Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)... Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Tip dulce: Dulce Eliminare
 • Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1% Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

  Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 13.1%

   

  VIN ALB DULCE. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conacul de pe domeniul Licorna, se află și centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Licorna Tămâioasă Românească este vinificat tradițional pentru a oferi dulceața boabelor păstrată după fermentare alături de numeroasele sale aromele fructate.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Parfumul aduce o esență de rășină naturală, cunoscută popular sub numele de tămâie, urmată de note fructate din pere și vanilie. După un moment apare și parfumul dulce din fagure de miere.

   

  GUST: Notele dulci și fructate sunt intense, răcoritoare și plăcute. Post gustul este mediu, dar intens și echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin rece, alături de prăjituri cu fructe acrișoare sau mai puțin dulci față de vin (plăcintă cu brânză dulce) și brânzeturi semi-maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

 • Principe Dracula - Tamaioasa Romaneasca (dulce) 2018 - 0.75L, Alc: 12% Principe Dracula - Tamaioasa Romaneasca (dulce) 2018 - 0.75L, Alc: 12%

  Principe Dracula - Tamaioasa Romaneasca (dulce) 2018 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TAMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DULCE. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului alb Principe Dracula, din Tămâioasă Românească, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală la sfârșitul lunii septembrie, atunci când strugurii au cea mai mare concentrație de zahăr. După recoltă urmează sortarea, desciorchinarea și presarea strugurilor.

   

  Cojile de struguri sunt lăsate în prezența mustului pentru macerare, timp de 6-8 ore la temperatura de 12°C. pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, timp de 12 zile, la temperatura cuprinsă între 14 - 16°C. După fermentarea malolactică, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 12 luni. Acest vin pentru desert e produs doar în anii când strugurii au cea mai mare cantitate naturală de zahăr.

   

   

  ASPECT: Galben-pai.

   

  MIROS: Arome intense de trandafir, busuioc și miere.

   

  GUST: Dulceața oferită de zahărul strugurilor păstrează bine aromele, oferă proiecție lungă și echilibru.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de foie gras, produse de patiserie și dulciuri sau alături de preparate din bucătăria asiatică.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

   

 • Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5% Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

  Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și baRrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

   

  Pentru Sirena Dunării din Riesling, strugurii sunt recoltați manual în lădițe din plastic, sunt lăsați în prezența unui mucegai nobil Botrys Cinerea, desciorchinați fără să fie zdrobiți, apoi trecuți întregi prin prese mecanice. Mustul este amestecat cu drojdie selecționată și fermentat în cisterne de mică capacitate, la temperatură controlată. Fermentația este finalizată în barrique-uri din stejar francez timp de 24 de luni.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Un vin cu parfum floral, arome de fructe uscate, caramel, miere și flori de tei.

  GUST: Sirena Dunării atrage asemenea ființei legendare, însă recompensa este una cu totul plăcută: arome de fructe, flori, dulceață, corp onctuos și textură complexă ce acoperă cu finețe bolta palatină și oferă concluzia unui vin savuros, încântător.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de foie gras sau brânzeturi puternic aromate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12% LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12%

  LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DULCE. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

  Lacerta ne oferă un cupaj mai puțin întîlnit de două soiuri franceze, unul străvechi, altul modern, vinificate în dulce pentru cele mai savuroase degustări și asocieri culinare.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Buchet cu note de piersici, flori de soc și alte fructe exotice.

   

  GUST: Fin și catifelat, cu arome de mandarine bine coapte, pomelo, socată și gutui. Dulceața strugurilor este intensă până la final, când se face simțit mai bine și alcoolul, păstrat anterior pe fundal.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat ca aperiti, alături de antreuri cu mousse de foie gras, sau alături de deserturi potrivit de dulci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Mosia Tohani - Arum 2017 - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Arum 2017 - 0.375L, Alc: 10%

  Mosia Tohani - Arum 2017 - 0.375L, Alc: 10%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 10%

   

  VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  Arum este un cupaj din soiul Tămâioasă Românească din trei ani diferiți. Vinurile de rezervă aduc arome suave, persistente și dulceața naturală. Vinul are un grad scăzut de alcool și aproximativ 160 de grame zahăr rezidual.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Arome din flori de portocal, struguri dulci, smochine uscate, polen și note din miere de salcâm.

   

  GUST: Pe papile este structurat, dulce și citric. După ce pătrunde bine pe bolta palatină se simte textura mătăsoasă unde revine aroma dulce apropiată mai mult de dulceața de gutuie și stafide. Gustul dulce din miere și dulceață este echilibrat de o aciditate plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu produse de patiserie din foietaj cu dulcețuri de citrice.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12°C.

   

 • Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3% Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3%

  Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12.3%

   

  VIN ALB DULCE. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conacul de pe domeniul Licorna, se află și centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Licorna Tămâioasă Românească este vinificat tradițional pentru a oferi dulceața boabelor păstrată după fermentare alături de numeroasele sale aromele fructate.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Parfumul aduce o esență de rășină naturală, cunoscută popular sub numele de tămâie, urmată de note fructate din pere și vanilie. După un moment apare și parfumul dulce din fagure de miere.

   

  GUST: Notele dulci și fructate sunt intense, răcoritoare și plăcute. Post gustul este mediu, dar intens și echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin rece, alături de prăjituri cu fructe acrișoare sau mai puțin dulci față de vin (plăcintă cu brânză dulce) și brânzeturi semi-maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

 • Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.75L, Alc: 11% Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.75L, Alc: 11%

  Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.75L, Alc: 11%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

   

  Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

   

  Tămâioasa Românească este un soi plantat de peste două miii de ani la Drăgășani. Vinurile din acest soi aduc aromele vechiului Muscat din Orientul mijlociu, naturalizat pe pământ românesc în timpul imperiului roman. În soluri cu temperaturi scăzute, compuse din lut și argilă, strugurii aromați de Tămâioasă sunt culeși manual și vinificați tradițional pentru a oferi cele mai frumoase și dulci arome.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu tentă verzuie.

   

  MIROS: Discret, cu arome de flori și struguri dulci.

   

  GUST: Buchet marcat de arome verzi specifice soiului Muscat, condimente și fructe exotice.Dulceața este bine echilibrată de aciditatea medie, ce îi oferă și o notă de prospețime.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de pate din ficat de porc, pui sau de vânat. Recomandăm acest vin și la desert, alături de preprate cremoase și dulci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Liliac Transylvania - Nectar 2017 - 0.375L, Alc: 11% Liliac Transylvania - Nectar 2017 - 0.375L, Alc: 11%

  Liliac Transylvania - Nectar 2017 - 0.375L, Alc: 11%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un monosoi de Muscat Ottonel, cu parfum bogat în note de fructe litchi, fructe confiate, papaya și miere.

   

  GUST: La 8 grade Celsius vinul răcorește asemenea unui tonic, cu arome echilibrate și delicate de dulceață.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dulce, potrivit alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Liliac Transylvania - Ice Wine 2017 - 0.375L, Alc: 11.5% Liliac Transylvania - Ice Wine 2017 - 0.375L, Alc: 11.5%

  Liliac Transylvania - Ice Wine 2017 - 0.375L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, NEUBURGER

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum dulce de drupe (caise, piersici) și litchi.

   

  GUST: Ice Wine este ușor, vioi și dulce ca un suc de fructe tropicale (ananas). În post gust se simt fructe zaharisite și miere.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dulce, răcoritor creat pentru a fi servit cu gheață alături de preparate dulci și semi dulci: cremă de zahăr ars, clătite cu gem, strudel / plăcintă cu brânză dulce, brânză cu mucegai albastru.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Dulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Dulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  Metamorfosis - Viile Metamorfosis Dulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB DULCE. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

   

  În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

   

  Pentru acest vin, strugurii din soiul Muscat Ottonel au fost culeși la sfârșitul lunii septembrie, pentru a permite o acumulare de zahăr suficient de mare. După presare, strugurii au fost lăsați să macereze timp de 5 ore, la temperatură scăzută. Fermentarea a avut loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată de 17°C, iar nivelul de zahăr a fost monitorizat zilnic pentru a se ajunge la valoare de 70g/L. Fierberea a fost oprită prin scăderea temperaturii și îndepărtarea drojdiei, iar după două luni de maturare vinul a fost îmbuteliat.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Parfum atrăgător de fructe exotice, fructe de livadă, în special pere, și miere polifloră.

   

  GUST: Dulceața oferă vinului textură onctuoasă și complexitate aromatică, echilibrată de aciditatea ușoară.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicios alături de o plăcintă proaspătă cu brânză și stafide.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11% Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

  Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un monosoi de Muscat Ottonel, cu parfum bogat în note de fructe litchi, fructe confiate, papaya și miere.

   

  GUST: La 8 grade Celsius vinul răcorește asemenea unui tonic, cu arome echilibrate și delicate de dulceață.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dulce, potrivit alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

  Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 10%

   

  VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii strălucitoare.

   

  MIROS: Proaspăt și delicat, vinul de Tămâioasă aduce mult din aromele fructelor cu pulpă albă, coapte și zemoase: piersici și caise, struguri pestriți și ananas, migdale și vanilie.

   

  GUST: Vinul aduce dulceața generoasă a strugurilor, urmată de dulceața din portocale, caise, fructe exotice uscate, din nou ananas, apoi litchi. Zaharurile sunt echilibrate de aciditate, care se simte bine în final.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O plăcere de savurat sec, ca un desert, sau alături de produse de patiserie cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12% Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12%

  Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

   

  Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

   

  De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

   

  GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

Grilă Listă