Șliboviță

Slibovita, bautura alcoolica fermentata si distilata din prune, este de origine sarbo-croata, dar a fost adoptată ca produs traditional, cu peste un secol in urma, in zona Transilvaniei. Distilarea sa se efectueaza numai in dispozitive de distilare autorizate sanitar si care sa asigure calitatea si puritatea produselor. Timpul de invechire este relativ scurt (intre 6 si 12 luni), insa pentru sortimentele superioare se poate astepta pana la 2 ani.


Specialistii recomanda ca slibovita sa fie pastrata in toata aceasta perioada in vase de stejar cu capacitatea de 500-600 l. Uneori se apeleaza si la capacitati mai mari (1000-2000 l) pentru a se diminua pierderile, insa acest lucru afecteaza in mod negativ calitatea buchetului, aromei si culorii dobandite. In ceea ce priveste consistenta sa, slibovita este limpede, fara sediment, fara particule in suspensie sau tulbureala, incolora sau de un galben deschis. Are un gust caracteristic, miros placut de tuica, fara gust si miros strain (de doage sau de afumat).


La Beicevrei.ro, magazin de bauturi online, gasesti o gama premium de slibovite. Consulta oferta noastra si beneficiaza de calitate originala la cele mai competitive preturi. Comanda de pe site si beneficiezi de transport gratuit in Bucuresti si Judetul Ilfov. Pentru toate celelalte judete, iti oferim transport gratuit la comenzile ce depasesc 200 Lei.

Grilă Listă
Filtru
 • Nonino - Sliwovitz - 0.7L, Alc: 43% Nonino - Sliwovitz - 0.7L, Alc: 43%

  Nonino - Sliwovitz - 0.7L, Alc: 43%

  Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazino Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

   

  De peste 120 de ani descendenții lui Orazino produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse (prosecco, distilate de fructe, amarro) și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

   

  Nonino Sliwovitz este un distilat din prune, produs prin fermentare în cisterne de inox la temperatură controlată și distilarea printr-un process lent, tradițional. Distilarea are loc imediat după fermentare pentru a capta în întregime compușii aromatici și pentru a păstra caracteristicile organoleptice tipice soiului de prune folosit.

   

   

  ASPECT: Incolor, limpede.

   

  MIROS: Parfum intens de fructe și condimente.

   

  GUST: Aromele de fructe coapte sunt completate subtil cu note de migdale.

   

  FINISH: Gustul final este lung și sec.

   

  Această băutură este recomandată a fi savurată după servirea mesei. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 11-13°C, într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior) și lăsată câteva minute în contact cu aerul, pentru oxigenare, înainte de a fi sorbită.

   

  186,83 RON
Grilă Listă