Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 201 - Chardonnay Barrique DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Tarla 201 Chardonnay Barrique 2023 aduce regele soiurilor albe la cele mai înalte standarde de calitate și oferă tuturor aromele intense și savuroase ale strugurilor albi cultivați și vinificați în crama din Dealu Mare. Vinificarea cu tehnologie modernă, în condiții controlate, a fost urmată de fermentarea malolactică și maturare timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: O bucurie pentru spirit și o delectare pentru simțuri prin aromele de fructe galbene coapte - mere, pere și caise, presărate cu vanilie și completate cu o notă de nucă proaspătă.
GUST: Textura cu note de unt și minerale cucersc papilele, și fac lor aromlor de fructe coapte și minerale, aflate într-un echilibru perfect. Post gust scurt mnediu spre lung, sec, delicios.
ASOCIERE CULINARĂ: Regele soiurilor albe este cea mai bună alegere la mesele cu aperitive reci, mai ales brânzeturi proaspete, și feluri principale cu pui la grătar, macrou la cuptor cu legume sau fructe de mare
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
102,85 RON Începând cu: 91,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 201 - Rosu (CS+M+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Produs în anul 2022, Tarla 201 Gourmet duce mai departe tradiția viticulturii din Dealu Mare, măiestria și pasiunea vinificatorilor noștri prin excelentul cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul dăruiește arome elegante și consistente de cafea proaspăt măcinată, tutun uscat, păstăi de vanilie și prune răscoapte.
GUST: Catifelat și echilibrat, cu note de ciocolată amară, mirodenii și vanilie cu o remanență impresionantă, pe un fond întreținut de alcoolul bine integrat și tanini rotunjiți.
ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele îmbelșugate cu prepparate din carne de pasăre, în special friptură de curcan sau gâscă, cât și alte preparate clasice și tradiționale din carne de porc și vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
102,85 RON Începând cu: 91,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj rosu (ME+CS+FN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.
ASPECT: Roșu-purpuriu, opac.
MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.
GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.
ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).
55,66 RON Începând cu: 49,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) DOC Magnum 2023 - 1.5L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Produs într-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA a adunat de la producători reprezentativi cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe, sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și a tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.
Acest vin elegant și rafinat este un cupaj perfect de Sauvignon Blanc și Chardonnay din renumita regiune Lechința, situată în inima Transilvaniei.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Vinul dezvăluie o paletă aromatică complexă și vibrantă, cu arome proaspete de citrice , flori de soc și o subtilă nuanță de vanilie.
GUST: Plin și rotund, cu aciditate echilibrată și un final persistent, plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi fine. Este alegerea ideală pe a acompania mesele festive sau momentele speciale petrecute alături de cei dragi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
133,10 RON Începând cu: 117,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Roux Pere & Fils
Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2024 - 0.75L, 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.
În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.
Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.
ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchet cu arome de fân proaspăt cosit, trandafiri albi, acacia, caprifoi, verbena și alte ierburi, alături de un amestec armonios de citrice (grepfrut, mandarine, portocale).
GUST: Bolta și papilele sunt delectate cu nuanțe amărui din pin verde, gutuie și fenicul. Sec și proaspăt cu postgust mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai recomandate vinuri la mesele cu fructe de mare și pește cu mămăliguță, sparanghel, ori spanac sote. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
72,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome așezate și foarte calme de fructe confiate, susținute cu note de prune proaspete, prune uscate și cacao.
GUST: Pe papile aduce o defilare a aromelor de fructe roșii și fructe negre de pădure, acoperite cu o glazură subțire de ciocolată. Post gust firesc de lung cu nuanțe scurte de stejar, lăsate de maturare, și astringența naturală a soiului roșu Cabernet Sauvignon.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la preparatele dulci, în special tort cu ciocolată neagră împodobit cu vișine și cireșe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Caloian Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate. Din același registru al energiei umane, al dansului și comuniunii cu natura vine acest Sauvignon Blanc, vioi, efervescent și neastâmpărat ca un copil ce aleargă neobosit împrejurimile, de la răsărit până la apus. Răciți bine acest vin și savurați aromele sale tinere și simple ca o recompensă binemeritată, un moment de relaxare și tihnă.
ASPECT: Galben-verzui. Limpede și strălucitor.
MIROS: Oltenia Profundă aduce și energia pământului, transmisă prin fructele pământului, struguri sănătoși ce oferă vinului arome de lămâie și citrice, flori de câmp și o notă de vanilie, lăsată de maturarea în baricuri din stejar.
GUST: Efervescent, cu minerale tipice solului, completate armonios de aceleași citrice și aciditate naturală. Post gust mediu, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb pentru toate mesele cu aperitive, preparate din carne albă de pasăre, pește, fructe de mare, dar si preparate pentru vegetarieni.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Caloian Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
ASPECT: Galben-deschis, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Un vin proaspăt, cu arome de flori proaspete, citrice, mere verzi și dulceață de de fructe exotice (kiwi).
GUST: Un vin suplu, acidulat, ușor de savurat, cu arome verzi și fructate. Textura aduce și un procent de alcool bine integrat înainte de gustul final scurt și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Pinot Grigio este potrivit la mesele cu pește slab, fructe de mare, legume la grătar, salate și preprate din carne albă ușor condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Regnard
Regnard - Petit Chablis Regnard AOC, 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PETIT CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.
Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de Baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.
Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.
ASPECT: Galben-pai, limpede, ușor petiant.
MIROS: Strălucitor și foarte energic, acest Chardonnay uimește și prin aromele de fructe albe, anunțate de mere, pere. Aroma de ananas este completată cu o notă foarte scurtă de drupe coapte.
GUST: O textură clară, cu aciditate bine integrată, arome de fructe albe de livadă și note de fructe exotice, dulci. Minerale clasice ale soiului Chardonnay din terroir-ul francez rămân pe simțuri și oferă un postgust savuros, sec și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay ce atrage atentia cu fiecare ocazie prin aspect și arome, ușor de asociat cu delicatese din pește crud (sushi, sashimi), pește gătit la grill, homar cu risotto de legume, brânzeturi semitari și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
151,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
57,62 RON Începând cu: 51,86 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativus - Aligote de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Vinul din Aligote al anului 2021 aduce arome de ierburi și aciditate ce denotă prospețimea vinului.
GUST: Vioi, acidulat, cu arome de mere verzi și nectarine. Vinificarea în sec a strecurat și o notă din fagure de miere. Post gust scurt, sec, acidulat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate din carne de pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Rozzy, Frizzante rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, BLAUFRANKISCH
VOL. ALC.: 13%
VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii roșiatice.
MIROS: O expresie a prospețimii naturale ale stilului roze, cu arome revigorante de căpșune, cireșe și zmeură, completate de citrice, în special grepfrut roz.
GUST: Textura acidulată păstrează arome de fructe roșii de pădure și citrice, cu o remanență scurtă, fructată.
ASOCIERE CULINARĂ: Frizzante rose este vinul meselor ușoare de prânz și de seară, unde va fi apreciat alături de salate proaspete, preparate din carne de pasăre, preparate din ouă și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
VAST roșu este obținut din trei soiuri vinificate separat prin metoda clasică de fermentare pe boștină la temperaturi cuprinse între 24-26°C. păstrate de instalațiile cisternelor din inox, moderne, aflate în crama din Dealu Mare. Vinificarea durează 21 de zile pentru soiul Merlot, 26 de zile pentru Cabernet Sauvignon și 10 zile pentru Fetească Neagră. Fermentația alcoolică este urmată de cea malolactică, apoi maturare de 12 luni pe depozit de drojdie fină în următoarele proporții: 30% în cisterne din inox și 70% în baricuri din stejar românesc aflate la a doua umplere.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii de violet închis.
MIROS: Arome intense de piper verde, fructe confiate și cafea, adunate de la cele mai consistente dintre soiurile roșii cultivate în podgoriile Davino.
GUST: Complex și foarte bine proporționat, cu note de fructe roșii acrișoare, condimentate și cireșe de cafea cu tușe pământii.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce primește multe complimente la mesele cu preparate din carne de porc, vită, miel, pizza preferată și gustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier.
ASPECT: Roz somon, strălucitor.
MIROS: Buchet discret, cu note de flori roșii și fructe de pădure.
GUST: Ușor acidulat, cu note de fructe roșii dulci-acrișoare, alcool bine integrat și remanență scurtă spre medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește papilele și oferă savoare la aperitive, salate proaspete și preparate cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Acest Pinot Noir rose este produsul viței de vie hrănită de solul cernoziom și clima din terroir-ul Dobrogei, de unde se culeg 6 tone la hectar începând cu a doua jumătate a lunii septembrie. În vinăria domeniului Bogdan strugurii sunt desciorchinați și boabele trecute prin zdrobitorul cu acșiune centrifugă. Mustuiala este lăsată sa macereze la rece (4-5°C.), după care este trecută prin presa pneumatică. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel, cu temperatură controlată de 13-14°C. După stabilizare vinul este îmbuteliat în scurt timp și comercializat.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor.
MIROS: Arome delicate de portoclae roșii, vișine necoapte, bujor roz și o tușă de trandafir.
GUST: Proaspăt, ușor acidulat, cu arome de pomelo, din spectrul citric, măr răscopt și o notă de fructe exotice. Post gust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele fructate din Primordial Rose sunt potrivite la mesele cu tartar de somon, paella cu fructe de mare și brânzeturi cremoase
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem alb 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Galben pal, limpede, cu efervescență scurtă.
MIROS: Socul aduce parfumul floral, amestecat cu note de ierburi verzi, de câmp și citrice.
GUST: Onctuos, energic ca un tonic mediteraneean, proaspăt ca o limonadă cu mentă și perfect pentru o masă îmbelșugată cu preparate românești.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați aromele răcoritoare la mesele cu preparate din carne de vițel (ceafă de vițel la cuptor cu cartofi), friptură de rață cu legume înăbușite, păstrăv sau doradă la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cele două soiuri roșii aduc laolaltă notele de prune uscate și nuiele afumate, smochine și brândușe.
GUST: Papilele sunt acoperite de textura catifelată, cu fenoli rotunzi și condimentați. Aromele fructate sunt reprezentate de cireșe sălbatice și mure, completate cu o notă de ciocolată neagră.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru delicatese și preparate consistente din carne roșie, inclusiv vânat, cum ar fi micii din carne de berbec, cotlet de vițel, șnițel de porc cu legume coapte la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR