Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  • Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L,  Alc: 14.5% Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L,  Alc: 14.5%

    Valahorum - Merlot, rosu sec, 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la est și hrăniți de sol cernoziom, cochilifer, carbonatat și bogat în argilă. După fermentarea cu drojdii selecționate vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Roșu închis, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Buchetul este complex, dulce, mulțumită notelor de visine, fructe roșii de pădure ce aduc devreme note fine de lemn bine păstruns de vin, vioi și puternic.

     

    GUST: Fructele roșii reprezentate fin de mure și cireșe coapte se amestecă cu note de ciocolată neagră. Gust amar, firesc, din ciocolată neagră este amplificat de astringența moale a taninurilor șlefuiți de stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat gusturilor simple care se mulțumesc doar cu ce-i mai bun din gastronomia lumii. Un vin suav pentru aperitive cu mezeluri fine, preparate din carne de vită și vânat, la grătar, legume corpolente și desert cu ciocolată negră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).

     

    52,36 RON
  • Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS + Me + FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS + Me + FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS + Me + FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru cupajul roșu Abstract, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, totul începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Pentru Merlot maturarea a avut loc doar în cisterne, iar celelalte două soiuri au fost maturat separat în baricuri din stejar timp de 18 luni, apoi cupajate cu pricepere într-un un vin rafinat și elegant.   

     

     

    ASPECT: Roșu intens

     

    MIROS: Fiecare dintre cele trei soiuri contribuie la personalitatea complexă a cupajului: Cabernetul aduce vigoare, Merlot aduce note dulci, iar Feteasca aduce feminitatea complexă ce desăvârșește vinul. Notele de fructe negre prezintă un buchet clasic, dezvoltat de contimente ce duc spre partea mai sobră, lemnoasă, dăruită de stejar.  

     

    GUST: Pe papile este corpolent, fructat de vișine amărui, mure și coacăze negre. O notă de vanilie se interpune scurt înainte de a reveni condimentele ce dau senzația unui tonic. Taninurile proaspete din post gust păstrează notele de fructe și notele lemnoase de baric.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat alături de preparate din carne roșie (miel, porc, vită, vânat), paste cu sosuri roșii și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    68,07 RON
  • Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, acest monosoi de Fetească Neagră ia naștere în vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Mustul de Fetească Neagră maturat în vase de inox este cupajat cu must din același soi maturat la baric (65-70%). Din cele două loturi maturate diferit a rezultat un vin echilibrat, energic dar și matur, cu arome fine și consistente.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii scurte de rubin.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii, vegetale uscate, pământii, urmate de note foarte scurte de lemn umed.

     

    GUST: Pe papile se păstrează frumos fructele roșii, ce se rezumă încet la note de prune uscate, afumate, cacao și doar puțin stejar. Taninurile tinere aduc un post gust vioi, lung, echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi extraordinar alături de preparate tradiționale din carne (sărmăluțe, tochitură), porc, vită și vânat la grătar, paste și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    43,20 RON
  • Crama Trantu - Abstract cupaj alb (Ch + SB) 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Abstract cupaj alb (Ch + SB) 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Trantu - Abstract cupaj alb (Ch + SB) 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Cupajul alb din gama Abstract este obținut din cele mai cunoscute soiuri albe din lume: Chardonnay și Sauvignon Blanc, vinificate adesea individual sau în cupaje cu alte soiuri albe ce oferă experiențe complet diferite. Pentru acest cupaj alb, mustul este fermentat atât în cisterne de inox cât și la baric astfel: un cupaj de Chardonnay și Sauvignon Blanc fermentat și ținut în inox cupajat cu un alt lot de Chardonnay fermentat și maturat la baric timp de 18 luni. Chardonnay-ul maturat la baric în prezența drojdiei a fost amestecat săptămânal prin metoda batonnage pentru a dezvolta arome elegante și persistente.

     

     

    ASPECT: Galben, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Acest cupaj aduce, asemenea abstractului, impresii complexe lăsate la intrepretarea fiecăruia. Cu toate acestea, pentru cei mai mulți iubitori ai vinurilor albe, acest cupaj se deschide cu arome de lemn și vanilie ce se dovedesc a fi o chintesența buchetului.  

     

    GUST: Pe papile se simte puțin corpolent, onctuos, ca untul natural, gras. Revine lemnul de stejar nedespărțit de vanilie și completat de aroma fructatelor de livadă (piersică). Din solul cu puțină argilă argilă și mult calcar al terroir-ului dobrogean strugurii aduc pe limbă câteva note de minerale și aciditate slabă. Post gust mediu și sec, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, de complexitate medie, recomandat alături de pește la grătar, preparate din carne albă și paste cu ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    65,45 RON
  • Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru acest rose, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După toate acestea, mustul ravac a fost fermentat în vase din inox la temperatură controlată. A rezultat un vin tânăr, fin cu arome fructate, răcoritor și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Rose-foiță de ceapă, cu reflexii roz-pal.

     

    MIROS: Parfum lejer cu note de fructe roșii de pădure, fructe de livadă (măr roșu) și miere.

     

    GUST: Un rose de Pinot Noir ce lasă pe papile note caracteristici de fragi și căpșune proaspete, completate de citrice, mai cu seamă grepfrut roz, ce îi oferă o efervescență ușoară, plăcută. Post gustul este revigorant, astringent și lejer, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose recomandat mai ales în sezonul cald, bine răcit, alături de preparate din carne de pui, pește (somon cu cimbru sau ierburi mediteraneene) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    40,58 RON
  • Crama Trantu - Daima - Gewurztraminer 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Trantu - Daima - Gewurztraminer 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Trantu - Daima - Gewurztraminer 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru acest vin de Gewurztraminer, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După presarea strugurilor, pielița a fost lăsată la o macerare scurtă pentru oferi aromele fine. Apoi mustul a fost tras în cisterne din oțel inoxidabil unde a fermentat la temperatură controlată. Din toate aceste procese a rezultat un vin special, reprezentativ pentru terroir-ul Dobrogei și bogat în arome caracteristicile soiului de origine franceză.

     

     

    ASPECT: Alb-gălbui, ușor strălucitor.

     

    MIROS: Parfumul aduce arome florale, mai ales din petale de trandafir, arome fructate din caise și alte fructe exotice.

     

    GUST: Aromele de trandafil îl prezintă ca un vin complex, corpolent, însă pe limbă se simte textura ușoară și acidulată. Este și puțin mineral / sărat de solul bogat al Podgoriei Murfatlar, atinsă de apa mării. În final este jovial și revigorant - un vin excelent, recomandat în sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: În răcoarea serilor de vară este fermecător alături de aperitive cu fructe de mare, legume caramelizate, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    40,58 RON
  • Valahorum - Merlot, rosu sec, 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Valahorum - Merlot, rosu sec, 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Valahorum - Merlot, rosu sec, 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la est și hrăniți de sol cernoziom, cochilifer, carbonatat și bogat în argilă. După fermentarea cu drojdii selecționate vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Roșu închis, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Buchetul este complex, dulce, mulțumită notelor de visine, fructe roșii de pădure ce aduc devreme note fine de lemn bine păstruns de vin, vioi și puternic.

     

    GUST: Fructele roșii reprezentate fin de mure și cireșe coapte se amestecă cu note de ciocolată neagră. Gust amar, firesc, din ciocolată neagră este amplificat de astringența moale a taninurilor șlefuiți de stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat gusturilor simple care se mulțumesc doar cu ce-i mai bun din gastronomia lumii. Un vin suav pentru aperitive cu mezeluri fine, preparate din carne de vită și vânat, la grătar, legume corpolente și desert cu ciocolată negră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).

     

    52,36 RON
  • Segarcea - Prestige - Marselan 2014 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige - Marselan 2014 - 0.75L, Alc: 14%
    -20%

    Segarcea - Prestige - Marselan 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Culegerea manuală a strugurilor, selecția, stoarcerea, fermentarea de lungă durată și maturarea cu drojdie în butoaie din stejar sunt procese de vinificație practicate de case cu tradiții de zeci și sute de ani în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord.

     

    Marselan-ul Prestige este un vin proaspăt, nebaricat, pentru a exprima cât mai bine terroir-ul, calitățile soiului francez şi rezultatul fericit al încrucișării dintre Cabernet Sauvignon și Grenache.

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Fructe de pădure și vegetale, nedeslușite încă.

     

    GUST: Marselan-ul anului 2013 ne oferă un vin suculent, definit de fructe roșii (cireșele de compot, vișine, căpșuni) și nuanțe lejere de ierburi aromatice, ce se sfârșesc fără grabă cu tanini fini și o aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru vegetarieni, însă acceptat și de cei care servesc preparate din carne de vită, iepure și desert (tort cu ciocolată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 41,89 RON

    Special Price 33,51 RON

    (-8,38 RON)
  • Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -20%

    Segarcea - Minima Moralia - Recunostinta, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     


    VIN ROŞU SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roşu cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Recunoştiinţă este unul dintre monosoiurile gamei Minima Moralia, obţinut din Cabernet Sauvignon. Buchetul acestui vin are un inceput sobru cu note de pământ şi note vegetale de brusturi. Urmează aromele familiare de fructe de pădure, roşii şi negre.

     

    GUST: Pe papile, fructele roşii (zmeură, căpşuni, coacăze, cireşe amare) dau impresia unor gemuri, apoi arome de prune transformate în magiun, cu note de iod şi, din nou, fructe de pădure supracoapte. Post gustul este lung şi nuanţat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon atipic, vinificat în sec, recomandat la meniuri cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 90,32 RON

    Special Price 72,26 RON

    (-18,06 RON)
  • Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -20%

    Segarcea - Minima Moralia - Respect, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     


    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Roşu cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Chiar înainte de a fi turnat în pahar, acest cupaj dăruieşte un amestec complex de arome mature de rom şi nucă de cocos. Urmează notele ce aduc personalitate vinului: fructe roşii de pădure, miez de nucă verde, alune rumenite şi condimente.

     

    GUST: La gust aduce aceleaşi arome, rearanjate, pentru a lăsa fructele roşii să deschidă apetitul pentru aromele de caco, condimente, fructe uscate apoi zaharisite ca pentru o dulceaţă tradiţională de căpşuni şi zmeură. Post gust lung, dominat de intensitatea profilului fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roşu deosebit, excelent pentru majoritatea preparatelor din carnea de vită, miel și vânat, dar și brânzeturi. La desert, aduce complimente produselor de patiserie cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 90,32 RON

    Special Price 72,26 RON

    (-18,06 RON)
  • Jidvei Owner`s Choice - Maria Pinot Gris 2018 - 0.75L, Alc: 13% Jidvei Owner`s Choice - Maria Pinot Gris 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Jidvei Owner`s Choice - Maria Pinot Gris 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din Valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

     

     

    ASPECT: Galben, cu ușoare reflexii verzui.

     

    MIROS: Maria Pinot Gris aduce eleganța și sensibilitatea aromatică a florilor de iasomie și salcâm, echilibrate de fructe tropicale.

     

    GUST: La gust se simte mărul galben, piersica albă și citricele urmate de flori de soc. Un vin catifelat, ușor onctuos și mineral. Final scurt, dar răcoritor și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită alături de preparatele din carne albă, paste, sau pește, gustări şi salate mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    72,59 RON
  • Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Feteasca Albă este vioaie, plină de viață, mulțumită parfumul de mere verzi și litchi.

     

    GUST: Pe papile, se fac simțite cu intensitate, dar și cu finețe, aroma amară de lime și cea dulce de caise pârguite. După arome se simte acidul, echilibrat, din care anticipăm un final mediu și ierbos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ:  Un vin aperitiv sau o alegere agreată la preparatele din pește sau carne albă (pui, gaină grasă de curte, curcan), paste cu sos alb, sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    72,59 RON
  • D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14% D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    D. Samburesti - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREŞTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Numele Sâmburești vine de la dealul Sâmburul, unde au fost platați pruni, apoi culturile de vița de vie, lucrate încă din vremea lui Mihai Viteazu. Mențiunile despre viticultura din Sâmburești apar și la 1700, alături de biserica din localitate.

     

    La începutul anilor 1900, viile din Sâmburești sunt salvate de oenologul francez August Joseph Ville, iar înainte de perioada comunistă vinurile din Sâmburești sunt apreciate, recunoscute și premiate la evenimente internaționale.

     

    Vinurile din Sâmburești câștigă din nou popularitate cu aportul lui Jean Valvis, care preia domeniile din 2005 și reînvie tradiția locului. Domeniile Sâmburești produce vinuri tradiționale din soiuri românești vechi (Fetească Regală / Albă / Neagră) și soiuri franceze adaptate frumos la terroir-ul Munteniei (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii, struguri macerați, note pământii - vegetale și mirodenii exotice.  

     

    GUST: Arome de fructe roșii și negre, dulci-acrișoare. Notele de cireșe negre și zmeură confruntă taninurile energice ale souiului, iar note de piper și șofran se simt timide pe fundal. Aromele rămân la egalitate  într-un post gust lung, astringent, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Satisface cele mai pretențioase gusturi și pofte de preparate tradiționale din carne roșie sau vânat.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    35,94 RON
  • Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roze-somon, limpede.

     

    MIROS: Un rose  blând, cu buchet generos de fructe roșii (zmeură, căpșuni), flori și citrice (grepfrut).  

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral. Post gust mediu spre lung, sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin foarte apropiat de preparatele din pește, fructe de mare, piept de pui și salată cu pește, legume și ouă (Niçoise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 34,30 RON

    Special Price 29,16 RON

    (-5,14 RON)
  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,75 RON

    (-7,52 RON)
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSU SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est: Rară Neagră, este un soi vechi cu origini în Moldova şi Saperavi din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Miel la cuptor, paste cu sos roșu, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

    34,30 RON
  • Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rubiniu, strălucitor.

     

    MIROS: Red Cuvee este unul dintre vinurile mature, robuste, care necesită puțină răbdare în descifrarea tainelor sale. Se deschide cu vigoarea aromelor de rodii și căpșuni, cu final de note lemnoase, dulci și vanilie. 

     

    GUST: Revigorant, sprinten să încerce papilele cu tanini și aroma dulce-amăruie a cireșelor, care se strecoară în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de clasă, serios și înzestrat cu arome potrivite la mese cu pastramă din carne de miel, gulaș sau alături de o mâncare cu specific mediteranean. La o simplă degustare se remarcă alături de câteva cubulețe de brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    54,98 RON
  • Issa - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13% Issa - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Issa - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Chardonnay vinificat în stil clasic ce se ridică la înălțimea așteptărilor cu aromele de pară și măr, urmate de note citrice și minerale.

     

    GUST: Caracterul său este echilibrat în intensitatea aromelor de fructe, tăria alcoolului și nivelul de aciditate. Post gust moale, puțin condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prima alegere pentru orice masă cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    31,90 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă