Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.


Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.


 Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.


 Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde,  busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.


 Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3% LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

    LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc produs pentru a trece testul timpului și a oferi în continuare parfumul proaspăt de flori de viță de vie și soc, completate grațios de caise și gutui.

     

    GUST: Energic, acidulat și bine echilibrat în cantitățile de zahăr și alcool, ce îi oferă gustul sec, caracteristic. Post gustul este decis de notele sâmburilor lemnoși de drupe și puțin piper alb.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu preparatele pe bază de pui sau curcan la cuptor, gustări cu brânzeturi afumate și, la desert, tarte sau orice alte prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

    Acest vin face parte din gama denumită după unul din membrii familiei Vlădoi, iar Sauvignon Blanc este cu siguranță fresh, sprinten și plin de viață, asemenea personalității după care a fost modelat.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii ușoare.

     

    MIROS: Vinul cucerește cu energia și prospețimea vegetală din flori de soc și ardei gras.

     

    GUST: Vegetalele rămân in fundal pentru a face loc citricelor, gustului mieral ridicat, obținut din solul fertil al Dobrogei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele seci și vioaie îl recomandă alături de preparate și semi-preprate din pui, pește, fructe de mare cu sosuri complexe ușor condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinul oferă arome caracteristice soiului francez cu o personalitate cizelată de terroir-ul românesc. Cele mai evidente sunt aromele de ierburi, fân proaspăt, ardei gras și flori de soc.

     

    GUST: Degustat la temperatura recomandată este inconfundabil vegetal, fructat și bine acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de salate cu legume proaspete și preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Licorna - ANNO  - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14% Licorna - ANNO  - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Licorna - ANNO - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome de fructe de livadă, coapte, frunze verzi și flori din viță de vie.

     

    GUST: Arome din pulpă coaptă și semințe de dovelac și vegetale, echilibrate de mineralitate revigorantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne albă / pește (pui cu fructe sau ierburi, gătit în stilul mediteranean).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Serafim - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Serafim - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Serafim - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Verde-gălbui.

     

    MIROS: Arome de vegetale, flori de soc, citrice și pepene galben. Intensitatea aromatică a parfumului este o caracteristică oferită de soiul Petit Suvignon.

     

    GUST: Aromele florale de soc și acacia sunt echilibrate de notele fructate, dulci-amărui, din lămâie, grepfrut și mere verzi. Post gust mediu, proaspăt și revigorant. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de pește, în special somon, carne de pasăre cu fructe sau ierburi, după rețete mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Arome din fructe exotice și fructe de livadă cu note de mirodenii.

     

    GUST: Arome fructate și note vanilie oferite de maturarea în butoaie din stejar românesc timp de 9 luni.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc clasic, recomandat la mesele cu pește, risotto cu morcovi și curry, coaste de miel la cuptor și brânzeturi semitari. La desert este răcoritor alături de ștrudel cu scorțișoară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13% Crama Oprisor - La Cetate Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Oprisor - La Cetate Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Gama La Cetate oferă lumii unele dintre cele mai bune vinuri create pentru renașterea pământului românesc. Acestea sunt și primele monosoiuri albe și roșii produse cu tradiție și mare atenție pentru a cinsti istoria vinurilor românești care încă se mai scrie prin meșteșugul oamenilor pasionați și dedicați de la Crama Oprișor.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor cu tente verzui.

     

    MIROS: Parfum de soc, lime și ale citrice, completate subtil de vanilia lăsată de butoiul de maturare.

     

    GUST: Un Sauvignon Blanc din solurile bogate în argilă și calcar ale Mehedințiului, oferă un corp fin, mineral, energic, cu aceleași note de citrice acidulate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merge bine cu un curcan la cuptor, pui sau macrou la grătar, fructe de mare și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2017 -  0.75L, Alc: 13.5% Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2017 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Prince Stirbey - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

     

    Soiul Sauvignon Blanc este cultivat în Drăgășani de peste o sută de ani, iar vinurile au aceeași cautare și în prezent. Succesul vinului de Drăgășani este rezultatul culturilor sănătoase, aflate în soluri adânci și reci din regiune, echilibrate de climatul cald și temperat ce oferă strugurilor, apoi vinului, arome proaspete și intense.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc de la Prince Stirbey este un vin proaspăt, revigorant, cu arome vesele de flori, citrice și fructe cu pulpă albă.

     

    GUST: Ușor diferit de vinurile produse din același soi în Europa, Sauvignon-ul din Drăgășani împarte arome de flori de iasomie, soc și caprifoi. Aromele fructate sunt cele de ananas, papaya, gutui, guave și agrișe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal la mesele cu carne albă, pește, fructe de mare și dulciuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Purcari - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Purcari oferă un vin obținut din 100% struguri din soiul Sauvignon Blanc. Un vin cu o prospețime debordantă, oferită de citrice (grepfrut și lime), completate de fructe exotice și nuanțe florale, discrete.

     

    GUST: Aromă mai intensă de fructe proaspete și aciditate medie. Răcoritor, ușor acidulat, cu post gust scurt spre mediu.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese cu pui la grătar sau la cuptor cu legume, pește, mai cu seamă biban de mare, mese cu brânzeturi franțuzești din lapte de capră (Crottin de Chavignol) și salate de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -5%

    Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Sauvignon Blanc și-a găsit de multă vreme locul printre soiurile cultivate în regiunea cu denumire de origine controlată Marlborough. Încă din anii 1970 vinificatorii neozeelandezi cultivă Sauvignon Blanc și produc vinuri cu personalitate unică, oferită în mare parte de terroir. Stilul vinurilor obținute din acest soi variază de la cele ușoare cu arome de citrice și fructe tropicale până la cele dominate de vegetale / ierburi aromate.

     

     

    ASPECT:Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum din fructe tropicale, drupe și o notă scurtă de citrice.

     

    GUST: Se păstrează fructele tropicale, pentru care pun în evidență ananasul, urmat de piersici zemoase, lămâie verde și iarbă proaspăt cosită. Evident, este un vin ușor acidulat, mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 48,27 RON

    Special Price 45,86 RON

    (-2,41 RON)
  • Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Galben pal. Limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Arome de citrice, vegetale simple, ierburi aromate și legume proaspete.

     

    GUST: Gâdilă cu aciditatea sa ridicată și aduce savoare prin aromele de iarbă proaspăt cosită, ierburi aromate (urzică) și legume (ardei gras).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește la prânz sau la cină alături de preparatele ușoare din carne slabă și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul al XVIII--lea de familiile Comte Lafond si Ladoucette, au lansat în 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (Cele două turnuri). Vinul provine din culturile aflate în “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.

     

     

    ASPECT: Vin de culoare verde pal, limpede şi aşezat, datorită soiului de Sauvignon Blanc şi procesului tradiţional de vinificaţie şi maturare.

     

    MIROS: Un vin popular, graţie soiului parfumat, pulpei din fructe albe şi nuanţelor de anason, care se ridică subtil la suprafaţa licorii.

     

    GUST: Degustarea începe cu paleta fructată fructată pentru a continua sublim cu gustul sec al unui Sauvignon Blanc. Această experienţă intensă, puţin influenţată de tanini, se păstrează până la ultima experienţa cu o vivacitate suprinzătoare, până la ultima picătură.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne de pui sau carne de vită în special dacă este însoțit de un sos cremos sau de legume de primăvară, cum ar fi sparanghelul și mazărea. De asemenea, acest Sauvignon Blanc este recomandat şi cu feluri de peşte, cu legume de primăvară și sosuri cu unt.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.

     

    Preț normal: 99,96 RON

    Special Price 84,97 RON

    (-14,99 RON)
  • Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Pentru a obține cel mai bun vin din soiul Sauvignon Blanc, echipa din Urlați alege strugurii din cele mai bogate recolte cu certificare DOC (Denumire de Origine Controlată). Mustul este fermentat la temperatura de 12°C, folosind biotehnologie modernă pentru a păstra acele arome ușoare, răcoritoare, tipice monosoiurilor proaspete.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Parfum fin de vegetale amare și esență de lemn, rezultat din contactul vinului cu baricul din stejar.

     

    GUST: Un vin parțial baricat, vioi, generos în arome citrice, soc, ardei verde, iarbă uscată și lemn rumenit.  Post gust lung și plăcut. Învechirea la stică îi poate dezvolta arome noi, caracteristice soiului și terroir-ului din Dealu Mare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de savurat alături de pește, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță: Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny.

     

    Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale ce contribuie la savoarea acestui monosoi alb din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet frumos, clasic, tradițional, ușor de personificat în imaginea unui mușchetar francez, parfumat cu flori albe  (coacoze negre), și praf de pușcă brut, sugerat de mineralele rămase din silex și alte roci.  

     

    GUST: Atacul vinului pe papile este direct, curajos și ușor înțepător. Revine acel gust sărat din piatră de cremene, citrice și alte fructe din teritorii îndepărtate.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu pește, crustacee, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 242,76 RON

    Special Price 206,35 RON

    (-36,41 RON)
  • Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc se arată diferit de celelalte vinuri albe, prin intensitatea, prospețimea și eleganța sa caracteristică, depășită doar de fratele mai mare, Chardonnay. Citricele și florile de soc deschid pofta de a descoperi pe deplin acest vin.

     

    GUST: Se păstrează intensitatea fructelor citrice, la care se adaugă note exotice de grepfrut și pomelo, ușor de recunoscut și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de somon, sardine la grătar, fructe de mare crude (cu spaghete), sau quiche cu brie și zuchinni.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Balla Geza - Sauvignon Blanc  2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Balla Geza - Sauvignon Blanc  2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Balla Geza - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

     

    Sauvignon Blanc este un soi cu origini franceze și este cultivat în zona Miniș încă de la începutul secolului XX, atunci când majoritatea regiunilor viticole din România și restul Europei erau afectat de filoxera, un dăunător al viței de vie. Experiența și stilul clasic de vinificare al cramei Balla Geza oferă un monosoi cu profil aromatic vioi și arome ușoare, revigorante, recomandate la orice ocazie în care se dorește un vin alb de calitate.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Parfum tipic de iarbă și fân proaspăt cosit, ardei gras, verde și roșu și note din flori de soc.

     

    GUST: Chiar dacă la început este sec vinul își păstrează caracterul vioi și clar prin arome de drupe și fructe tropicale. Fermentarea la temperaturi scăzute a păstrat intensitatea aromelor de fructe, evidentă încă din primele minute ale degustprii. Post gust mediu, vegetal și floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu carne de curcan și pui cu legume la grătar, sosuri cu ierburi aromatice, pește sau fructe de mare, salate cu legume proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale, arome fructate şi vegetale.

     

    Toate aceste arome ce se regăsesc în monosoiul produs în Valea Loarei prin vinificare în prezenţa drojdiei selecţionate pentru o perioadă de până la 10 luni. Maturarea este realizată tot în prezenţa drojdiei până la 15 luni, după care vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Baron L este un vin ce împarte arome delicate de flori şi vegetale (ardei gras verde, iarbă proaspăt cosită), citrice şi note minerale.

     

    GUST: Pe papile este intens, lejer, elegant, fructat (pere şi mere verzi, agrişe si lămâi, lime şi portocale). Se fac din nou remarcate aromele vegetale de iarbă proaspătă şi asparagus. Per ansamblu vinul este  seducător, de o corpolenţă mică, cu aciditate ridicată. Gustul remanent, este lung, citric şi mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate vegetariene, sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon, peşte slab de baltă servit cu sos de lămâie şi varză de Bruxelles. La finalul mesei, îl recomandăm alături de brânzeturi tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 571,20 RON

    Special Price 485,52 RON

    (-85,68 RON)
  • Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești, dar și soiuri internaționale.

     

    Unexpected este un vin obținut fără intenție. În timpul fermentaţiei pentru vinul clasic de Sauvignon Blanc, temperatura din cisterne a crescut necontrolat. Vinul a fost încercat şi cu toate ca a fost o greşeală, profilul aromatic i-a inspirat pe cei din crama Liliac să îl păstreze și să îi ofere o etichetă aparte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Seducător, intens, ca un vin din Lumea Nouă, surprizător prin parfumul de fructele de livadă și fructe exotice cu nuanțe ce așteaptă să fie descoperite în gust.

     

    GUST: Un Sauvignon Blanc în stilul rustic, tradiţional, care defilează cu aromele sale de fructe exotice, crescute prin toate colțurile lumii, tonuri vegetale şi migdale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu cei care vor preparate gurmande și gourme. În orice caz, recomandăm acest vin la mese cu pui, curcan, pește (biban, păstrav, cod, calcan, halibut), fructe de mare, brânză și cașcaval, sparanghel, verdețuri sotate și lasagna vegetariană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L

    Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc din gama Elite este un vin tânăr, care păstrează notele proaspete de drupe (piersici, caise, zarzăre), pepene galben, flori uscate și citrice.

     

    GUST: Vinul scaldă papilele și aduce arome dulci de la celeași drupe ce se simt acum mai bogate, amestecate cu alte fructe de livadă. Alături de fructe se simt note de flori sensibile și elegante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate pe care îl recomandăm ușor răcit alături de preparate din pește, fructe de mare, brânzeturi și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

    Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Unul dintre cele mai respectate soiuri ale Franței, cultivat pe pământ românesc și vinificat tradițional pentru a oferi parfum delicat și proaspăt de fructe exotice, grepfrut și flori.

     

    GUST: În toată splendoarea sa, la temperatura potrivită, Sauvignon Blanc este definit în linii mari de aromele de citrice, pomelor și fructe exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vila Dobrușa - Sauvignon Blanc este un vin proaspăt pentru aperitive, pește părpălit la grătar, brânzeturi de capră și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă