Vinuri BIO

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Vignobles Despagne Rapin - Les Piliers de Maison Blanche BIO 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Vignobles Despagne Rapin - Les Piliers de Maison Blanche BIO 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Vignobles Despagne Rapin - Les Piliers de Maison Blanche BIO 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET, MERLOT 

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Les Piliers de Maison Blanche, unul dintre vinurile generice ale producatorului francez Despagne Rapin, reprezintă, aşa cum ii spune şi numele, unul dintre stâlpii viticulturii franceze, din regiunea Bordeaux.

     

    Oenologii ispiraţi s-au străduit să practice o viticultură biologică şi să păstreze o constituţie sănătoasă şi matură pentru soiurile Cabernet si Merlot.

     

    Aceste eforturi sunt inspirate de tradiţia vinurilor obţinute de romani, pe acelaşi pământ, în urmă cu mii de ani şi valorile culturii vinului francez, desăvărşit în ultimul secol.

     

     

    ASPECT: Roşu, cu opacitate impresionantă, oferită de cupajul celor două soiuri consistente de struguri roşii, recoltaţi din terroir-ul francez.

     


    MIROS: Les Piliers de Maison Blanche este ţinut în butoaie de stejar ce oferă un buchet evident de fructe roşii şi negre, cu note de esenţă lemnoasă şi vanilie.

     


    GUST: Soiurile de struguri roşii şi fructele negre formează un tanin puternic şi rotunjit, caracteristic vinurilor seci.
     

    ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat/carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon la grătar şi cartofi prăjiţi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 115,67 RON

    Special Price 98,32 RON

    (-17,35 RON)
  • Lechburg - Golden Muscat alb BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Golden Muscat alb BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Lechburg - Golden Muscat alb BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GOLDEN MUSCAT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă ridicată după influențele locului și achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Curat, răcoritor, cu parfum de coajă de portocală.

     

    GUST: Vinurile Lechburg sunt produse din struguri soiuri de viță nobilă, plantate în regiune cu Denumire de Origine Controlată, cu pământ lutoargilos și depuneri minerale. Prin urmare, vinul din soiul Golden Muscat este fructat, condimentat și bogat în minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne albă, pește, brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

     

  • Lechburg - Frizzante Spago  Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Frizzante Spago  Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Frizzante Spago Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Noua gamă de vinuri Spago, aduce o parte din tradiția vinurilor frizzante produse în regiunile italiene. Inspirat de obiceiul bunicului său de a închide sticlele de vin cu dop de plută și legătură de siguranță făcută din sfoară, vinificatorul italian Cristiano Guaranto a ales să facă același lucru pentru gama Spago. Numele gamei, Spago, se traduce în șir sau șnur, ce se găsește pe fiecare dintre cele două sticle, prins cu un sigiliu negru sau roșu. Șnurul simbolizează și legătura vinurilor cu tradiția și oamenii din regiunea italiană ce îi este dragă lui Cristiano Guaranto.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru șlefuit. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Spago Frizzante rose are la baza un cupaj de Pinot Noir si Pinot Gris, ce oferă o explozie de arome de fructe rosii, note de ananas și mango.

     

    GUST: Fructat și ușor acidulat, cu post gust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lechburg - Frizzante Spago Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Frizzante Spago Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Frizzante Spago Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Noua gamă de vinuri Spago, aduce o parte din tradiția vinurilor frizzante produse în regiunile italiene. Inspirat de obiceiul bunicului său de a închide sticlele de vin cu dop de plută și legătură de siguranță făcută din sfoară, vinificatorul italian Cristiano Guaranto a ales să facă același lucru pentru gama Spago. Numele gamei, Spago, se traduce în șir sau șnur, ce se găsește pe fiecare dintre cele două sticle, prins cu un sigiliu negru sau roșu. Șnurul simbolizează și legătura vinurilor cu tradiția și oamenii din regiunea italiană ce îi este dragă lui Cristiano Guaranto.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori albe și fructe tropicale, caracteristic unui vin spumant obținut prin metoda Charmat.

     

    GUST: Un vin cu aciditate slabă, note minerale oferite de Chardonnay și arome fructate din Gewurztraminer. Post gust de durată medie, floral și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mesele cu aperitive și feluri principale cu pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Parfum de fructe negre ușor macerate.

     

    GUST: Feteasca Neagra a anului 2018 este ușor îmblânzită de învechirea la sticlă. De aceea are un corp de intensitate medie, oferit de aromele de mure, cireșe negre și fragi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Pinot Grigio BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Pinot Grigio BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Pinot Grigio BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

     

    GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Scorțișoară, trandafir, cuișoare, coajă de portocală.

     

    GUST: Este un vin corpolent, amplu cu un gust plăcut și persistent de mirodenii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește, crustacee, bucătărie asiatică, brânzeturi de capră, pui cu curry, ștrudel cu mere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 -  0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Sauvignon Blanc BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui.

     

    MIROS: Strugurii bio din soiul Sauvignon Blanc oferă pentru acest vin un parfum de piersică albă, soc, smochine și flori.

     

    GUST: Odată ce ajunge să cuprindă papilele gustative, acest vin își face simțită latura sălbatică prin prospețimea adusă de aromele vegetale din flori, codițe de viță, ardei verde și soc. Un vin cu aciditate echilibrată, ușor mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de mâncăruri pe bază de pește, orez, sparanghel la grătar și supe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -5%

    Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Ferran este rezultatul efortului de a crea un vin autentic de pe pământul iubit de toţi cei care îi culeg roadele. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de regiunea viticolă Entre-Deux-Mers.

     

    Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat in proporţie de 40% pe cele 35 de hectare, lucrate anual.

     

     

    ASPECT: O culoare intensă de roşu rubin, cu opacitate mare în sticla proprie sau într-un pahar pentru vin roşu.

     

    MIROS: Uşor dulce, urmat de arome de fructe roşii, condimente şi piele.

     

    GUST: Deşi este un cupaj de soiuri roşii consistente, producătorii de la Chateau Ferran au obţinut un vin proaspăt cu aciditate moderată şi tanini de nivel potrivit pentru cei care preferă un post-gust din condimente şi piele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este potrivit la carnea roşie. Acest cupaj nu face excepţie, de aceea se poate savura oricând la mese cu meniuri bazate pe carne de vită, carne de viţel, vânat şi păsări de ţară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 84,25 RON

    Special Price 80,04 RON

    (-4,21 RON)
  • Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    VIN ALB SEC. Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani.

     

    Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri crescut în cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.

     

     

    ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradition oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.

     

    MIROS: Datorită climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice și piersică, ca o pereche elegantă, ce oferă un exemplu de arome proaspete și echilibrate.

     

    GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Aromele fructate se mențin bine și în post gust, unde sunt completate de o aciditate persistentă, delicată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin elegant ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria franceză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 111,38 RON

    Special Price 94,68 RON

    (-16,70 RON)
  • Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea.

     

    Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică, realizată prin culegerea manuală a ciorchinilor, depozitarea în lădițe, vinificarea tradițională şi maturarea în butoaie din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Vin galben pai cu tentă verzuie, clar.

     

    MIROS: Un Chardonnay classic, ce se diferenţiază prin buchetul de flori albe, pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle, piersici).

     

    GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare plină de arome peristente și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele de nota 10, alături de foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 249,90 RON

    Special Price 212,42 RON

    (-37,48 RON)
  • Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În regiunea Rhone, din Ffranța se află domeniul Rouge Garance, cu 30 de hectare, ce oferă producţie pentru 9 soiuri de vin. Dintre acestea, Feuille de Garance, obţinut din sol lucrat fără erbicide, cu materiale organice, după recomandările agriculturii organice.

     

    Soiurile din cupaj sunt cultivate cu pasiune, iar strugurii sunt recoltaţi manual pentru a se realiza un cupaj de 60% Grenache, 30% Syrah şi 10% Cinsault.

     

     

    ASPECT: Recolta din 2018 aduce un vin roşu închis, impresionant, atât în sticla proprie cât şi într-un pahar special cu cupa largă.

     


    MIROS: Toate soiurile îşi aduc contribuţia pentru iubitorii de cupaje roşii, însă cel mai puternic dintre ele este Syrah, ce ofera notele de mijloc, persistente și rafinate

     

    GUST: Un vin proaspăt şi echilibrat, cu note de violete, piper şi coniac distilat din cireşe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru mesele îmbelşugate cu carne de vită, miel şi vânat (cerb).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 75,68 RON

    Special Price 64,33 RON

    (-11,35 RON)
  • Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest.

     

    Culturile Grossot oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

     

    ASPECT: După așezare, fermentare și maturare, vinul filtrat este alb-gălbui, limpede.

     

    MIROS: Note prelungite de flori de lămâie verde, cu o tentă de granit umed.

     

    GUST: După o învechire de câteva luni în sticle, acest Chablis oferă o prospețime frumoasă, câștigată din fuziunea aromelor de fructe, flori albe și minerale, extrase de vița soiului Chardonnay.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chablis generos cu preparatele din porc, pește (somon, ton), scoici și diferite tipuri de brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12ºC.

     

    Preț normal: 149,94 RON

    Special Price 127,45 RON

    (-22,49 RON)
  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
    -15%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARA: VENETO - FRIULI VENEZIA GIULIA  /  ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.:  11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în regiunea Veneto și în provincia Pordenone din regiunea Friuli Venezia Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 ºC

     

    Preț normal: 51,52 RON

    Special Price 43,79 RON

    (-7,73 RON)
  • Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5% Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori albe și fructe tropicale, caracteristic unui vin spumant obținut prin metoda Charmat.

     

    GUST: Gustul aduce un iz de grădină cu pomi fructiferi și verdețuri aromate, așa cum se poate găsi în zona aflată la mică altitudine din Transilvania, localitatea Sâniacob.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mesele cu aperitive și feluri principale cu pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Elerose este un vin cu parfum discret de fructe, parcă alese cu grijă pentru a forma un amestec unic, însoțit de note vegetale.

     

    GUST: Un fin proaspăt cu aromele răcoritoare de căpșuni, cireșe amare și trandafiri, cu note de afin roșu crescut aproape de sol, de aceea și tenta ușor pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose respectabil pentru toate mesele: la prânz sau la cină bogată în meniuri cu carne friptă de pui și pește. Potrivit și cu fructe de mare, salate și brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

     

    GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben deschis, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfumat de fructe galbene, coapte (caise, piersici) și aromă selectă de ceai verde.

     

    GUST: Proaspăt și revigorant prin aromele de fructe, completate de o esență delicată de ceai verde, ce pare infuzat în acest monosoi produs de transilvăneni pe domeniul din Lechința.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce pofta de mâncare pe post de aperitiv, sau întreține atmosfera și improspătează papilele la mese cu carne albă (pui, găină, curcan), paté din ficat de pasăre, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă