Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)... Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

   

  Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

   

  Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

   

   

  ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

   

  MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

   

  GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

   

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

   

  Preț normal: 29,45 RON

  Special Price 25,03 RON

  (-4,42 RON)
 • Recas - Huniade - Feteasca regala 2020 - 0.75L, Alc: 11.5% Recas - Huniade - Feteasca regala 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%

  Recas - Huniade - Feteasca regala 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un Hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

   

  Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui, limpede.

   

  MIROS: Feteasca Regală oferă o mireasmă naturală de flori și vegetale din viță de vie, așa cum se simte în aerul curat din podgoria Recaș. Peisajul pictat de flori este completat de caise, cireșe și mere verzi, pârguite de soarele verii.   

   

  GUST: La gust se simte o parte din vegetale, iar dulceața strugurilor îl face să fie demisec, acid, cu un post gust rotund, savuros.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de friptură de vițel și curcan gătit la cuptor, sau la grătar. Pentru degustări selecte îl puteț savura alături de brânzeturi semi tari. La desert merge de minune alături de o plăcintă cu brânză dulce, nuci și stafide.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  23,72 RON
 • Recas - Huniade - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Huniade - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Recas - Huniade - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAŞ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei: Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un Hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

   

  Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

   

   

  ASPECT: Rose - trandafiriu, vibrant şi limpede.

   

  MIROS: Parfum de cireş înflorit, trandafir şi dulceaţă de trandafir.

   

  GUST: Doar un moment de pauză înainte de a fi scos dopul şi a fi turnat în pahar, este de ajuns pentru a oferi şansa acestui vin să se aşeze pe papile cu arome pline, rotunde, de fragi, cireşe, capşună şi mure, completate de condimente. Mai mult, rose-ul din Recaş compensează prin aciditatea plăcută şi un post gust mediu.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose binevenit la mesele cu preparate din carne rosie, peşte, pizza, paste cu sos de tomate şi salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  23,72 RON
 • Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

   

  ASPECT: Rubiniu intens. 

   

  MIROS: Un Merlot este nedespărţit de aromele de fructe de pădure, însă fiecare varietate aduce un buchet structurat diferit. În acest monosoi delectarea vine din partea aromelor de fructe de pădure, urmate de cireșe proaspete, cu o notă acrișoară.

   

  GUST: Pe papile vinul este la fel de fructat, astringent, de la tanini bine integraţi. Uşor gliceric, cu final intens şi post gust lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu vânat și vițel la grătar sau la cuptor, cu legume și sosuri, musaca de porc și brânzeturi aromate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  22,55 RON
 • Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

   

  În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

   

  Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Roz-somon.

   

  MIROS: Busuioaca aduce mereu un buchet de flori de busuioc, de această dată, scos din tipar cu note verzi dintr-un muscat, soi vechi, considerat unul dintre părinții soiurilor actuale.

   

  GUST: La gust este proaspăt, vibrant, cu note de cireșe și mere dulci. Finalul aduce note elegante de trandafir.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu pui, pește, fructe de mare, risotto, sushi. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  22,02 RON
 • La Umbra - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% La Umbra - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  La Umbra - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

   

  În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

   

  Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim La Umbră, un vin proaspăt obţinut 100% din soiul Fetească Regală. La umbră este un vin uşor, deloc pretenţios, perfect pentru a vă răcori în serile calde de vară.

   

   

   ASPECT: Auriu deschis. Limpede.

   

  MIROS: Flori de pădure, fructe roșii sălbatice și note de vegetale proaspăt tăiate.

   

  GUST: Aromele din sortimentul de Fetească Regală prezintă puritatea esențelor din fructe, flori și lemn. Într-o explozie de arome proaspete, fine, putem defini aroma de zarzăre, ceai de muşeţel, flori din vița de vie, flori de salcâm, flori de tei și citrice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru aperitive cu brânzeturi dulci și meniuri cu pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  14,30 RON
 • Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

   

  ASPECT: Rose pal.

   

  MIROS: Parfum răcoritor de flori de maces şi fructe roşii de pădure, din care se se fac remarcate aromele proaspete de fragi si zmeură.

   

  GUST: Arome intense de fructe de pădure. Revin aromele de ymeură cu note de mure şi dude. Sunt prezente şi note de citrice, ce oferă o uşoară astringenţă. Post gust sec şi aromat.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr cu un procent semnificativ de Fetească Neagră, este potrivit la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  24,22 RON
 • Iconic Estate - Prahova Valley Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Prahova Valley Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Iconic Estate - Prahova Valley Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. The Iconic Estate, parte Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Bogăția solului și clima din Dealu Mare este asemănată adesea cu cea din regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

   

  Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești, comparate adesea cu cele oferite de producătorii din vestul Europei. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio și Sangiovese, completate de soiuri românești cu tradiție.

   

  Cele 225 de hectare pe care se întind podoriile deținute de Iconic Estate oferă cantități impresionante de struguri din care se obțin 3.6 milioane de litri de vin anual. Strugurii sunt procesați în instalații moderne, apoi vinurile sunt depozitate, îmbuteliate și păstrare în depozite cu temperatură controlată și în pivnițe subterane.

   

   

  ASPECT: Cu orice ocazie, Feteasca Neagră de la Iconic Estate iese în evideță prin roșul de burgundia, opac și impunător.

   

  MIROS: Un parfum inconfundabil ce ne reamintește de licoarea prețioasă dăruită de pământ și elemente ale naturi: viță înflorită, codițe umezite de bruma dimineții și fructe.

   

  GUST: Revine maiestuos parfumul greu de refuzat al frunzelor late crescute din vie, prune uscate, note de vanilie și taninuri din alchimia licorii cu lemnul de stejar.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nedespărțit de meniurile cu paste, friptură / tocăniță din carne roșie și brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 27,23 RON

  Special Price 23,15 RON

  (-4,08 RON)
 • Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Vinurile Jidvei din Valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. Atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Vinul alb de Jidvei - Pinot Gris 20018, face parte din gama Grigorescu, creată în 2008. Vinurile albe și rose, bogate în arome, nobile și pure, i-au inspirat pe cei din echipa Jidvei să le onoreze cu etichete ce reproduc picturile artistului român Nicolae Grigorescu. Aceste vinuri, chiar dacă sunt obținute din soiuri cu origini străine, sunt crescute pe pământ românesc, lucrate de români și apreciate de români, care doresc un vin pur și simplu așa cum este spiritul artei prin care pictorul Grigorescu ne înfățișează lumea sa, demult dispărută. 

   

   

  ASPECT: Galben auriu. Pe eticheta se află o reproducere după tabloul "Pescarița la Granville", pictată de Nicolae Grigorescu în anul 1884, pe când se afla într-o călătorie în nord vestul Franței, regiunea Normandia, în localitatea Granville.

   

  MIROS: Soiul Pinot Gris ne oferă note de fructate proaspăt culese și note blânde de citrice verzi.

   

  GUST: Acest vin are un parfum de piersici galbene și lămâi ce par a fi proaspăt culese și aduse în coșul pescăriței din Granville. Aromele sunt păstrate de o aciditate medie ce oferă și un post gust lung, demisec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru preparate de la Marea Mediterană, dar și pentru cele de la Marea Neagră: orice aveți poftă de gătit cu carne albă, paste, sau pește.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 5 - 15°C

   

  22,99 RON
 • Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L

  Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Castel Starmina Fetească Neagră, este un cupaj tânăr, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.

   

  MIROS: Buchet intens din arome de fructe și condimente.

   

  GUST: După cîteva momente de respiro, Feteasca își desface mai ușor aromele de fructe roșii și negre, amestecate cu condimente. Intensitatea condimentelor aduce o senzație de cald, satisfăcătoare, ce se păstrează în mică măsură până la final.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu carne de vită, carne de vânat și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 - 4 ani).

  19,97 RON
 • Vinarte - Castel Starmina, Riesling, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Riesling, demisec, 2018 - 0.75 L

  Vinarte - Castel Starmina, Riesling, demisec, 2018 - 0.75 L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI / OLTENIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Castel Stârmina Riesling, este un cupaj tânăr, obținut din soiul german, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente în pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

   

   

  ASPECT: Galben-pal.

   

  MIROS: Un vin tânăr, persistent, chiar îndrăzneț prin aromele de fructe exotice (reiese intensitatea dulce a bananei) și flori de citrice.

   

  GUST: Un vin demisec, cu un corp zvelt de fructe și flori albe de portocal și lime, echilibrat, puțin acidulat și generos în final. 

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Vinarte oferă o variantă potrivită pentru un vin ușor, pentru sezonul cald, când poate fi servit la prânz sau seara, la preparate din carne albă, fructe de mare sau salate proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticla de la 12 până la 24 de luni).

   

  19,97 RON
 • Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: - FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul construit între 1907-190, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani.  În pivnița conacului Licorna păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

  Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

   

  MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

   

  GUST: Textură catifelată cu aromele fructate. Prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate din carne roșie cu sos de brânză, sarmale, musca, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

   

  39,27 RON
 • Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5% Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5%

  Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMANEASCĂ, SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

   

  În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

   

  Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

   

  MIROS: Tămâioasa Românească și Sauvignon-ul cu origini franceze își alătură nuanțele florale, din care se remarcă socul, cu o finețe aromatică ce inspiră prospețimea naturii.

   

  GUST: Se simt notele de nuci, iar florile revin în gust, de această dată prin mierea polifloră care aduce puțină dulceață echilibrată de aciditatea plăcută a acestui cupaj demisec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu somon, ton, scoici, preparate vegetariene sau sorbet.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  21,60 RON
 • Crama Oprisor - Maiastru Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Crama Oprisor - Maiastru Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Crama Oprisor - Maiastru Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

   

  ASPECT: Roz-somon.

   

  MIROS: Merlot și Cabernet Sauvignon aduc o paletă întreagă de fructe roșii, întrecute subtil de fragi și zmeură ce aduc atmosfera unui crând sau a unei vii încărcate în toamnă târzie.

   

  GUST: Un rose elegant, ce împrumută o mare parte din eleganța soiurilor roșii din care este obținut. Notele de fructe de pădure negre fac loc celor de căpșuni și zmeură, ceva mai deschise și mai dulci.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Fie că îl serviți simplu, ca aperitiv, sau alături de curcan sau fructe de mare, Maiastru Rose este o alegere de bun gust.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  22,55 RON
 • Crama Oprisor - Maiastru Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 13% Crama Oprisor - Maiastru Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Crama Oprisor - Maiastru Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

   

  În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Un vin pentru bună dispoziție. Deschis la culoare și cu parfum ușor vegetal și fructat.

   

  GUST: Proaspăt și revigorant. Servit la rece aduce arome de flori de salcâm, piersici albe și pepe galben. În post gust este sec cu note de cârcei și frunze verzi din vârful viei .

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de prăjituri și produse de patiserie cu fructe, cremă de vanilie și zahăr ars.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  22,55 RON
 • Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

  Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de circumstanțe și pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Castel Stârmina din Cabernet Sauvignon este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente și pietrișuri, marne și nisipuri, ce oferă minerale benefice soiului roșu. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, opac.

   

  MIROS: Complex, consistent încă de la primele note de struguri dulci și fructe.

   

  GUST: Consistent, robust, cu arome de fructe roșii de pădure, dar proaspăt și simplu, cu toate că după fermentația alcoolică 30% din acest vin a fost transferat în barrique-uri din stejar pentru maturare de minim 6 luni.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează papilele și aduce mai multă savoare meselor bogate în preparate de vită – atricot de Black Angus pe grătar, sau la tigaie cu unt și piper negru, ori un mușchiuleț de vită românească la cuptor. Potrivit și alături de brânzeturi tari (Cheddar, Parmesan, Asiago, Manchego).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18°C (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

   

  19,97 RON
 • Casa Olteanu - Gramma Splash Feteasca Regala Alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Casa Olteanu - Gramma Splash Feteasca Regala Alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Casa Olteanu - Gramma Splash Feteasca Regala Alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

   

  Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Feteasca Regală este rustică și încântătoare prin parfumul său de citrice și vegetale amărui.

   

  GUST: Aroma dulce amăruie a citricelor este ușor de confundat cu cea de verdețuri proaspăt culese, struguri proapăt fermentați, caise și ananas.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de aperitive, pește, pui, miel sau porc cu sosuri albe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  24,61 RON
 • Budureasca - Rose, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Budureasca - Rose, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Budureasca - Rose, demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU-MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT, PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Colinele însorite din Dealu Mare sunt parte din locul străvechi pe care a fost scrisă istoria vinului începând de acum 2000 de ani, din vremea dacilor și a strămoșilor lor, vechii tracii. Istoria continuă cu Budureasca, brand-ul apărut în lumea vinurilor românești în 2013, odată cu inaugurarea cramei cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu o construcție nouă, aparatură modernă, spații de depozitare și zonă de degustare a vinurilor.

   

  Vinurile Budureasca sunt obținute din 13 soiuri, atât românești (Fetească, Busuioacă, Tămâioasă), cât și din soiuri străine, cum ar fi cele franceze (Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Pinot Gris), precum și din alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate și adaptate la solul românesc (Shiraz).

   

  Clasic rose este un vin obținut, cum este cazul multor vinuri de acest fel, cu multă măiestrie și atenție. Oenologi cramei Budureasca au grijă să păstreze mustul în procese de producție specifice, pentru a obține cupajul de arome dorit, cât și acea culoare rose, apetisantă.

   

   

  ASPECT: Rose pal cu tonuri roșiatice.

   

  MIROS: Un rose croit pentru gusturile simple și plăcerea de a savura cu cel mai mic efort un vin tânăr, ce denotă încă o prospețime organoleptică construită în jurul amestecului de arome extrase din fructe coapte.

   

  GUST: Doar câteva minute petrecute în pahar dezvăluie povestea. Fructele sunt atot prezente: cireșe și zmeură echilibrate de alte fructe de vară. Doar o tentă de taninuri, acoperită imediat în post gust de o aciditate echilibrată, lungă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de asociat cu aperitive și mese ușoare cu mezeluri fine, uscate, și salate, feluri principale cu fructe de mare la tigaie. Bun și la gustările cu cipsuri, tortilla sau sendvișuri.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  28,67 RON
 • Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11% Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

  Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

  REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: BAGA, RUFETE, TINTA BARROCA, TOURIGA FRANCA

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ROSE SEC. Vinăria Soagrape a fost înființată de un grup de prieteni în 1942, în vremea tulbure a unui Război Mondial. Deși Portugalia se afla departe de toate efectele războiului, tinerii afaceriști și-au pus baza în viziunea Fernando van Zeller Guedes. Astfel a apărut Sogrape rose, un produs comercializat în peste 120 de state.

   

  Vinăria Soagrape deține în prezent 10 podgorii și tot atâtea vinării în șapte regiuni viticole ale Portugaliei. Mateus Rosé este realizat dintr-o selecţie de struguri roşii de origine portugheză: Baga, Rufete, Tinta Barroca şi Touriga Franca, printre altele.

   

  Vinificarea respectă metodele tradiţionale pentru vinurile albe, fermentaţia este realizată lent, strugurii fiind curăţaţi de coajă și lăsați să fiarbă în cuve din oţel inoxidabil la o temperatură controlată de 16°C. Rafinarea este urmată de o stabilizare la rece, după care vinul este filtrat şi îmbuteliat. Întregul proces este realizat cu mare atenţie, pentru a se asigura consistenţa, culoarea şi prospeţimea stilului Mateus.

   

   

  ASPECT: Rose trandafir.

   

  MIROS: Mateus rose aduce același miros clasic al roseu-urilor din lumea întreagă, însă cu o notă exotică ce îi oferă o notă diferită, o notă pretențioasă din soiuri adaptate în Lumea Nouă. Mai exact, cireșe zemoase, prune și tonuri de verdeață.

   

  GUST: Aromele fructelor de pădure și tonurile florale sunt completate de o aciditate fină. Cupajul portughez este la fel de astringent ca un vin roșu tânăr, însă mai ușor în corpolență.

   

  ASOCIERE CULINARĂ:  Ideal pentru a sărbători evenimente deosebite, dar şi ca aperitiv pentru o cină în familie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  32,73 RON
 • Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5% Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

  Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

   

  Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur este fermentat imediat la temperatură scăzută în cisterne din inox.

   

  Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest fază, cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.  

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Cupajul se deschide cu parfumul florilor de vară și al fructelor în pârg, dominate de pere și completate de fructe tropicale.

   

  GUST: Fructele și florile se găsesc în armonie și mult mai intense. Gustul final este mediu spre lung, ușor acid și diluat ca un suc din amestec de fructe.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin revigorant, pentru mesele cu pește, fructe de mare și asparagus.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  58,91 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă