Vinuri noi

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, creat de oenologul francez Jerome Barret. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un spumant extravagant, o adevărată delectare și recompensă cu iz de citrice, proaspete ca într-un parfum pur.

     

    GUST: Gustul dăruiește aceeași aromă gentilă de citrice, completată de mineralitatea consistentă, obținută natural în vinăria Purcari. Post gustul este fructat, lung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pui, rață, pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin consistent încă de la primele arome ce se ridică din pahar. Pentru început se strecoară în față fructele roșii, bine coapte, apoi evoluează în gemuri de prune și cireșe, note minerale și condiment dulce.

     

    GUST: Pe papile se simte maturarea în butoaie din lemn de stejar, evidentă și prin tanini moi. Procentul de alcool este impresionant, însă bine integrat, rafinat ca la un porto. Final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, lemnos și condimentat este pus în valoare de carne roșie la grătar, preparate tradiționale românești, prepeliţă la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Buchet cu arome delicate de fructe roșii, cireșe și căpșune.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu o textură fină, dar vioaie, cu arome intense și robuste de fructe roșii. Post gust fructat, cu o urmă de tanini proaspeți.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, perfect lângă preparate din carne albă, pește sau legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA & SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA & SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA & SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează  terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit grande cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, din cea mai bună recoltă a anului 2016. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare, iar pentru acest vintage, maturarea a fost realizată la sticlă timp de 18 luni. Un vin de colecție ce oferă posibilitatea de a fi admirat peste ani.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un buchet revigorant, o explozie de prospețime, care invocă fără timiditate un amestec de fructe verzi și o mineralitate revigorantă.

     

    GUST: Arome clare de fructe, mineralitate ce aduce veselie pe papile și multe bule ce se contopesc plăcut cu alcoolul fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    170,17 RON
  • Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12% Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12%

    Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

     

    GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

  • Crama Girboiu - Petit Helena - Cupaj alb  (CH + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Girboiu - Petit Helena - Cupaj alb  (CH + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Girboiu - Petit Helena - Cupaj alb (CH + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Petit Helena 2018, este un vin alb în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Chardonnay 40%, Chardonnay maturat în butoaie din stejar 30% și Șarbă 30%.  

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay-ul baricat aduce aromele de fructe exotice, pere zemoase și coajă de lime, iar Șarba aduce esența florilor parfumate de grădină. Notele finale sunt cele de vanilie și scorțișoară, lăsate de baricul din lemn de stejar.

     

    GUST: Vinul are o corpolență surprinzătoare, octuoasă, egalată de aciditatea și alcoolul bine integrat. Post gustul este lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul Vrancei este o companie potrivită la mesele cu pui, pește, fructe de mare și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    137,45 RON
  • Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Constantin 2016, este un vin roșu în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 30% si Fetească Neagră 30%, selecționate din cele mai bune loturi, maturate în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și captivant.

     

    MIROS: Constantin se lasă lin în pahar și aproape imediat împarte buchetul elegant de fructe roșii și negre (zmeură, prune, coacăze negre și cireșe). Complexitatea organoleptică este rezultatul maturării în baricuri noi, din stejar franțuzesc, care își aduc aportul prin notele de vanilie, scorțișoară, tutun și pielărie.

     

    GUST: Vinul acoperă cu răbdare papilele și se arată echilibrat, cu aciditate potrivită și taninuri catifelate, dar persistente. Corpul vinului este peste media frașilor mai tineri, iar post gustul se lasă dominat de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu ideal pentru mesele cu mușchi de vită în sos de piper verde, piept de rață caramelizat, brânzeturi maturate cu este specialitatea franceză Comté și la desert, alături de sufleu de ciocolată neagră sau un lava cake.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    206,32 RON
  • Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5% Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfum de flori albe și fructe tropicale, caracteristic unui vin spumant obținut prin metoda Charmat.

     

    GUST: Gustul aduce un iz de grădină cu pomi fructiferi și verdețuri aromate, așa cum se poate găsi în zona aflată la mică altitudine din Transilvania, localitatea Sâniacob.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mesele cu aperitive și feluri principale cu pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah 2016 - 0.75L, Alc: 14% Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu.

     

    MIROS: Vinul din soiul Syrah cultivat în via Colțul Pietrei oferă arome elegante de prune uscate și cireșe negre, completate armonios de condimente dulci și ciocolată amară.

     

    GUST: Vinul este sec, cu structură amplă, caracteristică strugurelui roșu. Papilele sunt impresionate și de o astringență moale lasată de tanini maturi. Vinul este maturat de butoaie mari și mici pentru opt luni, de aceea este delicat și cremos, cu un final plin de savoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu carne roșie gătită la cuptor, în sosuri condimentate (cu vin), și ciuperci sălbatice (sau trufe), vânat mic (iepure), și brânzeturi maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14% Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Planeta este afacerea de familie, care și-a început activitatea în agricultură în urmă cu cinci secole pe teritoriul Siciliei. La începutul anilor 1900 bunicul familiei, Vito, a folosit pământul pentru prima cooperativă viticolă.

     

    După șaptesprezece generații de vinificatori, meșteșugul familie a continuat în mica localitate Menfi, cu o nouă antrepriză pornită în 1985 și extinsă până în prezent în alte patru localități cu tot atâtea podgorii.

     

    Chardonnay-ul este vinul care a adus o imagine modernă a vinului Sicilian, după un proces lung, început în anii 1980. Vinul anului 2018 este obținut din struguri recoltați între 4-10 septembrie 2017, desciorchinați, presați ușor și lăsați la sedimentare statică cu temperatură controlată.  Fermentarea a avut loc în baricuri la 18°C, iar maturarea a durat 11 luni, timp în care vinul a fost amestecat cu drojdie prin procedeul bâtonnage, la interval de 10 zile.

     

     

    ASPECT: Galben-intens, transparent și liniștit.

     

    MIROS: Un vin delicat, ce necesită o apropiere specială pentru a detecta aciditatea de strugure verde.

     

    GUST: O notă de mineralitate se îmbină armonios cu sacoarea piersicilor albe, coapte, miere de acacia și marzipan cu tentă vegetală. În final, notele vegetale evoluează în cereale și pâine prăjită, bine echilibrate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor diferit pentru experiențe culinare noi: foie gras ușor rumenit și friptură de vită cu sos de ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2% 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 16.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Vinuri roșii din crama 1000 de Chipuri sunt obținute prin macerare și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C, pentru a se obține culoarea, aromele caracteristice și taninurile. În cazul acestui Shiraz, produs din recolta anului 2014, maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 24 de luni, urmate de alte 12 luni de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un monosoi aparent impunător, cu note complexe de fructe de pădure, ușor macerate, și o notă de lemn tare.

     

    GUST: Shiraz-ul are pe papile un corp greu, arome robuste, ușor octuoase, de gem de fructe de pădure și ciocolată. Finalul este lung, dominat de fructe macerate și note pământii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Deloc opulent, dar serios cu cei care doresc un vin roșu premium, la mesele cu feluri principale din carne roșie la cuptor sau la grătar, mâncăruri condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cabernetul din Dealu Mare aduce la fiecare recoltă un vin rafinat și expresiv. Primul cântec al acestui vin anunță arome cunoscute din fructe roșii și esență de lemn.

     

    GUST: Fructele roșii se dezvăluie a fi cireșe sălbatice și mure, urmate fin de ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne roșie și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Purcari 1827 - Viorica de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari 1827 - Viorica de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari 1827 - Viorica de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Soiul Viorica este un hibrid între soiurile Zeibel 13-666 (Italia) și Aleatiko (Franța), intrat recent în familia marilor soiuri recunoscute și cultivate pentru producția vinurilor de masă în alte patru state.

    Viorica din gama Purcari 1827 este produs din struguri recoltați manual și vinificați prin metoda tradițională pentru un vin rar, cu arome rustice de muscat și alte vegetale.   

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Viorica învăluie simțurile cu un parfum de salcâm și busuioc, trezit de răcoarea unei dimineți de primăvară.

     

    GUST: La gust se arată proaspăt, catifelat în mare parte și fin spre final când își fac apariția notele ușor sălbatice de muscat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de mâncăruri cu carne albă, pește, brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • 1000 Chipuri - Cab Sauv & Cab Franc 2017 - 0.75L, Alc: 15.5% 1000 Chipuri - Cab Sauv & Cab Franc 2017 - 0.75L, Alc: 15.5%

    1000 Chipuri - Cab Sauv & Cab Franc 2017 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Vinuri roșii din crama 1000 de Chipuri sunt obținute prin macerare și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C, pentru a se obține culoarea, aromele caracteristice și taninurile. În cazul acestui cupaj de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, produs din recolta anului 2017, maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 12 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii, mure, cireșe negre și prune.

     

    GUST: Un vin roșu, sec, echilibrat, cu tanini molateci și aciditate medie. Aromele principale de cireșe și prune sunt mai intense și oferă un post gust lung, dulce-amărui.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de preparate din carne de vită, miel, porc și vânat (căprioară), carne de pasăre și mâncăruri condimentate. După masă îi puteți aprecia aromele alături de brânzeturi moi și tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

     

  • Purcari 1827 - Traminer de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari 1827 - Traminer de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari 1827 - Traminer de Purcari, alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Traminer de Purcari duce mai departe prestigiul vinurilor din Republica Moldova, printr-un monosoi vinificat tradițional în recipiente din oțel, fără influența lemnului de stejar. Lipsa aromelor lemnoase păstrează vinul proaspăt, intens și revigorant.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un vin din soi nobil, cu miros de salcâm și flori de soc ce denotă o evoluție scurtă ce păstrează cele mai pure arome rezultate din fermentația alcoolică.

     

    GUST: Un vin creat să răcorească simțurile cu aromele de fructe, dulceață de trandafiri și iasomie. Spre final, aciditatea este bine echilibrată, iar post gustul este complex, ușor corpolent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu aperitive, file de calcan la grătar cu orez negru, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • 1000 Chipuri - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% 1000 Chipuri - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    1000 Chipuri - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TAMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Vinurile albe din crama 1000 de Chipuri sunt produse fermentarea mustului la temperaturi scăzute și limpezire prin decantare gravitațională. Pentru vinul de Tămâioasă Românească vinificarea a avut loc timp de 24 de zile în cisterne din oțel inoxidabil, la temperaturi controlate (24 - 26°C). Pentru maturare, vinul a fost ținut 24 de luni în butoaie din stejar aflate la a treia utilizare, urmată de învechire la sticlă pentru încă șase luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Cei doi ani petrecuți în butoaie de stejar aduc vinului acele arome florale, șlefuite, mature, ce se desfac și sunt numai bune de încercat pe papile.

     

    GUST: Răcită bine, Tămâioasa potolește setea cu gustul de fructe și flori și aciditate clară pentru finalul lung, delicat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicios alături de preparatele din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj pentru a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este cel mai cultivat soi de pe podgoria Balla Geza. Strugurii din această varietate sunt procesați pentru vinuri spumante, rose-uri, vinuri roșii proaspete și maturate, cât și pentru vinuri dulci, servite la desert. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Rose-ul din Cadarcă al anului 2019 este primul vin de acest fel al cramei. Soiul special ales pentru vin rose este o alegere potrivită celor care apreciază notele de fructe roșii și negre, supracoapte.

     

    GUST: Aromele de fructe devin mai clare și, dintre toate, ies în față cireșele negre, amare, și căpșunele sălbatice cu un final anticipat de condimente și flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la o masă cu preparate din carne de porc, Gulaș după rețeta ungurească, paste, pizza și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sorginte rose, demisec, 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lobster și scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă