Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%       

     

    VIN ROSE DEMISEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse în Cramele Halewood, vă oferim La Umbră, un vin proaspăt obţinut 100% din soiul Cabernet Sauvignon. La umbră este un vin rose uşor, cu personalitate, perfect pentru a vă răcori în serile calde de vară.

     

     

    ASPECT: Rose intens, foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Un vin clasic, uşor cu parfum de fructe de pădure, inconfundabile pentru rose-ul din Cabernet Sauvignon.

     

    GUST: La gust, vinul produs pe domeniul Halewood din Dealu Mare, este o interpretare prospătă cu arome intense de fructe roşii şi negre, urmate de note de vanilie, cicolată şi scorţişoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fie că alegeţi să îl serviţi la prânz, sau seara, acest rose este potrivit alături de bucate la grătar (vită, porc sau pui), cu sau fără condimente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Averesti - Roze Aromat de Husi, demisec, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.3% Averesti - Roze Aromat de Husi, demisec, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.3%

    Averesti - Roze Aromat de Husi, demisec, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Cuvee Regal, demisec, BIB - 10L, Alc: 13,8% Averesti - Cuvee Regal, demisec, BIB - 10L, Alc: 13,8%

    Averesti - Cuvee Regal, demisec, BIB - 10L, Alc: 13,8%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Feteasca Neagra, demisec, BIB - 10L, Alc: 14.7% Averesti - Feteasca Neagra, demisec, BIB - 10L, Alc: 14.7%

    Averesti - Feteasca Neagra, demisec, BIB - 10L, Alc: 14.7%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Sauvignon Blanc, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.8% Averesti - Sauvignon Blanc, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.8%

    Averesti - Sauvignon Blanc, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.8%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Muscat Ottonel, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.3% Averesti - Muscat Ottonel, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.3%

    Averesti - Muscat Ottonel, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.3%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Rose, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.6% Averesti - Rose, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.6%

    Averesti - Rose, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.6%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busuioaca aduce mereu un buchet de flori de busuioc, de această dată, scos din tipar cu note verzi dintr-un muscat, soi vechi, considerat unul dintre părinții soiurilor actuale.

     

    GUST: La gust este proaspăt, vibrant, cu note de cireșe și mere dulci. Finalul aduce note elegante de trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu pui, pește, fructe de mare, risotto, sushi. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5% Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5%

    Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMANEASCĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Tămâioasa romîneacă și Sauvignon-ul cu origini franceze își alătură nuanțele florale, din care se remarcă socul, cu o finețe aromatică ce inspiră prospețimea naturii.

     

    GUST: Se simt notele de nuci, iar florile revin în gust, de această dată prin mierea polifloră, care aduce puțină dulceață, echilibrată de aciditatea plăcută a acestui cupaj demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu somon, ton, scoici, preparate vegetariene sau sorbet.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Sorginte rose, demisec, este un vin de o calitate ireproșabilă, inspirație pentru emoții autentice, care te fac să revii la origini și adevăr.  

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare sau orice tip de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 29,45 RON

    Special Price 26,51 RON

    (-2,94 RON)
  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

     

    ASPECT: Rose pal.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de flori de maces şi fructe roşii de pădure, din care se se fac remarcate aromele proaspete de fragi si zmeură.

     

    GUST: Arome intense de fructe de pădure. Revin aromele de ymeură cu note de mure şi dude. Sunt prezente şi note de citrice, ce oferă o uşoară astringenţă. Post gust sec şi aromat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr cu un procent semnificativ de Fetească Neagră, este potrivit la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MAMAIA, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Fructat și vegetal. Un cupaj ideal pentru zilele călduroase de vară, la un prânz în mijlocul naturii, sau la un party de seară.

     

    GUST: Cupajul din soiuri roșii al anului 2018, vinificate în rose, oferă un buchet cireșe coapte, pepene roșu și coacăze. Sunt prezente și note amărui de grepfrut roz și ardei gras verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brizza este un vin proaspăt și energic, potrivit la mese cu preparate asiatice, puțin condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CĂDARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Gama Muse cuprinde două vinuri rose, ce se remarcă atât prin stilul de prelucrare a strugurilor cât și prin gustul care reflectă destinația de consum. Vinificarea este realizată după stilul regiunii franceze Provence, caracterizat de culoare discretă și multe arome intense. Un alt element este zahărul rezidual: Muse Day este sec, iar Muse Night este demisec.

     

    În cazul roseului Muse Night, strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor. Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat în rezervoare din oțel inoxidabil pentru fermentare. După fermentare vinul ajunge direct în sticlă, pentru a-i păstra prospețimea și intensitatea aromelor naturale.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu cu nuanţe corai.

     

    MIROS: Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie.

     

    GUST: Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv răcit bine în serile călduroase de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Huniade - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12% Recas - Huniade - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12%

    Recas - Huniade - Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Feteasca Regală oferă o miasmă naturală de flori și vegetale din viță de vie, așa cum se simte în aerul curat din podgoria Recaș. Peisajul pictat de flori, este completat de caise, cireșe și mere verzi, pârguite de soarele verii.   

     

    GUST: La gust se simte o parte din vegetale, iar dulceața strugurilor îl face să fie demisec, acid, cu un post gust rotund, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandă acest vin cu friptură de vițel și curcan gătit la cuptor, sau la grătar, brânzeturi semi tari. La desert, merge de minune alături de o plăcintă cu brânză dulce, nuci și stafide.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, vinul roșu produs de Cramele Halewood, sub eticheta Icon Estates, este un vin liniștit, din struguri ai soiului românesc Feteasca Neagră, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale țării, cât și în afara granițelor. Cele mai mari suprafețe pe care se cultivă Fetească Neagră se află în partea de sud a Moldovei și în zona de est a Munteniei.

     

     

    ASPECT: Cu orice ocazie, Feteasca Neagra de la Icon iese în evideță prin roșul de burgundia, opac și impunător.

     

    MIROS: Un parfum inconfundabil ce ne reamintește de licoarea prețioasă dăruită de pământ și elemente: viță înflorită, codițee umede și fructe.

     

    GUST: Revine maiestuos parfumul greu de refuzat al frunzelor late crescute din vie, prune uscate, note de vanilie și taninuri din alchimia licorii cu lemnul de stejar al baricului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nedespărți de meniurile cu paste, friptură / tocăniță din carne roșie și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Vinul alb de Jidvei - Pinot Gris 20018, face parte din gama Grigorescu, creată în 2008. Vinurile albe și rose, bogate în arome, nobile și pure, i-au inspirat pe cei din echipa Jidvei să le onoreze cu etichete ce reproduc picturile artistului român Nicolae Grigorescu. Aceste vinuri, chiar dacă sunt obținute din soiuri cu origini străine, sunt crescute pe pământ românesc, lucrate de români și apreciate de români, care doresc un vin pur și simplu așa cum este spiritul artei prin care pictorul Grigorescu ne înfățișează lumea sa, demult dispărută. 

     

     

    ASPECT: Galben auriu. Pe eticheta se află o reproducere după tabloul "Pescarița la Granville", pictată de Nicolae Grigorescu în anul 1884, pe când se afla într-o călătorie în nord vestul Franței, regiunea Normandia, în localitatea Granville.

     

    MIROS: Soiul Pinot Gris ne oferă note de fructate proaspăt culese și note blânde de citrice verzi.

     

    GUST: Acest vin are un parfum de piersici galbene și lămâi ce par a fi proaspăt culese și aduse în coșul pescăriței din Granville. Aromele sunt păstrate de o aciditate medie, ce oferă și un post gust lung, demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru preparate de la Marea Mediterană, dar și pentru cele de la Marea Neagră: orice aveți poftă de gătit cu carne albă, paste, sau pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 15°C

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Franța, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru cele mai bune vinuri monosoi și cupaje din soiuri originare în Țara Românească: Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Stârmina din Cabernet Sauvignon este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente și pietrișuri, marne și nisipuri, ce oferă minerale benefice soiului roșu. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Complex, consistent încă de la primele note de struguri dulci și fructe.

     

    GUST: Consistent, robust, cu arome de fructe roșii de pădure. Proaspăt și simplu, cu toate că după fermentația alcoolică 30% din acest vin a fost transferat în barique-uri din stejar pentru maturare de minim 6 luni.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează papilele și aduce mai multă savoare meselor bogate în preparate de vită – atricot de Black Angus pe grătar, sau un mușchiuleț de vită românească, la cuptor, cu cartofi copți. Potrivit și alături de brânzeturi tari (Cheddar, Parmesan, Asiago, Manchego).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina Fetească Neagră, este un cupaj tânăr, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet intens din arome de fructe și condimente.

     

    GUST: După cîteva momente de respiro, Feteasca își desface mai ușor aromele de fructe roșii și negre, amestecate cu condimente. Intensitatea condimentelor aduce o senzație de cald, satisfăcătoare, ce se păstrează în mică măsură până la final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu carne de vită, carne de vânat și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 - 4 ani).

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă