Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

  Avincis - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

   

  În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani.

   

  Pentru a oferi publicului acest monosoi de Cabernet Sauvignon, vinificatorul apelează la tehnici ce implică pricepere și mare atenție. Strugurii sunt culeși manual din vița plantată în solul calcaros și argilos al Olteniei. Un procent de 90 % din vin este păstrat în cisterne de inox, iar restul de 10% este învechit în baricuri de lemn 6 luni, timp în care licoare dobândește acea complexitate aromatică specifică soiului.

   

   

  ASPECT: Vișiniu cu tonuri violet.

   

  MIROS: Avincis ne oferă un vin proaspăt cu arome de mure, coacăze negre și alte fructe roșii, care aduc prospețimea și parfumul natural din peisajul tihnit al Drăgășanilor.

   

  GUST: Pe papilele gustative, vinul aduce aroma fructelor de pădure, pure și intense, completate cu veselie de ciocolată, vanilie și piper.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care face deliciul publicului cu poftă de friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

   

  46,99 RON
 • Dom. Urlati - ES Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - ES Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Dom. Urlati - ES Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

   

  Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Totalul de 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină (Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon).

   

  Pentru a se obține cel mai bun vin din soiul Cabernet Sauvignon, echipa din Urlați alege strugurii din cele mai bogate recolte, apoi îi lasă la fermentat în condiții controlate (la temperatura de 18°C). După fermentația alcoolică vinul este lăsat 6 luni în baric din stejar românesc pentru a dezvolta acele caracteristici organoleptice, tipice unui monocepaj maturat parțial.

   

   

  ASPECT: Roșu-vișiniu.

   

  MIROS: Buchet generos în arome de fructe roșii de pădure, în special fragi, zmeură, coacăze negre, cireșe amare și agrișe, cu urme de lemn, vegetale uscate și piper.

   

  GUST: Fructele dulci-acrișoare sunt unite cu notele de lemn tare, pătruns de alcoolul fin, condimente ce aduc puțină căldură și, în final, taninuri cu astringență medie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la orice masă cu carne roșie / vânat, pregătită la grătar, cu sau fără condimente.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  24,99 RON
 • Dom. Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Dom. Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Dom. Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

   

  Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

   

  Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Roz-oranj, limpede.

   

  MIROS: Un rose de calitate, apropiat de stilul clasic al vinurilor din sudul-vestul Franței. Soiul Cabernet Sauvignon aduce aduce o parte esențială din profilul rose-ului bordolez, personalizat cu arome de coacăze negre, cireșe amare și fructe de pădure.

   

  GUST: Pe papile, la origine rose păstrează aromele de fructe roșii macerate cu aciditate plăcută. Post gust mediu spre lung, răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose alături de preparate din somon, rață, rață sau miel. Degustarea alături de brânzeturi fine pune în valoare aromele de fructe de pădure și echilibrează post gustul lung, demisec.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  29,75 RON
 • Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Purcari - Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

   

  Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

   

  Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Cabernet Sauvignon de Purcari este un vin roșu care impresionează cu aromele sale tipice unui vin robust, dublate în acest caz de arome viguroase și energice.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Parfumul este dominat de cireșe negre, acompaniate în timp de notele fine ale condimentelor exotice, împărtășite de butoiul confecționat din lemn de stejar.

   

  GUST: Complexitatea vinului de desfășoară anticipat cu note de fructe coapte, ciocolată, vanilie și stafide. Taninii sunt nelipsiți și aduc finețea catifelei, simțită și în post gust, alături de nuanța lemnoasă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu aperitive din mezeluri proaspete, fel principal cu bucate de vită, în special muşchi de vită în sos Gorgonzola și platouri generoase cu brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

   

  35,34 RON
 • Serafim - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.9% Serafim - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

  Serafim - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.9%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.9%

   

  VIN ROȘU SEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

   

  Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

   

  ASPECT: Rubiniu intens.

   

  MIROS: Arome de fructe roșii de pădure și fructe de livadă în pârg, cu note vegetale. Câteva minute de aerare permite vinului să ofere și parfumul baricului generos în arome de nucă de cocos, piper negru și scorțișoară.

   

  GUST: O scurtă decantare aduce întregul potențial aromatic, definit de corpul consistent, echilibrat, fructat și puțin condimentat. Apar și taninii moi ce asigură un post gust mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Preparatele tradiționale românești cât și preparatele din bucătăria asiatică, pe bază de porc, vită, miel, oaie, rață, gâscă. Acest Cabernet este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate de tip Gorgonzola, Blue Stilton sau Danish Blue. 

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

   

  39,27 RON
 • Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor - La Cetate Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

   

  ASPECT: Roșu închis, apropiat de culoarea coacăzelor neagre.

   

  MIROS: În cazul celui mai pretențios și însuflețit soi roșu cultivat în Mehedinți, parfumul nu poate fi altul decât cel al fructelor negre, completate de cafea (boabe).

   

  GUST: Corp catifelat, cu nuanțe pământii, cucerite rapid de coacăze și espresso.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de porc și vânat.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  50,46 RON
 • Vinarte - Soare Blanc de Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Soare Blanc de Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Vinarte - Soare Blanc de Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Unul dintre cele mai noi vinuri de la Crama Vinarte este Soare Blanc de Noir, obținut din soiul Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt recoltați din podgoria Sâmburești, hrănită de soluri cu straturi diverse și clima temperat continentală. După recolta manuală, strugurii sunt duși la crama Bolovanu unde sunt desciorchinați, presați și fermentați cu drojdii selecționate în recipiente de inox. Expunerea deosebită a culturilor de struguri la soarele Munteniei au inspirat denumirea acestei etichetei (Soare), iar profilul aromatic select al acestui strugure roșu se păstrează perfect după vinificarea în alb.

   

   

  ASPECT: Alb-verzui.

   

  MIROS: Blanc de Noir adună multă curiozitate și se lasă confundat cu un vin alb clasic, însă aduce cu tihnă, prin buchetul său, arome caracteristice de fructe roșii, în special cireșe negre, urmate de pere, pepene galben și flori.

   

  GUST: De pe papiple până la bolta palatină se arată corpolența specifică soiului roșu. Se mențin aromele de de fructe roșii, notele de pere și pepene.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin special, recomandat alături de preparate ușoare din pește sau fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Vinarte - Castel Bolovanu Roza de Samburesti 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Roza de Sâmburești este un vin fermecător și revigorant obținut din soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în rose, din strugurii hrăniți de solul brun, aluvial și clima temperat continentală din podgoria Sâmburești.

   

   

  ASPECT: Rose-somon, deschis.

   

  MIROS: Tinerețea și energia acestui rose este adusă de arome dulci din căpșuni și cireșe, dulci, apoi puțin amărui din codițe și frunze verzi.  

   

  GUST: Papilele sunt trezite de fructe tropicale și aceleași note de vegetale relaxate de alcoolul bine integrat și puțină aciditate. Post gust cu note vesele de fructe, ușor peristente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele calde cu mese bogate în preparate din pește la grătar și creveți la tigaie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  39,60 RON
 • Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

   

  În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

   

  Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul cu origini franceze Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Fructat și condimentat.

   

  GUST: Arome de fructe negre și condimente, fin și echilibrat, cu un sfârșit lung și plăcut.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu preparate din carne roșie la grătar,  legume înăbușite și brânzeturi semitari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 44,49 RON

  Special Price 37,82 RON

  (-6,67 RON)
 • Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13% Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13%
  -10%

  Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Proaspăt, cu buchet format din fructe de pădure, vișine, coacăze negre și scorțișoară.

   

  GUST: Coacăzele fac loc afinelor și murelor de câmp. Cabernet-ul aduce inevitabil și tanini eleganți, aciditate plăcută și final mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un potrivit pentru un festin nobil, cu coaste miel la cuptor, vită/vițel cu sos, friptură de vânat și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 31,90 RON

  Special Price 28,71 RON

  (-3,19 RON)
 • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

   

   

  ASPECT: Roşu-rubiniu cu tuşe cărămizii.

   

  MIROS: Într-un sol de tip cernoziom calcaros şi o climă potrivită, soiul Cabernet Sauvignon îţi păstrează aceleaşi pretenţii ca în ţara de origine, însă vinul rămâne la fel de seducător şi original. Pentru această primă impresie, vinul eliberează un miros de fructe de pădure, dulceaţă din fragi şi note lemnoase, delicate.

   

  GUST: Esenţa vinului este oferită de aromele de vegetale, mai exact ierburi aromatice, şi accente fructate diminuate. Tanini şi dulceaţa sunt în armonie, iar post gustul este lung şi marcat de acelaşi raport.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

   

  32,73 RON
 • Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

   

  În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

  Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

   

  Soiul de strugure Sauvignon Blanc provine din Vestul Europei, cu toate acestea, s-a adaptat admirabil la pământul românesc şi oferă în fiecare an vinuri graţioase şi elegante. Din Cabernet-ul anului 2013, un procent de 40% este ţinut la învechit timp de 14 luni în butoaie din stejar noi, pentru a-i dezvolta buchetul şi aromele, înainte de a fi amestecat cu restul de 60%, păstrat în cisterne de inox.  

   

   

  ASPECT: Roşu-rubininiu, închis, aproape opac.

   

  MIROS: Buchet intens de fructe roşii – coacăze negre, cu notă de stejar.

   

  GUST: Pe papilele gustative, Cuvee Andrei excelează, din nou, prin aromele proaspete de fructe cu o uşoară notă de vanilie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  80,84 RON
 • Crama Oprisor - Maiastru Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Maiastru Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Crama Oprisor - Maiastru Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un Cabernet sofisticat, cu parfum ce se joacă frumos cu simțurile și amintește de bomboanele dulci din ciocolată cu lichior prin aromele de coacăze, vișine, ciocolată neagră și cacao.

   

  GUST: Pe papile se păstrează fin aromele de fructe și cacao, echilibrate de o mineralitate ce îi sporește intensitatea, inclusiv taninii ce se păstrează în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant și jovial, ce va aduce multe complimente la mesele cu preparate din carne de porc și vânat.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  22,55 RON
 • Dom. Urlati - Saac Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Saac Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Dom. Urlati - Saac Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

   

  Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

   

  Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii. 

   

  MIROS: Cabernet Sauvignon este un soi apreciat pentru eleganța și simplitatea aromelor sale naturale. Coacăzele și cireșele coapte formează un buchet bine definit, ce promite o experiență senzorială asemănătoare cu vinurile produse în cele mai tradiționale regiunii viticole ale Lumii Vechi.

   

  GUST: Vinificat cu o tehnologie de specialitate adusă de pe continentul african și baricat parțial, acest Cabernet păstrează aroma de cireșe, completată fără întârziere de tanini molatici. Post gustul este lung,  ușir astringent, cu alcool bine integrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive cu mezeluri, friptura de vită, miel / oaie și gustări cu brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  39,00 RON
 • Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2013 - 0.75L, Alc: 14% Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2013 - 0.75L, Alc: 14%

  Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2013 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

   

  În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

  Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

   

  Soiul de strugure Sauvignon Blanc provine din Vestul Europei, cu toate acestea, s-a adaptat admirabil la pământul românesc şi oferă în fiecare an vinuri graţioase şi elegante. Din Cabernet-ul anului 2013, un procent de 40% este ţinut la învechit timp de 14 luni în butoaie din stejar noi, pentru a-i dezvolta buchetul şi aromele, înainte de a fi amestecat cu restul de 60%, păstrat în cisterne de inox.  

   

   

  ASPECT: Roşu-rubininiu, închis, aproape opac.

   

  MIROS: Buchet intens de fructe roşii – coacăze negre, cu notă de stejar.

   

  GUST: Pe papilele gustative, Cuvee Andrei excelează, din nou, prin aromele proaspete de fructe cu o uşoară notă de vanilie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  119,00 RON
 • Gitana - Classico - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Classico - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%
  -15%

  Gitana - Classico - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

   

  În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

   

  Gitana Classico din soiul Cabernet Sauvignon este obţinut din struguri recoltaţi manual, maceraţi și fermentați timp de 15 zile în vase de lemn, cu drojdiilor de producţie locală. După macerare, vinul este tras în budane din lemn de stejar din Krasnodar, unde este lăsat 12 luni la maturare în condiții controlate. Din toate metodele de vinificare tradiţională rezultă un vin consistent, complex, cu arome fructate, intense şi pure.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Un vin intens fructat, în care domină aromele de mure. Fructele sunt amestecate uniform cu arome de piele fină, tăbăcită vegetal.

   

  GUST: Vinul este rotund, intens fructat de coacăze negre și roșii cu note de piper. Taninurile sunt puternice, de aceea astringența domină ultima parte a degustării.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu premium pentru mesele cu preparate din carne afumată, carne la grătar (simplă sau puternic condimentată), ciuperci, legume la tigaie și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 48,68 RON

  Special Price 41,38 RON

  (-7,30 RON)
 • Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

   

  În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

   

  În cazul vinurilor din gama Autograf, în Crama Gitana strugurii sunt macerați pe boștină și fermentați cu ajutorul drojdiei în cuve de lemn de stejar timp de 20 de zile. Profilul aromatic al acestui Cabernet Sauvignon este cizelat de o maturare controlată timp de 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar.

   

   

  ASPECT: Roșu rubiniu intens, limpede.

   

  MIROS: Cabernet-ul anului 2016 este complex, de aceea degustare necesită mai multe încercări tihnite în care să se descifreze labirintul de arome. Totul începe cu aromele intense de mure, cacao și cafea, cu note de piper negru.

   

  GUST: Odată ajuns la nivelul gustativ vinul îți continuă detașat parada de arome de coacăze negre și roșii, taninuri puternice și astringență temperată, în final.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai îndrăzneț dintre soiurile roșii, Cabernet Sauvignon merită savurat la mesele cu carne afumată, carne la grătar, bucate bine condimentate, mancare cu ciuperși și legume prăjite.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  57,74 RON
 • Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 - 0,75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 - 0,75L, Alc: 13%

  Crama Viisoara - Via Maria vin rose 2018 - 0,75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

   

  În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

   

  La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

   

   

  ASPECT: Rose strălucitor și limpede.

   

  MIROS: Un vin prietenos cu parfum adus de fructele roșii ale verii, în special căpșuni, scoase din monotonie de condimente ce se joacă subtil cu simțurile.

   

  GUST: Aroma de fructe roșii oferă o degustare proaspătă și revigorantă, cu taninuri subtile și post gust sec, plăcut.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de Cabernet Sauvignon, creat să cucerească preparatele cu pește, mai cu seamă somonul afumat și produsele de patiserie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  16,51 RON
 • Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%
  -20%

  Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROŞU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

   

   

  ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un buchet elegant cu un spectru uimitor de arome. Fructele roşii deschid spectacolul oflactiv, urmate rapid de un amestec diluat din esenţă de vanilie.

   

  GUST: Gustul confirmă parfumul detectat anterior. Parfumul este inlocuit de aromele unui amestec de gemuri dulci şi parfumate, presărate cu vanilie. După minim 8 luni de maturare în butoaie din stejar, corpul vinului este atletic, subţire, cu taninuri bine integrate. Post gustul este lung şi complex.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon sec este mereu bine venit pe mesele cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu garnituri din legume condimentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

   

  Preț normal: 41,89 RON

  Special Price 33,51 RON

  (-8,38 RON)
 • Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Chateau Cristi - Cabernet Sauvignon OldVine 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROŞU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

   

  În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

   

  Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

   

   

  ASPECT: Un vin roşu cu adâncime suprinzătoare şi reflexii rubinii.

   

  MIROS: Un vin de viţă nobilă, cu o paletă aromatică impresionantă. Primele arome ale buchetului său elegant sunt cele de fructe:  prune, tutun, fructe de pădure. Fructele sunt urmate de note vegetale din sparanghel, ghimbir şi măsline, cu note ceva mai serioase de condimente.

   

  GUST: La gust, vinul atrage inevitabil atenţia cu puterea taninilor şi a condimentelor. Post gustul este lung şi rămâne în sfera de influenţă a taninilor.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon, din vie de aproximativ 60 ani, vinificat tradiţional, aduce modestie şi bun gust, de aceea este oricând recomandat la mesele cu  carne prăjită, supe dense și brânzeturi tari. Și pentru desert, este delicios alături de ciocolată amară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea ori lăsare vinului în sticlă, fără dop, pentru a se satura cu oxigen, timp de 45-60 de minute).

   

  66,00 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă