Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L

    Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2008, în județul Satu Mare au fost plantate primele vițe de vie pe 20 de hectare, în satul Rătești. În prezent, pe 205 hectare, întinse pe o rază de 30 de Km. Gamele de vinuri produse în maramureș sunt vinificate tradițional, în monosoi și cupaj.

     

    Vinurile albe rose și roșii de la Crama Rățești sunt obținute din nouă soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, dar și soiuri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

     

    Pentru acest vin, strugurii din soiul Feteasca Neagră au fost culeși în luna octombrie și vinificați după metoda tradițională. După fermentarea alcoolică şi malolactică, vinul a fost tras în baricuri românești de stejar, supuse unui tratament termic, și lăsat la maturare timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu - rubiniu intens.

     

    MIROS: Aromă fermecătoare de fructe de pădure, fructe de livadă și condimente.

     

    GUST: Se păstrează aromele de fructe de pădure – robuste, taninoase, însoțite de arome de prune uscate și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu carne roșie de vită, carne de vânat și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Feteasca Neagra rose 2019 - 0.75L, Alc: 14% D. Vladoi - Ion Vladoi - Feteasca Neagra rose 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Feteasca Neagra rose 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Feteasca Neagră a anului 2017, vinificată în rose, împarte un buchet de mure, prune sau vișine negre.

     

    GUST: Un vin din soi românesc, mândru și bogat în arome de fructe roșii și trandafir, ce dezvoltă viguros pe bolta palatină. Final dulce din zahăr ars, cu aciditate și mineralitate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr din soi roșu românesc pe care il recomandăm la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Dom. Urlati - Saac Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Saac Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Dom. Urlati - Saac Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul de fructele roșii (cireșe, zmeură, căpșune) și amestecul de condimente (scorțișoară, ienibahar și piper), atrage interesul unei descoperiri complete a profilului olfactiv, unic.

     

    GUST: Dintre toate variantele de vin obținut din acest soi autohton, Domeniile Urlați a ales stilul fructat și lemnos. Corpul ușor robust al acestui monosoi aduce arome cunoscute de fructe roșii, aciditate potrivită și accente lemnoase modeste, dezvoltate în tipul maturării parțiale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu preparate din carne de vită, miel la grătar și rață la cuptor. La desert este potrivit alături de prăjituri cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    39,00 RON
  • Dom. Urlati - ES Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - ES Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Dom. Urlati - ES Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Totalul de 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină (Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru a se obține cel mai bun vin din soi autohton, echipa din Urlați alege strugurii din cele mai bogate recolte, apoi îi lasă la fermentat în condiții controlate (la temperatura de 18°C). După fermentația alcoolică vinul este lăsat 6 luni în baric din stejar românesc pentru a dezvolta acele caracteristici organoleptice, tipice unui monocepaj maturat parțial.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Prune și alte fructe uscate și afumate pe grătar de nuiele, vișine coapte și o notă de piper, ce iese ușor în evidență.

     

    GUST: Aroma de fructe roșii și condiment este egalată de taninuri tinere și aciditate echilibrată. Post gust mediu spre lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de carne de miel sau porc pregătită la proțap, ori la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    24,99 RON
  • Dom. Urlati - Paganus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Paganus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Dom. Urlati - Paganus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un soi nativ cu arome intense de fructe roșii locale. Vinul anului 2018 este reprezentat cu eleganță de cireșe și coacăze.

     

    GUST: Aromele de fructele roșii și taninurile relaxate sugerează caracterul robust și calitatea vinului, la care contribuie și aciditatea fină cu gust final mediu spre lung, sec, cu notă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu cu arome clare, excelent alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc) asezonate cu diverse condimente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    29,75 RON
  • Dom. Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Dom. Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Dom. Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni viticole din România. Culturile de viță de vie, aflate în prezent în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Buchet cu note simple de prune uscate și fructe de pădure.

     

    GUST: Prune uscate cu o notă subțire de fum, alte fructe uscate, vișine coapte și condimente sensibile, ce fac loc imediat alcoolului bine integrat și taninilor ce lasă un gust final lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest monosoi roșu alături de preparate cu carne de porc tocată (sarmale, ardei umplut - cu sos roșu) și carne roșie la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    29,75 RON
  • Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

     

    ASPECT: Vișiniu intens.

     

    MIROS: Buchet complex de merișoare și cacao, evidențiat de puțină vanilie din butoiul de stejar în care a fost maturat timp de câteva luni.

     

    GUST: Textura catifelată, moale, aduce pe papile arome de fructe roșii, fructe uscate, ciocolată neagră. Taninurile sunt moi, cuminți, dar persistenți în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească produsă cu grijă și pricepere pentru o masă îmbelșugată cu preparate din carne roșie, în special vită cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 2 până la 3 ani).

     

  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin roșu intens, clar și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară.

     

    GUST: Vinul Cervus Magnus din soiul Feteasca Neagră este baricat minim șase luni, de aceea este fructat catifelat și corpolent, sec, cu taninuri moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Așa cum lasă de înțeles denumirea și eticheta, acesta este vinul meselor bogate în carne de vânat, sau vită, oaie, porc la grătar, precum și brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14% Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul românesc Fetească Neagră, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Un vin cu profil aromatic complex, pur și rafinat pentru simțurile obișnuite cu varietățile Franței și Italiei. Primele arome care încântă simțurile sunt cele de fructe roșii și negre, urmate de vanilie și condimente.

     

    GUST: Un vin corpolent, dar fin, ce lasă astrringența taninilor maturi și gustul dulce-amărui am fructelor de pădure. Post gust mediu spre lung cu aromă de fruct macerat, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu carne de vită, vânat sau miel la grătar, paste cu sos de tomate și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    109,73 RON
  • Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Parfum de fructe negre ușor macerate.

     

    GUST: Feteasca Neagra a anului 2018 este ușor îmblânzită de învechirea la sticlă. De aceea are un corp de intensitate medie, oferit de aromele de mure, cireșe negre și fragi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    60,50 RON
  • Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7% Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Vinurile din gama Tectonic redau prin aromele diverse energia și terroir-ul Vrancei. În fiecare vin, imaginea oferită de arome devine mai clară, mai frumoasă, așa cum sunt podgoriile însorite, întise pe dealurile din Cotești. Vinurile aduc și un tribut oamenilor pentru efortul depus la îngrijirea viței, cât și strugurilor din toate soiurile, care se transformă în vinuri prețioase.

     

    Tectonic din soiul Fetească Neagră este produs din struguri recoltați manual și desciorchinați cu atenție pentru a păstra boaba intactă. După presare mustul este fermentat și amestecat prin metoda franceză bâtonnage, ce permite dezvoltarea aromelor, a taninurilor și a pigmentului caracteristic. În această parte a vinificării acționează și drojdiile selecționate ce dezvoltă profilul vinului în timpul fermentației alcoolice și malolactice. Aromele suplimentare ce definesc în final buchetul vinului apar în timpul maturării în butoaie de stejar franțuzesc. După maturare, vinul este filtrat, îmbuteliat și învechit la sticlă timp de minim 12 luni.  

     

     

    ASPECT: Roșu-granat.

     

    MIROS: Arome impunătoare de mure, coacăze negre și magiun de prune. Aceste arome de vârf se schimbă treptat cu note de condimente uscate / lemnoase, ce amintesc de vanilie, tutun și cuișoare.  

     

    GUST: Feteasca Neagră baricată oferă o corpolență apropiată de cea a soiurilor roșii franceze. Aciditatea este medie, iar astringența lăsată de tanini poate surprinde pentru un moment, înainte de a oferi și partea fructată și lemnoasă a buchetului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pastramă de berbecuț, mușchi de vită in sos de piper verde, paste Bolognese și gustări cu brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis, cu ușoare reflexii de rubin.

     

    MIROS: Feteasca de la Averești, maturată timp de 24 de luni în baricuri din stejar românesc delectează simțurile cu buchetul format din arome de fructe și vanilie cu note de ciocolată.

     

    GUST: Aroma de fructe își are esența în prunele uscate pe nuiele, de unde și o notă subtilă de lemn natural. Finalul este ușor astringent și condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Averesti - Nativus - Feteasca Neagra, vin rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Nativus - Feteasca Neagra, vin rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Averesti - Nativus - Feteasca Neagra, vin rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu, intens, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca de pe Domeniile Averești excelează în arome complexe de prune gătite cu zahăr pentru magiun, dulceață din compot de vișine și o notă de piper alb.

     

    GUST: La gust, vinul aduce notele rustice ale soiurilor roșii crescute în zone reci. Fructele roșii de pădure și cireșele negre apropie taninuri, ușor înțepători, ce reamintesc de personalitatea strugurelui românesc cu origini vechi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fără ezitare, puneți acest vin lângă bucatele picante, carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Parfum de fructe negre ușor macerate.

     

    GUST: Feteasca Neagra a anului 2018 este ușor îmblânzită de învechirea la sticlă. De aceea are un corp de intensitate medie, oferit de aromele de mure, cireșe negre și fragi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Perioada comunistă, traversată cu greu, este urmată de o renaștere a vinurilor din Tohani. Începând cu anul 2000 zone viticole din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile, și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.   

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchet clar, compus din arome fine de prună și afine, urmate de note îndrăznețe de cafea, lemn dulce, vanili și condimente.

     

    GUST: Feteasca Neagră este un soi înzestrat cu aromele bogate de prune uscate, fructe negre, în frunte cu vișine coapte și zemoase, condimente și ciocolată neagră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru un ospăț cu vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

  • Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14% Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: - FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul construit între 1907-190, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani.  În pivnița conacului Licorna păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

    Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

     

    GUST: Feteasca Neagră a anului 2017 are o textură catifelată, iar aromele fructate îl fac armonios, prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate din carne roșie cu sos din același vin, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

  • Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 -  0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 -  0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi tradiţia sa latină, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin unic şi rafinat. Esenţa şi aromele acestui vin urmează nobleţea numelui Livia, şi oferă licori din cele mai bune soiuri, seci sau demiseci, albe, rose şi roşii.  

     

    ASPECT: Roşu intens cu nuanţe rubinii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii, amestecate, uşor ascunse de aromele dominante de aromel vegetale specifice soiului românesc Fetească Neagră.

     

    GUST: După câteva minute de aerare, descoperim textura catifelată şi complexul din arome de mure, afine şi scorţişoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate este mere bine venit alături de preparate cu carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar, sau brânzeturi aromate cu trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2016 - 0.75L, Alc: 13.9% Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2016 - 0.75L, Alc: 13.9%

    Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2016 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis, cu ușoare reflexii de rubin.

     

    MIROS: Feteasca de la Averești, maturată timp de 24 de luni în baricuri din stejar românesc delectează simțurile cu buchetul format din arome de fructe și vanilie cu note de ciocolată.

     

    GUST: Aroma de fructe își are esența în prunele uscate pe nuiele, de unde și o notă subtilă de lemn natural. Finalul este ușor astringent și condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Averesti - Feteasca Neagra BIB - 10L, Alc: 14.8% Averesti - Feteasca Neagra BIB - 10L, Alc: 14.8%

    Averesti - Feteasca Neagra BIB - 10L, Alc: 14.8%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Feteasca Neagra, demisec, BIB - 10L, Alc: 14.7% Averesti - Feteasca Neagra, demisec, BIB - 10L, Alc: 14.7%

    Averesti - Feteasca Neagra, demisec, BIB - 10L, Alc: 14.7%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă