Sambuca

Sambuca este o bautura alcoolica de tip lichior, obtinut prin distilarea semintelor de anason stelat sau, mai putin utilizat, anason verde. In procesele de productie a bauturii tip sambuca pot fi incluse si alte plante (flori de soc, cicoare) si arome din fructe.


Acest distilat are grad ridicat de alcool, minim 38%, iar in varianta clasica este o bautura clara, numit sambuca alb, dar poate varia in functie de adaosul de ingrediente. Sambuca de anason are parfumul si aroma ingredientului principal, ce ii da un gust aparte si puternic, la care se poate adauga cateva boabe de cafea.


Sambuca este o bautura creata in urma cu 130 de ani in Italia (Lazio), a fost comercializata prima data in 1861 de Luigi Manzi. Mai tarziu, in 1945, dupa Al Doilea Razboi Mondial, Angelo Molinari a inceput sa comercializeze sambuca si sa faca cunoscuta aceasta bautura in toate regiunile tarii.


La categoria Lichior & Bar mixes, echipa Beicevrei.ro va ofera o gama variata de sambuca, cu arome de fructe, condimente si cafea. Sunt prezente sortimentul ale producatorilor Angelo Molinari, Vaccari, Ramazzotti, si Antica (sambuca). 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • Molinari - Sambuca 1L, Alc: 40% Molinari - Sambuca 1L, Alc: 40%
    -24%

    Molinari - Sambuca 1L, Alc: 40%

    În 1945, Angelo Molinari, un parfumier și cunoscător al secretelor ce țin de blenduri aromatice, a fondat compania care îi poartă numele. În acea perioadă Molinari a experimentat cu diferite ingrediente până a creat Sambuca Extra, un lichior inconfundabil cu aromă de anason. Rețeta exactă pentru sambuca este și astăzi un secret bine păstrat de producătorul italian. 

     

    Sambuca Molinari a devenit populară în anii 1950, când a început să fie consumată cu boabe de cafea în pahar și a devenit un simbol al stilului de viață italian. În aceeași perioadă băutura lui Molinari a fost și o sursă de inspirație pentru cineaști, cum ar fi Federico Fellini, cu lungmetrajul său “La Dolce Vita”, și o băutură asociată cu mari actori și sportivi din Europa și Statele Unite ale Americii.

     

    Compania Molinari a urmat o perioadă de expansiune, modernizare și, de la începutul anilor 2000, dezvoltarea unei imagini noi ce abordează toate clase și toate vârstele societății moderne din Italia și restul lumii.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Serviți Sambuca Molinari “con la mosca” - cu o muscă, care este defapt o boabă de cafea (sau mai multe), ce va oferi o aromă de cafea ușor pătrunsă de alcool rafinat.

     

    GUST: Anason intens și o notă de cafea proaspătă, ușor macerată, dar perfectă în această parte a degustării.

     

    FINISH: Anason și alcool puțin sec.

     

    Preț normal: 115,04 RON

    Special Price 87,02 RON

    (-28,02 RON)
  • Romana - Sambuca 0.7L, Alc: 40% Romana - Sambuca 0.7L, Alc: 40%

    Romana - Sambuca 0.7L, Alc: 40%

    Romana sambuca este produsă în Italia și e cel mai popular brand de sambuca pe piața din Statele Unite ale Americii. Succesul acestei aceastei băuturi este rezultatul unei istorii îndelungate și unei rețete cu ingrediente simple și intense.

     

    Sambuca este o băutură asociată stilului de viață italian și gusturilor fine de peste 5 decenii, iar brand-ul Romana duce cu mai departe tradiția și gustul original prin infuzia unui distilat pur cu soc și lemn dulce, zahăr pentru a îndulci băutura și un amestec secret din alte ierburi și condimente.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Aromă de distilat fin, ierburi și condimente.

     

    GUST: Distilat tare, anason dulce, ușor astringent, tonic.

     

    FINISH: Neted și lung.

     

    89,39 RON
  • Vaccari - Sambuca - 0.7L, Alc: 38% Vaccari - Sambuca - 0.7L, Alc: 38%

    Vaccari - Sambuca - 0.7L, Alc: 38%

    Brand-ul Vaccari face parte din grupul Lucas Bols, unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice din Europa. Lichiorul Vaccari Sambuca a fost lansat în 1990 și numit astfel după Arturo Vaccari, creatorul lichiorului Galliano. Produs în Italia, acest lichior oferă o aromă pură de condiment, rezultată din procesul de distilare în prezența unui soi rar de anason stelat chinezesc.

     

    Sambuca are lungă și frumoasă tradiție în cultura italiană. Acest tip de lichior devenit popular în anii 1950 cand a început să fie consumat cu boabe de cafea în pahar și a fost preluat ca un simbol al stilului de viață italian.

     

    În prezent, una dintre cele mai populare metode de servire a rămas cea simplă cu 3 boabe de cafea ce simbolizează un gest de noroc sau cu 7 boabe de cafea ce simbolizează cele 7 coline pe care a fost construită Roma.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Serviți Vaccari Sambuca “con la mosca” - cu o muscă, care este defapt o boabă de cafea (sau mai multe), ce va oferi o aromă de cafea pătrunsă de alcool fin.

     

    GUST: Anason intens și o notă de cafea proaspătă, apoi o notă de cafea ușor macerată, dar perfect echilibrată în această parte a degustării.

     

    FINISH: Anason și alcool puțin sec.

     

    59,50 RON
  • Vaccari - Sambuca Nero - 0.7L, Alc: 38% Vaccari - Sambuca Nero - 0.7L, Alc: 38%

    Vaccari - Sambuca Nero - 0.7L, Alc: 38%

    Brand-ul Vaccari face parte din grupul Lucas Bols, unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice din Europa. Vaccari Sambuca a fost lansată în 1990 și numită astfel după Arturo Vaccari, creatorul lichiorului Galliano.

     

    Produs în Italia, acest lichior oferă o aromă pură de condiment, rezultată din procesul de distilare în prezența unui soi rar de anason stelat chinezesc, iar varianta Nero prezintă un profil diversificat cu aromă de anason mediteraneean.

     

    Sambuca are o lungă și frumoasă tradiție în cultura italiană. Acest tip de lichior devenit popular în anii 1950 când a fost consumat cu boabe de cafea în pahar și a fost preluat ca un simbol al stilului de viață italian, prezent în cinematografie și promovat de personalități.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum de ierburi, lemn dulce, ienibahar și fenicul. O adevărată explozie de arome ce captează atenția împreună sau pe rând, dar mereu în armonie.

     

    GUST: Pe papile lichiorul este complex, dulce-amărui, cu arome concentrate de lemn dulce, anason și piper.

     

    FINISH: Lung și structurat, cu note de chimen și alte mirodenii.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Orange & Mango - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Orange & Mango - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Orange & Mango - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Portocaliu intens cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Aromă de pulpă de portocală, energică, urmată de coajă de portocală moale și o urmă de vegetale uscate.

     

    GUST: Portocală puțin acidulată și mango dens. Onctuos și dulce ca melasa de sfeclă.

     

    FINISH: Lung, ușor amărui din coajă de portocală răzuită și ținută în alcool fin.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Cherry - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Cherry - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Cherry - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Roșu.

     

    MIROS: Delicat și armonios.

     

    GUST: Anason stelat cu note de cireșe și migdale prăjite.

     

    FINISH: Mediu spre lung, puțin dulce, puțin vegetal și lemos - câte ceva din toate. Excelent într-un cocktail cu brandy de cireșe, gin și suc de lămâie.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Black - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Black - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Black - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Negru-purpuriu.

     

    MIROS: Aromă intensă de anason stelat și lemn dulce.

     

    GUST: Moale, cu textură catifelată și note firave de lemn dulceag și anason, într-un amestec echilibrat ce relaxează simțurile.

     

    FINISH: Lung, lemnos.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Vanilla - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Vanilla - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Vanilla - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Auriu deschis.

     

    MIROS: Aromă de distilat infuzat cu anason și păstăi de vanilie.  

     

    GUST: Picant, dulce, apoi din nou condimentat și ușor vegetal-lemnos.

     

    FINISH: Lung. Note slabe de anason și vanilie uscată-lemnoasă.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Apple - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Apple - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Apple - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Verde deschis.

     

    MIROS: Aromă de mere verzi și coajă de măr macerat în alcool, cu o notă dulce.

     

    GUST: Măr vioi, revigorant, amestecat cu anason intens.

     

    FINISH: Lung, fructat, dulce, ușor astringent și picant.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Mandarin - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Mandarin - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Mandarin - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Albastru.

     

    MIROS: Aromă de mandarine, ușoară și intensă în același timp.

     

    GUST: Mandarina și alcoolul tare dau impresia unui punch cu brandy. Când este savurat doar cu gheață aduce complexitatea unui cocktail cu citrice, anason și alte distilate fructate,

     

    FINISH: Fin, citric, dulceag.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Raspberry - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Raspberry - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Raspberry - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Roz pal.

     

    MIROS: Aromă plăcută de pulpă de fruct și alcool parfumat cu o esență dulce.

     

    GUST: Catifelat, armonios, cu arome de zmeură și anason.

     

    FINISH: Dulce și picant într-un aranjament delicios, numai bun pentru cocktail-uri cu vodcă, suc și sirop de zahăr.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Coffee - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Coffee - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Coffee - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Maro închis.

     

    MIROS: Un parfum bogat de cafea proaspătă.

     

    GUST: Aroma de cafea espresso, ajutată de tăria distilatului și completat de o notă amară din cireșe uscate de cafea.

     

    FINISH: Post-gust mediu spre lung, dulce și amar, bine echilibrat.

     

    59,50 RON
  • Antica - Sambuca Banane - 0.7L, Alc: 38% Antica - Sambuca Banane - 0.7L, Alc: 38%

    Antica - Sambuca Banane - 0.7L, Alc: 38%

    Lichiorurile din gama Antica Sambuca sunt produse de distileria Rossi D’Asiago, fondată în 1868 în Italia. Pe parcursul timpului compania s-a remarcat prin distilatele obținute din struguri cultivați în regiunile viticole Veneto și Friuli-Venezia Jiulia și alte produse inovative, intens aromate. Pe parcursul a zeci de ani, producția continuă și cercetarea au dus la dezvoltarea unor băuturi premiate la începutul secolului XX în cadrul unor evenimente internaționale renumite.

     

    Aproape 100 de ani mai târziu compania italiană a intrat într-o nouă eră prosperă după ce a fost achiziționată de Francesco Dal Toso, un maestru distilator cu experiență de peste 70 de ani. Distileria în care se produc lichiorurile Antica Sambuca este situată în valea înconjurată de Munții Dolomiți și Veneția.

     

    Gama de lichioruri Antica Sambuca a fost relansată în 2004 odată cu schimbările aduse companiei. Lichiorurile sunt produse cu aparatură artizanală - alambicuri din cupru, din anii 1940, ce oferă un alcool pur din distilarea melasei de sfeclă de zahăr și infuzii din ingrediente naturale de calitate. Rețeta clasică include infuzii și extracte din anason, pelin, scorțișoară, fenicul, piper alb, iris, portocală amară, portocală dulce, coriandru, trandafir turcesc, dar și alte ingrediente particulare fiecărui sortiment.

     

     

    ASPECT: Galben intens.

     

    MIROS: Aromă tipică de banană cu note de anason stelat.

     

    GUST: Dulce, fin, cu gust intens de banană condimentată.

     

    FINISH: Lung, fructat, cu o notă fină de anason.

     

    59,50 RON
  • Ramazzotti - Sambuca 0.7L, Alc: 38% Ramazzotti - Sambuca 0.7L, Alc: 38%

    Ramazzotti - Sambuca 0.7L, Alc: 38%

    Ramazzotti este cea mai veche casă italiană specializată în producția de lichior amaro, autentic. Compania a fost înființată în 1815 la Milano de Ausano Ramazzotti. Sambuca este una dintre băuturile simbolice ale Italiei produsă după o rețetă inspirată de același stil clasic al producătorului italian din mica localitate Canelli, regiunea Piemonte.

     

    Pentru o sambuca originală este nelipsit anasonul, ingredietul de bază, însoțit de extracte din ierburi selecte și cele mai intense condimente: semințe de fenicul mediteraneean, cuișoare din Indonezia, scorțișoară asiatică și coriandru.

     

    Se poate consuma sec, după cină, ca digestiv, sau adăugat în espresso, pentru a oferi cafelei aroma sa unică.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum intens de anason și vegetale.

     

    GUST: Sambuca Ramazzotti are o tărie care balansează perfect dulceața zahărului și aroma puternică de anason.

     

    FINISH: Condimentat și sec.

     

    55,57 RON
  • Molinari - Sambuca - 0.7L, Alc: 42% Molinari - Sambuca - 0.7L, Alc: 42%

    Molinari - Sambuca - 0.7L, Alc: 42%

    În 1945, Angelo Molinari, un parfumier și cunoscător al secretelor ce țin de blenduri aromatice, a fondat compania care îi poartă numele. În acea perioadă Molinari a experimentat cu diferite ingrediente până a creat Sambuca Extra, un lichior inconfundabil cu aromă de anason. Rețeta exactă pentru sambuca este și astăzi un secret bine păstrat de producătorul italian. 

     

    Sambuca Molinari a devenit populară în anii 1950, când a început să fie consumată cu boabe de cafea în pahar și a devenit un simbol al stilului de viață italian. În aceeași perioadă băutura lui Molinari a fost și o sursă de inspirație pentru cineaști, cum ar fi Federico Fellini, cu lungmetrajul său “La Dolce Vita”, și o băutură asociată cu mari actori și sportivi din Europa și Statele Unite ale Americii.

     

    Compania Molinari a urmat o perioadă de expansiune, modernizare și, de la începutul anilor 2000, dezvoltarea unei imagini noi ce abordează toate clase și toate vârstele societății moderne din Italia și restul lumii.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Serviți Sambuca Molinari “con la mosca” - cu o muscă, care este defapt o boabă de cafea (sau mai multe), ce va oferi o aromă de cafea ușor pătrunsă de alcool rafinat.

     

    GUST: Anason intens și o notă de cafea proaspătă, ușor macerată, dar perfectă în această parte a degustării.

     

    FINISH: Anason și alcool puțin sec.

     

    93,95 RON
Grilă Listă