Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Cupaj alb Eliminare
  • Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12% Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Vinurile din gama Tezaur satisfac dorința publicului pentru vinuri inovatoare și, în același timp, oferă cupaje cu tradiție, considerate o moștenire, o parte esențială a identității Jidvei în România. Mai mult de atât, gama Tezaur cuprinde vinuri seci din soiuri alese, practic reinterpetări ale primelor cupaje realizate în țara noastră. Cupajele de Fetească Regala cu Sauvignon Blanc și Fetească Regală cu Muscat Ottonel sunt doar două exemple ale pionieratului Jidvei, ce răsplătesc iubitorii cu vinuri fine și exotice, valoroase ca piesele unui tezaur.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Cele două soiuri albe au fost alese cu grijă datorită asemănărilor între arome. Soiurile Sauvignon Blanc și Fetească Regală aduc arome delicate de flori și verdeață proaspătă.

     

    GUST: Savurat cu răbdare la temperatura potrivită, vinul arată din nou generozitatea aromelor de flori de soc și salcâm, întrepătrunse cu arome fructate de litchi, grepfrut și pere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele călduroase, când aveți poftă de aperitive ușoare, preparate cu carne de pui, saramură de pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13% Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis FA & SB 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING ITALIAN, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cuvée Nicolae este un vin elegant, creat pe moșia Tohani pentru a sărbători o iubire de demult: cea între Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette. Pentru această poveste unică, Moșia Tohani a creat un cupaj special. Vinul este produs prin fermentarea mustului într-un singur recipient, sau cuvă, de aici și termenul de “cuvée”, care este produs astfel și pentru a deosebi această ediție ce poartă numele unei personalități din Familia Regală a României.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Cele patru soiuri se completează admirabil cu note de flori și viță de vie. Parfumul aduce și prospețimea soiurilor dominante (Tămâioasă Românească și Sauvignon Blanc).    

     

    GUST: La gust ies în evidență aromele tonice din Riesling și efervescența boabelor de Fetească Albă. Finalul vine brusc, cu tonalitatea unui vin sec, dar suficient de consistent cât să ofere un post gust lung. 

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat lângă aperitive cu prosciutto și brânză, preparate din pește și salate de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Young Liliac - Fruity, alb (FA+Ch+SB) 2020 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Liliac - Fruity, alb (FA+Ch+SB) 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Liliac - Fruity, alb (FA+Ch+SB) 2020 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fruity alb împarte tot ce este mai bun dintr-un soi vechi, românesc și două soiuri cu origini franceze: arome fructate de ananas, pere, banană, mere, guavă, pepene galben și portocală. Fructele sunt completate de flori de salcâm și iasomie pentru rafinamentul și savoarea unui vin tradițional.

     

    GUST: Un vin fructat, echilibrat, cu aciditate plăcută și textură consistentă. Fructele și florile sunt mai atenuate, iar post gustul mineral, dar scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj proaspăt, potrivit la meniuri cu carne gătită clasic, mâncăruri din bucătăria asiatică (orez cremos cu creveți sau pește-cod), paste cu sos alb și salate ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Tinazzi - Soave Coresei 2019 - 0.75L, Alc: 12% Tinazzi - Soave Coresei 2019 - 0.75L, Alc: 12%
    -15%

    Tinazzi - Soave Coresei 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Arome proaspete de pere, mere, flori de câmp (mușețel) și o notă de portocală.

     

    GUST: Un vin energic ce păstrează bine aromele de fructe, oferite de mărul verde, dulce-acrișor și o notă vegetală din ierburi sălbatice. Textura este ușor antuoasă și oferă un post gust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru mesele cu aperitive, pește slab, fructe de mare și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 36,24 RON

    Special Price 30,80 RON

    (-5,44 RON)
  • Villa Antinori - Bianco Toscana 2020 - 0.75L, Alc: 12% Villa Antinori - Bianco Toscana 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Villa Antinori - Bianco Toscana 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO, PINOT BIANCO, TREBBIANO, MALVASIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. O familie bogată și puternică, cu rădăcini vechi în Italia, numele Antinori este pronunțat alături de cel al Medicilor și al altor personalități marcante din istoria regatelor italiene. Producția de vin și faima vinurilor Antinori au început în 1385 cu Giovanni di Piero, care s-a alăturat breslei vinificatorilor din Florența.

     

    În prezent, Marchizul Piero Antinori produce vin în podgoriile istorice ale regiunilor viticole din Italia (Toscana, Umbria), dar și în afara țării, în regiuni din SUA, Chile și Ungaria. În România, Marchizul a ales Dealu Mare (pentru terroir-ul asemănător cu cel din Toscana), unde produce vinurile Metamorfosis.

     

    Prima variantă a acestui cupaj alb din Toscana a fost produsă în 1931 de Marchizul Niccolò Antinori. Vinul anului 2019 a fost produs din struguri desciorchinați și presați ușor pentru mustul dulce și proaspăt lăsat apoi să se purifice natural. A urmat fermentatarea în cisterne din oțel, la temperatura de 18°C, urmată de o maturare scurtă la temperatura de 10°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: La nas este rafinat și elegant mulțumită aromelor de fructe (banană, ananas) și flori albe.

     

    GUST: La gust urmează aceeași linie aromatică și aduce un post gust mineral, lung, satisfăcător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest cupaj alb cu pește / carne albă, carne de pasăre de țară și vițel cu sos ușor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Galicea Mare - Martha Bouquet (Pinot Gris + Tam Rom) 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de flori și fructe de primăvară.

     

    GUST: Un soi românesc și unul cu origini franceze se unesc armonios într-un cupaj delicat și proaspăt, cu arome de flori albe, flori de salcâm și caise.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent atunci când este bine răcit și savurat alături de preparate din carne albă / pește, paste cu sos cremos și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Torres - Vina Esmeralda blanco 2017 - 0.75L, Alc: 11.5% Torres - Vina Esmeralda blanco 2017 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Torres - Vina Esmeralda blanco 2017 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CATALUNYA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT, GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Jaime Torres Vendrell și fratele său Miguel au construit vinăria Torres în 1870 chiar în fața gării Vilafranca del Penedès din regiunea spaniolă Catalonia. Până în 1928 afacerea de familie s-a extins cu operațiuni de distilare avinului și maturare pentru brandy.

     

    Zeci de ani de prosperitate și experiență în producția de băuturi alcoolice au permis companiei spaniole să dețină în prezent 6 podgorii (cu 6 vinării) ce însumează 1300 de hectare, într-un climat excepțional. Vinurile Torres sunt produse din soiuri tradiționale spaniole (Verdejo, Tempranillo), dar și soiuri cultivate în toată lumea (Sauvignon Blanc, Gewurztraminer și Syrah).

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Esențe fragrante de flori, reprezentate de trandafir și completate de fruct litchi.

     

    GUST: Învăluie papilele cu aromele mătăsoase din miere acacia și note dulci ce se simt și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sublim alături de cocktail-uri cu fructe de mare, pește și preparate de tip paté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Galicea Mare - Chardonnay & Pinot Grigio 2017 - 0.75L, Alc: 13% Galicea Mare - Chardonnay & Pinot Grigio 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Galicea Mare - Chardonnay & Pinot Grigio 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un vin proaspăt cu note deosebite de fructe citrice, mentă proaspătă și flori de stejar.  

     

    GUST: Acidulat și revigorant ca o limonadă rece, în care s-au strecurat tanini din poame roșii. Post gust lung și sărat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive cu brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Sinceritate, alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Minima Moralia - Sinceritate, alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Minima Moralia - Sinceritate, alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.:12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede.

     

    MIROS: Acest cupaj de Viognier şi Tămâioasă este dominat de citrice, pulpă zemoasă de piersici crude, prune albe şi nuanţe de flori albe cu polen.

     

    GUST: Alături de aromele fructate, se întâlnesc şi note de vanilie şi lemn de stejar, ce fac vinul mai dens şi mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Numai bun alături de carne de iepure cu sos alb, friptură de porc în cidru, somon cu sos de grepfrut, risotto cu creveţi, salată de fructe tropicale,

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Serve - Rezerva Contelui cupaj alb (R+SB+FA) 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Serve - Rezerva Contelui cupaj alb (R+SB+FA) 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Serve - Rezerva Contelui cupaj alb (R+SB+FA) 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Strugurii din care se obține Rezerva Contelui rose sunt culeși în zori din podgoria Dealu Mare, apoi vinificați în aceeași zi. Mustul este obținut prin presare pneumatică, este lăsat să fermenteze la temperatură controlată, apoi stabilizat și îmbuteliat. Cupajul alb de Riesling, Sauvignon Blanc și Fetească Albă este un vin de colecție ce întrupează experiența S.E.R.V.E în arta de a oferi cele mai frumoase arome ale strugurilor sănătoși, oferiți de natură și îngrijiți de om, într-un ciclu armonios fără sfârșit.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome revigorante și neastâmpărate de grepfruit și alte citrice, flori de lămâi și salcâm.

     

    GUST: Pe papile continuă dansul aromelor de citrice, la care se alătură pomelor și mere ionatane. Spre sfărșit se arată și caracterul mineral, crocant, ce zăbovește puțin, apoi dispare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați cu voie bună și dans acest vin la mesele cu aperitive, preparate din carne albă, pește, fructe de mare, o pizza încropită cu prietenii, salete și brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Arome de coacăză roșie, lămâie verde, piersică albă și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund fructat și post gust cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Viorica se remarcă prin aromele de miere polifloră, flori, fructe (piersică galbenă și pepene galben), alături de mai vechiul bordolez Pinot Grigio, cu parfum ușor floral.

     

    GUST: Cupajul rămâne dominat de soiul Viorica, proaspăt, floral, ușor acidulat, cu post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mâncăruri cu carne albă, pește, stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion, la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Crama Trantu - Abstract cupaj alb (Ch + SB) 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Abstract cupaj alb (Ch + SB) 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Trantu - Abstract cupaj alb (Ch + SB) 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Cupajul alb din gama Abstract este obținut din cele mai cunoscute soiuri albe din lume: Chardonnay și Sauvignon Blanc, vinificate adesea individual sau în cupaje cu alte soiuri albe ce oferă experiențe complet diferite. Pentru acest cupaj alb, mustul este fermentat atât în cisterne de inox cât și la baric astfel: un cupaj de Chardonnay și Sauvignon Blanc fermentat și ținut în inox cupajat cu un alt lot de Chardonnay fermentat și maturat la baric timp de 18 luni. Chardonnay-ul maturat la baric în prezența drojdiei a fost amestecat săptămânal prin metoda batonnage pentru a dezvolta arome elegante și persistente.

     

     

    ASPECT: Galben, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Acest cupaj aduce, asemenea abstractului, impresii complexe lăsate la intrepretarea fiecăruia. Cu toate acestea, pentru cei mai mulți iubitori ai vinurilor albe, acest cupaj se deschide cu arome de lemn și vanilie ce se dovedesc a fi o chintesența buchetului.  

     

    GUST: Pe papile se simte puțin corpolent, onctuos, ca untul natural, gras. Revine lemnul de stejar nedespărțit de vanilie și completat de aroma fructatelor de livadă (piersică). Din solul cu puțină argilă argilă și mult calcar al terroir-ului dobrogean strugurii aduc pe limbă câteva note de minerale și aciditate slabă. Post gust mediu și sec, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, de complexitate medie, recomandat alături de pește la grătar, preparate din carne albă și paste cu ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Purcari - Alb de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Alb de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Alb de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT GRIS, PINOT BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Alb de Purcari duce mai departe prestigiul vinurilor din Republica Moldova, printr-un cupaj de trei soiuri cu origini în Franța, vinificate tradițional și maturate timp de 6 luni în barrique-uri din stejar francez. 50% Chardonnay, 45% Pinot Grigio și 5% Pinot Blanc, sunt proporțiile unui vin senzual, catifelat, pe care îl putem descoperi la o degustare liniștită, sau la o masă cu preparate alese.

     

     

    ASPECT: Galben deschis, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Alb de Purcari este bogat în arome de fructe dulci, ce par a fi îmbrăcate de un strat fin de miere și presărate cu mirodenii exotice.

     

    GUST: Pe papile, cele trei soiuri își unesc cele mai gentile arome fructate, echilibrate de tonuri de stejar proaspăt ce lasă senzația unui lemn sănătos din pădurile Europei. Vinul are o aciditate bine conturată, ce se menține surprinzător de mult în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fie pe mesele monarhilor din Europa, fie pe mesele cetăților, Alb de Purcari este potrivit alături de preparate din vițel, porc, păsări grase de curte, pește oceanic, crustacee, preparate vegetariene și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma.

     

    Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Cuvee Vișan alb prezintă pe etichetă un dansator inspirat de actorul român Horațiu Mălăele.

     

    MIROS: Un cupaj clasic cu arome de vegetale, flori și citrice proaspete, zemoase.

     

    GUST: Gust prelung, fructat, ce se desfășoară treptat în arome de pere coapte, mentă și migdale glazurate în caramel.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 °C.

     

  • Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Davino Iacob alb este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Pentru acest vin sunt folosiţi strugurii din soiul francez Sauvignon Blanc, şi soiul românesc Fetească Albă, culeşi selectiv din viţele aflate în arealul Ceptura. Strugurii sunt culeşi din cele mai bune parcele, apoi fiecare soi este vinificat separat printr-o tehnologie modernă ce păstrează aromele naturale date de viţă, completate cu note obţinute în timpul proceselor naturale.

     

    Fermentarea alcoolică, cu drojdii selecţionate (pentru fiecare soi), și maturarea scurtă are loc în vase din oţel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Verde-gălbui, limpede.

     

    MIROS: Acest cupaj învăluie simţurile cu un parfum din flori de lămâi, comun celor două soiuri, uşor vegetal, dar persistent.

     

    GUST: La gust este proaspăt, fructat, uşor vegetal şi echilibrat. Post gustul este mediu, cu arome moi de flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin uşor pentru aperitive şi preparate uşoare din carne de pui, peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb  (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb  (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Petite Helena 2018, este un vin alb, în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Chardonnay (proaspăt) 40%, Chardonnay maturat în butoaie din stejar 30% și Șarbă 30%.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay-ul baricat aduce aromele de fructe exotice, pere zemoase și coajă de lime, iar Șarba aduce esența florilor parfumate de grădină. Notele finale sunt cele de vanilie și scorțișoară, lăsate de baric.

     

    GUST: Vinul are o corpolență surprinzătoare, onctuoasă, egalată de aciditatea și alcoolul bine integrat. Post gustul este lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul Vrancei este o companie potrivită la mesele cu pui, pește, fructe de mare și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    124,95 RON
  • Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L

    Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

    Gamele Oprișor sunt inspirate de mituri și legende din folclorul românesc. La fel este și rusalca, un pește care se tranforma în femeie și colinda pe malul lacurilor în căutarea unor bărbați pe care să îi atragă în adâncuri.

     

     

    ASPECT: Galben verzui.

     

    MIROS: Rusalca Albă este o uniune sensibilă a două soiuri franceze și germane, cupajate cu atenție pentru a concentra parfumul de flori și tonurile minerale, extrase din pământul Olteniei.

     

    GUST: Un vin tânăr, spontan și armonios mulțumită parfumului de flori proaspete și citrice. Apar fructele, cu aromă de ananas, ușor întreruptă de flori soc și întremată de lime și pepene galben. Post gustul este lung, răcoritor, puțin astringent, marcat de ardei verde, din nou busuioc și arome amestecate dulci- amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, cu arome proaspete, răcoritoare, potrivit la meniuri sofisticate, cât și la preparate ușoare din carne albă, pește la grătar și paste garnisite cu ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L

    LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ, RHEINRIESLING

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

    Cuvee X 2017 este un vin alb obținut dintr-un cupaj unic de patru soiuri cu origini în Lumea Veche. Din Franța Sauvignon Blanc și Chardonnay, din Germania Riesling din Valea Rinului, ambele cu cu arome de fructe albe și citrice. Cupajul este desăvârșit de soiul românesc Fetească Albă, cu arome vegetale de iarbă sau flori de câmp.

     

     

    ASPECT:  Galben deschis cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un cupaj fantastic și elegant de soiuri albe cu arome minunate de citrice și amestec perfect de fructe (mere, grepfrut, banană). Pe același fond sunt prezente și note vegetale de fân proaspăt cosit.

     

    GUST: Gustul este proaspăt, ușor taninos, structurat cu eleganță din arome de piersică, miere și pomelor, cu un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă