Bitter si Vermouth - Cele mai noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • 9 Di Dante - Vermouth Paradiso - 0.75L, Alc: 18% 9 Di Dante - Vermouth Paradiso - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante

    9 Di Dante - Vermouth Paradiso - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante Paradiso este produs în regiunea italiană Piemont, apreciată pentru cupajele și monosoiurile liniștite, dar și pentru vinurile de tip vermut, obținute în stil tradițional, de sute de ani.

     

    Producătorul italian a găsit înspirația ca pentru fiecare plantă, condiment sau fruct, folosit în producția vermuturilor, să atribuie un cerc sau un nivel, asemenea celor aflate în faimosul poem al lui Dante Alighieri.

     

    Pentru acest inedit vermut rose baza este obținută dintr-un un cupaj alcătuit dintr-un soi alb și unul roșu. Soiul alb Cortese este adăugat în procent de 88%, iar soiul roșu Nebbiolo completează restul de 12%.

     

     

    ASPECT: Roz cu un ton de foiță de ceapă

     

    MIROS: Buchetul se joacă pe simțuri cu arome de grepfrut, acompaniate de zmeură și anason stelat, oferite de soiul Nebbiolo.

     

    GUST: Textura aduce echilibrul aromatic prin notele fructate și vegetale cu tresăriri energice de mandarine, rozmarin, cacao și vanilie.

     

    FINISH: Gustul final este marcat de o remanență medie spre lungă, oferită de taninii aceluiași soi roșu Nebbiolo.

     

    169,40 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 9 Di Dante - Vermouth Extra Dry Purgatorio - 0.75L, Alc: 18% 9 Di Dante - Vermouth Extra Dry Purgatorio - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante

    9 Di Dante - Vermouth Extra Dry Purgatorio - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante Purgatorio Extra Dry este produs în regiunea italiană Piemont, apreciată pentru cupajele și monosoiurile liniștite, dar și pentru vinurile de tip vermut, obținute în stil tradițional, de sute de ani.

     

    Producătorul italian a găsit înspirația ca pentru fiecare plantă, condiment sau fruct, folosit în producția vermuturilor, să atribuie un cerc sau un nivel, asemenea celor aflate în faimosul poem al lui Dante Alighieri.

     

    9 Di Dante Purgatorio Extra Dry este un vermut alb autentic și primul blend realizat din vin obținut 100% din soiul alb Arneis, certificat DOC (Denumire de Origine Controlată).

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Paradiso Vermouth Extra Dry oferă un parfum clar de flori, pere și caise, specifise soiului italian.

     

    GUST: Buchetul floral și fructat este echilibrat pe papile cu note de coajă de lămâie, salvie și mentă.

     

    FINISH: Ansamblul de arome și note, florale, fructate și vegetale oferă o degustare plină de prospețime și o notă finală ușor amăruie, specifică unui vermut extrasec de calitate.

     

    169,40 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Filipetti - Vermouth Rosso - 1L, Alc: 14.8% Filipetti - Vermouth Rosso - 1L, Alc: 14.8%

    Filipetti

    Filipetti - Vermouth Rosso - 1L, Alc: 14.8%

    În 1922 Giovani Giuseppe Filipetti, un mare oenolog din regiune Piedmont, a fondat casa ce îi poartă numele. În anii ’90, brand-ul Filipetti a fost achiziționat de grupul Perlino, și i-a consolidat prezența pe marile piețe ale lumii prin gamele de vinuri spumante și vermuturi de calitate. Spumantele Filippeti și aperitivul italian creat după rețeta tradițională sunt prezente în peste 40 de state din toată lumea.

     

    Vermouth Bianco este produs în regiunea Piedmont, după rețeta istorică a casei Filipetti. Sunt alese ierburi aromatice și condimente care sunt lăsate la macerare în alcool timp de cel puțin 30 de zile. Infuzia aromatică rezultată este amestecată cu vin, alcool și zahăr.

     

    Vermutul roșu Filipetti are o concentrație de 140 de grame de zahăr per litru și 14.8% volum alcool.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, deschis.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii dulci, flori roșii și mirodenii.

     

    GUST: Dulce, ușor astringent, cu note de ierburi macerate, amărui, fructe și flori roșii.

     

    FINISH: Dulce, cu remanență medie.

     

    42,18 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bianch - Amaro di Riso Bianco - 0.7L, Alc: 21% Bianch - Amaro di Riso Bianco - 0.7L, Alc: 21%
    187,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Canone Occidentale - Vermouth di Torino Superiore Extra Dry - 0.75L, Alc: 18% Canone Occidentale - Vermouth di Torino Superiore Extra Dry - 0.75L, Alc: 18%
    127,70 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Filipetti - Vermouth Bianco - 1L, Alc: 14.8% Filipetti - Vermouth Bianco - 1L, Alc: 14.8%

    Filipetti

    Filipetti - Vermouth Bianco - 1L, Alc: 14.8%

    În 1922 Giovani Giuseppe Filipetti, un mare oenolog din regiune Piedmont, a fondat casa ce îi poartă numele. În anii ’90, brand-ul Filipetti a fost achiziționat de grupul Perlino, și i-a consolidat prezența pe marile piețe ale lumii prin gamele de vinuri spumante și vermuturi de calitate. Spumantele Filippeti și aperitivul italian creat după rețeta tradițională sunt prezente în peste 40 de state din toată lumea.

     

    Vermouth Bianco este produs în regiunea Piedmont, după rețeta istorică a casei Filipetti. Sunt alese ierburi aromatice și condimente care sunt lăsate la macerare în alcool timp de cel puțin 30 de zile. Infuzia aromatică rezultată este amestecată cu vin, alcool și zahăr. 

     

    Vermutul alb Filipetti are o concentrație de 140 de grame de zahăr per litru și 14.8% volum alcool.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Echilibrat și intens, cu arome de ierburi aromatice, condimente și note de vanilie.

     

    GUST: Dulce, cu arome de ierburi ușor amărui, portocală zaharisită și vanilie uscată.

     

    FINISH: Remanență medie, cu o tușă de lemn dulce.

     

    42,18 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc:  28% Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc:  28%

    Lucano 1894

    Lucano 1894 - Lichior Amaro - 0.7L, Alc: 28%

    Lichiorul Lucano a fost produs pentru prima dată în 1894, în orășelul Pisticci din Italia, după o rețetă secretă a cavalerului Pasquale Vena. În laboratorul său, folosit pentru producția de dulciuri, Pasquale a stabilit rețeta finală pentru lichiorul Amaro Lucano după ce a experimentat cu multe amestecuri de ierburi.

     

    Fiind pasionat de preparate cu proprietăți medicinale în timpul său, Pasquale a ales ierburi ce sunt păstrate în rețeta actuală. Din peste 30 de ingrediente folosite de producătorul italian, 11 sunt sunt menționate și sunt aduse în principal din Europa și Africa: artemisia absinthium (pelin), artemisia pontica (pelin din Italia) salvie, musk yarrow (coada șoricelului de munte), ciulin, coajă de portocală amară, gențiană, semințe de angelica, boabe de soc, rută, aloe și ulei esențial de scorțișoară.

     

    Ierburile sunt selectate, uscate natural și mărunțite, apoi amestecate și macerate în soluție de alcool pur cu apă. Acest amestec de ierburi este presat, iar sucul colectat este completat cu o infuzie din ingrediente secrete alese de Pasquale Vena (descendentul fondatorului). După această fază extractul este testat în laborator, apoi maturat timp de 5 luni. Urmează un nou amestec în cisterne mari, unde se adaugă alcool pur, uleiuri esențiale, apă, extractul maturat, zahăr, caramel și mai multă apă. În final lichiorul este filtrat și îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Maro-închis, cu reflexii roșiatice.

     

    MIROS: Un lichior complex, cu parfum de stafide și prune, cuișoare și vișine amare pe un fundal cu note de vin roșu. Un lichior tradițional amaro mai fructat decât alte variante, cu o notă de cola.

     

    GUST: Pe papile este foarte complex, cu note mai intense de cola, lemn dulce, cafea, ciocolată amară, coajă de portocală și un melanj de fructe macerate și uscate - stafide, smochine și o tușă de rubarbă. 

     

    FINISH: Notele florale revin pe simțuri cu violete și liliac ce lasă un gust final amar și foarte lung.

     

    60,28 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Aperitiv Nolo Vibrante (fara alcool) - 0.75L Martini - Aperitiv Nolo Vibrante (fara alcool) - 0.75L

    Martini

    Martini - Aperitiv Nolo Vibrante (fara alcool) - 0.75L

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Aperitivele Martini sunt produse după aceeași metodă tradițională folosită pentru băuturile cu alcool. Aceleași vinuri de calitate, ierburi, rădăcini și fructe sunt alese de maeștrii Martini din culturile proprii. Diferența apare odată cu îndepărtarea alcoolului, realizată gradual, urmată de infuzarea băuturii cu arome intense din Artemisia și Bergamotă. Rezultatul este acest Nolo Vibrante, un aperitiv Martini inconfundabil.

     

     

    ASPECT: Roșu deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de strugure fermentat și macerat, cu o note scurte de ierburi și citrice.

     

    GUST: Nolo Vibrante urmează tradiția aromei de bitter autentic prin aroma intensă de bergamotă și o tușă lemnoasă.

     

    FINISH: Mediu, dulce, cu o tușă de tanini amari.

     

    51,45 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Aperitiv Nolo Floreale (fara alcool) - 0.75L Martini - Aperitiv Nolo Floreale (fara alcool) - 0.75L

    Martini

    Martini - Aperitiv Nolo Floreale (fara alcool) - 0.75L

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Aperitivele Martini sunt produse după aceeași metodă tradițională folosită pentru băuturile cu alcool. Aceleași vinuri de calitate, ierburi, rădăcini și fructe sunt alese de maeștrii Martini din culturile proprii. Diferența apare odată cu îndepărtarea alcoolului, realizată gradual, urmată de infuzarea băuturii cu arome intense din Artemisia și mușețel italian. Aceasta este partea cunoscută din rețeta aperitivului Nolo Floreale, restul este secretul succesului Martini.

     

     

    ASPECT: Galben, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de struguri albi, dulci, răscpți sau macerați, ierburi aromatice și flori de mușețel ce inspiră briza revigorantă a primăverii.

     

    GUST: Strugurii rămân pe fundal pentru a face loc notelor florale lungi, dulci și moi.

     

    FINISH: Scurt, dulce și floral.

     

    51,45 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cynar - Bitter - 0.7L, Alc: 16.5% Cynar - Bitter - 0.7L, Alc: 16.5%

    Cynar

    Cynar - Bitter - 0.7L, Alc: 16.5%

    Cynar bitter a fost creat în Italia, în anul 1952 de Angelo Dalle Molle, un antreprenor şi filatrop veneţian. Încă din anii 1950, Cynar (denumit după Cynar scolymus, numele ştiinţific din botanică al plantei de anghinare), a devenit popular în Italia, iar în prezent este parte din portofoliul grupului Campari şi este comercializat la nivel internaţional.

     

    Cynar este un biter dulce-amărui, produs din anghinare, cunoscut pentru aroma sa plăcută şi distinctă, obţinută prin îmbogăţirea cu o infuzie de 13 ierburi aromatice şi plante. Reţeta după care este produs acest bitter, rămasă secretă încă din 1952, este bazată pe substanţele naturale care se găsesc în aghinare, printre care se află şi compusul activ numit cinarină.

     

    Mulţumită amestecului de ierburi și plante din compoziție, Cynar bitter este un excelent aperitiv, digestiv sau ingredient sofisticat pentru cocktail-uri originale.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Lichiorul Cynar întâmpină simţurile cu arome vegetale de castravecior, nucă, trestie de zmeură, roşie de seră şi un ton fin de fum.

     

    GUST: La gust este dulce-amărui, un laitmotiv aromatic, urmat de un amestec de caramel şi chinină amară, urmată de un condiment ce duce cu gândul la scorţişoară.

     

    FINISH: Sfârşitul este definit de gustul amărui al chininei, cu puţină mentă şi caramel afumat.

     

    63,68 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Camatti - Amaro - 0.7L, Alc: 20% Camatti - Amaro - 0.7L, Alc: 20%
    127,70 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ross - Bitter a Base Di Riso - 0.7L, Alc: 25% Ross - Bitter a Base Di Riso - 0.7L, Alc: 25%
    187,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cynar - Bitter - 1L, Alc: 16.5% Cynar - Bitter - 1L, Alc: 16.5%

    Cynar

    Cynar - Bitter - 1L, Alc: 16.5%

    Cynar bitter a fost creat în Italia, în anul 1952 de Angelo Dalle Molle, un antreprenor şi filatrop veneţian. Încă din anii 1950, Cynar (denumit după Cynar scolymus, numele ştiinţific din botanică al plantei de anghinare), a devenit popular în Italia, iar în prezent este parte din portofoliul grupului Campari şi este comercializat la nivel internaţional.

     

    Cynar este un biter dulce-amărui, produs din anghinare, cunoscut pentru aroma sa plăcută şi distinctă, obţinută prin îmbogăţirea cu o infuzie de 13 ierburi aromatice şi plante. Reţeta după care este produs acest bitter, rămasă secretă încă din 1952, este bazată pe substanţele naturale care se găsesc în aghinare, printre care se află şi compusul activ numit cinarină.

     

    Mulţumită amestecului de ierburi și plante din compoziție, Cynar bitter este un excelent aperitiv, digestiv sau ingredient sofisticat pentru cocktail-uri originale.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Lichiorul Cynar întâmpină simţurile cu arome vegetale de castravecior, nucă, trestie de zmeură, roşie de seră şi un ton fin de fum.

     

    GUST: La gust este dulce-amărui, un laitmotiv aromatic, urmat de un amestec de caramel şi chinină amară, urmată de un condiment ce duce cu gândul la scorţişoară.

     

    FINISH: Sfârşitul este definit de gustul amărui al chininei, cu puţină mentă şi caramel afumat.

     

    102,39 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Grilă Listă