Mastiha

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
 • Skinos - Mastiha - 0.2L, Alc: 30% Skinos - Mastiha - 0.2L, Alc: 30%

  Skinos - Mastiha - 0.2L, Alc: 30%

  Masticul este un arbore folosit în statele mediteraneene încă din antichitate, iar pe parcursul secolelor a fost reglementat și recunoscut pentru proprietățile unice. Producția distilatelui cu aromă de mastic își are originea tot într-un stat cu deschidere la Mare Mediterană, în Grecia, pe insula Chios.

   

  Skinos este numele antic al băuturii cu mastic, iar producția pentru acest brand are loc după metode ce au devenit tradiție în Chios. Arborele de mastic este prelucrat în fiecare an în lunile iunie și iulie, iar cei care extrag rășina din arbore au o sarcină ce implică răbdare și meșteșug transmis de la o generație la alta. Mastiha este pusă în cutii de lemn acoperite cu textile într-un depozit răcoros unde sunt curățate manual cele mai bune părți.

   

  Masticul este amestecat cu alcool fin și este introdus în alambicuri din bronz care sunt încălzite cu lemn. Astfel alcoolul extrage aroma de mastic, apoi este completat cu amestec de zahăr, alcool și apă minerală. În ultima parte băutura este îmbuteliată în sticlă italiană cu dop de plută.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Parfumul ierburilor mediteraneene, ușor înțepător și foarte vioi. Se deosebesc ienupărul, frunzele proaspete de mentă și esența din ulei de violete.

   

  GUST: Pe papile este dulce, proaspăt, cu aromă delicată și echilibrată de ierburi și lemn de pin verde. O notă de vegetală-pământie se strecoară pe papile și e foarte bine integrată în orice moment al degustării.

   

  FINISH: Alcool tare, amărui (vegetal).

   

  41,65 RON
Grilă Listă