Scotch single malt

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • Isle of Jura - Superstition S.E. Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 43% Isle of Jura - Superstition S.E. Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Isle of Jura - Superstition S.E. Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky. În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

   

  Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în instalații dintre cele mai înalte, existente în toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

   

  Jura amintește prin această expresie de oamenii superstițioși din trecut și de insula pe care mai există încă pietre și însemne antice lăsate de celți. Fiecare sticlă este marcată cu unul dintre acele însemne, iar fiecare pahar de Jura Prophecy este un toast către obiceiurile antice ale celor care au fost strămoșii scoțienilor.

   

   

  ASPECT: Mahon intens cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Arome de fenoli ușori cu nuanțe subtile de miere și condimente. Vaporii rafinați dau impresia generală de distilat dulce și afumat.

   

  GUST: Căldura de pe papile eliberează aromele de condimente, miere, pin vioi și turbă.

   

  FINISH: Aceleași note de condimente și fum, rotunjite de maturarea în butoaie de bourbon.

   

  188,85 RON
 • Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40% Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40%

  Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40%

  În 1897, în timp ce căuta un loc perfect pentru noua sa distilerie în valea Speyside din Scoția, John Hopkins a descoperit un mic râu numit Granty Burn, ce oferea o apă limpede și cristalină. Hopkins a știut că această sursă de apă va fi un ingredient perfect pentru un single malt pur și a început construcția distileriei.

   

  Cu pagoda ce stă mândră printre vârfurile copacilor din peisajul pitoresc al văii Speyside, distileria lui Hopkins rămâne după 120 de ani un loc în care tradiția si simplitatea naturii ghidează mâna omului să producă un single malt clasic, dar și special.

   

  Această expresie este un single malt pur, maturat timp de 10 ani atât în butoaie din stejar american, folosite la producția de bourbon, cât și în butoaie selecte, asezonate cu vin fortifiat sherry. Disponibil în toată lumea, acest whisky este unul dintre cele clasice, apreciate și premiate la concursuri renumite, cum ar fi San Francisco World Spirits Competition, unde a primit medalia de aur în cadrul ediției din 2006.

   

   

  ASPECT: Galben pal cu reflexii de chihlimbar.

   

  MIROS: Proaspăt, intens, cu note de portocală, mandarină și măr fiert. Nuanțe de stejar, mentă și condimente anunță o delectare pentru papilele gustative.

   

  GUST: Un scotch de o corpolență medie, cu note de malț, orz dulce și rumenit, lemn dulce și ierburi uscate ce aduc acea impresie de turbă (pământie).

   

  FINISH: Persistent, cu o notă de caramel și puțin fum.

   

  131,91 RON
 • Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -7%

  Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  James Fleming a fondat distileria Aberlour în 1879, într-un loc seren din regiunea Speyside, în satul Aberlour. De la început, Fleming a folosit cereale locale și apă curată de izvor, scursă de pe versantul cu piatra de granit roz a muntelui Ben Rinnes pentru a obține cea mai fină băutură din regiune.

   

  În acest loc special, darurile naturii și pasiunea fondatorului pentru cel mai bun single malt s-au unit armonios într-un whisky cu personalitate. Echipa Aberlour produce în distileria din inima naturii aceleași whisky-uri din apă curată și malț, distilat tradițional și maturat în butoaie din stejar după meșteșugul vechi de 140 de ani.

   

  Varianta de 12 ani este un exemplu excelent al profilului clar, citric, oferit de noul distilat Aberlour, finisat de o dublă maturare. Butoaiele de stejar păstrunse de aromele elegante ale vinului Sherry, sunt folosite cu mare efect pentru a lăsa acestui whisky arome consistente și echilibrate.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Fin și rotund, cu note fructate de măr roșu.

   

  GUST: Se strecoară ușor pe papile unde lasă aromele de vin Sherry, urmate de alte arome fructate, echilibrate de ciocolată.

   

  FINISH: Cald și lung. Dulce și condimentat.

   

  Preț normal: 203,49 RON

  Special Price 189,98 RON

  (-13,51 RON)
 • Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
  -27%

  Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Cardhu a fost construită în 1811 în regiunea scoțiană Speyside, de John și Helen Cumming, care a produs whisky ilegal până în 1824 când a primit licență pentru producția de distilate. Helen și nora sa au fost primele femei la conducerea unei distilerii și au făcut eforturi continue de a redefini aromele și caracterul whisky-ului din prezent.

   

  După ce distileria a început producția cu încuviințarea autorităților, calitatea whisky-ului a crescut, la fel și cantățile, iar Cardow, așa cum a fost numit inițial, a devenit unul dintre expresiile autentice ale regiunii Speyside.

   

  Cardhu a făcut parte din whisky-urile oferite lui John Walker care deținea brand-ul Johnnie Walker. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea Cardhu era deja una dintre cele mai respectabile distilerii din regiunile scoțiene. Whisky-urile Cardhu sunt în prezent exponente ale stilului fin, dulce, ușor de abordat, produse în stilul Speyside, și populare în rândul brand-urilor din portofoliul grupului Diageo.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Eticheta de 12 ani aduce note de vârf din fructe, mai ales pere, note vegetale din ierburi scoțiene, rășină vegetală și nucă glazurată cu miere. Notele de cereale mălțuite, lemn condimentat și lemn ars se deschid cu puțină apă și ridică misterul aromelor ce stau la început ascunse de simțuri.

   

  GUST: Bine echilibrat, cu textură catifelată, aduce pentru moment alcoolul fin și aromele dulci, proaspete, cu un efect sec, pronunțat.

   

  FINISH: Lung și sec, cu note de fum.

   

  Pachetul conține sticla de whisky Cardhu 12 ani, de 0.7L, + 2 pahare de sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Cardhu.

   

  Preț normal: 224,79 RON

  Special Price 164,11 RON

  (-60,68 RON)
 • Singleton of Dufftown - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 1 pahar + ice ball - 0.7L, Alc: 40% Singleton of Dufftown - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 1 pahar + ice ball - 0.7L, Alc: 40%

  Singleton of Dufftown - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 1 pahar + ice ball - 0.7L, Alc: 40%

  În orașul scoțian Dufftown echipa Singleton spune că ”Roma a fost construită pe șapte dealuri și Dufftown stă pe șapte distilerii”. Această expresie se referă la Glendullan, cea de-a șaptea distilerie construită în Dufftown, aproape de râul Dullen, pe dealurile Convall.

   

  Distileria Glendullan a fost fondată în 1897 de compania William Williams & Sons, din Aberdeen. Încă din primii ani de activitate compania au avut acces la o linie de cale ferată proprie pentru transportul whisky-ului și mașinării de producție puse în mișcare de râul Fiddich.

   

  Parte din grupul Diageo, distileria Glendullan menține în funcțiune instalații speciale, vechi de zeci de ani, pentru a produce whisky-uri delicate cu un profil unic, definit de aroma merelor verzi. Majoritatea whisky-urilor single malt produse în Glendullan sunt maturate în butoaie de stejar în care a fost ținut bourbon american, ce oferă arome de dulceață și alune. Cealaltă parte a whisky-urilor sunt maturate în butoaie din stejar asezonate cu sherry, ce oferă arome elegante de fructe, specifice vinului fortifiat de origine spaniolă.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Proaspăt și ușor cu parfum de fructe și note clare din esență de piele naturală, lemn de santal și vanilie

   

  GUST: Maturarea în stejar american pătruns de bourbon aduce un profil interesant, ușor de savurat mulțumită aromelor de mirodenii urmate de fructe / citrice, stafide și vanilie, cu o notă finală de miere.

   

  FINISH: Cremos și fin.

   

  Pachetul conține sticla de whisky Singleton of Dufftown 12 ani, de 0.7L, + 1 pahar de sticlă, de tip tumbler, + 1 formă pentru gheață cu însemnele brand-ului Singleton of Dufftown.

   

  184,53 RON
 • Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
  -29%

  Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Departe de brațul legii, în 1820, George Connell începe să producă distilat la ferma Burnfoot, aflată în Dumgoyne, la nord de Glasgow. În 1833, fondatorul obține licență de producție și astfel apare whisky-ul numit Glenguin. Mai târziu, la distileria din Dumgoyne, George a mărit producția, a folosit resursele naturale ale zonei, iar urmașii săi au ținut pasul cu tendințele industriei.

   

  Producția a fost triplată în timpul boom-ului din anii 1960. În anii următori tradiția și istoria îndelungată au adus popularitate brand-ului, iar în 2003 afacerea Glengoyne a fost achiziționată de familia Macleod. Pentru că turba lipsește din Dumgoyne, whisky-ul single malt Glengoyne este produs din cel mai bun orz, uscat în aer liber fără fum de turbă și distilat în instalații cu funcționare continuă.

   

  Deși distileria Glengoyne este la fel de veche ca multe altele din Scoția, aceasta se diferențiază prin durata mai mare necesară unei distilari complete. Ritmul este mai încet, dar distilatul este de foarte bună calitate.   Maturararea loturilor Glengoyne are loc în butoaie spaniole asezonate cu sherry în Jerez, atent selectate și pregătite de echipa distileriei înainte de a-și găsi locul în depozit, pe pământ, unde sunt protejate de pereții vechi din piatră.

   

   

  ASPECT: Auriu, natural, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum din ulei concentrat de cocos, coajă de lămăie (răzuită) și biscuiți scoțieni.

   

  GUST: Simțurile sunt delectate de complexitatea aromelor luxuriante. În prim plan este mărul gazurat cu caramel gras, dulce, scorțișoară fină, ghimbir, portocală și aluat simplu de biscuiți.

   

  FINISH: Concluzia aduce o notă de sherry și stejar. Un scotch foarte bine echilibrat.

   

  Preț normal: 242,17 RON

  Special Price 170,98 RON

  (-71,19 RON)
 • Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

  Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

  Longrow este produs la distileria Springbank, fondată în 1828 în Scoția, în orașul Campbeltown, pe locul în care Archibald Mitchell producea ilegal whisky în urmă cu doar câțiva ani. După cinci generații, familia Mitchell își respectă istoria și meșteșugul de a crea cele mai bune whisky-uri în orașul considerat mult timp capitala mondială a scotch-ului.

   

  Whisky-urile Longrow, asemenea altor brand-uri produse în distileria Springbank, este obținut cu muncă și supraveghere continuă. Toți membrii echipei au acces în orice moment la distilerie, la spațiile de maturare, depozitare și la orice lot de whisky, pentru a oferi tuturor o băutură de calitate și arome naturale, deosebite.

   

  Longrow Peated este un whisky cu aromă vegetală de turbă și aromă de malț afumat cu turbă. Aromele de vegetale uscate și pământ scoțian străbat cu hotărâre simțurile ca un fum ce înalță pe coșul unui cuptor vechi din Campbeltown.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Cremă de vanilie și fum dulce (ca de bezea arsă), ierburi și doar o tentă de fructe ce se dezvoltă timid după câteva minute.

   

  GUST: Incredibil de echilibrat, intens și cremos cu o notă naturală de ierburi pe care le găsiți atârnate într-o afumătoare de plafar. Și fumul de turbă este prezent, mereu, ca un val constant ce curăță bolta palatină.

   

  FINISH: Lung. Aroma de turbă este simțită mult timp, sau cel puțin atât cât să devină o experiență memorabilă.

   

  263,50 RON
 • Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  În 1789, John Stewart și Robert Robertson au construit această distilerie numită Aldour în regiunea Highland, orășelul scoțian Pitlochry. Afacerea lor nu a avut succes și la scurt timp au închis distileria. În 1825 Robertson a extins și redeschis distileria sub numele Blair Athol.

   

  În perioada antebelică Blair Athol a fost cumpărată de proprietarul Arthur Bell & Sons, iar Blair athol era înclus în blend-ul lui Bell. O scurtă perioadă de pauză după 1945 și distileria a reluat producția.

   

  Blair Athol este acum parte grupul Diageo, iar whisky-ul produs este comercializat cu etichetă proprie, dar este inclus și în blend-ul Bell's, aflat printre cele mai cunoscute în Marea Britanie. Whisky-ul este produs din orz mălțuit, fermentat și distilat în alambicurile originale din cupru, în formă de pară, cu capacitate de 12,000 de litri. În ultimele faze de producție whisky-ul este tras în diferite butoaie din stejar montate în cele două depozite din piatră ale distileriei, unde umezeala și temperatura scăzută sunt condiții propice ale maturării tradiționale.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Arome de alune și vin sherry. Puțină turbă deschide apetitul pentru acest scotch clasic.

   

  GUST: Corp mediu, dominat de malț. Puțin dulce și citric.

   

  FINISH: Aici apare acel mult așteptat fum din turbă. Finalul aduce note amărui și seci.

   

  291,55 RON
 • Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46% Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%
  -24%

  Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%

  Clynelish este una dintre distileriile scoțiene apărute la începutul secolului al XIX-lea în regiunea Highland. Distileria Clynelish a fost ridicată pe pământul populației mutate în alte regiuni ale Scoției de Ducele de Sutherland. Această perioadă mai puțin benefică din istoria orășelului scoțian a lăsat în urmă distileria Clynelish, care a început să câștige o reputație abia din 1896 când a fost cumpărată, în parte, de afaceriști locali.

   

  În 1968, distileria originală a fost extinsă cu instalații și aparatură modernă ce constituiau o a doua distilerie numită Clynelish B. Whisky-urile Clynelish au fost produse încă de la început cu resurse locale: apă, orz și turbă, folosită în cantități mari și prezentă în aroma expresiilor produse până în 1983. Ulterior, Clynelish a fost comercializat cu etichetă proprie de Grupul Diageo, iar în ultimii ani a fost parte și din dezvoltarea brand-ului Johnny Walker ca unul dintre furnizorii de single malt-uri.

   

  Profilul whisky-urilor Clynelish, în frunte cu expresia maturată 14 ani, prezintă o caracteristică unică, rezultată din procesele naturale de producție ale distileriei. În instalații, pe componentele care captează vaporii de alcool se depun uleiuri (care dacă nu sunt curățate), lasă în alcool o aromă naturală de ceară. În mod obișnuit acele uleiuri sunt curățate cand se face mentenanța distileriei, însă pentru obține din nou acel în whisky cu aromă de ceară, distilatorii lasă distilatul să fie pătruns de ulei ce oferă o esență specială de ceară, completată de turbă, fructe și condimente.

   

   

  ASPECT: Auriu-strălucitor.

   

  MIROS: Aromă de citrice zemoase, în special mandarine și clementine. O notă de fum face introducerea băuturii pe papile.

   

  GUST: Textură subțire, clară, intensă. Arome de portocală și aciditate fină. Apare și aroma de stejar, urmat de fructe, vanilie și piele ceruită.

   

  FINISH: Persistent. Apar note dulci și amărui urmate de stejar condimentat.

   

  Preț normal: 291,53 RON

  Special Price 222,07 RON

  (-69,46 RON)
 • Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -18%

  Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. În prezent, Dalmore rămâne un etalon al whisky-ului scoțian produs tradițional sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson, un distilator profesionist cu experiență de aproape 50 de ani.

   

  Expresia Dalmore 12 ani este un whisky complex si elegant, cu un caracter specific regiunii Highland. Single malt-ul este învechit primii 9 ani în butoaie din lemn de stejar alb în care a fost ținut bourbon, urmând ca în ultimii 3 ani, jumatate din cantitatea totală să fie transferată în butoaie de sherry. Astfel băutura își îmbogățește profilul cu arome discrete de fructe, împrumutate din soiurile roșii ale vinului fortifiat sherry. Dalmore 12 ani este o alegere potrivită pentru cei care preferă un whisky complex.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens.

   

  MIROS: Whisky-urile Dalmore sunt adesea caracterizate de un parfum rezumat la trei grupuri aromatice. În acest caz, butoaiele de bourbon american și cele de sherry au lăsat în whisky un parfum generos de citrice, ciocolată și condimente.

   

  GUST: Citricele se desfac în arome de portocale de Sevilia, fructele sunt definite de prune uscate, iar condimente se dezvăluie a fi vanilie uscată.

   

  FINISH: Vanilia ușor rumenită face trecerea către note mai groase de cafea prăjită și ciocolată neagră.

   

  Preț normal: 277,51 RON

  Special Price 228,63 RON

  (-48,88 RON)
 • Deanston - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 46.3% Deanston - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 46.3%

  Deanston - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 46.3%

  Istoria distileriei Deanston este o poveste a evoluției și inovației începută în 1785, anul în care Richard Arkwright, unul dintre pionierii Revoluției Industriale a Europei a construit o moară pentru producția de bumbac în Scoția, regiunea Highland. În prima jumătate a secolului XX, moara lui Deanston a fost modernizată apoi transformată în distilerie. După 1965 au început lucrările la viitoarea distilerie, iar în anul 1974 a fost produs primul lot de whisky Deanston Highland Single Malt.

   

  Whisky-ul Deanston este obținut din cereale locale și apă din râul Teith, scursă natural pe granit și direcționată prin vechile turbine ale morii care asigură și astăzi curent pentru toată activitatea de producție.

   

  Amestecul de cereale și fermentarea sunt procese realizate cu mare atenție și dedicare. Distilarea are loc de două ori, iar alcoolul pur captat prin refrigerentul din cupru este apoi amestecat cu apă din Taith, decantat și maturat în butoaie de stejar montate în hala unde se aflau înainte mașinăriile de țesut.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Parfumul fânului proaspăt de vară, cereale încolțite, caramel intens și miere din ierburi sălbatice echilibrate de stejar și orz dulce.

   

  GUST: Fin, cremos, cu note somptuoase de fructe, malț amestecat cu miere, condimente și vanilie fină.

   

  FINISH: Spre final, Deanston de 12 ani îți arată compoziția naturală, textura nefiltrată, ce gâdilă un moment cu note de cuișoare, apoi dispare gentil.  

   

  241,40 RON
 • Edradour - Scotch Single Malt Whisky 12 yo Caledonia - 0.7L, Alc: 46% Edradour - Scotch Single Malt Whisky 12 yo Caledonia - 0.7L, Alc: 46%

  Edradour - Scotch Single Malt Whisky 12 yo Caledonia - 0.7L, Alc: 46%

  Înainte de anul 1800, whisky-urile din multe zone ale Scoției era produs ilegal, fără aviz oficial și fără plata taxelor. După 1823 au apărut primele distilerii legale, printre care și Edradour, în 1825.

   

  Poate ce-a mai mică dintre distileriile vechi, Edradour oferă publicului whisky de aproape 200 de ani. Alături de whisky-ul clasic, meșteșugit cu tradiție de secole, Edradour oferă și sortimente de whisky-uri produse la distilerie de fermă și single malt-uri inovative (Caledonia, Ballechin).

   

  Ales de cântărețul Dougie MacLean și denumit după una din piesele sale, acest whisky provine dintr-un lot maturat în butoaie de bourbon apoi în butoaie de sherry Oloroso timp de 4-5 ani.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Stafidele Sultanas și smochinele cu miere deschid simțurile și promit un distilat de modă veche ce va face deliciul aromatic al papilelor gustative.

   

  GUST: Savuros ca o prăjitură cu fructe, o negresă dulce însoțită de alune prăjite și o notă de portocală condimentată. Doar un strop de apă este necesar pentru a scoate și alte arome la suprafață. Aroma de fructe a butoiului de Ooroso și textura puțin groasă care se plimbă pe limbă ca un sirop.

   

  FINISH: Cald, condimentat și sec.

   

  350,20 RON
 • Glen Garioch - Scotch Single Malt Whisky Founder’s Reserve GB - 0.7L, Alc: 48% Glen Garioch - Scotch Single Malt Whisky Founder’s Reserve GB - 0.7L, Alc: 48%

  Glen Garioch - Scotch Single Malt Whisky Founder’s Reserve GB - 0.7L, Alc: 48%

  Distileria Glen Garioch este una dintre cele mai vechi din Scoția. În 1797 John și Alexander Manson și-au ridicat distilerie pe terenul satului Oldmeldrum, faimos pentru culturile extinse de cereale printre care și orz, ce i-au adus numele ‘grânarul din Aberdeenshire’.

   

  Distileria a aparținut familiei Manson 50 de ani, apoi a schimbat proprietarii, a fost închisă în Al Doilea Război Mondial apoi, în 1995, a fost închisă din nou, temporar, nu înainte de a produce ultimele loturi de whisky cu aromă de turbă, obținută după metoda veche de secole. În anul 1997 a fost reluată producția, iar cei 200 de ani de existență a distileriei îi păstrează neatins prestigiul și apreciere publicului pentru whisky-urile single malt meșteșugite în Valea Garioch.

   

  Fiecare expresie este produsă în loturi mici, prețioase, maturate în butoaie din stejar și îmbuteliate așa cum au fost obținute în distilerie, fără filtrare la rece. Atunci când ating potențialul maxim cu arome generale de malț, dulceață din miere și textură cremoasă, etichetele Glen Garioch fac deliciul oricărui iubitor de scotch.  

   

   

  ASPECT: Auriu cu tentă de chihlimbar.

   

  MIROS: Aromă de vanilie dulce, subtilă, amestecată cu arome fructate de mere verzi și grepfrut.

   

  GUST: Papilele sunt delectate cu aceleași arome de vanilie și mere verzi, completate de citrice pure.

   

  FINISH: Amestecul de vanilie și fructe aduce un finish elegant și subtil.

   

  223,47 RON
 • Glencadam - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Glencadam - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Glencadam - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Whisky-ul Glencadam a fost produs pentru prima dată în distileria construită în 1825 în orașul scoțian Brechin, regiunea Highland. Între 1827 și 1891 distileria a fost deținută de David Scott și descendenții săi, care au închiriat instalațiile altor producători. După mai bine de 110 ani de la fondare, în 2003, distileria Glencadam a fost cumpărată de Angus Dundee, companie scoțiană fondată în 1950 și cunoscută pentru producția și distribuția de whisky.

   

  Whisky-ul Glencadam este produs din orz scoțian, apă pură de izvor din sursă locală și drojdie. Amestecul cerealelor, fermentarea, distilarea în alambicuri vechi din cupru și maturarea sunt procese tradiționale scoțiene desfășurate de eschipa distileriei pentru fiecare expresie.

   

  Whisky-ul de 15 ani a fost lansat în 2005, este primul single malt produs în distileria Glencadam și primul whisky comercializat sub numele distileriei.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Arome evidente de fructe zemoase, drupe și păstăi de vanilie amestecate cu citrice și alune prăjite.

   

  GUST: Dulce și cremos, cu valuri de arahide zaharisite și panna cota, urmate de note dulci din măr uscat, nucșoară și praf de cacao.

   

  FINISH: Perfect echilibrat, cu aromă de budincă și scorțișoară.

   

  383,18 RON
 • Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria în care se produce Old Pulteney a fost contruită în 1826 de James Henderson. Clădirea se află în cel mai nordic punct al Scoției, în micul orășel Wick. Distileria folosește o mare parte din instalațiile vechi și depozitul tradițional, expus la atmosfera marină, valurile și vântul rece din nord.

   

  Toate aceste condiții șlefuiesc fiecare butoi de whisky și îl transformă, așa cum se întâmplă cu micul oraș portuar din Scoția. De la acorduri subtile de pe coastă la aroma clară de apă sărată, profilul whisky-urilor Old Pulteney oferă o impresie clară despre locul în care este creat.

   

  Învechit în butoaie de stejar american în aerul marin din Wick, Old Pulteney de 12 ani este moale, ușor fructat și sărat. Loturile cu etichetă proprie sunt limitate de cerea mare destinată blend-ului, în special Ballantine's, de aceea fiecare ediție este o delectare cu arome naturale din cele mai bune ingrediente și note fine, obținute prin maturarea tradițională.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens, cu tentă aurie și strălucitor.

   

  MIROS: Aroma de apă cu sare de mare. Slabă în primul moment apoi ceva mai intensă.

   

  GUST: Sec. Corp mediu, dar fin și aromat cu miere și cremă. Sarea se simte discret alături de condimente nedeslușite.

   

  FINISH: Lung și dulce.

   

  174,84 RON
 • Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -10%

  Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria de la Lochnagar a fost înființată în 1845 în regiunea Highland și este una dintre cele mai mici din întreaga Scoție, iar producția de whisky pentru eticheta proprie este restrânsă.

   

  Alături de single malt-urile proprii Royal Lochnagar produce și loturile speciale pentru blend-urile Johnny Walker Blue Label și Black Label. Distileria din Highland se află în apropiere de domeniul Balmoral, iar în urmă cu mai bine de 130 de ani era vizitată adesea de Regina Victoria. În prezent etichetele brand-ului Royal Lochnagar poartă cu mândrie aprobări oficiale din partea marilor monarhi ai Regatului Unit al Marii Britanii.

   

  Whisky-ul este obținut din orz local și apă pură din izvorul aflat la poalele munților Cairngorn. Distilarea are loc după metoda tradițională, urmată de maturarea în butoaie din stejar. Această expresie maturată 12 ani oferă arome complexe și potrivite pentru a fi savurat de toți cei care vor să descopere o băutură autentică. Profilul este puțin afumat și sărat, dar foarte bine echilibrat, fiind unul din puținele whisky-uri care nu au nevoie de apă pentru a deschide aromele. Este catifelat și foarte ușor de băut, un adevărat whisky regal.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: Discret, la început, apoi mai intens, cu arome de fân proaspăt cosit, orz încolțit, stejar și coji de fructe.

   

  GUST: Fum slab, turtă dulce și multe feluri de condimente rumenite. Aroma dulce amintește de zahăr demerara și bomboane proaspete.

   

  FINISH: Arome persistente de iarbă verde și miere.

   

  Preț normal: 229,82 RON

  Special Price 207,04 RON

  (-22,78 RON)
 • Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  În 2014, lotul de Tomatin 12 ani a fost actualizat cu o îmbuteliere de 43% față de procentul anterior de 40%. Acest single malt de la vechea distileriei situată în peisajul înalt al Scoției este ținut peste 11 ani în butoaie de stejar, apoi ultimele 6 - 9 luni este finisat în butoaie de vin sherry Oloroso.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Untul se face remarcat la început, dar în scurt timp este acoperit de stafide și migdale.

   

  GUST: Stejarul se confruntă cu vanilia și menta proaspătă. Printre toate acestea se simte siropul de ghimbir turnat pe coji de portocale uscate.

   

  FINISH: Aromă de coacăze, o notă din gem de zmeură și orz.

   

  199,21 RON
 • The Glendronach - Peated Scotch Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46% The Glendronach - Peated Scotch Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
  -22%

  The Glendronach - Peated Scotch Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.

   

  GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autotități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.

   

  După metoda tradițională, folosită de distilerie în urmă cu aproape 200 ani, malțul de orz era uscat cu fum de turbă. Acest meșteșug, reluat după o perioadă lungă de timp, readuce în prim plan identitatea originală a primului whisky The GlenDronach.     

   

   

  ASPECT: Auriu deschis, strălucitor și absolut atrăgător.

   

  MIROS: Aromă încântătoare de agrișe coapte presărate cu scorțișoară dulce și note opuse de citrice crocante. Influența delicată a turbei scoate la iveală aroma de lemn ars, orz proaspăt și note de caramel cu vanilie.

   

  GUST: Stejar vibrant, lemn condimentat și miere polifloră se transformă în arome de măceșe și zaharuri din cereale, toate încălzite de puțin piper alb. Turba rămâne în atenție urmată de lemn ars la foc de tabără.

   

  FINISH: Lung, cu arome crocante de citrice, orz și ceva fum de turbă, formată din ierburi uscate în mlaștini seculare.

   

  Preț normal: 183,16 RON

  Special Price 142,48 RON

  (-40,68 RON)
 • Glenglassaugh - Revival Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46% Glenglassaugh - Revival Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
  -19%

  Glenglassaugh - Revival Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  Distileria Glenglassaugh a fost construită în 1875 în Scoția, în partea de sud a golfului Sandend, la inițiativa Colonelul James Moir. Începând cu 1892 distileria a fost achiziționată de diferite companii cunoscute în lumea whisky-ului scoțian și operată până în 1986 când a fost închisă. După mai bine de 20 de ani, un grup de investitori au reînceput producția de whisky, iar în 2013 compania care deține distileria BenRiach a preluat-o cu scopul de a aduce din nou faimă vechiului brand de whisky scoțian.

   

  Whisky-ul Glenglassaugh este produs din orz scoțian de ce-a mai bună calitate, iar metoda de distilare urmează tradiția regiunii Highland. Glenglassaugh se numără printre cele câteva distilerii vechi unde instalațiile sunt controlate doar de oameni, ce lucrează în echipă pentru a oferi un caracter unic fiecărui lot prin maturarea în butoaie de stejar de cea mai bună calitate.

   

  Revival este primul whisky lansat de distileria Glenglassaugh, după ce a fost oprită producția în 1986. Acest whisky a fost maturat în butoaie de vin roșu și butoaie noi de bourbon. După maturarea inițială, Revival a fost tras din nou în butoaie de sherry oloroso pentru dublă maturare. Revival este îmbuteliat fără filtrare la rece pentru a se păstra culoarea și aromele fermecătoare lăsate de aerul marin.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: Caramel dulce cu note de alune și sherry, ciocolată cu lapte și miere. Fructele sunt prezente prin aromele de prune coapte, fructe roșii de pădure și portocale. Zahărul caramelizat, notele pământii și cele de stejar ars promit o experiență gustativă plăcută.

   

  GUST: Dulce, rotund și cremos. Se păstrează aromele de portocale, prune, cireșele, nuci, ciocolată, acompaniate de miere și mied, sherry și stejar fin, condimentat.

   

  FINISH: Mediu, cu note condimente pentru vin fiert, sherry și caramel.

   

  Preț normal: 169,96 RON

  Special Price 137,25 RON

  (-32,71 RON)
 • Glenglassaugh - Evolution Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50% Glenglassaugh - Evolution Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

  Glenglassaugh - Evolution Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

  Distileria Glenglassaugh a fost construită în 1875 în Scoția, în partea de sud a golfului Sandend, la inițiativa Colonelul James Moir. Începând cu 1892 distileria a fost achiziționată de diferite companii cunoscute în lumea whisky-ului scoțian și operată până în 1986 când a fost închisă. După mai bine de 20 de ani, un grup de investitori au reînceput producția de whisky, iar în 2013 compania care deține distileria BenRiach a preluat-o cu scopul de a aduce din nou faimă vechiului brand de whisky scoțian.

   

  Whisky-ul Glenglassaugh este produs din orz scoțian de ce-a mai bună calitate, iar metoda de distilare urmează tradiția regiunii Highland. Glenglassaugh se numără printre cele câteva distilerii vechi unde instalațiile sunt controlate doar de oameni, ce lucrează în echipă pentru a oferi un caracter unic fiecărui lot prin maturarea în butoaie de stejar de cea mai bună calitate.

   

  Pentru a oferi cele mai interesante arome lotului Evolution, echipa Glenglassaugh alege să matureze whisky-ul scoțian în butoaie de whiskey american din Tennessee, aflate la prima umplere. Această expresie se concentrează direct pe echilibrul între aromele malțului, aromele de stejar și aromele lăsate de atmosfera coastei Scoțiene.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Un amestec luxuriant și siropos de orz dulce, ananas delicat și valuri nestăvilite de vanilie cu unt. Aromele adânci de stejar condimentat și pară caramelizată se dezvoltă frumos și încălzesc sinusurile.

   

  GUST: Robust, aromat de stejar condimentat de piper alb, mere verzi, acrișoare și uruială proaspătă de orz. Se simte și aroma fină de caramel sărat, banană coaptă și sirop din salată de fructe.

   

  FINISH: Un mix vibrant de condimente și fructe fine, înconjurate de notele unor păstăi de vanilie.

   

  179,68 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă