Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).
Caracteristici soi:
Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.
Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.
Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.
Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.
Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Folklore
Folklore - Cabernet Sauvignon DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Folklore Cabernet Sauvignon prezintă “Dansul Ursului”, un obicei vechi și actual la satele românești, ținut iarna de sărbători. Dansul ursului simbolizează moartea și renașterea timpului, iar această simbolistică este legată și de credința geto-dacilor, care vedeau ursul un animal sacru, cu puteri vindecătoare.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de fructe roșii, ce se se ridică armonios la gura paharului.
GUST: Pe papile se simte corpolent, cu arome de fructe negre, note delicate de vanilie uscată, ciocolată și scorțișoară, persistentă și in gustul final, mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Taninii moi recomandă acest vin la mesele cu friptură la grătar, paste și gustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Cultivat pe Dealurile Olteniei și puternic influențat de toate fenomenele terroir-ului apropiat de Dunăre, acest Cabernet Sauvignon este obținut doar din struguri bine pârguiți, selectați și vinificați prin metode moderne. Caracterul vinului este definit de maturarea în baricuri din stejar.
ASPECT: Roșu-coacăză.
MIROS: Un Cabernet Sauvignon fermecător, cu buchetul matur, compus din note de coacăze și cafea cu lapte.
GUST: Catifelat, fructat, cu tanini copți și proaspeți și alcool bine integrat în structura aromatică. Postgust lung, cu notă de fruct uscat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant, recomandat mai ales la preparatele din carne de porc sau vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Aliman Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aliman Cabernet Sauvignon este un vin tânăr, dar echilibrat, cu arome de fructe de pădure și ierburi.
GUST: Ușor complex în primele secunde, se deschide pe papile cu note de coacăze, alte fructe roșii cu astringență proaspătă și o tușă de piele. Post gust lung, sec, elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu mezeluri, brânzeturi maturate, cotlet de porc cu sos, tocană de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
Preț normal: 75,02 RON
Special Price 60,02 RON
(-15,00 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Soiul Cabernet Sauvignon vinificat în stilul clasic aduce arome de fructe negre, marochin, stejar și fum.
GUST: Pe papile se simte corpolența taninilor îmblânziți de maurarea scurtă și învechire. Sec, cu taninuri ce reiterează aromele de fructe de pădure, o notă pământie și o notă de piele. Gust final mediu, cu un procent ridicat de alcool, bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin roșu la mesele cu preparate din carne roșie, ușor condimentate, și la gustările cu brânză maturată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
101,64 RON Începând cu: 91,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2021 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome așezate și foarte calme de fructe confiate, susținute cu note de prune proaspete, prune uscate și cacao.
GUST: Pe papile aduce o defilare a aromelor de fructe roșii și fructe negre de pădure, acoperite cu o glazură subțire de ciocolată. Post gust firesc de lung cu nuanțe scurte de stejar, lăsate de maturare, și astringența naturală a soiului roșu Cabernet Sauvignon.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la preparatele dulci, în special tort cu ciocolată neagră împodobit cu vișine și cireșe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Cabernet Sauvignon DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Cabernet Sauvignon este obținut din strugurii cultivați în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. În acea parte a țării podgoriile sunt înfluențate de clima Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănite de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un Cabernet clasic, cu buchet generos în arome de vișine coapte, fructe negre de pădure și ierburi.
GUST: Echilibrat și mătăsos prin tanini și fenoli ce întrețin dulceața și plăcerea din vișine, coacăze negre și piele nouă. Corpolență medie spre lungă, cu un procent de alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roșu potrivit la orice masă cu brânzeturi maturate, cotlet de porc cu sos și tocană de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Cabernet Sauvignon Alb 2023 - 0.75L, Alc: 12.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.4%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii roz.
MIROS: Strălucirea roz a Cabernetului vinificat în alb este în armonie cu notele de fructe roșii dulci, coapte de soare și transformate în dulcețuri irezistibile. Nota fructată este egalată doar de cea florală, plăcută.
GUST: Pe papile aduce notă amară din coajă verde de nuci și o notă de alune rumenite la cuptor. O nuanță diferită de tanini încheie spectacolul aromatic și oferă un postgust discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aparte, dar ușor de asociat cu preparate din carne de pește, în special somon cu ierburi, gătit la cuptor după rețete mediteraneene.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Brizza Alb sec 2022 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Brizza alb este produs din soiul roșu Cabernet Sauvignon vinificat în alb, iar aromele naturale de fructe roșii se transpun pe simțuri în note de alune verzi și nuci proaspete.
GUST: Pe papile se strecoară fragmente de taninuri ce aduc note de fructe – apar note de căpșuni și zmeurică ce dispar rapid în gustul final mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin interesant pentru orice masă cu preparate ușoare și feluri principale din bucătăria mediteraneeană - bruschette, paste, penne, risotto, salate calde și reci, caracatiță, fructe de mare și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Licorna
Licorna - Serafim Cabernet Sauvignon DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Buchetul aduce aromele din fructe de pădure și fructe roșii de livadă, unde se simte dulceața sucului din prune dolofane, coapte la sfârșit de sezon, apoi note vegetale.
GUST: Rotund, cu tanini moi, note foarte scurte de fructe roșii. Fondul dulce devine mai exotic, cu o notă de cocos sec, acoperit de ierburi uscate apoi lemn condimentat sau lemn dulce. Post gust mediu spre lung, catifelat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit atât pentru preparatele tradiționale românești cât și pentru preparatele asiatice din carne de porc, vită, miel, oaie, rață și gâscă. Acest Cabernet este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate de tip Gorgonzola, Blue Stilton sau Danish Blue.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Terra Romana Cabernet Sauvignon DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.
Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).
În anul 2020, după o primăvară timpurie și o vară caldă și umedă, dar cu soare generos ce a mângâiat strugurii din Dealu Mare, echipa SERVE alege strugurii roșii din soiul Cabernet Sauvignon. Mustul din acest soi este fermentat în baricuri din stejar franțuzesc și românesc pentru a dezvolta culoarea elegantă și aromele intense ale celui supranumit regele vinurilor roșii.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Terra Romana Cabernet Sauvignon 2022 este energic, cu multe arome fructate ce se joacă armonios deasupra paharului. Se simt aromele de afine, mure negre răscoapte, coacăze negre acrișoare, stafide aurii, vișine zemoase și scorțișoară.
GUST: Fructe roșii și negre se împletesc cu arome mai corpolente de ciocolată neagră, apoi toate lasă o remanență lungă cu tanini blânzi și eleganți.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită pentru momentele de tihnă și reflexie, dar și un vin excelent pentru mesele cu friptură de vită la grătar sau la cuptor, alte preparate din carne de oaie sau vânat și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minim 10 ani).
59,99 RON Începând cu: 53,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Velvet Winery
Velvet - Wine Deco Cabernet Sauvignon DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.
Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.
Wine Deco este gama creată pentru soiurile consacrate ale Lumii Vechi, ce prezintă pe etichete grafică cu influențe Art Deco. Pentru acest vin strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt recoltați manual, desciorchinați manual și lasați la macerat-fermentat timp de 21 de zile în cisterne din inox. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc, apoi stabilizat și îmbuteliat.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un Cabernet maturat, cu buchet complex, în care notele clasice de fructe roșii, mai ales vișine și afine, sunt completate de notele ușor amărui din ciocolată neagră.
GUST: Catifelat, cu tușe de fructe și tanini maturi. Procentul generos de alcool iese puțin evidență și contribuie la o remanență consistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul și tipicitatea acestui Cabernet îl recomandă la apertive cu mezeluri picante, preparate din carne de vită, porc și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani).
109,82 RON Începând cu: 98,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bauer
Bauer - Cabernet Sauvignon 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Coacăze negre, afine și vișine se ridică armonios la gura paharului, urmate discret de vanilie, piper negru și alte mirodenii.
GUST: Pe papile se desfac în tihnă notele de maturare - vanilie, ciocolată, piper negru - o tușă de fum și note de prune și fructe de pădure. Tanini și polifenoli generoși asigură un postgust lung, cu o nuanță pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex, potrivit la mesele cu friptură de vită, miel, căprioară, preparate cu ciuperci și gustări cu brânzeturi tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
105,67 RON Începând cu: 95,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Rose somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Oferit de natură și primenit de om, soiul Cabernet Sauvignon vinificat roze, bucură simțurile cu arome de căpșuni dulci, zmeură și nectarine, completate de flori sălbatice și condimente uscate.
GUST: Textură mătăsoasă aduce note noi de fructe exotice și verdețuri mediteraneene, ce îndeamnă la voie bună și momente relaxante alături de cei dragi.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în seri calde de vară, simplu, ori la cină, cu aperitive fine, sushi, fructe de mare, brânzeturi cremoase și salate proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
32,67 RON Începând cu: 29,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tabu Nativ Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Gama Tabu crește armonios cu o nouă ediție denumită Nativ, iar unul dintre primele vinuri este acest Cabernet Sauvignon, cultivat în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. Vița de vie este sub înfluența climatică a Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănită de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Purpuriu profund, cu reflexii violet.
MIROS: Arome intense și concentrate de fructe negre coapte (mure, afine), piper negru și note subtile de ciocolată și fum.
GUST: Corpolent, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Gustul este dominat de fructe de pădure, cu accente de condimente și o notă de mentă. Finalul este robust și condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la o masă îmbelșugată cu friptură de vită și alte preparate din carne roșie, inclusiv vânat mare (mistreț, căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
35,09 RON Începând cu: 31,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
101,68 RON Începând cu: 91,51 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
242,00 RON Începând cu: 217,80 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Principe Dracula - Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Produs de Legendary Dracula, Principe Dracula Cabernet Sauvignon este produs din struguri cultivați în podgoria din Dealu Mare. Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.
Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
Principe Dracula Cabernet Sauvignon poartă semnătura vinificatorului Aurelia Vișinescu și este produs după standardele înalte de calitate, recunoscute în industria producătorilor români. După ce strugurii sunt recoltați în luna septembrie, are loc fermentarea alcoolică în cisterne din oțel, etanșate, cu irigarea fină a căciulii (pieliței) timp de 21 de zile. Urmează maturarea vinului în butoaie noi din stejar românesc, unde se desăvârșește fermentarea malolactică.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: Buchet cu numeroase straturi fructate ce se prezintă simțurilor prin arome de afine, prune uscate, completate de tușele vaniliei oferită de maturarea în contact cu lemnul de stejar.
GUST: Textura aduce o evoluție aromatică de la zmeură la vișine coapte, note de tutun, cafea și scorțișoară. Alcoolul generos, dar bine integrat, contribuie la un postgust lung, fructat și taninos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant și savuros la mesele cu preparate condimentate sau rețete clasice și tradiționale din carne de vițel și miel. Pentru finalul mesei este recomandat alături de brânză maturată sau ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Briant - Cabernet Sauvignon DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Vinurile din gama Briant sunt create pentru momente speciale, când doriți un cupaj ori un soi strălucitor ce pune în evidență aromele sale naturale și satisface preferințele selecte ale celor care îi vor afla povestea.
ASPECT: Roșu Rubiniu.
MIROS: Un Cabernet clasic, bogat în arome de fructe roșii dulci și acrișoare. Cireșe negre, mure și dude roșii oferă prima impresie despre acest vin al anului 2020.
GUST: Rotund, bine strucurat și delicat prin aromele de coacăze negre, alte fructe roșii de pădure și ierburi aromate. Post gust mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparatele din vită, miel sau vânat la grătar sau la grill, preparate condimentate, ciuperci la tigaie și degustări cu brânzeturi maturate și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Cabernet Sauvignon de Purcari este un vin roșu care impresionează cu aromele sale tipice unui vin robust, dublate în acest caz de arome viguroase și energice.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii de violet închis.
MIROS: Din cultura anului 2022 acest Cabernet Sauvignon oferă aromele clasice de fructe roșii (coacăze, mure și căpșune). Sunt prezente și condimentele prin nota foarte scurtă de vanilie.
GUST: Pe papile aromele de fructe roșii sunt completate de cacao și vanilie și stejar. Post gust lung, taninos, cu o notă pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru toate gusturile și cele mai multe preparate de zi cu zi, începând cu aperitive si gustări cu mezeluri proaspete, muşchi de vită în sos Gorgonzola, alte feluri principale din carne de vită și platouri generoase cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Patrar Cabernet Sauvignon 2019 DOC, BIO - 0.75L, Alc: 13.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.8%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Urmează cursul naturii și armonia tuturor ce se găsesc în ea, printre care se strecoară mai bine parfumul de coacăze negre, mure și nuci proaspete.
GUST: Continuă să fascineze cu textura corpolentă, adusă de taninuri șlefuite, mure și rodie coaptă. Gustul final nu are grabă, este tihnit, întreținut de alcoolul bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru masa îmbelșugată cu bucate alese, în special vită și miel, apoi gustare cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
217,80 RON Începând cu: 196,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR