Cele mai noi bauturi clare

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Nonino - Fruit Pirus Williams Riserva 2 yo - 0.5L, Alc: 43% Nonino - Fruit Pirus Williams Riserva 2 yo - 0.5L, Alc: 43%

    Nonino - Fruit Pirus Williams Riserva 2 yo - 0.5L, Alc: 43%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazino Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazino produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Întensitatea lichiorului este oferită de perele Williams, selecționate, tratate cu atenție apoi distilate într-un lichior pur, ținut la maturat timp de doi ani în butoaie din stejar Limousin, numerotate și sigilate. Acest sortiment este produs în ediție foarte limitată unde fiecare sticlă primește un card de ‘identitate’ ce oferă informații despre calitatea și originea băuturii.

     

     

    ASPECT: Ambră intensă și clară.

     

    MIROS: O băutură elegantă și proaspătă cu aromă curată de pere din soiul Williams, urmată de note bogate din alte fructe, ușor deshidratate.

     

    GUST: Se păstrează aroma de pere, apoi se simt mai bine notele de fructe zaharisite și blat dulce de patiserie.

     

    FINISH: Lung. Aromă potrivită de fructe îndulcite sau gem de fructe.

     

    368,90 RON
  • Stalinskaya - Vodka Red + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Stalinskaya - Vodka Red + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

    Stalinskaya - Vodka Red + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

    În perioada dintre războaie, rețeta tradițională de vodcă rusească, veche de aproape 100 de ani, a fost adusă din munții înzăpeziți în teritoriile învecinate. Brand-ul de vodca Stalinskaya a fost creat în 1996, iar denumirea vine de la cuvântul 'stal', din rusă, care înseamnă 'oțel'.

     

    Vodca Stalinskaya este produsă de peste 20 de ani din ingrediente naturale. Grâu distilat în trei etape, pentru cel mai pur alcool, filtrare prin cărbune și coajă de nucă de cocos și amestec cu apă pură pentru acel gust puternic și clar.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Unt cu note de smântână dulce, citrice, foietaj și nucă pisată.

     

    GUST: Crocant, cu note de fagure de miere și piper.

     

    FINISH: Tare și ascuțit.

     

    Pachetul include sticla de vodcă Stalinskaya Red de 0.7L + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Stalinskaya.

     

    45,66 RON
  • Brockmans - Gin - 0.7L, Alc: 40% Brockmans - Gin - 0.7L, Alc: 40%

    Brockmans - Gin - 0.7L, Alc: 40%

    Brockmans este o companie privată, înființată de Neil Everitt și Bob Fowkes împreună cu alți doi parteneri. Experiența celor patru antreprenori în industria băuturilor alcoolice și mai ales în producția de gin a fost de ajuns pentru a crea un nou brand în Anglia, țara care a scris o parte importantă din istoria ginului.

     

    Brand-ul Brockmans este adorat în peste 30 de state din toată lumea și deține numeroase premii la concursuri prestigioase. Pentru oricare dintre ginurile Brockmans este folosită o rețetă unică din ierburi, fructe și rădăcini, crescute natural și macerate în alcool pur, obținut din distilarea unui amestec de cereale.

     

    Distilarea bazei de gin are loc în alambic din cupru, tradițional, vechi de 100 de ani. În timpul distilării este selectat alcoolul pur, intens, bogat și cu siguranță interesant, alături de celelalate ingrediente naturale.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Ingredientele sunt ținute în alcool multe ore pentru a extrage uleiuri naturale și aromele pure. De la primul val nasul este invadat de aromele intense și proaspete de fructe și condimente.

     

    GUST: Pe papile, ginul Brockmans aduce arome frumoase din toate colțurile lumii. Varianta clasică este obținută din ingrediente pe care le recunoaștem ușor, simple apoi complexe, exotice apoi fascinante. Prima aromă vine din Balcani și este cea a coriandrului din Bulgaria, asociat cu ghimbir și portocală ce îi dau un start tonic, efervescent. Urmează aromele de afine, mure și fructe de ienupăr de pe colinele regiunii Toscana.

     

    FINISH: Gustul final este marcat de cojile de portocală amară din Valencia, care prelungesc notele complexe și intense. 

    157,08 RON
  • Liliac Transylvania - The Spirit - 0.35L, Alc: 42% Liliac Transylvania - The Spirit - 0.35L, Alc: 42%

    Liliac Transylvania - The Spirit - 0.35L, Alc: 42%

    Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Alături de numeroasele vinuri produse în crama din Mureș, echipa Liliac produce mai nou și o grappa cu spirit transilvănean. Băutura cu origini italiene este produsă la noi din tescovină de struguri Muscat Ottonel. Fermentarea strugurilor rămași după stoarcerea mustului are loc în rezervoare din oțel inoxidabil vidate, cu temperatură controlată.

     

    Pentru a se evita fermentarea secundară, tescovina este distilată în instalații moderne pentru a permite compușilor volatili, ce oferă aromele, să se evapore apoi să se condenseze, păstrând proprietățile organoleptice ale soiului ales. 

     

    Acest băutură este recomandată după servirea mesei, la temperatura camerei, într-un pahar mic în care se poate aera preț de câteva minute înainte de a fi degustată.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Arome de flori proaspete, dulceață de fructe și un ton vegetal, moale, nedefinit.

     

    GUST: Florile se dezvăluie a fi din salcâm, fructele sunt reprezentate de note fine lăsate de lămâie, iar vegetalele aduc un iz oriental prin notele de ceai chinezesc (Camelia sinensis).

     

    FINISH: Fructat, vegetal, energic.

     

    78,54 RON
  • The Botanist - Dry Gin + Tin Planter - 0.7L, Alc: 46% The Botanist - Dry Gin + Tin Planter - 0.7L, Alc: 46%
    -5%

    The Botanist - Dry Gin + Tin Planter - 0.7L, Alc: 46%

    Pachetul cadou include o sticlă de 70cl The Botanist Islay Dry Gin, un tin planter personalizat, decorat cu denumirile în limba latină ale plantelor aromatice care se regăsesc de altfel și pe sticla iconică The Botanist și rețete de cocktailuri ușor de preparat acasă.

     

    Ideea de sustenabilitate a pachetului cadou vine din faptul că ambalajul poate fi refolosit, oferind o bază pentru sădirea semințelor sau cultivarea răsadurilor plantelor aromatice. Menta, lămâița, cimbrul, mușețelul, rozmarinul, salvia sau busuiocul sunt doar câteva dintre ierburile pe care le puteți cultiva și care pot deveni ingredientul special ce va atrage complimente pentru orice cocktail preparat acasă.

     

     “Prin crearea ambalajelor care pot fi refolosite, sperăm să încurajăm oamenii să se reconecteze cu natura. Prin cultivarea plantelor aromatice în propria casă, puteți experimenta cu arome locale de sezon într-un mod sustenabil” Douglas Taylor, director executiv al Distileriei Bruichladdich

     

    Produs pe îndepărtata insulă hebrideană Islay din Scoția, The Botanist este obținut din 22 de plante și flori locale culese manual, distilate delicat și lent, alături de 9 plante clasice folosite în producerea ginului. Acest gin complex, cu note florale și arome de citrice și mentă, poate fi savurat sec, într-un G&T garnisit cu plante locale și de sezon sau într-un foraged cocktail.

     

     

    ASPECT: Un gin clar, într-o sticlă cu etichetă minimalistă și text în relief cu numele plantelor din care este obținut.

     

    MIROS: Un buchet de arome proaspete de ierburi, ienupăr și citrice dulci se remarcă în prim plan. Urmează note dulci, condimentate de cassia și coriandru ce stau la baza complexității delicate a celor 22 de plante culese de pe insula Islay. Se adaugă arome de mentă sălbatică, cimbru și mușețel - o prospețime verde, specifică The Botanist.

     

    GUST: Gustul este bogat și fin; rece atunci când ajunge pe papile, apoi cald și absolut pur, mulțumită alcoolului fin. Un gin cu toate atributele unei băuturi deosebite, create cu plante alese, după o rețetă unică.

     

    FINISH: Echilibrat cu arome de mentă de apă, păducel, salvie de lemn, scorțișoară, citrice, ienupăr - o combinație armonioasă cu o textură delicată, fină ca un satin. Vâscozitatea generată de distilarea lentă scoate în evidență esența delicată și aromele echilibrate.

     

    Preț normal: 196,35 RON

    Special Price 186,53 RON

    (-9,82 RON)
  • 135 East - Hyogo Japanese gin - 0.7L, Alc: 42% 135 East - Hyogo Japanese gin - 0.7L, Alc: 42%

    135 East - Hyogo Japanese gin - 0.7L, Alc: 42%

    Ginul este produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo.

     

    135 East reprezintă meridianul Akashi aflat la 135 de grade longitudine estică ce trece pe lângă distilerie. Acest gin marchează 100 de ani de când familia Yonezawa a început producția de distilate fine în stilul japonez.

     

    Pentru orice fan al ginului, 135 East Hyogo aduce un echilibru perfect între stilul londonez (London Dry Gin) și aromele florale, citrice și condimentate ale stilului japonez. Tradiția niponă își lasă amprenta și în acest tip de băutură, mai popular în vestul Europei, dar unic în această parte a Asiei prin amestecul de cedru, frunze de shiso, crizanteme, fruct yuzu și piper sansho, combinat cu alcool de sake. Ginul Japonez Hyogo conține și tradiționalul ienupăr, coriandru și angelica.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfumul aduce mult din natura și peisajul în care a fost creat acest gin. Se simte un miros revigorant de pădure prin notele de pământ, ace de pin și de brad, tei și lemn dulce. Piperul este fin dar ajunge pentru a fi interesant și captivant.

     

    GUST: Pe papile este suplu, rotund și din nou cu arome de pământ mulțumită tonului de vegetale uscate, condimente și flori urmate în plan secund de note slabe de ceai verde și frunze de lime.

     

    FINISH: Pe final picanteriile se țin lanț nu doar prin discuțiile inspirate dar și prin notele lungi de piper japonez shiso. Savurat ca atare este un gin plăcut, dar strălucește atunci când este savurat în cocktail-uri.

     

    101,36 RON
  • J.J. Whitley - Gin The Original - 0.7L , Alc: 40% J.J. Whitley - Gin The Original - 0.7L , Alc: 40%

    J.J. Whitley - Gin The Original - 0.7L , Alc: 40%

    Numele ginului este dat de John James Whitley, care a produs prima dată ginuri în 1762, în Anglia, apoi a încheiat un parteneriat cu Neil, din care s-a născut ginul Whitley Neil. După mulți ani, familiile Whitley și Neil au urmat direcții diferite, apoi în 2009 Whitley Neil a intrat în grupul Halewood Internațional, urmat în 2016 de J.J. Whitley.

     

    Încă din secolul al XVIII-lea, familia Whitley obișnuia să își producă ginul cu arome din ierburi, plante, flori, fructe, legume și condimente culese din zonele rurale ale Angliei. Din gama de ginuri J.J. Whitley vă oferim sortimentele London Dry gin, Blood Orange, Elderflower (soc) și Nettle (urzică).

     

    London Dry Gin este rezultat din experiența a 8 generații de distilatori. Acest gins păstrează chintesența britanică a producției de gin prin rețeta clasică cu cel puțin opt ingrediente: coajă de portocală, coajă de lămâie, ienupăr, semințe de angelica, semințe de coriandru, scorțișoară chinezească și rădăcină de orris.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Arome clare de piper cu o notă fină coriandru. Parfum pur de lămâie și busuioc.

     

    GUST: J.J. Whitley a ales pentru acestă expresie o textură aproape cremoasă, oferită de vanilie, ceai de urzică și puțin serbet. Se păstrează aroma de condimente, în special piper, ce pare a fi amestecat cu boabe de ienupăr.

     

    FINISH: Note plăcute de ulei de portocală și ierburi condimentate.

     

    71,16 RON
  • Fogo Do Sul - Dry Gin -  0.5L Fogo Do Sul - Dry Gin -  0.5L

    Fogo Do Sul - Dry Gin - 0.5L

    Distileria din Hamburg, care a debutat cu Gin Sul, ne aduce un nou sortiment de gin condimentat, numit Fogo Do Sul. Cel mai nou gin, produs în Germania, este creat cu esențe prețioase din India, provincia Goa, parte din coloniile aflate sub influența Portugaliei mai bine de 400 de ani.

     

    De-a lungul timpului, portughezii au adus în Goa, piri-piri și au luat pe vasele ce au plecat spre Europa, condimente rare: coriandru, cardamom și scorțișoară. Toate aceste condimente, completate de altele, special alese își aduc darurile aromatice pentru diferite băuturi, iar una dintre acestea este Fogo Do Sul, pe care îl puteți descoperi cel mai bine într-o degustare.

     

     

    ASPECT: Clar. 

     

    MIROS: Cele 8 condimente amestecate cu fructe aduc în Fogo Do Sul, o parte din aromele ce amintesc de bazarele Orientului, unde se găsesc o mulțime de condimente colorate ce se amestecă în variante infinite.

     

    GUST: Alchimia este incompletă fără dedicarea echipei din Hamburg, care obține ginul select, prin macerarea condimentelor cu mango proaspăt, chimion rumenit, semințe de coriandru, chili și piper de timut. Coaja proaspătă de lămâie și portocală și boabele de ienupăr sunt alte trei ingrediente care definesc caracterul ginului Fogo Do Sul.

     

    FINISH: Condimentele și fructele aprind “Focul din Sud”, un nume inspirat și o metaforă a gustului intens, care încălzește simțurile și schimbă monotonia pentru o călătorie lungă în adâncul sinelui. 

    392,70 RON
  • Roku - Gin Selected 0.7L, Alc: 43% Roku - Gin Selected 0.7L, Alc: 43%

    Roku - Gin Selected 0.7L, Alc: 43%

    Roku este ginul premium japonez creat cu îndemânare de compania Suntory în Osaka, Japonia. Pe plan mondial, casa Suntory este cunoscută mai bine pentru gama impresionantă de whisky-uri japoneze, produse încă din 1923 de Shinjiro Torii.

     

    Cu o experință de zeci de ani în producția distilatelor, echipa Suntory a lansat în 2017 Roku Gin la nivel global și a oferit tuturor celor care preferă băuturile tari încă o expresie japoneză a băuturilor clasice europene.

     

    În limba japoneză, Roku se traduce în numărul șase pentru că în gin se regăsesc șase plante speciale, originare din Japonia. Fiecare plantă din compoziția Roku este culeasă conform conceptului japonez “shun”. Aceasta este tradiția de a te bucura de fiecare ingredient în cea mai savuroasă formă a lui.

     

    Cele șase ingrediente ce stau la baza ginului sunt: fruct yuzu, floare sakura, sencha, piper sansho, frunze de sakura și gyokuro. Fructele, ierburile și condimentele sunt culese atunci când ating vârful aromatic și pot oferi gustul perfect prin meșteșugul artizanilor japonezi.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Florile de cireș și ceaiul verde oferă aromele florale și dulci ca o introducere aromatică în grădina de primăvară a unei case japoneze.

     

    GUST: Complex, cu multe straturi și reguli, asemenea societății din care provine, cu arome de fructe și plante în armonie, așa cum sunt și aceia care îl făuresc și îl oferă lumii. Textura este mătăsoasă, baza este tradițională de gin, iar fructele yuzu și ierburile pun în evidență stilul casei Suntory.  

     

    FINISH: Mediu spre lung, cu note din piper japonez sansho.

     

    137,45 RON
  • Gin XII - Premium Distilled - 0.7L Gin XII - Premium Distilled - 0.7L
    -15%

    Gin XII - Premium Distilled - 0.7L

    În sudul Franței, Forcalquier este cunoscută încă din preistorie ca una dintre localitățile regiunii Provence, unde locuitorii culegeau ierburi și le foloseau în scopuri curative. În secolele XVII și XVIII, mulți dintre negustorii care aduceau și plante aromatice s-au stabilit în Provence și au fondat mici afaceri.

     

    În 1898 a apărut Distilleries de Lure, care a avut mai mulți proprietari pe parcursul a două războaie mondiale. În anii 1980 compania a fost redenumită Distillerie de Haute Provence, iar după ce a fost cumpărată de Pernod Ricard a primit numele Distilleries et Domaines de Provence.

     

    Gin XII este o băutură obținută din 5 distilate diferite. Un distilat de gin cu 8 plante și condimente (boabe de ienupăr, semințe de coriandru, migdale dulci, cimbru, graunțele paradisului, rădăcină de angelica, rădăcină din iris de Florența și semințe de cardamom). Alte patru distilate din plante (busuioc, rozmarin, eucalipt și mentă), obținute prin macerare și distilare separată a fiecărei plante. Distilarea acestor plante este realizată într-o instalație înaltă tip coloană, ce permite degajarea aromelor și echilibrarea acestora pentru un profil aromatic select.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Din concertul de ierburi aromatice folosite pentru Gin XII se remarcă ienupărul cu note proaspete de mentă și flori.

     

    GUST: Curat și intens, ginul din Provence se alătură băuturilor de calitate, care dau un imbold simțurilor și fac simțită prezența multor ierburi. Vedeta distilatelor rămâne ienupărul, urmat de piper proaspăt, camfor, mentă și arome rafinate de flori.

     

    FINISH: Lung, cald, dominat de ienupăr și arome amestecate ce dau senzația unui peisaj îndesat de tufe și tot felul de plante înmiresmate.

     

    Preț normal: 142,80 RON

    Special Price 121,38 RON

    (-21,42 RON)
  • Edinburgh - Gin Elderflower - 0.5L Edinburgh - Gin Elderflower - 0.5L

    Edinburgh - Gin Elderflower - 0.5L

    Edinburgh gin este numit după capitala Scoției, pentrua onora vechiul oraș în care ginul a început să fie produs încă din 1700. După ce ginul cu ienupăr Genever, importat din Țările de Jos, a ajuns pe teritoriul Scoției, afaceriștii și maeștrii distileriilor din Edinburgh au preluat rețeta și au produs propriile ginuri pentru Regat, dar și pentru alte state.

     

    Cu o istorie de sute de ani în producția de gin, în marele oraș scoțian a apărut în anul 2010 brand-ul de gin Edinburgh deținut de Distileriile Ian Macleod. Rețete care au trecut testul timpului, distilarii pricepuți, metodele tradiționale și tehnologia modernă au fost de ajuns pentru a oferi unul dintre cele mai bune ginuri din Marea Britanie.

     

    Unul dintre cele trei lichiori de tip gin este Edinburgh Elderflower (soc), un gin obținut din ingrediente naturale culese din jurul orașului. Peisajul rural oferă flori de soc și alte plante, ce sunt aduse în distilerie cu puțin timp înainte de producție pentru a oferi la infuzie note subtile, dar complexe, de flori de soc proaspete. Alături de soc, în distilerie sunt infuzate arome de coajă de portocală, dude roșii, muguri de pin, lavandă și lemongrass (lămâiță).

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Servit sec sau într-un Gin & Tonic clasic, sortimentul cu flori de soc este foarte aromat de petalele parfumate ale florilor de soc.

     

    GUST: Socul aduce puțină dulceață ca din fagure de miere, abia scos din stup, și o notă de lămâie zemoasă.

     

    FINISH: Rămân în urmă note de pere, piersici și coajă de grepfrut.

     

    72,83 RON
  • J.J. Whitley - Vodka Potato - 0.7L, Alc: 40% J.J. Whitley - Vodka Potato - 0.7L, Alc: 40%
    -10%

    J.J. Whitley - Vodka Potato - 0.7L, Alc: 40%

    Numele ginului este dat de John James Whitley, care a produs prima dată ginuri în 1762, în Anglia, apoi a încheiat un parteneriat cu Neil, din care s-a născut ginul Whitley Neil. După mulți ani, familiile Whitley și Neil au urmat direcții diferite, apoi în 2009 Whitley Neil a intrat în grupul Halewood Internațional, urmat în 2016 de J.J. Whitley.

     

    În copilărie J.J. Whitley a locuit într-o casă parohială cu grădini pline de plante aromate, fructe și legume. Mai târziu, când a produs primele distilate Whitley și-a bazat rețetele exact pe acele ierburi, condimente, fructe și legume pe care le-a cunoscut în gospodăriile englezești din zonele rurale.

     

    Una dintre rețele păstrate și puse în practică în prezent la distileria Sovereign din Liverpool este cea pentru cunoscuta vodcă din cartofi.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum subtil de fructe de gradină.

     

    GUST: Vodca din cartofi are o textură cremoasă, ca un lapte gras de țară, pusă mai mult în valoare de notele de struguri albi și mere verzi. Sunt prezente și note de citrice și condimente.

     

    FINISH: Scurt. Cartof și fructe într-un amestec sec.

     

    Preț normal: 63,90 RON

    Special Price 57,20 RON

    (-6,70 RON)
  • J.J. Whitley - Vodka Rhubarb - 0.7L, Alc: 40% J.J. Whitley - Vodka Rhubarb - 0.7L, Alc: 40%

    J.J. Whitley - Vodka Rhubarb - 0.7L, Alc: 40%

    Numele ginului este dat de John James Whitley, care a produs prima dată ginuri în 1762, în Anglia, apoi a încheiat un parteneriat cu Neil, din care s-a născut ginul Whitley Neil. După mulți ani, familiile Whitley și Neil au urmat direcții diferite, apoi, în 2009 Whitley Neil a intrat în grupul Halewood Internațional, urmat în 2016 de J.J. Whitley.

     

    Vodka din cartofi este inspirată de J.J. Whitley, care a copilărit într-o casă parohială cu grădini pline de plante aromate, fructe și legume. Deasemenea, acesta își ajuta gazedele să culeagă rubarba de sezon, folosită în bucătărie dar și la producția de vodcă.

     

    Mai târziu, Whistley a păstrat ingrediente și rețeta după care se produce vodcă și astăzi în distileria din Liverpool. Vodca cu aromă naturală de rubarbă este pentru cei cu gusturi fine o excelentă alegere, fie că este savurată sec ori într-un cocktail cu prosecco, șampanie sau bere cu ghimbir.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum fin de vegetale.

     

    GUST: Fin, delicat, incredibil de dulce și vegetal – ca o băutură preparată pe loc cu frunze de rubarbă proaspăt culese din grădină. Rubarba dulce domină papilele gustative cu o dulceață compensată de legume coapte și busuioc.

     

    FINISH: Scurt. Dulce, puțin vegetal.

     

    71,16 RON
  • Saber - Rachiu Zolmyr mere - 0.5L, Alc: 40% Saber - Rachiu Zolmyr mere - 0.5L, Alc: 40%

    Saber - Rachiu Zolmyr mere - 0.5L, Alc: 40%

    Povestea Saber începe în 1789, în Bucovina, orașul Rădăuți, unde se ridică „Fabrica de bere, spirt si lichior S. Rudich, redenumită mai târziu SAB S.A. În clădirea fabricii de acum 200 de ani se produc în prezent, cu mare mândrie, atenție și dedicare, lichiorurile de fructe marca SABER.

     

    Aparatura și instalațiile sunt de ultimă generație, oamenii sunt și ei dintre cei tineri și se folosesc de tehnici noi pentru a produce cele mai bune băuturi, printre care se află și rachiul Zolmyr de mere. Merele sunt atent selecționate din cele mai bune livezi, pentru a oferi o aromă deosebită, cu tot ce este mai bun din fructe, la fiecare degustare.

     

     

    AROMĂ: Rachiul de mere Zolmyr este o băutură clară cu buchet complex, din care se evidențiază aroma merelor verzi, proaspete, cu un post gust de fructe, pur și curat.   

     

    34,08 RON
  • Absente - Absinthe lichior gift box + lingurita - 0.7L, Alc: 69% Absente - Absinthe lichior gift box + lingurita - 0.7L, Alc: 69%

    Absente - Absinthe lichior gift box + lingurita - 0.7L, Alc: 69%

    Absintul este o băutură cu un grad ridicat de alcool și puternic aromatizată cu anason, pelin, fenicul și alte ierburi folosite în alimentație și medicina naturistă. În secolul al XIX-lea, absintul a fost băutura favorită a personalitaților din Europa și America de Nord. Efectele acestei băuturi au dat naștere unor incidente și povești ce au dus la interzicerea sa în anul 1915, în multe dintre statele europene și în SUA.

     

    Brand-ul Absente aparține producătorului francez Distilleries et Domaines de Provence, care deține în portofoliu și alte băuturi tari (pastis, grappa, gin). Absente este obținut dintr-un amestec de alcool, infuzie de pelin, anason stelat, mentă și alte distilate din anason. Absente este primul lichior de tip absint, legal, care conține tujon, lansat în 1998.

     

    Varianta Grande Absente, de 69% vol., vine la pachet cu o linguriță creată în stilul Art Nouveau. Lingurița subțire, de culoare aurie, completează designul folosit de brand și oferă o alternativă tradițională de a prepara absintul și a savura aromele sale intense.

     

     

    ASPECT: Verde clar.

     

    MIROS: Domină aroma de absint cu note inconfundabile de camfor și mentol, urmate de note proaspete de anason și condimente.

     

    GUST:  Aroma de pelin cuprinde simțurile cu puterea unui fulger, de care se poate ține doar condimentele alese să curețe fiecare colț al gurii și să strecoare parfumul către sinusuri.

     

    FINISH: Lung, cu gust de distilat tare și ierburi condimentate.

     

    142,80 RON
  • Pernod - 68° Absinthe - 0,7L Pernod - 68° Absinthe - 0,7L

    Pernod - 68° Absinthe - 0,7L

    Absintul Pernod a fost produs pentru prima dată în 1795 de Henri Louis Pernod și Daniel-Henri Dubied în Couvet, Elveția. Apoi, în 1805, Pernod și-a construit o distilerie cu o capacitate mai mare, în Franța, în micul orășel Pontarlier. În secolul al XIX-lea, lichiorul produs din pelin, anason, fenicul și alte plante aromatice, numit și “zâna verde” devine popular în rândul populației din marile capitale ale Europei, dar și peste ocean, pe continentul nord american.

     

    Din cauza unor preconcepții legate de efectele acestei băuturi asupra omului, la sfârșitul perioadei Belle Epoque (circa 1914 - 1915), în timpul Marelui Război, absintul a fost interzis în Franța, în celelalte state din vestul Europei cât și în Statele Unite ale Americii. În toată aceată perioadă, Pernod Fils și-a continuat activitatea prin producția a numeroase tipuri de lichioruri și băuturi alcoolice rafinate.

     

    Mai târziu, absinut și-a pierdut popularitatea încât în anii 1960, Pernod a încetat să îl mai producă. După anul 1975, Pernod și-a unit forțele cu Ricard (fondat de Paul Ricard) și a devenit unul dintre cele mai mari grupuri din industria producătorilor de băuturi alcoolice. În ultimii ani, Pernod Ricard a reluat producția de absint și a revenit treptat la o variantă inspirată de rețeta creată în Epoca Frumoasă.

     

     

    ASPECT: Verde pal, limpede, ușor umbrit de amestecul cu apă.

     

    MIROS: Vegetal și floral mulțumită petalelor de violete. Înzestrat cu parfumuri ce se întrec sub nări, asemenea unor sticluțe cu esențe așezate laolaltă. Notele de fenicul, coriandru și anason stelat ne reamintesc tot ce știm despre absint și ne aduc cu eleganță, revelația unei lumi fermecătoare.

     

    GUST: Îl recomandăm cu puțină apă, după gust. În acest fel, îl găsim sec, puțin amărui, ca un bitter. Pe de altă parte este vegetal și lemnos, cu esență de pelin, împrospătat de coriandru și anason.

     

    FINISH: Lung. Puțin amar, lemnos și vegetal.

     

    169,69 RON
  • J.J. Whitley - Gin Elderflower - 0.7L, Alc: 40% J.J. Whitley - Gin Elderflower - 0.7L, Alc: 40%
    -20%

    J.J. Whitley - Gin Elderflower - 0.7L, Alc: 40%

    Numele ginului este dat de John James Whitley, care a produs prima dată ginuri în 1762, în Anglia, apoi a încheiat un parteneriat cu Neil, din care s-a născut ginul Whitley Neil. După mulți ani, familiile Whitley și Neil au urmat direcții diferite, apoi în 2009 Whitley Neil a intrat în grupul Halewood Internațional, urmat în 2016 de J.J. Whitley.

     

    Încă din secolul al XVIII-lea, familia Whitley obișnuia să își producă ginul cu arome din ierburi, plante, flori, fructe, legume și condimente culese din zonele rurale ale Angliei. Din gama de ginuri J.J. Whitley vă oferim sortimentele London Dry gin, Blood Orange, Elderflower (soc) și Nettle (urzică).

     

    J.J. Whitley, fondatorul companiei, și-a petrecut o mare parte din copilărie în case din perioada victoriană aflate în grija clericilor englezi. În aceste case cu grădini pe măsură, proprietarii cultivau legume, fructe și tot felul de plante / mirodenii folosite în gospodărie tot anul. Pentru primele sale ginuri Whitley a folosit câteva dintre ingredientele din zonele rurale ale Angliei, cunoscute în copilarie, iar unul dintre acestea e floarea de soc (elderflower), ce stă la baza acestui gin fin și elegant.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Flori de soc și amestec de ierburi aromatice.

     

    GUST: Floral, dulce (miere) și condimentat, mulțumită scorțișoarei chinezești care devine din ce în ce mai puternică pe papilele gustative.

     

    FINISH: Lung. Vegetal și condimentat.

     

    Preț normal: 71,16 RON

    Special Price 57,20 RON

    (-13,96 RON)
  • Whitley Neill - Gin Aloe & Cucumber - 0.7L Whitley Neill - Gin Aloe & Cucumber - 0.7L
    -40%

    Whitley Neill - Gin Aloe & Cucumber - 0.7L

    Whitley Neil este un gin produs în Anglia, de familia Whitley și Neil încă din anul 1762. De-a lungul timpului familia Neil a păstrat din generație în generație rețeta veche, metode și chiar aparatură de producție. În distileria din Liverpool, se află cazanul pentru distilare, care a fost confecționat în urmă cu 100 de ani și este folosit în prezent pentru producția de gin.

     

    Ginurile Whitley Neil sunt produse din distilat obținut din cereale, cu infuzie pură de ienupăr, la care se adaugă o varietate de arome: fructe de baobab și agrișe, semințe de coriandru, lămâie dulce, portocală dulce, rădăcină de angelica, scorțișoară chinezească, iris florentin, rubarbă, ghimbir, s.a. Toate plantele care intră în compoziția sortimentului sunt atent selecționate și dozate pentru a contura un buchet aromatic armonios, perfect structurat.

     

    Varianta Aloe & Cucumber este un gin creat după o rețetă inspirată de continentul negru. Extractele din bucăți proaspete și verzi din castravete și aloe Karoo, oferă un gin surprinzător, dar plăcut, exotic, atât în varianta sec cât și în cocktail-uri ușor de preparat cum este clasicul Gin & Tonic.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Distilat rafinat și aromă de iarbă udă, proaspăt cosită.

     

    GUST: Prin Whitney Neill Aloe & Cucumber, britanicii construiesc mireasma peisajului African, mai exact deșertul Karoo din partea de sud, ce dă numele plantei de aloe vera infuzată pentru acest gin. Printre numeroasele arome vegetale se remarcă ienupărul și extractul din castravete.

     

    FINISH: Lung. Revine castravetele urmat de aromele vegetale.

     

    Preț normal: 157,91 RON

    Special Price 95,00 RON

    (-62,91 RON)
  • Liverpool - Gin, Valencian orange - 0.7L, Alc: 43% Liverpool - Gin, Valencian orange - 0.7L, Alc: 43%

    Liverpool - Gin, Valencian orange - 0.7L, Alc: 43%

    În Marea Britanie, ginul se află într-o perioadă de Renaştere. Mici distilerii oferă  în Regat, dar şi peste graniţe, ginuri produse după metode tradiţionale, cu ingrediente locale şi exotice, pentru o experienţă clasică, dar şi modernă, personalizată.  

     

    Unul dintre aceste ginuri este Liverpool, parte din portofoliul grupului britanic Halewood. În micro distileria din oraşul Liverpool sunt produse în alambicuri din cupru, şi alte instalaţii moderne,  patru sortimente de gin.

     

    Dintre acestea, vă oferim varianta obţinută prin amestecului distilatului de gin  cu plante aromatice şi portocale zemoase aduse din oraşul spaniol Valencia.  

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Distilat de gin cu parfum de citrice şi vegetale.

     

    GUST: Ulei de portocale, note uşoare de coriandru şi ienupăr condimentat, ce oferă un gust echilibrat cu alcool bine integrat.

     

    FINISH: Scurt şi aromat.

     

    159,34 RON
  • Edinburgh - Gin Rhubarb & Ginger - 0.5L Edinburgh - Gin Rhubarb & Ginger - 0.5L

    Edinburgh - Gin Rhubarb & Ginger - 0.5L

    Edinburgh gin este numit după capitala Scoției, pentru a onora vechiul oraș în care ginul a început să fie produs încă din 1700. După ce ginul cu ienupăr Genever, importat din Țările de Jos, a ajuns pe teritoriul Scoției, afaceriștii și maeștrii distileriilor din Edinburgh au preluat rețeta și au produs propriile ginuri pentru Regat, dar și pentru alte state.

     

    Cu o istorie de sute de ani în producția de gin, în marele oraș scoțian a apărut în anul 2010 brand-ul de gin Edinburgh deținut de Distileriile Ian Macleod. Rețete care au trecut testul timpului, distilarii pricepuți, metodele tradiționale și tehnologia modernă au fost de ajuns pentru a oferi unul dintre cele mai bune ginuri din Marea Britanie.

     

    La scurt timp după ce au fost culese rubarba și ghimbirul sunt lăsate la înmuiat timp de 4 săptămâni, pentru ca aceste două ingrediente să își unească aromele. Alături de rubarbă și ghimbir, în distilerie sunt infuzate arome de coajă de portocală, dude roșii, muguri de pin, lavandă și lemongrass (lămâiță).

     

     

    ASPECT: Roz somon / foaie de ceapă.

     

    MIROS: Edinburgh cu rubarbă și ghimbir oferă exact parfumul ce denumește acest produs, și reușește acest lucru cu finețea și simplitatea tuturor proceselor naturale, ce implică mai mult sau mai puțin omul.

     

    GUST: Aromele care se perindă pe papile sunt dulci, domoale, apoi, brusc, ascuțite. Zahărul este echilibrat de zeama puțin astringentă din coaja de portocală.

     

    FINISH: Lung și cald. Ghimbirul este cel care face simțită ultima aromă a acestui lichior.

     

    72,83 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă