Feteasca Regala

Soiul de strugure Feteasca Regala (sau Danasana, Galbena de Ardeal, Kirayleanka, Königstraube), este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate soiuri din Romania.  A fost descoperit dupa anul 1920 in Transilvania, langa orasul Sighisoara, in comuna Danes, si este rezultatul unei hibridizari intre soiurile Feteasca Alba si Francusa.


Feteasca Regala unul dintre cele trei soiuri romanesti cultivate in toate regiunile istorice ale Romaniei. Feteasca Regala este cultivata cu precadere in Moldova, Oltenia, Muntenia si Transilvania, pe suprafete de 2000 pana la 7000 de hectare.


Caracteristici soi:


Culoare: Feteasca Regala are boaba de culoare verde, iar vinul obtinut din acest soi este de culoare alb-verzui cu nuante galbui, sau galben-verzui ce se transforma in galben pai.


Miros: Buchetul acestui soi este format din flori albe, citrice si vegetale.


Gust: Vinul produs din soiul Feteasca Regala este sec, acrisor, datorita florilor (trandafir, flori de camp) si fructelor, in particular mere verzi. Aromele se schimba in functie de mediu (minerale din sol), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi arome de caise uscate, migdale si condimente.


Vinurile din Feteasca Regala difera au consistenta in functie de conditiile in care sunt pastrate. Vinurile tinute in inox au corp mediu, iar cele maturate in butoi, sunt vinuri corpolente, cu arome intense, ce pot fi invechite mult timp. Spre deosebire de alte soiuri albe, Feteasca Regala are tanini in pielita ce ofera rezistenta la invechire. Acest soi este recomandat si pentru productia unor vinuri spumante de calitate superioara.

Grilă Listă
Filtru
 • Serafim - Feteasca Regala 0.75L - 2017, Alc: 12% Serafim - Feteasca Regala 0.75L - 2017, Alc: 12%

  Serafim - Feteasca Regala 0.75L - 2017, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul construit între 1907-190, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani.  În pivnița conacului Licorna păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

  Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Buchet format din flori albe, citrice (lămâie, grepfrut) și vegetale.

   

  GUST: Un vin sec, acrișor, cu nuanțe din flori de soc și mentă. Fructat, cu aromă intensă de fructe verzi, proaspete, în special mere verzi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv sau un vin excelent alături de pui cu mirodenii, pește cu legume sotate, branzeturi simple, nefermentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  32,73 RON
 • La Umbra - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% La Umbra - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  La Umbra - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

   

  În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

   

  Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim La Umbră, un vin proaspăt obţinut 100% din soiul Fetească Regală. La umbră este un vin uşor, deloc pretenţios, perfect pentru a vă răcori în serile calde de vară.

   

   

   ASPECT: Auriu deschis. Limpede.

   

  MIROS: Flori de pădure, fructe roșii sălbatice și note de vegetale proaspăt tăiate.

   

  GUST: Aromele din sortimentul de Fetească Regală prezintă puritatea esențelor din fructe, flori și lemn. Într-o explozie de arome proaspete, fine, putem defini aroma de zarzăre, ceai de muşeţel, flori din vița de vie, flori de salcâm, flori de tei și citrice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru aperitive cu brânzeturi dulci și meniuri cu pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  14,30 RON
 • Casa Olteanu - Gramma Splash Feteasca Regala Alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Casa Olteanu - Gramma Splash Feteasca Regala Alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Casa Olteanu - Gramma Splash Feteasca Regala Alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

   

  Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Feteasca Regală este rustică și încântătoare prin parfumul său de citrice și vegetale amărui.

   

  GUST: Aroma dulce amăruie a citricelor este ușor de confundat cu cea de verdețuri proaspăt culese, struguri proapăt fermentați, caise și ananas.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de aperitive, pește, pui, miel sau porc cu sosuri albe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  24,61 RON
 • Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, deschis, ce indică un vin tânăr, proaspăt, cu arome intense.

   

  MIROS: Oamenii pasionați din Crama Liliac, împreună cu specialistul austriac Rudolf Krizan, au obținut un vin din soiul Fetească Regală, înzestrat cu un parfum fermecător de flori, drupe și citrice.

   

  GUST: Feteasca este proaspătă, minerală și ușor acidulată. Aroma de caise pregătește papilele pentru gustul final de citrice zemoase, ce se rezumă în ultimul moment la o notă de grepfrut ușor amărui.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv și un vin excelent alături de preparate din carne de pasăre, vițel, pește (păstrăv prăjit, doradă la grătar), creveți la tigaie sau la cuptor.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

   

  41,89 RON
 • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin de culoare galben verzui, clar.

   

  MIROS: Soiul Feteasca Regală oferă acestui vin cu buchet subtil de fructe și flori, impresionant și atrăgător

   

  GUST: Strugurii fermentați la rece construiesc o licoare cu aromă specifică, savuroasă și proaspătă. Lăsat căteva secunde pe papile, vinul începe să își arate profilul rotund, fin și corpolent.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor alături de meniuri ușoare cu carne de pește, dar și carne albă consistentă pui (găină), cocoş, curcan, gâscă, raţă, sau brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

  30,10 RON
 • Recas - Sole - Feteasca Regala barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Sole - Feteasca Regala barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  Recas - Sole - Feteasca Regala barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECA - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

   

  Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească , spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

   

   

  ASPECT: Auriu cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Sole din Fetească Regală este bogat în arome dăruite de fructe albe de livadă și fructe exotice, cu note florale pe fundal.

   

  GUST: Prospețimea vinului aduce repde savoare unor fructe cu pulpă albă - piersici, pere și ananas. Aciditatea vinului și mineralitatea plăcută îi aduc o jovialitate ce se menține echilibrată și în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor pentru mese ușoare cu carne de pui sau pește. Potrivit și la desert cu fructe (piersici, caise, mango, ananas).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

   

 • Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

   

  Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe vechile pământuri ale lui Bibescu.

   

   

  ASPECT: Culoare galben-iasomie cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Nasul e dominat de flori de primăvară, miere, vanilie, pere și nuci proaspete. 

   

  GUST: Aciditatea peste medie, specifică soiului, e însoțită de un atac suplu, floral, și apoi de un gust cu note complexe de citrice. 

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Preparate cu gust delicat, tarte, brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

   

 • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.8% Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.8%

  Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.8%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: IAŞI - MOLDOVA / ROMANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCA REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.8%

   

  VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

   

  Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Fructat și floral.

   

  GUST: Un vin puternic structurat ce relevă un corp bine definit datorat echilibrului optim între tărie alcoolică și aciditate ce dezvăluie primar un nas intens de fân proaspăt cosit și secundar arome de supramaturare ce amintesc de faguri de miere și propolis.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm servirea ca aperitiv și asezonarea cu brânzeturi și salate de crudități.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

   

  37,81 RON
 • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L
  -15%

  Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM - MOLDOVA / ROMANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCA REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.8%

   

  VIN ALB SEC. Vinificația este realizată prin sortare inițială a strugurilor, urmată de o a doua sortare a bacelor de struguri după desciorchinare, macerație prefermentativvă timp de 4 ore, urmată de presare pneumatică fracționată pînă la 0,9 bari, limpezirea mustului la aceiași temperatură și fermentația la 12,5°C timp de aproximativ 2 luni.

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Fructat și floral.

   

  GUST: Un vin puternic structurat ce relevă un corp bine definit datorat echilibrului optim între tărie alcoolică și aciditate. Această Fetească dezvăluie un parfum intens, de fân proaspăt cosit, urmat de arome de supramaturare ce amintesc de faguri de miere și propolis.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm servirea ca aperitiv și asezonarea cu brânzeturi și salate de crudități.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

   

  Preț normal: 38,48 RON

  Special Price 32,71 RON

  (-5,77 RON)
 • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

  Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale cum ar fi (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

  Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

   

   

  ASPECT: Galben-lămâie.

   

  MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

   

  GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file după rețete Mediteraneene.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

  41,89 RON
 • Recas - Huniade - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12% Recas - Huniade - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12%

  Recas - Huniade - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DEMISEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

   

  Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui, limpede.

   

  MIROS: Feteasca Regală oferă o mireasmă naturală de flori și vegetale din viță de vie, așa cum se simte în aerul curat din podgoria Recaș. Peisajul pictat de flori, este completat de caise, cireșe și mere verzi, pârguite de soarele verii.   

   

  GUST: La gust se simte o parte din vegetale, iar dulceața strugurilor îl face să fie demisec, acid, cu un post gust rotund, savuros.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandă acest vin cu friptură de vițel și curcan gătit la cuptor, sau la grătar, brânzeturi semi tari. La desert, merge de minune alături de o plăcintă cu brânză dulce, nuci și stafide.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  23,72 RON
 • Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, deschis, ce indică un vin tânăr, proaspăt, cu arome intense.

   

  MIROS: Oamenii pasionați din Crama Liliac, împreună cu specialistul austriac Rudolf Krizan, au obținut un vin din soiul Fetească Regală, înzestrat cu un parfum fermecător de flori, drupe și citrice.

   

  GUST: Feteasca este răcoritoare, minerală și ușor acidulată. Gustul final aduce aminte de citrice zemoase, ce se rezumă în ultimul moment la o notă de grepfrut ușor amărui.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv și un vin excelent alături de preparate din carne de pasăre și miel, gătite după rețete clasice sau preparate cu condimente.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

   

  Preț normal: 41,89 RON

  Special Price 35,61 RON

  (-6,28 RON)
 • Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13%

  Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13%

  REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN SAT ROMANOVCA / REPUBLICA MOLDOVA
  SOIUL: CHARDONNAY
  VOL. ALC.: 12.5%

  100% Fetească Regală (soi obținut din încrucișarea soiului unguresc Furmint cu soiul de viță-de-vie autohton Fetească Albă)
  Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. Tehnica criomacerării constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea vinului are loc în vase de inox.

  Vizual: limpede cristalin, galben pai.
  Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp.
  Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramelă.
  Recomandare culinara: Însoțește foarte bine mâncărurile cu fructe de mare, pește și bucatele din carne albă.
  Temperatura recomandata de consum: 14-16 ° C
  51,05 RON
 • Avincis - Feteasca Regala 2017 - 0.75 L, Alc: 13% Avincis - Feteasca Regala 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

  Avincis - Feteasca Regala 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

   

  În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

   

  Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

   

  Feteasca Regala este rezultatul unui proces de hibridizare naturala între soiurile Feteasca Alba si Frâncusa, si este unul dintre cele mai apreciate soiuri din România. Cultivat de sute de ani, s-a adaptat admirabil la pământul românesc şi oferă în fiecare an vinuri graţioase şi elegante. Din Feteasca anului 2016, un procent de 30% este ţinut la învechit cu drojdie şi amestecat periodic, timp de 8 luni, în baricuri din stejar franţuzesc,  pentru a-i dezvolta buchetul şi a-i păstra aromele proaspete.

   

   

  ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.

   

  MIROS: Un vin cu parfum de dulceaţă din flori albe şi caise pârguite, cu o uşoară notă de vanilie. 

   

  GUST: Bolta palatină este surprinsă de  o licoare intensă, rotundă, bine structurată, cu arome de fructe, mai mult piersică, în locul caiselor, pară şi ceva condimente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin uşor pentru mese uşoare, la prânz sau sau seara, alături de preparate din pui, cu sos de chiuperci, peşte, şi la desert alături de o plăcintă cu fructe, proaspătă.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 9°C.

   

  57,75 RON
 • Lechburg - Feteasca Regala BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Feteasca Regala BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Lechburg - Feteasca Regala BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Feteasca Regală este un soi alb, românesc, identificat în regiunea Transilvaniei, un posibil rezultat al hibridizării naturale între Fetească a Albă și Grasă de Cotnari.

   

  Soiul românesc Fetească Regală ți schimbă culoarea de la galben pai la galben auriu după o periodă de maturare, iar profilul aromatic este fructat, cu un nivel ridicat de aciditate ce conferă o placută prospețime și finețe la degustare.

   

   

  ASPECT: Galben, cu reflexii vezui.

   

  MIROS: Arome vegetale de flori și lemn ud (cedru).

   

  GUST: Vin răcoritor, de corp mediu, caracterizat prin aciditate vioaie și plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive cu brânzeturi ușoare, mezeluri semiafumate și legume proaspete..

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  41,79 RON
 • Segarcea - Marama, Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.2% Segarcea - Marama, Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.2%
  -20%

  Segarcea - Marama, Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.2%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.2%

   

  VIN ALB SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

   

  După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță și crama cu arhitectura originală. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Feteasca Regală împline în curând aproape un secol de când a fost înregistrată oficial, însă potențialul acestui soi nu am fost atins până în prezent. Segarcea aduce mai aproape acest scop nobil prin vinificarea soiului cu respetarea tradiției și priceperea oenologilor colaboratori. Mustul este extras la presiuni mici și limpezit natural la rece. După o fermentarea de lungă durată, tot în condiții de temperatură controlată, urmează maturarea în prezența drojdiilor fine și batonnage regulat, timp de minim 3 luni. Această muncă este răsplătită cu un vin rafinat, bogat în note de piersică și turtă dulce.

   

   

  ASPECT: Galben, limpede, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Mirosul promite arome florale și fructate, simple, intense și echilibrate.

   

  GUST: Feteasca Regală este legată de locurile în care a fost cultivată, de aceea păstrează arome clare de flori proaspete (salcâm) și fructe de livadă (piersici și prune coapte), note de aluat dulce și ananas.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Feteasca Regală este recomandată la mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, găină, curcan), miel la grătar, pește gras și crustacee.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

   

  Preț normal: 53,67 RON

  Special Price 42,94 RON

  (-10,73 RON)
Grilă Listă