Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Feteasca Neagra Eliminare
  • Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu a fost întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat cu note de piele. Puțin înțepător, dar plăcut.

     

    GUST: Fructe roșii și negre amestecate în arome amestecate de fructe roșii de livadă și fructe negre (mure, prune sau vişine negre), cu un ton subtil de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră, alături de file de vită la tigaie, prepeliţă la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin clasic, Ratatouille clasic, sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8% Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE SEC. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, fondatorul cramei din Urlați, a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat.

     

     

    ASPECT: Roz închis

     

    MIROS: În Fetească Neagră regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari, îngrijite de mâini harnice. Vinul oferă arome fructate, florale și vegetale - esență din petale de trandafir și ardei gras, scăldat de roua dimineții.

     

    GUST: Vinificarea acestui soi roz este realizată cu tehnologia folosită în cazul soiurilor albe. Cu toate acestea, se păstrează taninurile specifice vinurilor roșii, cu fructozitatea si prospețimea vinurilor albe. Sunt prezente și arome atenuate de condimente, rămase din maturarea în bariq-uri din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în compania preparatelor din carne albă: ruladă de curcan cu omletă și verdeață, piccata din piept de pui, frigarui din piept de pui, porc în crustă de condimente, brânzeturi proaspete, brânzeturi cu mucegai și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 -12°C

     

Grilă Listă