Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile noastre stau aproape de cele franceze și prin procesele sofisticate la care sunt supuse fructele de când sunt culese până ajung să fie savurate, la sticlă în decursul a câteva luni, sau din barique, peste ani.  

     

    Vinurile produse în Ceptura sunt rezultatul muncii depuse de oameni dedicați, profesioniști, care respectă metodele tradiționale cu ajutorul tehnologiei moderne. Sunt folosite echipamente sofisticate, linii de îmbuteliere, spații de depozitare a sticlelor, crame și butoaie din lemn de stejar pentru maturarea vinurilor complexe din monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Sticla impunătoare, cu etichetă stilată, binemeritată pentru un soi românesc, ne prezintă un medalion aurit cu cerb în peisaj montan. Dincolo de etichetă, un vin roșu intens, clar și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară.

     

    GUST: Vinul Cervus Magnus din soiul Feteasca Neagră este baricat minim șase luni, de aceea este fructat catifelat și corpolent, sec, cu taninuri moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Așa cum lasă de înțeles denumirea și eticheta, acesta este vinul meselor bogate în carne de vânat, sau vită, oaie, porc la grătar, precum și brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L
    -10%

    Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2008, în județul Satu Mare au fost plantate primele vițe de vie pe 20 de hectare, în satul Rătești. În prezent, pe 205 hectare, întinse pe o rază de 30 de Km. Gamele de vinuri produse în maramureș sunt vinificate tradițional, în monosoi și cupaj.

     

    Vinurile albe rose și roșii de la Crama Rățești sunt obținute din nouă soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, dar și soiuri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

     

    Pentru acest vin, strugurii din soiul Feteasca Neagră au fost culeși în luna octombrie și vinificați după metoda tradițională. După fermentarea alcoolică şi malolactică, vinul a fost tras în baricuri românești de stejar, supuse unui tratament termic, și lăsat la maturare timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu - rubiniu intens.

     

    MIROS: Aromă fermecătoare de fructe de pădure, fructe de livadă și condimente.

     

    GUST: Se păstrează aromele de fructe de pădure – robuste, taninoase, însoțite de arome de prune uscate și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu carne roșie de vită, carne de vânat și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 41,79 RON

    Special Price 37,61 RON

    (-4,18 RON)
  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%
    -10%

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Perioada comunistă, traversată cu greu, este urmată de o renaștere a vinurilor din Tohani. Începând cu anul 2000 zone viticole din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile, și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.   

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchet clar, compus din arome fine de prună și afine, urmate de note îndrăznețe de cafea, lemn dulce, vanili și condimente.

     

    GUST: Feteasca Neagră este un soi înzestrat cu aromele bogate de prune uscate, fructe negre, în frunte cu vișine coapte și zemoase, condimente și ciocolată neagră.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru un ospăț cu vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

    Preț normal: 164,93 RON

    Special Price 148,44 RON

    (-16,49 RON)
  • Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14% Serafim - Feteasca Neagra 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: - FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul construit între 1907-190, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani.  În pivnița conacului Licorna păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

    Serafim este unul dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

     

    GUST: Feteasca Neagră a anului 2017 are o textură catifelată, iar aromele fructate îl fac armonios, prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate din carne roșie cu sos din același vin, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

  • Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 -  0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 -  0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi tradiţia sa latină, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin unic şi rafinat. Esenţa şi aromele acestui vin urmează nobleţea numelui Livia, şi oferă licori din cele mai bune soiuri, seci sau demiseci, albe, rose şi roşii.  

     

    ASPECT: Roşu intens cu nuanţe rubinii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii, amestecate, uşor ascunse de aromele dominante de aromel vegetale specifice soiului românesc Fetească Neagră.

     

    GUST: După câteva minute de aerare, descoperim textura catifelată şi complexul din arome de mure, afine şi scorţişoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate este mere bine venit alături de preparate cu carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar, sau brânzeturi aromate cu trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Hyperion - Feteasca Neagra 2014 - 0.75 L, Alc: 14% Hyperion - Feteasca Neagra 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    Hyperion - Feteasca Neagra 2014 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood Wines & Spirits este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri internaționale. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul românesc Fetească Neagră, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens cu ton de violet.

     

    MIROS: Un vin cu profil aromatic complex, pur și rafinat pentru eimțurile obișnuite cu varietățile din regiunile Franței și Italiei. Primele arome care încântă simțurile sunt cele de fructe roșii și negre, din care se remarcă afinele.  

     

    GUST: Rămân întense fructele roșii, urmate de vanilie și condimente atât în gust cât și în post gust. Vinul este sec, corpolent, dar cu textură fină, care aduce și eleganță.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Feteasca Neagră din gama Hyperion este un clasic al vinurilor roșii produs dintr-un soi roșu, românesc, cu tradiție. De aceea, este potrivit la mesele cu carne de vită, sau vânat la grătar, miel, paste cu sos de tomate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, vinul roșu produs de Cramele Halewood, sub eticheta Icon Estates, este un vin liniștit, din struguri ai soiului românesc Feteasca Neagră, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale țării, cât și în afara granițelor. Cele mai mari suprafețe pe care se cultivă Fetească Neagră se află în partea de sud a Moldovei și în zona de est a Munteniei.

     

     

    ASPECT: Cu orice ocazie, Feteasca Neagra de la Icon iese în evideță prin roșul de burgundia, opac și impunător.

     

    MIROS: Un parfum inconfundabil ce ne reamintește de licoarea prețioasă dăruită de pământ și elemente: viță înflorită, codițee umede și fructe.

     

    GUST: Revine maiestuos parfumul greu de refuzat al frunzelor late crescute din vie, prune uscate, note de vanilie și taninuri din alchimia licorii cu lemnul de stejar al baricului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nedespărți de meniurile cu paste, friptură / tocăniță din carne roșie și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu a fost întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat cu note de piele. Puțin înțepător, dar plăcut.

     

    GUST: Fructe roșii și negre amestestate în arome amestecate de fructe roșii de livadă și fructe negre (mure, prune sau vişine negre), cu un ton subtil de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră, alături de file de vită la tigaie, prepeliţe la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin clasic, Ratatouille clasic, sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8% Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, fondatorul cramei din Urlați, a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat.

     

     

    ASPECT: Roz închis

     

    MIROS: În Fetească Neagră regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari, îngrijite de mâini harnice. Vinul oferă arome fructate, florale și vegetale - esență din petale de trandafir și ardei gras, scăldat de roua dimineții.

     

    GUST: Vinificarea acestui soi roz este realizată cu tehnologia folosită în cazul soiurilor albe. Cu toate acestea, se păstrează taninurile specifice vinurilor roșii, cu fructozitatea si prospețimea vinurilor albe. Sunt prezente și arome atenuate de condimente, rămase din maturarea în bariq-uri din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne albă: ruladă de curcan cu omletă și verdeață, piccata din piept de pui, frigarui din piept de pui, porc în crustă de condimente, brânzeturi proaspete, brânzeturi cu mucegai și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 -12°C

     

  • Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L

    Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică. Opac.

     

    MIROS: Obținut din 100% struguri din soiul Fetească Neagră, acest vin împarte arome pure și elegante de fructe roșii, dulci, rafinate și note vegetale, păstrate după scurta perioadă de maturare în butoaie din stejar.

     

    GUST: Un vin autentic românesc, cel puțin la fel de înzestrat ca acelea din soi străin, cu arome de fructe roșii și negre coapte de soare și de vreme. Se simt cireșe negre, afine și coacăze, urmate de un mănunchi de ierburi aromatice, puțin uscate. Post gust fructat, de astringență medie, oferită de taninuri tonice, plăcute.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, obținut cu mândrie în Oltenia, pe care îl recomandăm la preparate din carne roșie, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina Fetească Neagră, este un cupaj tânăr, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet intens din arome de fructe și condimente.

     

    GUST: După cîteva momente de respiro, Feteasca își desface mai ușor aromele de fructe roșii și negre, amestecate cu condimente. Intensitatea condimentelor aduce o senzație de cald, satisfăcătoare, ce se păstrează în mică măsură până la final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu carne de vită, carne de vânat și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 - 4 ani).

     

  • Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7% Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7%
    -10%

    Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux &Co și resturantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost confiscate în 1949, de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în vestul Europei (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Violet, superb, prin sticla cu etichetă albă, pe care este reprezentat conacul din Urlați.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin de referință al Cramei Basilescu cu buchet fructat și condimentat.

     

    GUST: Un vin savuros și impunător prin notele de prune uscate și condimente. Vinificat cu aciditate medie și un post gust consistent și fin, imprimat de baricul din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Zahărul păstrat în timpul maturării îi rotunjește cu eleganță aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

      

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 34,37 RON

    Special Price 30,92 RON

    (-3,45 RON)
  • Balla Geza - Stone Wine - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Fetească Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol cu straturi de granit, fermentat la o temperatură de 12-14 °C, cu drojdii naturale. Un vin maturat în butoaie stejar, vechi și noi, cu un profil aromatic unic, pentru toți cei care doresc un vin premium din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Rosu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Cireșe amare, coacăze și mure amestecate cu condimente.

     

    GUST: Fin, robust, cu aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor cu condimente verzi si mere coapte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Feteasca Neagra - Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 15% Crama Girboiu - Bacanta - Feteasca Neagra - Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    Crama Girboiu - Bacanta - Feteasca Neagra - Barrique 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare, cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

     

    ASPECT: Roșu granat.

     

    MIROS: Un vin impresionant de puternic prin aromele sale de prune și condimente (scorțișoară, anason, cuișoare), cu note de piele.

     

    GUST: Feteasca Neagră este expresivă prin notele de fructe și condimente bine echilibrate, tanini consistenți, alcool bine integrat, prezent prin lacrimi dense și aciditate medie. Post gust lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pe care îl recomandăm alături de preparate cu carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar, sau brânzeturi aromate cu trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rubiniu strălucitor.

     

    MIROS: Red Cuvee este unul dintre vinurile mature, robuste, care necesită puțină răbdare în descifrarea tainelor sale. Se deschide cu vigoarea aromelor de rodii și căpșuni, însoțite spre final, de note lemnoase, dulci, și vanilie.  

     

    GUST: Revigorant, sprinten să încerce papilele cu tanini și aroma dulce-amăruie a cireșelor, ce se mențin dincolo de final, în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de clasă, serios și înzestrat cu arome potrivite la mese cu pastramă din carne de miel, gulaș, sau alături de o mâncare cu specific mediteranean. La o simplă degustare, se face remarcat alături de brânzeturi bine maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • -10%

    Segarcea - Marama, feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Feteasca neagră este considerată soiul-fanion al României, nu doar datorită vechimii și tradiției, ci și pentru capacitatea sa de a naște vinuri elegante, expresive și pline de personalitate. Culeși de pe parcele cu densitate redusă de pe cele 13 hectare de Fetească neagră ale Domeniului, strugurii au fost presați ușor, apoi trecuți printr-un proces de macerare- fermentare de două săptămâni în vase de vinificare cu piston pentru recirculare. Provenind din cea mai bună zonă pentru vinuri roșii din podgorie, din locul numit de lucrători „La Carieră”, am ales să nu maturăm vinul în vase de lemn, pentru a-i păstra expresia autentică. Vinul este tânăr și viu, cu arome complexe, cu o densitate sesizabilă, dominat de note proaspete de fructe roșii.

    Preț normal: 53,67 RON

    Special Price 48,30 RON

    (-5,37 RON)
  • Crama Oprisor -La Cetate Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor -La Cetate Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor -La Cetate Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


    Soi/Cupaj: Feteasca Neagra 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Vinul este pasional, armonios, intens, puternic și elegant. A fost macerat exact cât a trebuit pentru a-i da forță, a fost maturat suficient pentru a-i conferi catifelare și moliciune, a fost pregătit pentru a fi degustat imediat sau peste doi–trei ani. Este un vin a cărui complexitate surprinde plăcut după prima impresie olfactivă, ce amintește de merișoare și cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, învăluitor, care te poartă de la fructele confiate la ciocolata neagră.

    Servire: Ca atare, sau asociat langa mancaruri cu vita.
  • Vinul Cavalerului - Feteasca Neagra 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA NEAGRA

    Anul 2014, capricios si imprevizibil din punct de vedere al vremii, a pus la incercare maiestria făuritorilor de vin. Un an dificil care însă, „îmblânzit” corespunzător, ne-a oferit vinuri roşii deosebite, în special în regiunea Dealu Mare.

    Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat ce se remarcă printr-un nas condimentat, de piper negru, aromele de prune uscate şi vanilie. Este un vin elegant, cu tanini fini, conturaţi parţial prin baricare timp de 8-10 luni, ce exprimă corect caracteristicile tipice ale soiului.
    Vă recomandăm să îl serviţi la o temperatură de 18°C, în compania unui grătar de carne roșie, ghiveci de legume cu carne de miel sau suflé-uri de brânză.
    Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: nas condimentat, arome de prună uscată, piper negru , vanilie, frunză de coacăz negru
    Gust: elegant, tanini fini, fructe roșii, coacăză, mure, prună bine coaptă. Un vin complex și rotund
    CU CE MENIU SE SERVESTE carne la grătar, ghiveci de legume, suflé-urile de brânză, miel la cuptor
    Temperatura de servire: 18°C
  • D. Vladoi - Ravak - Rose Feteasca Neagra sec 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
    REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA
    VOL. ALC.: 13.5%

    Vin rose sec.

    La Domeniul Vladoi, rose-ul a fost intotdeauna varful de lance. Acest rose are culoare de foita de ceapa, stralucitoare care ne imbie sa il consumam in dupa-amiezile de vara.
    Mirosul este proaspat de caise, compot de piersici si flori de trandafiri.
    Gustul este fin, echilibrat cu note de agrise, caise si pere crude.
    Este un vin usor de consumat atat simplu cat si cu salate din spanac tanar si rucola cu piept de pasare.

    Temperatura optima de servire 6-8°C
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă