Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Chateau D`Esclans - Garrus rose 2018 - 0.75L, Alc: 14% Chateau D`Esclans - Garrus rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau D`Esclans - Garrus rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare ți sunt cultivate în majoritate cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah şi Tibouren.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din jurul regiuniea Provence, strugurii Grenache și Vermentino sunt culeşi din zori până la amiază, sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat parţial să fermenteze la temperatură controlată în butoaie mari din stejar cu capacitate de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia, realizat de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz delicat şi pal cu nuanţe de somon şi inflexiuni aurii.

     

    MIROS: Elegant și ispititor, parfumul acestui cupaj este un amestec provensal de fructe de livadă, fructe exotice și flori.

     

    GUST: Aromă de mango, compot de piersici și anans copt, asortat cu multe condimene, apă din flori de trandafir și brioșe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent sau un vin pentru mesele cu carne albă, peşte şi fructe de mare, carne roşie, uşor condimentată. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari şi semitari și la desert cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

    824,67 RON
  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată,  ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparate cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Mosia Tohani - Siel rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Mosia Tohani - Siel rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, PINOT NOIR, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13% 

     

    VIN ROSE SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şase soiuri, lansat ca un trend nou pe piața vinurilor din România. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Acest vin este definit de prospețimea și ritmul alert al aromelor de fructe froșii, dominate de zmeură și cireșe. Aproape de parfumul fructelor simțim un amestec de flori de măceș și petale de trandafir.

     

    GUST: Aromele de poame exotice și flori de vară îi păstrează prospețimea pe papile și evoluează echilibrat de la sticlă la pahar. Răcit bine, este răcoritor și însuflețit ca un tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele frugale, gustări între mese și la preparatele cu carne albă sau fructe de mare, salate cu sosuri albe și prăjituri cu fructe roșii de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MONTEPULCIANO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Tradiția și spiritul latin moștenit de la strămoșii romani sunt onorate în gama Vinohora prin această înfrățire între soiul Fetească Neagră, cultivat în Republica Moldova și soiul Montepulciano, cultivat în regiunea italiană Puglia.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Buchet proaspăt și armonios, unde se remarcă note unice de piersici, cireșe și zmeură dulce.

     

    GUST: Plin și fructuos, cu note de vanilie. Impresionează prin persistență, aciditate plăcută și post gust îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește foarte bine alături de gustări fine, aperitive, preparate pe bază de pește sau brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MONTEPULCIANO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Tradiția și spiritul latin moștenit de la strămoșii romani sunt onorate în gama Vinohora prin această înfrățire între soiul Fetească Neagră, cultivat în Republica Moldova și soiul Montepulciano, cultivat în regiunea italiană Puglia.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Buchet proaspăt și armonios, unde se remarcă note unice de piersici, cireșe și zmeură dulce.

     

    GUST: Plin și fructuos, cu note de vanilie. Impresionează prin persistență, aciditate plăcută și post gust îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește foarte bine alături de gustări fine, aperitive, preparate pe bază de pește sau brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%
    -20%

    Serve - Terra Romana - Rose 2019 - 0.75L x 6 buc, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.

     

    Vin este obtinut prin metoda “saignee” în proporție de 80%, restul prin presare directă, din plantațiile de Fetească Neagră, Merlot și Cabenet Sauvignon, recoltate manual, cu o grijă deosebită. Mustul limpezit este fermentat la 17-18 grade, timp de aproximatic 20 de zile, pe loturi mici, după care se face asamblarea.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Cupajul rose al anului 2019 oferă este un vin complex, floral (caprifoi, trandafir, iasomie), dar și fructat (frăguță, caisă coaptă).

     

    GUST: Cele trei soiuri se completează reciproc cu arome de fructe coapte, proaspete, ce oferă un corp complex, persistent și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    Preț normal: 287,03 RON

    Special Price 229,62 RON

    (-57,41 RON)
  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

     

    ASPECT: Rose pal.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de flori de maces şi fructe roşii de pădure, din care se se fac remarcate aromele proaspete de fragi si zmeură.

     

    GUST: Arome intense de fructe de pădure. Revin aromele de ymeură cu note de mure şi dude. Sunt prezente şi note de citrice, ce oferă o uşoară astringenţă. Post gust sec şi aromat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr cu un procent semnificativ de Fetească Neagră, este potrivit la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.     

     

     

    ASPECT: Rose somon, limpede.

     

    MIROS: Epicentrum rose este un cupaj între două soiuri cu origini diferite, ce îşi găsesc punctul comun în pământul românesc şi se completează armonios. Cabernet-ul oferă aromele consistente de fructe roşii şi citrice, iar Feteasca aduce prospeţimea şi efervescenţa sa discretă.

     

    GUST: Gustul devoalează parfumul proaspăt şi spune pe îndelete povestea acestui rose de la Crama Gîrboiu. Primele arome sunt cele de fructe roşii – zmeură şi căpşuni, ce păstreză intense până la sfârşit. Fructele sunt completate de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoare acestui vin este perfectă pentru mesele cu pui, peşte (somon, păstrăv), homar la grătar, mezeluri uşoare, pizza, paste şi alte făinoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin cu parfum bogat de fructe roșii, însoțite de note delicate de fructe tropicale.

     

    GUST: Fructele roșii sunt definite de cireșe, rodie și fructul pasiunii. Înte fructe se strecoară note din petale de trandafir și zmeurică.

     

    ASOCIERE CULINARA: Un vin potrivit la mesele cu mâncăruri din bucătăria asiatică, dar şi alături de preparate dulci cu fructe de pădure. 

      

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Roz somon, deschis.

     

    MIROS: Parfumul acestui rose aminteşte de aromele grădinii de vară, acolo unde în primele săptămâni, se simt aromele proaspete ale trandafirilor şi căpşunilor sălbatice.

     

    GUST: La gust, revine acea senzaţie de fructe uşor înţepătoare, cum sunt cireşele. Textura îi este subţire, revigorantă, cu post gust scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese de zi cu zi, dar potrivit şi la mese speciale cu aperitive, cocktail de creveţi, salate cu legume proaspete şi avocado.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

  • Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12% Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12%
    -33%

    Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Cassiopea este un cupaj rose plin de caracter și expresiv pentru gusturile atrase de complexitate aromatică și satisfacția lucrurilor simple. Aromele diferite se împletesc lin cu savoarea clară și oferă plăcerea unui cupaj rose, care se bea cu ușurință sec sau alături de preparatele favorite.

     

     

    ASPECT: Rose-intens, limpede.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Un cupaj de Cabernet Franc și Merlot cu gust vioi de fructe roșii, căpșuni și grepfrut roz, accentuat cu notă ușoară de scorțișoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cassiopea este un rose ideal pentru mesele cu aperitive (bruschete, mezeluri, legume tempura și mini pizza). Perfect alături de supe, carne albă la grătar și preparate clasice mediteraneene. Recomandăm acest vin și alături de brânză cremoasă, brânză italiană robiola, ricotta și mozzarella.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 50,62 RON

    Special Price 33,75 RON

    (-16,87 RON)
  • D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
    REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SYRAH / CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 13%

    Rose-urile cramei Domeniul Vladoi au surprins de fiecare data consumatorii, atat pe cunoscatori cat si pe consumatorii obisnuiti . De aceasta data va incantam cu un rose din Syrah si Cabernet Sauvignon menit sa va parfumeze fiecare dupa-amiaza de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei.
    Un rose cu o culoare stralucitoare, foita de ceapa, intensa.
    Mirosul de incanta cu note florale si usor condimentate.
    Gustul este echilibrat, cu o aciditate sustinut, perfect pentru a fi consumat si in zilele calduroase de vara.
    Se poate asocia perfect cu fructe de mare in sos rosu usor condimentat.

    Temperatura de servire 6-8°C

  • Chateau de Berne -  Emotion vin rose 2016 - 0.75L Chateau de Berne -  Emotion vin rose 2016 - 0.75L
    -23%

    Chateau de Berne - Emotion vin rose 2016 - 0.75L

    Cei care preferă vinurile rosé vor îndrăgi cu siguranţă caracterul vibrant al sortimentului, pe care îl putem anticipa la prima vedere datorită ambalajului cu design aproape hipnotizant. Creat dintr-un amestec de struguri Cinsault 60% şi Grenache Noir 40%, acest rosé franţuzesc expresiv cucereşte de la prima degustare cu buchetul său proaspăt, armonios şi bine echilibrat. Servit ca aperitiv, sortimentul Emotion Rosé de Provence este ideal pentru vară, însă se potriveşte foarte bine şi cu friptură la grătar sau salate de sezon. Temperatura ideală de servire este de 8 - 10°C. Se consumă imediat.

    Notele degustării:

    Culoare: Roz pal.
    Miros: Un buchet predominant fructat, unde se remarcă note bogate de fructe de pădure.
    Gust: Arome bogate şi captivante de fragi, zmeură şi căpşune proaspăt culese.

    Preț normal: 53,67 RON

    Special Price 41,47 RON

    (-12,20 RON)
  • Chateau de Berne - Terres rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau de Berne - Terres rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau de Berne - Terres rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVANCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE NOIR, CABERNET, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chateau de Berne se află în regiunea franceză Provance, pe loturi în care s-a început cultivarea viței de vie în urmă cu 2000 de ani, în timpul Imperiului Roman.  În fapt, clădirile vinăriei sunt construite pe terenuri ocupate de grecii antici, pe care a fost construit apoi drumul roman Via Aurelia, care făcea legătura între Italia și Spania, în timpul Imperiului.

     

    Terenurile au avut mai mulți stăpâni însă strugurii au rămas, de-a lungul secolelor, rodul pământului fertil. Vița aflată la altitudine de 250 până la 330 de metri, extrage nutrienții din solul bogat în calcar, are parte de mult soare, vânt și ploi.

     

    Clima Mediteraneeană și influențele climatice de pe continent, în particular temperaturile scăzute din timpul nopții, asigură o coacere și recoltare târzie, față de teritoriile de pe coastă. De aceea, soiurile din care este compus acest rose oferă un vin bine structurat, parfumat, bogat în arome și potrivit în alimentația modernă.

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Parfum fructat din diferite tonuri de fructe de pădure roșii (capșuni, zmeură, coacăze).

     

    GUST: Arome echilibrate și proaspete de fructe cu pulpă de culoare deschisă în straturi cu textură acidă și finish fructat, lung, intens.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitivele specifice regiunii Provance și altor regiuni ale Mediteranei: aperitice cu măsline, roșii și usturoi, preparate din sud și meniuri bogate din bucataria orientală și asiatică (sashimi).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C.

     

  • Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, NOVAC, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de strugurii cu cea mai bună performanță din fiecare sezon.

     

    Cele cinci soiuri din Solo Quinta își aduc laolaltă toate aromele intense. Deși pot lăsa impresia că nu se înțeleg, soiurile sunt vinificate aproape separat, de aceea lasă în final un buchet închegat și apropiat de tiparele clasice.  

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Puțină tihnă și multă concentrare dezvăluie treptat arome de fructe roșii (fragi și grepfrut), și arome curate din flori (orhidee și trandafir).

     

    GUST: Cele cinci soiuri își aduc rând pe rând aromele într-un gust complex, intens, specific unui vin matur. La gust, fragii lasă loc și aromelor de grepfrut, portocale roșii și rodie. Aromele de fructe, alcoolul și aciditatea sunt în echilibru aproape perfect. Post gustul este lung, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparate din carne de curcan la cuptor, ruladă de pui, salate cu pește, preparate din bucătăria asiatică și brânzeturi semitari. Bun și alături de prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2018 - 0.75 L Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Acest vin provine din struguri hrăniți de sol argiluvian cu sedimente din pietrișuri, nisipuri și marne. Clima din Oltenia este temperat continentală cu influențe mediteraneene propice pentru coacerea optimă a strugurilor și păstrarea aromelor caracteristici fiecărui soi.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Vinarte ne oferă un cupaj nou, pur românesc, din două soiuri obținute din încrucișări cu un soi viță de vie sălbatic și foarte vechi. Cele două soiuri descendente au primit moștenire parfumul proaspăt de viță verde (vegetal-amărui).

     

    GUST: Nedeea rose are un profil aromatic definit de aromele de cireșe roșii și albe, fragi și prune uscate din Fetească, urmate de violete, bujori și alte flori uscate din Băbească. Toate aceste arome, maturate în barrique-uri din stejar francez timp de 2-6 luni, oferă în final un amestec proaspăt, revigorant și tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de carne de pasăre, pește, fructe de mare și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 9°C.

     

  • Avincis - Cuvee Alexis (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Cuvee Alexis (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis - Cuvee Alexis (ME + CS) 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoiuri și cupaje, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Deschis şi limpede.

     

    MIROS: Un cupaj de varietăţi roşii vinificate cu graţie şi bogate în note florale și fructe roșii (zmeură, cireşe şi căpşune).

     

    GUST: Aromele de flori şi fructe se amestecă armonios, cupajul este mai intens şi mai cizelat. Final uşor înţepător, dar destul de generos cât să atragă la a doua degustare. Un vin plăcut și răcoritor pentru o seară călduroasă de vară.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de aperitive, carne de pui sau peşte cu legume la grătar, cocktail de creveţi, salate de vară / mediteraneene, avocado.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D.  Samburesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 14% D.  Samburesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    D. Samburesti - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Numele Sâmburești vine de la dealul Sâmburul, unde au fost platați pruni, apoi culturile de vița de vie, lucrate încă din vremea lui Mihai Viteazu. Mențiunile despre viticultura din Sâmburești apar și la 1700, alături de biserica din localitate.

     

    La începutul anilor 1900, viile din Sâmburești sunt salvate de oenologul francez August Joseph Ville, iar înainte de perioada comunistă vinurile din Sâmburești sunt apreciate, recunoscute și premiate la evenimente internaționale.

     

    Vinurile din Sâmburești câștigă din nou popularitate cu aportul lui Jean Valvis, care preia domeniile din Sâmburești în 2005 și reînvie tradiția locului. Domeniile Sâmburești produce vinuri tradiționale din soiuri românești vechi (Fetească Regală / Albă / Neagră) și soiuri franceze adaptate frumos la terroir-ul Munteniei (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot).

     

     

    ASPECT: Rose intens.

     

    MIROS: Rose-ul de Sâmburești este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, ce se anunță cu eleganță prin parfumul fin de fructe de pădure, cuceritor și promițător.

     

    GUST: Din bogăția pământului și terroir-ul Munteniei ne bucurăm de un vin plin de viață, aromat de cireșe de primăvară, fragi și coacăze.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese elegante, cu preparate din carne, condimentate, fructe de mare, brânzeturi și gustări ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 °C.

     

  • Mosia Tohani - Cuvee Dolette Roze 2019 - 0.75L Mosia Tohani - Cuvee Dolette Roze 2019 - 0.75L

    Mosia Tohani - Cuvee Dolette Roze 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Dolette este un vin pur, cu caracter frumos, creat pe moșia Tohani pentru a sărbători o iubire de demult: cea între Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette. Pentru acestă poveste unică, Moșia Tohani a creat un rose special, un cuvée.

     

    Dolette rose este produs din vinificarea realizată într-un singur recipient, sau cuvă, de aici și termenul de “cuvée”, care arată și o atenție deosebită, încununată de o licoare pasională, complexă, ce insuflă iubirea și voia bună de altă dată.

     

     

    ASPECT: O culoare fermecătoare, tipică unui cupaj select, ce se aseamănă cu petalele unei flori de piersic, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Florile apar și în parfumul delicat al acestui rose. Busuiocul și petalele de trandafir fac in introducere către notele de mijloc, dominante, de fructe roșii de pădure, urmate de alte arome vegetale din citrice / ierburi aromate, ușor de asociat cu frunzele de portocal și eucalipt.

     

    GUST: La gust se păstrează vegetal și citric, într-o masură potrivită, echilibrată. Surpriza vine la final, când se simte un post gust lung, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați cu drag acest rose la mesele cu preparate din porc, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, fructe de mare, pizza, paste, meniuri de post sau vegetariene. La desert alături de prăjituri / salate cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă