Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Alira - Merlot 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Merlot 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -20%

    Alira

    Alira - Merlot 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Alira Merlot este obținut din struguri culeși manual și fermentați în cisterne din inox prevăzute cu pompe automate pentru recircularea mustuielii, dar și in cisterne de tip ROTO unde se acordă mai mare atenției procesului de macerare. În acest caz macerarea s-a desfășurat la rece timp de 5-8 zile, urmată de fermentare alcoolică de 8-10 zile la temperatura 24-25°C. Finisajul organoleptic este oferit de maturarea în baricuri franțuzești timp de 16 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este un melanj armonios de fructe sălbatice supracoapte, ciocolată neagră și tonuri finale de cafea și vanilie.

     

    GUST: Taninii maturați aduc textura catifelei, note de fructe negre și condimente. Un vin cu alcool generos, dar bine integrat, ce oferă un postgust lung și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la mesele cu preparate din carne de porc vită, miel sau vânat la grătar sau preparate gătite cu sos roșu. Pentru a-i pune și mai mult în evidență aromele este recomandată degustarea alături de pastramă de oaie bine condimentată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 50,82 RON

    Special Price 40,66 RON

    (-10,16 RON)

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca Blanc de Rose DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca Blanc de Rose DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca Blanc de Rose DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Busuioacă de Bohotin este un soi românesc cu pielița roșiatică din care se produc de obicei vinuri rose. Blanc de Rose este obținut prin vinificarea în alb a soiului Busuioacă de Bohotin, și oferă arome deosebite ce i-au adus apreciere și dinstincția medaliei de aur la Concursul Internațional Vinalies Paris 2023.

     

     

    ASPECT: Galpen-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un profil aromatic aparte, cu arome de fructe exotice (litchi, papaya, pepene galben), completate cu note verzi de busuioc.

     

    GUST: Papilele sunt învăluite delicat de aromele busuiocului verde, ce stă la baza organoleptică a soiului Busuioacă. Vinul are și o aciditate naturală, plăcută, cu un post gust sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alb alături de salate, somon, preparate ușoare din carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Cuvee Alexandru DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Cuvee Alexandru DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    SERVE

    Serve - Cuvee Alexandru DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox, sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Numit după primul nepot al fondatorilor SERVE - Mihaela și Guy de Poix - Alexandru este un vin roșu meșteșugit cu mare pricepere din soiul Cabernet Sauvignon, apoi maturat în baricuri din stejar. Buchetul elegant aduce inconfundabile arome de cireșe coapte, aronia și coacăze negre, printre care se strecoară note de ciocolată neagră și vanilie.

     

    GUST: Pe papile este nestăvilit în intensitatea aromelor de fructe roșii și negre, ce stau la baza structurii. Urmează aceeași ciocolată cu vanilie, dulce și potrivită unui gust final lung, savuros, clasic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon complex la început, echilibrat după ce este lăsat să respire, recomandat la mesele cu friptură de vită la grătar sau la cuptor, alte preparate din carne roșie, oaie sau vânat și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 - 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de minimum 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Vinoteca Tamaioasa Romaneasca DOC 2012 - 0.75L, Alc: 9.8% Mosia Tohani - Vinoteca Tamaioasa Romaneasca DOC 2012 - 0.75L, Alc: 9.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Vinoteca Tamaioasa Romaneasca DOC 2012 - 0.75L, Alc: 9.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 9.8%

     

    VIN ALB DULCE. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an.

     

    Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Vinoteca este o gamă ce oferă, așa cum îi spune și numele, vinuri de colecție, ținute în condițiile optime ale hrubelor din Tohani. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri românești, Tămâioasă Românească, vinificată în anul 2012, oferă arome delicate ce merită savurate în tihnă, alături de cei dragi, sec sau alături de preparatele recomandate.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Revigorează și binedispune cu parfumul de portocal, smochine confiate și miere de zmeură cu polen.

     

    GUST: Pe papile aduce dulceața de gutuie și stafide amestecate. Tușele de botrytis sunt menținute de note citrice ce definesc echilibrul gustativ și lasă un gust final mediu.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de gustări cu Foie Gras, branzeturi cu mucegai albastru și prăjituri cu cremă de vanilie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Vinoteca Feteasca Neagra DOC 2007 - 0.75L, Alc: 13.9% Mosia Tohani - Vinoteca Feteasca Neagra DOC 2007 - 0.75L, Alc: 13.9%

    Tohani

    Mosia Tohani - Vinoteca Feteasca Neagra DOC 2007 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an.

     

    Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Vinoteca este o gamă ce oferă, așa cum îi spune și numele, vinuri de colecție, ținute în condițiile optime ale hrubelor din Tohani. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri românești, Fetească Neagră, vinificată în anul 2007, are nevoie de cel puțin 3 ore de decantare pentru a oferi arome complexe, potrivite alături de preparatele tradiționale cu carne și multă bună dispoziție.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe portocalii. Eticheta și cutia sunt relizate după design-ul artistului român Mircea Moroianu.

     

    MIROS: Fructe de pădure coapte și magiun scos din monotonie cu un praf de condimente orientale.

     

    GUST: Fascinează cu straturile suprapuse de tanini fini ce dau tușe fructate, apoi aciditatea echilibrată ce încheie degustarea într-un ton mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate tradiționale românești, ce includ și vânat, cât și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 19°C. ((Este recomandată decantarea timp de 190 de minute)

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Far Niente - Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Far Niente - Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Far Niente

    Far Niente - Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Far Niente este o cramă din Statele Unite ale Americii, regiunea California, orașul Oakville și a fost construită în 1885 de John Benson, unul dintre americanii care au participat la goana după aur din 1849 și unchi al faimosului pictor impresionist Winslow Homer.

     

    După 60 de ani de pauză începută de prohibiția alcoolului în SUA, activitatea vinăriei Far Niente a fost reluată de Gil Nickel care a refăcut culturile de viță de vie și spațiile de producție după o muncă de 3 ani. În prezent crama Far Niente este un producător recunoscut de vinuri din Napa Valley mulțumită vinurilor sale de calitate, produse din soiurile clasice Chardonnay și Cabernet Sauvignon.  

     

    După ce a fost începută pivnița de la secolul al XIX-lea, Gil Nickel a început în anii ‘80 extinderea spațiului subteran cu o rețea de peșteri și amenajări potrivite amplasării butoaielor de stejar în care se țin la maturat vinurile albe și roșii.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul oferă arome coacăze negre, aronia, vișine, vegetație uscată, pământie și fum din foc de lemn verde.

     

    GUST: Pe papile aduce intensitatea aromelor de fructe negre coapte și uscate, mure americane, cimbru și lemn, cu o notă minerală, onctuoasă, ce lasă un postgust lung, sățios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la un BBQ american cu friptură de vită și costiță de miel, preparate din carne de pasăre, preparate vânătorești din carne de căprioară sau brânzeturi maturate și tari, ce îi pun în valoare aromele intense de fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    1.566,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.

     

    După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Ușor onctuos, cu note de legume verzi și legume coapte de vară, între care se strecoară o notă de mirodenii.

     

    GUST: Pe papile aduce o notă dulce de flori, o notă corcantă de lămâie și efervescență fructată, pentru un postgust scurt spre mediu. Un vin cu potențial, ce poate fi servit acum sau în perioada următoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pentru cei care nu vor să aștepte, vinul de acum este răcoritor, mai ales în sezonul cald, alături de salate, carne de pasăre la cuptor și pește la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Aurelia Visinescu

    Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon). 

     

    Artisan Red DOC-CT este un cupaj roșu din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră. Vinul este produs prin fermentare alcoolică cu scufundare căciulii în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 20-27°C. Vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar românesc, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este o delectarea pentru nas prin înlănțuirea aromelor de cafea proaspătă, tutun, vanilie și prune uscate.

     

    GUST: Pe papile cafeaua devine ciocolată, tutunul face loc mirodeniilor, iar vanilia este mai persistentă și oferă un post gust lung, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Artisan Red este recomandat la mesele cu friptură de curcan sau gâscă, porc sau vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    DeMatei

    Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, ALIGOTE, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.

     

    Din soiurile diverse de viță de vie, cultivată pe dealurile satului Zorești, din județul Buzău, vine și gama de vinuri Migala, cu acest cuvée 25 alb din anul 2022, realizat excepțional din soiurile Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Aligote, Tămâioasă Românească și Riesling Italian.

     

    Mâinile frământă pământul cu patimă și îl rotunjesc într-un bob de strugure care, odată plămădit cu migală, dă cea mai nobilă rostire a soarelui, vinul. Acest vin a fost creat pentru a celebra al 25-lea an de existență a cramei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Îmbie cu parfumul de flori, fructe de livadă și fructe tropicale proaspete.

     

    GUST: Prospețimea aduce pe papile esențele primăverii cu flori de câmp și flori de salcâm, mentă, măr galben, ananas, pomelo și un praf de vanilie.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aciditatea echilibrată de 6,02 g/l, oferă o structură potrivită pentru pește, fructe de mare, în special crustacee, risotto și deserturi - tartă cu cremă de vanilie cheesecake cu glazură din fructul pasiunii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Cantea Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 16% 1000 de Chipuri - Cantea Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 16%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Cantea Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Cantea este un vin dintr-o colecție deosebită, unde fiecare fiecare etichetă poartă după numele oamenilor din Fințești, Dealu Mare, care au deținut pământul lucrat în prezent de echipa cramei 1000 de Chipuri. Acest Cabernet Sauvignon este vinificat clasic și maturat timp de 24 de luni în butoaie din stejar. Disponibilitatea acestui lot îmbuteliat în 2020 este de numai 5958 de sticle.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Captivant și fermecător prin siajul buchetului de vișine răscoapte, coacăze în suc propriu și condimente uscate, ușor înțepătoare.

     

    GUST: Fructele roșii se adâncesc cu subtilitate în arome mai complexe și astringente de cafea, ciocolată neagră, tușe de vanilie și lemn verde. Post gust lung și delicat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru preparate consistente, fripturi brasato, tournedo, rosinni și dulciuri cu trufe și ciocolată belgiană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Duca delle Corone - Primitivo di Salento IGP, Rosato 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Duca delle Corone - Primitivo di Salento IGP, Rosato 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Duca delle Corone - Primitivo di Salento IGP, Rosato 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO DIN SALENTO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Soiul de struguri roșii Primitivo, din zona cu indicație geografică protejată Salento, regiunea Puglia, este vinificat în rose prin presarea ușoară și fermentare alcoolică la temperatura de 17-18°C. Maturarea vinului are loc în cisterne din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu arome proaspete de fructe tropicale și fructe roșii dulci.

     

    GUST: Aromele de fructe sunt definite mai bine de căpșune confiate, iar gustul dulce este dat de o notă de bomboane cu fructe. Postgust dulce, fructat, cu aciditate intensă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat în orice sezon și cu orice ocazie, acest rose aduce mai multă savoare preparatelor din carne albă, pește, paste și risotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.

     

    56,87 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Patrar Cabernet Sauvignon 2019 DOC, BIO - 0.75L, Alc: 13.8% Domeniul Bogdan - Patrar Cabernet Sauvignon 2019 DOC, BIO - 0.75L, Alc: 13.8%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Patrar Cabernet Sauvignon 2019 DOC, BIO - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Urmează cursul naturii și armonia tuturor ce se găsesc în ea, printre care se strecoară mai bine parfumul de coacăze negre, mure și nuci proaspete.

     

    GUST: Continuă să fascineze cu textura corpolentă, adusă de taninuri șlefuite, mure și rodie coaptă. Gustul final nu are grabă, este tihnit, întreținut de alcoolul bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru masa îmbelșugată cu bucate alese, în special vită și miel, apoi gustare cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Salvego este un vin roșu din soiurile Corvina, Corvinone, Merlot, Cabernet Sauvignon, selecționate din provincia Verona. Vinificarea are loc prin fermentare cu macerare la temperatura controlată în intervalul 22-24°C. timp de 10-12 zile. După macerare boabele sunt presate ușor. Vinul este maturat în butoaie din stejar de tip Toneau, timp de 8-12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un vin roșu italian generos în arome de fructe roșii, dominate de cireșe marasca și note de condimente.

     

    GUST: Un vin cu textură complexă, tanini ce păstrează o aromă de cireșe dulci-acrișoare din soiul Morello. Corpoleța vinului păstrează foarte bine echilibrul între arome soiurilor roșii și aciditatea naturală. Post gust lung, cu tanini delicați.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crama italiană Tinazzi recomandă acest vin la mese cu preparate din carne de vită, risotto și degustări cu brânzeturi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    252,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Caraman

    Caraman - Cuvee Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Cuvee Ecaterina este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.  

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Delicat, cu note de flori și fructe dulci tropicale, completate de portocală coaptă.

     

    GUST: Acidulat, mineral, cu note de fructe coapte galbene, onctuoase, și gust final mediu spre lung, cu notă scurtă de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Rose (FN+PN+CS) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Rose (FN+PN+CS) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    DeMatei

    Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Rose (FN+PN+CS) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.

     

    Din soiurile diverse de viță de vie, cultivată pe dealurile satului Zorești, din județul Buzău, vine și gama de vinuri Migala, cu acest cuvée 25 rose din anul 2022, creat cu inspirație din soiurile Fetească Neagră, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon.

     

    Mâinile frământă pământul cu patimă și îl rotunjesc într-un bob de strugure care, odată plămădit cu migală, dă cea mai nobilă rostire a soarelui, vinul. Acest vin a fost creat pentru a celebra al 25-lea an de existență a cramei.

     

     

    ASPECT: Roz-intens, limpede.

     

    MIROS: Un rose ce aduce cinste terroir-ului și vinificatorului prin aromele din flori de cireș japonez și frezii, completate de zmeură, pomelo și nectarine cuprinse de un fond cu ierburi aromatice mediteraneene.   

     

    GUST: Proaspăt, cu reminiscențe de tanini de tanin ce aduce o notă căpșune, o tușă dulce și un post gust mediu.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele sale excelează la mesele cu aperitive franțuzești, salate consistente, preparate trdișionale din pește, știucă umplută, și plăcintă cu urdă și stafide.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5% Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
    -20%

    Alira

    Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Alira Flamma Charme Rose este un vin spumant sec, obținut din soiul roșu românesc Fetească Neagră. Metoda de producție folosită este cea clasică, Charmat. Producția începe cu recolta manuală, sortarea strugurilor și presarea delicată. Culoare rose este obținută prin macerarea pieliței în must timp de 4 ore, urmată de fermentarea alcoolică timp de 10 zile la 16°C. Vinul este maturat timp de 20 de zile pe drojdia fină cu două batonaje. Amestecul de tiraj omogen se trage în cisterne de inox presurizate, pentru a doua fermentare alcoolică timp de 14-21 de zile.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, strălucitor, cu perlaj persistent.

     

    MIROS: Un rose cu note de fructe de pădure roșii și petale de trandafir.

     

    GUST: Acidulat, fructat, cu o persistență aromatică echilibrată și post gust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose-ul perfect pentru orice masă cu preparate din carne de pasăre, pește sau fructe de mare cu mirodenii. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 3 ani).

     

    Preț normal: 42,35 RON

    Special Price 33,88 RON

    (-8,47 RON)

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Aliman Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -20%

    Alira

    Alira - Aliman Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aliman Cabernet Sauvignon este un vin tânăr, dar echilibrat, cu arome de fructe de pădure și ierburi.

     

    GUST: Ușor complex în primele secunde, se deschide pe papile cu note de coacăze, alte fructe roșii cu astringență proaspătă și o tușă de piele. Post gust lung, sec, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu mezeluri, brânzeturi maturate, cotlet de porc cu sos, tocană de vițel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 75,02 RON

    Special Price 60,02 RON

    (-15,00 RON)

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Red Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Aliman Red Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -20%

    Alira

    Alira - Aliman Red Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Din aceste 3 soiuri excepționale, cupajate în proporții egale de 33% este creat vinul Aliman Red Cuvee 2019, ce oferă buchet și arome rafinate.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Arome de coacăze negre, mure și note foarte scurte dinalte  fructe roșii de pădure și condimente.  

     

    GUST: Corpolent, cu arome așezate de fructe roșii și gust final cu astringență medie spre lungă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic, sau paste cu carne în sos roșu.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 75,02 RON

    Special Price 60,02 RON

    (-15,00 RON)

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -20%

    Alira

    Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Aliman Fetească Neagră este obținut din soiul roșu românesc aflat printre cele apreciate în podgoria Alira din Murfatlar. Strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din inox rotative, pentru o macerare mai intensă, iar mustuiala este recirculată cu pompe automate. Este folosită macerarea la rece timp de 5-8 zile și fermentare alcoolică la 24-25°C. timp de 8-10 zile. Aromele acestui vin sunt desăvârșite de maturare timp de 16 luni în baricuri din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome de vișine, cireșe supracoapte, vanilie și condimente ce se lasă așteptate pe fundalul organoleptic.

     

    GUST: Atacă papilele cu intensitatea aromelor de vișine, ce păstrează structura de bază alături de prune uscate, scorțișoară și anason stelat. În post gust are o astringență puternică, cu tușe de macerare și lemn.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate tradiționale românești, preparate din carne de rață, miel și porc, condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    Preț normal: 75,02 RON

    Special Price 60,02 RON

    (-15,00 RON)

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Merlot 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Aliman Merlot 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -20%

    Alira

    Alira - Aliman Merlot 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Merlot elegant, definit de terroir-ul dobrogean prin aromele florilor de tei, a ciocolatei amare și  vaniliei calde.

     

    GUST: Cremos ca o ciocolată topită, astringență de ceai negru, măsline verzi, caise și notă de sâmbure lemnos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Merlot la mesele cu friptură de porc, vită sau miel, simplu sau ușor condimentate, specifice bucătăriei indiene. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 75,02 RON

    Special Price 60,02 RON

    (-15,00 RON)

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă