Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Crisana - Transilvania Eliminare
  • Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Balla Geza a avut inspirația de a crea un vin cu ADN românesc și francez, o înfrățire a soiurilor Fetească Neagră și Cabernet Franc, favorizată și pâmânt, de timp și de oameni. Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă adusă de fructe și condimente. 

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat și elegant cu note complexe de vanilie și condimente.

     

    GUST: Cald pe bolta palatină. Elegant mulțumită prunelor aduse de Feteasca Regală, tineresc și doar puțin efervescent datorită soiului Cabernet Franc. Un vin complex cu finish lung, aromat, ce își merită aprecierile din plin. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită sau miel la grătar, gulaş de porc mistreţ cu ardei copţi şi mămăligă, rață la cuptor cu glazură, prepeliţe la cuptor. Delicios la un desert din lavacake de ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Potențial de maturare de 10 până la 15 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Cădarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea vinurilor, iar rezultatul este măsurat în cantități mari de vin, proaspăt, tânăr, maturat în sticlă sau în stejar, pentru toți cei care doresc un vin transilvănean.

     

     

    ASPECT: Rubiniu strălucitor.

     

    MIROS: Balla Geza ne oferă un vin monosoi din Cădarcă, bogat în arome proaspete de fructe negre și condimente.  

     

    GUST: Fructe roșii coapte, cireșe negre, lemn dulce, cuișoare și vanilie cu taninuri fine. Finish lung și complex cu arome recurente de condimente și fructe, caracteristice soiului Cădarca. Vin maturat timp de doi ani în butoaie din steja, vechi și noi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne de porc condimentate, carne vită și curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C

     

  • Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Cadarca 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Cadarca este cel mai cultivat soi de pe podgoria Balla Geza. Strugurii din această varietate sunt procesați pentru vinuri spumante, rose, vinuri roșii proaspete și maturate, cât și pentru vinuri dulci, servite la desert. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un vin complex, corpolent, cu arome bine definite de fructe proaspete, acoperite ușor de cireșe, coapte și dulci

     

    GUST: Pe palat se arată la fel de sofisticat, mulțumită aromelor din fructe de livadă, sec și cu aciditate bine echilibrată. După notele de mijloc se arată și caracterul vegetal, definit de aroma unui ardei gras de grădină, ușor dulce și suculent.

     

    Degustarea se încheie cu mirodeniile lăsate de Cadarca, măturată timp de 6 luni în butoaie din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin gourmet pentru cei care doresc să fie și gurmanzi. Cadarca este potrivită alături de preparate din porc, vită, pui sau curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj pentru a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este cel mai cultivat soi de pe podgoria Balla Geza. Strugurii din această varietate sunt procesați pentru vinuri spumante, rose-uri, vinuri roșii proaspete și maturate, cât și pentru vinuri dulci, servite la desert. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Rose-ul din Cadarcă al anului 2019 este primul vin de acest fel al cramei. Soiul special ales pentru vin rose este o alegere potrivită celor care apreciază notele de fructe roșii și negre, supracoapte.

     

    GUST: Aromele de fructe devin mai clare și, dintre toate, ies în față cireșele negre, amare, și căpșunele sălbatice cu un final anticipat de condimente și flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la o masă cu preparate din carne de porc, Gulaș după rețeta ungurească, paste, pizza și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Balla Geza - Stone Wine - Furmint 2017 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Stone Wine - Furmint 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Stone Wine - Furmint 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FURMINT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri.

     

    Vinul din Furmint este singurul sortiment alb al gamei Stone Wine, iar acest fapt se datorează soiului sensibil la solul stâncos afectat de secetă din zona Crişana. Strugurii din Furmint sunt culeşi în cantitate mică, însă fermentarea şi maturarea cu drojdie (sur lie), timp de 8-9 luni în butoaie mari de 500 L, oferă un vin deosebit, cu arome de fructe şi alte caracteristici aromatice, specifice soiului.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Aromă fină de fructe cu pulpă albă: piersică, gutui, pere.

     

    GUST: Un vin fructat de pere şi caise, cu note din flori de tei infuzate. După arome se simte şi aciditatea fină, şi caracterul uşor amarui în post gust. Învechirea în sticlă formează de esteri ce aduc arome de fructe şi flori, pentru un profil aromatic şi mai bogat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin revigorant pentru mesele cu preparate din pasăre (raţă, curcan), sau alături de brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2018 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Mustoasa de Maderat 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14 °C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea vinurilor, iar rezultatul este măsurat în cantități imense de vin, proaspăt, tânăr, maturat în sticlă sau în stejar, pentru toți cei care doresc un vin transilvănean.

     

     

    ASPECT: Galben pai, curat și liniștit.

     

    MIROS: Mustoasa de Maderat dezvăluie o personalitate tânără, prin parfumul de viță de vie și flori albe, umezite de rouă curată și ghimbir rece, proaspăt cules din pământul nostru roditor.  

     

    GUST: Un vin limpede la vedere și la gust. Echilibrat de arome de flori și fructe cu pulpa albă și citrice atentuate în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, perfect vara la mase bogate în pește și carne albă (pui, găină, curcan etc.)

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Theresia Rhein Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 11% Crama Carastelec - Vinca - Theresia Rhein Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    Crama Carastelec - Vinca - Theresia Rhein Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ALB SEC. 

    Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Falben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Theresia are nevoie de câteva secunde pentru a ridica din pahar aromele de lămâie verde, ghimbir și caprifoi verde. Buchetul de fructe pictează un tablou complet, cu pere, piersică albă, citrice și un mănunchi de ierburi aromate.

     

    GUST: La gust Theresia este fructat, elegant cu note de lămâie onctuoasă și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din 100% Riesling excelent pentru meniuri cu carne afumată, mâncăruri picante din bucătăria asiatică și sushi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Grilă Listă