Sake

Sake (vin din orez), este o bautura alcoolica obtinuta prin fermentarea orezului decorticat (orez la care a fost îndepărtata tarata). Desi prin definitie se aseamănă cu vinul, la care se fermenteaza zaharul din strugure, bautura sake este mai apropiata de bere, datorita unui proces asemanator, in care amidonul se transforma in zahar, apoi fermentează și devine alcool.


Sake este diferit de vin sau bere datorită nivelului de alcool mai ridicat. Daca berea are între 3-9% alcool, iar vinul intre 9-16%, sake are, in medie, intre 18 - 20% alcool, iar aceste procente sunt reduse prin diluarea cu apa.


O clasificare generală imparte sake in doua categorii:



 -       Futsū-shu (sake obisnuit).


 -       Tokutei meishōshu (sake special).


 


Tokutei meishōshu (sake special) se imparte in 4 subcategorii (trei din acestea fara alcool), in care variaza procentul de decorticare a orezului folosit la obtinerea bauturii.


Cele 4 subcategorii sunt:


-       Honjōzō-shu  - cu o uncie  (28 ml) de alcool adăugat.


-       Junmai-shu - alcool adăugat și cu 40% din orez decorticat.


-       Ginjō-shu - fără alcool adăugat și cu 50% din orez decorticat.


-       Daiginjō-shu - fără alcool adăugat și cu 60% din orez decorticat.


 


În Japonia, sake este o bautura traditionala, servită de obicei intr-o ceremonie in care bautura este incalzita usor într-o sticla din lut sau portelan și sorbita incet dintr-o ceasca mica din portelan, numita sakazuki. Originile acestei bauturi se găsesc in Japonia imperiala din secolul III, iar mai tarziu, în Evul Mediu Timpuriu, texte istorice mentioneaza sake ca o bautura alcoolica folosita în ceremonii religioase, festivaluri și concursuri de baut produse alcoolice.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • Choya - Sake - 0.75L, Alc: 14.5% Choya - Sake - 0.75L, Alc: 14.5%

    Choya - Sake - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN CLAR SEC. Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Unul dintre produsele aflate în portofoliul Choya este nelipsitul sake, un vin obținut din orez în fabrica din Japonia și îmbuteliat în Germania.

     

    Pentru Choya Sake este ales cel mai bun orez, japonez, fermentat încet, cu toți compușii naturali, înclusiv koji (drojdie), de orez, care aduce aroma dulce, caracteristică.

     

    Choya oferă acest vin cu un conținut scăzut de alcool, ce păstrează prospețimea altor arome delicate și este potrivit pentru toți cei care doresc să încerce acest tip de vin.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Note de orez, drojdie fină și alcool.

     

    GUST: Dulce, fin, echilibrat de o notă amară, intensă. Post gust proaspăt, cu aceeași notă de drojdie, completată de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de pește sau preparate tradiționale japoneze (sashimi, sushi, yakitori sau okonomiyaki).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    63,67 RON
  • Choya - Original - 0.75L, Alc: 10% Choya - Original - 0.75L, Alc: 10%

    Choya - Original - 0.75L, Alc: 10%

    Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Primul și cel mai important produs din portofoliul Choya este umeshu, un vin obținut din diferite soiuri de ume (caisă), cunoscut în Japonia de secole,  

     

    Specialitatea umeshu are cea mai mare calitate atunci când extractul de ume și alcoolul sunt echilibrate prin maturarea fructelor întregi (cu sâmburi). Producătorul alege doar câteva dintre sutele de soiuri de caise, cultivate în Japonia, iar cel mai folosit este Nanko-ume, din prefectura Wakayama.

     

    Acoolul adăugat suplimentar în fruct, în timpul producției, oferă posibilitatea de a extrage aroma de ume (caisă japoneză), din pulpă, coajă dar și din sâmbure. Această metodă oferă vinului Choya un buchet fructat unic, cu note de sâmbure lemnos, asociat adesea cu migdale și marzipan.

     

     

    ASPECT: Auriu închis.

     

    MIROS: Umeshu Original oferă un parfum exotic cu note de caise și migdale.

     

    GUST: Aromă de fruct dulce-acrișor și alcool fin, cu note amărui din lemn de esență tare.

     

    FINISH: Mediu, cu notă de fruct macerat.

     

    59,98 RON
  • Akashi - Sake Honjozo Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15% Akashi - Sake Honjozo Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15%

    Akashi - Sake Honjozo Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Honjozo Tokubetsu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar din cel mai bun orez Gohyakumangoku, decorticat în proporție de 60%, ce oferă arome fascinante dezvăluie doar cu multă răbdare și atenție.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Floral și dulce mulțumită orezului cultivat în regiunile Niigata și Fukushima.

     

    GUST: Arome de strugure roșu, dulceață de stejar, măr verde, ceară de albine și sare de mare

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de flori și fructe îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, precum și alte preparate sărate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    95,32 RON
  • Akashi - Sake Honjozo Genshu Tokubetsu - 0.72L, Alc: 19% Akashi - Sake Honjozo Genshu Tokubetsu - 0.72L, Alc: 19%

    Akashi - Sake Honjozo Genshu Tokubetsu - 0.72L, Alc: 19%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 19%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Honjozo Genshu Tokubetsu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar din cel mai bun orez decorticat, ce oferă arome fascinante inspirate de metoda de producție și peisajul Japoniei.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Orezul cultivat local și prelucrat după regulile vechi de secole, aduce arome autentice de flori și dulceață din fructe ce insuflă interesul de a explora mai departe aromele acestei băuturi rare.

     

    GUST: Arome de strugure roșu, stejar dulce, măr verde, ceară de albine și sare de mare

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de flori și fructe îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, precum și alte preparate sărate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    106,97 RON
  • Akashi - Sake Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 17% Akashi - Sake Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 17%

    Akashi - Sake Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 17%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 17%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Daiginjo Genshu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante dezvăluie doar cu multă răbdare și atenție.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum de vanilie, lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Cremă de vanilie, aceleași note vegetale și lemnoase, pământii, note de papaya uscată și boabe de piper negru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

     

    187,72 RON
  • Akashi - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 16% Akashi - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 16%

    Akashi - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 16%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Daiginjo Genshu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez Yamadanishiki, ce oferă arome fascinante dezvăluie doar cu multă răbdare și atenție.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum frumos de crini, pere și miere.

     

    GUST: Pe papile apar aceleași arome sensibile, însoțite doar de o notă subtilă de anason. Post gust sec, citric, ușor efervescent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    202,24 RON
  • Akashi - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 16% Akashi - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 16%

    Akashi - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 16%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Daiginjo Genshu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez Yamadanishiki, ce oferă arome fascinante dezvăluie doar cu multă răbdare și atenție.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum frumos de crini, pere și miere.

     

    GUST: Pe papile apar aceleași arome sensibile, însoțite doar de o notă subtilă de anason. Post gust sec, citric, ușor efervescent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    101,95 RON
  • Bijito - Sake Junmai 0.72L Bijito - Sake Junmai 0.72L

    Bijito - Sake Junmai 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: HONSHU - KYOTO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN CLAR SEC. Bijito sake este un brand al companiei Kizakura, care deține încă din 1925 o fabrică în Japonia, Kyoto.

     

    Băutura tradițională a Japoniei este obținută din orez decorticat, apă pură dintr-un izvor subteran, aflat în apropiere și koji (drojdie), de orez.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Proaspăt și fructat de mere verzi, floral și ușor mineral ca un vin din strugure alb, crescut în sol calcaros. Subtil și elegant, evoluează în arome de lapte de migdale și orez cu lapte, urmate de un finish cu aromă de flori.

     

    GUST: Un vin bogat, mineral și sensibil. Revin aromele de mere, la care se adaugă cele de pere, banane verzi și sare, cu aromă de feta. Finish lung, dar la fel de manierat și tolerant cu papilele gustative.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele din Bijito sake îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, dar și alte preparate sărate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    89,25 RON
  • Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.3L Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.3L
    -11%

    Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.3L

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    La distileria Dassai din prefectiura Yamaguchi este adus orez de la ferme aflate în 9 prefecturi diferite, iar toate etapele de producție se desfășoară cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de fructe, malț și o notă de condimente.

     

    GUST: Obținut din orez japonez decorticat în proporție de 45%, apa și koji (drojdie) de orez, Dassai 45 este fin, echilibrat cu o aromă ușor dulce din portocala, condimente și malț rumenit. Finish clar, curat, malț cald, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la preparatele din carne de porc, pește, sushi, sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    Preț normal: 73,19 RON

    Special Price 65,43 RON

    (-7,76 RON)
  • Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    La distileria Dassai din prefectiura Yamaguchi este adus orez de la ferme aflate în 9 prefecturi diferite, iar toate etapele de producție se desfășoară cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de malț și miere polifloră.

     

    GUST: Cel mai blănd dintre sortimentele de sake Dassai, este obținut printr-o metodă ce oferă aromă delicată de dulceață din miere, echilibrată de un post gust crocant și clar.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la meniuri cu pește, brânză (tofu) și supă japoneză dashi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    436,73 RON
  • Bijito - Sake Junmai Ginjo 0.72L Bijito - Sake Junmai Ginjo 0.72L

    Bijito - Sake Junmai Ginjo 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: HONSHU - KYOTO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN CLAR SEC. Bijito sake este un brand al companiei Kizakura, care deține încă din 1925 o fabrică în Japonia, Kyoto.

     

    Băutura tradițională a Japoniei este obținută din orez decorticat, apă pură dintr-un izvor subteran, aflat în apropiere și koji (drojdie), de orez.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Aromat de flori și fructe, ca o grădină cu flori delicate de liliac, deschise, ce împodobesc peisajul alături de pomi fructiferi cu ramuri înmugurite.

     

    GUST: Aromele de flori sunt acum atenuate de cele fructate din prune și minerale din alge. Aromele ne reamintesc de un sake tradițional prin gustul din pudră de orez, coriandru, piper și puțin răculeț. Post gust rafinat și tare, asigurat de orez decorticat în proporție de 60%.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele din Bijito sake îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, precum și preparate sărate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    105,91 RON
  • Akashi - Sake Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 17% Akashi - Sake Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 17%

    Akashi - Sake Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 17%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 17%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Daiginjo Genshu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante dezvăluie doar cu multă răbdare și atenție.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum de vanilie, lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Cremă de vanilie, aceleași note vegetale și lemnoase, pământii, note de papaya uscată și boabe de piper negru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

     

    91,90 RON
  • Akashi - Sake Junmai Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15% Akashi - Sake Junmai Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15%

    Akashi - Sake Junmai Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Tokubetsu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante dezvăluie doar cu multă răbdare și atenție.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Aromă fructată și note de lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Arome de ananas și pere cu note slabe de lemn. Post gust fructat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    129,69 RON
  • Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    La distileria Dassai din prefectiura Yamaguchi este adus orez de la ferme aflate în 9 prefecturi diferite, iar toate etapele de producție se desfășoară cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de fructe, malț și o notă de condimente.

     

    GUST: Obținut din orez japonez decorticat în proporție de 45%, apa și koji (drojdie) de orez, Dassai 45 este fin, echilibrat cu o aromă ușor dulce din portocala, nucșoară și malț rumenit. Finish clar, curat, malț cald, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la preparatele din carne de porc, pește, sushi, sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    157,68 RON
  • Akashi - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15% Akashi - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15%

    Akashi - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN DEMISEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul), Kimio Yonezawa, continuă o afacere de familie pornită în 1856. Experiența de zeci de ani a Maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apă pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Shiraume Ginjo Umeshu este o băutură diferită de restul etichetelor de sake ce explică prin termenii traduși din japoneză compoziția sa unică. Shiraume se traduce în “alb” și “prună”, Ginjo face referire la stilul de sake, iar Umeshu definește un lichior japonez de prune. Acest sake special, produs din orez cultivat în Yamada Nishiki aduce o aromă cu un profil diferit, extrage esența de prună și dezvoltă buchetul. Prunele sunt înmuiate timp de 6 luni, apoi băutura este lăsată la maturat pentru încă doi ani și îmbuteliată.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Parfum intens de piersici, prune, prune ușor macerate, piele nouă și stafide cu o notă de marzipan.

     

    GUST: Dulce, din zahăr și miere, cu textură de sirop. Arome de prune fierte ca pentru un compot de casă, stafide și puțin marzipan echilibrat de o aciditate slabă. Post gust lung, bogat, cu note de gutuie și măr roșu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate sărate și condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    69,76 RON
  • Akashi - Sake Junmai Tokubetsu - 0.3L, Alc: 15% Akashi - Sake Junmai Tokubetsu - 0.3L, Alc: 15%

    Akashi - Sake Junmai Tokubetsu - 0.3L, Alc: 15%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Tokubetsu este un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată aceast tip de băutură dar și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante dezvăluie doar cu multă răbdare și atenție.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Aromă fructată și note de lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Arome de ananas și pere cu note slabe de lemn. Post gust fructat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    74,15 RON
Grilă Listă