Feteasca Regala

Soiul de strugure Feteasca Regala (sau Danasana, Galbena de Ardeal, Kirayleanka, Königstraube), este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate soiuri din Romania.  A fost descoperit dupa anul 1920 in Transilvania, langa orasul Sighisoara, in comuna Danes, si este rezultatul unei hibridizari intre soiurile Feteasca Alba si Francusa.


Feteasca Regala unul dintre cele trei soiuri romanesti cultivate in toate regiunile istorice ale Romaniei. Feteasca Regala este cultivata cu precadere in Moldova, Oltenia, Muntenia si Transilvania, pe suprafete de 2000 pana la 7000 de hectare.


Caracteristici soi:


Culoare: Feteasca Regala are boaba de culoare verde, iar vinul obtinut din acest soi este de culoare alb-verzui cu nuante galbui, sau galben-verzui ce se transforma in galben pai.


Miros: Buchetul acestui soi este format din flori albe, citrice si vegetale.


Gust: Vinul produs din soiul Feteasca Regala este sec, acrisor, datorita florilor (trandafir, flori de camp) si fructelor, in particular mere verzi. Aromele se schimba in functie de mediu (minerale din sol), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi arome de caise uscate, migdale si condimente.


Vinurile din Feteasca Regala difera au consistenta in functie de conditiile in care sunt pastrate. Vinurile tinute in inox au corp mediu, iar cele maturate in butoi, sunt vinuri corpolente, cu arome intense, ce pot fi invechite mult timp. Spre deosebire de alte soiuri albe, Feteasca Regala are tanini in pielita ce ofera rezistenta la invechire. Acest soi este recomandat si pentru productia unor vinuri spumante de calitate superioara.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru
 • Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2018 - 0.75L, Alc: 10% Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2018 - 0.75L, Alc: 10%

  Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2018 - 0.75L, Alc: 10%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 10%

   

  VIN FRIZZANTE ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

   

  Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

   

  Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

   

   

  ASPECT: Galpen-pal, strălucitor, cu perlaj rar.

   

  MIROS: Friza alb este un vin uşor acidulat cu parfum discret de flori, în special salcâm, urmat de fructe (pere şi gutui), inspirate de soiul românesc Fetească Regală.

   

  GUST: Pe papilele gustative, friza continuă să se facă cunoscută prin gustul de fructe exotice, reîmprospătate de aciditatea medie. Post gustul este marcat de o aromă de migdale, ce se potriveşte cu profilul demisec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat pe mesele cu preparate picante, sushi, brânzeturi proaspete şi tot felul de salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Serafim - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12% Serafim - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12%

  Serafim - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Buchet format din flori albe, citrice (lămâie, grepfrut) și vegetale.

   

  GUST: Un vin sec, acrișor, cu nuanțe din flori de soc și mentă. arome intense de fructe verzi, proaspete, în special mere verzi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv sau un vin excelent alături de pui cu mirodenii, pește cu legume sotate și brânzeturi nefermentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Folklore - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Folklore - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Folklore - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

   

  Vinul alb de Fetească Regală are pe etichetă un cal desenat cu motive tradiționale în culori vii. Calul face referire la dansul unui tânăr ce ține un cap de cal stilizat și este acoperit de o pânză albă împodobită cu broderie și ciucuri.

   

  În dansul numit ”Căiuții”, mișcările sunt energice, cu sarituri ce imită galopul, cu sunete ascuțite și pocnituri de cizme. În trecut despre caii albi se credea că sunt mesageri ai vieții și ai norocului, iar acest dans simbolizează legătura dintre oamenii și animalele care muncesc pământul.

   

   

  ASPECT: Galben, strălucitor.

   

  MIROS: Un parfum îmbietor din flori și mere coapte. Răcit bine, aduce aromele simple din livada de vară, revigorată de apă rece.

   

  GUST: Persistă buchetul cu note de mere dulci și flori umede, proaspete. Post gust lung, puțin efervescent și plăcut.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor alături de meniuri ușoare cu carne de pește, dar și carne albă consistentă pui (găină), cocoş, curcan, gâscă, raţă și gustări cu brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

   

  Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

   

   

  ASPECT: Culoare galben-iasomie cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Nasul e dominat de flori de primăvară, miere, vanilie, pere și nuci proaspete. 

   

  GUST: Aciditatea peste medie, specifică soiului, e însoțită de un atac suplu, floral, și apoi de un gust cu note complexe de citrice. 

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Preparate cu gust delicat, tarte, brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

   

 • Recas - Sole - Feteasca Regala Barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Sole - Feteasca Regala Barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  Recas - Sole - Feteasca Regala Barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECA - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

   

  Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească , spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

   

   

  ASPECT: Auriu cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Sole din Fetească Regală este bogat în arome dăruite de fructe albe de livadă și fructe exotice, cu note florale pe fundal.

   

  GUST: Prospețimea vinului aduce repde savoare unor fructe cu pulpă albă - piersici, pere și ananas. Aciditatea vinului și mineralitatea plăcută îi aduc o jovialitate ce se menține echilibrată și în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor pentru mese ușoare cu carne de pui sau pește. Potrivit și la desert cu fructe (piersici, caise, mango, ananas).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

   

 • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franțuzești și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin de culoare galben verzui, clar.

   

  MIROS: Soiul Feteasca Regală oferă acestui vin cu buchet subtil de fructe și flori, impresionant și atrăgător

   

  GUST: Strugurii fermentați la rece construiesc o licoare cu aromă specifică, savuroasă și proaspătă. Lăsat câteva secunde pe papile, vinul începe să își arate profilul rotund, fin și corpolent.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor alături de meniuri ușoare cu carne de pește, dar și carne albă consistentă pui (găină), cocoş, curcan, gâscă, raţă, sau brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

 • Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Liliac Transylvania - Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, deschis, ce indică un vin tânăr, proaspăt, cu arome intense.

   

  MIROS: Oamenii pasionați din Crama Liliac, împreună cu specialistul austriac Rudolf Krizan, au obținut un vin din soiul Fetească Regală, înzestrat cu un parfum fermecător de flori, drupe și citrice.

   

  GUST: Feteasca este proaspătă, minerală și ușor acidulată. Aroma de caise pregătește papilele pentru gustul final de citrice zemoase, ce se rezumă în ultimul moment la o notă de grepfrut ușor amărui.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv și un vin excelent alături de preparate din carne de pasăre, vițel, pește (păstrăv prăjit, doradă la grătar), creveți la tigaie sau la cuptor.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

   

 • Serafim - Feteasca Regala 0.75L - 2017, Alc: 12% Serafim - Feteasca Regala 0.75L - 2017, Alc: 12%

  Serafim - Feteasca Regala 0.75L - 2017, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Buchet format din flori albe, citrice (lămâie, grepfrut) și vegetale.

   

  GUST: Un vin sec, acrișor, cu nuanțe din flori de soc și mentă. arome intense de fructe verzi, proaspete, în special mere verzi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv sau un vin excelent alături de pui cu mirodenii, pește cu legume sotate și brânzeturi nefermentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Lechburg - Feteasca Regala BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Feteasca Regala BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  Lechburg - Feteasca Regala BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Feteasca Regală este un soi alb, românesc, identificat în regiunea Transilvaniei, un posibil rezultat al hibridizării naturale între Fetească a Albă și Grasă de Cotnari.

   

  Soiul românesc Fetească Regală ți schimbă culoarea de la galben pai la galben auriu după o periodă de maturare, iar profilul aromatic este fructat, cu un nivel ridicat de aciditate ce conferă o placută prospețime și finețe la degustare.

   

   

  ASPECT: Galben, cu reflexii vezui.

   

  MIROS: Arome vegetale de flori și lemn ud (cedru).

   

  GUST: Vin răcoritor, de corp mediu, caracterizat prin aciditate vioaie și plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive cu brânzeturi ușoare, mezeluri semiafumate și legume proaspete..

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L

  Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala eticheta H.M. 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM - MOLDOVA / ROMANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCA REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.8%

   

  VIN ALB SEC. Vinificația este realizată prin sortare inițială a strugurilor, urmată de o a doua sortare a bacelor de struguri după desciorchinare, macerație prefermentativă timp de 4 ore, urmată de presarea pneumatică fracționată până la 0,9 bari, limpezirea mustului la aceeași temperatură și fermentația la 12,5°C timp de aproximativ 2 luni.

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Fructat și floral.

   

  GUST: Un vin puternic structurat ce relevă un corp bine definit datorat echilibrului optim între tărie alcoolică și aciditate. Această Fetească dezvăluie un parfum intens, de fân proaspăt cosit, urmat de arome de supramaturare ce amintesc de faguri de miere și propolis.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm servirea ca aperitiv și asezonarea cu brânzeturi și salate de crudități.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

   

 • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

  Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale cum ar fi (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

  Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

   

   

  ASPECT: Galben-lămâie.

   

  MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

   

  GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file după rețete Mediteraneene.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

 • Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5% Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

  Crama Carastelec - Vinca - Friza Alb 2019 - 0.75L, Alc: 10.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 10.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

   

  Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

   

  Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

   

   

  ASPECT: Galpen pal, strălucitor, cu perlaj rar.

   

  MIROS: Friza alb este un vin uşor acidulat cu parfum discret de flori, în special salcâm, urmat de fructe (pere şi gutui), inspirate de soiul românesc Fetească Regală.

   

  GUST: Pe papilele gustative, friza continuă să se facă cunoscută prin gustul de fructe exotice, reîmprospătate de aciditatea medie. Post gustul este marcat de o aromă de migdale, ce se potriveşte cu profilul vinului demisec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat pe mesele cu preparate picante, sushi, brânzeturi proaspete şi tot felul de salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Lechburg - Feteasca Regala BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Feteasca Regala BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Lechburg - Feteasca Regala BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Feteasca Regală este un soi alb, românesc, identificat în regiunea Transilvaniei, un posibil rezultat al hibridizării naturale între Fetească a Albă și Grasă de Cotnari.

   

  Soiul românesc Fetească Regală ți schimbă culoarea de la galben pai la galben auriu după o periodă de maturare, iar profilul aromatic este fructat, cu un nivel ridicat de aciditate ce conferă o placută prospețime și finețe la degustare.

   

   

  ASPECT: Galben, cu reflexii vezui.

   

  MIROS: Arome vegetale de flori și lemn ud (cedru).

   

  GUST: Vin răcoritor, de corp mediu, caracterizat prin aciditate vioaie și plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive cu brânzeturi ușoare, mezeluri semiafumate și legume proaspete..

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Segarcea - Marama, Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.2% Segarcea - Marama, Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.2%

  Segarcea - Marama, Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12.2%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.2%

   

  VIN ALB SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

   

  După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Feteasca Regală împlinește în curând aproape un secol de când a fost înregistrată oficial, însă potențialul acestui soi nu am fost atins până în prezent. Segarcea ajunge mai aproape de acest scop nobil prin vinificarea soiului cu respectarea tradiției și priceperea oenologilor colaboratori. Mustul este extras la presiuni mici și limpezit natural la rece. După o fermentarea de lungă durată, tot în condiții de temperatură controlată, urmează maturarea în prezența drojdiilor fine și batonnage regulat, timp de minim 3 luni. 

   

   

  ASPECT: Galben, limpede, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Mirosul promite arome florale și fructate, simple, intense și echilibrate.

   

  GUST: Feteasca Regală este legată de locurile în care a fost cultivată, de aceea păstrează arome clare de flori proaspete (salcâm) și fructe de livadă (piersici și prune coapte), note de aluat dulce și ananas.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Feteasca Regală este recomandată la mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, găină, curcan), miel la grătar, pește gras și crustacee.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

   

Grilă Listă