Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu cu tuşe cărămizii.

     

    MIROS: Într-un sol de tip cernoziom calcaros şi o climă potrivită, soiul Cabernet Sauvignon îţi păstrează aceleaşi pretenţii ca în ţara de origine, însă vinul rămâne la fel de seducător şi original. Pentru această primă impresie, vinul eliberează un miros de fructe de pădure, dulceaţă din fragi şi note lemnoase, delicate.

     

    GUST: Esenţa vinului este oferită de aromele de vegetale, mai exact ierburi aromatice, şi accente fructate diminuate. Tanini şi dulceaţa sunt în armonie, iar post gustul este lung şi marcat de acelaşi raport.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu cu tuşe cărămizii.

     

    MIROS: Într-un sol de tip cernoziom calcaros şi o climă potrivită, soiul Cabernet Sauvignon îţi păstrează aceleaşi pretenţii ca în ţara de origine, însă vinul rămâne la fel de seducător şi original. Pentru această primă impresie, vinul eliberează un miros de fructe de pădure, dulceaţă din fragi şi note lemnoase, delicate.

     

    GUST: Esenţa vinului este oferită de aromele de vegetale, mai exact ierburi aromatice, şi accente fructate diminuate. Tanini şi dulceaţa sunt în armonie, iar post gustul este lung şi marcat de acelaşi raport.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Soiul de strugure Sauvignon Blanc provine din Vestul Europei, cu toate acestea, s-a adaptat admirabil la pământul românesc şi oferă în fiecare an vinuri graţioase şi elegante. Din Cabernet-ul anului 2013, un procent de 40% este ţinut la învechit timp de 14 luni în butoaie din stejar noi, pentru a-i dezvolta buchetul şi aromele, înainte de a fi amestecat cu restul de 60%, păstrat în cisterne de inox.  

     

     

    ASPECT: Roşu-rubininiu, închis, aproape opac.

     

    MIROS: Buchet intens de fructe roşii – coacăze negre, cu notă de stejar.

     

    GUST: Pe papilele gustative, Cuvee Andrei excelează, din nou, prin aromele proaspete de fructe cu o uşoară notă de vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     


    VIN ROŞU SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roşu cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Recunoştiinţă este unul dintre monosoiurile gamei Minima Moralia, obţinut din Cabernet Sauvignon. Buchetul acestui vin are un inceput sobru cu note de pământ şi note vegetale de brusturi. Urmează aromele familiare de fructe de pădure, roşii şi negre.

     

    GUST: Pe papile, fructele roşii (zmeură, căpşuni, coacăze, cireşe amare) dau impresia unor gemuri, apoi arome de prune transformate în magiun, cu note de iod şi, din nou, fructe de pădure supracoapte. Post gustul este lung şi nuanţat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon atipic, vinificat în sec, recomandat la meniuri cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Cabernet Sauvignon cu origini franceze și influențe dogrogene. Doar pe plaiurile noastre se remarcă acest strugure prin finețea și opulența aromelor de cireșe negre și coacăze, cu note efemere de cafea și tabac.

     

    GUST: Gustul se apropie de un monosoi de Bordeaux. Se remarcă în special corpolența și taninii bine integrați după 6 luni de maturare la baric nou și la a doua folosință, confecționat din stejar crescut în pădurile Franței.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREŞTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Numele Sâmburești vine de la dealul Sâmburul, unde au fost platați pruni, apoi culturile de vița de vie, lucrate încă din vremea lui Mihai Viteazu. Mențiunile despre viticultura din Sâmburești apar și la 1700, alături de biserica din localitate.

     

    La începutul anilor 1900, viile din Sâmburești sunt salvate de oenologul francez August Joseph Ville, iar înainte de perioada comunistă vinurile din Sâmburești sunt apreciate, recunoscute și premiate la evenimente internaționale.

     

    Vinurile din Sâmburești câștigă din nou popularitate cu aportul lui Jean Valvis, care preia domeniile din 2005 și reînvie tradiția locului. Domeniile Sâmburești produce vinuri tradiționale din soiuri românești vechi (Fetească Regală / Albă / Neagră) și soiuri franceze adaptate frumos la terroir-ul Munteniei (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii, struguri macerați, note pământii - vegetale și mirodenii exotice.  

     

    GUST: Arome de fructe roșii și negre, dulci-acrișoare. Notele de cireșe negre și zmeură confruntă taninurile energice ale souiului, iar note de piper și șofran se simt timide pe fundal. Aromele rămân la egalitate  într-un post gust lung, astringent, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Satisface cele mai pretențioase gusturi și pofte de preparate tradiționale din carne roșie sau vânat.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul cu origini franceze Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Fructat și condimentat.

     

    GUST: Arome de fructe negre și condimente, fin și echilibrat, cu un sfârșit lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu preparate din carne roșie la grătar,  legume înăbușite și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama din județul Prahova, localitatea Ceptura. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din regiunea viticolă Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin metodele de vinificare tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cabernet Sauvignon stăpânește simțurile cu arome clare de fructe negre de pădure

     

    GUST: Aroma fructată este însoțită de o notă vegetală, ce îi oferă astringența și eleganța tipică vinurilor din acest soi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu friptură la grătar, bine făcută sau în sânge, gâscă, piept de rață, miel, paste cu sos și midii. O gustare frugală cu brânzeturi puternic aromate sau salate de legume, pune și mai mult în valoare aromele acestui vin baricat minim 6 luni.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2016 - 0.75L, Alc: 14% Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ:   DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Casa Isărescu îşi cultivă strugurii pe pământ vechi. Unde se află acum podgoria Drăgăşanilor a fost în urmă cu mii de ani aşezare dacică (Rusidava) şi romană, unde localnicii au început să producă vin pentru prima oară.

     

    Apoi au venit domnitorii, banii olteniei şi boieri. Dintre boieri şi nobili, la începutul secolului XX, Brătianu şi Ştirbei, personalităţi pasionate de arta vinului, au oferit primele etichete cu renume în ţară, apoi au reconstruit podgoriile cu soiuri faimose ale Franţei şi au început să producă vinuri după modelul Bordeaux.

     

    Clima şi solul asemănătoare cu cele din ţara vinurilor, au favorizat soiurile străine, iar cele româneşti au prosperat. Soiurile aduse din Vest au fost cultivate de toţi producătorii. Printre aceştia, de mai bine de 10 ani se află şi Casa Isărescu, înfiinţată de Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

     

    Dintre cele mai bune vinuri produse de crama Isărescu vă oferim un Cabernet Sauvignon Reserva, din anul 2015, creat pentru cei care doresc un vin complex, învechit vas de stejar timp de 18 luni şi şefuit de timp, pentru a bucura cu buchetul şi aromele sale de mare clasă.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis cu nuanţe cărămizii.

     

    MIROS: Un Cabernet cu un amestec unic de vanilie, stejar ars şi prune afumate.

     

    GUST: Gustul ridică spiritele şi oferă plăcerea unei licori cu meşteşug nobil. Dansează pe limbă aromele de fructe de pădure, coacăze negre şi ciocolată dulce-amăruie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Casa Isărescu ne aduce unul dintre acele vinuri nelipsite la ospăţul cu bucate consistente din vânat, carne roşie, ori brânzeturi maturate şi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii roz.

     

    MIROS: Miros de dulceață de căpșuni, zmeură și trandafiri.

     

    GUST: Persistă aromele dulci, completate de arome de migdale și nuci verzi macerate cu zăhar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cabernet Sauvignon vinificat în alb este excelent alături de somon la cuptor gătit cu plante aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Roza de Sâmburești este un vin fermecător și revigorant obținut din soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în rose, din strugurii hrăniți de solul brun, aluvial și clima temperat continentală din podgoria Sâmburești.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, deschis.

     

    MIROS: Tinerețea și energia acestui rose este adusă de arome dulci din căpșuni și cireșe, dulci, apoi puțin amărui din codițe și frunze verzi.  

     

    GUST: Papilele sunt trezite de fructe tropicale și aceleași note de vegetale relaxate de alcoolul bine integrat și puțină aciditate. Post gust cu note vesele de fructe, ușor peristente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele calde cu mese bogate în preparate din pește la grătar și creveți la tigaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

     

    Rose-ul oferit de crama Prințului Stirbey este obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, selecționați pentru a fi vinificați în alb.

     

    Procesul de vinificare implică o scurtă macerare a pielițelor în suc, apoi separea cu o presă a pielițelor taninoase de suc. Rezultă un vin interesant, elegant prin simplitatea aromelor de fructe roșii, proaspete și energice.

     

     

    ASPECT: Roz deschis cu reflexii de foaie de ceapă.

     

    MIROS: Un vin ce îți dezvăluie cu timiditate primele arome de fructe roșii, urmate de citrice și flori.

     

    GUST: Degustarea acestui rose are mereu ceva nou de apreciat. Fructele roșii sunt reprezentate de căpșuni, coacăze și fragi, iar aroma de citrice vine din portocale roșii. Condimente sunt o alianță puternică de piper, șofran, cicoare și ceva vegetal, mai domol, ce aduce a plante uscate (cimbru sau rozmarin).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos, cu friptura la grătar și un subiect interesant pentru o discuție despre cele mai bune vinuri Prince Stirbey.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Pentru acest Cabernet Sauvignon, echipa Folklore a ales ursul și dansul ursului, un obicei din Moldova ce simbolizează sfârșitul și continuarea timpului. Dansul are loc între Crăciun și Anul Nou pentru a-i uni pe oameni, pentru a-i aduce mai aproape.

     

    În cultura strămoșilor geto-daci, ursul era un animal sacru, o viețuitoare cu puteri vindecătoare, iar în ciclul său de viață controla anotimpurile, întrând iarna în hibernare pentru a se trezi primăvara.     

     

     

    ASPECT: Roșu cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Acest vin roșu aduce ‘forța ursului’ prin arome intense și clare de fructe roșii.

     

    GUST: Pe papile se așază cu textura sa mătăsoasă, consistentă și bogată în arome de vanilie, ciocolată amară, piper moale și puțină scorțișoară. Aroma fructată și pământie este completată de taninuri tinere ce dau un post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex ce va aduce un plus meselor cu preparate din carne de porc și vită, la grătar, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    41,65 RON
  • Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13% Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Proaspăt, cu buchet format din fructe de pădure, vișine, coacăze negre și scorțișoară.

     

    GUST: Coacăzele fac loc afinelor și murelor de câmp. Cabernet-ul aduce inevitabil și tanini eleganți, aciditate plăcută și final mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un potrivit pentru un festin nobil, cu coaste miel la cuptor, vită/vițel cu sos, friptură de vânat și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Vinarte - Soare Blanc de Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Soare Blanc de Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Soare Blanc de Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Unul dintre cele mai noi vinuri de la Crama Vinarte este Soare Blanc de Noir, obținut din soiul Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt recoltați din podgoria Sâmburești, hrănită de soluri cu straturi diverse și clima temperat continentală. După recolta manuală, strugurii sunt duși la crama Bolovanu unde sunt desciorchinați, presați și fermentați cu drojdii selecționate în recipiente de inox. Expunerea deosebită a culturilor de struguri la soarele Munteniei au inspirat denumirea acestei etichetei (Soare), iar profilul aromatic select al acestui strugure roșu se păstrează perfect după vinificarea în alb.

     

     

    ASPECT: Alb-verzui.

     

    MIROS: Blanc de Noir adună multă curiozitate și se lasă confundat cu un vin alb clasic, însă aduce cu tihnă, prin buchetul său, arome caracteristice de fructe roșii, în special cireșe negre, urmate de pere, pepene galben și flori.

     

    GUST: De pe papiple până la bolta palatină se arată corpolența specifică soiului roșu. Se mențin aromele de de fructe roșii, notele de pere și pepene.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin special, recomandat alături de preparate ușoare din pește sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani.

     

    Pentru a oferi publicului acest monosoi de Cabernet Sauvignon, vinificatorul apelează la tehnici ce implică pricepere și mare atenție. Strugurii sunt culeși manual din vița plantată în solul calcaros și argilos al Olteniei. Un procent de 90 % din vin este păstrat în cisterne de inox, iar restul de 10% este învechit în baricuri de lemn 6 luni, timp în care licoare dobândește acea complexitate aromatică specifică soiului.

     

     

    ASPECT: Vișiniu cu tonuri violet.

     

    MIROS: Avincis ne oferă un vin proaspăt cu arome de mure, coacăze negre și alte fructe roșii, care aduc prospețimea și parfumul natural din peisajul tihnit al Drăgășanilor.

     

    GUST: Pe papilele gustative, vinul aduce aroma fructelor de pădure, pure și intense, completate cu veselie de ciocolată, vanilie și piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care face deliciul publicului cu poftă de friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet elegant cu un spectru uimitor de arome. Fructele roşii deschid spectacolul oflactiv, urmate rapid de un amestec diluat din esenţă de vanilie.

     

    GUST: Gustul confirmă parfumul detectat anterior. Parfumul este inlocuit de aromele unui amestec de gemuri dulci şi parfumate, presărate cu vanilie. După minim 8 luni de maturare în butoaie din stejar, corpul vinului este atletic, subţire, cu taninuri bine integrate. Post gustul este lung şi complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon sec este mereu bine venit pe mesele cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri germane și franceze.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe, paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian rose aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Roz cu tentă de zmeură.

     

    MIROS: Crama Oprişor ne oferă un rose răcoritor, ca o dulceaşă rece din petale de trandafiri, căpşune pârguite şi fragi de câmp, uşor dulci.

     

    GUST: La gust este proaspăt, elegant, pregătit pentru a tempera setea şi a oferi energie intr-o zi de vară toridă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Serviţi acest vin la un aperitiv cu tarte de icre, somon afumat şi feluri principale din carne de pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian de Cabernet Sauvignon aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens. 

     

    MIROS: Un Cabernet lăsat singur în sticlă este mereu hotărât şi enigmatic. De aceeea îşi deschide aromele cu vigilenţa maturităţii şi după câteva momente bune apar esenţele de coacăze negre şi prune.

     

    GUST: La corp este puternic, cu alcool bine integrat, fructe uscate, nuanţe de ciocolată neagră şi arome de pământ cu iarbă verde, trezită de bruma dimineţii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi roşu fermecător în compania unei unei fripturi din carne de porc, sau vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.8% Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Vinul Cavalerului - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Vinul Cavalerului rose este unul dintre vinurile somptuoase, cu parfum de fructe exotice, citrice, pomelo, căpșuni și flori albe.

     

    GUST: Temperatura optimă aduce simțurilor o prospețime elegantă, răcoritoare, cu puțin acid. Post gustul este fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu arome selecte ce îl recomandă la gustările cu mezeluri crude, picante, salate (greceasca, Caesar), pizza sau macrou pe pat de legume la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă