Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Demisec Eliminare
  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Ametite de Rose - Traminer Roz IG, 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Ametite de Rose - Traminer Roz IG, 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Ametite de Rose - Traminer Roz IG, 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER ROZ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN DEMISEC. Amețite de rose este un vin excelent, produs de vinificatori cu experiență din podgoria Murfatlar. Această regiune a fost aleasă datorită condițiilor speciale, propice culturilor extinse de struguri, an de an.

     

    În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, alături de razele de soare generoase ce încălzesc bine vița de vie și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, zeci de hectare sunt cultivate cu soiuri românești dar și soiuri cunoscute din Lumea Veche, cum este acest Traminer Roz, cu origini în nordul Franței (Alsacia) și Germania

     

    Amețite de Rose este vinul tău de distracție, iar aromele sale fine sunt puse în valoare atunci când este bine răcit și savurat alături de cei dragi.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Proaspăt, floral și fructat.

     

    GUST: Ușor catifelat, cu aciditate echilibrată, arome florale (trandafir, iasomie), și fructe exotice (mango, litchi, fructul pasiunii), cu persistență revigorantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose generos cu aperitive și feluri principale gătite cu mirodenii, după rețete din bucătăria asiatică, homar, rac, brânzeturi tari și orice desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    65,45 RON
  • Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Folklore - Tamaioasa Romaneasca (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMISEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul alb de Tămâioasă Românească are pe etichetă un cal desenat cu motive tradiționale în culori vii. Calul face referire la dansul unui tânăr ce ține un cap de cal stilizat și este acoperit de o pânză albă împodobită cu broderie și ciucuri.

     

    În dansul numit ”Căiuții”, mișcările sunt energice, cu sarituri ce imită galopul, cu sunete ascuțite și pocnituri de cizme. În trecut, despre caii albi se credea că sunt mesageri ai vieții și ai norocului, iar acest dans simbolizează legătura dintre oamenii și animalele care muncesc pământul.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome intense de mango, ananas, pepene și o notă vegetală, deosebită, ce aduce cu un mănunchi de busuioc proaspăt.

     

    GUST: Tămăioasa aduce pe papile aceleași note fructate, din care se remarcă cea de grepfrut. Post gust mediu, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit la mesele cu pește, fructe de mare, paste și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Folklore - Busuioaca de Bohotin (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Folklore - Busuioaca de Bohotin (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Folklore - Busuioaca de Bohotin (demisec) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul demisec din soiul Busuioacă de Bohotin aduce pe etichetă o reprezentare a caprei folosită de colindători în preajma sărbătorilor de iarnă. Dansul caprei are la origine o sărbătoare păgână a Crăciunului, apropiată de ritualuri shamanice în care băieți și bărbați cu tobe și alte intrumente cântă în timp ce unul dintre ei, îmbrăcat în capră, dansează energic printre cei prezenți.

     

    Dacă ritualul este cel urmărit atunci dansul dorește să prindă spiritul caprei, iar obiceiul are loc în ziua Solstițiului de Iarnă pentru a aduce noroc și belșug în anul ce urmează.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Un parfum proaspăt de flori, definit după un moment de aroma curată a petalelor de trandafir.

     

    GUST: Un vin rotund și bine structurat, cu note proaspete de fructe roșii, ierburi aromate și flori, ce aduc acel ton amar de vegetale. Puțin acidulat, plăcut, cu post gust mediu, răcoritor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin binevenit la mesele cu pește, fructe de mare, pui fript, bânză de capră, foie gras și orice fel de preparat dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

  • Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5% Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    Valahorum - Summer Wine, cupaj alb, demisec - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur este fermentat imediat la temperatură scăzută în cisterne din inox.

     

    Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest fază, cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul se deschide cu parfumul florilor de vară și al fructelor în pârg, dominate de pere și completate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele și florile se găsesc în armonie și mult mai intense. Gustul final este mediu spre lung, ușor acid și diluat ca un suc din amestec de fructe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin revigorant, pentru mesele cu pește, fructe de mare și asparagus.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Domeniile Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Urlati - La Origine Cabernet Sauvignon Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. 

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Riesling și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-oranj, limpede.

     

    MIROS: Un rose de calitate, apropiat de stilul clasic al vinurilor din sudul-vestul Franței. Soiul Cabernet Sauvignon aduce o parte esențială din profilul rose-ului bordolez, diferențiat prin aromele adiționale de coacăze negre, cireșe amare și fructe de pădure.

     

    GUST: Pe papile, la origine rose păstrează aromele de fructe roșii macerate, cu aciditate plăcută. Post gust mediu spre lung, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose alături de preparate din somon, rață și miel. Degustarea alături de brânzeturi fine pune în valoare aromele de fructe de pădure și echilibrează post gustul lung, demisec.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECŢIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. La Drăgășani se cultivă struguri folosiți la producția de vin încă din timpul Imperiul Roman. Mai târziu, în secolul al XV-lea, Mănăstirea Dobruşa, avea propria podgorie întinsă pe coline din jur, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Galben deschis, cu discrete reflexii verzui.

     

    MIROS: Acest vin are un buchet proaspăt și expresiv de flori de tei și măr verde.

     

    GUST: Gustul său este vioi si plin de viață, cu note citrice și de măr verde, însoțite de o mineralitate persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARA: Acompaniază foarte bine aperitivele, peștele sau fructele de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MAMAIA, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Fructat și vegetal. Un cupaj ideal pentru zilele călduroase de vară, la un prânz în mijlocul naturii, sau la un party de seară.

     

    GUST: Cupajul din soiuri roșii al anului 2018, vinificate în rose, oferă un buchet cireșe coapte, pepene roșu și coacăze. Sunt prezente și note amărui de grepfrut roz și ardei gras verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brizza este un vin proaspăt și energic, potrivit la mese cu preparate asiatice, puțin condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul Special Reserve Pinot Noir este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă pe care este reprezentat simbolul universal al devenirii și evoluției, creat de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rubiniu-violaceu, intens.

     

    MIROS: Parfum de fructe de pădure, răscoapte, aproape macerate, vegetale - frunze umede, tutun, și un ton de ciocolată amară împrumutată din butoi în timpul maturării.

     

    GUST: Un Pinot Noir special, baricat generos, cu arome de cireșe negre, zmeură, ciocolată neagră și smochine. Vinul perfect pentru relaxare, elegant, ușor astringent de la taninuri, dar mătăsos, rotund. Finalul este lung, dominat de fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bine primit la mesele cu diverse cărnuri gătite la cuptor, somon la grătar, rață cu mirodenii și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Urlati - ES Rose, demisec (CS + FN) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Urlati - ES Rose, demisec (CS + FN) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Urlati - ES Rose, demisec (CS + FN) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Pentru a obține cel mai bun vin rose din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, echipa din Urlați alege strugurii din cele mai bogate recolte cu certificare DOC (Denumire de Origine Controlată). Mustul este fermentat în condiții controlate (la temperatura de 14°C), folosind biotehnologie modernă pentru a păstra acele arome ușoare, răcoritoare, tipice cupajelor rose.

     

     

    ASPECT: Roze-somon.

     

    MIROS: Cele două soiuri roșii, unul de origine franceză, altul românesc, aduc arome esențiale de cireșe amare, fructe de pădure, căpșuni și trandafir, completate de note fine din alte fructe exotice.  

     

    GUST: Aromele fructate și florale sunt bine echilibrate și conturate. Prospețimea cupajului și alcoolul bine integrat amintesc de un tonic vioi și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin cu preparate din pește, paste și brânzeturi fine, maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Folklore - Pelin (vin aromatizat) - 0.75L, Alc: 12% Folklore - Pelin (vin aromatizat) - 0.75L, Alc: 12%

    Folklore - Pelin (vin aromatizat) - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Pelin aduce pe etichetă o mască ce reprezintă Moșii de Iarnă, o tradiție populară ce îi amintește pe cei trecuți în eternitate. Prin procesiunile de Pomenire ținute de Biserica, într-o zi de sâmbătă, sufletele celor amintiți sunt ajutate să se bucure de fericire eternă.

     

    Moșii de Iarnă este un cupaj din soiuri roșii din Cotnari, amestecate cu infuzii din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, infuzii din alte vegetale și fructe.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Un cupaj roșu cu note de fructe roșii, încă nedeslușite și protejate de note suplimentare din ierburi aromate ce păstrează bine secretul vinului.

     

    GUST: Consistent și persistent, vinul este dulce, mulțumită fructelor și echilibrat de nota amăruie a pelinului. Nota vegetală amintește de acele verzi de pin și se împletețte cu note de lemn tânăr, proaspăt tăiat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună în compania preparatelor tradiționale din carne de miel și deserturilor cu fructe proaspete.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi originea sa, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin cu arome selecte din soiul Șarbă, cultivat în podgoria din Cotești. 

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească aduce prospețimea florilor de salcâm, parfumul din fagure de miere și pere românești, dulci și răcoritoare.

     

    GUST: Pe papile este la fel: floral și fructat, pus în evidență de corpolența aromelor și aciditatea persistentă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru serile calde de vară în care poate fi savurat ușor alături de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Night rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc:  12.5% Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc:  12.5%

    Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Alb 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Zzpelin alb este obținut din soiul Muscat Ottonel, la care se adaugă un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin. Zzpelin este produs și cu macerate din mere, pere pădurețe, gutui, salcâm, tei, soc și coada șoricelului.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Parfumul de fructe și flori primăvăratice, dominate de pelin, se apropie de mirosul împunător al vermutului clasic sau Kina Lillet.

     

    GUST: Aromă fructată și florală vioaie, chiar efervescentă. Un digestiv agreabil datorită nivelului de alcool specific vinului și gustului dulce-amărui, floral / vegetal, dominat de pelin și fructe. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant proaspăt, servit cel mai bine rece, alături de preparate din carne.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

  • Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Urlati - Zzpelin Frizzante Rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ,

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Acest rose este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, la care se adaugă un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin.

     

     

    ASPECT: Rose-somon cu perlaj fin, rar.

     

    MIROS: Note de trandafir, busuioc și flori sălbatice ce țin ritmul pelinului îndrăzneț.

     

    GUST: Coaja de portocală și marmeladă, ușor amărui (pelinu se simte mai bine) și dulce, mulțumită zăhărului din struguri, care asigură un echilibru neașteptat. Post gust lung, amar. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin vernal, prietenos cu preparatele din carne de miel / ied, sau cu pește la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 2 - 4°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

  • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1% Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

    Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.1%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Pentru acest rose, mustul obținut din strugurii Merlot, este lăsat în contact cu pielița doar câteva minute, apoi este separat pentru a lăsa acel ton de culoare rose. Fermentația alcoolică a mustului are loc la temperatură controlată. în bazine de inox, fără cotact cu aerul.

     

     

    ASPECT: Rose foiță de ceapă roșie.

     

    MIROS: Proaspăt, sprinten, cu parfum bogat de flori și fructe roșii.

     

    GUST: Arome proaspete de trandafiri, violete și fructe roșii. Vinificarea în rose a acestui soi roșu păstrează o mineralitate și aciditate echilibrată, cu final savuros și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de preparatele ușoare de vară, pește oceanic și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Iconic Estate - Prahova Valley Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Prahova Valley Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Iconic Estate - Prahova Valley Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Cele 225 de hectare pe care se întind podoriile deținute de Iconic Estate oferă cantități impresionante de struguri din care se obțin 3.6 milioane de litri de vin anual. Strugurii sunt procesați în instalații moderne, apoi vinurile sunt depozitate, îmbuteliate și păstrare în depozite cu temperatură controlată și în pivnițe subterane.

     

     

    ASPECT: Cu orice ocazie, Feteasca Neagră de la Iconic Estate iese în evideță prin roșul de burgundia, opac și impunător.

     

    MIROS: Un parfum inconfundabil ce ne reamintește de licoarea prețioasă dăruită de pământ și elemente ale naturi: viță înflorită, codițe umezite de bruma dimineții și fructe.

     

    GUST: Revine maiestuos parfumul greu de refuzat al frunzelor late crescute din vie, prune uscate, note de vanilie și taninuri din alchimia licorii cu lemnul de stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nedespărțit de meniurile cu paste, friptură / tocăniță din carne roșie și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă