Amaro

Amaro este varianta italiana a baututurii cunoscute in toata lumea sub numele de bitter. Amaro este un lichior aperitiv obtinut din plante, distilat si zahar, cu tarie alcoolica cuprinsa intre 16 si 40%. Amaro este obtinut dintr-un amestec de ierburi aromatice, radacini, flori, pielite si /sau coji din fructe citrice, alcool neutru (sau alcool din vin) si sirop din zahar. Doar varietatile de bitter produse in Italia pot fi denumite amaro, iar reteta si metodele de productie au origini in secolul al XIX-lea, in manastiri si farmacii.


Amaro se consuma sec, alaturi de o cuta de lamaie, portocala, cu gheata sau in amestec cu apa tonica. Amaro nu trebuie confundat cu amaretto, o alta bautura italiana aromatizata cu samburi de caise sau alte fructe cu sambure tare, sau migdale. Amarone este diferit si de amarone, un vin rosu, sec, din regiunea Veneto. 


Pe Beicevrei.ro, in categoria Bitter & Vermouth, aveti la dispozitie cele mai cunoscute brand-uri de amaro, autentic italian: Galliano, Fratelli Averna, Nonino, Montenegro s.a.

Grilă Listă
 • Nonino - Lichior Amaro Quintessentia - 0.7L, Alc: 35% Nonino - Lichior Amaro Quintessentia - 0.7L, Alc: 35%

  Nonino - Lichior Amaro Quintessentia - 0.7L, Alc: 35%

  Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazino Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

   

  De peste 120 de ani descendenții lui Orazino produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

   

  Amaro Nonino Quintessentia a fost obținut pentru prima dată în Friuli, la granița încărcată de cultura romană, arabă, celtică și slavă. Licoarea reține bogăția de arome din ierburi folosite de civilizații antice, dar și ingrediente aduse din țări exotice. Printre ierburile folosite sunt: gențiană, șofran, lemn dulce, rubarbă, portocală dulce și amară, tamarind, coajă de quassia, coajă din arbore de chinină și galenga.

   

  Quintessentia este un sortiment maturat în butoaie din regiunile franceze Nevers și Limousin, dar și alte butoaie din stejar, folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip sherry.

   

   

  ASPECT: Ambră.

   

  MIROS: Parfum intens de ierburi aromatice, portocale amare și o notă de caramel ars.

   

  GUST: Quintessentia este un bitter tradițional italian, numit amaro, de aceea gustul va fi fără îndoială dulce-amărui. Dulce din caramel și puțină vanilie, amărui și complex datorită ierburilor, distilatului de struguri și notelor extrase din maturarea în baricuri din stejar francez. 

   

  FINISH: Lung spre memorabil. Aromele rămân pe papile pentru câteva minute bune și te îndeamnă să repeți experiența cu prima ocazie.

   

  101,75 RON
 • Galliano - Bitter Amaro L’aperitivo - 0.5L, Alc: 24% Galliano - Bitter Amaro L’aperitivo - 0.5L, Alc: 24%

  Galliano - Bitter Amaro L’aperitivo - 0.5L, Alc: 24%

  Galliano reprezintă tot ce este mai bun din spiritul Italiei: O atracție puternică față de produsele pure, o materializare irezistibilă a imaginației și flerului de artizan. În plus, încrederea că tot ce ține de producția acestei băuturi trebuie făcut cu multă dedicare și corectitudine.

  Rețeta unică cu procent de 24% alcool, include numeroase extracte din citrice și amestecuri originare din țările Mediteraneene: portocală, bergamotă, portocală amară, chinotto, mandarină și grapefruit. Acest mix unic include și o doză subtilă din esența L’Autentico, un alt sortiment de vază al gamei (compus din distilat din 30 de ierburi, inclusiv, anason mediteraneean, ienupăr, nucșoară, lemn de santal, salvie, levanțică, mentă, scorțișoară și vanilie).

  Toate aceste ingrediente sunt macerate și lăsate la păstrare pentru două săptămâni pentru a se culege în final tot ce este mai bun din fructe, plante și ierburi. După perioada de maturare, toate extractele sunt filtrate și adăugate în amestecul final, ce se poate numi fără ezitare, Galliano L'Aperitivo.

  Respectul pentru moștenire și tradiție, deschiderea pentru tot ce este modern, o energie, un zâmbet - ‘un sorriso’ - cum spun italienii… și dragoste de viață, acesta este Galliano, spiritul italian.

  65,93 RON
 • 71,57 RON
 • Fratelli - Lichior aperitiv Averna Amaro - 0,7L, Alc: 29%

  Fratelli Averna Amaro este un lichior italian, cu un gust dulce-amar unic,delicat şi echilibrat produs în Caltanissetta, Sicilia în anul 1868. În gustul său distingi nuanţe de portocală amară, rozmarin, genţiană sau lămâie.
  Averna este un digestiv clasic, adesea servit cu gheaţă, şi este de asemenea un ingredient în unele cocktailuri.
  73,89 RON
Grilă Listă