Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  • Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 201 - Rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    75,27 RON
  • Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12% Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Vinurile din gama Tezaur satisfac dorința publicului pentru vinuri inovatoare și, în același timp, oferă cupaje cu tradiție, considerate o moștenire, o parte esențială a identității Jidvei în România. Mai mult de atât, gama Tezaur cuprinde vinuri seci din soiuri alese, practic reinterpetări ale primelor cupaje realizate în țara noastră. Cupajele de Fetească Regala cu Sauvignon Blanc și Fetească Regală cu Muscat Ottonel sunt doar două exemple ale pionieratului Jidvei, ce răsplătesc iubitorii cu vinuri fine și exotice, valoroase ca piesele unui tezaur.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Cele două soiuri albe au fost alese cu grijă datorită asemănărilor între arome. Soiurile Sauvignon Blanc și Fetească Regală aduc arome delicate de flori și verdeață proaspătă.

     

    GUST: Savurat cu răbdare la temperatura potrivită, vinul arată din nou generozitatea aromelor de flori de soc și salcâm, întrepătrunse cu arome fructate de litchi, grepfrut și pere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele călduroase, când aveți poftă de aperitive ușoare, preparate cu carne de pui, saramură de pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

  • Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Sauvignon Blanc și-a găsit de multă vreme locul printre soiurile cultivate în regiunea cu denumire de origine controlată Marlborough. Încă din anii 1970 vinificatorii neozeelandezi cultivă Sauvignon Blanc și produc vinuri cu personalitate unică, oferită în mare parte de terroir. Stilul vinurilor obținute din acest soi variază de la cele ușoare cu arome de citrice și fructe tropicale până la cele dominate de vegetale / ierburi aromate.

     

     

    ASPECT:Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum din fructe tropicale, drupe și o notă scurtă de citrice.

     

    GUST: Se păstrează fructele tropicale, pentru care pun în evidență ananasul, urmat de piersici zemoase, lămâie verde și iarbă proaspăt cosită. Evident, este un vin ușor acidulat, mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    50,19 RON
  • Lamblin Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin & Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Galben intens, auriu. Strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Puternic, cu arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos și ușor acidulat. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat lângă preparate din carne de pui la grătar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de baltă, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 138,35 RON

    Special Price 117,60 RON

    (-20,75 RON)
  • Lamblin Fils - Chablis Fut de Chene blanc Magnum 2020 - 1.5L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chablis Fut de Chene blanc Magnum 2020 - 1.5L, Alc: 12.5%
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis Fut de Chene blanc Magnum 2020 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin & Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 332,72 RON

    Special Price 282,82 RON

    (-49,90 RON)
  • Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile Mehedințiului.

     

    Un monosoi unic din gama Oprișor, acest Cabernet aduce prin aromele sale mostre aromatice din toate anotimpurile, cu elemente, temperaturi și peisaje renăscute, frumoase ori dezolante. Acesta este un vin de înțelepciune, consistent și elegant, ce poartă spre papilele fiecăruia identitatea terroir-ului și pecetea bunului gust.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Zâmbește ușor simțurilor prin aromele de coacăze roșii, vișine și ciocolată.

     

    GUST: Continuă să fie fermecător prin aromele de fructe roșii, persistente, tanini pământii și persistenți.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu friptură de porc sau (coaste) de miel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Aprecierea pentru distincțiile oferite de Franța, fie acum 140 ani, fie în prezent este încununată prin acest cupaj, văzut ca o horă de înfrățire între soiul Rara Neagră din estul Europei şi Malbec, originar din America de Sud (Argentina).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens şi impunător.

     

    MIROS: Cupajul alb Vinohora oferă un amestec prospăt de fructe de livadă, condimente şi alcool bine integrat în structura aromatică.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu arome de fructe uscate, vanilie, vişină neagră, prună şi ciocolată. Cele două soiuri oferă şi taninuri echilibrate ce lasă o astringenţă plăcută, persistentă în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicat pentru mesele cu preparate din carne de vită şi brânzeturi picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, mătăsos, cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne de vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Recas - Selene Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosoi, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă.

     

    Numele Selena a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare.

     

     

    ASPECT: Roșu vișiniu cu reflexii violacee.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii macerate, cu note de vanilie și mirodenii.

     

    GUST: Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) și vegetale, care se simt după scurtă aerare. Se simte și amestecul cu esență de lemn, vanilie și scorțișoară. Finalul aduce note de pielărie, piper verde, aciditate bună și tanini vioi, catifelați. Post gustul este lung, cu urme de vegetale și ceva fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mâncăruri tradiționale românești, pastramă, vânat de talie medie și mare (porc mistreț la grătar), vițel, sau viută. După masă îl puteți servi alături de brînzeturi cu mucegai și deserturi cu cireșe, mure, coacăze și ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RHEIN RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Caloian din Riesling de Rin este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprișor și se leagă de tema acestei game prin expresia aromatică a climei și solului Olteniei, șlefuită de ritualul vinificării din Mehedinți. În comparație cu Riesling-ul obținut în Germania, locul de origine al soiului, Riesling-ul românesc se remarcă prin arome adiționale de fructe exotice și condimente - mai generos și mai echilibrat chiar și pentru cei pretențioși.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, ușor strălucitor.

     

    MIROS: Cireșe albe și flori de primăvară.

     

    GUST: Pe lângă mineralitatea tipică, îi putem admira aromele fine, ușor exotice, de grepfrut și coajă de limetă. Aciditatea bună îi accentuează prospețimea și vioiciunea. Fructele exotice apar din nou prin notele de ghimbir și mango. Nivelul optim al alcoolului îl face ușor de băut și foarte prietenos prin echilibrarea corpului delicat cu postgustul plăcut de fructe în pârg.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat bine răcit în zilele calde. La prânz sau la cină îl puteți savura cu salata Caesar și pește alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13% Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Valahorum - Rose Busuioaca rose 2020 - 0.75L, Alc: 12% Valahorum - Rose Busuioaca rose 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Valahorum - Rose Busuioaca rose 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Valahorum rose de Busuioacă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.

     

     

    ASPECT: Rose-arămiu și strălucitor.

     

    MIROS: Busuioaca din Dealu Mare ne bucură cu arome din flori de piersic și petale de trandafir, urmate de tonuri de gutuie coaptă și floare de vanilie.

     

    GUST: La scurt timp după ce se aventurează pe limbă, vinul rotund și bine structurat ne mai aduce căteva surprize: aciditate cu note proaspete de cireșe, zmeură, litchi și ceva vegetal (busuioc).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și la desert cu cireșe și pandișpan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, PINOT NOIR, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 12.5% 

     

    VIN ROSE SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şase soiuri, lansat ca un trend nou pe piața vinurilor din România. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Acest vin este definit de prospețimea și ritmul alert al aromelor de fructe froșii, dominate de zmeură și cireșe. Aproape de parfumul fructelor simțim un amestec de flori de măceș și petale de trandafir.

     

    GUST: Aromele de poame exotice și flori de vară îi păstrează prospețimea pe papile și evoluează echilibrat de la sticlă la pahar. Răcit bine, este răcoritor și însuflețit ca un tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele frugale, gustări între mese și la preparatele cu carne albă sau fructe de mare, salate cu sosuri albe și prăjituri cu fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING ITALIAN, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cuvée Nicolae este un vin elegant, creat pe moșia Tohani pentru a sărbători o iubire de demult: cea între Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette. Pentru această poveste unică, Moșia Tohani a creat un cupaj special. Vinul este produs prin fermentarea mustului într-un singur recipient, sau cuvă, de aici și termenul de “cuvée”, care este produs astfel și pentru a deosebi această ediție ce poartă numele unei personalități din Familia Regală a României.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Cele patru soiuri se completează admirabil cu note de flori și viță de vie. Parfumul aduce și prospețimea soiurilor dominante (Tămâioasă Românească și Sauvignon Blanc).    

     

    GUST: La gust ies în evidență aromele tonice din Riesling și efervescența boabelor de Fetească Albă. Finalul vine brusc, cu tonalitatea unui vin sec, dar suficient de consistent cât să ofere un post gust lung. 

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat lângă aperitive cu prosciutto și brânză, preparate din pește și salate de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Lacerta - Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 14% Lacerta - Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Lacerta - Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

    Muscat Ottonel face parte dintr-o familie impresionantă cu zeci de varietăți și este unul dintre primele identificate și cultivate pentru consum. În crama Lacerta, monosoiul de Muscat este realizat cu rigoare și tehnică modernă pentru a păstra buchetul și aromele sale de verdeață ce îl fac sprinten și rustic.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Buchet compus din arome intense de floare de soc și fructe de livadă.

     

    GUST: Arome de soc și alte vegetale ușor amărui, tipice pentru soiul Muscat Ottonel și fructe proaspete. Final mediu, ușor acidulat și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat ca aperitiv sau alături de preparate din carne albă și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2017 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu ușoare reflexii aurii, ce denotă un vin maturat cu filtrare redusă.

     

    MIROS: Macerarea strugurilor Chardonnay și maturarea în butoaie din stejar românesc oferă vinului arome puternice de fructe coapte (piersici și ananas).  

     

    GUST: Maturarea de nouă luni aduce pe papile o fructuozitate aparte cu note onctuoase, fine, și vanilie dulce. Post gustul rămâne untos, cu note de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de pulpă de rață confiată cu pasat / varză călită, sau rulouri din vinete umplute cu nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2020 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică de rodie.

     

    MIROS: Rara Neagră este un soi care iese ușor în evidență prin colajul îndrăzneț și deloc pretențios al aromelor complexe cu accente de ciocolată și prune.

     

    GUST: După un moment de repiro, necesar pentru acest monosoi roșu baricat timp de 6 luni, își face apariția gustul plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Fructele roșii și nuanțe fine de stejar se anunță subtil în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de un biftec din carne de porc, un șnițel suculent și carne de vită la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Young Liliac - Fruity, alb (FA+Ch+SB) 2020 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Liliac - Fruity, alb (FA+Ch+SB) 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Liliac - Fruity, alb (FA+Ch+SB) 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fruity alb împarte tot ce este mai bun dintr-un soi vechi, românesc și două soiuri cu origini franceze: arome fructate de ananas, pere, banană, mere, guavă, pepene galben și portocală. Fructele sunt completate de flori de salcâm și iasomie pentru rafinamentul și savoarea unui vin tradițional.

     

    GUST: Un vin fructat, echilibrat, cu aciditate plăcută și textură consistentă. Fructele și florile sunt mai atenuate, iar post gustul mineral, dar scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj proaspăt, potrivit la meniuri cu carne gătită clasic, mâncăruri din bucătăria asiatică (orez cremos cu creveți sau pește-cod), paste cu sos alb și salate ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14% Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Byzantium Rosso 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRĂ, SHIRAZ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet complex de fructe roșii, in special cireșe, prune uscate și alte fructe de pădure (zmeură, coacăze roșii, agrișe).

     

    GUST: Fructe roșii de pădure, dulci-acrișoare și taninuri cu astringență medie, echilibrate de note moi din condimente.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru mesele cu preparate din carne de vită, porc, rață sau vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Byzantium Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13% Byzantium Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Byzantium Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Arome vioi și delicate dăruite de fructe roșii (zmeură, căpșune și vișine), completate fin de grepfrut roșu.

     

    GUST: Pe papile, fructele sunt înlocuite de note florale și ardei roșu cu post gust persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de aperitive, salate, creveți și preparate din carne de pasăre și pește la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă