Amaro

Amaro este varianta italiana a baututurii cunoscute in toata lumea sub numele de bitter. Amaro este un lichior aperitiv obtinut din plante, distilat si zahar, cu tarie alcoolica cuprinsa intre 16 si 40%. Amaro este obtinut dintr-un amestec de ierburi aromatice, radacini, flori, pielite si /sau coji din fructe citrice, alcool neutru (sau alcool din vin) si sirop din zahar. Doar varietatile de bitter produse in Italia pot fi denumite amaro, iar reteta si metodele de productie au origini in secolul al XIX-lea, in manastiri si farmacii.


Amaro se consuma sec, alaturi de o cuta de lamaie, portocala, cu gheata sau in amestec cu apa tonica. Amaro nu trebuie confundat cu amaretto, o alta bautura italiana aromatizata cu samburi de caise sau alte fructe cu sambure tare, sau migdale. Amarone este diferit si de amarone, un vin rosu, sec, din regiunea Veneto. 


Pe Beicevrei.ro, in categoria Bitter & Vermouth, aveti la dispozitie cele mai cunoscute brand-uri de amaro, autentic italian: Galliano, Fratelli Averna, Nonino, Montenegro s.a.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
 • Galliano - Bitter Amaro L’aperitivo - 0.5L, Alc: 24% Galliano - Bitter Amaro L’aperitivo - 0.5L, Alc: 24%

  Galliano - Bitter Amaro L’aperitivo - 0.5L, Alc: 24%

  Galliano reprezintă tot ce este mai bun din spiritul Italiei: o atracție puternică față de produsele pure, o materializare irezistibilă a imaginației și flerului de artizan, dedicare și corectitudine.

   

  Rețeta unică cu procent de 24% alcool, include extracte din citrice și amestecuri Mediteraneene: portocală, bergamotă, portocală amară, chinotto, mandarină și grapefruit. Acest mix unic include și o doză subtilă din L’Autentico, un alt sortiment de vază al gamei (compus din distilat din 30 de ierburi, inclusiv, anason mediteraneean, ienupăr, nucșoară, lemn de santal, salvie, levanțică, mentă, scorțișoară și vanilie).

   

  Toate aceste ingrediente sunt macerate și lăsate la păstrare pentru două săptămâni pentru a se culege în final tot ce este mai bun din fructe, plante și ierburi. După perioada de maturare, toate extractele sunt filtrate și amestecate pentru Galliano L'Aperitivo.

   

  Respectul pentru moștenire și tradiție, deschiderea pentru tot ce este modern, o energie, un zâmbet - ‘un sorriso’ - cum spun italienii - și dragoste de viață. Acesta este Galliano, spiritul italian.

   

   

  ASPECT: Rubiniu deschis.

   

  MIROS: Un bitter care își declară de la primele note clasa și rafinamentul băuturilor create la sfârșitul secolului al XIX-lea. Coji de portocale, grepfrut roz, șerbet de portocală, cireșe, piper negru, vanilie și puțin parfum de flori inspiră o parte din Epoca Frumoasă.

   

  GUST: Pe limbă se simte echilibrat, bine structurat, cu un gust ușor amar din coajă de portocale și grepfrut, piper negru ce pișcă ușor, apoi face loc vaniliei și trandafirului.  

   

  FINISH: Gustul final nu se lasă așteptat, dar nici nu este grăbit: în ritmul propriu, piperul negru persistă alături de coaja de citrice, cireșe și trandafir.  

   

  67,47 RON
 • Nonino - Lichior Amaro Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35% Nonino - Lichior Amaro Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35%

  Nonino - Lichior Amaro Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35%

  Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

   

  De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

   

  Amaro Nonino Quintessentia a fost obținut pentru prima dată în Friuli, la granița încărcată de cultura romană, arabă, celtică și slavă. Licoarea reține bogăția de arome din ierburi folosite de civilizații antice, dar și ingrediente aduse din țări exotice. Printre ierburile folosite sunt: gențiană, șofran, lemn dulce, rubarbă, portocală dulce și amară, tamarind, coajă de quassia, coajă din arbore de chinină și galenga.

   

  Quintessentia este un sortiment maturat în butoaie din regiunile Nevers și Limousin, dar și alte butoaie din stejar, folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip sherry.

   

   

  ASPECT: Ambră.

   

  MIROS: Parfum intens de ierburi aromatice, portocale amare și o notă de caramel ars.

   

  GUST: Quintessentia este un bitter tradițional italian, numit amaro, de aceea gustul va fi fără îndoială dulce-amărui. Dulce din caramel și puțină vanilie, amărui și complex datorită ierburilor, distilatului de struguri și notelor extrase din maturarea în baricuri din stejar franțuzesc. 

   

  FINISH: Lung spre memorabil. Aromele rămân pe papile pentru câteva minute bune și te îndeamnă să repeți experiența cu prima ocazie.

   

  101,75 RON
 • Montenegro - Lichior Amaro 0.7L, Alc: 23% Montenegro - Lichior Amaro 0.7L, Alc: 23%
  -4%

  Montenegro - Lichior Amaro 0.7L, Alc: 23%

  După ani de călătorii cu vasele italiene, în toate colțurile lumii, de unde a cules 40 de ingrediente (ierburi, mirodenii, rădăcini și fructe exotice), Stanislao Cobianchi s-a întors în Italia, la Bologna și creat un lichior special.

   

  Pasionat de arta distileriei, a poțiunilor și a alchimiei din acele vremuri, Cobianchi a reușit să obțină un lichior numit inițial Elisir Lungavita. După 11 ani, elixirul vieții lungi a fost redenumit Amaro Montenegro și dedicat Prințesei Elena de Muntenegru, care a devenit Regina Italiei.

   

  În prezent, este urmată aceeași rețetă cu 40 de ingrediente, știută doar de câțiva oameni, dedicați, asemenea fondatorului, să păstreze caracterul unic al acestui lichior. Cu toate acestea, sunt cunoscute câteva dintre ingredientele delicate, ușor de recunoscut în miros și gust: condimente (scorțișoară, cuișoare și nucșoară), citrice (portocale dulci, amărui și mandarine uscate) și ierburi / plante aromatice (semințe de coriandru, măghiran, oregano și amestec din mai multe feluri de pelin - Artemisia).

   

   

  ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Parfumul este vibrant și fructat de mandarine, bomboane cu caramel și amestec de coriandru proaspăt cu piper alb.

   

  GUST: La început este dulce, apoi este puțin amărui, ca o limonadă sau coajă de portocală rasă. Condimentele se păstrează prin amestecul de coriandru, vanilie și cuișoare.

   

  FINISH: Amărui și citric. În ansamblu un amaro italian mult mai generos și mai dulce decât alte lichioruri amare produse în Italia.

   

  Preț normal: 71,57 RON

  Special Price 68,68 RON

  (-2,89 RON)
Grilă Listă