Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L

  Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L

  După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. În perioada interbelică vinurile din Tohani sunt legate de viața Principelui Nicolae al României, iar după 1989 această parte a țării au devenit din nou un loc de interes pentru viticultori.

   

  Începând cu anul 2000 terenurile din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care oferă cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate, în 2012 Moșia Tohani a devenit furnizor al Casei Regale.

   

  Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.

   

  Pachetul conține 6 sticle de vin de 0.7L Mosia Tohani, din soiul Fetească Neagră, cu anii de producție consecutivi: 2011,2012,2013,2014,2015 și 2016. 

   

  3.949,96 RON
 • Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

   

  În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

   

  Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Roșu-închis, cu ușoare reflexii de rubin.

   

  MIROS: Feteasca de la Averești, maturată timp de 24 de luni în baricuri din stejar românesc delectează simțurile cu buchetul format din arome de fructe și vanilie cu note de ciocolată.

   

  GUST: Aroma de fructe își are esența în prunele uscate pe nuiele, de unde și o notă subtilă de lemn natural. Finalul este ușor astringent și condimentat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

   

 • Catleya - Perfect Simplu - Rosu Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% Catleya - Perfect Simplu - Rosu Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

  Catleya - Perfect Simplu - Rosu Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 13.8%

   

  VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

   

  Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe vechile pământuri ale lui Bibescu.

   

   

  ASPECT: Roșu cu tente de magenta.

   

  MIROS: Regăsim în el atât arome florale și fructate (violete, cireșe amare) cât și pe cele specifice soiului, de ierburi proaspăt tăiate, și chiar note de lemn dulce.

   

  GUST: Plin de fruct, cu un corp elegant, echilibrat de timpul petrecut în baricuri de stejar românesc.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14% Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale obținute în această zonă.

   

  Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

   

  Fetească Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol cu straturi de granit, fermentat în condiții controlate în prezența drojdiei naturale. Un vin maturat în butoaie de stejar, cu profil aromatic unic, pentru toți cei care doresc un monosoi premium din Transilvania.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Aromă de fructe roșii de pădure cu notă de vegetație uscată de pădure (pământiu) și alcool bine integrat.

   

  GUST: Mătăsos cu note de fructe roșii, inclusiv struguri roșii, răscopți. Pare și o notă de condiment, acoperită repede de tanini vioi. Post gust lung, aromat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor cu condimente verzi si mere coapte.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Rubiniu, strălucitor.

   

  MIROS: Red Cuvee este unul dintre vinurile mature, robuste, care necesită puțină răbdare în descifrarea tainelor sale. Se deschide cu vigoarea aromelor de rodii și căpșuni, cu final de note lemnoase, dulci și vanilie. 

   

  GUST: Revigorant, sprinten să încerce papilele cu tanini și aroma dulce-amăruie a cireșelor, care se strecoară în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de clasă, serios și înzestrat cu arome potrivite la mese cu pastramă din carne de miel, gulaș sau alături de o mâncare cu specific mediteranean. La o simplă degustare se remarcă alături de câteva cubulețe de brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

   

  Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

   

  Asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, acest monosoi de Fetească Neagră ia naștere în vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Mustul de Fetească Neagră maturat în vase de inox este cupajat cu must din același soi maturat la baric (65-70%). Din cele două loturi maturate diferit a rezultat un vin echilibrat, energic dar și matur, cu arome fine și consistente.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii scurte de rubin.

   

  MIROS: Parfum de fructe roșii, vegetale uscate, pământii, urmate de note foarte scurte de lemn umed.

   

  GUST: Pe papile se păstrează frumos fructele roșii, ce se rezumă încet la note de prune uscate, afumate, cacao și doar puțin stejar. Taninurile tinere aduc un post gust vioi, lung, echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi extraordinar alături de preparate tradiționale din carne (sărmăluțe, tochitură), porc, vită și vânat la grătar, paste și brânzeturi tari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15% Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15%

  Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 15%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

   

  În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Numit după fondatorul cramei, Guy Tyrel de Poix, acest monosoi din Fetească Neagră prezintă un buchet complex din fructe negre bine coapte, prună ușor afumată, afine, piper negru, stafide și vanilie.

   

  GUST: Buchetul generos este redus la esențial: fructe răscoapte și condimente, urmate de tanini fini, puternici. Post gust fructat, lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate din carne de vită cu ciuperci în sos de piper, iepure la cuptor și prăjitură cu ciocolată lava cake.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 12 ani).

   

 • Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

   

  Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

   

  Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Buchet cu note simple de prune uscate și fructe de pădure.

   

  GUST: Prune uscate cu o notă subțire de fum, alte fructe uscate, vișine coapte și condimente fine, acoperite treptat de alcoolului bine integrat și taninii ce lasă un gust final lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest monosoi roșu alături de preparate din carne de porc tocată (sarmale, ardei umplut cu sos roșu) și carne roșie la grătar.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Serafim - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.9% Serafim - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.9%

  Serafim - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.9%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.9%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

   

  MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

   

  GUST: Textură catifelată cu arome fructate. Prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparatele din carne roșie cu sos de brânză, sarmale, musaca, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

   

 • Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii violacee.

   

  MIROS: Parfum de vin maturat la baric cu arome de piper negru, prune uscate și note de fructe roșii coapte și stafide.

   

  GUST: Fructele negre, murele, afinele și prunele coapte stau persistent pe papile, alături de tanini fini, dar puternici ce dau un final lung și astringent.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate consistente din miel la cuptor, gulaș austriac cu carne de vită și brânzeturi tari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

   

 • Folklore - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Folklore - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Folklore - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri franceze cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

   

  Vinul de Fetească Neagră aduce pe etichetă o mască tradițională românească ce simbolizează Malanca. Întâlnită în nordul Moldovei, tradiția are loc în ajunul anului nou, când un grup de personaje în frunte cu un băiat îmbrăcat în haine de mireasă, merge pe la toate casele unde locuiesc fete virgine.

   

  Conduse de un singur colindător, personajele pun în scenă diferite jocuri (capra, căprioara, calul, frumoasa și urâtul), iar fetele nemăritate se îmbracă în straie de sărbătoare și aduc tuturor preparate dulci.  

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Note elegante de ciocolată, vanilie și piper.

   

  GUST: Pe papile este mătăsos, corpolent, cu arome de fructe și alune prăjite. Nota de lemn a baricului de stejar se face remarcată în final, acolo unde se simte și astringența lungă a taninurilor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dedicat meselor îmbelșugate de preparate din carne de porc și miel, împodobite cu ierburi aromate și între mese, alături de bânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

   

 • Nobilis Dracula - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Nobilis Dracula - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Nobilis Dracula - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ.

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului Nobilis Dracula, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor de Fetească Neagră.

   

  Fermentarea alcoolică are loc în vase din beton la 28-30°C. iar fermentarea malolactică în baricuri din stejar. Maturarea vinului se face timp de 8 luni în butoaie din stejar franțuzesc.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Arome de piper negru, prune afumate, fructe roșii, stafide și note vegetale amărui din coajă de castravete.

   

  GUST: Un vin puternic, elegant, cu aciditate echilibrată ce aduce intensitatea aromelor de mure, prune coapte și tanini cu astringență medie spre lungă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la orice masă cu preparate din carne de oaie/miel, vită și vânat (căprioară)

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Dracula 555 - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Dracula 555 - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Dracula 555 - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului Dracula 555, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 25-27°C.

   

  Cojile de struguri sunt lăsate în prezența mustului o perioadă extinsă pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea malolactică, vinul este maturarat 12 luni în baricuri din stejar românesc folosite a doua oară și baricuri arse la interior (un amestec de Q. sesilliflora și Q. robur).

   

   

  ASPECT: Roșu intens.

   

  MIROS: Un vin cu arome unice de prune uscate, fructe de pădure și note de condimente lăsate de maturarea în butoaie de stejar.

   

  GUST: Textură mătăsoasă și echilibru oferit de tanini moi și persistenți în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un recomandat alături de preprate din carne de miel, porc, vițel vită și pui la ceaun.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

 • Castellum Dracula - Feteasca Neagra 2017- 0.75L, Alc: 14% Castellum Dracula - Feteasca Neagra 2017- 0.75L, Alc: 14%

  Castellum Dracula - Feteasca Neagra 2017- 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului Castellum Dracula, din soiul Fetească Neagră, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală și sortare, urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor.

   

  Macerarea și fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura controlată. Proceul continuă cu fermentarea malolactică și maturarea în butoaie din stejar timp de 11 luni.

    

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: În această Fetească a anului 2017 se dezvăluie subtil arome de vișine coapte, prune amestecate cu mirodenii și note de fum lăsate de butoiul mare din stejar.

   

  GUST: La gust este corpolent, cu tanini dulci, persistenți.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu preparate din carne roșie, cârnați tradiționali și porc la grătar.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Liliac Titan - Feteasca Neagra 2015 GB - 0.75L, Alc: 14% Liliac Titan - Feteasca Neagra 2015 GB - 0.75L, Alc: 14%

  Liliac Titan - Feteasca Neagra 2015 GB - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

  Indiferent de referința denumirii, Crama Liliac aduce o poveste la fel de fascinantă, spusă de vinul Titan, creat doar în anii cu cele mai bune culturi. Sticla Bordeaux aduce logo-ul din piele, creat manual de un maestru austriac și vinul prețios din Fetească Neagră, maturat 24 de luni în butoaie din stejar românesc și învechit la sticlă încă 12 luni.  

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un vin cu buchet sofisticat de coacăze, prune coapte și vanilie, pe un fond generos de piper și rozmarin proaspăt.  

   

  GUST: Pe papile se simt arome și nuanțe de fructe roșii, în special cireșe, vanilie și scorțișoară într-un echilibru perfect. Post gust lung, complex, cu tanini moi și note de stejar.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Complex și delicios în compania unei fripturi de vită, paste cu porcini și brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12% Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12%

  Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ROSE SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a reluat producția pe Moșia Galicea Mare. După zeci de ani de pauză, în mica localitate din Dolj, cele 40 de hectare ale moșiei sunt cultivate din nou cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.  

   

   

  ASPECT:  Roz - somon.

   

  MIROS: Arome subtile de fructe roșii, dintre care se remarcă după un moment cireșe proaspete de sezon.

   

  GUST: Cireșe sunt însoțite pe papile de arome florale, răcoritoare, cu o urmă de astringență în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Foarte bun pentru a fi servit ca aperitiv sau un vin pentru mesele cu carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste.

   

  TEMP. DE SERVIRE: Excelent în zilele calde de vară la o temperatură cuprinsă între 8 - 10°C.

   

 • Galicea Mare - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14% Galicea Mare - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Galicea Mare - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu.

   

  În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei. În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a reluat producția pe Moșia Galicea Mare. După zeci de ani de pauză, în mica localitate din Dolj, cele 40 de hectare ale moșiei sunt cultivate din nou cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: O Fetească Neagră ușor diferită de stilul clasic. Mai proaspătă, mai fructată, cu note de fructe negre și fructe roșii.

   

  GUST: Fructat, dulce-acrișor cu o notă vegetală uscată (pământie), tanini fini și post gust lung, sec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aduce poftă de mâncare și voie bună la mesele cu vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

   

  În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

   

  Pentru acest vin fermecător de Fetească Neagră strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea secundară (malolactică) timp de 6-8 luni.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Arome de fructe roșii, definite de cireșe negre și prune uscate cu note de condimente și nuiele de lemn, ușor, verzi și afumate.

   

  GUST: Corpolent, bogat în tanini ce îi asigură un post gust lung, sec și catifelat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aduce voie bună și complimente meselor cu friptură de porc la cuptor, sarmale și alte preparate tradiționale din carne de porc și vită.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7% Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

  Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.7%

   

  VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Vinurile din gama Tectonic redau prin aromele diverse energia și terroir-ul Vrancei. În fiecare vin, imaginea oferită de arome devine mai clară, mai frumoasă, așa cum sunt podgoriile însorite, întise pe dealurile din Cotești. Vinurile aduc și un tribut oamenilor pentru efortul depus la îngrijirea viței, cât și strugurilor din toate soiurile, care se transformă în vinuri prețioase.

   

  Tectonic din soiul Fetească Neagră este produs din struguri recoltați manual și desciorchinați cu atenție pentru a păstra boaba intactă. După presare mustul este fermentat și amestecat prin metoda franceză bâtonnage, ce permite dezvoltarea aromelor, a taninurilor și a pigmentului caracteristic. În această parte a vinificării acționează și drojdiile selecționate ce dezvoltă profilul vinului în timpul fermentației alcoolice și malolactice. Aromele suplimentare ce definesc în final buchetul vinului apar în timpul maturării în butoaie de stejar franțuzesc. După maturare, vinul este filtrat, îmbuteliat și învechit la sticlă timp de minim 12 luni.  

   

   

  ASPECT: Roșu-granat.

   

  MIROS: Arome impunătoare de mure, coacăze negre și magiun de prune. Aceste arome de vârf se schimbă treptat cu note de condimente uscate / lemnoase, ce amintesc de vanilie, tutun și cuișoare.  

   

  GUST: Feteasca Neagră baricată oferă o corpolență apropiată de cea a soiurilor roșii franceze. Aciditatea este medie, iar astringența lăsată de tanini poate surprinde pentru un moment, înainte de a oferi și partea fructată și lemnoasă a buchetului.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pastramă de berbecuț, mușchi de vită in sos de piper verde, paste Bolognese și gustări cu brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

   

  În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

   

  Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

   

   

  ASPECT: Roșu, cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Parfum de fructe negre ușor macerate.

   

  GUST: Feteasca Neagra a anului 2018 este ușor îmblânzită de învechirea la sticlă. De aceea are un corp de intensitate medie, oferit de aromele de mure, cireșe negre și fragi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă