Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Grilă Listă
Filtru
 • Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile Mehedințiului.

   

  Un monosoi unic din gama Oprișor, acest Cabernet aduce prin aromele sale mostre aromatice din toate anotimpurile, cu elemente, temperaturi și peisaje renăscute, frumoase ori dezolante. Acesta este un vin de înțelepciune, consistent și elegant, ce poartă spre papilele fiecăruia identitatea terroir-ului și pecetea bunului gust.

   

   

  ASPECT: Rubiniu intens.

   

  MIROS: Zâmbește ușor simțurilor prin aromele de coacăze roșii, vișine și ciocolată.

   

  GUST: Continuă să fie fermecător prin aromele de fructe roșii, persistente, tanini pământii și persistenți.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu friptură de porc sau (coaste) de miel.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREŞTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Numele Sâmburești vine de la dealul Sâmburul, unde au fost platați pruni, apoi culturile de vița de vie, lucrate încă din vremea lui Mihai Viteazu. Mențiunile despre viticultura din Sâmburești apar și la 1700, alături de biserica din localitate.

   

  La începutul anilor 1900, viile din Sâmburești sunt salvate de oenologul francez August Joseph Ville, iar înainte de perioada comunistă vinurile din Sâmburești sunt apreciate, recunoscute și premiate la evenimente internaționale.

   

  Vinurile din Sâmburești câștigă din nou popularitate cu aportul lui Jean Valvis, care preia domeniile din 2005 și reînvie tradiția locului. Domeniile Sâmburești produce vinuri tradiționale din soiuri românești vechi (Fetească Regală / Albă / Neagră) și soiuri franceze adaptate frumos la terroir-ul Munteniei (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot).

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Buchet de fructe roșii, struguri macerați, note pământii - vegetale și mirodenii exotice.  

   

  GUST: Arome de fructe roșii și negre, dulci-acrișoare. Notele de cireșe negre și zmeură confruntă taninurile energice ale souiului, iar note de piper și șofran se simt timide pe fundal. Aromele rămân la egalitate  într-un post gust lung, astringent, cu alcool bine integrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Satisface cele mai pretențioase gusturi și pofte de preparate tradiționale din carne roșie sau vânat.  

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Trapiche este cea mai veche și cea mai apreciată casă de vinuri din Argentina. Încă din 1883, Bodega Trapiche, aflată în Provincia Mendoza, orașul Maipú, produce vinuri de excepție în stilul celor din Lumea Nouă și aduce inovații prin cercetare și aprofundare a cunoștiințelor necesare producției de vin.

   

  Echipa Trapiche în frunte cu vinificatori experimentați și tehnicieni continuă pionieratul vinurilor de calitate superioară prin cultivarea soiurilor de origine franceză. Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Chardonnay sunt soiurile cultivate în micro-terroir, procesate cu echipamente moderne în vinuri de calitate, maturate în butoaie din stejar francez.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Fructat și condimentat.

   

  GUST: Arome de fructe negre și condimente, fin și echilibrat, cu un sfârșit lung și plăcut.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, legume înăbușite și brânzeturi semitari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Crama Ceptura - Cervus Magnus Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama din județul Prahova, localitatea Ceptura. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din regiunea viticolă Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin metodele de vinificare tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Cabernet Sauvignon stăpânește simțurile cu arome clare de fructe negre de pădure

   

  GUST: Aroma fructată este însoțită de o notă vegetală, ce îi oferă astringența și eleganța tipică vinurilor din acest soi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu friptură la grătar, bine făcută sau în sânge, gâscă, piept de rață, miel, paste cu sos și midii. O gustare frugală cu brânzeturi puternic aromate sau salate de legume, pune și mai mult în valoare aromele acestui vin baricat minim 6 luni.  

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2016 - 0.75L, Alc: 14% Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Casa Isarescu - Cabernet Sauvignon Reserva 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ:   DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Casa Isărescu îşi cultivă strugurii pe pământ vechi. Unde se află acum podgoria Drăgăşanilor a fost în urmă cu mii de ani aşezare dacică (Rusidava) şi romană, unde localnicii au început să producă vin pentru prima oară.

   

  Apoi au venit domnitorii, banii olteniei şi boieri. Dintre boieri şi nobili, la începutul secolului XX, Brătianu şi Ştirbei, personalităţi pasionate de arta vinului, au oferit primele etichete cu renume în ţară, apoi au reconstruit podgoriile cu soiuri faimose ale Franţei şi au început să producă vinuri după modelul Bordeaux.

   

  Clima şi solul asemănătoare cu cele din ţara vinurilor, au favorizat soiurile străine, iar cele româneşti au prosperat. Soiurile aduse din Vest au fost cultivate de toţi producătorii. Printre aceştia, de mai bine de 10 ani se află şi Casa Isărescu, înfiinţată de Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

   

  Dintre cele mai bune vinuri produse de crama Isărescu vă oferim un Cabernet Sauvignon Reserva, din anul 2015, creat pentru cei care doresc un vin complex, învechit vas de stejar timp de 18 luni şi şefuit de timp, pentru a bucura cu buchetul şi aromele sale de mare clasă.

   

   

  ASPECT: Rubiniu închis cu nuanţe cărămizii.

   

  MIROS: Un Cabernet cu un amestec unic de vanilie, stejar ars şi prune afumate.

   

  GUST: Gustul ridică spiritele şi oferă plăcerea unei licori cu meşteşug nobil. Dansează pe limbă aromele de fructe de pădure, coacăze negre şi ciocolată dulce-amăruie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Casa Isărescu ne aduce unul dintre acele vinuri nelipsite la ospăţul cu bucate consistente din vânat, carne roşie, ori brânzeturi maturate şi aromate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

   

  După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

   

  De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu reflexii roz.

   

  MIROS: Miros de dulceață de căpșuni, zmeură și trandafiri.

   

  GUST: Persistă aromele dulci, completate de arome de migdale și nuci verzi macerate cu zăhar.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Cabernet Sauvignon vinificat în alb este excelent alături de somon la cuptor gătit cu plante aromate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Roza de Sâmburești este un vin fermecător și revigorant obținut din soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în rose, din strugurii hrăniți de solul brun, aluvial și clima temperat continentală din podgoria Sâmburești.

   

   

  ASPECT: Rose-somon, deschis.

   

  MIROS: Tinerețea și energia acestui rose este adusă de arome dulci din căpșuni și cireșe, dulci, apoi puțin amărui din codițe și frunze verzi.  

   

  GUST: Papilele sunt trezite de fructe tropicale și aceleași note de vegetale relaxate de alcoolul bine integrat și puțină aciditate. Post gust cu note vesele de fructe, ușor peristente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele calde cu mese bogate în preparate din pește la grătar și creveți la tigaie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Prince Stirbey - Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROSE SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

   

  Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

   

  În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

   

  Rose-ul oferit de crama Prințului Stirbey este obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, selecționați pentru a fi vinificați în alb.

   

  Procesul de vinificare implică o scurtă macerare a pielițelor în suc, apoi separea cu o presă a pielițelor taninoase de suc. Rezultă un vin interesant, elegant prin simplitatea aromelor de fructe roșii, proaspete și energice.

   

   

  ASPECT: Roz deschis cu reflexii de foaie de ceapă.

   

  MIROS: Un vin ce îți dezvăluie cu timiditate primele arome de fructe roșii, urmate de citrice și flori.

   

  GUST: Degustarea acestui rose are mereu ceva nou de apreciat. Fructele roșii sunt reprezentate de căpșuni, coacăze și fragi, iar aroma de citrice vine din portocale roșii. Condimente sunt o alianță puternică de piper, șofran, cicoare și ceva vegetal, mai domol, ce aduce a plante uscate (cimbru sau rozmarin).  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos, cu friptura la grătar și un subiect interesant pentru o discuție despre cele mai bune vinuri Prince Stirbey.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Prince Stirbey - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14% Prince Stirbey - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Prince Stirbey - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

  Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

   

  În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini franceze.

   

  Cabernet Sauvignon este unul dintre soiurile cu origini vechi din Bordeaux, și unul dintre cele trei soiuri pentru vinuri de calitate, aduse din Lumea Veche în toate colțurile lumii. Strugurii din Cabernet, cultivați în Drăgășani, păstrează puritatea și aromele excelente în vinuri premium. Buchetul soiului francez este desăvârșit după o perioadă de maturare de minim 12 luni în butoaie din lemn, noi, ce țin cantități mici.

   

   

  ASPECT: Roșu-granat, intens.

   

  MIROS: Un monosoi pur, cu acea originalitate aromatică a vinului roșu francez. La gura paharului se ridică subtil aromele de fructe roșii, ierburi aromatice și flori.

   

  GUST: Coacăze, fragi, vișine și condimente ce atacă papilele cu intensitate apoi lasă în urmă notele de alune, condimente și taninurile ce dau un post gust lung, complex.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Ca de obicei, un Cabernet Sauvignon este delicios lângă preparate din care roși / carne de vânat și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Folklore - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

   

  Pentru acest Cabernet Sauvignon, echipa Folklore a ales ursul și dansul ursului, un obicei din Moldova ce simbolizează sfârșitul și continuarea timpului. Dansul are loc între Crăciun și Anul Nou pentru a-i uni pe oameni, pentru a-i aduce mai aproape.

   

  În cultura strămoșilor geto-daci, ursul era un animal sacru, o viețuitoare cu puteri vindecătoare, iar în ciclul său de viață controla anotimpurile, întrând iarna în hibernare pentru a se trezi primăvara.     

   

   

  ASPECT: Roșu cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Acest vin roșu aduce ‘forța ursului’ prin arome intense și clare de fructe roșii.

   

  GUST: Pe papile se așază cu textura sa mătăsoasă, consistentă și bogată în arome de vanilie, ciocolată amară, piper moale și puțină scorțișoară. Aroma fructată și pământie este completată de taninuri tinere ce dau un post gust mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex ce va aduce un plus meselor cu preparate din carne de porc și vită, la grătar, paste și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Principe Dracula - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Principe Dracula - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Principe Dracula - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului roșu Principe Dracula, un Cabernet Sauvignon de calitate, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor.

   

  Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura controlată. Cojile de struguri sunt lăsate în prezența mustului o perioadă extinsă pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea malolactică, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 12 luni.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un Cabernet clasic, cu arome din fructe de pădure, prune uscate și lemn dulce, dezvoltat în note de vanilie și lemn tânăr sau proaspăt tăiat.

   

  GUST: Zmeura și cireșe negre aduc note dulci-acrișoare, ca de dulceață sau marmeladă, amestecate cu păstăi de vanilie. Post gustul aduce urme de tutun, alte mirodenii și boabe de cafea macerate.     

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aduceți acest vin la mesele îmbelșugate cu preparate condimentate, din carne miel și mânzat, brânzeturi maturate și deserturi cu ciocolată. 

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Legend of Dracula - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Legend of Dracula - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Legend of Dracula - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului roșu Legend of Dracula, un Cabernet Sauvignon pur, a cărei poveste începe din viile unde strugurii sunt recoltați manual, sortați, desciorchinați apoi presați.

   

  Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura controlată, timp de câteva zile, pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea alcoolică și malolactică, vinul este maturat în baricuri din stejar.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Arome intense de fructe roșii cu o notă fină de stejar.

   

  GUST: Pe papile, fructele roșii sunt însoțite de vanilie, ciocolată și scorțișoară, ce se păstrează bine în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Structura simplă și taninii moi fac din acest vin o alegere bună pentru multe preparate  din carne, diferite rețete cu paste și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

   

  Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

   

  Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un Cabernet Sauvignon cu origini franceze și influențe dogrogene. Doar pe plaiurile noastre se remarcă acest strugure prin finețea și opulența aromelor de cireșe negre și coacăze, cu note efemere de cafea și tabac.

   

  GUST: Gustul se apropie de un monosoi de Bordeaux. Se remarcă în special corpolența și taninii bine integrați după 6 luni de maturare la baric nou și la a doua folosință, confecționat din stejar crescut în pădurile Franței.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

   

 • Serafim - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.9% Serafim - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

  Serafim - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.9%

   

  VIN ROȘU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Rubiniu intens.

   

  MIROS: Arome de fructe roșii de pădure și fructe de livadă în pârg, cu note vegetale. Câteva minute de aerare permite vinului să ofere și parfumul baricului generos în arome de nucă de cocos, piper negru și scorțișoară.

   

  GUST: O scurtă decantare aduce întregul potențial aromatic, definit de corpul consistent, echilibrat, fructat și puțin condimentat. Apar și taninii moi ce asigură un post gust mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Preparatele tradiționale românești cât și preparatele din bucătăria asiatică, pe bază de porc, vită, miel, oaie, rață, gâscă. Acest Cabernet este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate de tip Gorgonzola, Blue Stilton sau Danish Blue. 

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

   

 • Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

   

  În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

  Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

   

  Soiul de strugure Sauvignon Blanc provine din Vestul Europei, cu toate acestea, s-a adaptat admirabil la pământul românesc şi oferă în fiecare an vinuri graţioase şi elegante. Din Cabernet-ul anului 2013, un procent de 40% este ţinut la învechit timp de 14 luni în butoaie din stejar noi, pentru a-i dezvolta buchetul şi aromele, înainte de a fi amestecat cu restul de 60%, păstrat în cisterne de inox.  

   

   

  ASPECT: Roşu-rubininiu, închis, aproape opac.

   

  MIROS: Buchet intens de fructe roşii – coacăze negre, cu notă de stejar.

   

  GUST: Pe papilele gustative, Cuvee Andrei excelează, din nou, prin aromele proaspete de fructe cu o uşoară notă de vanilie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Metamorfosis - Viile Metamorfosis Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

   

  În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

   

  Pentru acest vin elegant, din soiul Cabernet Sauvignon, strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor, mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată de 28-30°C. După fermentarea alcoolică vinul a fost desăvârșit prin maturare în butoaie de lemn timp de 8-10 luni. Dezvoltarea malolactică a oferit vinului complexitatea și eleganța specifică stilului consacrat de vinificatorii Lumii Vechi.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Arome specifice de fructe negre (mure și coacăze), pâine prajită și note de piper dăruite de contactul prelungit cu lemnul de stejar.

   

  GUST: Corpolent, mătăsos și echilibrat, cu taninuri moi și un post-gust lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce nu ar trebui să lipsească la mesele bogate în preparate din carne roșie la cuptor și gustări cu brânzeturi semi-tari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14% D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREŞTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Numele Sâmburești vine de la dealul Sâmburul, unde au fost platați pruni, apoi culturile de vița de vie, lucrate încă din vremea lui Mihai Viteazu. Mențiunile despre viticultura din Sâmburești apar și la 1700, alături de biserica din localitate.

   

  La începutul anilor 1900, viile din Sâmburești sunt salvate de oenologul francez August Joseph Ville, iar înainte de perioada comunistă vinurile din Sâmburești sunt apreciate, recunoscute și premiate la evenimente internaționale.

   

  Vinurile din Sâmburești câștigă din nou popularitate cu aportul lui Jean Valvis, care preia domeniile din 2005 și reînvie tradiția locului. Domeniile Sâmburești produce vinuri tradiționale din soiuri românești vechi (Fetească Regală / Albă / Neagră) și soiuri franceze adaptate frumos la terroir-ul Munteniei (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot).

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Buchet de fructe roșii, struguri macerați, note pământii - vegetale și mirodenii exotice.  

   

  GUST: Arome de fructe roșii și negre, dulci-acrișoare. Notele de cireșe negre și zmeură confruntă taninurile energice ale souiului, iar note de piper și șofran se simt timide pe fundal. Aromele rămân la egalitate  într-un post gust lung, astringent, cu alcool bine integrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Satisface cele mai pretențioase gusturi și pofte de preparate tradiționale din carne roșie sau vânat.  

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosoi, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă.

   

  Numele Selena a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare.

   

   

  ASPECT: Roșu vișiniu cu reflexii violacee.

   

  MIROS: Parfum de fructe roșii macerate, cu note de vanilie și mirodenii.

   

  GUST: Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) și vegetale, care se simt după scurtă aerare. Se simte și amestecul cu esență de lemn, vanilie și scorțișoară. Finalul aduce note de pielărie, piper verde, aciditate bună și tanini vioi, catifelați. Post gustul este lung, cu urme de vegetale și ceva fructe roșii.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mâncăruri tradiționale românești, pastramă, vânat de talie medie și mare (porc mistreț la grătar), vițel, sau viută. După masă îl puteți servi alături de brînzeturi cu mucegai și deserturi cu cireșe, mure, coacăze și ciocolată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

  Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

   

  Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

   

  Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un Cabernet Sauvignon cu origini franceze și influențe dogrogene. Doar pe plaiurile noastre se remarcă acest strugure prin finețea și opulența aromelor de cireșe negre și coacăze, cu note efemere de cafea și tabac.

   

  GUST: Gustul se apropie de un monosoi de Bordeaux. Se remarcă în special corpolența și taninii bine integrați după 6 luni de maturare la baric nou și la a doua folosință, confecționat din stejar crescut în pădurile Franței.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

   

 • Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

   

   

  ASPECT: Roşu, cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Recunoştiinţă este unul dintre monosoiurile gamei Minima Moralia, obţinut din Cabernet Sauvignon. Buchetul acestui vin are un început sobru cu note de pământ şi note vegetale de brusturi. Urmează aromele familiare din fructe de pădure.

   

  GUST: Pe papile, fructele roşii (zmeură, căpşuni, coacăze, cireşe amare) dau impresia unor gemuri, apoi arome de prune transformate în magiun, cu note de iod şi, din nou, fructe de pădure supracoapte. Post gustul este lung şi nuanţat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon atipic, vinificat în sec, recomandat la meniuri cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie cu garnituri din legume condimentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Grilă Listă