Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Buchet cu note simple de prune uscate și fructe de pădure.

     

    GUST: Prune uscate cu o notă subțire de fum, alte fructe uscate, vișine coapte și condimente fine, acoperite treptat de alcoolului bine integrat și taninii ce lasă un gust final lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest monosoi roșu alături de preparate din carne de porc tocată (sarmale, ardei umplut cu sos roșu) și carne roșie la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    29,75 RON
  • Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

     

    ASPECT: Vișiniu intens.

     

    MIROS: Buchet complex de merișoare și cacao, evidențiat de puțină vanilie din butoiul de stejar în care a fost maturat timp de câteva luni.

     

    GUST: Textura catifelată, moale, aduce pe papile arome de fructe roșii, fructe uscate și ciocolată neagră. Taninurile sunt moi, cuminți, dar persistenți în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească produsă cu grijă și pricepere pentru o masă îmbelșugată cu preparate din carne roșie, în special vită cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 2 până la 3 ani).

     

    50,46 RON
  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin roșu intens, clar și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară.

     

    GUST: Vinul Cervus Magnus din soiul Feteasca Neagră este baricat minim șase luni, de aceea este fructat catifelat și corpolent, sec, cu taninuri moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Așa cum lasă de înțeles denumirea și eticheta, acesta este vinul meselor bogate în carne de vânat, sau vită, oaie, porc la grătar, precum și brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    30,10 RON
  • Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14% Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Hyperion - Feteasca Neagra 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul românesc Fetească Neagră, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Un vin cu profil aromatic complex, pur și rafinat pentru simțurile obișnuite cu varietățile Franței și Italiei. Primele arome care încântă simțurile sunt cele de fructe roșii și negre, urmate de vanilie și condimente.

     

    GUST: Un vin corpolent, dar fin, ce lasă astrringența taninilor maturi și gustul dulce-amărui am fructelor de pădure. Post gust mediu spre lung cu aromă de fruct macerat, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu carne de vită, vânat sau miel la grătar, paste cu sos de tomate și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 109,73 RON

    Special Price 93,27 RON

    (-16,46 RON)
  • Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14% Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Lechburg - Feteasca Neagra BIO 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Parfum de fructe negre ușor macerate.

     

    GUST: Feteasca Neagra a anului 2018 este ușor îmblânzită de învechirea la sticlă. De aceea are un corp de intensitate medie, oferit de aromele de mure, cireșe negre și fragi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    60,50 RON
  • Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7% Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra Barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Vinurile din gama Tectonic redau prin aromele diverse energia și terroir-ul Vrancei. În fiecare vin, imaginea oferită de arome devine mai clară, mai frumoasă, așa cum sunt podgoriile însorite, întise pe dealurile din Cotești. Vinurile aduc și un tribut oamenilor pentru efortul depus la îngrijirea viței, cât și strugurilor din toate soiurile, care se transformă în vinuri prețioase.

     

    Tectonic din soiul Fetească Neagră este produs din struguri recoltați manual și desciorchinați cu atenție pentru a păstra boaba intactă. După presare mustul este fermentat și amestecat prin metoda franceză bâtonnage, ce permite dezvoltarea aromelor, a taninurilor și a pigmentului caracteristic. În această parte a vinificării acționează și drojdiile selecționate ce dezvoltă profilul vinului în timpul fermentației alcoolice și malolactice. Aromele suplimentare ce definesc în final buchetul vinului apar în timpul maturării în butoaie de stejar franțuzesc. După maturare, vinul este filtrat, îmbuteliat și învechit la sticlă timp de minim 12 luni.  

     

     

    ASPECT: Roșu-granat.

     

    MIROS: Arome impunătoare de mure, coacăze negre și magiun de prune. Aceste arome de vârf se schimbă treptat cu note de condimente uscate / lemnoase, ce amintesc de vanilie, tutun și cuișoare.  

     

    GUST: Feteasca Neagră baricată oferă o corpolență apropiată de cea a soiurilor roșii franceze. Aciditatea este medie, iar astringența lăsată de tanini poate surprinde pentru un moment, înainte de a oferi și partea fructată și lemnoasă a buchetului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pastramă de berbecuț, mușchi de vită in sos de piper verde, paste Bolognese și gustări cu brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    51,71 RON
  • Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis, cu ușoare reflexii de rubin.

     

    MIROS: Feteasca de la Averești, maturată timp de 24 de luni în baricuri din stejar românesc delectează simțurile cu buchetul format din arome de fructe și vanilie cu note de ciocolată.

     

    GUST: Aroma de fructe își are esența în prunele uscate pe nuiele, de unde și o notă subtilă de lemn natural. Finalul este ușor astringent și condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    49,50 RON
  • Catleya - Perfect Simplu - Rosu Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% Catleya - Perfect Simplu - Rosu Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Catleya - Perfect Simplu - Rosu Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe vechile pământuri ale lui Bibescu.

     

     

    ASPECT: Roșu cu tente de magenta.

     

    MIROS: Regăsim în el atât arome florale și fructate (violete, cireșe amare) cât și pe cele specifice soiului, de ierburi proaspăt tăiate, și chiar note de lemn dulce.

     

    GUST: Plin de fruct, cu un corp elegant, echilibrat de timpul petrecut în baricuri de stejar românesc.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14% Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

     

    Fetească Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol cu straturi de granit, fermentat în condiții controlate în prezența drojdiei naturale. Un vin maturat în butoaie de stejar, cu profil aromatic unic, pentru toți cei care doresc un monosoi premium din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Aromă de fructe roșii de pădure cu notă de vegetație uscată de pădure (pământiu) și alcool bine integrat.

     

    GUST: Mătăsos cu note de fructe roșii, inclusiv struguri roșii, răscopți. Pare și o notă de condiment, acoperită repede de tanini vioi. Post gust lung, aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor cu condimente verzi si mere coapte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    32,73 RON
  • Segarcea - Vardo - Patima serii 2013 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Vardo - Patima serii 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Vardo - Patima serii 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vardo înseamnă caravană, acea înşiruire de vehicule trase de animale, mânate de oameni pe drumuri cunoscute și necunoscute, în orice parte a lumii. Gama Vardo exprimă prin cele patru vinuri, aceleaşi sentimente pe care le au cei care fac parte dintr-o caravană: libertate, bucurie, iubire şi fericire, dăruită de lucrurile simple.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Feteasca este mereu dedicată pământului, îşi schimbă aromele şi este mereu expresivă în vinurile obţine exclusiv din această varietate. Din terroir-ul cu sol bogat şi mult soare, acest vin arome fine de fructe, şi vegetale uşor pământii.

     

    GUST: La gust aromele fructate se răsfiră pentru a se face cunoscute mai uşor. Coacăzele şi prunele uscate sunt urmate de o senzaţie de lemn ud şi ceva condimente. Post gust de fructe roşii, uşor amare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor cu condimente verzi şi mere coapte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea minimum 30 de minute).

     

    44,51 RON
  • Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rubiniu, strălucitor.

     

    MIROS: Red Cuvee este unul dintre vinurile mature, robuste, care necesită puțină răbdare în descifrarea tainelor sale. Se deschide cu vigoarea aromelor de rodii și căpșuni, cu final de note lemnoase, dulci și vanilie. 

     

    GUST: Revigorant, sprinten să încerce papilele cu tanini și aroma dulce-amăruie a cireșelor, care se strecoară în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de clasă, serios și înzestrat cu arome potrivite la mese cu pastramă din carne de miel, gulaș sau alături de o mâncare cu specific mediteranean. La o simplă degustare se remarcă alături de câteva cubulețe de brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    54,98 RON
  • Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, acest monosoi de Fetească Neagră ia naștere în vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Mustul de Fetească Neagră maturat în vase de inox este cupajat cu must din același soi maturat la baric (65-70%). Din cele două loturi maturate diferit a rezultat un vin echilibrat, energic dar și matur, cu arome fine și consistente.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii scurte de rubin.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii, vegetale uscate, pământii, urmate de note foarte scurte de lemn umed.

     

    GUST: Pe papile se păstrează frumos fructele roșii, ce se rezumă încet la note de prune uscate, afumate, cacao și doar puțin stejar. Taninurile tinere aduc un post gust vioi, lung, echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi extraordinar alături de preparate tradiționale din carne (sărmăluțe, tochitură), porc, vită și vânat la grătar, paste și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    43,20 RON
  • Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15% Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Numit după fondatorul cramei, Guy Tyrel de Poix, acest monosoi din Fetească Neagră prezintă un buchet complex din fructe negre bine coapte, prună ușor afumată, afine, piper negru, stafide și vanilie.

     

    GUST: Buchetul generos este redus la esențial: fructe răscoapte și condimente, urmate de tanini fini, puternici. Post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate din carne de vită cu ciuperci în sos de piper, iepure la cuptor și prăjitură cu ciocolată lava cake.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 12 ani).

     

    202,30 RON
  • Dom. Urlati - Paganus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Paganus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Dom. Urlati - Paganus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. 

     

    Cele 110 hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un soi nativ cu arome intense de fructe roșii locale. Vinul anului 2018 este reprezentat cu eleganță de cireșe și coacăze.

     

    GUST: Aromele de fructele roșii și taninurile relaxate sugerează caracterul robust și calitatea vinului, la care contribuie și aciditatea fină cu gust final mediu spre lung, sec, cu notă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu cu arome clare, excelent alături de carne rumenită la proțap sau pe grătar (pastramă de oaie și coaste de porc) asezonate cu diverse condimente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    29,75 RON
  • Dom. Urlati - Saac Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Dom. Urlati - Saac Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Dom. Urlati - Saac Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. 

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul de fructele roșii (cireșe, zmeură, căpșune) și amestecul de condimente (scorțișoară, ienibahar și piper), atrage interesul unei descoperiri complete a profilului olfactiv, unic.

     

    GUST: Dintre toate variantele de vin obținut din acest soi autohton, Domeniile Urlați a ales stilul fructat și lemnos. Corpul ușor robust al acestui monosoi aduce arome cunoscute de fructe roșii, aciditate potrivită și accente lemnoase modeste, dezvoltate în tipul maturării parțiale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu preparate din carne de vită, miel la grătar și rață la cuptor. La desert este potrivit alături de prăjituri cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    39,00 RON
  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L

    Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2008, în județul Satu Mare au fost plantate primele vițe de vie pe 20 de hectare, în satul Rătești. În prezent, pe 205 hectare, întinse pe o rază de 30 de Km. Gamele de vinuri produse în maramureș sunt vinificate tradițional, în monosoi și cupaj.

     

    Vinurile albe rose și roșii de la Crama Rățești sunt obținute din nouă soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, dar și soiuri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

     

    Pentru acest vin, strugurii din soiul Feteasca Neagră au fost culeși în luna octombrie și vinificați după metoda tradițională. După fermentarea alcoolică şi malolactică, vinul a fost tras în baricuri românești de stejar, supuse unui tratament termic, și lăsat la maturare timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu - rubiniu intens.

     

    MIROS: Aromă fermecătoare de fructe de pădure, fructe de livadă și condimente.

     

    GUST: Se păstrează aromele de fructe de pădure – robuste, taninoase, însoțite de arome de prune uscate și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu carne roșie de vită, carne de vânat și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    41,79 RON
  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Perioada comunistă, traversată cu greu, este urmată de o renaștere a vinurilor din Tohani. Începând cu anul 2000 zone viticole din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile, și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.   

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchet clar, compus din arome fine de prună și afine, urmate de note îndrăznețe de cafea, lemn dulce, vanili și condimente.

     

    GUST: Feteasca Neagră este un soi înzestrat cu aromele bogate de prune uscate, fructe negre, în frunte cu vișine coapte și zemoase, condimente și ciocolată neagră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru un ospăț cu vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

    164,93 RON
  • Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14% Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul finalizat în 1909, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna sunt maturate vinuri în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

     

    GUST: Textură catifelată cu arome fructate. Prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparatele din carne roșie cu sos de brânză, sarmale, musaca, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

    39,27 RON
  • Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 -  0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 -  0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi tradiţia sa latină, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin unic şi rafinat. Esenţa şi aromele acestui vin urmează nobleţea numelui Livia, şi oferă licori din cele mai bune soiuri, seci sau demiseci, albe, rose şi roşii.  

     

    ASPECT: Roşu intens cu nuanţe rubinii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii, amestecate, uşor ascunse de aromele dominante de aromel vegetale specifice soiului românesc Fetească Neagră.

     

    GUST: După câteva minute de aerare, descoperim textura catifelată şi complexul din arome de mure, afine şi scorţişoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate este mere bine venit alături de preparate cu carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar, sau brânzeturi aromate cu trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    26,41 RON
  • Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2016 - 0.75L, Alc: 13.9% Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2016 - 0.75L, Alc: 13.9%

    Averesti - Diamond Junior - Feteasca Neagra de Averesti 2016 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis, cu ușoare reflexii de rubin.

     

    MIROS: Feteasca de la Averești, maturată timp de 24 de luni în baricuri din stejar românesc delectează simțurile cu buchetul format din arome de fructe și vanilie cu note de ciocolată.

     

    GUST: Aroma de fructe își are esența în prunele uscate pe nuiele, de unde și o notă subtilă de lemn natural. Finalul este ușor astringent și condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    49,50 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă