Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Tip strugure: Tamaioasa Roza Eliminare
 • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

   

   

  ASPECT: Rose cu reflexii violet.

   

  MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

   

  GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Segarcea - Marama, Tamaioasa Roza 2018 - 0.75L, Alc: 12.8% Segarcea - Marama, Tamaioasa Roza 2018 - 0.75L, Alc: 12.8%

  Segarcea - Marama, Tamaioasa Roza 2018 - 0.75L, Alc: 12.8%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

   

  VOL. ALC.: 12.8%

   

  VIN ROSE SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

   

  După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță și crama cu arhitectura originală. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Tămâioasa roză este un soi vechi în România, dar și acesta este un produs al familiei de soiuri Muscat. Pe Domeniul segarcea au fost plantate 14 hectare, cu vițe vechi de 100 de ani, iar vinificarea este un experiment continuu de îmbunătățire și perfecționare. Această variantă a fost obținută din struguri selecționați, macerare peculiară și fermentare la temperatură controlată timp de 30 de zile.

   

   

  ASPECT: Rose foiță de ceapă roșie.

   

  MIROS: Culoare fermecătoare este completată de un parfum de fructe roșii ușor macerate.

   

  GUST: Profilul aromatic final aduce arome complexe de trandafir și fructe roșii, cu o tentă astringentă. Final lung și post gust mediu, savuros și răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu miel la grătar, vânat, pate de fica, miel și gustări cu brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

Grilă Listă