Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)... Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Ţara de Origine: Spania Eliminare
 • Torres - Vina Esmeralda blanco 2017 - 0.75L, Alc: 11.5% Torres - Vina Esmeralda blanco 2017 - 0.75L, Alc: 11.5%

  Torres - Vina Esmeralda blanco 2017 - 0.75L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CATALUNYA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT, GEWURZTRAMINER

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB SEC. Jaime Torres Vendrell și fratele său Miguel au construit vinăria Torres în 1870 chiar în fața gării Vilafranca del Penedès din regiunea spaniolă Catalonia. Până în 1928 afacerea de familie s-a extins cu operațiuni de distilare avinului și maturare pentru brandy.

   

  Zeci de ani de prosperitate și experiență în producția de băuturi alcoolice au permis companiei spaniole să dețină în prezent 6 podgorii (cu 6 vinării) ce însumează 1300 de hectare, într-un climat excepțional. Vinurile Torres sunt produse din soiuri tradiționale spaniole (Verdejo, Tempranillo), dar și soiuri cultivate în toată lumea (Sauvignon Blanc, Gewurztraminer și Syrah).

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Esențe fragrante de flori, reprezentate de trandafir și completate de fruct litchi.

   

  GUST: Învăluie papilele cu aromele mătăsoase din miere acacia și note dulci ce se simt și în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Sublim alături de cocktail-uri cu fructe de mare, pește și preparate de tip paté.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

   

  Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

   

  Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la comemorarea primului export de vin, realizat înca din 1860. Gama Coleccion reflectă calităţile unice ale solului pe care este cultivat soiul Chardonnay, cât şi profilul aromatic unic al fiecărui vin, produs an de an.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu accente verzui.

   

  MIROS: Aromă intensă, complexă, de drupe albe întrepătrunse de flori, citrice şi, pe fundal, note din alune de pădure, fum subţire şi stejar. 

   

  GUST: Simţurile sunt cuprinse de arome voluptoase, perfect echilibrate în textură şi compoziţie. Alături de acestea, semnătura vibrantă de Chardonnay baricat rămâne pe papile fermecătoare şi impetuoasă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spaniol bun, ce merită învechit cu grijă în aşteptarea unui ospăţ cu preparate din carne de peşte, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate, pregătite la cuptor. Este un bun prieten al preparatelor vegetariene sau vegane, şi nu în ultimul rând, al brânzeturilor tari şi semitari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 227,05 RON

  Special Price 192,99 RON

  (-34,06 RON)
 • Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14% Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%
  -15%

  Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, MERLOT, GARNACHA, SYRAH

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

   

  Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

   

   

  ASPECT: Roșu granat, cu accente purpurii.

   

  MIROS: Acest vin este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar, de aceea, aduce în buchet rafinamentul european, definit de soiurile spaniole Tempranilo şi Garnacha. Merlot şi Syrah se alătură pentru a oferi împreună un cupaj cu aromă puternică de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.   

   

  GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după rețete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).

   

  Preț normal: 71,40 RON

  Special Price 60,69 RON

  (-10,71 RON)
 • Chivite - Vina Salceda Reserva, rojo 2011 - 0.75L, Alc: 13.5% Chivite - Vina Salceda Reserva, rojo 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Chivite - Vina Salceda Reserva, rojo 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2011

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RIOJA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, GRACIANO

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

   

  Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

   

   

  ASPECT: Granat cu accente purpurii.

   

  MIROS: Acest vin este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar, de aceea, aduce în buchet rafinamentul Lumii Vechi, definit de soiurile spaniole Tempranilo şi Graciano. Cupajul aduce cupaj arome puternică de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.  

   

  GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după rețete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).

   

  Preț normal: 84,28 RON

  Special Price 71,63 RON

  (-12,65 RON)
 • Chivite - Gran Feudo Rueda Verdejo Blanco - 0.75L, Alc: 13% Chivite - Gran Feudo Rueda Verdejo Blanco - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Chivite - Gran Feudo Rueda Verdejo Blanco - 0.75L, Alc: 13%

  REGIUNE / ȚARĂ: RUEDA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: VERDEJO

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra, încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria La Cascajera. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

   

  Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri de origine franceză (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

   

   

  ASPECT: Galben pai cu note verzui.

   

  MIROS: Intens şi clar cu arome de fructe tropicale (ananas, grepfrut, fructul pasiunii), completat subtil de arome de fructe verzi și note vegetale tipice acestui soi.

   

  GUST: Prospeţimea fructată şi vegetală aduce acea reţetă inconfundabilă a vinurilor create în Lumea Veche: bogate în arome, dar echilibrate după bunul gust al majorităţii celor care iubesc vinul alb, fie el şi din soiul Verdejo.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Perfect la mesele cu fructe de mare, pește gătit cu sosuri, pește afumat, brânză, carne albă, legume, paste și orez.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 45,70 RON

  Special Price 38,84 RON

  (-6,86 RON)
 • Chivite - Coleccion 125 Blanco 2013 - 0.75L, Alc: 13% Chivite - Coleccion 125 Blanco 2013 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Chivite - Coleccion 125 Blanco 2013 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria La Cascajera. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

   

  Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri originare din Franța (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

   

  Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la comemorarea primului export de vin, realizat înca din 1860. Gama Coleccion reflectă calităţile unice ale solului pe care este cultivat soiul Chardonnay, cât şi profilul aromatic unic al fiecărui vin, produs an de an. Pentru anul 2013, vinul a fost maturat pe drojdii, în barrique din stejar franţuzesc, timp de 10 luni şi jumătate. 

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu accente verzui.

   

  MIROS: Intens şi complex, puternic afumat, completat cu arome de coajă de pâine prăjită, alune de pădure, coajă de bergamotă şi mentă. 

   

  GUST: Acest Chardonnay se prezintă asemenea vinurilor tradiţionale de calitate, produse în cele mai bune regiuni ale Europei: este onctuos, elegant şi catifelat. Textura şi aroma de verbena îi accentuează propeţimea şi seduc degustătorul cu finalul de citrice, lung şi plăcut.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spaniol bun, ce merită să aştepte o masă cu preparate din carne de peşte, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate, pregătite la cuptor. Este un bun prieten al preparatelor vegetariene sau vegane, şi nu în ultimul rând, al brânzeturilor tari şi semitari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 227,05 RON

  Special Price 192,99 RON

  (-34,06 RON)
 • Torres - Vina Esmeralda rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Torres - Vina Esmeralda rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -14%

  Torres - Vina Esmeralda rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CATALUNYA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: GRENACHE

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE SEC. Jaime Torres Vendrell și fratele său Miguel au construit vinăria Torres în 1870 chiar în fața gării Vilafranca del Penedès din regiunea spaniolă Catalonia. Până în 1928 afacerea de familie s-a extins cu operațiuni de distilare avinului și maturare pentru brandy.

   

  Zeci de ani de prosperitate și experiență în producția de băuturi alcoolice au permis companiei spaniole să dețină în prezent 6 podgorii (cu 6 vinării) ce însumează 1300 de hectare, într-un climat excepțional. Vinurile Torres sunt produse din soiuri tradiționale spaniole (Verdejo, Tempranillo), dar și soiuri cultivate în toată lumea (Sauvignon Blanc și Syrah).

   

   

  ASPECT: Roz-somon.

   

  MIROS: Aromă delicată din flori și lemn de trandafir, completate de fructe exotice, în special banană coaptă.

   

  GUST: Textură subțire, fructată și acidulată de citrice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Delicios cu pește afumat, sushi, tataki din ton și alte mâncăruri asiatice. Ușor de savurat și alături de preparate cu carne după rețete europene: carpacio cu carne și brânză de capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 45,43 RON

  Special Price 39,26 RON

  (-6,17 RON)
 • Torres - Sangre de Toro 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Torres - Sangre de Toro 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Torres - Sangre de Toro 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2009

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CATALUNYA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: GRENACHE

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Jaime Torres Vendrell și fratele său Miguel au construit vinăria Torres în 1870 chiar în fața gării Vilafranca del Penedès din regiunea spaniolă Catalonia. Până în 1928 afacerea de familie s-a extins cu operațiuni de distilare avinului și maturare pentru brandy.

   

  Zeci de ani de prosperitate și experiență în producția de băuturi alcoolice au permis companiei spaniole să dețină în prezent 6 podgorii (cu 6 vinării) ce însumează 1300 de hectare, într-un climat excepțional. Vinurile Torres sunt produse din soiuri tradiționale spaniole (Verdejo, Tempranillo), dar și soiuri cultivate în toată lumea (Sauvignon Blanc și Syrah).

   

  Acest cupaj a fost obținut pentru prima dată în anul 1960, atunci când Miguel Torres a decis să creeze un cupaj roșu inspirat de sangele taurului. În spaniolă numele Torres este legat de cuvântul spanio toro, ce se traduce în taur, iar acesta este și un simbol național datorită tradiționalelor coride din marile orașe spaniole.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Arome de fructe roșii și dulceață de fructe roșii, mai cu seamă cireșe, mure și prune. Fructele sunt foarte bine completate de vegetale uscate, pământii și puțin lemn ars

   

  GUST: Pe papile este luxuriant, fin, dar puternic prin tanii și notele de prune uscate. Post gustul este lung și fructat.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Perfect cu tocană din carne de vânat / carne de vită, paella cu carne și mâncare tradițională muntenească.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Torres - Gran Sangre de Toro 2007 - 0.75L, Alc: 14% Torres - Gran Sangre de Toro 2007 - 0.75L, Alc: 14%

  Torres - Gran Sangre de Toro 2007 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2007

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CATALUNYA / SPANIA

   

  SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, MAZUELO, SYRAH

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Jaime Torres Vendrell și fratele său Miguel au construit vinăria Torres în 1870 chiar în fața gării Vilafranca del Penedès din regiunea spaniolă Catalonia. Până în 1928 afacerea de familie s-a extins cu operațiuni de distilare avinului și maturare pentru brandy.

   

  Zeci de ani de prosperitate și experiență în producția de băuturi alcoolice au permis companiei spaniole să dețină în prezent 6 podgorii (cu 6 vinării) ce însumează 1300 de hectare, într-un climat excepțional. Vinurile Torres sunt produse din soiuri tradiționale spaniole (Verdejo, Tempranillo), dar și soiuri cultivate în toată lumea (Sauvignon Blanc și Syrah).

   

  Acest cupaj a fost obținut pentru prima dată în anul 1960, atunci când Miguel Torres a decis să creeze un cupaj roșu inspirat de sangele taurului. În spaniolă numele Torres este legat de cuvântul spanio toro, ce se traduce în taur, iar acesta este și un simbol național datorită tradiționalelor coride din marile orașe spaniole.

   

   

  ASPECT: Roșu închis.

   

  MIROS: Cele trei soiuri aduc aromele frumoase de fructe roșii, în special mure sălbatice, urmate succint de fum din lemn tare.

   

  GUST: Textura este catifelată, groasă, asemenea sângelui de taur. Se păstrează aromele de fructe roșii și negre însoțite de aceleași note firave de fum.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spaniol tradițional ce merită degustat la un festin cu preparate din carne roșie / vânat condimentat.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  45,22 RON
Grilă Listă