Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -23%

    Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    TARLA 101 CUPAJ ALB - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2018
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD LECHINTA / TRANSILVANIA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC + CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%
    VIN ALB SEC produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

    ASPECT: De o culoare de un galben pai cu usoare accente verzui.
    MIROS: Plin de prospetime, cu arome distincte de fructe citrice si mere verzi, completate de note delicat vegetale si accente de mineralitate.
    GUST: Intens, puternic, racoritor si proaspat, de fructe citrice, mere verzi si caise, cu o aciditate ridicata ce-i conferă vivacitate; este un vin lejer de o corpolenta mica si un gust remanent persistent si revigorant.

    ASOCIERE CULINARA: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, peste de apa dulce la gratar servit cu mamaliguta (perfect langă pastrav salbatic tras la tigaie, în malai ai nucsoara), sniţel din piept de pui, preparate vegan, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei langa branzeturi tari asezonate cu stafide albe si nuci caju.
    TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 29,74 RON

    (-8,88 RON)
  • Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob alb 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Davino Iacob alb este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Pentru acest vin, sunt folosiţi struguri din soiul francez Sauvignon Blanc, şi soiul românesc Fetească Albă culeşi selectiv din viţele aflate în arealul Ceptura. Strugurii sunt culeşi din cele mai bune parcele, apoi fiecare soi este vinificat separat printr-o tehnologie modernă ce păstrează aromele naturale date de viţă, completate cu note obţinute în timpul proceselor naturale.

     

    Fermentarea alcoolică, cu drojdii selecţionate (pentru fiecare soi), la temperatură controlată, şi maturarea, se desfăşoară în vase din oţel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Verde-gălbui, limpede.

     

    MIROS: Acest cupaj invăluie simţurile cu un parfum din flori de lămâi, comun celor două soiuri, uşor vegetal, dar persistent.

     

    GUST: La gust este proaspăt, fructat, uşor vegetal şi echilibrat. Post gustul este mediu, cu arome moi de flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin uşor pentru aperitive şi mese uşoare cu carne de pui, peşte sau fructe de mare.

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Mouton Cadet -  Bordeaux blanc  2019 - 0,75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet -  Bordeaux blanc  2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    Mouton Cadet - Bordeaux blanc 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru cupajul mai tânăr, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, vinul cu eticheta Mouton Cadet a avut succes și este un produs care aduce faimă şi prestigiu Casei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Vinificatorul francez din regiunea Bordeaux ne oferă un cupaj alb, realizat ca la carte, cu tradiţie, experienţă de zeci de ani şi atenţie la aromele care ne fac cunoştiinţă cu acest vin. Primele arome sunt cele de lămâie, urmate de vegetale, mai exact tufişuri de cimişir. Revin notele de lămâi şi alte citrice, amestecate cu mlădiţele de cimişir.

     

    GUST: La gust este rotund, proaspăt, cu arome de piersici albe şi lămâie. În final este uşor mineral şi vegetal, din aceleaşi frunze de cimişir, ce aminteşte de cantitatea dominantă a soiului Sauvignon Blanc, prezentă în acest cupaj.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de scoici de apă sărată cu unt sau sos de portocale, stridii, sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 11°C.

     

    50,40 RON
  • Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12% Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12%

    Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

     

    GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

  • Crama Girboiu - Petit Helena - Cupaj alb  (CH + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Girboiu - Petit Helena - Cupaj alb  (CH + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Girboiu - Petit Helena - Cupaj alb (CH + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Petit Helena 2018, este un vin alb în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Chardonnay 40%, Chardonnay maturat în butoaie din stejar 30% și Șarbă 30%.  

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay-ul baricat aduce aromele de fructe exotice, pere zemoase și coajă de lime, iar Șarba aduce esența florilor parfumate de grădină. Notele finale sunt cele de vanilie și scorțișoară, lăsate de baricul din lemn de stejar.

     

    GUST: Vinul are o corpolență surprinzătoare, octuoasă, egalată de aciditatea și alcoolul bine integrat. Post gustul este lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul Vrancei este o companie potrivită la mesele cu pui, pește, fructe de mare și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    137,45 RON
  • Serve - Terra Romana cupaj alb (SB+FA) 2019 -  0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana cupaj alb (SB+FA) 2019 -  0.75L, Alc: 13%

    Serve - Terra Romana cupaj alb (SB+FA) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Sauvignon Blanc și Feteasca Albă sunt aduse împreună asemenea unui cuplu perfect, ce se completează, se respectă și aduc tot ce au mai bun din esența lor: curiozitate, savoare, satisfacție, emoție, introspecție și viziune.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un gest apreciat este acela de a dărui flori. Este la fel și pentru aceste soiuri, care dăruiesc parfum din flori gentile de lămâie și fructe cu pulpă galbenă, zemoasă (caise și pomelo).

     

    GUST: Serve ne oferă un cupaj alb, din soi cu origini franceze, naturalizat de ani buni în pământul românesc și un soi autohton apreciat pentru bogăția aromelor în toate colțurile țării. Din cele două soiuri, natura și omul au reușit să ne ofere un vin proaspăt, cu gust complex și elegant din citrice, caise proaspete și agrișe. Finish mediu, răcoritor, dorit in orice zi, mai ales în cele calde, de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merge bine cu pui la grătar, un curcan la cuptor, macrou la grătar, fructe de mare, tarte cu brânză de capră și ceapă caramelizată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C (Potențial de maturare de minim 3-4 ani).

     

     

  • Averesti - Cuvee Regal, demisec, BIB - 10L, Alc: 13,8% Averesti - Cuvee Regal, demisec, BIB - 10L, Alc: 13,8%

    Averesti - Cuvee Regal, demisec, BIB - 10L, Alc: 13,8%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Herb - Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.6% Averesti - Herb - Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.6%

    Averesti - Herb - Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Prin acest vin este oferită o panoramă organoleptică a microclimatului Averești: aparent rustic, prin notele caracteristice ale soiului Muscat, vinul își arată și latura mai blândă prin arome de fructe roșii.

     

    GUST: Gustul este consistent, iar intensitatea are o măsură destul de bine stabilită. Atât cât bucură papilele, cupajul de Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc oferă și arome proaspete de citrice, persistente în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcit bine, acest vin este revigorant la mesele cu paste și fructe de mare / paste în sos alb, sau rizotto cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

     

  • Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5% Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5%

    Averesti - Herb - Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc, demisec 2018, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMANEASCĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Tămâioasa romîneacă și Sauvignon-ul cu origini franceze își alătură nuanțele florale, din care se remarcă socul, cu o finețe aromatică ce inspiră prospețimea naturii.

     

    GUST: Se simt notele de nuci, iar florile revin în gust, de această dată prin mierea polifloră, care aduce puțină dulceață, echilibrată de aciditatea plăcută a acestui cupaj demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu somon, ton, scoici, preparate vegetariene sau sorbet.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Jidvei - Tezaur Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Vinurile din gama Tezaur satisfac dorința publicului pentru vinuri inovatoare și, în același timp, oferă cupaje cu tradiție, considerate o moștenire, o parte esențială a identității Jidvei în România. Mai mult de atât, gama Tezaur cuprinde vinuri seci din soiuri alese, practic reinterpetări ale primelor cupaje realizate în țara noastră. Cupajele de Fetească Regala cu Sauvignon Blanc și Fetească Regală cu Muscat Ottonel sunt doar două exemple ale pionieratului Jidvei, ce răsplătesc iubitorii cu vinuri fine și exotice, valoroase ca piesele unui tezaur.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Cele două soiuri albe ayu fost alese cu grijă datorită asemănărilor între arome, dar și pentru aromele ce le completează frumnos corpul. Parfumul din Sauvignon și Fetească Regală aduce arome delicate de flori și verdeață proaspătă.

     

    GUST: Gustat cu răbdare la temperatura potrivită, vinul arată din nou generozitatea aromelor de flori de soc și salcâm, întrepătrunse cu arome fructate de litchi, grepfrut și pere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru zilele călduroase, când aveți poftă de aperitive ușoare, preparate cu carne de pui, saramură de pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

  • Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: Tânărul vin de la crama Liliac Transylvania este definit de un amestec vegetal. Tot felul de ierburi aromate și-au găsit locul în această licoare proaspătă: note de caprifoi, iarbă proaspăt cosită și ceva citrice.

     

    GUST: Un vin liniștit, dar cu puțin acid, scos la iveală de fermentația naturală. Cupajul aduce și arome de mere, lămâie, necatrine și Litchi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Efervescența naturală, fructele și ierburile ce ii dau un gust sec acestui cupaj, îl recomandă la mesele bogate în pește, fructe de mare ușor condimentate, parmezan și salată cu rucola. Prospețimea cupajului poate fi o revelație și pentru cei care îl consumă alături de preparate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C

     

  • Young Liliac - Fruity, alb (FA+CH+SB) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Liliac - Fruity, alb (FA+CH+SB) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Liliac - Fruity, alb (FA+CH+SB) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fruity alb împarte tot ce este mai bun dintr-un soi vechi, românesc și două soriuri cu origini franceze. Arome fructate și vesele de ananas, pere, banană, mere, guavă, pepene galben și portocală, urmate de flori de salcâm și iasomie pentru rafinamentul și plăcerea unui vin tradițional din Transilvania.

     

    GUST: Un vin fructat, echilibrat, cu aciditate plăcută și textură consistentă. Fructele și florile sunt mai atenuate, iar post gustul mineral, dar scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj proaspăt, potrivit la meniuri cu carne gătită clasic, feluri din bucătăria asiatică (orez cremos cu creveți sau pește-cod), paste cu sos alb și salate ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel alb 2019 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Siel alb 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Mosia Tohani - Siel alb 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING, FETEASCĂ REGALĂ, PINOT GRIS, CHARDONNAY.

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şapte soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor moderne. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Limpede şi liniştit.

     

    MIROS: Siel cuprinde nasul cu fructe exotice, pline, rotunde, înconjurate de aromele florilor de vară (soc, flori de migdal, tei), gutui şi citrice.

     

    GUST: La gust, Siel excelează in prospeţime şi efervescenţă, oferită în mare parte de fructe exotice şi aceleaşi flori de vară care aduc aminte de locurile copilăriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit cu aperitive, pui ușor picant, pește și multe alte feluri ușor condimentate.

      

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12% D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Nicuale Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, limpede.

     

    MIROS: Un vin de voie bună, care se joacă cu simţurile oferindu-le arome de flori de rişe, salcâm pe un fond citric, din grepfruit şi coji de portocală.

     

    GUST: La gust este ca un suc de soc, amestecat cu mango şi pere. Uşor amar, dar revigorant, pentru o seară plină de energie şi discuţii interesante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12% Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Ușor timid, dar delicat, Cuvee Batos împarte un parfum dominat inconfundabil de caracterul fructat de citrice dulci și amăruir de lime, specific soiului de strugure alb Sauvignon Blanc.

     

    GUST: Un vin natural, fructat și floral. Aroma de citrice concurează cu aroma unui suc, sau infuzie din flori de soc. Dulceața din fructe și mineralele ocupă cu măsură egală simțurile, până la final, și se păstrează în post-gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aciditatea acestui vin îl aduce aproape de preparate cu pui, pește și scoici, cu legume proaspete, salate și ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Recas - Solo Quinta 2019 - 0.75 L, Alc: 13% Recas - Solo Quinta 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    Recas - Solo Quinta 2019 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ REGALĂ, SAUVIGNON BLANC, MUSCAT OTTONEL, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de strugurii cu cea mai bună performanță din fiecare sezon.

     

    Cele cinci soiuri din Solo Quinta își aduc laolaltă toate aromele intense. Deși pot lăsa impresia că nu se înțeleg, soiurile sunt vinificate aproape separat, de aceea lasă în final un buchet închegat și apropiat de tiparele clasice.  

     

     

    ASPECT: Galben verzui.

     

    MIROS: Puțină tihnă și multă concentrare dezvăluie treptat accente de Muscat, care se grăbesc să se pitească după un complex de note vanilate, flori proaspete de soc, praf de câmp, cozi uscate de trandafir, cireșe albe, corcodușe și flori de viță de vie.

     

    GUST: În gust revin multe dintre aromele fructate și notele vegetale, cu o textură puțin grasă. Mai mult, se dezvăluie pulpa de cireșe albe, fructe de pădure abia crescute și note florale de tei, salcâm și soc. O tentă de minerale și o aciditate medie adu un post gust lung, complex, diferit de alte vinuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin demn de mesele cu carne de curcan și găină de țară, gătite pe îndelete la cuptor, meniuri cu pește de baltă, brănzeturi semitari și deserturi cu fructe (piersici, caise).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L

    Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

    Gamele din portofoliul Oprișor sunt inspirate de mituri și legende din folclorul românesc. La fel este și rusalca, un pește care se tranforma în femeie și colinda pe malul lacurilor în căutarea unor bărbați pe care să îi atragă în adâncuri.

     

     

    ASPECT: Galben verzui.

     

    MIROS: Rusalca Albă este o uniune sensibilă a două soiuri franceze și germane, cupajate cu atenție pentru a concentra parfumul de flori și tonurile minerale, extrase din pământul Olteniei.

     

    GUST: Un vin tânăr, spontan și armonios mulțumită parfumului de flori proaspete și citrice. Apar fructele, cu aromă de ananas, ușor întreruptă de flori soc și întremată de lime și pepene galben. Post gustul este lung, răcoritor, puțin astringent, marcat de ardei verde, din nou busuioc și arome amestecate dulci- amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, cu arome proaspete, răcoritoare, potrivit la meniuri sofisticate, cât și la preparate ușoare din carne albă, pește la grătar și paste garnisite cu ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L

    LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ, RHEINRIESLING

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile LacertA se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 7000 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia este primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

    Cuvee X 2017 este un vin alb obținut dintr-un cupaj unic de patru soiuri cu origini în Lumea Veche. Din Franța Sauvignon Blanc și Chardonnay, din Germania Riesling din Valea Rinului, ambele cu cu arome de fructe albe și citrice. Cupajul este desăvârșit de soiul românesc Fetească Albă, cu arome vegetale de iarbă sau flori de câmp.

     

     

    ASPECT:  Galben deschis cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un cupaj fantastic și elegant de soiuri albe cu arome minunate de citrice și amestec perfect de fructe (mere, grepfrut, banană). Pe același fond sunt prezente și note vegetale de fân proaspăt cosit.

     

    GUST: Gustul este proaspăt, ușor taninos, structurat cu eleganță din arome de piersică, miere și pomelor, cu un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lily Blue - 2018 - 0.75L Lily Blue - 2018 - 0.75L

    Lily Blue - 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC, MUSCAT OTTONEL, PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole din lume (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Cele cinci soiuri cupajate în Lechința reușesc să se unească armonios pentru a oferi arome de caise, măr verde și citrice.

     

    GUST: Degustat cu atenție și poftă de experiențe noi, Lily blue este proaspăt, intens fructat și acidulat. Un vin sec de vară, plăcut și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lily este un vin ușor de vară, potrivit și la mesele ușoare de la prânz, alături de preparate din carne albă, pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă