Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani.

     

    Pentru a oferi publicului acest monosoi de Cabernet Sauvignon, vinificatorul apelează la tehnici ce implică pricepere și mare atenție. Strugurii sunt culeși manual din vița plantată în solul calcaros și argilos al Olteniei. Un procent de 90 % din vin este păstrat în cisterne de inox, iar restul de 10% este învechit în baricuri de lemn 6 luni, timp în care licoare dobândește acea complexitate aromatică specifică soiului.

     

     

    ASPECT: Vișiniu cu tonuri violet.

     

    MIROS: Avincis ne oferă un vin proaspăt cu arome de mure, coacăze negre și alte fructe roșii, care aduc prospețimea și parfumul natural din peisajul tihnit al Drăgășanilor.

     

    GUST: Pe papilele gustative, vinul aduce aroma fructelor de pădure, pure și intense, completate cu veselie de ciocolată, vanilie și piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care face deliciul publicului cu poftă de friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Vinul Cavalerului - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinul Cavalerului - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: CABERNET SAUVIGNON

    Vinul Cavalerului Roze 2018, obţinut și în acest an din Cabernet Sauvignon, este un vin ușor și proaspăt.

    Este obtinut din struguri culesi manual in zona Cogealac, din plantatiile infiintate si intretinute de noi. Culesul s-a facut in primele ore ale diminetii astfel incat dupa-masa strugurii ajung la Ceptura pentru a fi prelucrati in aceeasi zi . Dupa presare si limpezire mustul a fost fermentat la 16-17 grade ,in loturi mici ,dupa fermentare s-a facut asamblarea si stabilizarea .

    Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, vă sfătuim să–l serviţi la o temperatură de 13°C, în compania unor preparate ușoare, pe bază de carne albă, dar și cu brânzeturi sau mezeluri picante.

    Vinul Cavalerului Roze 2016 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: fructe exotice, pomelo, citrice , capsuni dar si flori albe
    Gust: proaspăt de fragi, căpşuni, aciditate bună, echilibrat, cu post-gust fructat
    Cu ce meniu se serveşte: aperitiv, salate, fructe de mare, carne albă, mezeluri uscate, pizza, paste
    Temperatura de servire: 13°C

  • Vinul Cavalerului - Rose 2018 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13% Vinul Cavalerului - Rose 2018 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%
    -20%

    Vinul Cavalerului - Rose 2018 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%

    VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: CABERNET SAUVIGNON

    Vinul Cavalerului Roze 2018, obţinut și în acest an din Cabernet Sauvignon, este un vin ușor și proaspăt.

    Este obtinut din struguri culesi manual in zona Cogealac, din plantatiile infiintate si intretinute de noi. Culesul s-a facut in primele ore ale diminetii astfel incat dupa-masa strugurii ajung la Ceptura pentru a fi prelucrati in aceeasi zi . Dupa presare si limpezire mustul a fost fermentat la 16-17 grade ,in loturi mici ,dupa fermentare s-a facut asamblarea si stabilizarea .

    Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, vă sfătuim să–l serviţi la o temperatură de 13°C, în compania unor preparate ușoare, pe bază de carne albă, dar și cu brânzeturi sau mezeluri picante.

    Vinul Cavalerului Roze 2016 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: fructe exotice, pomelo, citrice , capsuni dar si flori albe
    Gust: proaspăt de fragi, căpşuni, aciditate bună, echilibrat, cu post-gust fructat
    Cu ce meniu se serveşte: aperitiv, salate, fructe de mare, carne albă, mezeluri uscate, pizza, paste
    Temperatura de servire: 13°C

    Preț normal: 191,42 RON

    Special Price 153,14 RON

    (-38,28 RON)
  • Recas - Huniade - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75 L, Alc: 14% Recas - Huniade - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75 L, Alc: 14%

    Recas - Huniade - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAŞ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade.

     

    Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Roşu purpuriu intens, cu reflexii violet. 

     

    MIROS: Din strugurii culeşi în viile Banatului, cramele Recaş au făurit un monosoi de Cabernet Sauvignon, limpede, cu arome intense de fructe roşii, dominate de vişine şi coacăze, note vegetale şi o mineralitate inspirantă.

     

    GUST: Aromele fructate sunt egalate de o aciditate bună, corpolenţă echilibrată cu tanini proaspeţi. În final, revine aroma vegetală şi de cea de vişine cu note de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate gustoase şi consistente din carne de vită - goulas, tochitură de porc  după reţeta moldovenească, ciulama de ciuperci, vânat, viţel şi raţă. La desert îl recomandăm alături de prduse de pasiserie şi prăjituri cu mure, coacăze, sau cremă de ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri germane și franceze.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian de Cabernet Sauvignon aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens. 

     

    MIROS: Un Cabernet lăsat singur în sticlă este mereu hotărât, dar şi enigmatic. De aceeea îşi deschide aromele cu vigilenţa maturităţii şi lasă după câteva momente bune să îi fie admirate esenţele de coacăze negre şi prune.

     

    GUST: La corp este puternic, cu alcool bine integrat, fructe uscate, nuanţe de ciocolată neagră şi arome de pământ cu iarbă verde, trezită de bruma dimineţii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi roşu fermecător în compania unei unei fripturi din carne de porc, sau vită, gătită la cuptor, la grătar, sau la tigaie,  cu legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri germane și franceze.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian rose aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Roz cu tentă de zmeură.

     

    MIROS: Crama Oprişor ne oferă un rose răcoritor, ca o dulceaşă rece din petale de trandafiri, căpşuni pârguite şi fragi-de-câmp, uşor dulci.

     

    GUST: La gust este proaspăt, elegant, pregătit pentru a tempera setea şi a oferi energie intr-o zi de vară toridă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Serviţi acest vin la un aperitiv cu tarte de icre, somon afumat şi feluri principale din carne de pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Un vin roşu cu adâncime suprinzătoare şi reflexii rubinii.

     

    MIROS: Un vin de viţă nobilă, cu o paletă aromatică impresionantă. Primele arome ale buchetului său elegant sunt cele de fructe:  prune, tutun, fructe de pădure. Fructele sunt urmate de note vegetale din sparanghel, ghimbir şi măsline, cu note ceva mai serioase de condimente.

     

    GUST: La gust, vinul atrage inevitabil atenţia cu puterea taninilor şi a condimentelor. Post gustul este lung şi rămâne în sfera de influenţă a taninilor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon, din vie de aproximativ 60 ani, vinificat tradiţional, aduce modestie şi bun gust, de aceea este oricând recomandat la mesele cu  carne prăjită, supe dense și brânzeturi tari. Și pentru desert, este delicios alături de ciocolată amară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea ori lăsare vinului în sticlă, fără dop, pentru a se satura cu oxigen, timp de 45-60 de minute).

     

    66,00 RON
  • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu cu tuşe cărămizii.

     

    MIROS: Într-un sol de tip cernoziom calcaros şi o climă potrivită, soiul Cabernet Sauvignon îţi păstrează aceleaşi pretenţii ca în ţara de origine, însă vinul rămâne la fel de seducător şi original. Pentru această primă impresie, vinul eliberează un miros de fructe de pădure, dulceaţă din fragi şi note lemnoase, delicate.

     

    GUST: Esenţa vinului este oferită de aromele de vegetale, mai exact ierburi aromatice, şi accente fructate diminuate. Tanini şi dulceaţa sunt în armonie, iar post gustul este lung şi marcat de acelaşi raport.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    32,73 RON
  • Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet elegant cu un spectru uimitor de arome. Fructele roşii deschid spectacolul oflactiv, urmate rapid de un amestec diluat din esenţă de vanilie.

     

    GUST: Gustul confirmă parfumul detectat anterior. Parfumul este inlocuit de aromele unui amestec de gemuri dulci şi parfumate, presărate cu vanilie. După minim 8 luni de maturare în butoaie din stejar, corpul vinului este atletic, subţire, cu taninuri bine integrate. Post gustul este lung şi complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon sec este mereu bine venit pe mesele cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rose sec (CS), 2018 - 6 buc x 0.187L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 -  0,75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 - 0,75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    În cazul vinurilor din gama Autograf, în Crama Gitana strugurii sunt macerați pe boștină și fermentați cu ajutorul drojdiei în cuve de lemn de stejar timp de 20 de zile. Profilul aromatic al acestui Cabernet Sauvignon este cizelat de o maturare controlată timp de 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, limpede.

     

    MIROS: Cabernet-ul anului 2016 este complex, de aceea degustare necesită mai multe încercări tihnite în care să se descifreze labirintul de arome. Totul începe cu aromele intense de mure, cacao și cafea, cu note de piper negru.

     

    GUST: Odată ajuns la nivelul gustativ vinul îți continuă detașat parada de arome de coacăze negre și roșii, taninuri puternice și astringență temperată, în final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai îndrăzneț dintre soiurile roșii, Cabernet Sauvignon merită savurat la mesele cu carne afumată, carne la grătar, bucate bine condimentate, mancare cu ciuperși și legume prăjite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Crama Ratesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARAMUREȘ / ROMANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    Strugurii pentru acest vin s-au cules între 10-15 septembrie, la o acumulare de zahăr de 220-230g/l. Fermentația mustului de Pinot Noir și Merlot s-a făcut în tancuri de inox, după o scurtă macerare de 3 ore.

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Note parfumate de căpșuni și zmeură, intens, luminos cu o efervescență delicată.

     

    GUST: Un vin versatil, cu arome de fructe roșii caramelizate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi în diverse asocieri culinare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 18 °C

     

  • Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14% Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ:   DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Casa Isărescu îşi cultivă strugurii pe pământ vechi. Unde se află acum podgoria Drăgăşanilor a fost în urmă cu mii de ani aşezare dacică (Rusidava) şi romană, unde localnicii au început să producă vin pentru prima oară.

     

    Apoi au venit domnitorii, banii olteniei şi boieri. Dintre boieri şi nobili, la începutul secolului XX, Brătianu şi Ştirbei, personalităţi pasionate de arta vinului, au oferit primele etichete cu renume în ţară, apoi au reconstruit podgoriile cu soiuri faimose ale Franţei şi au început să producă vinuri după modelul Bordeaux.

     

    Clima şi solul asemănătoare cu cele din ţara vinurilor, au favorizat soiurile străine, iar cele româneşti au prosperat. Soiurile aduse din Vest au fost cultivate de toţi producătorii. Printre aceştia, de mai bine de 10 ani se află şi Casa Isărescu, înfiinţată de Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

     

    Dintre cele mai bune vinuri produse de crama Isărescu vă oferim un Cabernet Sauvignon Reserva, din anul 2015, creat pentru cei care doresc un vin complex, învechit vas de stejar timp de 18 luni şi şefuit de timp, pentru a bucura cu buchetul şi aromele sale de mare clasă.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis cu nuanţe cărămizii.

     

    MIROS: Un Cabernet cu un amestec unic de vanilie, stejar ars şi prune afumate.

     

    GUST: Gustul ridică spiritele şi oferă plăcerea unei licori cu meşteşug nobil. Dansează pe limbă aromele de fructe de pădure, coacăze negre şi ciocolată dulce-amăruie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Casa Isărescu ne aduce unul dintre acele vinuri nelipsite la ospăţul cu bucate consistente din vânat, carne roşie, ori brânzeturi maturate şi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14% Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    Hyperion - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul francez Cabernet Sauvignon, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Hyperion Cabernet Sauvignon este un vin sofisticat, clasic, mulțumită metodei de producție care îi permite să păstreze aromele frumoase de mure, prune uscate și vanilie, surprinse de note delicate de condimente și mentă.

     

    GUST: Cabernet-ul anului 2014 își păstrează profilul robust, oferit de aromele fructelor roșii. Un vin astringent și generos în tanini, care se mențin în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nelipsit la mesele cu preparate din carne de vită și vânat tradițional, alte preparate condimentate, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L

    Prince Stirbey - Rose Sec 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri (cu origini franceze), cultivate în întreaga lume pentru vinuri clasice, de calitate.

    Rose-ul oferit de crama Prințului Stirbey este obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, selecționați pentru a fi vinificați în alb.

     

    Procesul de vinificare implică o scurtă macerare a pielițelor în suc, apoi separea cu o presă a pielițelor taninoase de suc. Rezultă un vin interesant, elegant prin simplitatea aromelor de fructe roșii, proaspete și energice.

     

     

    ASPECT: Roz deschis cu reflexii de foaie de ceapă.

     

    MIROS: Un vin ce îți dezvăluie cu timiditate primele arome de fructe roșii, urmate de citrice și flori.

     

    GUST: Degustarea acestui rose are mereu ceva nou de apreciat. Fructele roșii sunt reprezentate de căpșuni, coacăze și fragi, iar aroma de citrice vine din portocale roșii. Condimente sunt o alianță puternică de piper, șofran, cicoare și ceva vegetal, mai domol, ce aduce a plante uscate (cimbru sau rozmarin).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos, cu friptura la grătar și un subiect interesant pentru o discuție despre cele mai bune vinuri Prince Stirbey.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Budureasca - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L Budureasca - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    Budureasca - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Colinele însorite din Dealu Mare sunt parte din locul străvechi pe care a fost scrisă istoria vinului începând de acum 2000 de ani, din vremea dacilor și a strămoșilor lor, vechii tracii. Istoria continuă cu Budureasca, brand-ul apărut în lumea vinurilor românești în 2013, odată cu inaugurarea cramei cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu o construcție nouă, aparatură modernă, spații de depozitare și zonă de degustare a vinurilor.

     

    Vinurile Budureasca sunt obținute din 13 soiuri, atât românești (Fetească, Busuioacă, Tămâioasă), cât și din soiuri străine, cum ar fi cele franceze (Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Pinot Gris), precum și din alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate și adaptate la solul românesc (Shiraz).

     

    Vița de Cabernet Sauvignon se află într-o podgorie aleasă pentru microclimatul ce favorizează creșterea, coacerea și recoltarea strugurilor, pentru cele mai bune vinuri monosoi, dar și pentru cupaje. De aceea, Budureasca reușește să ne ofere în fiecare an vinuri roșii din Cabernet, complexe, bogate în arome fructate și echilibrate.  

     

     

    ASPECT: Rubiniu, opac.

     

    MIROS: Un vin vegetal cu note complexe de fructe de pădure, coapte, ce promite să dezvăluie și alte arome elegante și autentice, șlefuite cu atenție de oenologi în crama Budureasca din Dealu Mare.

     

    GUST: Stilat, stabil și cursiv în desfășurarea buchetului de mure coapte și afine, cu astringență plăcută și un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon tipic, vinificat în sec, recomandat la meniuri cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C

     

  • Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Prince Mircea Cabernet Sauvignon este un vin tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică. Limpede, de opacitate medie.

     

    MIROS: Obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, acest vin împarte o arome intense și elegante de fructe roșii, pure, rafinate de fermentație și o perioadă scurtă de maturare în butoaie din stejar.

     

    GUST: Un vin complex, stabil, cu arome de fructe roșii coapte: prune (uscate), coacăze, note firave de vegetale bătute de soare, umede, simțite la începutul toamnei. Sunt prezente și condimente (piper). Post gust fructat, de astringență medie, oferită de taninuri  tonice, plăcute.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu clasic, pe care îl recomandăm la preparate din carne roșie / carne de vânat mare, preparate tradiționale din bucătăria românească și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă