Mezcal

Mezcal este o bautura obtinuta din distilarea oricarui tip de agave. Pentru a se obtine bautura se alege miezul plantei, numit piña, un suc care este extras, lasat sa fermenteze apoi este distilat prin metode clasice. Mezcalul este un distilat cu procent ridicat de alcool, in jur de 40% pentru majoritatea sortimentelor produse industrial.


Mezcalul este un distilat ce permite pastratrea si maturarea pentru perioade de 12 luni pana la 12 ani, in butoaie de stejar. Multe dintre sortimentele comercializate de producatorii mexicani sunt maturate pentru a le imprima diferite arome prin contactul bauturii cu lemnul butoaielor de stejar, folosite anterior la maturarea altor tipuri de bauturi (rom, whisky).


Agave (sau maguey), este o planta de mari dimensiuni, cu frunze late, specifica regiunilor aride din America de Nord si regiunilor tropicale din America de Sud. Mezcalul a fost obtinut pentru prima data de conchistadorii spanioli, in timpul campaniilor de colonizare a Americilor (Lumea Noua), inceputa in 1519.


De peste 200 de ani procesele de productie a Mezcalului in regiunile din Mexic au ramas neschimbate. Mezcalul este produs in cele mai mari cantitati in statul Oaxaca, urmata de Durango, Guanajuato, Guerrero, San Luis Potosí, Tamaulipas, Zacatecas, Michoacan si Puebla.


Cu toate ca este mai putin populara decat tequila (obtinuta doar din agava albastra), Mezcal este fabricat in Mexic si exportat in Japonia si Statele Unite.


Pe Beicevrei.ro, in categoria dedicata mezcalului, iti oferim trei sortimente produse in Oaxaca, de Illegal Mezcal, un brand mexican cu o poveste interesanta si o bautura care asteapta sa fie descoperita intr-un shot sec sau intr-un cocktail revigorant.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
 • Ilegal - Mezcal Anejo - 0.5L , Alc: 40% Ilegal - Mezcal Anejo - 0.5L , Alc: 40%

  Ilegal - Mezcal Anejo - 0.5L , Alc: 40%

  Ilegal Mezcal este o bautură mexicană, produsă din 2004, apropiată de tequila, cu începuturi rebele, care i-au inspirat numele. Înainte de a fi exportată cu acte în regulă, licoarea era adusă ilegal de John Rexer, din Oaxaca, Mexic, peste graniță, în Antigua, Guatemala, pentru a fi savurată de toți cei care frecventau barul său, numit Café No Se.

   

  Alături de Ilegal Joven, John Rexer aduce publicului un alt sortiment de vază al distileriei sale: Ilegal Anejo. Această băutură are un spirit curajos, ce se ridică la nivelul băuturilor de tip scotch și coniac, faimoase în toată lumea.

  Anejo, care înseamnă ‘bătrân’, este obținut după maturarea continuă timp de 13 luni, în butoaie din lemn de stejar american, stejar franțuzesc și butoaie folosite la păstrarea bourbonului.

   

   

  ASPECT: Licoare galbuie, ce reflectă perfect lumina naturala prin sticla albă.

   

  MIROS: Tente de miere, fum subțire, agave amestecate cu ierburi uscate, puțin mineral și cirese.

   

  GUST: Buchetul prezent în fiecare pahar oferă notele fine de flori proaspete, coajă de lamaie si ulei de mentă. O concluzie rapidă ne oferă identitatea unei băuturi puțin sărată, dominată de ierburi, cu o tentă de fum.

   

  FINISH: Anejo aduce un finish usor pământiu - revine mineralul, ce a fost extras cu greu de agave, direct din terenul arid al Mexicului.  

  347,48 RON
 • Herencia de Sanchez Espadin - Mezcal 0.7L Herencia de Sanchez Espadin - Mezcal 0.7L

  Herencia de Sanchez Espadin - Mezcal 0.7L

  La Herencia de Sanchez se traduce în “moștenirea lui Sanchez”, și este o afacere de familie din Mexic, aflat la ce de-a treia generație. Herencia de Sanchez își are originile în Candelaria Yegolé, un orășel mic din sud estul Văii Tlacolua, la poalele munților Sierra Sur (aproape de Oaxaca).

   

  Mezcalul din Candelaria Yegolé este produs sub stricta supraveghere și implicare a maestrului Romulo Sanchez Parada. Recoltarea, coacerea în cuptor, fermentarea și distilare este realizată cu muncă manuală și instalații din cupru artizanale, de mici dimensiuni, ce oferă aromele clasice ale distilatelor originale din Mexic.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Citrice, guava, ananas, tutun proaspăt și vanilie dulce.

   

  GUST: Portocale uscate, sirop de piersici, ierburi verzi și piper negru.

   

  FINISH: Mediu. Subtil și condimentat.

   

  151,73 RON
 • Rey Campero Espadin - Mezcal 0.7L Rey Campero Espadin - Mezcal 0.7L
  -18%

  Rey Campero Espadin - Mezcal 0.7L

  Rey Campero este unul dintre cele două brand-uri de mezcal, oferite lumii întregi de o familie aflată la cea de-a treia generație și o echipă dedicată din Mexic. Rey Campero este produs în Candelaria Yegolé, un orășel mic din sud estul Văii Tlacolua, la poalele munților Sierra Sur (statul Oaxaca).

   

  Mezcalul din Candelaria Yegolé este produs sub stricta supraveghere și implicare a maestrului Romulo Sanchez Parada. Recoltarea, coacerea în cuptor, fermentarea și distilare este realizată cu muncă manuală și instalații din cupru, artizanale, de mici dimensiuni, ce oferă aromele clasice ale distilatelor originale din Mexic.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Rey Campero aduce o parte din aromele altor băuturi și preparate din bucătăria mexicană. Parfumul subtil aduce aminte de o băutură din ananas fermentat, numită Tepache, ceva vegetal (paie), și măsline în saramură.

   

  GUST: Surprinzător, acest mezcal este bogat în arome dulci-amărui din coajă de portocală, bezele și Hoja Santa (frunza de piper mexican), o plantă aromatică cu origini în Oaxaca.

   

  FINISH: Lung. O senzație de căldură lăsată de tăria distilatului. În final sunt prezente și note de oregano, tutun și lut.

   

  Preț normal: 192,78 RON

  Special Price 158,73 RON

  (-34,05 RON)
 • Rey Campero Mexicano - Mezcal 0.7L Rey Campero Mexicano - Mezcal 0.7L
  -21%

  Rey Campero Mexicano - Mezcal 0.7L

  Rey Campero, sau Regele câmpiilor este unul dintre cele două brand-uri de mezcal, oferite lumii întregi de o familie aflată la ce de-a treia generație și o echipă dedicată din Mexic. Rey Campero este produs în Candelaria Yegolé, un orășel mic din sud estul Văii Tlacolua, la poalele munților Sierra Sur (statul Oaxaca).

   

  Mezcalul din Candelaria Yegolé este produs sub stricta supraveghere și implicare a maestrului Romulo Sanchez Parada. Agavele Maguey, numite și Rhodacantha, fac parte dintr-o specie rară, ce se găsește în pădurile de pin și stejar, la mare altitudine, în munții Sierra Sur, sau în pantele scăldate de soare.

   

  Recoltarea, coacerea în cuptor, fermentarea și distilare este realizată cu muncă manuală și instalații din cupru, artizanale, de mici dimensiuni, ce oferă aromele clasice ale distilatelor originale din Mexic.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Rey Campero este aproape închis simțului olfactiv. Chiar și pentru cele mai antrenate simțuri, tot ceea ce răzbate este un ton subtil de distilat.

   

  GUST: Pe papile, acest mezcal se dezvăluie cu note de fum din lemn de foc, boabe de cafea prăjite și ardei gras, verde, amestecat cu ardei iute (chilli).

   

  FINISH: Mediu spre lung. Cald, dulce și ușor floral.

   

  Preț normal: 360,57 RON

  Special Price 284,31 RON

  (-76,26 RON)
Grilă Listă