Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.


Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.


 Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.


 Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde,  busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.


 Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

   

  Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

   

  Sauvignon Blanc și-a găsit de multă vreme locul printre soiurile cultivate în regiunea cu denumire de origine controlată Marlborough. Încă din anii 1970 vinificatorii neozeelandezi cultivă Sauvignon Blanc și produc vinuri cu personalitate unică, oferită în mare parte de terroir. Stilul vinurilor obținute din acest soi variază de la cele ușoare cu arome de citrice și fructe tropicale până la cele dominate de vegetale / ierburi aromate.

   

   

  ASPECT:Galben-pai, limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Parfum din fructe tropicale, drupe și o notă scurtă de citrice.

   

  GUST: Se păstrează fructele tropicale, pentru care pun în evidență ananasul, urmat de piersici zemoase, lămâie verde și iarbă proaspăt cosită. Evident, este un vin ușor acidulat, mineral, cu post gust mediu.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  50,19 RON
 • D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

   

  După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

   

  Acest vin face parte din gama denumită după unul din membrii familiei Vlădoi, iar Sauvignon Blanc este cu siguranță fresh, sprinten și plin de viață, asemenea personalității după care a fost modelat.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii ușoare.

   

  MIROS: Vinul cucerește cu energia și prospețimea vegetală din flori de soc și ardei gras.

   

  GUST: Vegetalele rămân in fundal pentru a face loc citricelor, gustului mieral ridicat, obținut din solul fertil al Dobrogei.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aromele seci și vioaie îl recomandă alături de preparate și semi-preprate din pui, pește, fructe de mare cu sosuri complexe ușor condimentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

   

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  Vinul de Sauvignon Blanc este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

   

   

  ASPECT: O sticlă elegantă cu eticheta interesantă - o transpunere artistică a simbolului universal al evoluției, creată special pentru gama Special Reserve. În contrast cu eticheta este vinul de Sauvignon Blanc de culoare galben pai, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Inspirația pentru acest vin este vița de vie, iar parfumul acestuia este o imagine creată din arome. Sauvignon-ul aduce parfumul de viță de vie, aflată într-o grădiniță cu soc, liliac înflorit, ridicat pe lângă araci, și pomi fructiferi, cu poame ce atârnă pitoresc la poale.

   

  GUST: Parfumul de flori este urmat de o savoarea fermă și suculentă din struguri albi, pere zemoase și cireșe albe, cu note de pepene galben și citrice. Un vin cu aciditate echilibrată și alcool bine integrat. Post gust mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: La un vin din soi cu origini franceze, recomandăm aperitive cu brânză de capră produsă în Chavignol, rulou de biban presărat cu condimente și ierburi indiene, pește și scoici cu mango.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

   

 • Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

  Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate. Din același registru al energiei umane, al dansului și comuniunii cu natura vine acest Sauvignon Blanc, vioi, efervescent și neastâmpărat ca un copil ce aleargă neobosit împrejurimile, de la răsărit până la apus. Răciți bine acest vin și savurați aromele sale tinere și simple ca o recompensă binemeritată, un moment de relaxare și tihnă.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Parfum pur și simplu din flori de viță de vie și iarbă proaspătă, trezită de roua dimineții. Apar și arome de citrice și mango.

   

  GUST: Pe papile este foarte suplu și simplu. Aduce aceleași arome de flori și vegetale cu un final puțin acidulat și scurt.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive, meniuri vegetariene, preparate cu carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

   

  Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

   

   

  ASPECT: Un vin galben-auriu, cu limpiditate bună și inflexiuni verzui.

   

  MIROS: Sauvignon Blanc stă foarte aproape de fratele său, Chardonnay Barrique, prin profilul bogat în arome de flori (salcâm și soc), vegetale (fân și caprifoi), și bine înțeles fructe cu pulpă albă parfumată.

   

  GUST: Compoziția elegantă cu arome florale, vegetale și fructate, oferite de natură și șlefuite de oenologul cramei Recaș, aduc în prim plan un vin rotund, echilibrat și prospăt.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Sole Sauvignon Blanc 2018 se află la apogeul calității aromatice și este potrivit la aperitive cu mozzarela, meniuri cu carne de pasăre, pește de râu (păstrăv, știucă). Bun și la desert, alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 9°C.

   

 • Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Crama Ceptura - Cervus Magnus Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui,

   

  MIROS: Cervus Magnus Monte este un monosoi semiaromat, cu note simple din flori de iasomie și vegetale verzi, proaspete, cum sunt cele de cârcei și frunză verde din vița de vie.

   

  GUST: La gust păstrează aceeași structură lină, clară și proaspătă, mai pronunțată în zona aromelor de fructelor coapte, cu pulpă galbenă. Post gust intens, mediu.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce poate fi savurat oricând alături de carne albă puțin condimentată, gătită la grill, pește, sau fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Villa Maria - Private Bin, Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 14% Villa Maria - Private Bin, Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 14%

  Villa Maria - Private Bin, Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

   

  Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

   

  Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Malborough, este elegant, cu profil aromatic fructat, bine definit, proaspăt și ușor de savurat.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Un vin de Sauvignon Blanc care trasează prin arome peisajul din Malborough, traversat de râul Awatere. Sar din pahar aromele de flori, ierburi aromatice și legume (citronela, ardei jalapeño).

   

  GUST: Aromele de citrice coapte și fructe tropicale, oferite de soiul Sauvignon Blanc, copt de soarele generos în Valea Wairau. 

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru aperitive, salate și preparate cu pește.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%
  -15%

  De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2008

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

   

  Ladoucette Pouilly-Fumé este un vin alb fermentat și maturat exclusiv în cisterne din oțel inoxidabil, în prezența drojdiei selecționate. Maturarea păstrează proaspete aromele fructate, florale / vegetale și dezvoltă profilul aromatic în stilul unic al vinurilor albe din Valea Loarei.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Un vin alb, clasic, din Valea Loarei, cu arome de vegetale din ierburi (pământii), flori și fructe.

   

  GUST: Pe papile este ușor onctuos și aduce aceeași structură de vegetale (uscate), cu ton pământiu intensificat de calcar și trufe negre, urmate de pere chinezești. Post gust mediu spre lung, mineral.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne de porc, fructe de mare, preparate condimentate, preparate vegetariene și gustări cu brânză de capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 155,64 RON

  Special Price 132,29 RON

  (-23,35 RON)
 • Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor și limpede.

   

  MIROS: Arome din fructe exotice și fructe de livadă cu note de mirodenii.

   

  GUST: Arome fructate și note vanilie oferite de maturarea în butoaie din stejar românesc timp de 9 luni.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc clasic, recomandat la mesele cu pește, risotto cu morcovi și curry, coaste de miel la cuptor și brânzeturi semitari. La desert este răcoritor alături de ștrudel cu scorțișoară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Corcova - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Corcova - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Corcova - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

   

  Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

   

  Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, limpede, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un vin clasic din soiul Sauvignon Blanc cu parfumul intens de citrice și vegetale.

   

  GUST: În prima fază, gustul este bogat în arome de lămâi verzi, vegetale, (fân proaspăt tăiat) și merișor turcesc. În final, vinul este fructat și vegetal, încă fin, ușor și echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Merge bine cu pui la grătar, curcan la cuptor, macrou la grătar, fructe de mare, tarte cu brânză de capră și ceapă caramelizată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. 

   

 • Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

  Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate. Din același registru al energiei umane, al dansului și comuniunii cu natura vine acest Sauvignon Blanc, vioi, efervescent și neastâmpărat ca un copil ce aleargă neobosit împrejurimile, de la răsărit până la apus. Răciți bine acest vin și savurați aromele sale tinere și simple ca o recompensă binemeritată, un moment de relaxare și tihnă.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Parfum pur și simplu din flori de viță de vie și iarbă proaspătă, trezită de roua dimineții. Apar și arome de citrice și mango.

   

  GUST: Pe papile este foarte suplu și simplu. Aduce aceleași arome de flori și vegetale cu un final puțin acidulat și scurt.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive, meniuri vegetariene, preparate cu carne albă de pasăre, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Jidvei Owner`s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner`s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Jidvei Owner`s Choice - Ana Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor. 

   

  MIROS: Un Sauvignon Blanc, pur şi intens, ce împarte cu generozitate aromele de fructe, citrice şi vegetale verzi, proaspete.

   

  GUST: La gust, se dezvăluie notele fructate de caisă, piersică, citrice dulci-amărui (lămâie şi grepfrut), ce dau o uşoară aciditate, şi note de codiţă de roşie, pentru acel ton vegetal. Vinul oferă şi o mineralitate decentă, pentru a desăvârşi eleganţa acestei game.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru un aperitiv, ori la fel de bun alături de preparate din cărnuri slabe, în special peşte, salate de vară şi brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Chateau D`Esclans - La Poule Blanche 2020 - 0.75L, Alc: 11.5% Chateau D`Esclans - La Poule Blanche 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%
  -15%

  Chateau D`Esclans - La Poule Blanche 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB SEC. Brandul actual şi popularitatea vinului La Poule Blanche sunt meritul lui Sacha Lichine. Sacha este fiul lui Alexis Lichine, afaceristul şi oenologul rus care a cumpărat proprietatea Chateau Prieuré în 1951.

   

  Experienţa acumulată de Sacha Lichine în proiectul Chateau d’Esclans i-a oferit şansa de crea şi alte vinuri selecte cum este acest excelent Sauvignon Blanc, obținut prin fermentare la temperaturi scăzute și maturat în procent de 20% în butoaie din stejar.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Fructat de piersici, grepfrut, banane și mango. Delicat și bogat în note de stejar.

   

  GUST: Un vin bine echilibrat, de corpolență medie, proaspăt și fructat. Dintre aromele de fructe se remarcă cele de caise, piersici, lime și fructe tropicale. Soiul asigură o aciditate medie cu un gust final lemnos, lung și subtil.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Se potriveşte perfect lângă carne de pasăre (pui, curcan, rață sau gâscă, trasă la tigaie sau înăbușită în vin alb cu garnitură de sparanghel).  

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

   

  Preț normal: 49,28 RON

  Special Price 41,89 RON

  (-7,39 RON)
 • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

   

  În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

   

  Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Vinul oferă arome caracteristice soiului franțuzesc cu o personalitate cizelată de terroir-ul românesc. Cele mai evidente sunt aromele de ierburi, fân proaspăt, ardei gras și flori de soc.

   

  GUST: Degustat la temperatura recomandată este inconfundabil vegetal, fructat și bine acidulat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de salate cu legume proaspete și preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Licorna - ANNO - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14% Licorna - ANNO - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Licorna - ANNO - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Arome de fructe de livadă, coapte, frunze verzi și flori din viță de vie.

   

  GUST: Arome din pulpă coaptă și semințe de dovelac și vegetale, echilibrate de mineralitate revigorantă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne albă / pește (pui cu fructe sau ierburi, gătit în stilul mediteranean).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Serafim - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Serafim - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Serafim - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Verde-gălbui.

   

  MIROS: Arome de vegetale, flori de soc, citrice și pepene galben. Intensitatea aromatică a parfumului este o caracteristică oferită de soiul Petit Suvignon.

   

  GUST: Aromele florale de soc și acacia sunt echilibrate de notele fructate, dulci-amărui, din lămâie, grepfrut și mere verzi. Post gust mediu, proaspăt și revigorant. 

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de pește, în special somon, carne de pasăre cu fructe sau ierburi, după rețete mediteraneene.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Valahorum - Sauvignon Blanc, sec 2018 - 0.75L, Alc: 13% Valahorum - Sauvignon Blanc, sec 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Valahorum - Sauvignon Blanc, sec 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

   

  Pentru acest vin de autor sunt selectați struguri din vița plantată în 2009 pe dealurile din Drăgășani, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud-est și hrăniți de sol cernoziom cu multă argilă.

   

  În zori de zi, printre viile din Dealu Mare, oamenii se adună și culeg strugurii, apoi sortează ciorchinii manual. După ce sunt presați, strugurii sunt lăsați la macerare rece cu pieliță apoi sunt scurși cu grijă pentru mustul curat și dulce numit ravac. Urmează fermentația mustului cu drojdie, la temperatură constantă, în cisterne din oțel inoxidabil aflate în Crama Mennini. Vinul tânăr este ținut două luni în compania drojdiei pentru a primi în dar aromele frumoase și vigoarea ce îl face să jongleze câteva perle în pahar.

   

   

  ASPECT: Verde deschis completat de nuanțe gălbui.

   

  MIROS: Parfumul aduce atmosfera unei grădini cu smochine verzi, fructe exotice și flori de soc

   

  GUST: Vinul se așează pe papile cu prospețimea și corpul echilibrat, persistent, compus din aceleași nuanțe florale, acompaniate de note vegetale de ardei gras și note fructate din pere și piersici.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Binevenit la mesele cu pește, fructe de mare, asparagus, gazpacho, salata Caprese, salata de vinete, tabbouleh, brânzeturi proaspete și preparate din bucătăria Thailandeză.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3% LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

  LacertA - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 14.3%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14.3%

   

  VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Un Sauvignon Blanc produs pentru a trece testul timpului și a oferi în continuare parfumul proaspăt de flori de viță de vie și soc, completate grațios de caise și gutui.

   

  GUST: Energic, acidulat și bine echilibrat în cantitățile de zahăr și alcool, ce îi oferă gustul sec, caracteristic. Post gustul este decis de notele sâmburilor lemnoși de drupe și puțin piper alb.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu preparatele pe bază de pui sau curcan la cuptor, gustări cu brânzeturi afumate și, la desert, tarte sau orice alte prăjituri cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

   

 • Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Issa - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

   

  Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

   

  Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

   

   

  ASPECT: Galben pal. Limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Arome de citrice, vegetale simple, ierburi aromate și legume proaspete.

   

  GUST: Gâdilă cu aciditatea sa ridicată și aduce savoare prin aromele de iarbă proaspăt cosită, ierburi aromate (urzică) și legume (ardei gras).

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește la prânz sau la cină alături de preparatele ușoare din carne slabă și brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -15%

  De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul al XVIII--lea de familiile Comte Lafond si Ladoucette, au lansat în 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (Cele două turnuri). Vinul provine din culturile aflate în “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.

   

   

  ASPECT: Vin de culoare verde pal, limpede şi aşezat, datorită soiului de Sauvignon Blanc şi procesului tradiţional de vinificare şi maturare.

   

  MIROS: Un vin popular, graţie soiului parfumat, pulpei din fructe albe şi nuanţelor de anason, care se ridică subtil la suprafaţa licorii.

   

  GUST: Degustarea începe cu paleta fructată pentru a continua sublim cu gustul fructat, vegetal și sec, caracteristic unui Sauvignon Blanc. 

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne de pui sau carne de vită în special dacă este însoțit de un sos cremos sau de legume de primăvară, cum ar fi sparanghelul și mazărea. De asemenea, acest Sauvignon Blanc este recomandat şi cu feluri de peşte, cu legume de primăvară și sosuri cu unt.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.

   

  Preț normal: 99,96 RON

  Special Price 84,97 RON

  (-14,99 RON)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă