Feteasca Neagra
Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.
Caracteristici soi:
Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.
Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.
Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele
Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trantu
Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.
Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, acest monosoi de Fetească Neagră ia naștere în vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Mustul de Fetească Neagră maturat în vase de inox este cupajat cu must din același soi maturat la baric (65-70%). Din cele două loturi maturate diferit a rezultat un vin echilibrat, energic dar și matur, cu arome fine și consistente.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Buchet cu arome elegante și concentrate de fructe negre, fructe confiate, prune, note mai amărui de ciocolată neagră, ierburi uscate-pământii, prune și stafide.
GUST: Sec, cu aciditate medie, tanini rotunjiți și alcool ce se simte bine pe papile. Postgustul aduce note de vișine acrișoare, aceleași ierburi pământii, cacao și prune uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu din soi românesc, potrivit pentru preparate tradiționale din carne porc și vită (sărmăluțe, tochitură), preparate din vânat la grătar, paste și gustări cu brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
48,21 RON Începând cu: 43,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Alira
Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Aliman Fetească Neagră este obținut din soiul roșu românesc aflat printre cele apreciate în podgoria Alira din Murfatlar. Strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din inox rotative, pentru o macerare mai intensă, iar mustuiala este recirculată cu pompe automate. Este folosită macerarea la rece timp de 5-8 zile și fermentare alcoolică la 24-25°C. timp de 8-10 zile. Aromele acestui vin sunt desăvârșite de maturare timp de 16 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de vișine, cireșe supracoapte, vanilie și condimente ce se lasă așteptate pe fundalul organoleptic.
GUST: Atacă papilele cu intensitatea aromelor de vișine, ce păstrează structura de bază alături de prune uscate, scorțișoară și anason stelat. În post gust are o astringență puternică, cu tușe de macerare și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate tradiționale românești, preparate din carne de rață, miel și porc, condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
60,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domeniul Catleya
Catleya - Perfect Simplu Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Catleya Perfect Simplu Fetească Neagră este obținut din struguri culeși manual în lădițe, lăsați la macerare timp de 9 zile pentru a extrage culoare și aromele înainte de fermentare. Fermentarea alcoolică este întreținută de drojdii sălbatice, iar după această fază vinul este lăsat din nou la macerat pentru 12 zile. Maturarea vinului se întinde pe o perioadă de 10 luni, cu 85% din volum păstrat în cisterne din oțel inoxidabil și 15% în baricuri noi din stejar românesc, cu ardere medie la interior.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Parfumat de un amestec armonios de violete, cireșe amare, ierburi proaspăt tăiate și note de lemn dulce.
GUST: Corpolență medie, cu astringență prelungită de tanini proaspeți și note foarte diluate de lemn condimentat. Post gust lung, sec, și un procent de alcool bine întegrat în structura vinului.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu bucate de porc sau vită la grătar, brânzeturi maturate și preparate cu mirodenii.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
63,28 RON Începând cu: 56,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Ie de Fintesti, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Gama Ie de Fințești oferă vinuri de excepție ce prezintă pe etichetă design-ul modelului popular de ie, specific zonei. Acest vin de Fetească Neagră este obținut din strugurii recoltei 2017, maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar și învechit la sticlă timp de 6 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: O Fetească Neagră în ediție limitată și unul dintre cel mai bune soiuri românești, înzestrat cu arome intense de prune dulci și fructe roșii, dezvoltate și finisate organoleptic prin maturare și învechire.
GUST: Foarte bine așezat și catifelat, mulțumită aromei de magiun de prune proaspăt și fructe de pădure printre care se strecoară tușe de condimente. O structură cu alcool generos, integrat discret și remanență impresionantă, cu note finale de fructe dulci-acrișoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, recomandat la preparatele din carne roșie la grătar sau la cuptor, garnisite cu ierburi și condimente, tortellini, ori pelmeni cu carne și lasagna. Recomandat și la degustările cu brânzeturi moi cu mucegai.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
133,10 RON Începând cu: 119,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Vigneron Feteasca Neagra baricat DOC, BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Pentru această Fetească Neagră din gama Vigneron, producția începe după recoltarea manuală prin tăiere cu foarfece și manipulare cu grijă pentru a se păstra ciorchinii întregi. Fermentarea strugurilor are loc după metoda veche, în linuri (vas în formă de jgheab) din beton, la temperatură controlată de 23-25°C. timp de 13 zile. După fermentare vinul este tras în baricuri de stejar pentru o maturare de 6 până la 12 luni.
ASPECT: Roșu intens, cu tonuri violet.
MIROS: Aduce la nas o adiere ușoară de fructe roșii, acrișoare, ori macerate, și lemn tare, rindeluit.
GUST: Aroma de fruct acrișor lasă loc și notelor dulci de zmeură și prune coapte, suculente. Gustul final se lasă așteptat cu note pământii, tanini energici și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu preparate din carne de vită, vânat, miel, porc și curcan, pizza, paste cu sos roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.
46,11 RON Începând cu: 41,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Feteasca Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol fertil, cu substraturi de șist, gresie fisurată, granit, diorit și roci metamorfe. Strugurii sunt vinificați la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Un vin maturat în proporție de 20% în butoaie noi din stejar franțuzesc și 80% în butoaie aflate la a treia umplere.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchet cu arome de prune roșii și prune golden, dulci, completate cu o notă de ierburi verzi.
GUST: Intens, ușor rustic prin aromele de fructe negre cu tonuri dulci și acrișoare, taninuri îmblânzite de maturare și aciditate naturală.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de colecție sau pentru învechire îndelungată, potrivit la mesele cu preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor condimentată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
54,45 RON Începând cu: 49,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de fructe roșii compus din arome delicate de fructe roșii, în special vișine, cireșe și condimente.
GUST: Catifelat, cu arome dulci din prune răscoapte, scorțișoară proaspătă și fenicul. Alcool bine integrat și remanență lungă, ușor rustică.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru orice masă cu preparate tradiționale românești, preparate condimentate din carne de rață și miel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Licorna
Licorna - Serafim Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Mireasmă rustică din fructe roșii, concentrată pe aronia și prune uscate, amestecate cu mirodenii și o notă de lemn.
GUST: Taninii se simt repede pe papile și se relaxează la contactul cu aerul, atunci cand apar și arome armorțite de piper și ierburi uscate ce se apropie de o notă pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest vin pentru orice masă cu preparate din carne roșie cu sos de brânză, sarmale, musaca, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și desert cu ciocolată amară.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol calcaros, cochilifer și bogat în argilă. După recoltarea manuală a strugurilor urmează presarea și macerarea la rece. Mustul a fermentat timp 14 zile, timp în care a fost amestecat permanent cu pielițele din care a extras aromele, culoarea și taninurile.
După fermentare vinul a fost tras în butoaie noi din stejar românesc unde a stat la maturare timp de 16 luni. La finalul perioadei de maturare vinul a fost condiționat și filtrat la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă.
ASPECT: Rubiniu, cu nuanțe de violet.
MIROS: Un moment de respiro în care este admirată culoarea intensă oferită de această Fetească este formula perfectă pentru a-i savura buchetul cu arome de coacăze negre și alte fructe negre, completate de scorțișoară și piper alb.
GUST: Catifelat, cu note clare de fructe roșii și tușe de tanini cu alcool bine integrat. Postgust mediu, taninos, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de fructe roșii sunt recomandate alături de preparate tradiționale din carne de porc specifice bucătăriei românești (sărmăluțe, tochitură), ori pastramă de miel, kebab, pizza, paste și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Legend of Dracula - Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 14%
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Produs de Legendary Dracula, acest monosepaj de Fetească Negară este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Dealu Mare. Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.
Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
ASPECT: Roșu rubiniu.
MIROS: Buchetul deschide jocul organoleptic cu arome de prune coapte și afine, urmate de altre roșii și negre de pădure, urmate o notă foarte discretă de lemn.
GUST: Maturarea scurtă și parțială a dezvoltat notele de vanilie și fructe. Textura cu taninuri cărnoase aduce un gust final lung, sec și neted.
ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic face față ușor aperitivelor cu branză maturată și tare, apoi felurilor principale cu carne de vit și, miel. De asemenea, este recomandat alături de pastele și preparate condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Strugurii din soiul Fetească Neagră ajunși la maturitate deplină sunt culeși manual, transportați în lădițe de 10 kilograme și fermentați alcoolic în linuri de beton timp de 13 zile, la temperaturi cuprinse între 23-25°C. Vinul este maturat și stabilizat în cisterne din oțel inoxidabil, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu.
MIROS: O Fetească Neagră nematurată, ajunsă la un echilibru aromatic subtil între fructe roșii, anunțate de afine supramaturate și ciuperci, cu o notă pământie.
GUST: Marcat de terror-ul generos al regiunii Dealu Mare, acest soi se dezvoltă pe papile cu un colaj de fructe negre, taninuri și mirodenii, rezumate la tușe de piper, ce se păstrează bine în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate din carne roșie (vită, vânat, miel, porc), caren de pasăre, în special curcan, dar și alături de clasicele paste cu sos roşu
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.
37,99 RON Începând cu: 34,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Velvet Winery
Velvet - La Tiganci Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.
Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.
La Țigănci Fetească Neagră este produs din struguri culeși manual, desciorchinați și lăsați la macerare în cisterne de inox, la temperatura de 6°C. timp de 48 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în aceeași instalație timp de aproximativ 10 zile. După această fază vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar franțuzesc aflate la prima și la a doua umplere.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: O Fetească atipică, fermecătoare, ce își împarte aromele fermecătoare de prune, vișine acrișoare și tușe de ciocolată.
GUST: Elegant, echilibrat, cu arome de fructe roșii și alcool bine integrat. Postgust condimentat, cu note de ciocolată și vanilie, oferite de maturare în butoaie din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu mezeluri condimentate, preparate din carne de vită, porc și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.
54,91 RON Începând cu: 49,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
La Salina
La Salina - Issa Feteasca Neagra 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.
Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.
Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un an de învechire a adus un buchet echilibrat, cu arome pronunțate de prune coapte, vișine, ciocolată și o notă de coacăze negre.
GUST: Rotund, echilibrat de alcool bine integrat, acidulat, cu tanini și tușe de fructe negre. Postgust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu tânăr, recomandat la mesele cu preparatele noastre tradiționale (sarmale, tochitură, tocană) din carne de vită și porc, preparate din carne de miel, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosepaje și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Parfum de fructe prune răscoapte, cu dulceață intensă, mure și aronia ce aduc tușe acrișoare, pentru un echilibru aromatic desăvârșit.
GUST: Fructe proaspete, coapte, și confiate, în diferitre straturi aromatice, concluzionate de tanini moi, ușor condimentați, ce oferă un postgust lung, plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit meselor cum preprate din carne roșie, în special friptură de vită gătită mediu și vânat mare la cuptor cu sos de fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
78,65 RON Începând cu: 70,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
ASPECT: Roșu intens, rubiniu.
MIROS: Buchetul de fructe roșii, dominat de prune uscate și afumate este echilibrat de o notă de maturare, scurtă, oferită de maturarea parțială în butoaie de stejar.
GUST: O notă de stejar, aduce o structură mai clară, la care se adaugă note de prună uscată, afine, smochine și struguri stafidiți. Notele de mijloc aduc și un amestec de condimentele, din care rămân nuanțe de vanilie și ienibahar. Postgust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din roșu românesc potrivit la mesele cu preparate tradiționale din carne roşie, carne de curcan, paste, alte preparate condimentate şi gustări cu brânzeturi tari, maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
88,21 RON Începând cu: 79,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Vinoteca Feteasca Neagra DOC 2007 - 0.75L, Alc: 13.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2007
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.9%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an.
Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Vinoteca este o gamă ce oferă, așa cum îi spune și numele, vinuri de colecție, ținute în condițiile optime ale hrubelor din Tohani. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri românești, Fetească Neagră, vinificată în anul 2007, are nevoie de cel puțin 3 ore de decantare pentru a oferi arome complexe, potrivite alături de preparatele tradiționale cu carne și multă bună dispoziție.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe portocalii. Eticheta și cutia sunt relizate după design-ul artistului român Mircea Moroianu.
MIROS: Fructe de pădure coapte și magiun scos din monotonie cu un praf de condimente orientale.
GUST: Fascinează cu straturile suprapuse de tanini fini ce dau tușe fructate, apoi aciditatea echilibrată ce încheie degustarea într-un ton mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate tradiționale românești, ce includ și vânat, cât și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 19°C. ((Este recomandată decantarea timp de 190 de minute)
254,10 RON Începând cu: 228,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Marama, Roze Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Marama rose este obținut din soiul Feteasca Neagră, cel mai vechi soi românesc, cu rădăcini în perioada primei domesticiri a viței sălbatice. Strugurii aleși pentru acest vin au fost culeși de pe cele 13 hectare de Fetească Neagră ale Domeniului Segarcea. După o macerare peliculară de 3-6 ore pentru a lăsa culoarea rose, mustul este menținut la o temperatură constantă și lăsat să fermenteze. Rezultă un vin delicat, cu aromă dominantă de piersici albe.
ASPECT: Rose.
MIROS: Arome delicate de fructe roșii cu note de ierburi ce stau discrete pe fundal.
GUST: Echilibrat, elegant, cu arome de cireșe, cu reflexii aromatice de tanini, ce dau semnătura eleganței atemporale ale unui roze regal.
ASOCIERE CULINARĂ: La prânz sau seara, este alegerea ideală la mesele cu preparate din carne de pui / găină, curcan, pește, dar și alături de brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Domenii Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC.Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
Pentru această Fetească Neagră, reprezentativă pentru Moldova și, în special arealul Cotnari, maturarea a avut loc timp de 6 luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Buchetul este vioi, aproape rustic, cu arome de ierburi proaspăt culese, ciocolată și mirodenii.
GUST: Pe papile aduce aromele dulci-acrișoare de mure, coacăze și cireșe negre. Taninii vioi și alcoolul bine integrat oferă un postgust mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la orice masă cu preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, cât și gustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
37,15 RON Începând cu: 33,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Euforia Feteasca Neagra Rosu DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu, cu reflexii de rubin deschis.
MIROS: Arome de fructe roșii și negre de pădure, fructe coapte de livadă și o nuanță de fumé, strecurată cu delicatețe la nas.
GUST: Gust generos, mai dulce, mulțumită zahărului lăsat de vinificare în demisec, ce dă voie și aromelor de coacăze negre și prune afumate pe lojniță să bucure simțurile și spiritul.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu friptură de vită, miel la grătar sau la cuptor, cârnați de porc sau porc-vită, preparate din carne de căprioară și alt vânat mare, brânzeturi maturate și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
46,14 RON Începând cu: 41,53 RON+ 0,50 RON garanție SGR