Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Făurar rose de Ceptura este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie de folosită la producția vinurilor Davino sunt îngrijite pe tot parcursul anului, pentru recolte bogate din care se obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat in anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%
    -20%

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    Preț normal: 287,03 RON

    Special Price 229,62 RON

    (-57,41 RON)
  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2017 - 0.75 L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată,  ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparate cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Averesti - Roze Aromat de Husi, demisec, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.3% Averesti - Roze Aromat de Husi, demisec, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.3%

    Averesti - Roze Aromat de Husi, demisec, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Averesti - Rose, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.6% Averesti - Rose, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.6%

    Averesti - Rose, demisec, BIB - 10L, Alc: 13.6%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, RONDINELLA, MOLINARA, NEGRARA

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar I Seregni Bardolino Chiaretto Rose este un cupaj din patru soiuri italiene: Corvina, Rondinella, Molinara şi Negrara. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi prin metode specifice într-un rose nematurat şi îmbuteliat în scurt timp pentru a păstra aromele fermecătoare şi complexe, oferite de cele mai bune soiuri italiene.

     

     

    ASPECT: Rose somon.

     

    MIROS: Buchetul acestui roe deschide simţurile cu o aromă de propolis, un ton de ceară, dulceaţă din cireşe şi piersici coapte.  

     

    GUST: La gust este onctuos cu note de mijloc din fructe zemoase şi per ansamblu spendide. Aciditatea este medie, de la început până la finalul prelungit cu ultimele tuşe de fructe. Post gust mediu spre lung, din nou, aromat, plăcut.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la meniuri cu carne de porc, dar mai ales pui şi peşte, la grătar sau la cuptor, cu legume (cartofi, morcovi, conopidă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 83,30 RON

    Special Price 70,81 RON

    (-12,49 RON)
  • Young Light - Rose ( PN + ME ) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Light - Rose ( PN + ME ) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Light - Rose ( PN + ME ) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, coajă de ceapă.

     

    MIROS: Un rose jucăuș suficient de intens pentru a dezvălui note fructate de coacăze negre, banană, rodie, măceșe, mere roșii căpșuni și citrice.

     

    GUST: Rotund, primitor și foarte ușor de băut mulțumită paletei aromatice de fructe de pădure amestecate cu fructe verzi și fructe exotice cu pulpă albă pentru a forma un punch, sau o sangria delicioasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm ca aperitiv, sau alături de mâncăruri ușoare cu pui, pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

     

    ASPECT: Rose pal.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de flori de maces şi fructe roşii de pădure, din care se se fac remarcate aromele proaspete de fragi si zmeură.

     

    GUST: Arome intense de fructe de pădure. Revin aromele de ymeură cu note de mure şi dude. Sunt prezente şi note de citrice, ce oferă o uşoară astringenţă. Post gust sec şi aromat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr cu un procent semnificativ de Fetească Neagră, este potrivit la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.     

     

     

    ASPECT: Rose somon, limpede.

     

    MIROS: Epicentrum rose este un cupaj între două soiuri cu origini diferite, ce îşi găsesc punctul comun în pământul românesc şi se completează armonios. Cabernet-ul oferă aromele consistente de fructe roşii şi citrice, iar Feteasca aduce prospeţimea şi efervescenţa sa discretă.

     

    GUST: Gustul devoalează parfumul proaspăt şi spune pe îndelete povestea acestui rose de la Crama Gîrboiu. Primele arome sunt cele de fructe roşii – zmeură şi căpşuni, ce păstreză intense până la sfârşit. Fructele sunt completate de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoare acestui vin este perfectă pentru mesele cu pui, peşte (somon, păstrăv), homar la grătar, mezeluri uşoare, pizza, paste şi alte făinoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018, Alc: 13.5% Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut în 2006, când proprietatea fost achiziţionată de oenologul de origine rusă Sacha Lichine. În prezent pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare, cultivate în majoritate  cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah, şi Tibouren.

     

    Monosoiurile şi cupajele rose sunt principalul tip de vin produs de Sacha Lichine şi partenerii săi în Provance. Chateau d’Esclans, precum şi alte brand-uri de vin produse de aceştia sunt apreciate şi comercializate la nivel mondial.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din jurul regiunii La Motte en Provence, strugurii din soiurile Grenache şi Vermentino (Rolle), folosiţi pentru rose-ul Rock Angel, sunt culeşi din zori până la amiază, apoi sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat să fermenteze în cuve din oţel inoxidabil şi în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.

     

     

    ASPECT: Rock Angel are culoare deschisă, limpede și atrăgătoare pentru cei care doresc un vin rose îndrăzneț și seducător.

     

    MIROS: Parfumul acestui rose este subtil și fructat. Primele note, care deschid colajul de arome, sunt cele din citrice (lămâi), flori și fructe roșii (căpșuni, fructe de pădure).

     

    GUST: Suculent, precis și pur cu o tentă ușoară de tartă cu fructe, mineral cu textură fină, aproape mătăsoasă, ce își împarte farmecul pe bolta palatină. Post gustul acestui vin este mediu, vioi și memorabil, asemenea unei experiențe de inițiere, ce se dorește a fi repetată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ambivalent. Potrivit pentru mesele cu brânzeturi moi, preparate populare din carne de porc, pasăre, dar și preparate selecte din pește și fructe de mare (crustacee).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9°C.

     

    Preț normal: 195,04 RON

    Special Price 165,78 RON

    (-29,26 RON)
  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MAMAIA, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Fructat și vegetal. Un cupaj ideal pentru zilele călduroase de vară, la un prânz în mijlocul naturii, sau la un party de seară.

     

    GUST: Cupajul din soiuri roșii al anului 2018, vinificate în rose, oferă un buchet cireșe coapte, pepene roșu și coacăze. Sunt prezente și note amărui de grepfrut roz și ardei gras verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brizza este un vin proaspăt și energic, potrivit la mese cu preparate asiatice, puțin condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CĂDARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Gama Muse cuprinde două vinuri rose, ce se remarcă atât prin stilul de prelucrare a strugurilor cât și prin gustul care reflectă destinația de consum. Vinificarea este realizată după stilul regiunii franceze Provence, caracterizat de culoare discretă și multe arome intense. Un alt element este zahărul rezidual: Muse Day este sec, iar Muse Night este demisec.

     

    În cazul roseului Muse Night, strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor. Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat în rezervoare din oțel inoxidabil pentru fermentare. După fermentare vinul ajunge direct în sticlă, pentru a-i păstra prospețimea și intensitatea aromelor naturale.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu cu nuanţe corai.

     

    MIROS: Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie.

     

    GUST: Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv răcit bine în serile călduroase de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Recas - Muse Day rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Day rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Day rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Cupajul este dominat de soiul Cabernet Franc, căruia i se alătură soiurile Cabernet Sauvignon și Cadarcă. Strugurii sunt culeși dimineața devreme, pentru a contura un vin cu un caracter proaspăt și vioi.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Note bogate de fructe roșii proaspete, zemoase, susținute subtil de tonuri florale și influențe vegetale.

     

    GUST: Un amestec expresiv și delicat, unde se disting arome de cireșe, merișoare, petale de trandafir și iasomie.

     

    ASOCIERE CULINARA: Poate fi savurat alături de preparate cu specific asiatic, pește sau deserturi cu fructe.

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10ºC

     

  • Avincis - Domnul de roua rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Domnul de roua rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis - Domnul de roua rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Domnul de Rouă este inspirat de o poveste veche din Drăgășani. Un prinț își vizita iubita noaptea și pleca dimineața, înainte de primele raze ale soarelui.  Într-o dimineață, prințul îndrăgostit a prins lumina soarelui și a fost transformat într-o picătură de rouă. Acest rose a fost ales să amintească mereu de povestea prințului prin licoarea lăsată din boabele fine, care surprind acea picătura de rouă și oferă arome ce sunt împerecheate de mâna omului de sute de ani.

     

     

    ASPECT: Roz somon, deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Domnul de Rouă este plăcut din primele secunde, mulțumită notelor de zmeură și grepfrut, împrumutate în mică măsură de la cele două soiri din Lumea Veche.

     

    GUST: Vinificate cu delicatețe și atenție în rose, cele două soiuri și-au eliberat aromele de fructe roșii, elegante, ușor înțepătoare. Post gust scurt, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la aperitive, pește la grătar, salate proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Roz somon, deschis.

     

    MIROS: Parfumul acestui rose aminteşte de aromele grădinii de vară, acolo unde în primele săptămâni, se simt aromele proaspete ale trandafirilor şi căpşunilor sălbatice.

     

    GUST: La gust, revine acea senzaţie de fructe uşor înţepătoare, cum sunt cireşele. Textura îi este subţire, revigorantă, cu post gust scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese de zi cu zi, dar potrivit şi la mese speciale cu aperitive, cocktail de creveţi, salate cu legume proaspete şi avocado.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

  • Recas - Sole - Rose 2019 - 0.75 L Recas - Sole - Rose 2019 - 0.75 L

    Recas - Sole - Rose 2019 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

     

    Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

     

     

    ASPECT: Roz foiță de ceapă. Culoare de intensitate medie, limpede.

     

    MIROS: Sole este un rose clasic, cu arome previzibile de fructe roșii (zmeură și fragi), cireșe, și petale de trandafir ce reamintesc de tipul vinului degustat.

     

    GUST: Pe papile, Sole se deschide cu o aromă consistentă de fructe, puțin schimbată în această fază: se păstrează gustul de fragi, la care se adaugă gutuie coaptă ți o tentă de piper. Vinul este proaspăt, are aciditate medie și post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose binevenit pe mesele cu carne friptă la grătar (vițel, curcan, rață) și deserturi cu fructe de pădure ce îi complimentează mai mult caracterul fructat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

  • Vinarte - Domeniile Vinarte, Rose 2018 - 0.75L Vinarte - Domeniile Vinarte, Rose 2018 - 0.75L

    Vinarte - Domeniile Vinarte, Rose 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Strugurii din podgoria Stârmina sunt recoltați și sortați manual în cramă. După desciorchinare și zdrobire, musturile de la fiecare soi este pompat în cisterne din inox separate și sunt ținute la o temperatură constată de 17 °C. Cupajarea celor două soiuri aduce un profil aromatic unic, proaspăt, intens și esențial într-o mică colecție de vinuri albe.

     

     

    ASPECT: Rose coral, cu inflexiuni de somon.

     

    MIROS: Un rose vesel, relaxat, cu arome fruntașe de fructe de pădure (fragi, zmeură), urmate de note de vegetale uscate, amestecate cu condimente.

     

    GUST: Vinarte reușește să ofere un rose cu arome de fructe de pădure și cireșe gătite într-un compot răcoritor, cu aciditate medie și post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la meniuri cu somon, ton roşu, fructe de mare, crustacee mari, mezeluri proaspete și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12 °C. (Potențial de învechire la sticlă de 1- 2 ani).

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Rose, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Rose, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Rose, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa Centrală, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina rose este un cupaj tânăr, obținut din soiurile de struguri Merlot și Cabernet Sauvignon, recoltați din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente în pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Rose cu tentă gălbuie, strălucitoare.

     

    MIROS: Vinurile Vinarte sunt mereu bogate în arome elegante și rafinate. La fel și în cazul cupajului rose de la crama Stârmina, cuceritor prin parfumul proaspăt de fructe roșii de pădure.

     

    GUST: Gustul confirmă toate acele impresii lăsate de parfum. Fructele roșii se mențin și se dezvăluie treptat: cireșe albe, fragi, zmeură necoaptă, ce aduc o picătură din natură, ocrotită de om, pentru a ajunge pe papile și a se face șimțită cu aciditatea peste medie și post gust revigorant ca ploaie rece de vară târzie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Mulțumită celor două soiuri roșii, din care este obținut, acest vin este alegerea ideală la orice masă cu preparate din vită și porc, gătite pe grătar sau la cuptor, dar și alături de brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă