Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Crama Girboiu - Livia - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

   

  Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi originea sa, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin cu arome selecte din soiul Șarbă, cultivat în podgoria din Cotești. 

   

   

  ASPECT: Roşu intens cu nuanţe rubinii.

   

  MIROS: Buchet de fructe roşii, amestecate, uşor ascunse de aromele vegetale.

   

  GUST: După câteva minute de aerare, descoperim textura catifelată şi complexul din arome de mure, afine şi scorţişoară.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparatele din carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar, sau brânzeturi aromate cu trufe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

 • Folklore - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Folklore - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Folklore - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore aduce vinurile regiunii Cotnari, însoțite de un simboluri și descrieri ale obiceiurilor veci de sute de ani, ale poveștilor și legendelor din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monoiuri, albe, roșii și rose, obținute din soiuri vechi românești, dar și din soiuri europene, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

   

  Vinul de Fetească Neagră aduce pe etichetă o mască tradițională românească ce simbolizează Malanca. Întâlnită în nordul Moldovei, tradiția are loc în ajunul anului nou, când un grup de personaje în frunte cu un băiat îmbrăcat în haine de mireasă, merge pe la toate casele unde locuiesc fete virgine.

   

  Conduse de un singur colindător, personajele pun în scenă diferite jocuri (capra, căprioara, calul, frumoasa și urâtul), iar fetele nemăritate se îmbracă în straie de sărbătoare și aduc tuturor preparate dulci.  

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Note elegante de ciocolată, vanilie și piper.

   

  GUST: Pe papile este mătăsos, corpolent, cu arome de fructe și alune prăjite. Nota de lemn a baricului de stejar se face remarcată în final, acolo unde se simte și astringența lungă a taninurilor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dedicat meselor îmbelșugate de preparate din carne de porc și miel, împodobite cu ierburi aromate și între mese, alături de bânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

   

 • Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii violacee.

   

  MIROS: Parfum de vin maturat la baric cu arome de piper negru, prune uscate și note de fructe roșii coapte și stafide.

   

  GUST: Fructele negre, murele, afinele și prunele coapte stau persistent pe papile, alături de tanini fini, dar puternici ce dau un final lung și astringent.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate consistente din miel la cuptor, gulaș austriac cu carne de vită și brânzeturi tari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

   

 • Serafim - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.9% Serafim - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.9%

  Serafim - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.9%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.9%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

   

  MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

   

  GUST: Textură catifelată cu arome fructate. Prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparatele din carne roșie cu sos de brânză, sarmale, musaca, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

   

 • Domeniile Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Domeniile Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Domeniile Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

   

  Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

   

  Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Riesling și Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Buchet cu note simple de prune uscate și fructe de pădure.

   

  GUST: Prune uscate cu o notă subțire de fum, alte fructe uscate, vișine coapte și condimente fine, acoperite treptat de alcoolului bine integrat și taninii ce lasă un gust final lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest monosoi roșu alături de preparate din carne de porc tocată (sarmale, ardei umplut) și carne roșie la grătar.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15% Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15%

  Serve - Cuvee Guy de Poix 2016 - 0.75L, Alc: 15%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 15%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

   

  În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Numit după fondatorul cramei, Guy Tyrel de Poix, acest monosoi din Fetească Neagră prezintă un buchet complex din fructe negre bine coapte, prună ușor afumată, afine, piper negru, stafide și vanilie.

   

  GUST: Buchetul generos este redus la esențial: fructe răscoapte și condimente, urmate de tanini fini, puternici. Post gust fructat, lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate din carne de vită cu ciuperci în sos de piper, iepure la cuptor și prăjitură cu ciocolată lava cake.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 12 ani).

   

 • Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

   

  Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

   

  Asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, acest monosoi de Fetească Neagră ia naștere în vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Mustul de Fetească Neagră maturat în vase de inox este cupajat cu must din același soi maturat la baric (65-70%). Din cele două loturi maturate diferit a rezultat un vin echilibrat, energic dar și matur, cu arome fine și consistente.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii scurte de rubin.

   

  MIROS: Parfum de fructe roșii, vegetale uscate, pământii, urmate de note foarte scurte de lemn umed.

   

  GUST: Pe papile se păstrează frumos fructele roșii, ce se rezumă încet la note de prune uscate, afumate, cacao și doar puțin stejar. Taninurile tinere aduc un post gust vioi, lung, echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi extraordinar alături de preparate tradiționale din carne (sărmăluțe, tochitură), porc, vită și vânat la grătar, paste și brânzeturi tari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Rubiniu, strălucitor.

   

  MIROS: Red Cuvee este unul dintre vinurile mature, robuste, care necesită puțină răbdare în descifrarea tainelor sale. Se deschide cu vigoarea aromelor de rodii și căpșuni, cu final de note lemnoase, dulci și vanilie. 

   

  GUST: Revigorant, sprinten să încerce papilele cu tanini și aroma dulce-amăruie a cireșelor, care se strecoară în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de clasă, serios și înzestrat cu arome potrivite la mese cu pastramă din carne de miel, gulaș sau alături de o mâncare cu specific mediteranean. La o simplă degustare se remarcă alături de câteva cubulețe de brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Segarcea - Vardo - Patima Serii 2013 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Vardo - Patima Serii 2013 - 0.75L, Alc: 14%

  Segarcea - Vardo - Patima Serii 2013 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Vardo înseamnă caravană, acea înşiruire de vehicule trase de animale, mânate de oameni pe drumuri cunoscute și necunoscute, în orice parte a lumii. Gama Vardo exprimă prin cele patru vinuri, aceleaşi sentimente pe care le au cei care fac parte dintr-o caravană: libertate și bucurie dăruită de lucrurile simple.

   

   

  ASPECT: Roşu-rubiniu, închis.

   

  MIROS: Feteasca este mereu dedicată pământului, îşi schimbă aromele şi  se remarcă ușor. Din terroir-ul Olteniei acest vin aduce arome fine de fructe, şi vegetale uşor pământii.

   

  GUST: La gust aromele fructate se răsfiră pentru a se face cunoscute mai uşor. Coacăzele şi prunele uscate sunt urmate de o senzaţie de lemn ud şi ceva condimente. Post gust de fructe roşii, uşor amare.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparatele din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor cu condimente verzi şi mere coapte.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea minimum 30 de minute).

   

 • Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14% Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Balla Geza - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale obținute în această zonă.

   

  Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

   

  Fetească Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol cu straturi de granit, fermentat în condiții controlate în prezența drojdiei naturale. Un vin maturat în butoaie de stejar, cu profil aromatic unic, pentru toți cei care doresc un monosoi premium din Transilvania.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Aromă de fructe roșii de pădure cu notă de vegetație uscată de pădure (pământiu) și alcool bine integrat.

   

  GUST: Mătăsos cu note de fructe roșii, inclusiv struguri roșii, răscopți. Apare și o notă de condiment, acoperită repede de tanini vioi. Post gust lung, aromat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor cu condimente verzi si mere coapte.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Nobilis Dracula - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Nobilis Dracula - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Nobilis Dracula - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ.

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului Nobilis Dracula, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor de Fetească Neagră.

   

  Fermentarea alcoolică are loc în vase din beton la 28-30°C. iar fermentarea malolactică în baricuri din stejar. Maturarea vinului se face timp de 8 luni în butoaie din stejar franțuzesc.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Arome de piper negru, prune afumate, fructe roșii, stafide și note vegetale amărui din coajă de castravete.

   

  GUST: Un vin puternic, elegant, cu aciditate echilibrată ce aduce intensitatea aromelor de mure, prune coapte și tanini cu astringență medie spre lungă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la orice masă cu preparate din carne de oaie/miel, vită și vânat (căprioară)

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Dracula 555 - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Dracula 555 - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Dracula 555 - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului Dracula 555, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 25-27°C.

   

  Cojile de struguri sunt lăsate în prezența mustului o perioadă extinsă pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea malolactică, vinul este maturarat 12 luni în baricuri din stejar românesc folosite a doua oară și baricuri arse la interior (un amestec de Q. sesilliflora și Q. robur).

   

   

  ASPECT: Roșu intens.

   

  MIROS: Un vin cu arome unice de prune uscate, fructe de pădure și note de condimente lăsate de maturarea în butoaie de stejar.

   

  GUST: Textură mătăsoasă și echilibru oferit de tanini moi și persistenți în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un recomandat alături de preprate din carne de miel, porc, vițel vită și pui la ceaun.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

 • Dom Urlati - ES Feteasca Neagra rose 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Dom Urlati - ES Feteasca Neagra rose 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Dom Urlati - ES Feteasca Neagra rose 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROSE SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

   

  Continuând tradiția vinificatorilor din Dealu Mare, compania privată S.C. Domeniile Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

   

  Pentru a obține cel mai bun vin rose din soiul Fetească Neagră, echipa din Urlați alege strugurii din cele mai bogate recolte cu certificare DOC (Denumire de Origine Controlată). Mustul este fermentat în condiții controlate (la temperatura de 16-18°C), apoi este tinut de 2 luni în baricuri din stejar românesc unde este supus unui proces de microoxigenare care dezvoltă aromele naturale.

   

   

  ASPECT: Roz deschis.

   

  MIROS: Aromele fine de cireșe, căpșuni, fructe de pădure trezesc simțurile ca o grădiniță înmiresmată aflată lângă vii, apoi se simt notele din tufe de trandafiri și livezi cu mere în pârg.

   

  GUST: Notele fine de fructe roșii și trandafir sunt sunținute de aciditatea echilibrată și scad în post gust post gustul, unde lasă o senzație răcoritoare.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pește, brânzeturi maturate și paste cu sosuri condimentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

   

 • Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2020 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2020 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2020

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Bacanta face referire la un personaj mitologic pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și complex. Aspectul, textura și aroma aduc în prim plan și atmosfera ospățului roman, unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

   

   

  ASPECT: Roz cu tentă de coajă de portocală.

   

  MIROS: Bacanta rose Special Edition este un vin nou al Cramei Gîrboiu - elegant, cu parfum fin de căpșune, piersică, zmeură și grepfrut roz, urmat de note exotice de fructul pasiunii, mango și litchi.

   

  GUST: Aromele de fructe se păstrează pure, textura este cremoasă, minerală și puțin acidulată.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de salată Niçoise, Paella cu fructe de mare, homar, ton ȋn crustă de susan, miel cu ierburi Provence, brȃnză Camembert şi Brie

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Crama Bauer - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Bauer - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Crama Bauer - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. În regiunea cunoscută pentru viticultura practicată de milenii, unde Castrul Rusidava stă mărturie a marelui Imperiu Roman, se află podgoria Bauer. În 2012, oenologul Cramei Stirbey, Oliver Bauer și soția sa, au început afacerea cu primele vinuri produse din soiuri rare, în loturi foarte limitate.

   

  În terroir-ul asemănat adesea cu cele din regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei, Oliver Bauer produce cu rigoarea germană și spirit românesc cele mai bune vinuri albe, roșii și rose. Soiurile cultivate și stilul tradițional de vinificare satisfac toate gusturile. De la soiurile clasice europene la cele din soiuri vechi, locale, toate oferă aromele proaspete, tinere, consistente și mature pentru cei care doresc vinuri românești de cea mai bună calitate.

   

  Pentru Bauer Fetească Neagră, munca începe din vie, acolo unde strugurii sunt culeși manual, zdrobiți cu grijă și lăsați la fermentat în butoaie de inox. Personalitatea vinului este definită de maturarea în butoaie mari din stejar, atent supravegheate de echipa cramei.   

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Un buchet elegant de fructe roșii, uscate, inclusiv struguri răscopți, foarte dulci și presărați cu scorțișoară.

   

  GUST: Din straturile sale aromatice se grăbesc să iasă în evidență taninuri fine, note de fructe roșii și dulceață. Aciditatea media și gustul final lung aduc pofă de mâncare și bună dispoziție.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu preparate din carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar, sau brânzeturi aromate cu trufe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) 6 buc. x 0.75L Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) 6 buc. x 0.75L

  Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) 6 buc. x 0.75L

  După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. În perioada interbelică vinurile din Tohani sunt legate de viața Principelui Nicolae al României, iar după 1989 această parte a țării au devenit din nou un loc de interes pentru viticultori.

   

  Începând cu anul 2000 terenurile din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care oferă cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate, în 2012 Moșia Tohani a devenit furnizor al Casei Regale.

   

  Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.

   

  Pachetul conține 6 sticle de vin de 0.7L Mosia Tohani, din soiul Fetească Neagră, cu anii de producție consecutivi: 2011,2012,2013,2014,2015 și 2016. 

   

  3.949,96 RON
 • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

   

  În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

   

  Pentru acest vin fermecător de Fetească Neagră strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea secundară (malolactică) timp de 6-8 luni.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Arome de fructe roșii, definite de cireșe negre și prune uscate cu note de condimente și nuiele de lemn, ușor, verzi și afumate.

   

  GUST: Corpolent, bogat în tanini ce îi asigură un post gust lung, sec și catifelat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aduce voie bună și complimente meselor cu friptură de porc la cuptor, sarmale și alte preparate tradiționale din carne de porc și vită.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Galicea Mare - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14% Galicea Mare - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Galicea Mare - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: O Fetească Neagră ușor diferită de stilul clasic. Mai proaspătă, mai fructată, cu note de fructe negre și fructe roșii.

   

  GUST: Fructat, dulce-acrișor cu o notă vegetală uscată (pământie), tanini fini și post gust lung, sec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aduce poftă de mâncare și voie bună la mesele cu vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12% Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12%

  Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ROSE SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

   

  În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

   

  Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

   

   

  ASPECT:  Roz - somon.

   

  MIROS: Arome subtile de fructe roșii, dintre care se remarcă după un moment cireșe proaspete de sezon.

   

  GUST: Cireșe sunt însoțite pe papile de arome florale, răcoritoare, cu o urmă de astringență în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Foarte bun pentru a fi servit ca aperitiv sau cu preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste.

   

  TEMP. DE SERVIRE: Excelent în zilele calde de vară, la o temperatură cuprinsă între 8 - 10°C.

   

 • Liliac Titan - Feteasca Neagra 2015 GB - 0.75L, Alc: 14% Liliac Titan - Feteasca Neagra 2015 GB - 0.75L, Alc: 14%

  Liliac Titan - Feteasca Neagra 2015 GB - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

  Indiferent de referința denumirii, Crama Liliac aduce o poveste la fel de fascinantă, spusă de vinul Titan, creat doar în anii cu cele mai bune culturi. Sticla Bordeaux aduce logo-ul din piele, creat manual de un maestru austriac și vinul prețios din Fetească Neagră, maturat 24 de luni în butoaie din stejar românesc și învechit la sticlă încă 12 luni.  

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un vin cu buchet sofisticat de coacăze, prune coapte și vanilie, pe un fond generos de piper și rozmarin proaspăt.  

   

  GUST: Pe papile se simt arome și nuanțe de fructe roșii, în special cireșe, vanilie și scorțișoară într-un echilibru perfect. Post gust lung, complex, cu tanini moi și note de stejar.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Complex și delicios în compania unei fripturi de vită, paste cu porcini și brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă