Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Siel rose 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, PINOT NOIR, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 12.5% 

     

    VIN ROSE SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şase soiuri, lansat ca un trend nou pe piața vinurilor din România. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Acest vin este definit de prospețimea și ritmul alert al aromelor de fructe froșii, dominate de zmeură și cireșe. Aproape de parfumul fructelor simțim un amestec de flori de măceș și petale de trandafir.

     

    GUST: Aromele de poame exotice și flori de vară îi păstrează prospețimea pe papile și evoluează echilibrat de la sticlă la pahar. Răcit bine, este răcoritor și însuflețit ca un tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele frugale, gustări între mese și la preparatele cu carne albă sau fructe de mare, salate cu sosuri albe și prăjituri cu fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Chateau D`Esclans - Garrus rose 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau D`Esclans - Garrus rose 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Chateau D`Esclans - Garrus rose 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROSE SEC. Pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare și sunt cultivate în majoritate cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah şi Tibouren.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din regiunea Provence, strugurii Grenache și Vermentino sunt culeşi din zori până la amiază, sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat să fermenteze parțial la temperatură controlată în butoaie mari din stejar cu capacitate de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia, realizat de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz delicat şi pal cu nuanţe de somon şi inflexiuni aurii.

     

    MIROS: Elegant și ispititor, parfumul acestui cupaj este un amestec provensal de fructe de livadă, fructe exotice și flori.

     

    GUST: Aromă de mango, compot de piersici și anans copt, asortat cu multe condimene, apă din flori de trandafir și brioșe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent sau un vin pentru mesele cu carne albă, peşte şi fructe de mare, carne roşie, uşor condimentată. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari şi semitari și la desert cu fructe proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 913,13 RON

    Special Price 776,16 RON

    (-136,97 RON)
  • Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12% Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Galicea Mare - Martha Rose (FN + Merlot) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani de actualul vinificator al Cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze.

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii și fructe de livadă, proaspete.

     

    GUST: Un soi românesc și unul cu origini franceze se unesc armonios într-un cupaj delicat, cu arome de fructe proaspete, căpșuni, zarzăre și caise albe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent atunci când este bine răcit și savurat alături de preparate din carne albă, pește, fructe de mare și midii. Post gust mediu spre lung, ușor astringent.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Catleya - Freamat Rose (Sy + CF) 2020 - 0.75L, Alc: 12% Catleya - Freamat Rose (Sy + CF) 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Catleya - Freamat Rose (Sy + CF) 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Roz-trandafir.

     

    MIROS: Proaspăt, aromat de fructe roșii de pădure și fructe dulci de livadă.

     

    GUST: Elegant, simplu, cu arome de fragi și piersici. Aciditate medie, plăcută și revigorantă oferită de maturarea cu drojdie și batonnage periodic. Post gust scurt, ușor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu carne de pasăre și legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Davino - Iacob rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Davino - Iacob rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Davino - Iacob rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Iacob rose este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat in anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Davino - Iacob rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.3% Davino - Iacob rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Davino - Iacob rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Iacob rose este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13.9% Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13.9%

    Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROSE SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Rose-trandafiriu.

     

    MIROS: Un rose lejer cu parfum de fructe roșii. În primul val aromatic promite ceva exotic, misterios, ce îi aduce o notă de unicitate.

     

    GUST: Cele două soiuri aduc arome de fructe roșii, din care se remarcă inițial, mure şi căpşuni cu note  onctuoase și rustice de alune prăjite în coajă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele acestui vin sunt perfecte la mesele cu pui, peşte (somon, păstrăv), homar la grătar, mezeluri uşoare, pizza, paste şi alte făinoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rose eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 12.3% Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rose eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rose eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 12.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.3%

     

    VIN ROSE SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma.

     

    Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Cupajul rose Cuvee Vișan aduce poftă de viață și vigoare prin aromele de zmeură și căpșuni, răcite cu apă de ploaie.

     

    GUST: Papilele sunt cucerite de aceleași arome fructate, însoțite de aciditate cu note vegetale din frunze și cârcei din vie. Post gust mediu, răcoritor și acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu pui, peşte, homar la grătar, mezeluri uşoare, pizza și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose-foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din vița căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată, ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparatele cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9% D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2019 - 0.75L, Alc: 13.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.9%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose încântător, creat pentru a delecta în zilele calde cu notele sale de flori și condimente alese.

     

    GUST: Notele florale și cele de condimente sunt acompanniate pe fundal de cele fructate, foarte fine și în perfectă armonie. În post gust oferă o aciditate echilibrată și o prospețime ce îl va pune și mai mult în valoare, bine răcit și savurat într-o seară de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru a fi savurat alături de fructe de mare cu sos ușor condimentat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose-foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată, ce dau impresia unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparatele cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Vinohora Feteasca Neagra & Montepulciano, rose sec, 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MONTEPULCIANO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Tradiția și spiritul latin moștenit de la strămoșii romani sunt onorate în gama Vinohora prin această înfrățire între soiul Fetească Neagră, cultivat în Republica Moldova și soiul Montepulciano, cultivat în regiunea italiană Puglia.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Buchet proaspăt și armonios, unde se remarcă note unice de piersici, cireșe și zmeură dulce.

     

    GUST: Plin și fructuos, cu note de vanilie. Impresionează prin persistență, aciditate plăcută și post gust îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește foarte bine alături de gustări fine, aperitive, preparate pe bază de pește sau brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2017 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose-foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată, ce dau impresia unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparatele cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Rezerva Contelui Roze 2017 - 0.75L, Alc: 12.7% Vinul Cavalerului - Rezerva Contelui Roze 2017 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Vinul Cavalerului - Rezerva Contelui Roze 2017 - 0.75L, Alc: 12.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Strugurii din care se obține Rezerva Contelui rose sunt culeși în zori din podgoria Cogealac, apoi vinificați în aceeași zi. Strugurii sunt storși presare penumatică, iar mustul rezultat este fermentat la temperatură controlată în cisterne din oțel. Oenologul Aurel Rotărescu prezintă cu mândrie acest rose cu arome naturale de fructe, dedicate cu naturalețe de soiul românesc Fetească Neagră.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Feteasca Neagră oferă un parfum fructat, caracteristic soiului roșu (zmeură, fragi și pepene galben).

     

    GUST: Pe papile se păstrează la fel de fructat, încântător și echilibrat, cu post gust scurt și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Veți înțelege mai bine acest vin alături de aperitive cu mezeluri uscate, fructe de mare, carne albă, pizza și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2011 - 0.75 L, Alc: 14% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2011 - 0.75 L, Alc: 14%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2011 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată,  ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparate cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    Davino - Iacob rose 2019 - 0,75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Iacob rose este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinarte - Domeniile Vinarte, Rose 2018 - 0.75L Vinarte - Domeniile Vinarte, Rose 2018 - 0.75L

    Vinarte - Domeniile Vinarte, Rose 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Strugurii din podgoria Stârmina sunt recoltați și sortați manual în cramă. După desciorchinare și zdrobire, musturile de la fiecare soi sunt pompate în cisterne din inox separate și sunt ținute la o temperatură constată de 17 °C. Cupajarea celor două soiuri aduce un profil aromatic unic, proaspăt, intens și esențial într-o mică colecție de vinuri rose.

     

     

    ASPECT: Rose-coral, cu inflexiuni de somon.

     

    MIROS: Un rose vesel, relaxat, cu arome fruntașe de fructe de pădure (fragi, zmeură), urmate de note de vegetale uscate, amestecate cu condimente.

     

    GUST: Vinarte reușește să ofere un rose cu arome de fructe de pădure și cireșe gătite într-un compot răcoritor, cu aciditate medie și post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la meniuri cu somon, ton roşu, fructe de mare, crustacee mari, mezeluri proaspete și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12 °C.

     

  • Recas - Muse Day rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Muse Day rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas - Muse Day rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.

     

    Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi sucul roz este extras pentru fermentare. Vinificația are loc în rezervoațe din oțel inoxidabil urmată de îmbuteliere imediată (fără maturare în lemn), și învechire la sticlă de scurtă durată, pentru a se menține prospețimea și vigoare aromelor.

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Note bogate de fructe roșii proaspete, zemoase, susținute subtil de tonuri florale și influențe vegetale.

     

    GUST: Un amestec expresiv și delicat, unde se disting arome de căpșuni, coacăze roșii, zmeură și cireșe. Vinul este sec, răcoritor, având un corp ușor, alcool bine integrat și postgust lung.

     

    ASOCIERE CULINARA: Poate fi savurat alături de preparate cu specific asiatic, pește și la desert, alături de  prăjituri și produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

  • Serafim - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Serafim - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Serafim - Roze 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roz foiță de ceapă.

     

    MIROS: Serafim rose aduce aromele clasice de cireșe și căpșune, completate de o aromă specială din boabe de Physalis, sau Lampadarul Chinezesc (fruct din Peru), care oferă o notă personală acestui cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon.

     

    GUST: Gustul aduce aromele de fructe roșii, încă necoapte și aroma de vegetale, mai exact - roșii dulci de vară, inspirate de aceeași Physalis. Post gust ușor amărui, dar plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mese ușoare cu carne de pasăre și garrnitură de legume la cuptor, somon afumat, ton la grătar sau crud.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă