Cachaca

Cachaça, cunoscuta si sub numele de „aguardente", „pinga", „caninha", este cea mai cunoscuta bautura distilata din Brazilia. Este produsa din trestie de zahar, motiv pentru care poate fi confundata foarte usor cu romul. Cu toate acestea, exista o diferenta majora intre cele doua bauturi alcoolice. Romul este facut din melasa (reziduu siropos provenit din extragerea zaharului din sfecla sau trestie de zahar), pe cand cachaça din suc proaspat de trestie, care este apoi fermentat si distilat.


Cachaça se poate consuma ca atare sau in cocktailuri. Unul dintre cele mai cunoscute este caipirinha, insa exista nenumarate alte variatiuni ale acestei retete. Este o bautura super fresh, perfecta pentru zilele toride de vara. Este nevoie de zeama unei jumatati de lime, o lingurita de zahar alb, 75 ml cachaça si gheata cat sa umple paharul.


Brazilienii beau aceasta bautura alcoolica in cantitati foarte mari. Ca sa ne facem o idee mai clara, afla ca fiecare persoana consuma in jur de 11,5 litri in fiecare an. Peste un miliard de litri sunt produsi anual, insa doar 1% din aceasta cantitate este exportata. Exista chiar si o sarbatoare dedicata acestei bauturi alcoolice, care se celebreaza pe data de 13 septembrie.


Comanda cachaça originala de pe beicevrei.ro! Descopera gama noastra de bauturi alcoolice si completeaza-ti barul ca un specialist!

Grilă Listă
Filtru
 • Sagatiba Pura - Cachaca 0.7L, Alc: 38% Sagatiba Pura - Cachaca 0.7L, Alc: 38%

  Sagatiba Pura - Cachaca 0.7L, Alc: 38%

  Sagatiba este un proiect dezvoltat de antreprenorul brazilian Marcos de Moraes. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Brazilia, în 2006 în anumite state europene, iar în 2007 pe piața din Statele Unite ale Americii. Fondatorul a dorit încă de la început să aducă Cachaça Sagatiba printre băuturile cu renume internațional prin calitatea oferită de arome și rafinamentul rezultat din distilare, ce se regăsește rar la acest tip de băutură.

   

  La distileria din Sao Paulo este urmată o mare parte din metoda tradițională de producție a specialității Cachaça. Băutura este obținută prin fermetarea sucului de trestie de zahăr și se aseamănă cu romul, care este produs de obicei din melasă de trestie de zahăr. Numită și pinga, caninha sau aguardente, această băutură este una dintre cele mai cunoscute din Brazilia.

   

  Sagatiba Pura este o Cachaça fină ce poate fi savurată sec sau cu gheață însă, de cele mai multe ori, este un ingredient de bază pentru cocktail-urile tropicale, cel mai cunoscut fiind Caipirinha, sau Daiquiri, unde înlocuiește romul.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Sagatiba Pura are un parfum de dulceață / zahăr, care înmoaie simțurile cu puterea sa.

   

  GUST: Textura caramelizată se scurge lin și aduce aminte de cele mai bune dulciuri din copilărie.

   

  FINISH: Finalul păstrează dulceața intensă, complimentată de puterea distilatului, și senzația prelungită de perfecțiune aromatică.

   

  73,90 RON
 • Pitu cachaca 0.7 L Pitu cachaca 0.7 L

  Pitu cachaca 0.7 L

  Pitu este o cachaca ( rachiu), bautura nationala a Braziliei. Acest rachiu este obtinut prin distilarea sucului dulce si pur de trestie de zahar de calitate. Procesul de maturare timp de mai multe saptamani in vase de lemn permite gustului sa devina complet. Bogatia acestuia este pusa in valoare in bauturi combinate, cedand o parte din exotismul brazilian bauturilor la care este adaugat.
  Localnicii ne recomanda PITUrinha – sucul de la o lamaie verde, cu 1-2 lingurite de zahar, 5 cl Pitu si gheata zdrobita.
  76,20 RON
 • Leblon - Cachaca - 0.7L, Alc: 40% Leblon - Cachaca - 0.7L, Alc: 40%

  Leblon - Cachaca - 0.7L, Alc: 40%

  Leblon Cachaça este o băutură artizanală, premium, produsă în Brazilia, regiunea Minas Gerais, de către distileria Maison Leblon.  

   

  Cachaça este un distilat produs prin fermetarea sucului de trestie de zahăr, spre deosebire de rom, care este produs de obicei din melasă de trestie de zahăr. Procesul de fermentarea a sucului de trestie și distilare datează încă din 1532, cand o colonie portugheză a adus din orașul Madeira, în Brazilia, primul transport de trestie de zahăr. Cunoscut și ca pinga, caninha sau aguardente, această băutură este una dintre cele mai cunoscute din Brazilia.

   

  Pentru Cachaça Leblon, producătorii brazilieni urmează metodele clasice de producție. Trestia de zahăr este culeasă manual și trimisă imediat la presat. Sucul de presă este lăsat la fermentat între 20 și 24 de ore. După fermentare sucul este distilat în cazanele de cupru, după care este tras în butoaie din stejar franțuzesc folosite la producția de coniac și lăsat la maturare 6 luni. După maturare, mai multe loturi de Cachaça sunt amestecate de Maeștrii Gilles Merlet și Carlos Oliveira.

   

  Cachaça poate fi savurată sec sau cu gheață însă, de cele mai multe ori, este un ingredient de bază pentru cocktail-urile tropicale, cel mai cunoscut fiind Caipirinha, sau Daiquiri, unde înlocuiește romul.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Fructat, cu note de trestie de zahăr și condimente, urmate de subtile note de vanilie, ierburi aromate și lemn.

   

  GUST: Supplimentar notelor regăsite în parfum, băutura este echilibrată cu arome de citrice și piper.

   

  FINISH: Lung și fructat.

   

  121,62 RON
Grilă Listă