Cachaca

Cachaça, cunoscuta si sub numele de „aguardente", „pinga", „caninha", este cea mai cunoscuta bautura distilata din Brazilia. Este produsa din trestie de zahar, motiv pentru care poate fi confundata foarte usor cu romul. Cu toate acestea, exista o diferenta majora intre cele doua bauturi alcoolice. Romul este facut din melasa (reziduu siropos provenit din extragerea zaharului din sfecla sau trestie de zahar), pe cand cachaça din suc proaspat de trestie, care este apoi fermentat si distilat.


Cachaça se poate consuma ca atare sau in cocktailuri. Unul dintre cele mai cunoscute este caipirinha, insa exista nenumarate alte variatiuni ale acestei retete. Este o bautura super fresh, perfecta pentru zilele toride de vara. Este nevoie de zeama unei jumatati de lime, o lingurita de zahar alb, 75 ml cachaça si gheata cat sa umple paharul.


Brazilienii beau aceasta bautura alcoolica in cantitati foarte mari. Ca sa ne facem o idee mai clara, afla ca fiecare persoana consuma in jur de 11,5 litri in fiecare an. Peste un miliard de litri sunt produsi anual, insa doar 1% din aceasta cantitate este exportata. Exista chiar si o sarbatoare dedicata acestei bauturi alcoolice, care se celebreaza pe data de 13 septembrie.


Comanda cachaça originala de pe beicevrei.ro! Descopera gama noastra de bauturi alcoolice si completeaza-ti barul ca un specialist!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru
 • Leblon - Cachaca - 0.7L, Alc: 40% Leblon - Cachaca - 0.7L, Alc: 40%
  -17%

  Leblon - Cachaca - 0.7L, Alc: 40%

  Leblon Cachaça este o băutură artizanală, premium, produsă în Brazilia, regiunea Minas Gerais, de către distileria Maison Leblon.  

   

  Cachaça este un distilat produs prin fermetarea sucului de trestie de zahăr, spre deosebire de rom, care este produs de obicei din melasă de trestie de zahăr. Procesul de fermentarea a sucului de trestie și distilare datează încă din 1532, cand o colonie portugheză a adus din orașul Madeira, în Brazilia, primul transport de trestie de zahăr. Cunoscut și ca pinga, caninha sau aguardente, această băutură este una dintre cele mai cunoscute din Brazilia.

   

  Pentru Cachaça Leblon, producătorii brazilieni urmează metodele clasice de producție. Trestia de zahăr este culeasă manual și trimisă imediat la presat. Sucul de presă este lăsat la fermentat între 20 și 24 de ore. După fermentare sucul este distilat în cazanele de cupru, după care este tras în butoaie din stejar franțuzesc folosite la producția de coniac și lăsat la maturare 6 luni. După maturare, mai multe loturi de Cachaça sunt amestecate de Maeștrii Gilles Merlet și Carlos Oliveira.

   

  Cachaça poate fi savurată sec sau cu gheață însă, de cele mai multe ori, este un ingredient de bază pentru cocktail-urile tropicale, cel mai cunoscut fiind Caipirinha, sau Daiquiri, unde înlocuiește romul.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Fructat, cu note de trestie de zahăr și condimente, urmate de subtile note de vanilie, ierburi aromate și lemn.

   

  GUST: Supplimentar notelor regăsite în parfum, băutura este echilibrată cu arome de citrice și piper.

   

  FINISH: Lung și fructat.

   

  Preț normal: 126,26 RON

  Special Price 105,10 RON

  (-21,16 RON)
Grilă Listă