Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.


Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.


 Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.


 Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde,  busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.


 Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale, arome fructate şi vegetale.

     

    Toate aceste arome ce se regăsesc în monosoiul produs în Valea Loarei prin vinificare în prezenţa drojdiei selecţionate pentru o perioadă de până la 10 luni. Maturarea este realizată tot în prezenţa drojdiei până la 15 luni, după care vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Baron L este un vin ce împarte arome delicate de flori şi vegetale (ardei gras verde, iarbă proaspăt cosită), citrice şi note minerale.

     

    GUST: Pe papile este intens, lejer, elegant, fructat (pere şi mere verzi, agrişe si lămâi, lime şi portocale). Se fac din nou remarcate aromele vegetale de iarbă proaspătă şi asparagus. Per ansamblu vinul este  seducător, de o corpolenţă mică, cu aciditate ridicată. Gustul remanent, este lung, citric şi mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate vegetariene, sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon, peşte slab de baltă servit cu sos de lămâie şi varză de Bruxelles. La finalul mesei, îl recomandăm alături de brânzeturi tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 523,60 RON

    Special Price 445,06 RON

    (-78,54 RON)
  • Averesti - Sauvignon Blanc, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.8% Averesti - Sauvignon Blanc, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.8%

    Averesti - Sauvignon Blanc, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.8%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12% Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui,

     

    MIROS: Cervus Magnus Monte este un monosoi semiaromat, cu note simple din flori de iasomie și vegetale verzi, proaspete, cum sunt cele de cârcei și frunză verde din vița de vie.

     

    GUST: La gust păstrează aceeași structură lină, clară și proaspătă, mai pronunțată în zona aromelor de fructelor coapte, cu pulpă galbenă. Post gust intens, mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce poate fi savurat oricând alături de carne albă puțin condimentată, gătită la grill, pește, sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Baron Briare - Touraine Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Baron Briare Sauvignon este, alături de vinurile produse sub eticheta Marc Bredif, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate vinuri franţuzeşti ale casei de Ladoucette. Sub conducerea tânărului baron Patrick, care a preluat afacerea la 21 de ani, în 1972. Vinaria baronului produce în continuare excepţionalul vin de Sauvignon Blanc din culturile viţă aflate la altitudine de peste 1400 de metri, pe dealurile din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Vin din soi de strugure alb, de culoare verde pal.

     

    MIROS: Baron Briare degajă mirosul tipic al unui vin obţinut din soi de producţie, aşa cum este Sauvignon Blanc. Elementele definitorii sunt notele de agrişă verde, piper verde, ierburi aromatice şi flori de soc.

     

    GUST: Acest vin străluceşte prin prospeţimea debordantă, aciditatea potrivită şi revigorantă ce se menţine ca o personalitate cu voinţă de fier pe toată durata degustării.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt recomandat alături de carne pui şi viţel, cu sosuri cremoase, cu garnitură de legume sau meniuri cu paste, legume de primăvară, gătite cu unt. Se serveşte şi alături de somon la grătar, somon tras la tigaie, scoici şi peşte afumat (păstrăv).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC

     

    78,54 RON
  • Lamblin Fils - Sauvignon Blanc, Loire Valley 2019 - 0.75L, Alc: 12% Lamblin Fils - Sauvignon Blanc, Loire Valley 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Lamblin Fils - Sauvignon Blanc, Loire Valley 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Sauvignon Blanc, cunoscut ca unul dintre cele mai bune soiuri albe, clasice, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vinul este produs prin presarea directă și fermentare controlată la temperatură cuprinsă între 15 - 18°C, urmată de o scurtă perioadă de maturare cu drojdie fină.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum intens din pielița strugurilor, iarbă proapăt tăiată și un amestec plăcut de vegetale.

     

    GUST: Un vin ce cuprinde papilele cu simplitatea și direcția aromatică specifică soiului. Aroma fructată este însoțită de un ton mineral și un final savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi alb, excelent la mesele cu aperitive, pește, crustacee și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

    34,03 RON
  • Mouton Cadet - Sauvignon Blanc 2015 - 0.75L, Alc: 12.5% Mouton Cadet - Sauvignon Blanc 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mouton Cadet - Sauvignon Blanc 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru un cupaj roşu, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, vinul cu eticheta Mouton Cadet aduce în continuare popularitate și prestigiu Casei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu tușe de auriu.

     

    MIROS: Acest monosoi din Sauvignon Blanc prezintă o paletă de arome seducătoare, intense, dar rafinate, din flori și fructe proaspete. Se disting aromele de citrice şi, mlădiţe verzi de cimişir, şi note din flori gentile de accacia.

     

    GUST: Un vin desăvârşit de prospețimea strugurilor de Sauvignon Blanc și consistenţa aromelor de citrice, oferită de acest soi. Se remarcă şi aciditatea mică, dar suficientă pentru a face o impresie plăcută. Gustul final remanent este lung și intens, savuros, de fructe citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază bine cu carnea de pui sau peşte pe plită, sau pe grătar, asezonată cu sosuri ușoare și servită cu garnituri din legume trase la tigaie. De asemenea este o bună “companie” pentru carpaccio de ton, caracatiță, sau midii înăbușite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    50,16 RON
  • Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întide pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc pur, cu arome vegetale definite de soc și salvie. Aromele de florale și ierboase îi dau o personalitate vioaie, energică.

     

    GUST: Revin aromele de ierburi și flori, într-un echilibru revigorant, tonic, ușor mineral. Post gustul mediu aduce și o notă de flori și frunze verzi din viță de vie în rod.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat pe post de aperitiv, dar și alături de preparate pe bază de carne albă, pește de apă dulce, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT:  Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Prestige Sauvignon Blanc oferă o expresie tânără, dar moderată a vinului alb maleabil, ușor de savurat. Primele arome, oferite de acest soi românesc cultivat în podgoria Segarcea, sunt cele clasice de vegetale (ierburi și soc), fructe de livadă, dulci părguite de soarele verii (piersici), și un amestec de fructe exotice.  

     

    GUST: Aromele prezente în parfum își fac apariția și în gust, unde devin mai intense și, răcit la o temperatură de 11°C, răcorește, aduce pofta de mâncare și inspirație pentru subiecte interesante de discuție.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bun pentru aperitiv, sau la mese simple cu pui, pește sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Averesti - Nativus - Sauvignon Blanc de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Nativus - Sauvignon Blanc de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Averesti - Nativus - Sauvignon Blanc de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui cu limpiditate remarcabilă.

     

    MIROS: Înconfundabilul Sauvignon Blanc este pus în valoare de Domeniile Averești, prin aromele de flori și fructe personalizate de terroir-ul idilic al Domeniilor Averești.

     

    GUST: Un vin pus în valoare de aromele curate din flori de iasomie, ce se transformă pe papile în note de, pepene galben și fructul pasiunii, cu o atingere subtilă de piersici albe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la masa de prânz, sau la o cină de vară cu preparate pe bază de carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Girboiu - Bacanta - Sauvignon Blanc fume. 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Bacanta face referire la un personaj mitologic, pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și complex. Aspectul, textura și aroma readuce în prim plan și atmosfera ospățului roman, unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Galben cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Nasul este încântat de un parfum învigorător de citrice şi minerale. Fructele se fac simţite prin aromele de mere verzi şi pomelo, cu note de vanilie, obţinute după o maturare în baricuri confecţionate în cel ami tradiţional stil fancez.

     

    GUST: La gust are corp mediu, aciditate potrivită, alcool bine intregrat si finish untos, memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lăsaţi acest vin pe mesele cu pui, viţel în sos alb, sau sparanghel în unt şi va fi savurat cât aţi zice peşte - noi vă sugerăm un somon sălbatic, sau scoici în sos de vin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Jidvei Owner’s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner’s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Jidvei Owner’s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor. 

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc, pur şi intens, ce împarte cu generozitate aromele de fructe, citrice şi vegetale verzi, proaspete.

     

    GUST: La gust, se dezvăluie notele fructate de caisă, piersică, citrice dulci-amărui (lămâie şi grepfrut), ce dau o uşoară aciditate, şi note de codiţă de roşie, pentrui acel ton vegetal. Vinul oferă şi o mineralitate decentă, pentru a desăvârşi eleganţa acestei game.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru un aperitiv, ori la fel de bun alături de preparate din cărnuri slabe, în special peşte, salate de vară şi brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Unexpected este un vin obținut fără intenție. În timpul fermentaţiei pentru vinul clasic de Sauvignon Blanc, temperatura din cisterne a crescut necontrolat. Vinul a fost încercat şi cu toate ca a fost o greşeală, profilul aromatic i-a inspirat pe cei din crama Liliac să îl păstreze și să îi ofere o etichetă aparte.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Seducător, intens, ca un vin din Lumea Nouă, surprizător prin parfumul lăsat de fructele de livadă și fructe exotice cu nuanțe ce așteaptă să fie descoperite în gust.

     

    GUST: Un Sauvignon Blanc  în stil tradiţional care defilează cu aromele sale de fructe exotice, crescute prin toate colțurile lumii, însoțite de tonuri vegetale şi migdale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu cei care vor preparate gourmande și gourme. În orice caz, recomandăm acest vin la mese cu pui, curcan, pește (biban, păstrav, cod, calcan, halibut), fructe de mare, brânză și cașcaval, sparanghel, verdețuri sotate și lasagna vegetariană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L

    Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc din gama Elite este un vin tânăr, care păstrează notele proaspete de drupe (piersici, caise, zarzăre), pepene galben, flori uscate și citrice.

     

    GUST: Vinul scaldă papilele și aduce arome dulci de la celeași drupe ce se simt acum mai bogate, amestecate cu alte fructe de livadă. Alături de fructe se simt note de flori sensibile și elegante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate pe care îl recomandăm ușor răcit alături de preparate din pește, fructe de mare, brânzeturi și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

    Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Unul dintre cele mai respectate soiuri ale Franței, cultivat pe pământ românesc și vinificat tradițional pentru a oferi parfum delicat și proaspăt de fructe exotice, grepfrut și flori.

     

    GUST: În toată splendoarea sa, la temperatura potrivită, Sauvignon Blanc este definit în linii mari de aromele de citrice, pomelor și fructe exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vila Dobrușa - Sauvignon Blanc este un vin proaspăt pentru aperitive, pește părpălit la grătar, brânzeturi de capră și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

  • Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

    Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ de la tatăl său în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În 1962, George obșinut primii litri de vin de pe via plantată pe o mică suprafață de pământ, lucrată în mare parte doar de el. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    În anii 1970 George Fistonich și-a dezvoltat afacerea și a făcut primele angajări, apoi a lucrat timp de alți 40 de ani pentru a deține în prezent unul dintre brand-urile de top din Noua Zeelandă. Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoi și cupaj.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc este cultivat în regiunea Malborough, este elegant, cu profil aromatic fructat, bine definit, proaspăt și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un vin de Sauvignon Blanc care trasează prin arome peisajul din Malborough, traversat de râul Awatere. Sar din pahar aromele de fructe și vegetale, anume coacăze proaspete, lămâiță și asparagus.

     

    GUST: Aromele de citrice coapte, coacăze și fructul pasiunii, oferite de soiul Sauvignon Blanc, copt de soarele generos din Valea Wairau.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal, servit rece alături de aperitive, meniuri cu pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Recas - Huniade - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara a fost reconstruit castelul în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpăra de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această bucată de istorie, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Soiul Sauvignon Blanc se impune cu puritatea aromelor sale de flori de salcâm, flori de viță și alte feluri de flori albe, oferite doar de un vin monosoi, obținut prin metoda tradițională.

     

    GUST: Mirosul învită la o degustare temperată de aciditatea ridicată și aromele de citrice și flori. Se fac simțite, din nou, arome de flori (salcâm și caprifoi), cu note de prune și cireșe albe.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb din soi apreciat în toată lumea și potrivit alături de multe preparate cu pui, pește și fructe de mare, salate verzi, mâncăruri cu mazăre, fasole și ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Purcari oferă un vin obținut din 100% struguri din soiul Sauvignon Blanc. Un vin cu o prospețime debordantă, oferită de citrice (grepfrut și lime), completate de fructe exotice și nuanțe florale, discrete.

     

    GUST: Aromă mai intensă de fructe proaspete și aciditate medie. Răcoritor, ușor acidulat, cu post gust scurt spre mediu.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese cu pui la grătar sau la cuptor cu legume, pește, mai cu seamă biban de mare, mese cu brânzeturi franțuzești din lapte de capră (Crottin de Chavignol) și salate de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Micul Cuvée de la Avincis este un vin din 100% Sauvignon Blanc adus din Europa de Vest. În timpul vinificării 20% din cantitatea totală este fermentată și maturată timp de 6 luni în butoaie de stejar. Celelalte 80% urmează o fermentare clasică în recipiente din inox, la o temperatură controlată.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc este maestrul vinurilor proaspete. În acest caz, își etalează din plin aromele de grepfrut, iarbă verde și fructe exotice.

     

    GUST: Un vin intens, cu arome de fructe și note de citrice, intens, ușor înțepător cu post gust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cuvée petit este potrivit la mesele cu carne de curcan și pui cu legume la grătar, sosuri cu ierburi aromate, pește sau fructe de mare, salate cu legume proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă