• Turba si Fructe

Turba si fructe

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
 • Bunnahabhain - Unchilfiltered Scotch Single Malt Whisky - GB 12 yo - 0.7L, Alc: 46.3% Bunnahabhain - Unchilfiltered Scotch Single Malt Whisky - GB 12 yo - 0.7L, Alc: 46.3%
  -34%

  Bunnahabhain - Unchilfiltered Scotch Single Malt Whisky - GB 12 yo - 0.7L, Alc: 46.3%

  Distileria Bunnahabhain (citiți Bunahabe), tradus din limba galică în ‘gura râului’, stă aproape de râul Margadale, pe țărmul insulei Islay și a fost construită în 1883. La inceput, activitatea distileriei era bazată pe comerțul maritim, un sat mic, un ponton și oameni care se descurcau să producă un whisky bun.

   

  Spiritul de aventurieri și traiul pe coasta Scoției a acelor care produceau whisky Bunnahabhain a oferit o identitate aparte băuturii. Asemenea multor afaceri, distileria a fost afectată de recesiune apoi a avut parte de modernizări și dezvoltări ale societății ce au ușurat activitatea și au adus mai târziu faimă brand-ului.

   

  La distileria Bunnahabhain totul este făcut la fel și cu aceleași ingrediente de peste 130 ani: apă, orz, drojdie și timp, mult timp. Apa pură este adusă de la râul Margadale prin țevi ce duc direct la distilerie, iar orzul este de două feluri, însă oricare ar fi distilatul produs, este măcinat și amestecat cu apă caldă pentru fermentare. Distilarea are loc în alambicuri și alte instalații originale, unde se captează partea de mijloc a aburilor de alcool, partea cea mai pură. Alcoolul este apoi liniștit cu apă pură din același izvor apoi maturat în 3 tipuri de butoaie de stejar (bourbon, sherry și vin roșu). După ce scotch-ul este tras în butoaie natura și timpul vor avea ultimul cuvânt.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-roșiatic.

   

  MIROS: Proaspăt și foarte aromat. O expresie cu parfum de flori și note de fructe uscate și puțin fum din coșul de nuiele sau chiar din butoiul de maturare.

   

  GUST: Note ușoare de fructe, alune și dulceață cu o tușă de vanilie și caramel.

   

  FINISH: Persistent, bogat și corpolent.

   

  Preț normal: 302,46 RON

  Special Price 199,48 RON

  (-102,98 RON)
 • Smokehead - Scotch Single Malt Whisky GB - 0,7L Smokehead - Scotch Single Malt Whisky GB - 0,7L
  -28%

  Smokehead - Scotch Single Malt Whisky GB - 0,7L

  Compania care deține brand-ul Smokehead a fost inființată de Leonard Russell Senior în 1936, în Scoția. După aproape 80 de ani, grupul Ian Macleod a păstrat afacerea de familie și a dezvoltat un grup de brand-uri cu operațiuni atât în Scoția cât și în Irlanda.

   

  În ceea ce privește filosofia de brand, Smokehead este un produs modern, neconvențional și direct. Deși este un brand dezlegat de tiparele clasice, Smokehead își produce whisky-ul în regiunea Islay, cunoscută pentru whisky-uri tradiționale scoțiene apreciate în lumea întreagă.

   

  Smokehead Single Malt, cu 43% volum de alcool, este un whisky intens, bogat și dulce. Aromele care definesc acest non-clasic și îl scot din tiparele vechi sunt turba, sarea de mare și condimentele. Smokehead nu face promisiuni mari, dar așteaptă să încerce simțurile celor cu poftă de aventură. 

   

   

  ASPECT: Chihlimbar închis.

   

  MIROS: Mirosul dezvăluie o licoare cu aromă puternică și imprevizibilă: fum gros, turbă pământie, intensă și alte arome extreme din condimente și dulceață. Sunt prezente și note de lămâie, ghimbir înmuiat și gem de prune.

   

  GUST: Smokehead este impunător prin căldura simțită la înghițirea alcoolului afumat cu turbă piperată, care aproape taie respirația. După căldură, totul este calmat de o dulceață din miere, înainte să vină al doilea atac al fumului intens de turbă.

   

  FINISH: Lung, interminabil. Condimente exotice și citrice (mandarine), într-o doză consistentă, relaxează simțurile, apoi vine a treia lovitură a gustului nestăvilit de turbă.

   

  Preț normal: 187,53 RON

  Special Price 135,47 RON

  (-52,06 RON)
 • Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

  Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

  Longrow este produs la distileria Springbank, fondată în 1828 în Scoția, în orașul Campbeltown, pe locul în care Archibald Mitchell producea ilegal whisky în urmă cu doar câțiva ani. După cinci generații, familia Mitchell își respectă istoria și meșteșugul de a crea cele mai bune whisky-uri în orașul considerat mult timp capitala mondială a scotch-ului.

   

  Whisky-urile Longrow, asemenea altor brand-uri produse în distileria Springbank, este obținut cu muncă și supraveghere continuă. Toți membrii echipei au acces în orice moment la distilerie, la spațiile de maturare, depozitare și la orice lot de whisky, pentru a oferi tuturor o băutură de calitate și arome naturale, deosebite.

   

  Longrow Peated este un whisky cu aromă vegetală de turbă și aromă de malț afumat cu turbă. Aromele de vegetale uscate și pământ scoțian străbat cu hotărâre simțurile ca un fum ce înalță pe coșul unui cuptor vechi din Campbeltown.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Cremă de vanilie și fum dulce (ca de bezea arsă), ierburi și doar o tentă de fructe ce se dezvoltă timid după câteva minute.

   

  GUST: Incredibil de echilibrat, intens și cremos cu o notă naturală de ierburi pe care le găsiți atârnate într-o afumătoare de plafar. Și fumul de turbă este prezent, mereu, ca un val constant ce curăță bolta palatină.

   

  FINISH: Lung. Aroma de turbă este simțită mult timp, sau cel puțin atât cât să devină o experiență memorabilă.

   

  263,50 RON
 • Kamiki - Japanese Blended Malt Whisky - 0.5L, Alc: 48% Kamiki - Japanese Blended Malt Whisky - 0.5L, Alc: 48%

  Kamiki - Japanese Blended Malt Whisky - 0.5L, Alc: 48%

  Kamiki este un brand de whisky ce îți are originea în Japonia, orașu Nara, un loc înconjurat de temple antice și spiritualitate, ce inspiră tihna și rigoarea necesară unui blend unic.

   

  Penntru fiecare amestec artizanii Kamiki aleg whisky-uri japoneze și whisky-uri single malt din toată lumea, la care adaugă apă pură din izvoarele locale și multă răbdare.

   

  Profilul final al expresiilor Kamiki este definit de maturarea în butoaie din lemn de cedru japonez (yoshino-sugi).

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens.

   

  MIROS: Parfum delicat din flori de citrice și măr copt la cuptor. În notele de mijloc apar lemnul fin și turba uscată.

   

  GUST: Notele florale rămân în atenția simțurilor. Notele de iarbă cu pământ, caisă și Kumquat așteaptă să fie descoperite pe fundal.

   

  FINISH: Ușor piperat și pământiu cu note vegetale din frunze și ace verzi de pin.

   

  212,49 RON
 • Talisker - Scotch Single Malt Whisky 10 yo - 0.7L, Alc: 45.8% Talisker - Scotch Single Malt Whisky 10 yo - 0.7L, Alc: 45.8%
  -31%

  Talisker - Scotch Single Malt Whisky 10 yo - 0.7L, Alc: 45.8%

  Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.

   

  La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu standard înalt de calitate. 

   

  Un whisky produs în distileria de pe insula Sky, maturat minim 10 ani în butoaie din stejar american. Acest lot este parte din gama single malt-urilor clasice din portofoliul Diageo şi este apreciat în toată lumea pentru tradiţia şi excelenţa dovedită în procesul de distilare şi maturare.

   

   

  ASPECT: Auriu închis.

   

  MIROS: Proaspăt, cuprinzător, uşor de remarcat prin mirosul de fum ce scoate la suprafaţă dulceața din mere coapte. Notele fructate sunt urmate de note rapide de sare marină, peşte afumat şi alge.

   

  GUST: Turbă şi boabe de piper aruncate într-un foc de tabără, de unde se ridică şi note de saramură urmate de orz uscat. Registrul aromatic se schimbă uşor cu aromele mai joviale ale diferitelor fructe de livadă, aflate într-un echilbru natural.   

   

  FINISH: Lung, cu note de lemn ars şi malţ ars și dulceață (din cereale sau poate din fructe). 

   

  Preț normal: 226,10 RON

  Special Price 156,16 RON

  (-69,94 RON)
 • Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Superstition - 1L, Alc: 43% Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Superstition - 1L, Alc: 43%

  Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Superstition - 1L, Alc: 43%

  Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky. În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

   

  Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în instalații dintre cele mai înalte, existente în toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

   

  Jura amintește prin această expresie de oamenii superstițioși din trecut și de insula pe care mai există încă pietre și însemne antice lăsate de celți. Fiecare sticlă este marcată cu unul dintre acele însemne, iar fiecare pahar de Jura Prophecy este un toast către obiceiurile antice ale celor care au fost strămoșii scoțienilor.

   

   

  ASPECT: Mahon intens cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Arome de fenoli ușori cu nuanțe subtile de miere și condimente. Vaporii rafinați dau impresia generală de distilat dulce și afumat.

   

  GUST: Căldura de pe papile eliberează aromele de condimente, miere, pin vioi și turbă.

   

  FINISH: Aceleași note de condimente și fum, rotunjite de maturarea în butoaie de bourbon.

   

  199,33 RON
 • Togouchi - Japanese Blended Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43% Togouchi - Japanese Blended Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Togouchi - Japanese Blended Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Togouchi este un whisky produs de compania japoneză Chugoku Jozo, fondată în 1918 pentru producția principală de sake. După de zeci de ani în care a produs tradiționalul sake, distileria din provincia Hiroshi, orașul Hatsukaichi, și-a dezvoltat gama de produse cu alte băuturi alcoolice: vinuri spumante, lichior, gin și whisky.

   

  Seriozitatea și rigoarea japoneză se aplică fără compromis și în cazul whisky-urilor aduse din Europa. Maeștrii japonezi șlefuiesc aromele puternice ale regiunilor scoțiene pentru iubitorii de whisky din Japonia sau din alte state ale lumii.

   

  După realizarea amestecului, whisky-urile sunt maturate în butoaie de stejar, plasate într-un tunel feroviar (din orașul Togouchi), transformat în spațiu de depozitare, cu temperatură constantă de 15°C și umiditate de 80%.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: După 12 ani de maturare, blend-ul păstrează caracterul rustic al distileriilor tradiționale scoțiene prin aromele de lămâi Meyer, mere verzi și notele de fum.

   

  GUST: Îndepărtează diferențele aromatice dintre expresiile europene și cele asiatice. Este atrăgător prin universalitatea sa naturală ce păstrează aromele de mere, pere, coajă de lămâie și ienibahar.

   

  FINISH: Subtil, cu note de citrice vioaie și puțină vanilie.

   

  485,52 RON
 • Nikka - Japanese Blended Whisky From The Barrel - 0.5L, Alc: 51.4% Nikka - Japanese Blended Whisky From The Barrel - 0.5L, Alc: 51.4%
  -11%

  Nikka - Japanese Blended Whisky From The Barrel - 0.5L, Alc: 51.4%

  Masataka Taketsuru a fondat în 1934 compania care avea să fie redenumită la scurt timp Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. Pasionat de whisky, cu studii universitare și experiență acumulată la distilerile din Scoția (Longmore) și Japonia (Yamakazi), Masataka a construit în același an, prima dintre cele două distilerii: Yoichi.

   

  În 1969 a fost finalizată și cea de-a doua distilerie, Miyagikyo, iar pe parcursul anilor Nikka și-a diversificat portofoliul și a devenit un brand cu tradiție în producția de whisky japonez.

   

  From The Barrel este un blend de whisky-uri de la cele două distilerii Nikka. Uniunea dintre cele două băuturi a fost realizată pentru a obține arome intense și bogate, caracteristice unui “whisky de butoi”, care poate fi apreciat riguros la miros și gust doar de un maestru în amestecuri. Sticla cunoscută a producătorului nipon are design-ul unui mic monolit, ce simbolizează gustul bogat și puternic al băuturii.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Corp mediu, bine echilibrat. Note de flori proaspăt tăiate, fructe proaspete, mirodenii și puțin stejar.

   

  GUST: La gust, corpolența este mai mare, whisky-ul își arată tăria. Se deschid mai bine aromele de condimente de iarnă, caramel, vanilie și fructe.  

   

  FINISH: Lung, cald și fructat cu puțin condiment și stejar.

   

  Preț normal: 214,20 RON

  Special Price 190,00 RON

  (-24,20 RON)
 • Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46% Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%
  -24%

  Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%

  Clynelish este una dintre distileriile scoțiene apărute la începutul secolului al XIX-lea în regiunea Highland. Distileria Clynelish a fost ridicată pe pământul populației mutate în alte regiuni ale Scoției de Ducele de Sutherland. Această perioadă mai puțin benefică din istoria orășelului scoțian a lăsat în urmă distileria Clynelish, care a început să câștige o reputație abia din 1896 când a fost cumpărată, în parte, de afaceriști locali.

   

  În 1968, distileria originală a fost extinsă cu instalații și aparatură modernă ce constituiau o a doua distilerie numită Clynelish B. Whisky-urile Clynelish au fost produse încă de la început cu resurse locale: apă, orz și turbă, folosită în cantități mari și prezentă în aroma expresiilor produse până în 1983. Ulterior, Clynelish a fost comercializat cu etichetă proprie de Grupul Diageo, iar în ultimii ani a fost parte și din dezvoltarea brand-ului Johnny Walker ca unul dintre furnizorii de single malt-uri.

   

  Profilul whisky-urilor Clynelish, în frunte cu expresia maturată 14 ani, prezintă o caracteristică unică, rezultată din procesele naturale de producție ale distileriei. În instalații, pe componentele care captează vaporii de alcool se depun uleiuri (care dacă nu sunt curățate), lasă în alcool o aromă naturală de ceară. În mod obișnuit acele uleiuri sunt curățate cand se face mentenanța distileriei, însă pentru obține din nou acel în whisky cu aromă de ceară, distilatorii lasă distilatul să fie pătruns de ulei ce oferă o esență specială de ceară, completată de turbă, fructe și condimente.

   

   

  ASPECT: Auriu-strălucitor.

   

  MIROS: Aromă de citrice zemoase, în special mandarine și clementine. O notă de fum face introducerea băuturii pe papile.

   

  GUST: Textură subțire, clară, intensă. Arome de portocală și aciditate fină. Apare și aroma de stejar, urmat de fructe, vanilie și piele ceruită.

   

  FINISH: Persistent. Apar note dulci și amărui urmate de stejar condimentat.

   

  Preț normal: 291,53 RON

  Special Price 222,07 RON

  (-69,46 RON)
 • Ballechin - Scotch Single Malt Whisky Olorso Matured - 0.7L, Alc: 46% Ballechin - Scotch Single Malt Whisky Olorso Matured - 0.7L, Alc: 46%

  Ballechin - Scotch Single Malt Whisky Olorso Matured - 0.7L, Alc: 46%

  Înainte de anul 1800, whisky-urile din multe zone ale Scoției era produs fără aviz oficial și fără plata taxelor. După 1823 au apărut primele distilerii legale, printre care și Edradour, în 1825.

   

  Poate ce-a mai mică dintre distileriile vechi, Edradour oferă publicului whisky de aproape 200 de ani. Alături de whisky-ul clasic, meșteșugit cu tradiție de secole, Edradour oferă și sortimente de whisky-uri produse la distilerie de fermă și single malt-uri inovative. Printre brand-urile produse în distileria Edradour se află și eticheta Ballechin.

   

  Whisky-ul este produs tradițional și maturat în butoaie de vin fortifiat sherry Oloroso. Această expresie este una dintre cele mai exclusiviste, parte din seria The Discovery, cu un stoc de doar 6000 de sticle la nivel mondial.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Turba intensă și arome de vin sherry se întrec să atragă atenția. Cele două sunt echilibrate și completate de portocală zaharisită și căpșuni foarte dulci.

   

  GUST: Începe cu aroma dulce acoperită rapid de turbă și fum de turbă, intens, dominant. Acest whisky este definit de tonul pământiu, vegetal, lăsat de turba folosită în producție.

   

  FINISH: Lung, sec și afumat. O notă de hidrocarbură fină și cenușă. Pe fundal se mențin urme de sherry ce anunță pierderea echilibrului cu notele de turbă.

   

  532,55 RON
 • Longrow - Scotch Single Malt Whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46% Longrow - Scotch Single Malt Whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%

  Longrow - Scotch Single Malt Whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%

  Longrow este produs la distileria Springbank, fondată în 1828 în Scoția, în orașul Campbeltown, pe locul în care Archibald Mitchell producea ilegal whisky în urmă cu doar câțiva ani. După cinci generații, familia Mitchell își respectă istoria și meșteșugul de a crea cele mai bune whisky-uri în orașul considerat mult timp capitala mondială a scotch-ului.

   

  Whisky-urile Longrow, asemenea altor brand-uri produse în distileria Springbank, este obținut cu muncă și supraveghere continuă. Toți membrii echipei au acces în orice moment la distilerie, la spațiile de maturare, depozitare și la orice lot de whisky, pentru a oferi tuturor o băutură de calitate și arome naturale, deosebite.

   

  Longrow este un single malt dublu distilat, afumat, produs în mod constant din anul 1992. Orzul folosit pentru această expresie este uscat la foc de turbă, de unde și notele particulare de fum, caracteristice regiunii Islay. Longrow 10 YO este puternic afumat, maturat 60% în butoaie de sherry și 40% în butoaie de burbon.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Parfumul de fructe uscate și fum de turbă oferă prima impresie despre identitatea acestui scotch.

   

  GUST: Pe papile este dulceag, aromat subtil de butoiul asezonat cu vin sherry și o notă de lemn tare, pătruns de alcool fin.

   

  FINISH: Mediu, cu o notă amară de lemn.

   

  394,39 RON
 • Port Charlotte - Scotch Single Malt Whisky tin box - 0.7L, Alc: 50% Port Charlotte - Scotch Single Malt Whisky tin box - 0.7L, Alc: 50%
  -13%

  Port Charlotte - Scotch Single Malt Whisky tin box - 0.7L, Alc: 50%

  Whisky-ul Port Charlotte este produs la distileria Bruichladdich, construită în 1881 de frații Harvey în Scoția, pe insula Islay. După ani de dificultăți economice și logistice distileria a fost închisă definitiv în 1994, însă noi investitori au reaprins cazanele din cupru și l-au adus pe Jim McEwan, de la Bowmore, responsabil de toate operațiunile distilării. În 2001, distileria Bruichladdich a fost restaurată și pusă în funcțiune, iar la scurt timp a reînceput producția de whisky comercializat sub etichetele Bruichladdich și Port Charlotte.

   

  Port Charlotte Scotish Barley Heavily Peated este un omagiu adus distileriei și măiestriei moștenite de localnicii distilatori în arta de produce whisky-uri afumate. Orzul folosit la producția acestui whisky este cultivat în Scotia, iar apa provine dintr-un izvor natural de pe insulă. Butoaiele din stejar în care sunt maturate toate expresiile Port Charlotte au fost alese de Maestrul Jim McEwan și se află în vechiul depozit al distileriei, locul în care au fost maturate primele whisky-uri în urmă cu un secol.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Turbă și atmosfera maritimă pregătesc simțurile pentru un val cu note de iod, pânză înmuiată în apă sărată, scoici mărunțite, stejar ars, piper negru, paprika, piele și tutun. Al doilea val aduce note de vanilie, smochine, curmale, pere marinate, malț proaspăt, caramel și nucă. 

   

  GUST: O mare dulceață, caldă și fină din alcool bine rafinat ridică la suprafață aromele de fum, malț de orz, caramel și vanilie. Devine mai complex odată cu intervenția aromelor de citrice și stejar. După ce se acomodează cu aceste arome, papilele oferă o impresie mai bună de whisky celtic, bogat și sofisticat.    

   

  FINISH: Lung, călduros, capabil să aducă sentimente de mândrie și pasiune.

   

  Preț normal: 249,90 RON

  Special Price 217,20 RON

  (-32,70 RON)
 • Lost Distillery - Classic Jericho Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Jericho Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -17%

  Lost Distillery - Classic Jericho Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Fiecare sortiment din gama The Lost Distillery este o reproducere în cele mai bune condiții după câteva dintre cele 100 de whisky-uri, care au încetat să mai fie produse de peste un secol.

   

  Distileria Jericho a fost ridicată în 1822, în Nether Jericho, Aberdeenshire, de Ierihon William Smith, într-o zona perfectă pentru productia de whisky la scară mică. În distilerie era folosit orzul din producție locală și turbă din dealurile învecinate. La sfârșitul secolului, distileria Jericho este vândută, iar numele este schimbat în Benachie. După aceste reforme distileria produce anul o cantitate dublă de whisky.

   

  După ce piața whisky-ului a fost grav afectată de afacerile ilegale ale companiei Pattison, în 1898, multe dintre distileriile mici au dat faliment. Jericho s-a afla printre aceste distilerii.

   

   

  ASPECT: Ambră închisă.

   

  MIROS: Jericho este bogat în arome de vin, suc de lămâie și cereale.

   

  GUST: Cum ajunge pe limbă, descoperim o băutură cu textură uleioasă, ce creează un strat subțire, ca o izolație lichidă. Aroma evoluează și devine mai ușoară, dar în nici un caz mai subțire. Ajungem la dulceața din nucă de cocos, desfășurată uniform și mărginită brusc de o tentă de piper, nuci sau ciuperci.

   

  FINISH: Degustarea ajunge la un finish puțin așteptat: notă de cacao, urmat de ultima val aromatic al mixului de malțuri.

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 179,00 RON

  (-35,80 RON)
 • Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -16%

  Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Situată în centrul localității Auchtermuchty, nume pe care avea să îl poarte la sfârșitul existenței sale, distileria Stratheden a fost înființată în 1829 de Alexander Bonthrone. Prioritatea lui a fost sursa de apă, pentru care a construit un canal care și în ziua de astăzi traversează localitatea.

   

  În procesul de producție Alexander folosea turba, vegetație uscată adusă din insulele Orkney (deși se găsea și în apropiere, în orașul Lomond, renumit pentru distileriile ilegale și contrabandiști), ceea ce conferea produsului final o caracteristică sarată și oarecum medicinală, deoarece brichetele de turbă conțineau și alge marine descompuse.

   

  Datorită creșterii impozitelor din Scoția, în perioada dintre secole și legea prohibiției din Statele Unite ale Americii, distileria Stratheden a fost închisă în 1924.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, închis.

   

  MIROS: Un whisky seducător, fructat de coajă de portocale și alte fructe proaspete, răscoapte și uscate, susținute de arome de piele.

   

  GUST: Suav, cu arome din fructe exotice (banane, mango, portocale), îmbogățit cu savoarea notelor subtile de ciocolată și turbă.

   

  FINISH: Lung, ușor uleios și delicat. O notă de amestec vegetal (medicinal) aduce o caracteristică rară acestei expresii.

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 179,96 RON

  (-34,84 RON)
 • Lost Distillery - Classic Lossit Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Lossit Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -16%

  Lost Distillery - Classic Lossit Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Fondată în 1817, de Malcolm McNeill, distileria Lossit a oferit cele mai mari cantități de whisky din regiunea Islay, în anii de început ai industriei și a rezistat jumătate de secol. Cea mai longevivă dintre cele mici, de familie, Lossit a fost una dintre puținele distilerii care intrat în legalitate și a devenit lider în producția de whisky în Scoția.

   

  Pentru producția de whisky, distileria Lossit a avut angajați distilatori dar și fermieri locali, care foloseau ingrediente naturale din surse locale: apă, cereale și turbă. În deceniile următoare, până în anul 1844, au fost închise, ori au intrat în insolvență 61 de distilerii scoțiene, iar distileria Lossit a funcționat cu greu până în 1851 când a fost vândută fraților Stewart.

   

  George și John Chiene au folosit distileria la capacitate redusă pentru a produce whisky adăugat într-un blend și pentru a furniza pieței locale însă producția a fost oprită definitiv până în anul 1867. După ce ultimii proprietari au eliberat terenul de arendă și au părăsit proprietatea, distileria a fost prădată și instalațiile îngropate în dreptul intrării. Acolo se află și în prezent, îngropată în pământ, iar whisky-ul produs de Lossit nu a mai există pentru a fi savurat, până acum.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Stejar umed, turbă cu notă pământie, intensă, urmată de ciocolată cu lapte.

   

  GUST: Aromă de lemn și tutun, biscuiți cu unt, sare de mare și note de busuioc.

   

  FINISH: Apar note de vanilie, completate de vegetale uscate și pământ (turbă).

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 179,99 RON

  (-34,81 RON)
 • Loch Lomond - Scotch Single Malt 18 yo GB - 0.7L Loch Lomond - Scotch Single Malt 18 yo GB - 0.7L
  -19%

  Loch Lomond - Scotch Single Malt 18 yo GB - 0.7L

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow. În anii următori distileriile au fost extinse pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

  În urmă cu 18 ani, un lot de whisky Loch Lomond a fost pus la maturare în cele mai bune butoaie din stejar, alese de Tommy Wallace, Maestrul distileriei la acea vreme. Astfel, whisky-ul din orașul scoțian a fost pus la păstrare, lăsat în grija timpului și a naturii care au reușit să evidențieze aromele de lemn și fum de turbă.

   

   

  ASPECT: Arămiu, cu ușoare reflexii aurii.

   

  MIROS: După 18 ani de maturare whisky-ul Loch Lomond satisface curiozitatea cu arome de măr verde și grepfrut, unite înaintea tonurilor de caprifoi și lemn de stejar matur.

   

  GUST: Gustul este bogat și simetric. Pe papile se simt mai bine notele elegante de stejar ușor ars și lemn parfumat de tutun. Spre final, aromele lemnoase lasă locul celor fructate, de mere și agrișe.

   

  FINISH: Lung, complex. Un whisky special care lasă în urmă arome de ceai uscat și frunze de tutun, echilibrate de fum de turbă și lemn.

   

  Preț normal: 306,43 RON

  Special Price 248,63 RON

  (-57,80 RON)
Grilă Listă