Șliboviță

Slibovita, bautura alcoolica fermentata si distilata din prune, este de origine sarbo-croata, dar a fost adoptată ca produs traditional, cu peste un secol in urma, in zona Transilvaniei. Distilarea sa se efectueaza numai in dispozitive de distilare autorizate sanitar si care sa asigure calitatea si puritatea produselor. Timpul de invechire este relativ scurt (intre 6 si 12 luni), insa pentru sortimentele superioare se poate astepta pana la 2 ani.


Specialistii recomanda ca slibovita sa fie pastrata in toata aceasta perioada in vase de stejar cu capacitatea de 500-600 l. Uneori se apeleaza si la capacitati mai mari (1000-2000 l) pentru a se diminua pierderile, insa acest lucru afecteaza in mod negativ calitatea buchetului, aromei si culorii dobandite. In ceea ce priveste consistenta sa, slibovita este limpede, fara sediment, fara particule in suspensie sau tulbureala, incolora sau de un galben deschis. Are un gust caracteristic, miros placut de tuica, fara gust si miros strain (de doage sau de afumat).


La Beicevrei.ro, magazin de bauturi online, gasesti o gama premium de slibovite. Consulta oferta noastra si beneficiaza de calitate originala la cele mai competitive preturi. Comanda de pe site si beneficiezi de transport gratuit in Bucuresti si Judetul Ilfov. Pentru toate celelalte judete, iti oferim transport gratuit la comenzile ce depasesc 200 Lei.

Grilă Listă
Filtru
 • Nonino - Sliwovitz - 0,7L, Alc: 43% Nonino - Sliwovitz - 0,7L, Alc: 43%

  Nonino - Sliwovitz - 0,7L, Alc: 43%

  DENUMIRE COMPLETA PRODUS: IL PRUNUS DI NONINO – SLIWOVITZ
  REGIUNE: TRENTINO & COLLI ORIENTALI DEL FRIULI
  TARA DE ORIGINE: ITALIA
  CATEGORIE: DISTILAT DIN FRUCTE (PRUNE D’ORO)
  VOL. ALC.: 43%

  Distileriile Nonino au fost infintate in 1897 de catre Orazio Nonino, in localitatea Ronchi di Pavia in nordul Italiei. Pe 4 Decembrie 2003, presedintele italiei Carlo Azeglio Ciampi, ofera ‘Premio Leonardo Qualita Italia’ lui Giannola si Benito Nonino pentru: ‘nivelul absolut de calitate, cercetare si inovatie… Nonino sunt recunoscuti ca adevaratii Ambasadori pentru Grappa Italiana in lume.’
  NONINO FRUT - SLIWOVITZ este o Sliwovitz (bautura distilata din prune) produsa prin fermentare in tancuri de inox cu temperatura controlata si distilata printr-un process lent, pentru a capta in intregime componentele aromatice volatile si pentru a pastra caracteristicile organoleptice tipice varietatii de fructe.

  NOTE DE DEGUSTARE: Este incolora, cu o buna limpiditate si un ‘nas’ intens, fructat, elegant si condimentat. Gustul de fructe coapte, este completat de note de migdale, senzatia de final dupa inghitire, fiind de lunga durata.

  RECOMANDARE CONSUM: Distilatele din fructe cu tarie alcoolica ridicata, in special cele din prune, sunt in genere recomandate a fi savurate dupa servirea mesei. Consumate moderat, pot fi o sursa de delectare si placere pe intreaga durata a zilei; sunt excelente in combinatie cu inghetata sau cu sorbet.

  TEMP. DE SERVIRE RECOMANDATA: 11-13º C (Recomandat a fi servit in pahar mic de 80-120ml, de tip lalea cu picior, si lasat cateva minute in contact cu aerul pentru oxigenare inainte de a fi sorbit). picior). Un distilat de fructe de foarte buna calitate, nu se serveste niciodata inghetat / de la congelator.
  186,83 RON
Grilă Listă