Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, creat de oenologul francez Jerome Barret. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un spumant extravagant, o adevărată delectare și recompensă cu iz de citrice, proaspete ca într-un parfum pur.

     

    GUST: Gustul dăruiește aceeași aromă gentilă de citrice, completată de mineralitatea consistentă, obținută natural în vinăria Purcari. Post gustul este fructat, lung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pui, rață, pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C.

     

  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.  

     

    MIROS: Buchetul aduce note proaspete de trandafir și mandarine coapte.

     

    GUST: Cupajul aduce o textură ușoară cu aromă de drupe, echilibrate în post gust de citrice proaspete cu aciditate slabă, dar persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună alături de preparate din pește, salate condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCA, PINOT NOIR, BLAUFRANKISCH

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Trei soiuri cu origini diferite se completează frumos și oferă din primele momente de aerare acele arome, mult așteptate, de fructe roșii, din care se remarcă zmeura și căpșună sălbatică.

     

    GUST: Kolna rose este ușor corpolent mulțumită soiului Blaufrankish, bogat în arome de fructe dăruite de Pinot Noir, puternic și astringent prin soiul Cadarcă. În post gust este fructat, cu persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest vin pentru mesele cu preparate ușoare din carne și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Bottega - Prosecco Pink Gold - 0.75L, Alc: 11.5% Bottega - Prosecco Pink Gold - 0.75L, Alc: 11.5%

    Bottega - Prosecco Pink Gold - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / TARA: LOMBARDY / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinaria Bottega are o lungă și interesantă istorie ce definește identitatea actuală a brandului și oferă produse de calitate superioară. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Glera și Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în zona Prosecco, cu Denumire de Origine Controlată. În lunile septembrie și august cele două soiuri sunt culese din viile hrănite de solul bogat în minerale și alți nutrienți. Strugurii din fiecare soi sunt desciorchinați și presați ușor, apoi mustul este filtrat și lăsat să fermentat în cisterne din oțel.

     

    Mustul din Glera este amestecat cu drojdie și lăsat să fermenteze în cisterne din inox. Pentru Pinot Noir fermentația mustului în prezența cojilor are loc pentru 12-16 ore. Această macerare permite vinului să preia aromele și culoarea rose, necesară cupajului. Cele două vinuri sunt amestecate și fermentate a doua oară după metoda Martinotti, la temperatura de 15-16°C., timp de 2 luni.

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Note delicate de flori, mai cu seamă iasomie, soc și boboc de trandafir, urmate de pere și piersici galbene. La vârf se simte și o notă foarte slabă de condimente.

     

    GUST: Pe papile este proaspăt și gustos. Cupajul aduce prin efervescența sa toate acele note de flori, fructe și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco Rose este nelipsit la mesele cu răcituri, pește crud (tartar, carpaccio), cicoare roșie, risotto cu cârnați italienești sau file de porc cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    113,32 RON
  • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinul oferă arome caracteristice soiului franțuzesc cu o personalitate cizelată de terroir-ul românesc. Cele mai evidente sunt aromele de ierburi, fân proaspăt, ardei gras și flori de soc.

     

    GUST: Degustat la temperatura recomandată este inconfundabil vegetal, fructat și bine acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de salate cu legume proaspete și preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Arome de coacăză roșie, lămâie verde, piersică albă și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund fructat și post gust cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

  • Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Sărut este o uniune a pietrei și a pământului, creația artistului Brâncuși și inspirația artiștilor din crama Segarcea, pentru un cupaj din soi românesc și franțuzesc. Fuziunea soiurilor aduce și o fuziune a stilului de vinificare: folosirea metodei de macerației peliculare de 3-6 ore, urmată de presarea la rece și fermentarea lentă a mustului în cisterne din oțel timp de aproape 30 de zile. Vinul obținut este o împletire a celor două soiuri, dar și o personalitate distinctă ce transformă ideea în materie și simbolismul în arome delicate și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul oferă arome delicate de cireșe albe, petale de trandafir, piper și frunze uscate.

     

    GUST: Corpolent în primele secunde ale degustării, mulțumită aromelor de fructe roșii echilibrate de o aciditate potrivită. Un cupaj vioi, cu gust final lung alimentat de astringența naturală a celor două soiuri roșii.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat alături de aperitive cu mezeluri uscate, fructe de mare, preparate din carne albă, pizza și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

  • Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12% Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Galben pal, culoarea paiului, luminos și strălucitor.

     

    MIROS: Fructat, cu arome de piersică, salcâm și citrice foarte coapte

     

    GUST: Corpul este rotund, plin, cu o aciditate echilibrată, care lasă impresia de proaspăt și verde. Gustul fructat evocă nectarine. Mai târziu apar note de flori de salcâm și miere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fructe de mare, pește, risotto, paste cu sosuri albe, preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se întindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Riesling-ul de pe domeniul Vlădoi aduce un parfum simplu, proaspăt și puternic de flori, mai cu seamă flori de tei și fân proaspăt cosit.

     

    GUST: La gust este revigorant prin aromele de citrice, coajă de lămăie și pere în pârg. Mineralele solului dobrogean se simt în acest vin așa cum se simte și aciditatea plăcută ce îl recomandă la o masă de prânz.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la salate, preparate din carne albă, pește și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru această Fetească Neagră, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 14 luni, împărțit astfel: 80% în budană din stejar european de 5000 litri, 10% în baricuri de 225 litri și 10% în cisternă de oțel inoxidabil. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin consistent încă de la primele arome ce se ridică din pahar. Pentru început se strecoară în față fructele roșii, bine coapte, apoi evoluează în gemuri de prune și cireșe, note minerale și condiment dulce.

     

    GUST: Pe papile se simte maturarea în butoaie din lemn de stejar, evidentă și prin tanini moi. Procentul de alcool este impresionant, însă bine integrat, rafinat ca la un porto. Final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, lemnos și condimentat este pus în valoare de carne roșie la grătar, preparate tradiționale românești, prepeliţă la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Trapiche este cea mai veche și cea mai apreciată casă de vinuri din Argentina. Încă din 1883, Bodega Trapiche, aflată în Provincia Mendoza, orașul Maipú, produce vinuri de excepție în stilul celor din Lumea Nouă și aduce inovații prin cercetare și aprofundare a cunoștiințelor necesare producției de vin.

     

    Echipa Trapiche în frunte cu vinificatori experimentați și tehnicieni continuă pionieratul vinurilor de calitate superioară prin cultivarea soiurilor de origine franceză. Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Chardonnay sunt soiurile cultivate în micro-terroir, procesate cu echipamente moderne în vinuri de calitate, maturate în butoaie din stejar franțuzesc.

     

    Acest Chardonnay face parte din gama Trapiche Vineyards și este obținut din soiul Chardonnay, cultivat ecologic (asemenea tuturor soiurilor de pe domeniile Trapiche), în Mendoza, la poalele munților Anzi, într-un climat privilegiat, hrănit de apa pură și temperaturi propice oferite de soarele fermecător al Americii de Sud.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome de mere roșii și fructe exotice, în special ananas copt.

     

    GUST: Aromele de fructe și acidiatea generoasă îi oferă prospețime și intensitate scurtă - tipic unui vin din Lumea Nouă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul scurt al vinului este ideal la mesele cu preparate ușoare, paste cu sosuri simple și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, VIOGNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un trio de soiuri albe franceze cu arome revigorante de litchi și ananas.

     

    GUST: Alături de aromele de fructe exotice sunt cele ale florilor din pomi fructiferi, flori albe de primăvară și fructe de livadă, bine coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu salate, legume la grătar, preparate condimentate, pește, fructe de mare și alte delicii culinare pe bază de carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Culoare galben-iasomie cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Nasul e dominat de flori de primăvară, miere, vanilie, pere și nuci proaspete. 

     

    GUST: Aciditatea peste medie, specifică soiului, e însoțită de un atac suplu, floral, și apoi de un gust cu note complexe de citrice. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate cu gust delicat, tarte, brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

     

  • Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit grande cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, din cea mai bună recoltă a anului 2016. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare, iar pentru acest vintage, maturarea a fost realizată la sticlă timp de 18 luni. Un vin de colecție ce oferă posibilitatea de a fi admirat peste ani.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un buchet revigorant, o explozie de prospețime, care invocă fără timiditate un amestec de fructe verzi și o mineralitate revigorantă.

     

    GUST: Arome clare de fructe, mineralitate ce aduce veselie pe papile și multe bule ce se contopesc plăcut cu alcoolul fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13% Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN FRIZZANTE ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Avenue Negru de Drăgășani este un vin care depășește convențiile prin felul în care este oferit publicului, dar soiul de struguri Negru de Drăgășani ține aproape o parte din tradiția viticulturii din Muntenia. Sticla are o formă elegantă, transparentă, cu dop negru. Vinul este produs din strugurii recoltați în septembrie, desciorchinați, presați și lăsați să fermenteze cu drojdie selecționată în cisterne din oțel.

     

     

    ASPECT: Roșu de burgundia cu reflexii clare de rubin, cu perlaj slab.

     

    MIROS: Un vin roșu, proaspăt, expresiv, cu arome de fructe roșii.

     

    GUST: Perlajul rar aduce vigoare și valuri aromatice de afine și coacăze negre, pe un fond de alcool bine integrat. Finalul aduce o astringență lungă și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un recomandat alături de preparate ușoare de vară și deserturi cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi originea sa, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin cu arome selecte din soiul Șarbă, cultivat în podgoria din Cotești. 

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească aduce prospețimea florilor de salcâm, parfumul din fagure de miere și pere românești, dulci și răcoritoare.

     

    GUST: Pe papile este la fel: floral și fructat, pus în evidență de corpolența aromelor și aciditatea persistentă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru serile calde de vară în care poate fi savurat ușor alături de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă