Whisky japonez
Cu o popularitate din ce in ce mai crescanda, whisky-ul japonez este rafinat si perfectionat in tara sa adoptiva, Japonia. Maestrii japonezi au invatat tehnica distilarii in tarile de origine ale bauturii, pe continentul european. Aceastia au adus-o pe plaiurile natale, au imbunatatit-o si au ridicat-o la un nou nivel al calitatii. Astazi un whisky din Japonia este echivalentul unei bauturi selecte, deosebite. Gustul este cunoscut insa modificat, transformat prin tehnicile folosite in “tara soarelui rasare”.
Particularitatea bauturii este data de conditiile climatice carora este expusa, dar si de rabdarea cu care maestrii japonezi vegheaza la producerea bauturii. Mestesugul este ridicat la rang de arta prin disciplina. Atunci cand savurezi un whisky japonez pret de cateva clipe poti fi sigur de faptul ca el este intruchiparea unei dedicari indelungate ce este caracteristica poporului japonez. Unicitatea bauturii, faptul de a fi produsa atat de departe de locul sau de nastere face din whisky-ul japonez un produs cautat si extrem de apreciat. Calitatile unice ale tariei se oglindesc atat in designul sticlelor, cat si in gusturile specifice care abunda in note fructate, de cereale, de vanilie si de malt de orz.
Pentru o experienta completa iti oferim o gama larga de whisky japonez la cel mai bun pret. Alege dintre vestitele sortimente pe care ti le punem la dispozitie si bucura-te de livrarea produselor in cel mai scurt timp. Fie ca alegi sa te rasfeti cu un whisky din Japonia, fie ca iti doresti sa oferi un cadou deosebit, BeiCeVrei ofera o experienta 100% originala si diversificata. Comanda acum!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Yamazakura
Yamazakura - Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.
Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.
Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Aromă din flori de portocal și note de stejar pământiu.
GUST: Pe papile aduce arome de fructe proaspete, biscuiți cu caramel sărat și prune verzi.
FINISH: Mediu spre lung, cu note de vanilie.
286,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nikka
Nikka - Coffey Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 45%
Masataka Taketsuru a fondat în 1934 compania care avea să fie redenumită la scurt timp Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. Pasionat de whisky, cu studii universitare și experiență acumulată la distilerile din Scoția (Longmore) și Japonia (Yamakazi), Masataka a construit în același an prima dintre cele două distilerii: Yoichi.
În 1969 a fost finalizată și cea de-a doua distilerie, Miyagikyo, iar pe parcursul anilor Nikka și-a diversificat portofoliul și a devenit un brand cu tradiție în producția de whisky japonez.
Această expresie unică a fost creată în 2013 pentru a oferi mai multe opțiuni celor care preferă whisky-ul japonez. Coffey Malt este produs din 100 % malț din orz în instalații de tip Coffey și e maturat în butoaie vechi pentru a dezvolta arome bogate de malț, complexitate și textură mătăsoasă.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Proaspăt și curat, cu arome de lămâie zaharisită și condimente.
GUST: Robust și condimentat, cu textură densă de scorțișoară și cuișoare. Slăbește în complexitate odată cu notele proaspete de citrice.
FINISH: Amestec armonios de condimente, stejar și note de citrice.
356,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hakushu
Hakushu - Japanese Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Hakushu este produs în distileria cu același nume, parte din grupul Suntory, fondat de Shinjiro Torii în anii 1920.
În misiunea de a produse un whisky complet diferit de cel deja faimos produs în distileria Yamakazi, noua echipă (Hakushu), a cautat cele mai bune surse de apă pentru amestecul de fermentare: cereale, apă și drojdie. După ce au căutat în toate regiunile au ajuns în Hakushu, o zonă cunoscută pentru sursele bogate de apă.
În 1973, la 50 de ani de la construcția primei distilerii Suntory, a fost stabilită și distileria Hakushu. Apa rămâne unul dintre cele trei ingrediente importante ale whisky-ului single malt Suntory Hakushu. Din Alpii de Sud, apa urmează un curs natural pe o distanță lungă, este extrasă din subteran, rece, pură, bogată în minerale ce ajută la dezvoltarea unor arome interesante pentru un single malt.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii de șampanie.
MIROS: Whisky-urile japoneze sunt adesea bogate în alăturări surprinzătoare de arome naturale. Pentru Hakushu de 12 ani busuiocul, acele verzi de pin și mărul verde aduc un parfum pentru gusturi rare, specifice culturii japoneze.
GUST: Aromele de pere dulci, mentă și kiwi înfățișează o grădină japoneză. Malțul de orz dublu distilat reamintește papilelor de tăria unui alcool rafinat cu tradiție și maturat cu disciplină în acele butoaie speciale care se găsesc în distileria de la poalele Alpilor Japonezi.
FINISH: Ceai verde și note de fum.
1.236,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nikka
Nikka - From The Barrel Japanese Blended Whisky - 0.5L, Alc: 51.4%
Masataka Taketsuru a fondat în 1934 compania care avea să fie redenumită la scurt timp Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. Pasionat de whisky, cu studii universitare și experiență acumulată la distilerile din Scoția (Longmore) și Japonia (Yamakazi), Masataka a construit în același an prima dintre cele două distilerii: Yoichi.
În 1969 a fost finalizată și cea de-a doua distilerie, Miyagikyo, iar pe parcursul anilor Nikka și-a diversificat portofoliul și a devenit un brand cu tradiție în producția de whisky japonez.
From The Barrel este un blend de whisky-uri de la cele două distilerii Nikka. Uniunea dintre cele două băuturi a fost realizată pentru a obține arome intense și bogate, caracteristice unui “whisky de butoi”, care poate fi apreciat riguros la miros și gust doar de un maestru în amestecuri. Sticla cunoscută a producătorului nipon are design-ul unui mic monolit, ce simbolizează gustul bogat și puternic al băuturii.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Corp mediu, bine echilibrat. Note de flori proaspăt tăiate, fructe proaspete, mirodenii și puțin stejar.
GUST: La gust, corpolența este mai mare, whisky-ul își arată tăria. Se deschid mai bine aromele de condimente de iarnă, caramel, vanilie și fructe.
FINISH: Lung, cald și fructat cu puțin condiment și stejar.
172,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%
Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.
Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.
Această expresie este produsă la distileria White Oak, din prefectura Hyogo. Single Malt-ul fost maturat timp de 5 ani în butoaie de sherry. Aromele rezultate sunt printre cele mai delicate dintre cele prezente în numeroasele whisky-uri ale producătorului japonez.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Fructe roșii, moi, (stafide, cireșe și puțină zmeură neastâmpărată), urmate de o notă foarte slabă de condimente afumate.
GUST: O aromă de melasă diluată, ceai negru, aromat, stejar și coacăze negre cu ton lemnos/pământiu.
FINISH: Concluzia acestui single malt aduce note de condimente pentru patiserie, ciocolată și marmeladă.
836,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Mizunara Cask, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Aromă proaspătă de flori, vanilie dulce și condimente de patiserie. Crema din nucă de cocos deschide simțurile pentru o degustare complexă.
GUST: Textură mătăsoasă cu arome intense de stejar, scorțișoară, ghimbir și o tușă de ardei chili, echilibrată de caramel dulce.
FINISH: Persistă aromele de caramel dulce și delicat, alături de stejar înflorit, tutun și păstăi de vanilie.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Peated, maturat în butoaie din lemn de stejar alb, folosite anterior la producția de bourbon.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Expresia Peated oferă o mulțime de arome de cereale germinate și rumenite, sprijinite de turba ce aduce un ton pământiu, apoi fum curat de vegetație, vanilie și stejar.
GUST: Se deschide cu aroma de lemn tare rumenit mediu, zahăr brun, vanilie cremoasă și o notă de fruct de livadă.
FINISH: Fumul din turbă arsă este mai evident, apoi aromele fructate se restrâng în măr dulce, persistent.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Togouchi
Togouchi - Beer Cask Finish Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Togouchi este un whisky produs de compania japoneză Sakurao Brewery & Distillery (denumită anterior Chugoku Jozo), fondată în 1918 pentru producția principală de sake. După de zeci de ani în care a produs tradiționalul sake, distileria din provincia Hiroshima, orașul Sakurao, și-a dezvoltat gama de produse cu alte băuturi alcoolice: vinuri spumante, lichior, gin și whisky.
Seriozitatea și rigoarea japoneză se aplică fără compromis și în cazul whisky-urilor aduse din Europa. Maeștrii japonezi șlefuiesc aromele puternice ale regiunilor scoțiene pentru iubitorii de whisky din Japonia sau din alte state ale lumii. Maturarea whisky-urilor Togouchi are loc într-un loc special, ales de compania japoneză: un tunel feroviar din orășelul Togouchi, săpat în anii ’70, ce oferă 361 de metri convertiți pentru pentru păstrarea butoaielor de whisky.
Togouchi Beer Cask Finish materializează fără dubiu experiența și flerul pentru inovație al maestrului din distileria Sakurao. Acest blend este obținut din amestecul unor whisky-uri din malț de orz (malt whisky) și whisky-uri obținute din amestec de cereale (grain whisky), maturat în butoaie de bourbon și butoaie noi din stejar american. Cea de-a treia maturare, care definește profilul blendului, are loc timp de 6 luni în butoaie de bere IPA (Indian Pale Ale).
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: La nas aduce o adiere de prospețime, arome de fructe albe, citrice și cereale încolțite.
GUST: Butoiul asezonat de bere își aduce magia prin notele plăcute de hamei, condimente verzi și fulgi de porumb ce oferă corpolență și echilibrează textura.
FINISH: Moale, delicat, cu note de miere și condimente calde.
235,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hatozaki
Hatozaki - Small Batch Pure Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo.
Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki Pure Malt este un whisky single malt (din orz), produs în Japonia și maturat în butoaie de bourbon (din stejar american), butoaie de sherry (din stejar spaniol) și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome fructe uscate, malț dulce, miere, tămâie și lemn de santal.
GUST: Parfumul exotic inspirat de florile și ierburile unei grădini japoneze este completat pe papile de maltul bogat și complex.
Câteva momente de atenție și se vor perinda pe limbă o varietate de condimente intense, fructe uscate, note de cereale rumenite și o urmă foarte sensibilă de vanilie.
FINISH: Fum subțire, miere și note persistente de lemn tare și tutun.
266,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mars
Mars - Cosmo Japanese Blended Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Mars - Kasei este un whisky produs de Shinshu Mars, o distilerie fondată în 1985, în Japonia, în prefectura Nagano, la cea mai mare altitudine (800 m), în micul sat Miyada, înconjurat de peisajul idilic al Alpilor Japonezi.
Mars Cosmo Maltage este un whisky produs de distileria Shinshu la cea mai mare altitudine, în inima Alpilor Japonezi. Producătorul japonez oferă un amestec unic de whisky uri din malț japonez și whisky tradițional, oferit de diferite distilerii din Scoția, maturat în butoaie din stejar.
ASPECT: Ambră cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Vanilie și nuci cu tușe de fructe roșii (cireșe și zmeură), amestecate cu fructe de livadă (pere și mere verzi).
GUST: Ulei de citrice, urmate de pulpă zemoasă de portocale, ciocolată și esență de stejar condimentat.
FINISH: Prune proaspete, struguri roșii și o urmă de ciocolată dulce, ce persistă cu tihnă pe papilele gustative.
356,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Yamazakura
Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.
Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.
Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă. Fine Blend este obținut din amestecul whisky-urilor de tip malt whisky (produs din orz) și grain whisky (produs dintr-un amestec de cereale ce include porum, grau și orz). Proporțiile exacte după care este realizat mestecul rămâne un secret bine păstrat de maestrul distileriei.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Baza de malt tare aduce un contrast cu aroma de stejar dulce, afumat cu turbă, și o notă de vanilie.
GUST: Suplu, cu note de stejar, zahăr ars, fructe rumenite la cuptor și mirodenii.
FINISH: Finalul aduce fum de turbă, o notă dulce și o tușă de flori.
286,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Yamazaki
Yamazaki - Distiller's Reserve Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Yamakazi este produs de distileria Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.
Inspirat de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.
În deceniile care au urmat, cei aflați la conducere au extins operațiunile cu alte două distilerii, au perfecționat creația lui Torii, au creat o filosofie și o întreagă cultură a whisky-ului japonez.
ASPECT: Ambră deschisă.
MIROS: Căpșuni și fructe roșii pe fundal cu note de tămâie din stejar Mizunara, fructe uscate și tanini din butoi de vin fortifiat cu o tușă de cocos.
GUST: Revin fructele roșii, în abundență: zmeură, căpșuni și chiar coacăze roșii, cu o intensitate ce poate varia ușor în funcție de lot. Alte arome pe care le simțim cu plăcere sunt cele de piersică albă cu note de lemn și condimente. Note de fundal din cireșe coapte și fructe zaharisite.
FINISH: Lung. Aromele de vanilie și condimente dulci dansează cu voioșie pe papile.
900,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mars
Mars - Kasei Japanese Blended Malt Whisky GB - 0.7L
Mars – Kasei este un whisky produs de Shinshu Mars, o distilerie fondată în 1985, în Japonia, în prefectura Nagano, la cea mai mare altitudine (800 m), în micul sat Miyada, înconjurat de peisajul idilic al Alpilor Japonezi.
Kasei în japoneză înseamnă Marte, un nume ales de distileria Shinshu, pentru un whisky uri din malț, maturat în diferite tipuri de butoaie din stejar. Mars - Kasei oferă iubitorilor de whisky o băutură cu un caracter aparte și un adevărat ambasador al whisky-ului Japonez în orice parte a lumii.
ASPECT: Ambră deschisă.
MIROS: Arome de flori albe și fructe coapte. Ușor afumat.
GUST: Cald, cu note de miere, mere verzi și strugure alb, oferite de butoiul de maturare din stejar.
FINISH: Lung. Bogat în arome de citrice și vanilie.
238,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Suntory Toki
Suntory - Toki Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Suntory Chita este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.
Inspirat de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.
Toki înseamnă 'timp' în japoneză, iar acest concept are semnificații în toată lumea, mai ales în țara de origine a acestui whisky unde respectul pentru tradiție și spiritul inovator aprinde o scânteie creativă puternică. Impulsionat de acest mix, expresia Toki oferă tuturor un whisky deosebit, cu un stil mereu actual, obținut prin amestecul a trei loturi diferite de la distileriile Yamazaki, Hakushu și Chita.
ASPECT: Auriu-deschis.
MIROS: Arome din fructe de livadă și miere de cimbru pe un fundal de mentă sălbatică.
GUST: Dintre fructe de livadă se simte mai bine mărul verde în armonie cu note de citrice oferite de grepfut roz. Notele de Ierburi amare, migdale prăjite și vanilie persistă în a doua parte.
FINISH: Gustul final este condimentat de piper negru și ghimbir.
202,92 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi - White Wine Cask Japanese Single Malt Whisky 4 yo, GB - 0.5L, Alc: 50%
Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.
Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.
Un whisky deosebit de la Eigashima, maturat 30 de luni în butoaie de coniac, apoi finisat încă 10 luni în butoaie de vin alb japonez, adus de la podgoria aflată în Yamanashi, cea mai cunoscută regiune viticolă a Japoniei.
ASPECT: Auriu, intens.
MIROS: White Wine Cask aduce arome de lemn și fum, completate cu note de struguri albi și citrice.
GUST: Zahăr brun și o notă mai intensă de strugure amărui, chiar astringent, echilibrată de vanilie și stejar.
FINISH: Lung, cu note de lămâie și ciocolată.
779,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Kamiki
Kamiki - Intense Wood Japanese Blended Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 48%
Kamiki este un brand originar din Japonia, orașul Nara, un loc înconjurat de temple antice și peisaje bogate ce inspiră disciplina și rigoarea necesară unui whisky de calitate.
Pentru fiecare blend artizanii Kamiki aleg whisky-uri japoneze și whisky-uri single malt din toată lumea, la care adaugă apă pură din izvoarele locale și multă răbdare. Profilul final al expresiilor Kamiki este definit de maturarea în butoaie din lemn de cedru japonez (yoshino-sugi).
Kamiki Intense Wood este un blend maturat pentru o perioadă mai îndelungată în cedru japonez pentru a oferi arome mai intense și complexe.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Zăbovesc arome de lemn proaspăt tăiat și ciuperci proaspete cu ton pământiu.
GUST: Pe papile se simt arome mai robuste de tutun rumenit, scorțișoară dulce și un fundal cu note de cedru.
FINISH: Lung, cu note de cereale stropite cu miere arsă.
262,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hibiki
Hibiki - Harmony Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Hibiki este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.
Inspirat inițial de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.
Gama Hibiki a fost creată în 1989 pentru a sărbători 90 de ani de la înființarea casei Suntory. În ultimii 30 de ani Hibiki a devenit un model al perfecțiunii în arta de a crea whisky, un simbol al naturii și al culturii japoneze.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Harmony aduce parfumul peisajului japonez într-o zi de primăvară: trandafiri, fructe litchi, o notă de rozmarin, lemn matur și lemn de santal.
GUST: Gustul păstrează doar o parte din linia aromatică – este mai puțin lemnos, pornește cu note de miere, coajă de portocală zaharisită și ciocolată albă.
FINISH: Subtil, cu final tandru de stejar japonez.
558,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hibiki
Hibiki - Harmony Master's Select Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Hibiki este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.
Inspirat inițial de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.
Gama Hibiki a fost creată în 1989 pentru a sărbători 90 de ani de la înființarea casei Suntory. În ultimii 30 de ani Hibiki a devenit un model al perfecțiunii în arta de a crea whisky, un simbol al naturii și al culturii japoneze.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Harmony Master's Select oferă un parfum de prună însiropată, trandafir și lemn dulce.
GUST: Textură echilibrată, cu arome de marmeladă din portocală, ciocolată neagră și un ton puțin amărui oferit de maturarea tihnită în butoaie din stejar.
FINISH: Persistă dulceața și aciditatea, pe un fundal cu note foarte scurte de mirodenii și lemn.
955,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mars
Mars - Tsunuki 2022 Edition Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%
Din anul 2016 distilileria Tsunuki, ce aparține grupului Hombo Shuzo, cunoscut și pentru etichetele Mars Casei și Mars Cosmo, oferă publicului unele dintre cele mai bune expresii japoneze. Producția are loc în distileria aflată pe isula Kyushu, în orășelul Kagoshima, locul de origine al familiei fondatoare.
Whisky-urile Tsunuki sunt produse de maestrul în blend-uri Tatsuro Kusano cu cereale locale și apă pură de izvor colectată din lanțul muntos Kuraokuyama.
Ediția 2022 este maturată în butoaie de bourbon și îmbuteliată la un volum de alcool de 50%. Ingredientele naturale și evoluția aromatică sub climatul alpin al Japoniei oferă arome proaspete, tinere, ce așteaptă să fie descoperite de pasionați.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome proapete de fructe dulci și note de zahăr caramelizat.
GUST: Pe papile este ușor acidulat, cu note din fructul pasiunii și ciocolată neagră.
FINISH: În post gust se păstrează o notă persistentă de stejar, rezultată din maturarea în baricuri de bourbon.
744,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR