Sake

Daca te-ai intrebat ce este sake, bautura de origine japoneza, primul lucru care trebuie cunoscut despre aceasta este faptul ca nu vei regasi nicaieri in alta parte gustul unic, caracteristic licorii. Fiind una dintre cele mai vechi bauturi din lume, sake a modelat traditiile si cultura Japoniei. Aceasta bautura a fost si este folosita in continuare in diverse ritualuri cu semnificatie importanta. Licoarea este considerata pecete in cadrul ceremoniei nuptiale Shinto, in care mirele si mireasa beau sake dupa rostirea juramintelor. Mai mult decat atat, bauturii ii este atribuit un caracter divin, fiind folosita ca ofranda adusa zeilor ori pentru a purifica templele. Folosita in scop medicinal sau purificator, bautura pare a fi parte integranta dintr-o cultura trainica si bogata. Ea are un rol central, fiind inima traditiilor care s-au pastrat pana in ziua de azi.


Circa 6000 de ani stau drept marturie pentru calitatea licorii. Sake, “bautura zeilor”, cum mai este denumita, este obtinuta prin fermentarea multipla a orezului. Importanta pe care cultura japoneza o acorda licorii se transpune in grija cu care este produsa de maestrii japonezi. Tehnicile de lustruire a orezului sunt utilizate pentru a inlatura proteinele si uleiurile din stratul exterior al bobului de orez. Astfel, este scos la suprafata amidonul. Dupa lustruire, orezul se lasa putin sa se aseze, pentru ca boabele sa absoarba umezeala din aer si sa nu crape la introducerea in apa. Apoi se inmoaie in apa. El este apoi stors si fiert cu atentie. Desi procedeul este asemanator cu fabricarea berii, orezul pentru sake nu contine amilaza, necesara convertirii amidonului in zahar. Astfel, se dezvolta un proces de fermentare dubla, prin convertirea amidonului in zahar cu ajutorul mucegaiului koji, iar apoi zaharul este convertit in alcool de drojdie. Aceste doua procese se produc simultan.


Ce este sake, daca nu mostenirea unei lumi aparte, a unor traditii si principii antice? Sake, bautura putin cunoscuta in Europa, este un produs unic pe care ti-l oferim intr-o diversitate de sortimente. Degusta sake, pret de cateva momente, asa cum o faceau nobilii japonezi, intr-un ritual plin de insemnatate si demnitate. Descopera caracteristica fiecarui sortiment prin descrierea pe care ti-o oferim la fiecare produs, pentru a te ajuta sa intelegi mai bine trasaturile si versatilitatea acestei bauturi.


Desi in japoneza sake se refera la bauturile alcoolice in general, denumirea a fost preluata ca atare in cultura occidentala. In fapt, denumirea corecta pentru aceasta bautura este “nihonsu”, adica “sake japonez”. Comanda si descopera ce este sake, atat ca bautura, cat si ca experienta in sine. Bea licoarea la temperatura camerei sau calda, asa cum o consumau japonezii din vremurile demult apuse ale samurailor. Sortimentele mai vechi, cu aciditate mai mare, sunt cele care se recomanda a fi servite calde. Pe cand cele mai delicate, cu aciditate mai scazuta, pot fi consumate reci.


Descopera gustul cu note de strugure rosu, mar verde ori coriandru sau piper. Comanda sake la pret avantajos si bucura-te de transport gratuit in Bucuresti si Ilfov. Iti oferim gustul Japoniei imperiale intr-o sumedenie de variante. Sake are, in medie, intre 6 si 20% alcool, iar aceste procente pot fi modificate prin diluarea cu apa.


 


O clasificare generală imparte sake in doua categorii:


1.   Futsu-shu - Sake simplu din orez intreg (la care nu s-a indepartat coaja).


2.   Tokutei meishoshu - Sake obtinut din orez procesat la care s-a indepartat coaja (tarata), prin macinare. 


 


Sake Tokutei se imparte in opt tipuri, in functie de gradul de indepartare a cojii prin macinare bobului de orez, prezenta alcoolului suplimentar și alte procese specifice:



1. Honjozo - Sake premium din orez macinat in proportie de 70%. Produs din: apa, orez, orez Koji, alcool adaugat (mai putin de 10% volum).  


2. Tokubetsu Honjozo - Sake premium din orez macinat in proportie de 60%. Produs din: apa, orez, orez Koji, alcool adaugat (mai putin de 10% volum).


3. Junmai - Sake premium din orez macinat in proportii diferite pentru fiecare producator. Produs din: apa, orez, orez Koji, fara alcool adaugat.


4. Tokubetsu Junmai - Sake premium din orez macinat in proportie de 60%. Produs din: apa, orez, orez Koji, fara alcool adaugat.


5. Ginjo - Sake premium din orez macinat in proportie de 60%. Produs din: apa, orez, orez Koji, alcool adaugat (mai putin de 10% volum).


6. Junmai Ginjo - Sake premium din orez macinat in proportie de 60%. Produs din: apa, orez, orez Koji, fara alcool adaugat.


7. Daiginjo - Sake premium din orez macinat in proportie de 50%. Produs din: apa, orez, orez Koji, alcool adaugat (mai putin de 10% volum).


8. Junmai Daiginjo - Sake premium din orez macinat in proportie de 50%. Produs din: apa, orez, orez Koji, fara alcool adaugat.


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
  • Akashi-Tai - Sake Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 17% Akashi-Tai - Sake Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 17%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 17%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 17%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Daiginjo Genshu este un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 50%, produs cu alcool adăugat și fără diluare cu apă înainte de îmbuteliere. Un sake interesant pentru cei care vor să încerce pentru prima dată acest tip de băutură și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Parfum de vanilie, lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Cremă de vanilie, aceleași note vegetale și lemnoase, pământii, note de papaya uscată și boabe de piper negru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

     

    114,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi-Tai - Sake Honjozo Genshu Tokubetsu - 0.72L, Alc: 19% Akashi-Tai - Sake Honjozo Genshu Tokubetsu - 0.72L, Alc: 19%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Honjozo Genshu Tokubetsu - 0.72L, Alc: 19%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 19%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856. Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Honjozo Genshu Tokubetsu este un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 60%, produs cu alcool adăugat și fără diluare cu apă (Genshu). Acest sortiment de sake este o delectare pentru cunoscători și o experiență memorabilă pentru cei care vor să încerce pentru prima dată băutura ce oferă arome fascinante, inspirate de peisajul Japoniei.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Orezul cultivat local și prelucrat după regulile vechi de secole, aduce arome de flori și dulceață din fructe, ce insuflă interesul de a explora mai departe această băutură.

     

    GUST: Arome de strugure roșu, stejar dulce, măr verde, ceară de albine și sare de mare. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele de flori și fructe îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, precum și alte preparate sărate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    133,10 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Choya - Original - 0.75L, Alc: 10% Choya - Original - 0.75L, Alc: 10%

    Choya

    Choya - Original - 0.75L, Alc: 10%

    Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Primul și cel mai important produs din portofoliul Choya este umeshu, un lichior obținut din diferite soiuri de ume (caisă), cunoscut în Japonia de secole.  

     

    Specialitatea umeshu are cea mai mare calitate atunci când extractul de ume și alcoolul sunt echilibrate prin maturarea fructelor întregi (cu sâmburi). Producătorul alege doar câteva dintre sutele de soiuri de caise, cultivate în Japonia, iar cel mai folosit este Nanko-ume, din prefectura Wakayama.

     

    Acoolul din trestie de zahăr adăugat suplimentar în fruct, în timpul producției, oferă posibilitatea de a extrage aroma de ume (caisă japoneză), din pulpă, coajă dar și din sâmbure. Această metodă oferă băuturii Choya un buchet fructat unic, cu arome de sâmbure lemnos, asociat adesea cu migdale și marțipan.

     

     

    ASPECT: Auriu închis.

     

    MIROS: Umeshu Original oferă un parfum exotic cu note de caise și migdale.

     

    GUST: Aromă de fruct dulce-acrișor și alcool fin, cu note amărui din lemn de esență tare.

     

    FINISH: Mediu, cu notă de fruct macerat.

     

    54,06 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Choya - Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura - 0.72L, Alc: 15.8% Choya - Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura - 0.72L, Alc: 15.8%

    Choya

    Choya - Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura - 0.72L, Alc: 15.8%

    REGIUNE / ȚARĂ: TOCHIGI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15.8%

     

    VIN SEC. Compania Hokkan Sake Brewing, cu unitățile de producție aflate în Japonia, prefectura Tochigi, produce băuturi tradiționale japoneze de peste 50 de ani. Experiența acumulată în ultimele decenii este folosită și pentru producția băuturilor din portofoliul Choya, printre care se află acest sake, denumit Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura.

     

    Despre termenul ‘Daiginjo’, maeștrii niponi spun că face referire la unul dintre cele mai elegante tipuri de sake, produs din orez special pentru sake (sakamai) măcinat pentru îndepărtarea cojii în proporție de 50%, apoi fermentat cu drojdie selecționată.

     

    Subțierea cojii prin măcinare oferă o fermentare mai bună a miezului de orez și obținerea unui alcool mai fin pentru următoarele faze din producția unui sake premium.   

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Aromă de orez fermentat, vanilie, măr verde, dulce, și o notă de piper.

     

    GUST: Proaspăt și astringent, are gustul dulce din tartă cu măr, ananas și drupe proaspăt culese.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat rece, la mesele cu macrou la grătar pe pat de sare, carpaccio de ton, pește marinat sau clasicul sushi preparat după rețeta preferată.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    152,46 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi - Sake Ginjo Yuzushu - 0.5L, Alc: 10% Akashi - Sake Ginjo Yuzushu - 0.5L, Alc: 10%

    Akashi

    Akashi - Sake Ginjo Yuzushu - 0.5L, Alc: 10%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Yuzushu este produs prin macerarea lămâii japoneze din soiu yuzu în sake ginjo. Tipul de sake ginjo este un produs premium obținut din fermentarea prin tehnici speciale a orezului măcinat (polișat) în proporție de cel puțin 60%.

     

     

    ASPECT: Gălbui.

     

    MIROS: Arome de distilat de orez cu o tușă ascuțită de citrice.

     

    GUST: Ușor de băut, dar cu arome intense de flori și citrice macerate - lămâie, grepfrut. Alcoolul slab și dulceața din orez îi dă un gust final rustic și tradițional.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv recomandat rece sau un ingredient foarte bun pentru cocktail-uri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 15°C.

     

    103,46 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi-Tai - Sake Junmai Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15% Akashi-Tai - Sake Junmai Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Junmai Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Tokubetsu este un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 60%, produs fără alcool adăugat și fără a fi diluat cu apă înainte de îmbuteliere. Un sake interesant pentru cei care vor să încerce pentru prima dată acest tip de băutură și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Aromă fructată și note de lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Arome de ananas și pere cu note slabe de lemn. Post gust fructat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    159,72 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi-Tai - Sake Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 17% Akashi-Tai - Sake Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 17%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 17%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 17%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Daiginjo Genshu este un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 50%, produs cu alcool adăugat și fără diluare cu apă înainte de îmbuteliere. Un sake interesant pentru cei care vor să încerce pentru prima dată acest tip de băutură și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Parfum de vanilie, lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Cremă de vanilie, aceleași note vegetale și lemnoase, pământii, note de papaya uscată și boabe de piper negru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

     

    229,90 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Choya - Sake - 0.75L, Alc: 14.5% Choya - Sake - 0.75L, Alc: 14.5%

    Choya

    Choya - Sake - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN CLAR SEC. Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Unul dintre produsele aflate în portofoliul Choya este nelipsitul sake, un vin obținut din orez în fabrica din Japonia și îmbuteliat în Germania.

     

    Choya este un sake produs în stilul Futsuu-shu (sake simplu), din cel mai bun orez japonez, fermentat încet, cu toți compușii naturali, înclusiv koji (drojdie), care aduce aroma dulce, caracteristică.

     

    Choya oferă acest vin cu un conținut scăzut de alcool, ce păstrează prospețimea altor arome delicate și este potrivit pentru toți cei care doresc să încerce acest tip de vin.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Note de orez, drojdie fină și alcool.

     

    GUST: Dulce, fin, echilibrat de o notă amară, intensă. Post gust proaspăt, cu aceeași notă de drojdie, completată de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de pește sau preparate tradiționale japoneze (sashimi, sushi, yakitori sau okonomiyaki).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    49,27 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi-Tai - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15% Akashi-Tai - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN DEMISEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul), Kimio Yonezawa, continuă o afacere de familie pornită în 1856. Experiența de zeci de ani a Maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apă pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Shiraume Ginjo Umeshu este un sake premium din orez măcinat în proporție de aproximativ 60%. Acest sortiment este diferit de restul prin compoziția sa unică. Ginjo face referire la gradul de măcinare a orezului folosit pentru acestă băutură, iar Umeshu definește un lichior japonez de prune. Acest sake special, produs din orez cultivat în Yamada Nishiki aduce o aromă cu un profil diferit, extrage esența de prună și dezvoltă buchetul. Prunele au fost înmuiate timp de 6 luni, apoi băutura a fost lăsată la maturat pentru încă doi ani și îmbuteliată.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Parfum intens de piersici, prune, prune ușor macerate, piele nouă și stafide cu o notă de marzipan.

     

    GUST: Dulce, din zahăr și miere. Apar și arome de prune fierte ca pentru un compot de casă, stafide și puțin marzipan echilibrat de o aciditate slabă. Post gust lung, bogat, cu note de gutuie și măr roșu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate sărate și condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    93,17 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi-Tai - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 16% Akashi-Tai - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 16%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.3L, Alc: 16%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Daiginjo Genshu este un un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 50%, produs fără alcool adăugat și îmbuteliat fără diluare cu apă. Un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată acest tip de băutură și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez Yamadanishiki, ce oferă arome fascinante.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Parfum frumos de crini, pere și miere.

     

    GUST: Pe papile apar aceleași arome sensibile, însoțite doar de o notă subtilă de anason. Post gust sec, citric, ușor efervescent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    127,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi-Tai - Sake Junmai Tokubetsu - 0.3L, Alc: 15% Akashi-Tai - Sake Junmai Tokubetsu - 0.3L, Alc: 15%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Junmai Tokubetsu - 0.3L, Alc: 15%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Tokubetsu este un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 60%, produs fără alcool adăugat și fără a fi diluat cu apă înainte de îmbuteliere. Un sake interesant pentru cei care vor să încerce pentru prima dată acest tip de băutură și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Aromă fructată și note de lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.

     

    GUST: Arome de ananas și pere cu note slabe de lemn. Post gust fructat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    94,38 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Choya - Sake Junmai Ginjo Hokkan Ougyoku The Cherry Gem - 0.72L, Alc: 14.5% Choya - Sake Junmai Ginjo Hokkan Ougyoku The Cherry Gem - 0.72L, Alc: 14.5%

    Choya

    Choya - Sake Junmai Ginjo Hokkan Ougyoku The Cherry Gem - 0.72L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN CLAR DEMISEC. Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Unul dintre produsele aflate în portofoliul Choya este nelipsitul sake, un vin obținut din orez în fabrica din Japonia și îmbuteliat în Germania.

     

    Ginjo Hokkan Ougyoku The Cherry Gem, este un sake mai dulce decât alte expresii și este produs în fabrica din prefectura Tochigi. Acest sake este mai dulce decât alte expresii, mulțumită aromei de cireșe.

     

    La origini, este o băutură tradițională creată de localnici în secolul al XVII-lea și este o parte importantă a festivităților complexe organizate în onoarea samurailor din Edo, care vizitau regiunea.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Note de fructe dulci și o adiere foarte delicată de condimente. 

     

    GUST: Ușor diferit de expresiile clasice, cu note de cireșe, ume, pepene galben și pere, ce lasă un post gust scurt, cu o tușă de sare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele fructate și nota minerală îl recomandă la mesele cu sushi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    136,73 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Akashi-Tai - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 16% Akashi-Tai - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 16%

    Akashi

    Akashi-Tai - Sake Junmai Daiginjo Genshu - 0.72L, Alc: 16%

    REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856.  Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.

     

    Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.

     

    Akashi-Tai Junmai Daiginjo Genshu este un un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 50%, produs fără alcool adăugat și îmbuteliat fără diluare cu apă. Un sake extraordinar pentru cei care vor să încerce pentru prima dată acest tip de băutură și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez Yamadanishiki, ce oferă arome fascinante.

     

     

    ASPECT: Alb, opac.

     

    MIROS: Parfum frumos de crini, pere și miere.

     

    GUST: Pe papile apar aceleași arome sensibile, însoțite doar de o notă subtilă de anason. Post gust sec, citric, ușor efervescent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    248,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Grilă Listă