talbot.

     

    După experiența acumulată în lumea vinurilor și activitatea la cramele din sudul Franței, acesta a hotărât să se întoarcă la rădăcinile sale și în 1995 a creat primul său cupaj. Jean-Clude s-a întors acasă în Laguedoc și a creat vinurile Arrogant Frog, ce au pe etichetă clasificarea Pays Doc IGP (Indicație Geografică Protejată).

     

    Podgoriile Arrogant Frog sunt cultivate cu soiurile Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carigan și Cinsault, pentru vinurile roșii și rose, alături de Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc și Chardonnay pentru vinurile albe. 

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum de limonadă amestecată cu alcool, note verzi de agrișe, grepfut și iarbă proaspăt culeasă.  

     

    GUST: Stabilizat de cei doi ani de învechire și răcit înainte de degustare, aduce acele note verzi de cârcei, aciditatea naturală și note de fructe exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se înțelege bine cu aperitive calde, preparate din carne de pasăre, pește slab, paste sau salate vegetariene.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    55,93 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Gaben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Private Selection Sauvignon Blanc este mai robust și persistent în arome de flori sălbatice, fructe exotice și vanilie.  

     

    GUST: Pe papile aduce o dulceață exotică și o remanență compusă din note de mirodenii și păstăi de vanilie uscată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb consistent și potrivit la mesele cu preparate din pește, risotto cu morcovi și curry, coaste de miel la cuptor și brânzeturi semitari. Îl puteți savura și la desert alături de ștrudel cu scorțișoară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13% Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Prince Stirbey

    Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - baroneasa Ileana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini în vestul Europei.

     

    Soiul Sauvignon Blanc este cultivat în Drăgășani de peste o sută de ani, iar vinurile au aceeași cautare și în prezent. Succesul vinului de Drăgășani este rezultatul culturilor sănătoase, aflate în soluri adânci și reci din regiune, echilibrate de climatul cald și temperat ce oferă strugurilor arome proaspete și intense.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc aduce adesea o parte din aromele terroir-ului de origine. Pentru această ediție sunt reprezentative aromele soc și iarbă proaspăt cosită.

     

    GUST: Această clonă de Sauvignon Blanc, cultivat în Drăgășani, păstrează aromele de ierburi, completate de minerale ce dau un post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu carne albă, pește, fructe de mare și dulciuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - Serafim Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12% Licorna - Serafim Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Licorna

    Licorna - Serafim Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Verde-gălbui.

     

    MIROS: Serafim Sauvignon Blanc 2023 este un vin proaspăt și oferă un buchet pe măsură, descris de aromele florale de păducel, citrice și fructe cu pulpa galbenă.

     

    GUST: Textura ușor acidulată aduce un joc echilibrat între notele florale și citrice. Pe papile se rafinează scurt o notă de pepene galben, dulce, ce oferă remanență lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele proaspete și profilul sec al acestei varietăți sunt potrivite la mesele cu preparate din carne de pasăre și ierburi, după rețete mediteraneene și pește gras de apă dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Sauvignon Blanc este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Viziunea artistului român pentru gama Special Reserve este prezentă și pe eticheta acestui vin de Sauvignon Blanc ce aduce un design minimalist, dominat de un arbore verde, ce reprezintă viața și evoluția naturii.

     

    MIROS: Pomul Vieții aduce energia verde a florilor proaspete de soc și liliac, apoi fructe de livadă coapte și citrice din Mediterană.

     

    GUST: Consistența nativă a soiului este evidentă încă din primele secunde, apoi întervin romele de pere dulci, cireșe albe și pepene galben. Gustul amărui, puțin sec este dat de o notă foarte scurtă de citrice, păstrată de soi după vinificare. Post gust acidulat, ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb recomandat la orice masă unde se savurează aperitive cu brânză de capră Chavignol, rulou de biban presărat cu condimente și ierburi indiene, pește și scoici cu mango.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Babich

    Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.

     

    Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.

     

    Struguri din soiurile Waihopai, Awatere și domeniu din Valea Wairau sunt culeși, zdrobiți și presați cu contact minim cu pielița strugurilor. Mustul este limpezit și fermentat în cisterne din oțel unde sunt fermentați cu o varitate de drojdii pentru a dezvolta arome complexe. O parti din vin urmează fermentarea malolactică. După degustarea detaliată a vinurilor este realizată cupajarea și îmbutelierea.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de mosc, agrișe, mandarine și o notă de fenicul.

     

    GUST: Aduce pe papile arome de lămâie, lime, agrișe și coacăze negre. Pe măsură ce este degustat se dezvoltă note suplimentare de grepfrut și pepene galben. Postgust lung, cu note de ananas copt și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele deosebite ale acestui Sauvignon Blanc argentinian sunt recomandate la mesele cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    110,84 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti

    Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Buchetul aduce o adiere de primăvară cu parfum de ierburi, flori și fructe coapte, de la drupe la diverse alte fructe cu pulpa galbenă.

     

    GUST: Energic, cu arome de ierburi verzi, infuzate la rece de alcool bine integrat, note de pere și caise. În final este răcoritor și sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la masa de prânz, dar și seara, simplu - ca aperitiv – sau la preparatele din carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Nativus Sauvignon Blanc de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Parfum de frunze, iasomie, fructul pasiunii pepene galben și o notă de piersici albe.

     

    GUST: Un vin proaspăt ce denotă și o textură catifelată, cu arome florale și fructate. Gust final onctuos, cu persistență scurtă spre medie, pe măsură ce se încălzește.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele de prânz ori seara, ca aperitiv dar și în compania preparatelor din carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea, ajuns la Volumul II, este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Sauvignon Blanc Fumé este un vin din soiul Sauvignon Blanc vinificat clasic și maturat timp de 90 de zile în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosință.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Profilul aromatic aduce arome de vârf florale, concentrate pe soc și acompaniate de citrice, tușe de lemn, vanilie și flori de salcâm.  

     

    GUST: Pe papile aduce o diversitate de arome, echilibrate de aciditate. În post gust se mențin note de fructe exotice și apar tușele de baricare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pește gras la cuptor, garnisit cu ierburi aromatice, gustări cu brânzeturi și fructe, deserturi cu citrice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc Magnum DOC 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINŢA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Sauvignon Blanc este vinul proaspăt, tânăr şi îndrăzneţ, cu arome de flori şi fructe ce inspiră zilele frumoase cu soare şi răcoreşte simţurile de fiecare dată. Acest vine aduce apreciere pentru munca echipei din Crama Liliac. Recent, vinul a a fost premiat la competiţii internaţionale de renume, dar şi la concursuri, ori evenimente locale, dedicate celor mai bune vinuri româneşti.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede şi strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, cu arome de bergamotă, cantaloupe și mango, echilibrate de flori și alte note de citrice.

     

    GUST: Răcoritor, cu arome de citronelă, coajă de citrice și fructe tropicale dulci. Postgust scurt spre mediu, crocant și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea și aromele fructate îl recomandă la mesele cu salate de vară, preparate din carne de pasăre cu legume la cuptor și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă