Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.


Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.


 Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.


 Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde,  busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.


 Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3% LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

  LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14.3%

   

  VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Un Sauvignon Blanc produs pentru a trece testul timpului și a oferi în continuare parfumul proaspăt de flori de viță de vie și soc, completate grațios de caise și gutui.

   

  GUST: Energic, acidulat și bine echilibrat în cantitățile de zahăr și alcool, ce îi oferă gustul sec, caracteristic. Post gustul este decis de notele sâmburilor lemnoși de drupe și puțin piper alb.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu preparatele pe bază de pui sau curcan la cuptor, gustări cu brânzeturi afumate și, la desert, tarte sau orice alte prăjituri cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

   

  56,11 RON
 • Balla Geza - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Balla Geza - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Balla Geza - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale obținute în această zonă.

   

  Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

   

  Sauvignon Blanc este un soi cu origini franceze și este cultivat în zona Miniș încă de la începutul secolului XX, atunci când majoritatea regiunilor viticole din România și restul Europei erau afectat de filoxera, un dăunător al viței de vie. Experiența și stilul clasic de vinificare al cramei Balla Geza oferă un monosoi cu profil aromatic vioi și arome ușoare, revigorante, recomandate la orice ocazie în care se dorește un vin alb de calitate.

   

   

  ASPECT: Galben-pai.

   

  MIROS: Parfum tipic de iarbă și fân proaspăt cosit, ardei gras, verde și roșu și note din flori de soc.

   

  GUST: Chiar dacă la început este sec vinul își păstrează caracterul vioi și clar prin arome de drupe și fructe tropicale. Fermentarea la temperaturi scăzute a păstrat intensitatea aromelor de fructe, evidentă încă din primele minute ale degustprii. Post gust mediu, vegetal și floral.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu carne de curcan și pui cu legume la grătar, sosuri cu ierburi aromatice, pește sau fructe de mare, salate cu legume proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  32,73 RON
 • Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -10%

  Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Sauvignon Blanc se arată diferit de celelalte vinuri albe, prin intensitatea, prospețimea și eleganța sa caracteristică, depășită doar de fratele mai mare, Chardonnay. Citricele și florile de soc deschid pofta de a descoperi pe deplin acest vin.

   

  GUST: Se păstrează intensitatea fructelor citrice, la care se adaugă note exotice de grepfrut și pomelo, ușor de recunoscut și în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de somon, sardine la grătar, fructe de mare crude (cu spaghete), sau quiche cu brie și zuchinni.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

   

  Preț normal: 31,90 RON

  Special Price 28,71 RON

  (-3,19 RON)
 • Crama Oprisor - Maiastru Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Maiastru Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Crama Oprisor - Maiastru Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

  Gama Măiastru este inspirată de Măiastra, o pasăre din legendele populare românești, o creație cu puteri magice, o reprezentare a ascensiunii către spiritualitate și transcendența către ideal. Asemenea Măiastrei din folclor, vinurile din această gamă se leagă de personalitatea fiecăruia și stimulează spiritualitatea, imaginația, granița dintre abstract și concret. 

   

   

  ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Un Sauvignon Blanc cu parfum pur și simplu de flori, vegetale (viță de vie și iarbă proaspătă), citrice și o notă primară de alcool.

   

  GUST: Aromele de flori se desfac în caprifoi, soc și note vegetale de viță de vie, iar cele fructate sunt definite de lime, pară și măr. În final, o notă minerală și alcool bine integrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive, meniuri vegetariene, preparate din carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

  De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

   

  Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale ce oferă savoarea caracteristică monosoiurilor albe din Valea Loarei.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un buchet frumos, clasic, tradițional, ușor de personificat în imaginea unui mușchetar francez, parfumat cu flori albe  (coacoze negre), și praf de pușcă brut, sugerat de mineralele rămase din silex și alte roci.  

   

  GUST: Atacul vinului pe papile este direct, curajos și ușor înțepător. Revine acel gust sărat din piatră de cremene, citrice și alte fructe din teritorii îndepărtate.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu pește, crustacee, fructe de mare și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  245,62 RON
 • Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Dom. Urlati - Saac Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

   

  Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

   

  Pentru a obține cel mai bun vin din soiul Sauvignon Blanc, echipa din Urlați alege strugurii din cele mai bogate recolte cu certificare DOC (Denumire de Origine Controlată). Mustul este fermentat la temperatura de 12°C, folosind biotehnologie modernă pentru a păstra acele arome ușoare, răcoritoare, tipice monosoiurilor proaspete.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui, limpede.

   

  MIROS: Parfum fin de vegetale amare și esență de lemn, rezultat din contactul vinului cu baricul din stejar.

   

  GUST: Un vin parțial baricat, vioi, generos în arome citrice, soc, ardei verde, iarbă uscată și lemn rumenit.  Post gust lung și plăcut. Învechirea la stică îi poate dezvolta arome noi, caracteristice soiului și terroir-ului din Dealu Mare.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de savurat alături de pește, fructe de mare și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  39,00 RON
 • De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul al XVIII--lea de familiile Comte Lafond si Ladoucette, au lansat în 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (Cele două turnuri). Vinul provine din culturile aflate în “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.

   

   

  ASPECT: Vin de culoare verde pal, limpede şi aşezat, datorită soiului de Sauvignon Blanc şi procesului tradiţional de vinificaţie şi maturare.

   

  MIROS: Un vin popular, graţie soiului parfumat, pulpei din fructe albe şi nuanţelor de anason, care se ridică subtil la suprafaţa licorii.

   

  GUST: Degustarea începe cu paleta fructată fructată pentru a continua sublim cu gustul sec al unui Sauvignon Blanc. Această experienţă intensă, puţin influenţată de tanini, se păstrează până la ultima experienţa cu o vivacitate suprinzătoare, până la ultima picătură.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne de pui sau carne de vită în special dacă este însoțit de un sos cremos sau de legume de primăvară, cum ar fi sparanghelul și mazărea. De asemenea, acest Sauvignon Blanc este recomandat şi cu feluri de peşte, cu legume de primăvară și sosuri cu unt.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.

   

  99,96 RON
 • Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -10%

  Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

   

  Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

   

  Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

   

   

  ASPECT: Galben pal. Limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Arome de citrice, vegetale simple, ierburi aromate și legume proaspete.

   

  GUST: Gâdilă cu aciditatea sa ridicată și aduce savoare prin aromele de iarbă proaspăt cosită, ierburi aromate (urzică) și legume (ardei gras).

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește la prânz sau la cină alături de preparatele ușoare din carne slabă și brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 39,27 RON

  Special Price 35,34 RON

  (-3,93 RON)
 • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%
  -22%

  De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

   

  Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale, arome fructate şi vegetale.

   

  Toate aceste arome ce se regăsesc în monosoiul produs în Valea Loarei prin vinificare în prezenţa drojdiei selecţionate pentru o perioadă de până la 10 luni. Maturarea este realizată tot în prezenţa drojdiei până la 15 luni, după care vinul este îmbuteliat.

   

   

  ASPECT: Galben pal, cu reflexii argintii.

   

  MIROS: Baron L este un vin ce împarte arome delicate de flori şi vegetale (ardei gras verde, iarbă proaspăt cosită), citrice şi note minerale.

   

  GUST: Pe papile este intens, lejer, elegant, fructat (pere şi mere verzi, agrişe si lămâi, lime şi portocale). Se fac din nou remarcate aromele vegetale de iarbă proaspătă şi asparagus. Per ansamblu vinul este  seducător, de o corpolenţă mică, cu aciditate ridicată. Gustul remanent, este lung, citric şi mineral.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate vegetariene, sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon, peşte slab de baltă servit cu sos de lămâie şi varză de Bruxelles. La finalul mesei, îl recomandăm alături de brânzeturi tari şi semitari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 571,20 RON

  Special Price 445,06 RON

  (-126,14 RON)
 • Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

  Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești, dar și soiuri internaționale.

   

  Unexpected este un vin obținut fără intenție. În timpul fermentaţiei pentru vinul clasic de Sauvignon Blanc, temperatura din cisterne a crescut necontrolat. Vinul a fost încercat şi cu toate ca a fost o greşeală, profilul aromatic i-a inspirat pe cei din crama Liliac să îl păstreze și să îi ofere o etichetă aparte.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Seducător, intens, ca un vin din Lumea Nouă, surprizător prin parfumul de fructele de livadă și fructe exotice cu nuanțe ce așteaptă să fie descoperite în gust.

   

  GUST: Un Sauvignon Blanc în stilul rustic, tradiţional, care defilează cu aromele sale de fructe exotice, crescute prin toate colțurile lumii, tonuri vegetale şi migdale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu cei care vor preparate gurmande și gourme. În orice caz, recomandăm acest vin la mese cu pui, curcan, pește (biban, păstrav, cod, calcan, halibut), fructe de mare, brânză și cașcaval, sparanghel, verdețuri sotate și lasagna vegetariană.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  44,51 RON
 • Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L
  -10%

  Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Sauvignon Blanc din gama Elite este un vin tânăr, care păstrează notele proaspete de drupe (piersici, caise, zarzăre), pepene galben, flori uscate și citrice.

   

  GUST: Vinul scaldă papilele și aduce arome dulci de la celeași drupe ce se simt acum mai bogate, amestecate cu alte fructe de livadă. Alături de fructe se simt note de flori sensibile și elegante.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate pe care îl recomandăm ușor răcit alături de preparate din pește, fructe de mare, brânzeturi și salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 32,73 RON

  Special Price 29,45 RON

  (-3,28 RON)
 • Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

  Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

   

  În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

   

  Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Unul dintre cele mai respectate soiuri ale Franței, cultivat pe pământ românesc și vinificat tradițional pentru a oferi parfum delicat și proaspăt de fructe exotice, grepfrut și flori.

   

  GUST: În toată splendoarea sa, la temperatura potrivită, Sauvignon Blanc este definit în linii mari de aromele de citrice, pomelor și fructe exotice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Vila Dobrușa - Sauvignon Blanc este un vin proaspăt pentru aperitive, pește părpălit la grătar, brânzeturi de capră și salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

   

  28,80 RON
 • Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

  Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

   

  Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

   

  Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Malborough, este elegant, cu profil aromatic fructat, bine definit, proaspăt și ușor de savurat.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Un vin de Sauvignon Blanc care trasează prin arome peisajul din Malborough, traversat de râul Awatere. Sar din pahar aromele de fructe și vegetale, coacăze proaspete, lămâiță și asparagus.

   

  GUST: Aromele de citrice coapte, coacăze și fructul pasiunii, oferite de soiul Sauvignon Blanc, copt de soarele generos din Valea Wairau.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru aperitive, meniuri cu pește și salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara a fost reconstruit castelul în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpăra de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.

   

  Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această bucată de istorie, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

   

   

  ASPECT: Galben pai strălucitor.

   

  MIROS: Soiul Sauvignon Blanc se impune cu puritatea aromelor sale de flori de salcâm, flori de viță și alte feluri de flori albe, oferite doar de un vin monosoi, obținut prin metoda tradițională.

   

  GUST: Mirosul învită la o degustare temperată de aciditatea ridicată și aromele de citrice și flori. Se fac simțite, din nou, arome de flori (salcâm și caprifoi), cu note de prune și cireșe albe.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb din soi apreciat în toată lumea și potrivit alături de multe preparate cu pui, pește și fructe de mare, salate verzi, mâncăruri cu mazăre, fasole și ierburi aromate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  23,72 RON
 • Purcari - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Purcari - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

   

  Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

   

  De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

   

   

  ASPECT: Galben pai strălucitor.

   

  MIROS: Purcari oferă un vin obținut din 100% struguri din soiul Sauvignon Blanc. Un vin cu o prospețime debordantă, oferită de citrice (grepfrut și lime), completate de fructe exotice și nuanțe florale, discrete.

   

  GUST: Aromă mai intensă de fructe proaspete și aciditate medie. Răcoritor, ușor acidulat, cu post gust scurt spre mediu.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese cu pui la grătar sau la cuptor cu legume, pește, mai cu seamă biban de mare, mese cu brânzeturi franțuzești din lapte de capră (Crottin de Chavignol) și salate de vară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  35,34 RON
 • Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINŢA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

  Sauvignon Blanc este vinul proaspăt, tânăr şi îndrăzneţ, cu arome de flori şi fructe ce inspiră zilele frumoase cu soare şi răcoreşte simţurile de fiecare dată. Acest vine aduce apreciere pentru munca echipei din Crama Liliac. Recent, vinul a a fost premiat la competiţii internaţionale de renume, dar şi la conscursuri ori evenimente locale, dedicate celor mai bune vinuri româneşti.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, limpede şi strălucitor.

   

  MIROS: Parfum fin de flori şi fructe exotice, acompaniate cu discreţie de note vegetale de iarbă verde, învigorată după o ploaie uşoară de vară.

   

  GUST: Acest vin este obţinut exclusiv din soiul Sauvignon Blanc, iar aromele sale, adânc întipărite în AND-ul milenar, sunt libere să se joace pe papilele gustative. Cu toate că este un vin de soi alb, se prezintă corpolent, dar şi tropical, acid, dar şi proaspăt. Post gustul este lung, dominat fără îndoială de un amestec de lămâie, grepfrut şi ceva lime.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru mesele cu fructe de mare, unde compensează pentru gustul sărat şi o licoare revigorantă alături de preparatele din carne de pasăre de curte, cu legume la cuptor (fasole, mazăre), sau legume proaspete, într-o salată de vară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  54,98 RON
 • Chateau Cristi - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12% Chateau Cristi - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12%

  Chateau Cristi - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

   

  În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

   

  Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un vin pur din soiul Sauvignon Blanc, cu arome proaspete de fructe exotice (ananas, pepene galben) şi note vegetale de sparanghel.

   

  GUST: Gustul este inconfundabil pentru soiul cu origini franceze: citrice, caise şi piersici ce cuceresc cu intensitatea şi prospeţimea naturală.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin uşor pe care îl recomandăm la mesele cu preparate din peşte, fructe de mare, salate de legume, brânzeturi şi fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  52,79 RON
 • Jidvei Owner’s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner’s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Jidvei Owner’s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor. 

   

  MIROS: Un Sauvignon Blanc, pur şi intens, ce împarte cu generozitate aromele de fructe, citrice şi vegetale verzi, proaspete.

   

  GUST: La gust, se dezvăluie notele fructate de caisă, piersică, citrice dulci-amărui (lămâie şi grepfrut), ce dau o uşoară aciditate, şi note de codiţă de roşie, pentru acel ton vegetal. Vinul oferă şi o mineralitate decentă, pentru a desăvârşi eleganţa acestei game.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru un aperitiv, ori la fel de bun alături de preparate din cărnuri slabe, în special peşte, salate de vară şi brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  65,00 RON
 • Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

   

  Bacanta face referire la un personaj mitologic, pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și complex. Aspectul, textura și aroma readuce în prim plan și atmosfera ospățului roman, unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

   

   

  ASPECT: Galben cu tentă verzuie.

   

  MIROS: Nasul este încântat de un parfum învigorător de citrice şi minerale. Fructele se fac simţite prin aromele de mere verzi şi pomelo, cu note de vanilie, obţinute după o maturare în baricuri confecţionate în cel ami tradiţional stil fancez.

   

  GUST: La gust are corp mediu, aciditate potrivită, alcool bine intregrat si finish untos, memorabil.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Lăsaţi acest vin pe mesele cu pui, viţel în sos alb, sau sparanghel în unt şi va fi savurat cât aţi zice peşte - noi vă sugerăm un somon sălbatic, sau scoici în sos de vin.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  52,36 RON
 • Averesti - Nativus - Sauvignon Blanc de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Nativus - Sauvignon Blanc de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Averesti - Nativus - Sauvignon Blanc de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

   

  În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

   

  Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui, cu limpiditate remarcabilă.

   

  MIROS: Înconfundabilul Sauvignon Blanc este pus în valoare de Domeniile Averești, prin aromele de flori și fructe de terroir-ul idilic al Domeniilor Averești.

   

  GUST: Un vin pus în valoare de aromele curate din flori de iasomie ce se transformă pe papile în note de pepene galben și fructul pasiunii, cu o atingere subtilă de piersici albe.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la masa de prânz, sau la o cină de vară, cu preparate pe bază de carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  33,00 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă