Amaro

Amaro este varianta italiana a baututurii cunoscute in toata lumea sub numele de bitter. Amaro este un lichior aperitiv obtinut din plante, distilat si zahar, cu tarie alcoolica cuprinsa intre 16 si 40%. Amaro este obtinut dintr-un amestec de ierburi aromatice, radacini, flori, pielite si /sau coji din fructe citrice, alcool neutru (sau alcool din vin) si sirop din zahar. Doar varietatile de bitter produse in Italia pot fi denumite amaro, iar reteta si metodele de productie au origini in secolul al XIX-lea, in manastiri si farmacii.


Amaro se consuma sec, alaturi de o cuta de lamaie, portocala, cu gheata sau in amestec cu apa tonica. Amaro nu trebuie confundat cu amaretto, o alta bautura italiana aromatizata cu samburi de caise sau alte fructe cu sambure tare, sau migdale. Amarone este diferit si de amarone, un vin rosu, sec, din regiunea Veneto. 


Pe Beicevrei.ro, in categoria Bitter & Vermouth, aveti la dispozitie cele mai cunoscute brand-uri de amaro, autentic italian: Galliano, Fratelli Averna, Nonino, Montenegro s.a.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • Ramazzotti - Bitter Amaro - 0.7L, Alc: 30% Ramazzotti - Bitter Amaro - 0.7L, Alc: 30%

    Ramazzotti

    Ramazzotti - Bitter Amaro - 0.7L, Alc: 30%

    Ramazzotti este cea mai veche casă italiană specializată în producția de lichior amaro, autentic. Compania a fost înființată în 1815, la Milano, de Ausano Ramazzotti. Una dintre băuturile simbolice ale Italiei a fost produsă după rețeta creată de Ramazzotti, ce include 33 de ierburi aromatice și rădăcini.

     

    După mai bine de 200 de ani de când a fost creată, rețeta lui Ramazzotti este pusă în practică la fabrica din regiunea Piemont, orășelul Canelli, fără a fi schimbată, fără a se adăuga coloranți sau aditivi. Printre cele mai ușor de recunoscut arome se află cele din portocale dulci, extract din arbust cinchona (chinină), rubarbă, gențiană și anason stelat ce îi oferă o aromă inconfundabilă și tipică în același timp.

     

    Acest lichior se savurează tradițional ca digestiv, sec sau cu gheață și garnisit cu o felie de lămâie sau portocală.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar închis, cu tentă roșiatică.

     

    MIROS: Parfum de fructe de pădure și citrice balansate de lemn dulce și ciocolată amară.

     

    GUST: Mai mult amărui decât dulce, cu siguranță complex și bine echilibrat, cu arome de fructe roșii sălbatice, citrice, cafea espresso, ciocolată neagră, lemn dulce, alune și mirodenii.

     

    FINISH: Amestecul tumultuos solicită simțurile, apoi le lasă să se relaxeze cu un gust final lung, lemnos, fructat, sec, apoi amar, lăsat de vegetalele macerate.

     

    58,89 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Branca - Fernet - 0.7L, Alc: 39% Branca - Fernet - 0.7L, Alc: 39%

    Branca

    Branca - Fernet - 0.7L, Alc: 39%

    Lichiorul produs de compania italiană Branca este un etalon al băuturilor de tip fernet la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea. 

     

    Din generație în generație, Branca produce fernetul din 27 de ierburi, după o formulă secretă. Cele zece plante și condimente folosite in producția fernetului, dezvăluite de Branca sunt: chinină, rubarbă, mușețel, scorțișoară, frunze de tei, iris, șofran, curcumă, galingale (din familia ghimbirului) și smirnă.

     

     

    ASPECT: Maro închis.  

     

    MIROS: Din amestecul de ierburi începe să se ivească menta. Pe măsura ce înaintăm cu degustarea se simt și alte ierburi, dintre care remarcă smirna.

     

    GUST: Menta este vedeta, urmată de smirnă, acoperită în scurt timp de condimentele (piper) și fructe cu zahăr, fierte pentru o dulceață de casă.

     

    FINISH: Finish lung de mentă, fructe și gust sec / amar din distilat de lichior.

     

    93,04 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc:  28% Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc:  28%

    Lucano 1894

    Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 28%

    Lichiorul Lucano a fost produs pentru prima dată în 1894, în orășelul Pisticci din Italia, după o rețetă secretă a cavalerului Pasquale Vena. În laboratorul său, folosit pentru producția de dulciuri, Pasquale a stabilit rețeta finală pentru lichiorul Amaro Lucano după ce a experimentat cu multe amestecuri de ierburi.

     

    Fiind pasionat de preparate cu proprietăți medicinale în timpul său, Pasquale a ales ierburi ce sunt păstrate în rețeta actuală. Din peste 30 de ingrediente folosite de producătorul italian, 11 sunt sunt menționate și sunt aduse în principal din Europa și Africa: artemisia absinthium (pelin), artemisia pontica (pelin din Italia) salvie, musk yarrow (coada șoricelului de munte), ciulin, coajă de portocală amară, gențiană, semințe de angelica, boabe de soc, rută, aloe și ulei esențial de scorțișoară.

     

    Ierburile sunt selectate, uscate natural și mărunțite, apoi amestecate și macerate în soluție de alcool pur cu apă. Acest amestec de ierburi este presat, iar sucul colectat este completat cu o infuzie din ingrediente secrete alese de Pasquale Vena (descendentul fondatorului). După această fază extractul este testat în laborator, apoi maturat timp de 5 luni. Urmează un nou amestec în cisterne mari, unde se adaugă alcool pur, uleiuri esențiale, apă, extractul maturat, zahăr, caramel și mai multă apă. În final lichiorul este filtrat și îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Maro-închis, cu reflexii roșiatice.

     

    MIROS: Un lichior complex, cu parfum de stafide și prune, cuișoare și vișine amare pe un fundal cu note de vin roșu. Un lichior tradițional amaro mai fructat decât alte variante, cu o notă de cola.

     

    GUST: Pe papile este foarte complex, cu note mai intense de cola, lemn dulce, cafea, ciocolată amară, coajă de portocală și un melanj de fructe macerate și uscate - stafide, smochine și o tușă de rubarbă. 

     

    FINISH: Notele florale revin pe simțuri cu violete și liliac ce lasă un gust final amar și foarte lung.

     

    60,89 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averna - Lichior Amaro Siciliano - 0.7L, Alc: 29% Averna - Lichior Amaro Siciliano - 0.7L, Alc: 29%

    Averna

    Averna - Lichior Amaro Siciliano - 0.7L, Alc: 29%

    Amaro este o băutură cu tradiție îndelungată în Italia. Rețeta secretă pentru Amaro Averna a fost creată la începutul secolului al XIX-lea de călugării Benedictini din Abbazia Di Santo Spirito. Istoria acestei băuturi se leagă de familia Averna încă din 1868, anul în care Salvatore Averna, un negustor de țesături, primește rețeta de la un călugăr și începe producția în distileria proprie.

     

    La începutul anilor 1900, fiul fondatorului, Francesco, a prezentat băutura în toată țara, la diferite evenimente. În decenii de activitate Averna și-a dezvoltat produsele și a devenit cunoscută în Europa cât și în SUA, iar eticheta actuală prezintă istoria companiei italiene, cum ar fi blazonul casei de Savoy sau inscripția patentului regal.

     

    După zeci de ani de activitate Averna își produce faimosul amaro după aceeași rețetă în distileria din orașul Caltanissetta din Sicilia. Aromele băuturii sunt oferite de infuzia de ierburi produsă în Caltanissetta. Producția începe cu amestecul de ierburi, rădăcini, condimente, apoi alte ingrediente cum ar fi rodia, uleiurile esențiale de portocale amare și lămâi, măcinate, amestecate și infuzate cu alcool pentru a se extrage aromele intense. Averna este un amaro autentic italian, recomandat ca aperitiv, sec sau cu gheață și lămâie.  

     

     

    ASPECT: Maro închis, cu reflexii de bronz.

     

    MIROS: Parfumul acestui amaro trezește simțurile, apoi dezvăluie arome de cola și condimente, portocală amară, vegetale și scoarță, iasomie, chinină și scrum.  

     

    GUST: Amărui și puțin picant, cu arome din coajă de portocală, cafea, lemn dulce, gențiană, chinină, caramel și cola cu rozmarin.

     

    FINISH: Post gustul este mediu spre lung, cu note de lemn dulce, cola, cacao și ierburi macerate.

     

    78,75 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Branca - Fernet Menta - 0.7L, Alc: 28% Branca - Fernet Menta - 0.7L, Alc: 28%

    Branca

    Branca - Fernet Menta - 0.7L, Alc: 28%

    Lichiorul produs de compania italiană Branca este un etalon al băuturilor de tip fernet la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea. 

     

    Din generație în generație, Branca produce fernetul din 27 de ierburi, după o formulă secretă. Cele zece plante și condimente folosite in producția fernetului, dezvăluite de Branca sunt: chinină, rubarbă, mușețel, scorțișoară, frunze de tei, iris, șofran, curcumă, galingale (din familia ghimbirului) și smirnă.

     

    Secretul din spatele formulei de amestec și restul plantelor folosite de distileriile Branca rămân aceleași și pentru lichiorul cu extract de mentă, bazat pe o poveste interesantă.

     

    Sortimentul cu mentă a fost inspirat de obiceiul sopranei Maria Callas de a savura fernetul clasic de la Branca cu un strop de sirop de mentă. Lichiorul cu un procent ridicat de mentă a fost produs pentru prima dată în 1960 și a primit cele mai bune recenzii din partea publicului.

     

     

    ASPECT: Maro închis.  

     

    MIROS: Din amestecul de ierburi se ivește discret aroma de mentă. Pe măsură ce este savurat, lichiorul dezvăluie și aroma de smirnă.

     

    GUST: Menta este vedeta, urmată de alte ierburi aromatice. Smirna este cucerită de condimente (piper) și arome de fructe fierte cu zahăr (dulceață).

     

    FINISH: Post gust lung de mentă și fructe.

     

    90,24 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Lichior Amaro  Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35% Nonino - Lichior Amaro  Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35%

    Nonino

    Nonino - Lichior Amaro Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Amaro Nonino Quintessentia a fost obținut pentru prima dată în Friuli, la granița încărcată de cultura romană, arabă, celtică și slavă. Licoarea reține bogăția de arome din ierburi folosite de civilizații antice, dar și ingrediente aduse din țări exotice. Printre ierburile folosite sunt: gențiană, șofran, lemn dulce, rubarbă, portocală dulce și amară, tamarind, coajă de quassia, coajă din arbore de chinină și galenga.

     

    Quintessentia este un sortiment maturat în butoaie din regiunile Nevers și Limousin, dar și alte butoaie din stejar, folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip sherry.

     

     

    ASPECT: Ambră.

     

    MIROS: Parfum intens de ierburi aromatice, portocale amare și o notă de caramel ars.

     

    GUST: Quintessentia este un bitter tradițional italian, numit amaro, de aceea gustul va fi fără îndoială dulce-amărui. Dulce din caramel și puțină vanilie, amărui și complex datorită ierburilor, distilatului de struguri și notelor extrase din maturarea în baricuri din stejar franțuzesc. 

     

    FINISH: Lung spre memorabil. Aromele rămân pe papile pentru câteva minute bune și te îndeamnă să repeți experiența cu prima ocazie.

     

    143,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Montenegro - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 23% Montenegro - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 23%

    Montenegro

    Montenegro - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 23%

    După ani de călătorii cu vasele italiene, în toate colțurile lumii, de unde a cules 40 de ingrediente (ierburi, mirodenii, rădăcini și fructe exotice), Stanislao Cobianchi s-a întors în Italia, la Bologna și creat un lichior special. În 1885 Stanislao a fondat în Bologna compania Gruppo Montenegro, prezentă astăzi printre cei mai mari producători din Europa.

     

    Pasionat de arta distileriei, a poțiunilor și a alchimiei din acele vremuri, Cobianchi a reușit să obțină un lichior numit inițial Elisir Lungavita. După 11 ani, elixirul vieții lungi a fost redenumit Amaro Montenegro și dedicat Prințesei Elena de Muntenegru, care a devenit Regina Italiei.

     

    În prezent, este urmată aceeași rețetă cu 40 de ingrediente, știută doar de câțiva oameni dedicați, asemenea fondatorului, să păstreze caracterul unic al acestui lichior. Cu toate acestea, sunt cunoscute câteva dintre ingredientele delicate, prezente în miros și gust: condimente (scorțișoară, cuișoare și nucșoară), citrice (portocale dulci, amărui și mandarine uscate) și ierburi / plante aromatice (semințe de coriandru, măghiran, oregano și amestec din mai multe feluri de pelin - Artemisia).

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Parfumul este vibrant și fructat de mandarine, bomboane cu caramel și amestec de coriandru proaspăt cu piper alb.

     

    GUST: La început este dulce, apoi este puțin amărui, ca o limonadă sau coajă de portocală rasă. Condimentele se păstrează prin amestecul de coriandru, vanilie și cuișoare.

     

    FINISH: Amărui și citric. În ansamblu un amaro italian mult mai generos și mai dulce decât alte lichioruri amare produse în Italia.

     

    89,41 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Grilă Listă